0 0 votes
Article Rating

Τον Ιούλιο είναι χαρά θεού στην Ελλάδα!!! Αστρολογικά είναι ένας αρκετά δύσκολος μήνας, όμως εμείς του χαμογελάμε και του “κλείνουμε το μάτι”. Εξορμούμε στις παραλίες και απολαμβάνουμε το φως, τα αρώματα, τα χρώματα και τις ομορφιές της χώρας μας.

Η πανσέληνος του μήνα γίνεται στις 2 Ιουλίου και ώρα 4:19:32 πμ. στην 09ο :55’ μοίρα του Αιγόκερω, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 2η Ιανουαρίου, Ιουλίου, Απριλίου και Οκτωβρίου. Η πλειοψηφία των πλανητών στους χάρτες των Σεληνιακών φάσεων του Ιουλίου βρίσκονται στο ανατολικό ημισφαίριο και αυτό μας δηλώνει ότι τώρα είμαστε εμείς που ορίζουμε την ζωή μας και θα πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι αυτό. Ο Ήλιος στον Καρκίνο σε σύνοδο με τον Άρη και η Σελήνη στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, είναι και ο Άρης και η Σελήνη σε αδυναμία και δημιουργούν μεγάλο άγχος στον άνθρωπο ο οποίος αδυνατεί –από την γενική κατάσταση ή από άλλους εξωτερικούς παράγοντες- να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει την οικονομική, την επαγγελματική, την προσωπική και την οικογενειακή του ασφάλεια και ηρεμία.

Έτσι η ένταση στρέφεται προς τα μέσα και γίνεται θυμός, γκρίνια, σκληρότητα εναντίων αυτών που είναι πιο ευνοημένοι ή αυτών που έχουν την δύναμη και εξουσιάζουν την ζωή του ή την καταστροφή του. Δύσκολη περίοδος για τα παρορμητικά ζώδια. Όμως η αμοιβαία υποδοχή του Άρη με την Σελήνη, (η Σελήνη στο ζώδιο της έξαρσης του Άρη και ο Άρης στο ζώδιο της Σελήνης) σώζει λίγο τα πράγματα αλλά και το εξάγωνο της Σελήνης και το τρίγωνο του Άρη – Ήλιου με τον ανθρωπιστή, καλοπροαίρετο και πονόψυχο Ποσειδώνα, (παντοδύναμος στο ζώδιο του τους Ιχθείς) ο οποίος γίνεται ένα είδος “απορροφητήρα” της μεγάλης ενέργειας των πλανητών οι οποίοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν πόλεμο και να διαλύσουν όποια σχέση ή συνεργασία τους ταλαιπωρεί και τους αδικεί.

Στις 16 Ιουλίου και ώρα 3:24:18 πμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 23ο :14’ μοίρα του Καρκίνου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 16η Ιανουαρίου, Ιουλίου, Απριλίου και Οκτωβρίου. Είναι πολύ παράξενο ότι ο ωροσκόπος το μεσουράνημα και όλη η οικοθεσία στο χάρτη και της Νέας Σελήνης αλλά και της Πανσελήνου η οποία προηγείται βρίσκονται στις ίδιες μοίρες. Δηλαδή ο ωροσκόπος στην 28η μοίρα των Διδύμων και το μεσουράνημα στην 6η μοίρα των Ιχθύων και στους δύο χάρτες. Αλλά και όλοι οι άλλοι οίκοι του χάρτη βρίσκονται στις ίδιες μοίρες και στους δύο χάρτες Αυτό πιθανόν να θέλει να μας πει κάτι σημαντικό, ίσως ότι η ανεμελιά τελειώνει και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τα θέματα τα οποία μας απασχολούν (νέα Σελήνη τρίγωνο με τον Κρόνο).

Χρειάζεται να ανακαλύψουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας και ποιες είναι οι πραγματικές αξίες που πρέπει να υπηρετήσουμε. Το μεσουράνημα στους Ιχθείς μπορεί να θέλει να μας πει ότι ξεκινάμε ένα ταξίδι χωρίς πυξίδα και όπου μας βγάλει. Σκοπός πάντως του ταξιδιού αυτού θα είναι να ανακαλύψουμε την αλήθεια μετά από τις ήττες, τις απογοητεύσεις και τις εξαπατήσεις που έγιναν σε βάρος μας. Η φωνή του παντοδύναμου Ποσειδώνα στους Ιχθείς, στο μεσουράνημα του χάρτη, μας καλεί να αρνηθούμε το “εγώ” και να δουλέψουμε για το κοινό καλό. Ο Ερμής με τον Άρη στον Καρκίνο και στον 1ο οίκο σε ακριβείας διάμετρο με τον Πλούτωνα στον 7ο οίκο δείχνει ότι εύκολα θα εμπλακούμε σε αντιπαραθέσεις και διαπληκτισμούς με τους άλλους και θα αντιδρούμε σκληρά και βίαια σε κάθε είδους επιβολή και απειλή. Η Αφροδίτη με τον Δία στον Λέοντα σε τετράγωνο με τον Κρόνο στον Σκορπιό δείχνει, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους αλλά και οι ερωτικές σχέσεις. Γενικά η περίοδος αυτή γεμάτη ένταση.

Ο Άρης θα βρίσκεται στον Καρκίνο όλο τον μήνα Ιούλιο. Στον Καρκίνο ο Άρης είναι σε “πτώση”, δηλαδή στην χειρότερη γι αυτόν θέση. Ο εξωστρεφής πλανήτης της δράσης, της μάχης, της κατάκτησης, της πρωτοβουλίας, μέσα στο δεκτικό και εσωστρεφές ζώδιο του Καρκίνου δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως του αρμόζει και όλη η ενέργεια του στρέφεται προς τα μέσα, κλείνεται στον εαυτό του και “τρώγεται” μόνος του. Φοβάται να βγει προς τα έξω στον κοινωνικό στίβο, να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτά που δικαιούται και αξίζει, αλλά αντίθετα γκρινιάζει για την ζωή η οποία του φέρθηκε άδικα και θυμώνει με αυτούς που πετυχαίνουν στη ζωή τους.

Ο Ερμής θα αφήσει το ζώδιο των Διδύμων και θα μπει στον Καρκίνο στις 8 Ιουλίου, ο Ερμής στον Καρκίνο γίνεται ευαίσθητος και δεκτικός χάνοντας τον απρόσωπο χαρακτήρα του, την αντικειμενικότητα του και τον ορθολογισμό του. Η διαίσθηση, η ανεπτυγμένη αυτοσυντήρηση και η κινητικότητα του Καρκίνου κάνουν τον Ερμή να αντιδρά εύστοχα, με την κατάλληλη κίνηση για να προστατεύσει τον άνθρωπο όταν βρίσκεται σε κίνδυνο ή για να εξασφαλίσει ό,τι νομίζει πως είναι καλό γι αυτόν. Απ’ την άλλη όμως, όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση έντασης και σύγχυσης, απορροφημένος από τις σκέψεις του, να κινηθεί λανθασμένα από αφηρημάδα. Αν υπερισχύσει ο συναισθηματισμός του ζωδίου μπορεί να γίνει εύπιστος και να πιστεύει ότι του λένε.

Η Αφροδίτη θα μπει στην Παρθένο στις 19 Ιουλίου και στις 26 Ιουλίου θα γυρίσει σε φαινομενική ανάδρομη πορεία στην 00ο 46΄μοίρα της Παρθένου. Θα γυρίσει ξανά στο ζώδιο του Λέοντα στις 31 Ιουλίου και θα επανέλθει σε ορθή φορά στις 6 Σεπτεμβρίου και στην 14ο 23΄μοίρα του Λέοντα. Η Αφροδίτη στο πρακτικό, ρεαλιστικό, συντηρητικό και λογικό ζώδιο της Παρθένου θεωρείται σε “πτώση”. Εδώ η Αφροδίτη δεν “πρέπει” ούτε είναι χρήσιμο να ζει το “παραμύθι” της και θεωρεί περιττά τα χάδια, τις αγκαλιές, την τρυφερότητα και τους συναισθηματισμούς αφού η αγάπη μπορεί να εκφραστεί στους δικούς της ανθρώπους με πρακτικό τρόπο, όπως να φροντίζει να είναι πάντα καθαροί, να έχουν αυτό που τους χρειάζεται και να υπάρχει ένα τακτοποιημένο σπίτι που θα τους περιμένει. Η αρμονία στις σχέσεις της χάνεται πολλές φορές από την τάση της Αφροδίτης αυτής στην κριτική. Είναι όμως μια πολύ καλή Αφροδίτη στην εργασία της. Είναι μια ευσυνείδητη και πειθαρχημένη υπάλληλος η οποία ξέρει επίσης να διεκδικεί την ηθική και υλική αναγνώριση των κόπων της. Με την ανάδρομη κίνησή της η Αφροδίτη ωθεί τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους αλλά και σε τι ακριβώς έδωσαν περισσότερη αξία απ’ αυτή που τους άξιζε είτε αυτό ήταν άνθρωπος είτε αντικείμενο.

Δηλαδή με την ανάδρομη Αφροδίτη μας αποκαλύπτονται συμπεριφορές θετικές ή αρνητικές των ανθρώπων με τους οποίους σχετιζόμαστε, που στο παρελθόν είτε δεν είχαμε προσέξει είτε δεν τους είχαμε δώσει τη σημασία που έπρεπε. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να σταθούμε και να επανεξετάσουμε ποια είναι αυτά που πραγματικά αξίζουν περισσότερο στη ζωή μας και που μας δίνουν πραγματική χαρά, ηρεμία και ευτυχία. Αυτά είναι τα υλικά αγαθά, οι φίλοι μας, η οικογένεια μας, τα παιδιά μας, το ταίρι μας; Με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να επανέλθει ένας έρωτας από το παρελθόν, ένα αγαπημένο πρόσωπο από τα παλιά, ένα οικονομικό θέμα το οποίο θα χρειαστεί να το διευθετήσουμε ή ένα χρηματικό ποσό το οποίο μας χρωστούσαν.

Ο Ερμής θα μπει στο ζώδιο του Λέοντα στις 23 Ιουλίου. Ο Ερμής στον Λέοντα δεν υστερεί καθόλου σε εξυπνάδα, αντίθετα είναι γεμάτος φωτιά και ενθουσιασμό όμως η σταθερότητα του ζωδίου τον κάνουν άκαμπτο γι αυτό περιορίζεται η καταγραφή δεδομένων. Δεν εμποδίζεται να εκφραστεί αλλά δυσκολεύεται να ακούσει και να δεχτεί αντικειμενικά τις αντιδράσεις των άλλων. Αν και ο Ερμής στον Λέοντα κάνει τον άνθρωπο να προβάλει τον εαυτό του και να επιβάλλει τις απόψεις του στους άλλους όμως θα έκανε τα πάντα για να τους προσφέρει αυτό που ο ίδιος νομίζει ότι θα τους έκανε καλύτερους ανθρώπους ή περισσότερο ευτυχισμένους.

 

Τι θα φέρει ο Ιούλιος στα ζώδια

 

ΚΡΙΟΣ

Τον Ιούλιο έρχονται στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με την δημόσια εικόνα σας, την καριέρα σας και την πορεία της ζωής σας. Ενώ προσπαθείτε να προβάλλετε τα ταλέντα και τα προσόντα σας, οι ανασφάλειες είναι πολλές σε σχέση με τα επαγγελματικά σας ζητήματα, τα οποία επηρεάζονται από την γενική κατάσταση της χώρας. Αντιμετωπίζετε αρκετά προβλήματα στην καριέρα, τα οποία δεν σας αφήνουν πολλά περιθώρια διόρθωσης και ίσως να χρειαστεί να πάρετε δύσκολες αποφάσεις. Σας απογοητεύουν οι άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν την εξουσία είτε πρόκειται για το αφεντικό σας, είτε το δάσκαλο, είτε κάποιον από τους γονείς σας. Όσο κι αν οι πιέσεις που δέχεστε είναι σκληρές δεν θα πρέπει να εναντιωθείτε απέναντι τους γιατί θα πληγεί η κοινωνική σας θέση. Θα χρειαστεί να παραμείνετε ψύχραιμοι για όλο τον μήνα, ακόμα και μετά τις 16 διότι θα έχετε να αντιμετωπίσετε πολλές προκλήσεις. Κάποιοι ίσως σας βλέπουν ανταγωνιστικά και θα θελήσουν να σας βλάψουν. Αποφύγετε να προκαλέσετε άτομα τα οποία δείχνουν εχθρικές διαθέσεις για σας ακόμα κι αν βλέπετε ότι σας αδικούν ή σας ζημιώνουν. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ευνοούνται τα ερωτικά σας αλλά το δεύτερο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και ότι αξίζει θα μείνει.

ΤΑΥΡΟΣ

Αρκετά δραστήρια και κουραστική θα είναι αυτή η περίοδος για σας. Καλείστε να διεκπεραιώσετε πολλές και διαφορετικές καθημερινές ασχολίες και δεν ξέρετε με τι να ξεκινήσετε και που να τελειώσετε. Εστιάστε την προσοχή σας στα ουσιώδη και σε ό,τι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και αφήστε τα δευτερεύοντα για αργότερα. Στην επικοινωνία σας με τους κοντινούς ανθρώπους μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες. Το πρόβλημα συνεννόησης μεταξύ σας μπορεί να φέρει εντάσεις, παρεξηγήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να διακόψετε τις σχέσεις σας με ανθρώπους πολύ δικούς σας. Προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να εκφράζετε με ήρεμο, ευγενικό και ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που αισθάνεστε για να αποφύγετε τις ρήξεις. Ίσως κάποιο από τ’ αδέλφια σας να ζητήσει την συμπαράσταση σας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε ή όταν χειρίζεστε αιχμηρά αντικείμενα γιατί υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ιδιαίτερα μετά την 16η Ιουλίου. Το δεύτερο μισό του μήνα θα ήταν ενδεδειγμένο να αποφύγετε να εμμένετε στις απόψεις σας μην λαμβάνοντας υπόψη την αντίθετη γνώμη. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε εχθρότητες και παρεξηγήσεις. Πολύ ευχάριστα γεγονότα στην οικογένεια σας, τα οποία θα αλλάξουν το κλίμα στο σπίτι σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το μήνα αυτό θα έρθουν στο προσκήνιο θέματα που έχουν σχέση με τα εισοδήματα σας αλλά και αυτά που έχουν μεγαλύτερη αξία για σας, ότι θεωρείτε εσείς πολύτιμο. Θα έρθετε αντιμέτωποι με το τι χάνετε και τι κερδίζετε, πόσα κερδίζετε και πόσα χρωστάτε, τι ανήκει σε εσάς και τι ανήκει στους άλλους. Τώρα ήρθε η στιγμή να πέσει φως σε ότι τόσο καιρό αποφεύγατε να δώσετε προσοχή. Θα αναρωτηθείτε αν με αυτά που κερδίζετε τώρα, καταφέρνετε να καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες αλλά και τις υποχρεώσεις σας σε δάνεια και φόρους. Ίσως χρειάζεστε χρόνο για να αλλάξετε την οικονομική συμπεριφορά σας και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα τα οποία προκύπτουν στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, όμως θα πρέπει να το κάνετε όσο πιο γρήγορα γίνεται διότι θα δημιουργήσετε μεγαλύτερο άγχος στη ζωή σας. Όσο κι αν δυσκολευτείτε οικονομικά αποφύγετε να δημιουργήσετε καινούργια χρέη διότι θα βρεθείτε κάτω από την πίεση και τον έλεγχο αυτών που σας δανείζουν. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να επενδύσετε κάποιο σημαντικό ποσό για σας σε οποιαδήποτε επιχείρηση. Καλύτερα να το αφήσετε να το κάνετε αυτό αργότερα. Οι σχέσεις με τους κοντινούς συγγενείς σας, γίνονται πολύ όμορφες. Οι επαφές και οι συζητήσεις σας μαζί τους, θα σας αποδείξουν πόσο σημαντικά είναι τα πρόσωπα αυτά στη ζωή σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Χρόνια σας πολλά. Μήνας των γενεθλίων σας ο Ιούλιος για σας τους Καρκίνους. Για όσους από εσάς έχετε γενέθλια κοντά στις 2 Ιουλίου θα προσπαθείτε, την χρονιά αυτή, να φέρετε μια ισορροπία στις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεστε είτε με προσωπικούς δεσμούς είτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι δυσκολίες και το άγχος δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Οι πιέσεις που δέχεστε απ’ τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε είναι αρκετές. Το έδαφος είναι πρόσφορο για παιχνίδια εξουσίας και ανταγωνισμούς. Βέβαια οι προκλήσεις είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς και μας αφυπνίζουν να αγωνιστούμε για κάτι καλύτερο στη ζωή. Όμως για δική σας ηρεμία και την ψυχική σας γαλήνη, καλό θα ήταν να μην απαντάτε στις προκλήσεις. Με ψυχραιμία επαναξιολογήστε τις σχέσεις σας και όποια δεν λειτουργεί σωστά καλύτερα να την διακόψετε. Για εσάς που έχετε γενέθλια κοντά στις 16 Ιουλίου, αυτή την χρονιά το μυαλό σας θα επηρεάζεται από τα συναισθήματα σας και κάποιες φορές η διαίσθηση θα σας σώζει από τα δύσκολα αλλά κάποιες άλλες η κρίση σας δεν θα είναι αντικειμενική γι αυτό θα πρέπει να μην επιμένετε στις απόψεις σας με φανατισμό αλλά να δέχεστε και την αντίθετη άποψη. Αυτή την περίοδο τα εισοδήματα σας θα έχουν μια αναπάντεχη αύξηση.

ΛΕΩΝ

Δέχεστε πιέσεις αυτή την περίοδο στην εργασία σας και απωθημένα και παράπονα ετών, βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια. Βρίσκετε ότι οι προϊστάμενοι σας γίνονται αρκετά σκληροί και δεν εκτιμούν τις φιλότιμες προσπάθειες σας να γίνουν όλα αυτά τα οποία σας ζητούνται. Προσπαθήστε να εκφράζετε τα παράπονα σας γι αυτά που σας ενοχλούν στους άλλους με νηφαλιότητα την στιγμή που γίνεται κάτι, γιατί αν το κρατάτε μέσα σας, αυτό θα διογκωθεί και θα βγει με σκληρότητα η οποία μπορεί να φέρει ρήξη. Αν και ο φόβος της ανεργίας κάποιες φορές σας αναγκάζει να σιωπάτε ακόμα και στις πιο ακραίες απαιτήσεις ή πιέσεις. Αν έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα, αν υπάρχει σχέδιο και μια καινούργια δουλειά σας περιμένει, τότε να κάνετε την επανάσταση σας, αν όχι, τότε κρατήστε την ψυχραιμία σας και κάντε υπομονή και σύντομα θα απαλλαγείτε από αυτή την ένταση. Μετά τις 16 του μήνα αισθάνεστε την ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις, να ξεκουραστείτε και να περάσετε χρόνο με την οικογένεια σας. Αν και το άγχος παραμένει εντούτοις βρίσκετε τον τρόπο να περνάτε όμορφα με την αγάπη και την φροντίδα των αγαπημένων σας ανθρώπων.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, αυτό που λαχταράτε είναι η συντροφιά αυτών που αγαπάτε και ότι μπορεί να σας δώσει χαρά. Η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά και η διασκέδαση είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας. Η λαχτάρα σας να δώσετε και να πάρετε αγάπη και στοργή είναι έντονη. Όμως μην το παρακάνετε διότι αν γίνετε καταπιεστικοί με το ταίρι σας, θα φέρετε αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επιθυμείτε. Μην παραμελήσετε αυτή την περίοδο τους επαγγελματικούς σας στόχους ή τους φίλους σας. Αν φέρετε μια ισορροπία θα βγείτε κερδισμένοι. Όσοι από σας είστε γονείς, θα αισθανθείτε την ανάγκη να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας, μέσα και έξω από το σπίτι. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να παίξετε χρήματα σε τυχερά παιχνίδια, θα χάσετε. Μετά τις 16 Ιουλίου, μην προσπαθήσετε να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας, επαγγελματικά ή προσωπικά, ακόμα κι αν τα έχετε μελετήσει πολύ καλά γιατί θα ανατραπούν πριν καλά-καλά τα εφαρμόσετε. Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις σας θα αντιμετωπίσουν κάποιες οικονομικές δυσκολίες. Γι αυτό όχι μόνο θα πρέπει να αποφύγετε να επενδύσετε χρήματα αλλά θα πρέπει να είστε έτοιμοι να μειώσετε όσο αυτό είναι δυνατό, τους κινδύνους. Το διάστημα αυτό θα έχετε την απεριόριστη υποστήριξη του/της συντρόφου ή του συνεργάτη σας.

ΖΥΓΟΣ

Το ενδιαφέρον σας είχε εστιαστεί στις ριζικές αλλαγές οι οποίες έχουν συντελεστεί και εξακολουθούν να συντελούνται, στην προσωπική σας ζωή και στην οικογενειακή σας κατάσταση, γι αυτό είχατε παραμελήσει τα θέματα της καριέρας και της κοινωνικής σας ζωής. Τώρα συνειδητοποιείτε ότι χρειάζεται να υπάρχει ισορροπία για να νοιώσετε ευτυχισμένοι. Χρειάζεστε ένα διάλειμμα στη ζωή σας, να βγείτε έξω από το σπίτι, να συναντήσετε ξανά τους φίλους σας και τους συναδέλφους σας στη δουλειά και να ξαναβρεθείτε για λίγο στη παλιά σας κατάσταση. Θα πρέπει βέβαια να είστε προετοιμασμένοι ότι θα συναντήσετε αντιδράσεις από τους οικείους σας και την οικογένεια γιατί τους είχατε συνηθίσει αλλιώς στο παρελθόν και η αλλαγή σας αυτή, θα τους ξαφνιάσει. Ιδιαίτερα μετά τις 16 Ιουλίου, για να μην υπάρξουν ρήξεις στις σχέσεις σας με τους δικούς σας ανθρώπους, θα πρέπει να φέρετε μια ισορροπία στη ζωή σας και μην εμπλέξετε τα επαγγελματικά σας με τα προσωπικά σας ζητήματα και προπάντων αποφύγετε να συζητάτε τα προσωπικά και τα οικογενειακά σας προβλήματα έξω από το σπίτι. Επειδή το δεύτερο μισό του μήνα τα βλέμματα βρίσκονται πάνω σας θα πρέπει να μετράτε τα λόγια και την συμπεριφορά σας προς τους ανθρώπους γιατί η ενδεχόμενη άσχημη συμπεριφορά σας, μπορεί να πλήξει την κοινωνική σας θέση ή την εικόνα σας προς τα έξω.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αυτό το μήνα δεν θα πλήξετε καθόλου, θα έρχεστε σε επαφή συνεχώς, με ανθρώπους από το πολύ κοντινό σας περιβάλλον, είτε δια τηλεφώνου-μηνυμάτων είτε εκ του σύνεγγυς. Αν δεν μπορείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε τις συχνές επαφές με τους δικούς σας ανθρώπους. Οποιαδήποτε πληροφορία σας ενδιαφέρει θα μπορείτε να την αποκτήσετε, όμως δεν θα πρέπει να την μεταδώσετε σε άλλους ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εμπιστευτική συζήτηση μεταξύ δύο ανθρώπων. Οι αποφάσεις δεν θα πρέπει παίρνονται γρήγορα και βιαστικά και ιδιαίτερα σε στιγμές εκνευρισμού διότι μπορεί να προκαλέσετε ατύχημα στον εαυτό σας ή σε άλλους. Δεν χρειάζεται να εκνευρίζεστε, απλά κινηθείτε ήρεμα και το πρόβλημα θα το λύσετε. Σύντομα και μικρά ταξιδάκια είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή, θα είναι μέσα στο πρόγραμμα αυτή την περίοδο, με προσοχή όμως. Μετά τις 16 Ιούλιου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι. Μπορεί όμως αυτό το ταξίδι να σας πάει πίσω για να εξερευνήσετε γεγονότα ή καταστάσεις του παρελθόντος. Αν σας απασχολεί ένα νομικό θέμα, να περιμένετε μια εμπλοκή, η οποία θα καθυστερήσει την τελική έκβαση της υπόθεσης σας. Αν στον επαγγελματικό σας χώρο, συνεργάζεστε ισότιμα και όχι ανταγωνιστικά, με τους άλλους εργαζομένους τότε θα εκτιμηθεί η αξία σας και θα επιβραβευθείτε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα έξοδα αυξάνονται αυτή την περίοδο και τα αποθεματικά σας εξαντλούνται χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι γι αυτό. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί μπορεί να αποπληρώνετε κάτι που χρωστάτε. Σημαντική πάντως θα είναι η αυξομείωση στα οικονομικά σας. Δεν θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τώρα, κάποιους οικονομικούς στόχους τους οποίους είχατε θέσει από το παρελθόν. Αποφύγετε με κάθε τρόπο αυτή την περίοδο να δανειστείτε ή να δανείσετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) χρήματα, ιδιαίτερα μετά τις 16 Ιουλίου, γιατί η επιστροφή τους είναι σχεδόν αδύνατη. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να φροντίσετε να προστατέψετε ό,τι είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο για σας, είτε αυτό είναι πρόσωπο είτε αντικείμενο είτε χρήματα για να αισθάνεστε ασφαλείς στο μέλλον. Θα προσπαθήσετε να πετύχετε αυτό το μήνα μια ισορροπία μεταξύ των δικών σας αναγκών για ασφάλεια, με τις ίδιες ανάγκες ενός άλλου σημαντικού προσώπου για σας. Την οικονομική υστέρηση την οποία αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, προέρχεται από εξωτερικούς παράγοντες και όχι από την δική σας οικονομική διαχείριση, γι αυτό και δεν μπορείτε να ελέγξετε το άγχος σας. Καμία οικονομική συμφωνία δεν είναι σίγουρο ότι θα έχει αίσιο τέλος αυτό το διάστημα. Σε ένα μακρινό ταξίδι θα περάσετε υπερβολικά όμορφα ή από μακριά έρχεται μια μεγάλη χαρά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Επικεντρώνεστε αυτή την περίοδο στον εαυτό σας και αναγκάζεστε να επαναξιολογήσετε την ζωή σας, τις προτεραιότητες σας και να συνειδητοποιήσετε ποια είναι αυτά που πρέπει να κρατήσετε και ποια πρέπει να πετάξετε. Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν σας καταλαβαίνουν και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας αφού επιθυμείτε τώρα (περισσότερο από κάθε άλλη φορά) το ενδιαφέρον, από αυτούς που αγαπάτε και βρίσκονται στη ζωή σας. Όμως είστε εσείς οι ίδιοι που κρατιέστε σε απόσταση από τους άλλους αφού δεν ανοίγεστε στους αγαπημένους σας απλά και τρυφερά αλλά μέσα από ένα “μακιγιαρισμένο” στυλ. Ανάλογα λοιπόν με το πώς εξωτερικεύεστε, έχετε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Μετά τις 16 Ιουλίου το ενδιαφέρον σας θα στραφεί αυτή την φορά στους άλλους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεστε πολύ στενά. Ξαφνιάζεστε δυσάρεστα αφού ανακαλύπτετε ότι κάπου τους παραμελήσατε, λόγω της συμπεριφοράς σας ή γιατί οι φιλοδοξίες σας για μια επιτυχημένη κοινωνική θέση είχαν προτεραιότητα για σας. Ήσασταν σίγουροι ότι οι άνθρωποι σας, είναι εκεί για σας. Όμως οι σχέσεις χρειάζονται συνεχή παρουσία και φροντίδα για να μπορούν να παραμένουν ζωντανές. Κρατήστε χαμηλούς τόνους και μην απαντήσετε στις εντάσεις, μέχρι να περάσει το δύσκολο διάστημα και μετά, θα μπορέσετε να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι μια καλή περίοδος αυτή για να προσφέρετε εθελοντική βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Επίσης έχετε ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και να περάσετε χρόνο με τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το μυαλό σας από τις πολλές σκέψεις και την ψυχή σας από την κούραση και το άγχος. Η διάθεση σας κάποιες στιγμές θα είναι λίγο πεσμένη, είστε αρκετά στρεσαρισμένοι και χρειάζεστε ηρεμία. Νιώθετε την ανάγκη να αποσύρεστε στην ησυχία σας για να χαλαρώνετε ή για να δουλέψετε πάνω σε μια εργασία η οποία χρειάζεται απόλυτη ησυχία. Περισσότερες ώρες ύπνου απ’ όσες συνηθίζετε θα ήταν ευεργετικό για σας αυτή την περίοδο. Επίσης ευεργετικό θα ήταν και για την ψυχική σας ισορροπία, αν προσφέρατε την βοήθεια και την κατανόηση σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μετά τις 16 Ιουλίου φροντίστε λίγο παραπάνω την υγεία σας και φυσική σας κατάσταση. Αν είστε δυσαρεστημένοι με την εργασία σας και σχεδιάζετε να αλλάξετε εργασία να έχετε από πριν σχεδιάσει πολύ καλά το ζήτημα αυτό και να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις. Θα νιώσετε καλύτερα όταν θα βάλετε μια τάξη στο χάος που επικρατεί στην εργασία σας και στην καθημερινότητα σας για να αποφύγετε το άγχος. Οι συναναστροφές σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε σας προσφέρουν χαρά και ευτυχία.

ΙΧΘΕΙΣ

Έμφαση δίδεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα στο τομέα της φιλίας, για σας τους Ιχθείς. Μπορεί να ολοκληρώνετε ένα έργο με το οποίο είχατε καταπιαστεί από κοινού με έναν φίλο. Μπορεί όμως να υπάρξει μια διαφωνία μεταξύ σας και να χαλάσει αυτή η φιλία. Εάν έχετε μια φιλία η οποία αξίζει, καλό είναι να μην αφήσετε να μπουν ανάμεσα σας παράπονα, εγωισμοί και ανταγωνισμοί. Αντίθετα αφουγκραστείτε τι έχει να σας πει αυτό το φιλικό πρόσωπο, μπείτε στη θέση του για λίγο για να συνειδητοποιήσετε πως νοιώθει και τι ζητά από μια καλή φιλική σχέση. Αν έχετε στο μυαλό σας να ενταχθείτε σε μια ομάδα, δεν είναι κατάλληλη η εποχή αυτή και καλύτερα να το αφήσετε για αργότερα. Μετά τις 16 Ιουλίου θα νιώσετε μια τρελή επιθυμία για φλερτ, έρωτα και διασκέδαση. Η φιλία, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά και η διασκέδαση είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας. Εάν βρίσκεστε σε μια ευτυχισμένη σχέση, δεν είναι προς το προσφέρον σας να προδώσετε την εμπιστοσύνη του ανθρώπου αυτού, πειραματιζόμενοι με επιπόλαιες σχέσεις. Όσοι από σας είστε γονείς πλησιάστε τα παιδιά σας και προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ανησυχίες τους και αποφύγετε να τα κρίνετε γιατί θα φέρετε εντάσεις στις σχέσεις σας μαζί τους. Στην εργασία σας έχετε κάνει μεγάλη πρόοδο και γι αυτό θα ανταμειφτείτε και ηθικά και υλικά.

Άννα Σχοινοπλοκάκη
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments