0 0 votes
Article Rating

Διελεύσεις εσωτερικών πλανητών και στρες
Παρόλο που το να ζούμε πιεστικά, μη λαμβάνοντας υπόψη τις αστρολογικές εφημερίδες, μπορεί να προκαλέσει άγχος από μόνο του, πράγμα το οποίο δεν συνίσταται.

Το να ρίχνουμε περιοδικά μια ματιά στις διελεύσεις των προσωπικών πλανητών μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τον καθημερινό βομβαρδισμό από δραστηριότητες και εμπειρίες, που συνεχώς προκαλούνται. Μια ιδέα είναι να προσδιοριστεί το μέγιστο επίπεδο του στρες και να παρατηρηθεί αν η καθημερινή πίεση βρίσκεται κάτω, πάνω ή ακριβώς σ’ αυτό το επίπεδο.

Για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι διελαύνουσες σύνοδοι και αντιθέσεις είναι γενικότερα οι πιο αποτελεσματικές όψεις, κυρίως όταν περιλαμβάνουν προσωπικούς πλανήτες, σημεία ή γωνίες. Άλλες όψεις, κυρίως η παραλληλία και οι πολλαπλάσιες των 45 μοιρών, φαίνονται επίσης σημαντικές.

Η όψη των 135 μοιρών (ενάμισι τετράγωνο) μπορεί να είναι τραχεία, κρίσιμη και δραστήρια. Οι όψεις τετραγώνου είναι παρακινητικές και/ ή παρεμποδιστικές, ενώ τα ημιτετράγωνα πιο ήπια, αλλά παράλληλα και ανήσυχα.

Οι ασύνδετες όψεις, χιαστί (150 μοίρες) και ημιεξάγωνοαγώνου (30 μοίρες) μπορεί να είναι ισχυρές σε μέτριο βαθμό με ένα δύσκολο τρόπο, που δίνει κίνητρο. Τα εξάγωνα και τα τρίγωνα είναι συχνά τόσο ήπια, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αντιληπτά, όχι όμως ότι αυτό συμβαίνει πάντα. Η επιρροή κάθε διέλευσης μπορεί να εξαρτάται από τις γενέθλιες όψεις με τον πλανήτη-στόχο.

Επίσης είναι απαραίτητο να παρατηρούνται οι οίκοι. Σκεφτείτε την ενεργοποίηση ή την παρώθηση θεμάτων που σχετίζονται με κάθε οίκο, όταν οι εσωτερικοί πλανήτες κάνουν μια διέλευση σ’ αυτούς.

Ο Άρης στον 1ο οίκο δίνει έμφαση στον εαυτό μας, στη συμπεριφορά, στο σώμα και σε όλα αυτά που είναι να ξεκινήσουν. Εάν δεν ξεκινήσουμε κάτι καινούριο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί άγχος. Ο Ήλιος στον 9ο οίκο μπορεί να ‘ξυπνήσει’ την επιθυμία για ταξίδια αναζήτησης, νοητικά, πραγματικά ή πνευματικά. Σ’ αυτό το σημείο δημιουργείται άγχος, αν εκείνο το διάστημα δεν ανοίξουμε τους ορίζοντές μας.

Διελεύσεις της Σελήνης
Οι διελεύσεις της Σελήνης αφορούν ζητήματα που αλλάζουν με ασήμαντο τρόπο, περιλαμβάνοντας οικιακές ανάγκες, συναισθηματικές αντιλήψεις, στενές σχέσεις, καθώς και εμπειρίες με γυναίκες, παιδιά, τη φύση ή κατοικίδια ζώα. Η Σελήνη αφυπνίζει το ασυνείδητο, το εσώτερο θηλυκό, αλλά και την επιθυμία να αναθρέψουμε ή να ανατραφούμε. Όταν παρατηρούμε μια προσεχή διελαύνουσα Σελήνη, γνωρίζουμε ότι ο/οι πλανήτης/-ες και ο οίκος που θα επηρεαστούν αντιπροσωπεύουν τον τομέα της ζωής μας, στον οποίο δίνεται έμφαση. Δείχνει τον τόπο που ενδέχεται να συναντήσουμε συναισθηματικές ακρότητες, που θα μπορούσαν να φέρουν στην επιφάνεια συνήθειες του παρελθόντος. Σε συνάρτηση με το τι διελαύνει, μπορεί να είναι κάπου που νιώθουμε ευχαρίστηση, απομόνωση, σύνδεση ή μοναξιά.

 

Διελεύσεις του Ήλιου
Το στρες, που προκαλείται από τον Ήλιο, επηρεάζει τα επίπεδα ζωτικότητας, την καριέρα ή την αυτό-έκφραση και την τάση μας να είμαστε περίβλεπτοι. Μπορεί να αντιπροσωπεύει προκλητικές καταστάσεις από εξωτερικές συνθήκες. Μπορεί να είναι συγκρούσεις ή συμφωνία με πρόσωπα ισχύος, άνδρες, αλλά γενικότερα τη δημιουργική διαδικασία. Ο οίκος που δραστηριοποιείται προσδιορίζει το περιβάλλον ή τα άτομα που μας ωθούν στην επίγνωση ή στην αντιπαράθεση. Ο Ήλιος είναι πνεύμα και αυτή η ενέργεια επιζητά να λάμπει συνεχώς, να δημιουργεί, να πραγματώνει και να βρίσκεται μέσα σε μια περιπέτεια. Οι διελεύσεις του Ήλιου δηλώνουν διάκριση, επιβράβευση και αναγνώριση. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν συγκρούσεις σχετικά με τη θέληση, τον χαρακτήρα και την πορεία ζωής. Όλες αυτές οι καταστάσεις υποδηλώνουν στρες, καθώς πιεζόμαστε και εξωθούμαστε να γίνουμε αυτό που μπορούμε.

 

Διελεύσεις του Ερμή
Οι διελεύσεις του Ερμή αντιπροσωπεύουν άμεσες, σύντομες, απότομες και γρήγορες επαφές. Η έμφαση δίνεται στην επικοινωνία, στις ιδέες, στις καθημερινές δραστηριότητες, στο εμπόριο και στα σταυροδρόμια. Προσανατολισμένος στις απαντήσεις, αυτός που συνδέει μυαλό – σώμα – πνεύμα και αφανίζει την πλήξη και τη ράθυμη απάντηση, ο Ερμής χλευάζει, αστεΐζεται, γνέφει, δελεάζει, παραπλανεί και μας φέρνει σε συγχρονισμό με μια πιο αυθεντική αντίληψη για τη ζωή. Ο Ερμής “κουβαλά επίσης μια βοηθητική τσάντα με κόλπα”, φανερώνοντάς την συχνά κατά την περίοδο που γίνεται ανάδρομος, όπου φαίνεται να κατευθύνεται προς τα πίσω. Η κακόφημη ανάδρομη πορεία του Ερμή συμβαίνει τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο, ενώ διαρκεί περίπου 22 μέρες. Σε συνάρτηση με την επαφή που γίνεται, αλλά και το στοιχείο που καταλαμβάνει ο Ερμής, η συγκεκριμένη περίοδος αναγγέλλει μια αυξημένη επίγνωση για την ευχάριστη ή όχι ευχάριστη λειτουργία της καθημερινότητάς μας και απαιτεί από εμάς να αναλογιστούμε πάνω σ’ αυτό. Ορθόδρομες ή ανάδρομες, οι διελεύσεις του Ερμή έχουν την τάση να διεγείρουν καθετί.

 

Διελεύσεις της Αφροδίτης
Η Αφροδίτη, η θεά της αγάπης, έχει να κάνει κυρίως με τις αξίες μας –τί θεωρούμε ευχάριστο, αισθησιακό και όμορφο αισθητικά; Η απάντηση ποικίλει, όπως και η τέχνη, διαφέρει δηλαδή για τον καθένα από εμάς, βάσει του γούστου, της εκτίμησης και της διάθεσης που έχουμε. Η Αφροδίτη επίσης σχετίζεται με τις προσωπικές και κοινωνικά σημαντικές σχέσεις. Τα άτομα που θεωρούμε οικεία σε μας, οι τροφές που μας αρέσει να τρώμε, ό,τι φοράμε και ο τρόπος διακόσμησης συνδέονται με την Αφροδίτη –τι θεωρούμε απολαυστικό, ευχάριστο, ελκυστικό; Παρόλο που οι διελεύσεις της Αφροδίτης είναι σύντομες και γενικότερα φύσει όμορφες, μπορούν ωστόσο να φέρουν πρόσθετο στρες. Η συγκέντρωση με φίλους και τα ρομαντικά διαλείμματα μπορεί να σημαίνουν ξενύχτια, πλούσιο φαγητό, δυνατά ποτά και έλλειψη ύπνου. Καλλιτεχνικές εμπνεύσεις μπορεί να μας κρατήσουν μέχρι αργά στον υπολογιστή, στο στούντιο ή στη βιβλιοθήκη, με αποτέλεσμα να χάνονται γεύματα, προγράμματα άσκησης ή η αναγκαία χαλάρωση. Οικονομικές διακυμάνσεις λόγω ενός δανείου, πολλών εξόδων ή ενός πρόσφατου ευεργετήματος μπορεί να προκαλέσουν επίσης ανησυχία και άγχος.

 

Διελεύσεις του Άρη
Η Άρης είναι η ακατέργαστη και έντονη ενέργεια. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη που μας δίνει την ώθηση να σηκωθούμε το πρωί από το κρεβάτι, να διεκδικήσουμε, να κερδίσουμε μάχες και να πετύχουμε ό,τι είναι αυτό που θέλουμε. Επειδή ακριβώς ο Άρης είναι κρίσιμος για την ικανότητά μας να κινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι διελεύσεις αυτού του πλανήτη μπορούν να λειτουργήσουν ως μετρητές της σωματικής μας ενέργειας, δείχνοντας πόση ποσότητα δυναμικής ώθησης πρέπει έχουμε και σε ποιες περιστάσεις. Ο Άρης σχετίζεται με ατυχήματα, εγκαύματα, κοψίματα και βίαια ξεσπάσματα, μια διέλευσή του μπορεί επίσης να είναι μια προειδοποίηση για να προσέχουμε τις αυθόρμητες και απερίσκεπτες συμπεριφορές. Τα περισσότερα προβληματικά επεισόδια ενός διελαύνοντα Άρη είναι αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης ενέργειας, όταν δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση, να είμαστε θετικοί ή να βάζουμε σε εφαρμογή τις επιθυμίες μας. Ο Άρης απαιτεί μια διέξοδο και συχνά η μορφή της έκφρασης πρέπει να είναι σωματική. Σε σύνδεση με μία απάντηση φυγής ή πάλης, οι διελεύσεις του Άρη ισούνται άμεσα με μια δραστηριότητα που απαιτεί αυξημένη αδρεναλίνη. Ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να αφομοιωθούν οι ορμόνες του άγχους στην κυκλοφορία του αίματος, πριν προκαλέσουν κάποια ζημιά, είναι να καούν –με την πάλη ή με την φυγή. Αυτό δε σημαίνει ότι περιλαμβάνονται σ’ αυτά ένας αγώνας μποξ ή ένας μαραθώνιος, αλλά η ενασχόληση με το σώμα, μέσα από συνεχή και κατάλληλη άσκηση.

 

Σύντομος κατάλογος του καθημερινού στρες

Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε εάν μας διακατέχει υπερβολικό στρες στη καθημερινότητά μας; Εάν σας αντιπροσωπεύει ένα ή περισσότερα από τα πιο κάτω συμπτώματα, τότε είναι πιθανόν να υποφέρετε από στρες.

  • Κούραση, έλλειψη ενέργειας, χασμουρητό, υπνηλία, αφηρημάδα, κατάθλιψη.
  • Ενοχλήσεις και πόνοι που δεν προέρχονται από συγκεκριμένα σωματικά αίτια.
  • Ένταση, νευρικότητα ή φοβίες.
  • Αϋπνία και διαταραχές στον ύπνο.
  • Έλλειψη ενθουσιασμού.

Διαχείριση του καθημερινού στρες

Αφού εντοπιστεί ότι υποφέρουμε από το στρες, θα πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα για την καταπολέμησή του για να βελτιώσουμε την υγεία μας, τις δυνατότητες και τη ζωντάνια μας. Ακολουθούν τέσσερις βασικοί τρόποι για να πετύχουμε το σκοπό μας:

  • Κάνουμε ανακατάταξη των σχεδίων και στόχων μας, έτσι ώστε να απομακρύνουμε την πηγή του στρες.
  • Αποφεύγουμε την πηγή του στρες, λέμε ‘όχι’, αναθέτουμε και εμπιστευόμαστε εργασίες σε συνεργάτες μας.
  • Αποδεχόμαστε την πηγή του στρες και τονώνουμε τη νοητική, σωματική και πνευματική μας υγεία, για να το χειριστούμε ανάλογα.
  • Αλλάζουμε την αντιμετώπισή μας για το τι προκαλεί και τι δεν προκαλεί στρες.

Τι δεν θα βοηθήσει

Ακολουθεί ένας μικρός κατάλογος γρήγορων κινήσεων για την ανακούφισή μας από το στρες, που στην πραγματικότητα δεν μειώνουν το στρες αλλά το συσσωρεύουν:

  • Καφές, τσάι, αναψυκτικά, γλυκά, αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες δεν μειώνουν το στρες, αντίθετα το αυξάνουν τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
  • Άρνηση. Η παράβλεψη του στρες, δεν το εξαφανίζει κιόλας.
  • Ενοχοποίηση. Το να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους τείνει να αυξάνει το στρες στις επαγγελματικές και προσωπικές μας σχέσεις, αντί να το μειώνει.
  • Ευσεβείς πόθοι. Ακόμα κι αυτοί συμβάλλουν στην αύξηση του στρες, αφού η σύγκριση μεταξύ πραγματικότητας και του πώς θα θέλαμε να ήταν η ζωή μας τονίζει την απογοήτευση.

 

Συγγραφέας: Kim Falconer
Πρωτότυπος τίτλος: Rapid Transits: Surviving the daily stress of life
Πηγή: Stressful Transits in the Astrology Chart by Kim Falconer
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments