0 0 votes
Article Rating

Η σαγηνευτική, αισθησιακή και γοητευτική μορφή δεν ήταν άλλη από την Μεγάλη Θεά, τη Θεά της ομορφιάς και την σαρκικής αγάπης, την Αφροδίτη. Κατά την αρχαιότητα, σε έναν κόσμο διαφορετικό, απαλλαγμένο από τις ταξικές και πατριαρχικές κοινωνίες τιμούσαν το θηλυκό αλλά και τον έρωτα.

Σύμφωνα με τα αποσπάσματα από το “Έργα και Ημέραι” του Ησίοδου, το Χρυσό γένος των τότε ανθρώπων απολάμβανε την αφθονία των καρπών που τους χάριζε η “Χρυσή Αφροδίτη”. Με το πέρασμα των αιώνων, μην νομίζετε ότι η θεά εξαφανίστηκε ή ξεχάστηκε όπως γίνεται με τις αναμνήσεις των ανθρώπων, εκείνη κατάφερε να επιβιώσει και να εμφανιστεί ξανά με άλλη μορφή.

“… Εγώ είμαι … η μία και μόνη Θεότητα,
η ισχυρότερη από όλους τους Θεούς,
… εγώ, η Μητέρα του σύμπαντος,
η πρώτη ανάμεσα στα Ουράνια και θνητά όντα ,
… εγώ, η Κυρία όλων των στοιχείων της φύσης αλλά και
η βασίλισσα των νεκρών,
… να θυμάσαι ότι με ένα νεύμα μου
κυβερνώ όλα τα σημεία
την Γη, τους Ουρανούς
τη Θάλασσα
και τη σιωπή του Κάτω Κόσμου.”

Θα αναρωτιέστε γιατί και πως και είναι απόλυτα λογικό. Αρκεί μόνο να σας πω ότι η Αφροδίτη εμφανιζόταν με τρεις βασικούς και διαφορετικούς χαρακτήρες:

  • Ως η Βασίλισσα του Ουρανού, ή ουράνια θεότητα (ή Θεά της Σελήνης).
  • Ως η Βασίλισσα της Θάλασσας ή θαλάσσια θεότητα και
  • Ως η Βασίλισσα της Γης ή γήινη θεότητα.

Κάνοντας – λοιπόν – μια γρήγορη αναδρομή, βλέπουμε ότι οι Φρύγες, οι πρώτοι άνθρωποι στη γη, την ονόμαζαν Μητέρα Θεά της Πεσσινούντας, ενώ στην Σιδώνα ως η Παρθένος της θάλασσας. Η Θεά που βασιλεύει στο ασταθές θαλασσινό στοιχείο. Είναι η ελεήμων και η επήκοος Θεά, η προστάτιδα των θαλασσοπόρων.

Στην αρχαία Ελλάδα, εμφανίζεται με διαφορετικές ιδιότητες:

  • Στην Αττική, ως Αθηνά, στην Κρήτη ως Άρτεμις Δίκτυννα, στην Ελευσίνα ως Δήμητρα. Επίσης, παρουσιάζεται ως η βασίλισσα της βλάστησης, η θεά της ομορφιάς και του έρωτα, προστάτιδα του νόμιμου έρωτα (Ουράνια Αφρόδιτη) αλλά και προστάτιδα του παράνομου έρωτα (Πάνδημη Αφροδίτη).
  • Στην Ασία, ως Αστάρτη, Ιστάρ και Ινάνα, η θεότητα της σεξουαλικότητας και της ευφορίας.
  • Στην Αίγυπτο ως Ίσιδα και Αθώρ, προστάτιδα των γυναικών, της γονιμότητας, του έρωτα που έπαιρνε τη μορφή της αγελάδας συμβολίζοντας τη μητρότητα.

Όλες αυτές ήταν ισχυρές θεότητες που συνδέονταν με τη Φύση, την γονιμότητα, τη σεξουαλικότητα, την ευφορία, την Ιερότητα του Θηλυκού, την Μητέρα ΓΗ και την μητριαρχία.

Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι Ετρούσκοι, κατά τους οποίους, οι γυναίκες της φυλής ήταν υπεύθυνες για την οικονομία, για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, για την κατασκευή εργαλείων και το πιο βασικό ήταν Ιέρειες των οικογενειών τους.
Ακολουθώντας την ιστορία και παρατηρώντας τις αρχαίες τοιχογραφίες των παλατιών της Κνωσσού, θα δούμε την ισχύ που είχε η γυναίκα τότε, με την Μητέρα Θεά, την Μεγάλη Ιέρεια, η οποία στέκεται μόνη της – όρθια – χωρίς την παρουσία ανδρών, έχοντας στα χέρια δύο φίδια! Το ένα αναπαρίστανε την γνώση και το δεύτερο την ίαση. Αλλά, και οι επόμενες γυναικείες μορφές η Πηνελόπη, η Ωραία Ελένη και η Κλυταιμνήστρα ανήκουν στο μητριαρχικό κόσμο. Ήταν και εκείνες βασίλισσές.

Κανένας φυσικά δεν μπορεί να αψηφήσει τις Αμαζόνες και τον αγώνα τους υπέρ της μητριαρχίας. Γυναίκες δυναμικές, πολεμίστριες, μαχητικές που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Υπερασπίστηκαν την τιμή τους και πολέμησαν μέχρις εσχάτων για την βασίλισσά τους και για τον λαό τους. Λέγεται, ότι με τον αφανισμό των αμαζόνων, κατέρρευσε και η μητριαρχία.

Μητριαρχία, σύμφωνα με το βιβλίο του Γιόχαν Γιάκομπ Μπαχόφεν “Το μητρικό δίκαιο”, είναι το κοινωνικό σύστημα στο οποίο η γυναίκα κατέχει εξέχουσα θέση και πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνία. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες κατείχαν την εξουσία σε πολιτικά και θρησκευτικά θέματα, ενώ παράλληλα διέθεταν το προνόμιο της μεταβίβασης των αξιωμάτων, της κληρονομιάς αλλά και της καταγωγής. Ένθερμοι υποστηρικτές του μητριαρχικού κόσμου εκτός του Μπαχόφεν, υπήρξαν ο εθνολόγος Μακ Λέναν, που το 1865 εκδίδει το έργο του “πρωτόγονος γάμος”, ο ερευνητής Λούις Μόργκαν ο οποίος το 1877 εξέδωσε το βιβλίο του “Αρχαία κοινωνία”, ο Ένγκελς και ο Μαρξ κ.α. Όλοι οι παραπάνω, τόνισαν λοιπόν, ότι οι γυναίκες κατείχαν υψηλές θέσεις στην θρησκευτική ιεραρχία και σημαίνουσα θέση στην κοινωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες αντιμετωπίζονταν ως κατώτερα όντα, όπως συνέβη επί πατριαρχίας.

Να συμπληρώσω, ότι η μητριαρχία είναι πολυθεϊστική παράδοση στην οποία κυριαρχεί το θηλυκό στοιχείο η γυναίκα, η Μεγάλη Μητέρα, η γη, η οποία δίνει ζωή γεννώντας το καθετί. Εάν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η γη και η γυναίκα είναι η επίγεια εξεικόνιση της φύσης και συμβολίζεται με τον κύκλο και την σφαίρα ως απεικόνιση της μήτρας και των κόλπων, τότε η ουράνια αντιστοιχία είναι η Σελήνη, που διαρκώς εναλλάσσεται, αδειάζει και γεμίζει μέσα σε έναν κύκλο τόσων ημερών όσο διαρκεί και ο γυναικείος κύκλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το έμβλημα της Μεγάλης Μητέρας ήταν η συκιά, η οποία αντιπροσωπεύει το αιδοίο. Τη μορφή της συκιάς πίστευαν, ότι έπαιρνε η Ιστάρ, που όπως ήδη αναφέραμε ήταν η αντίστοιχη θεά των βαβυλωνίων. Επίσης, οι χοροί που τελούνταν προς τιμήν της Ιστάρ θύμιζαν το φύτεμα (βλάστηση) το οποίο περιείχε σεξουαλικά υπονοούμενα. Συγκεκριμένα, η σπορά θύμιζε την ερωτική πράξη, από όπου προέκυπτε η έννοια του γάμου. Σίγουρα, θα σας προκαλέσει απορία το γεγονός ότι τα γεωργικά προϊόντα ακόμη και σήμερα ονομάζονται γεννήματα.

Το πρώτο ζευγάρι που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ήταν η Γη και ο Ουρανός και συνεχίστηκε από τον Δία και την Ήρα, όπου ήρα = έρα = Γη. Συνεχίστηκε με τον Άρη και την Αφροδίτη, που οι δύο τους χαρακτηρίζονται ως δίπολο, όπου το ένα δεν μπορεί χωρίς το άλλο. Η ένωση αυτή του αρσενικού με το θηλυκό αναπαραστάθηκε πολύ αργότερα από τον Λεονάρντο ντα Βίντσι με το έργο του “Ο Βιτρούβιος Άνδρας”. Δηλαδή, ο κύκλος το θηλυκό σύμβολο προστασίας και ένας άνδρας με τα χέρια και τα πόδια σε πλήρη έκταση. Είναι ένα προχριστιανικό σύμβολο το οποίο συνδέεται με τη λατρεία της φύσης. Οι αρχαίοι φαντάζονταν ότι ο κόσμος ήταν μια σύνθεση δύο μερών, του αρσενικού και του θηλυκού. Όταν το αρσενικό και το θηλυκό ισορροπούσε, επικρατούσε αρμονία στον κόσμο.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο εμείς οι γυναίκες εκφράζουμε την θηλυκή μας πλευρά, αυτά που επιθυμούμε αλλά και τον τρόπο που τα επιθυμούμε.

Κυβερνάει το ζώδιο του Ταύρου και του Ζυγού. Το έργο του Μποτιτσέλι “η Αφροδίτη που αναδύεται μέσα από το ανοικτό κοχύλι” σκιαγραφεί μια λαμπερή και εγκεφαλική, ανεξάρτητη, δραστήρια και ενεργητική Αφροδίτη που συνειδητά αναζητεί την αρμονία μέσω του αυτοπροσδιορισμού και απευθύνεται στο πνεύμα. Ενώ, “η Πάνδημος Αφροδίτη” τονίζει περισσότερο τα ταυρίσια χαρακτηριστικά, δηλαδή φιλήδονη και γήινη, συντηρητική και προστατευτική, που αναζητά την προέκταση του εαυτού της σε σχέση με τους άλλους και απευθύνεται στα αισθήματα και στα συναισθήματα. Αναμφισβήτητα, η Αφροδίτη στον Ταύρο δηλώνει την παθητική και μητρική αγάπη.

Γενέθλια Αφροδίτη σε όψη με γενέθλιους πλανήτες

Αφροδίτη σε όψη με τον Ήλιο

  • Θετική έκφραση: (Μόνο σύνοδος) Άτομα με αυτή την όψη διαθέτουν αρκετά καλό παρουσιαστικό, είναι ελκυστικά, φιλήδονα και ερωτικά. Έχετε μια χαρούμενη διάθεση και φημίζεστε για το καλό τους γούστο, τη θετική σκέψη αλλά και την αισιοδοξία σας. Αναζητάτε την αγάπη και την προσοχή των γύρω σας και την απαιτείται με το δικό σας τρόπο. Είσαστε άτομα κοινωνικά, για αυτό και δημιουργείτε πολύ εύκολα φιλίες. Στις παρέες σας ή στις σχέσεις σας είσαστε πολύ αξιαγάπητοι, άνετοι και λιγότερο ανταγωνιστικό και μάχιμοι. Ανήκετε στα άτομα που δίνουν κουράγιο και χαρά στους γύρω τους.

Αφροδίτη σε όψη με τη Σελήνη

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα κοινωνικά, θετικά και καλοπροαίρετα. Διαθέτετε γοητεία, ερωτισμό και γλυκύτητα που μαγνητίζει τους γύρω σας. Είσαστε φιλικοί (μερικές φορές παραπάνω από ότι χρειάζεται), δημιουργείτε εύκολα φιλίες και κατά συνέπεια άριστες σχέσεις. Θέλετε να μοιράζεστε με τον σύντροφο σας συναισθήματα και να επικοινωνείτε όσο καλύτερα γίνεται, ενώ σπάνια θα έρθετε σε αντιπαράθεση με εκείνον/η. Θέλετε να ζείτε σε όμορφο περιβάλλον και στόχος σας είναι να δημιουργήσετε μια όμορφη και αρμονική οικογένεια, μιας και πιστεύετε στον θεσμό της οικογενείας. Είσαστε ειλικρινής και αποστρέφεστε την αγένεια και την προσποίηση.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα που λατρεύουν τις ανέσεις και την πολυτέλεια σε σημείο υπερβολής. Είστε πολύ επιφυλακτικοί και δεν θέλετε να δείχνετε τα αισθήματά σας στους συντρόφους σας, με την πιθανότητα ότι στο μέλλον μπορεί να πληγωθείτε. Βέβαια, και οι άσχημες εμπειρίες σας, λόγω λανθασμένων δικών σας επιλογών, δεν σας βοήθησαν αρκετά, και έτσι δεν σας άφησαν να ανοιχτείτε και να παραδεχθείτε τα συναισθήματά σας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν έχετε ανάγκη από συντροφικότητα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά σας, είναι ότι στην προσπάθεια σας να ευχαριστήσετε τους γύρω σας και να σας το αναγνωρίσουν, ταυτίζεστε απόλυτα μαζί τους σε σημείο να χάνετε την ταυτότητά σας. Περιμένετε πάρα πολλά από τους γύρω σας, και αυτή η λατρεία που τους δείχνετε δεν αναγνωρίζετε. Καλό θα ήταν να μείνετε λίγο διάστημα μόνοι, μέχρι να μάθετε να καταλαβαίνετε τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. Όπως επίσης, θα πρέπει να είσαστε λιγότεροι ευαίσθητοι, συναισθηματικοί, κτητικοί και σπάταλοι.

Αφροδίτη σε όψη με τον Ερμή

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα κοινωνικά και ευχάριστα που διαθέτουν διπλωματία, σωστή χρήση του λόγου και καλούς τρόπους συμπεριφοράς. Έχετε καλό γούστο και σας ταιριάζουν τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την συγγραφική τέχνη, τη λογοτεχνία και οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τα καλλιτεχνικά ή τη διπλωματία. Ξέρετε πότε πρέπει να πείτε τη γνώμη και θα προσπαθήσετε να την τεκμηριώσετε όσο καλύτερα γίνεται.

Αφροδίτη σε όψη με τον Άρη

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα συναισθηματικά, φιλήδονα και σεξουαλικά. Έλκετε το αντίθετο φύλλο και το μαγνητίζετε με την ομορφιά σας ή με το αφοπλιστικό σας χαμόγελο. Είσαστε αυθόρμητοι, εκδηλωτικοί, γενναιόδωροι και αρκετά κοινωνικοί. Πολύ πιθανό αυτή η κοινωνικότητα σας να σας εξασφαλίσει ένα σίγουρο εισόδημα. Έχετε τρυφερότητα μέσα σας και παθιάζεστε με αυτούς που αγαπάτε, αλλά δεν θα το δείξετε εάν δεν είσαστε σίγουροι ότι δεν θα τους τρομάξετε.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα αισθησιακά, φλογερά, επιθετικά και οξύθυμα. Αρχίζετε τις σχέσεις σας με πάθος, αλλά αποσύρεστε το ίδιο εύκολα με αποτέλεσμα να πληγώνεται τους συντρόφους σας. Αναζητάτε μια σχέση που να υπάρχει έντονο το αίσθημα της σύγκρουσης μεταξύ σας. Θέλετε να δημιουργείτε ανασφάλεια στον/ στην σύντροφό σας. Έχετε την τάση να απιστείτε και να αλλάζετε συνέχεια διάθεση. Θα πρέπει να μάθετε να συνεργάζεστε και να συμβιβάζεστε εάν θέλετε να διατηρήσετε έστω μια σχέση. Το πιο σωστό θα ήταν να διαλέγατε έναν σύντροφο που να έχετε κοινά ενδιαφέροντα!

Αφροδίτη σε όψη με τον Δία

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα κοινωνικά, τίμια, πιστά και πνευματώδη. Είσαστε πολύ γενναιόδωροι με τους φίλους σας και πάντα στο πλευρό τους όταν σας χρειάζονται. Παρόλα αυτά, εσείς δεν θέλετε να μοιράζεστε τα προβλήματά σας με τους γύρω σας και προτιμάτε να τα λύνετε μόνοι σας. Είσαστε πάντα καλοπροαίρετοι και αισιόδοξοι. Εάν οι γύρω σας κάνουν κάποιο λάθος, εσείς είσαστε τόσο επιεικείς μαζί τους που τους δίνετε ευκαιρίες ενώ σας έχουν αποδείξει ότι δεν το αξίζουν. Αναζητάτε την καλοπέραση, γιατί θεωρείται ότι τα χρήματα τα έχουμε για να περνάμε καλά στη ζωή μας.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα που λατρεύουν τη διασκέδαση, τη σπατάλη και τις υπερβολές. Είσαστε αρκετές φορές αδιάφοροι και ανεύθυνοι σε ότι έχει σχέση με το σύντροφό σας. Επίσης, είσαστε υπερβολικοί στην εκδήλωση των συναισθημάτων σας, βιαστικοί στον έρωτα αλλά και στην απόφαση ενός γάμου. Δυσανασχετείτε στα “πρέπει” μιας και δεν δέχεστε την καταπίεση. Είσαστε τόσο δύσπιστοι με τον σύντροφό σας, που σε οποιαδήποτε διαφωνία ή διαφορετική άποψη, νομίζετε ότι εκείνος δεν κατανοεί τις ανάγκες σας. Παρόλα αυτά, έχετε πολλές σχέσεις στο ενεργητικό σας. Όταν όλα πάνε καλά στην ζωή σας είσαστε χαρούμενοι και φιλικοί, εάν όμως κάτι πάει στραβά τότε γίνεστε εύθικτοι και κακοδιάθετοι.

Αφροδίτη σε όψη με τον Κρόνο

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα σοβαρά, πιστά, συνεπή, και με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος. Ανήκετε σε αυτούς που δημιουργούν σταθερές και ουσιαστικές σχέσεις. Δεν δίνεστε εάν δεν πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας το αξίζει ή εάν δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Κερδίζετε τους γύρω σας με την διακριτικότητά σας, την ευγένεια, την λεπτότητα και με την υπομονή σας. Είσαστε καλοί και αφοσιωμένοι σύντροφοι και δύσκολα φεύγετε από μια σχέση. Συνήθως, ενώ μπορεί να αγαπάτε βαθιά, σχεδόν ποτέ δεν το δείχνετε, ενώ ακριβώς την ίδια στιγμή έχετε την απαίτηση ο σύντροφός σας να δείχνει τα αισθήματά του προς το πρόσωπό σας. Στην αρχή κάθε σχέση σας τείνετε να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί, προσεκτικοί και πολύ παρατηρητικοί, σε σημείο που οι γύρω σας να πιστεύουν ότι είσαστε ντροπαλοί ή και ακοινώνητοι.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα εσωστρεφή/κλειστά, ψυχρά και μελαγχολικά. Ανήκετε σε αυτούς που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αντιδρούν παθητικά σε διάφορες καταστάσεις, φοβούμενοι τις απογοητεύσεις. Για αυτό τις περισσότερες φορές εξαρτάστε από τα υλικά αγαθά, ώστε η απόκτησή τους σας γίνετε εμμονή. Είσαστε τόσο αγχώδης, που η λέξη “χαλάρωση” σας είναι παντελώς άγνωστη. Συναισθηματικά δυσκολεύεστε πάρα πολύ να εξωτερικεύσετε τα αισθήματά σας. Ίσως, θα πρέπει να κάνετε και εσείς κάποιες υποχωρήσεις ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε μια υγιής σχέση. Καλό θα ήταν να χαλαρώσετε και να σκέφτεστε πάντα θετικά.

Αφροδίτη σε όψη με τον Ουρανό

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα ελκυστικά, ρομαντικά και εντυπωσιακά. Ανήκετε σε αυτούς που είναι γενναιόδωροι, πρωτότυποι αλλά και ασυμβίβαστοι. Αναζητάτε τις αλλαγές στην ζωή σας και παρόλο που δημιουργείτε σχέσεις με διαφόρων ειδών άτομα δεν θέλετε να χάσετε την ελευθερία σας αλλά ούτε και να στερήσετε την ελευθερία των συντρόφων σας. Έχετε δυνατό μυαλό και είσαστε αρκετά εύστροφοι και έξυπνοι. Γνωρίζετε ότι δεν περνάτε απαρατήρητοι και εκπέμπετε μια ζωντάνια και μια λάμψη που μαγνητίζει τους γύρω σας. Αγαπάτε τις τέχνες, τα ταξίδια και τις παρέες. Σε περίπτωση που η Αφροδίτη σας δημιουργεί σύνοδο με τον Ουρανό, θα πρέπει να θυμάστε ότι ευνοούνται οι κεραυνοβόλοι έρωτες που όμως δεν έχουν συνέχεια. Ίσως, λοιπόν, αυτό να συμβαίνει για καλό δικό σας γιατί πολλές φορές ερωτεύεστε “ασυνήθιστα”/ λάθος άτομα.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα έξυπνα, πνευματώδη αλλά και ανεξάρτητα. Είσαστε τόσο ασταθής συναισθηματικά που επαναστατείτε σε κάθε είδους δέσμευση και ευθύνη. Πολλές φορές μπερδεύετε την φιλία με τον έρωτα που μπλέκετε σε εντελώς περίεργες καταστάσεις. Σχεδόν ποτέ δεν εξαρτάστε από κανέναν, ενώ άλλες φορές τείνετε να αποξενώνεστε από όλους και από όλα. Ίσως το ότι δεν θέλετε να αναλαμβάνετε ευθύνες μπορεί να οφείλετε στο αίσθημα κατωτερότητας που νιώθετε.

Αφροδίτη σε όψη με τον Ποσειδώνα

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα τρυφερά, ρομαντικά, ελκυστικά και ευγενικά. Ανήκετε σε εκείνους που ψάχνουν το “άλλο τους μισό” ή αλλιώς την τέλεια σχέση. Πολλές φορές ζείτε στον δικό σας – ονειρικό κόσμο για αυτό και πληγώνεστε πάρα πολύ εύκολα. Αγαπάτε την μουσική, έχετε δημιουργική φαντασία και καλλιτεχνικές ικανότητες. Εντυπωσιάζεστε πάρα πολύ εύκολα και δείχνετε μεγάλη κατανόηση και συμπόνια στα προβλήματα των γύρω σας.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα με πολλές ευαισθησίες, και με έντονη μαλθακότητα. Στις ερωτικές σας σχέσεις, πιθανά να αντιμετωπίζετε διάφορες δυσκολίες, γιατί όταν αισθάνεστε ότι “εκτίθεστε” συναισθηματικά, λειτουργεί ο εσωτερικός μηχανισμός άμυνας σας και απομακρύνεστε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επενδύετε πολύ γρήγορα συναισθηματικά στους συντρόφους σας ή ότι δεν κάνετε όνειρα, αλλά το ότι είστε αρκετά δύσπιστοι. Παρόλα αυτά, ανήκετε στα άτομα που θεοποιείτε τους συντρόφους σας και δεν είστε διατεθειμένοι να δείτε την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να απογοητεύεστε και να κλείνεστε στον εαυτό σας. Θα πρέπει να μάθετε να χαλιναγωγείτε τον εαυτό σας γιατί και είσαστε επιρρεπής στο αλκοόλ αλλά και σε διάφορες ουσίες.

Αφροδίτη σε όψη με τον Πλούτωνα

  • Θετική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα με έντονα συναισθήματα, έντονη δημιουργική διάθεση και έντονη διαίσθηση. Εκπέμπετε έναν αέρα μυστηρίου και έντονο ερωτισμό που μαγνητίζει τους γύρω σας. Έχετε μια ρομαντική φύση που την εκφράζετε θετικά, είσαστε αισθησιακοί και θέλετε να κυριαρχείτε στους συντρόφους σας. Έχετε την τάση να ερωτεύεστε με την πρώτη ματιά καθώς σας έλκει η εξωτερική εμφάνιση του άλλου. Κατανοείτε τα κίνητρα των γύρω σας και αναζητάτε έντονη σεξουαλική ζωή αλλά μόνο με το ταίρι σας.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει άτομα που αναζητούν τις έντονες συναισθηματικές αλλά και σεξουαλικές εμπειρίες. Έχετε την τάση να δημιουργείτε τόσο έντονες σχέσεις που τελειώνουν απότομα και βιαστικά, δηλαδή όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Μερικές φορές υποτιμάται τόσο πολύ τον εαυτό σας αλλά και τις ικανότητές σας με αποτέλεσμα να φθονείτε της επιτυχίες αλλά και τα ταλέντα των συνανθρώπων σας, τα οποία μπορεί εσείς οι ίδιοι να τα διαθέτετε. Σας αρέσει να κυριαρχείται στους άλλους και να εκτονώνετε το πάθος σας με επιθετικότητα, ώστε να τους τρομάζετε.

 

Διελεύσεις Αφροδίτης – Γεγονότα

Σύμφωνα με παρατηρήσεις που έγιναν από το κέντρο ερευνών της NASA αναφέρθηκαν τα εξής. Πρώτον, ότι ο πλανήτης Αφροδίτη είναι ο μόνος πλανήτης που κινείται με τη φορά των δεικτών ενός ρολογιού, εν αντίθεση με τους υπόλοιπους πλανήτες. Δεύτερον, ότι η Αφροδίτη διελαύνει μπροστά από τον ήλιο είτε 105,5 χρόνια είτε 121,5 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση τέμνει το αντίθετο σημείο της τροχιάς της από εκείνο που είχε στην τελευταία της διέλευση. Αυτή, λοιπόν, η διπλή διέλευση χρειάζεται οκτώ ετη από τη μία περιστροφή στην άλλη. Συγκεκριμένα, η κίνηση της τροχιάς είναι +8 + 105,5 + 8 + 121,5 έτη. Διπλή διέλευση είχαμε τα έτη 1631 – 1639, 1761 – 1769, 1874 – 882, 2004 – 2012. Αξίζει να τονίσουμε ότι πολλές διελεύσεις έχουν εξαφανιστεί από τον κατάλογο των διελεύσεων της Αφροδίτης γιατί ήταν στο όριο της ανοχής των μοιρών. Μερικές από αυτές είναι του 1388, 1145, 0902, 0659, 0416 κλπ. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις διπλές διελεύσεις θα δώσω ένα παράδειγμα. Η τελευταία διέλευση έλαβε μέρος στις 8 Ιουνίου του 2004 η επιστροφή της (που θα γίνει μετά από 8 χρόνια) θα λάβει μέρος στις 6 Ιουνίου του 2012. Η αμέσως επόμενη θα γίνει τον επόμενο αιώνα.

Οι ερευνητές κάνοντας μια αναδρομή από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ανακάλυψαν ότι τις περιόδους της διελαύνουσας Αφροδίτης συνέβησαν πολύ σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της ανθρωπότητας από ισχυρές γυναίκες της εποχής. Η πρώτη διέλευση έγινε το 60 μ.Χ. κατά την οποία η Βασίλισσα των Κελτών, Μπουτίκα επαναστάτησε ενάντια στους Ρωμαίους, καταστρέφοντας το Λονδίνο. Την περίοδο 1498 – 1546, μια άλλη γυναίκα που έμεινε στην ιστορία, ήταν η Mirabai της Ινδίας η οποία τόλμησε να αντιταχθεί ενάντια στον άνδρα της και στην οικογένεια της παλεύοντας για το δίκαιο.

Αφροδίτη & διελεύσεις

Πολλές φορές, έχει τύχει σε όλους μας να ακούμε τη φράση “Ωχ η Αφροδίτη μου διελαύνει από τον 6ο οίκο και σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο. Τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνω?”.

Οι διελεύσεις της Αφροδίτης δίνουν αρμονία, τρυφερότητα και αγάπη στην ζωή των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, το εξάγωνο και το τρίγωνο δίνει συναισθήματα αγάπης, αρμονίας αλλά και συμπάθεια, τα οποία είναι ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται να τα αμφισβητούμε. Αντίθετα, το τετράγωνο δείχνει σε ποιους τομείς υφίσταται έλλειψη αρμονίας, η οποία είναι η αιτία που δημιουργεί άγχος και ανασφάλειες. Από την άλλη πλευρά, η αντίθεση είναι πιο επιεικής μαζί μας μπορεί να τονίζει με τη σειρά της την έλλειψη αρμονίας, αλλά μας γλιτώνει από το άγχος και την ανασφάλεια. Έρχομαι, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας καθησυχάσω, λέγοντας ότι σχεδόν ποτέ η Αφροδίτη δεν φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα σε κάθε της διέλευση ή σε κάθε όψη που σχηματίζει με τον εκάστοτε γενέθλιο πλανήτη. Ο λόγος είναι ότι είναι θηλυκός πλανήτης και παθητικός στις ιδιότητες, έτσι σχεδόν ποτέ δεν αντιλαμβανόμαστε την επιρροή του. Η Αφροδίτη ζητά από το συγκεκριμένο άτομο να ενωθεί με κάποιο άλλο, να λειτουργήσουν αρμονικά, να δημιουργηθεί αυτή η πολυπόθητη αρμονία, αλλά χρειάζεται τη βοήθεια και τη θετική δύναμη του αρσενικού, που δεν είναι άλλος από τον Άρη. Η Αφροδίτη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να συναντηθούν δύο άνθρωποι και για να δημιουργήσουν σχέση και στην συνέχεια αναλαμβάνει ο Άρης για να για να δώσει θάρρος και ενέργεια ώστε αυτά τα άτομα να καταφέρουν να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους. Αναζητάμε, λοιπόν, την αρμονία μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού για να συνυπάρξει η αγάπη και ο έρωτας, και αποφεύγουμε κάθε πράξη εγωισμού, ο οποίος σκοτώνει τον έρωτα!

Η επίδραση της σε προσωπικό ωροσκόπιο διαρκεί μόνο 2 ημέρες, άρα κουράγιο 2 μερούλες είναι αυτές … θα περάσουν!

Διελαύνουσα Αφροδίτη & όψεις

Διελαύνουσα Αφροδίτη σε όψη με:

Ήλιο

  • Θετική έκφραση: Χαρίζει ψυχική ισορροπία, αισιοδοξία, ζωτικότητα, έντονη και ευχάριστη κοινωνική ζωή. Τονίζει τη γοητεία σας και δίνει περισσότερες γνωριμίες και προτάσεις. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες!
  • Αρνητική έκφραση: Δείχνει άτομο που έχει ανάγκη από αγάπη, από τρυφερότητα, από κατανόηση αλλά οι περιστάσεις δεν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου μας. Για αυτό αποφύγετε τις υπερβολές! Υπάρχει λύση: Αυτές τις 2 μέρες διασκεδάστε, χαλαρώστε και ασχοληθείτε με τον εαυτό σας.

Σελήνη

  • Θετική έκφραση: Οι όψεις (σύνοδος, εξάγωνο και τρίγωνο) είναι από τις πιο αρμονικές και δίνουν στο άτομο εξωτερική ομορφιά και εσωτερική γοητεία. Τα δώρα που δίνει αυτή η όψη στο άτομο είναι τρυφερότητα, κατανόηση και εσωτερική γαλήνη, η οποία εκπέμπεται στους γύρω του και το κάνουν πιο γοητευτικό. Η διάθεση του, αυτή μαγνητίζει τους γύρω του και με έναν περίεργο τρόπο τους πείθει να του προσφέρουν αγάπη και στοργή που έχει τόσο ανάγκη. Έχετε ρομαντική διάθεση και είσαστε πολύ ερωτικοί.
  • Αρνητική έκφραση: Δεν θα έλεγα ότι είναι από τις πιο καλές όψεις. Δημιουργούνται προβλήματα στους τομείς της ζωής του ατόμου ανάλογα με τον οίκο που δημιουργείται αυτή η όψη. Συναισθηματικά αδιέξοδα, μπερδέματα και η έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης, οδηγούν σε λανθασμένες κινήσεις ή και οικονομικές σπατάλες. Έχετε υπομονή και προσπαθήστε ένα πιο οικοδομητικό διάλογο. Αποφύγετε τις εδώ και τώρα απαντήσεις … απλά γοητέψτε τους. Αυτή η όψη δεν ενδείκνυται για επιπόλαιες σχέσεις, θα πληγωθείτε!

Ερμή

  • Θετική έκφραση: Η όψη αυτή δίνει στο άτομο θετική σκέψη, ηρεμία, καλή διάθεση και χαρά, με αποτέλεσμα να περικλείετε συνεχώς από φίλους και παρέες που το ευχαριστούν. Οτιδήποτε έχει σχέση με την διασκέδαση ευνοείται. Επίσης, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να λύσετε τα όποια προβλήματα στη σχέση σας με επικοδομητικό διάλογο.
  • Αρνητική έκφραση: Το άτομο μπορεί να έχει τη διάθεση να διασκεδάσει αλλά δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Δηλαδή, είτε οι άλλοι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες (ψυχαγωγίας) αυτή τη δεδομένη στιγμή, είτε δεν υπάρχει σωστή επικοινωνία. Αποφύγετε όσους καυγάδες και τις παρεξηγήσεις, μπορείτε.

Αφροδίτη

  • Θετική έκφραση: Τι να πω για τη σύνοδο! Ζητάτε αγάπη? Θα λαμβάνετε αγάπη! Ζητάτε τρυφερότητα? Θα λαμβάνετε τρυφερότητα. Ξαφνικές και ευχάριστες εκπλήξεις και γεγονότα θα ομορφύνουν τις μέρες σας. Θέλετε αυτός που ενδιαφέρεστε να δείξει ενδιαφέρον για εσάς? Με αυτή την όψη η επιθυμία σας θα πραγματοποιηθεί!!!
  • Αρνητική έκφραση: Λόγω της έλλειψης της τρυφερότητας και επικοινωνίας, ψάχνετε μια άλλου είδους εκτόνωση, το λεγόμενο shopping therapy! Καλό θα ήταν σε αυτή την όψη να μην το επιχειρήσετε. Αφήστε αυτές τις 2 ημέρες να περάσουν και μετά όλα θα κυλήσουν όπως και πριν.

Άρη

  • Θετική έκφραση: Θα μπορούσα να γράψω μόνο 2 λέξεις και να καταλάβετε τα πάντα: ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Ένα συνονθύλευμα από ερωτισμό, από πάθος, από γοητεία, από αγάπη, θα σας οδηγήσει στην ικανοποίηση των επιθυμιών σας – που έχουν σχέση με τα ερωτικά – συναισθηματικά σας. Απολαύστε τον έρωτα!
  • Αρνητική έκφραση: Μην τρομάζετε! Είπαμε, δεν είναι πολύ άσχημη όψη, θέλει τρόπο. Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί με τη σχέση μας και ας μην ενδίδουμε στους καβγάδες. Θα ήταν προτιμότερο να τους αποφύγουμε και προς θεού αυτές τις 2 μέρες ΜΗΝ είσαστε ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ από το σύντροφό σας.

Δία

  • Θετική έκφραση: ο Δίας όπως όλοι ξέρουμε είναι επεκτατικός, άρα ξέρουμε ήδη ότι αυτή η όψη χαρίζει τύχη, εύνοια, καλή διάθεση και shopping! Από οποιονδήποτε και εάν ζητήσουμε βοήθεια, θα την έχουμε! Αλλά, μην αφεθείτε, τεμπελιάσετε και παραμελήσετε τις υποχρεώσεις σας, γιατί μετά θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε! Επίσης, όποια σχέση ξεκινήσει τώρα, θα αποδειχθεί αρκετά καλή και θα νιώσετε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι!
  • Αρνητική έκφραση: Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν! Σταματήστε τις υπερβολές, τις σπατάλες, μην χάσετε τη καλή σας διάθεση και μην ξοδέψετε όλα σας τα χρήματα σε άχρηστα πράγματα, μόνο και μόνο για να εκτονωθείτε!!! Και εδώ μπορεί να σας τύχει να δημιουργήσετε κάποια σχέση, αλλά εσείς θα βρίσκετε κάποιο ελάττωμα και κυρίως εμφάνισης.

Κρόνο (Δεν θέλω ωχ!)

  • Θετική έκφραση: Μην ξεχνάτε ότι ο Κρόνος είναι Κρόνος. Μπορεί να δώσει βοήθεια από άτομα κύρους, μια αύξηση, νέα συνεργασία αλλά και καταξίωση. Στην περίπτωση που δημιουργήσετε σχέση, να είστε σίγουροι ότι θα στηρίζετε σε γερές βάσεις.
  • Αρνητική έκφραση: Στο Τετράγωνο, στην αντίθεση αλλά και στην σύνοδο (μόνο για τον Κρόνο), η όψη δεν είναι καλή. Μάλλον, θα σας στεναχωρήσω. Συναισθηματικά μπερδέματα, έλλειψη επικοινωνίας και αδιέξοδα έρχονται στην επιφάνεια αυτές τις 2 μερούλες! Μην δώσετε συνέχεια σε κανένα καυγά, μην απομακρυνθείτε από το ταίρι σας και προσπαθήστε να είστε ήρεμοι. Δώστε προσοχή στα επαγγελματικά σας!

Ουρανό

  • Θετική έκφραση: Έρωτας, λένε, είναι αυτός και εάν δεν ήταν ξαφνικός και κεραυνοβόλος δεν θα ήταν έρωτας! Σωστά? Ξαφνική γνωριμία και κεραυνοβόλος έρωτας από εκεί που δεν το περιμένετε! Αλλά, το πιο πιθανό είναι να μην έχει συνέχεια εκτός εάν υπάρχουν άλλες όψεις που θα βοηθήσουν την κατάσταση. Εκπλήξεις και ευχάριστα γεγονότα, θα εναλλάσσονται το ένα το άλλο. Τώρα τώρα θα πάρετε το αίμα σας πίσω από εμφάνιση ατόμου από το παρελθόν σας. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: όλα μπορούν να συμβούν.
  • Αρνητική έκφραση: Πώς να το πω τώρα ή μάλλον να το γράψω? Δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή όψη! Μπορεί εντελώς ξαφνικά να δημιουργήσετε μια σχέση ή μια συνεργασία, και εντελώς ξαφνικά να χαθεί! Αποφύγετε τα νεύρα και μην υπόσχεστε τίποτα αυτές τις 2 μέρες.

Ποσειδώνα

  • Θετική έκφραση: Ο πλανήτης του ρομαντισμού θα δώσει τα δώρα του. Φαντασία, αγάπη, ρομαντισμός, τρυφερότητα, αρμονία και έντονα συναισθήματα. Θα αισθάνεστε πλήρης από όλους και από όλα.
  • Αρνητική έκφραση: Αυτή η όψη δίνει απογοήτευση και στεναχώρια στο άτομο, γιατί έχει παράλογες απαιτήσεις από το σύντροφο αλλά και από τους άλλους, που δυσκολεύονται να τα προσφέρουν. Οι ανασφάλειες και τα άγχη εμφανίζονται και σας κουράζουν. Αποφύγετε τα παράπονα και τις ιδιοτροπίες.

Πλούτωνα

  • Θετική έκφραση: Τη φράση: “Τα μάτια σας δεκατέσσερα” την γνωρίζετε? Ήρθε η ώρα να την ακολουθήσετε! Εύνοια σε συνεργασίες και οικονομικά οφέλη από σωστές επιλογές. Ψυχική ισορροπία. Έντονη σεξουαλικότητα και επιθυμία.
  • Αρνητική έκφραση: Αποφύγετε για 2-3 μέρες την έναρξη συνεργασιών ή την υπογραφή συμβολαίων! Μπορεί κάτι να κρύβετε από πίσω. Έντονη ερωτική διάθεσης, μπορεί να σας ρίξει σε άτομο που δεν είναι ο τύπος σας. Μην μείνετε με κάποιον μόνο και μόνο επειδή κάνει καλό έρωτα!

Επίλογος

Γράφοντας αυτό το άρθρο αναρωτήθηκα πολλές φορές πως η γυναίκα από μάνα, προστάτιδα, εφευρέτρια, φύλακας άγγελος κ.α. στην πορεία του χρόνου έφτασε να βρίσκεται σε αυτή την τόσο υποτιμημένη θέση που την είχε “κλείσει” το ισχυρό φύλλο. Προφανώς, θα αναρωτιέστε σε ποια υποτιμημένη θέση αναφέρομαι … στην θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ. Από τα τέλη του 18ου αιώνα και κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, η γυναίκα αρχίζει να μάχεται για τα δικαιώματά της, με πρώτη διδάξασα τη Μαρί Κιουρί. Οι φωνές των γυναικών που αναζητούν το δικαίωμα της επιλογής του τρόπου ζωής τους, το δικαίωμα της εργασίας, το δικαίωμα της γνώσης – μάθησης – εκπαίδευσης, το δικαίωμα της ανεξαρτησίας, υποστηρίζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από την φωνή της Καλλιρρόης Παρρέν (η γυναίκα που είχε το θάρρος να εξεγερθεί και να αγωνισθεί για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των γυναικών) η οποία εκδίδει της εφημερίδα “Η Εφημερίδα των Κυριών”, και μάχεται για την ισότητα των δύο φύλων. Έτσι, φτάνουμε στην Αθήνα του 1930 όπου η γυναικά αποκτά περιορισμένο δικαίωμα ψήφου, και οριστικά το 1952 αποκτά πλήρη εκλογικά δικαιώματα. Μετά από τόσα χρόνια συνεχών αγώνων, οι γυναίκες έφτασαν στη σημερινή κοινωνία όπου έχουν αποκτήσει αρκετά δικαιώματα, αλλά ακόμα δεν έχουν αποκτήσει ίσα δικαιώματα με τους άνδρες …

Ο λόγος πιθανά να συνοψίζετε με τον καλύτερο τρόπο από μια έκφραση του WEB DU BOIS που λέει ότι “Όλη η γυναικεία φύση εμποδίζετε, επειδή ο κόσμος στον οποίο προσπαθεί να αναδειχθεί είναι ο κόσμος που επιμένει να προσπαθεί να συνδυάσει τις παρθένες με τις μητέρες και στο τέλος, αυτός ο κόσμος περιφρονεί την μητρότητα και ξεγυμνώνει τις παρθένες.

 

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments