0 0 votes
Article Rating

Το γεμάτο φεγγάρι του Αυγούστου είναι πάντα αναμενόμενο καθώς πρόκειται για την πιο διάσημη και μάλλον την πιο πολυσυζητημένη πανσέληνο του χρόνου. Ίσως επειδή αυτός ο μήνας συνήθως κουβαλάει μαζί του αναμνήσεις και εμπειρίες μαζί με μία δόση ξενοιασιάς και ανάγκης για στιγμές χαλάρωσης και χαράς.

Το φεγγάρι είναι πάντα συνδεδεμένο με έντονα συναισθήματα πόσο μάλλον αυτό το συγκεκριμένο Αυγουστιάτικο φεγγάρι μέσα στο ζώδιο της μέγιστης, ειδυλλιακής αγάπης που ζητά να ακουμπήσει, να παραδοθεί, να δώσει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα.

Αυτής που ονομάζουμε ιδανική αγάπη χωρίς καν να είμαστε σίγουροι αν υπάρχει. Και δεν μιλάμε μόνο για τον ιδανικό έρωτα που ασφαλώς αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τα πάντα, αλλά για την ευρύτερη προσφορά και αγάπη  για κάθε άνθρωπο, έννοια και ιδέα. Αυτά όλα εμπεριέχονται μέσα στο ζώδιο των Ιχθύων.

Η πανσέληνος λοιπόν του μήνα  γίνεται την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 2.56 ώρα Ελλάδας στην 3.12’ μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 3ο-9ο οίκο με τον Ήλιο να κυβερνά τον 9ο και την Σελήνη τον 8ο οίκο του χάρτη, τον ωροσκόπο στην 10.36’ μοίρα του Τοξότη και το Μεσουράνημα στην 27.11’ μοίρα της Παρθένου.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει δειλά στην οικονομική και εργασιακή κατάσταση της χώρας με μια βοήθεια προερχόμενη από ξένους επενδυτές εξαιτίας πάντα της γεωγραφικής μας θέσης, του παρελθόντος και του πολιτισμού μας χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως έχουμε τελειώσει με τις δυσκολίες αφού έχουμε ακόμα δρόμο μέχρι να σταματήσουμε να νοιώθουμε την ασφυκτική πίεση. Η θάλασσα και ο τουρισμός σημαντικοί αρωγοί.

Οι σχηματισμοί που διακρίνονται στο χάρτη της πανσελήνου δε μπορεί παρά να προκαλέσουν μια βαθιά ανάσα μετά από πολύ καιρό και μετά από ένα σκληρό και ‘άκαμπτο’ καλοκαίρι που όχι μόνο δεν μας άφησε πολλά περιθώρια ηρεμίας και ξεκούρασης αλλά αντιθέτως μάλλον άνοιξε υποθέσεις που φαινόταν αδύνατον να μπουν σε μία σειρά καθώς οι ανατροπές διαδέχονταν η μία την άλλη και όλα έμοιαζαν λες και κάποιος είχε πατήσει το pause!

Με έξι πλανήτες ανάδρομους πραγματικά αυτό ήταν το μήνυμα. Μια ευκαιρία να σταματήσουμε και να αφουγκραστούμε ανάγκες, πραγματικές επιθυμίες, αξίες και σχέσεις. Να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε καινούργια πλάνα ξεκινώντας από την αρχή.

Εξάλλου δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Άρης που γενικότερα συμβολίζει τη δράση, μια μέρα μετά τη πανσέληνο επανέρχεται στην ορθή του φορά μετά από πολύ καιρό ενισχύοντας αυτόν ακριβώς τον συμβολισμό. Αυτή η πανσέληνος μας υποδεικνύει τον τρόπο της επανέναρξης που πια θα σηματοδοτήσει η επόμενη νέα σελήνη του Σεπτεμβρίου στο ζώδιο της Παρθένου.

Ο Ήλιος ήδη βεβαίως στο ζώδιο της Παρθένου μας καλεί να ισορροπήσουμε την έντονη επιθυμία της Σελήνης στους Ιχθύες για οραματισμό και υψηλά ιδανικά με μια πιο προσγειωμένη και πρακτική σκέψη και τακτική. Αλλά μην ξεχνάμε πως  και τα δύο αυτά ζώδια συνδέονται με την προσφορά απλώς με έναν διαφορετικό τρόπο. Επομένως η καλή ισορροπία μεταξύ λογικής και συναισθήματος είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις σωστές βάσεις και να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις έχοντας όμως πάντα ως γνώμονα πως μόνο αν αντιληφθούμε την ανάγκη της συνύπαρξης και της βοήθειας που όλοι εν τέλη έχουμε ανάγκη θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε παρακάτω.

Είναι αυτό ακριβώς που καταδεικνύει το τρίγωνο του Δία ,σημαντικός ως κυβερνήτης του χάρτη,  με τον εξίσου σημαντικό Ποσειδώνα αφού κυβερνά τη Σελήνη. Ο Δίας όμως αγγίζει και τον ‘θεατράλε’ Ερμή στον Λέοντα οπότε οι πράξεις είναι αυτές που έχουν σημασία και όχι τα μεγάλα λόγια ή η ανάγκη για αυτοπροβολή.

Η πανσέληνος αυτή στηρίζεται εξαιρετικά από τον ευνοϊκό σχηματισμό του χαρταετού με τον Κρόνο και τον Ουρανό να σχηματίζουν θετικές όψεις με τα φώτα. Γερό και στέρεο ξεκίνημα μέσα από αναπόφευκτες αλλαγές βασιζόμενο σε παλιές αξίες και παραδόσεις αλλά με καινούργιες ιδέες και αποτινάζοντας φθαρμένες, νοσηρές νοοτροπίες έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον σαφέστατα με την συνείδηση της τρωτής ανθρώπινης φύσης μας.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ακόμα και τα μεγαλύτερα όνειρα. Το τετράγωνο εξάλλου της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα μας καλεί να εντοπίσουμε και να αποτινάξουμε σχέσεις φθαρμένες, χειριστικές, βλαβερές για την ψυχή μας, ίσως εμείς αποτελούμε τον ‘δαίμονα’ κάποιου άλλου πράγμα εξίσου βλαβερό, αλλά μας εφιστά και την προσοχή αναφορικά με την προσπάθεια και την επιθυμία κέρδους με κάθε τρόπο ακόμα και αθέμιτο. Μια παγίδα που πρέπει να αποφύγουμε και σε καμία περίπτωση να μην τη δημιουργήσουμε.

Η πανσέληνος επηρεάζει κυρίως Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 21 ως 25 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η ως την 5η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Είναι μια περίοδος που μπορείτε να πραγματοποιήσετε φιλόδοξα σχέδια ακόμα κι αν χρειαστεί να αλλάξετε βλέψεις και να προχωρήσετε σε καινούργια πλάνα με την προϋπόθεση βέβαια πως θα λειτουργήσετε οργανωμένα και έχοντας την αίσθηση του μέτρου. Κάθε είδους υπερβολή δεν θα σας ωφελήσει.

Εξαιρετικά ευνοημένοι Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου. Μην αφήσετε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη. Τώρα θα μπορούσατε να κάνετε πολλά και σημαντικά πράγματα, αυτά που πραγματικά θέλετε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με μια θεαματική εξέλιξη ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες. Κρατήστε όλη την εμπειρία και την γνώση σας από το παρελθόν και προσθέστε καινούργιες ιδέες και ανακαλύψεις.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments