0 0 votes
Article Rating

Πόσο καλά γνωρίζετε το σώμα σας; Μπορείτε να «εκπαιδεύσετε» τον οργασμό σας; Ξέρετε τι σας αρέσει στο σεξ και πώς να το διεκδικήσετε; Υπάρχουν «στρατηγικές για να αναπτύξετε την σεξουαλικότητά σας ή αρκεί το ένστικτο;

Μάθετε πώς θα πάρετε την ερωτική ευχαρίστηση στα …χέρια σας και σε καλή μεριά.

Η σεξουαλική ζωή της κάθε γυναίκας, είτε έχει πολλά είτε ελάχιστα κοινά στοιχεία με την επιτυχημένη σειρά «Sex and the City», παραμένει βασικό κομμάτι της παρουσίας της στα …εγκόσμια και μια ενδιαφέρουσα αφορμή, εφόσον την απολαμβάνει, για να εισπράττει εγκώμια, κοινώς να ενισχύει την αυτοπεποίθησή της.
Αν ωστόσο υπάρχουν προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, τότε η πραγματικότητα θα φροντίζει πιεστικά να μας υπενθυμίζει ότι, αν δεν κάνουμε κάτι για να τα αντιμετωπίσουμε, θα καταλήξουμε στην κρεβατοκάμαρα να θεωρούμε απολαυστικότερο τον ύπνο από το σεξ. Τόσο η ελλιπής ευχαρίστηση κατά την επαφή και πολύ περισσότερο η απουσία ερωτικής ζωής, εξαιτίας των ταμπού και της προσωπικής ανασφάλειας μιας γυναίκας, επηρεάζουν άμεσα τις εκκρίσεις των ορμονών της προκαλώντας της από μεταπτώσεις στην συμπεριφορά έως ανωμαλίες στην περίοδο. Από την άλλη ο εχθρός του «καλού» είναι το «καλύτερο», γεγονός που παραπέμπει στο ότι όσο περισσότερο ενημερωμένες είμαστε για το σεξ, τόσο περισσότερο μπορούμε να το απολαμβάνουμε.

Ερωτευτείτε το σώμα σας

Αν για τα ανδρικά μάτια είστε μια έντονα ελκυστική ύπαρξη και εσείς αισθάνεστε ότι συγκρινόμενη με τις «θεές» του Hollywood αποτελείτε… τη θηλυκή έκδοση του Κουασιμόδου, τότε και η ερωτική σας συμπεριφορά θα είναι αντίστοιχα χλιαρή. Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι για παράδειγμα έχετε «υψόμετρο» 1.60 με ψηλοτάκουνη γόβα, «ενισχυμένα» πιασιματάκια ή ότι το σπυράκι στο κούτελο απέκτησε δίδυμο αδερφό στο πιγούνι σας, αλλά στο κατά πόσο -εσείς οι ίδιες- εκτιμάτε τον εαυτό σας σε χιλιάδες άλλα πράγματα, εκτός της εξωτερικής σας εμφάνισης.

Το να νιώθετε άνετα με το σώμα σας και να το αποδέχεστε αποτελεί τη βασική προϋπόθεση ώστε να μπορέσετε να λειτουργήσετε σεξουαλικά με τον σύντροφό σας.Επομένως μια καλή και ουσιαστική αρχή είναι -όπως επισημαίνουν οι σεξολόγοι – σεξοθεραπευτές- ο «αυτό-αισθησιασμός», που σημαίνει ότι εγκρίνουμε αυτό που είμαστε, συμπεριλαμβανομένου και του παρουσιαστικού μας. Και αν δυσκολεύεστε να πειστείτε για τα προσόντα σας, θεωρώντας ότι οι όποιες ατέλειές σας υποβιβάζουν τη θηλυκότητά σας σε σύγκριση με τα top model, λάβετε υπόψη σας ότι η απόλυτη μοιραία γυναίκα Κλεοπάτρα (που ήταν στη πραγματικότητα κοντή, παχουλή και με μεγάλη μύτη) άλειφε τους άνδρες σαν βούτυρο για πρωινό. Ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει ευχάριστα η μέρα μας!

Οργασμική εκμάθηση άνευ διδασκάλου…

Το «παίζω και χαίρομαι» με τον εαυτό μου είναι μια πρακτική …αυνανιστική μεν, για να χρησιμοποιηθούμε μια κόσμια λέξη, αλλά αρκετά αποτελεσματική για να εξοικειωθείτε με το σώμα σας και να αισθανθείτε άνετα με την ερωτική σας εικόνα.
Η παρουσία συντρόφου δεν αναιρεί την αυτοϊκανοποίηση, αρκεί να μην υποκαθιστά την σεξουαλική πράξη. Από την άλλη αποτελεί και ένα είδος «εκπαίδευσηs» όσον αφορά τους οργασμούς ώστε να προκύπτουν πιο χαλαρά και άνετα όταν βρίσκεστε με τον σύντροφο. Είναι επιστημονικά παραδεκτό ότι όσο μεγαλώνει ηλικιακά μια γυναίκα βιώνει περισσότερους και καλύτερους οργασμούς, διότι και μέσω της αυτοϊκανοποίησης αλλά και των σεξουαλικών επαφών είναι πιο «ευαισθητοποιημένη» στην απόλαυση. Με αυτό δεν εννοούμε φυσικά ότι ως …γιαγιά θα σας έρχονται απανωτοί ένα πράγμα, γιατί ειδικά τότε λιγότερο θα σας απασχολεί ο οργασμός και περισσότερο ο Θεός… Ήμαρτον Κύριε!

Ερωτογενείς ζώνες και που …«φοριούνται»!

Τα σημεία διέγερσης στο γυναικείο σώμα κυρίως έχουν να κάνουν με το γεννητικό όργανο και με το στήθος. Από εκεί και πέρα η κάθε μια γυναίκα έχει τις προσωπικές της «ευαισθησίες» όσον αφορά το κορμί της, όπως για παράδειγμα τον λαιμό, την πλάτη, τις εσωτερικές επιφάνειες των μηρών ή… τις πιστωτικές (ουπς, sorry) που να την διεγείρουν και να της προσφέρουν ευχαρίστηση. Άρα στο ερωτικό παιχνίδι μια ενίσχυση, μια συμπαράσταση, βρε αδερφέ, χρειάζεται από το έτερο ήμισυ (όχι βέβαια κερκίδα αλλά το φίλαθλο πνεύμα) προκειμένου να νιώσετε άνετα και να τον καθοδηγήσετε χωρίς ταμπού και αναστολέΞ στα σημεία που διεγείρεστε περισσότερο.

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες σε έρευνα του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου θεωρούν ότι το μπούστο έχει … γούστο, αφού το «ψήφισαν» ως το πιο σημαντικό στοιχείο της ελκυστικής γυναίκας. Ακολουθούν οι γοφοί, τα μάτια, τα χείλη και τα πόδια, ενώ τα μαλλιά και το ύψος δεν αναφέρονται ιδιαίτερα -άσχετο με τον τζίρο των κομμωτηρίων και τους πόνους μέσης λόγω κατάχρησης ψηλοτάκουνων. Κυρίες μου, δικαιώνεστε. Στην ίδια έρευνα οι άνδρες όταν ρωτήθηκαν για το τι τους εξιτάρει περισσότερο σε μια γυναίκα απάντησαν το στήθος και αμέσως μετά τους γοφούς. Το μυαλό προφανώς δεν επενεργεί… αφροδισιακά για κανένα από τα δυο φύλα. Κι αυτό γιατί θα λύναμε διαφορικές εξισώσεις αντί για να κάνουμε σεξ.

Πότε πονάει και… δεν μας αρέσει

Ο πόνος στην ερωτική επαφή μπορεί να οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια όπως η παραπληροφόρηση γύρω από το sex (π.χ. ..εξωγήινα ιπτάμενα πέη που θέλουν να καταστρέψουν τον… κόσμο) ή σε παιδικά βιώματα από συντηρητικούς γονείς που καταδίκαζαν κάθε σεξουαλική δραστηριότητα (ενώ προφανώς εκείνοι σας γέννησαν με την εγκρατή διαδικασία της οσμής του …κρίνου).
Αυτού του είδους οι αναστολές εμποδίζουν τον κόλπο να υγρανθεί με την φυσιολογική λειτουργία της διέγερσης και έτσι η διείσδυση γίνεται επώδυνη. Ωστόσο επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας, γιατί ο πόνος κατά τη συνουσία μπορεί να οφείλεται τελικά σε εμφάνιση κολπίτιδας.

Κλειτοριδικό ή Κολπικό να πάρω;

Δώστε βάση πριν το αντιμετωπίσετε σαν δυο απίθανα ζευγάρια παπούτσια που ενώ σας ενδιαφέρουν εξίσου μόνο το ένα μπορείτε να αποκτήσετε. Βασικό ρόλο στον οργασμό της κάθε γυναίκας παίζει η κλειτορίδα. Κλειτοριδικός είναι λοιπόν ο οργασμός που προέρχεται από τον άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας, ενώ ο κολπικός προκύπτει με έμμεσο ερεθισμό της. Τώρα που το εμπεδώσατε -ε, δεν ήταν δα και δύσκολο- πάρτε όποιον σας έρθει πρώτος και αν σας κάτσουν και οι δυο να πείτε και ευχαριστώ.

Πώς διεκδικείτε την ικανοποίηση από το ήμισυ…

Μπορεί με τον σύντροφό σας να έχετε μια «ασαφή» σεξουαλική επικοινωνία, που σημαίνει όχι δεν έχει πιάσει ο άνθρωπος το νόημα στα ερωτικά «θέλω» σας και εσείς περιμένετε να …μυρίσει τα νύχια του, για να καταλάβει το τι σας αρέσει στις ιδιαίτερες στιγμές σας. Ε, όπως και να έχει, η πρωτοβουλία από μέρους σας χρειάζεται (μην πούμε ότι κρίνεται και απαραίτητη) για να μην παραμείνει ο καλός σας αυτιστικά προσηλωμένος στη χαρωπή του κοσμάρα και κορμάρα, προκειμένου να περάσετε οι δυο σας καλά και εσείς ειδικά καλύτερα. Βοηθήστε τον να αντιληφθεί ποια σημεία-κλειδιά επενεργούν αφροδισιακά στο σώμα και τον τρόπο που σας διεγείρουν. Μην τον αγριέψετε βέβαια στο στυλ «κάτσε μωρό μου να σου δείξω ποιος τελικά κρατάει το ρόπαλο στη σπηλιά» και μπλοκάρει ανεπανόρθωτα γιατί του ανατρέπετε τον ρόλο του «κυνηγού» που από τη φύση τους οι άνδρες χρειάζονται για να λειτουργήσουν. Κατευθύνετέ τον …κάτι σαν το παρκάρισμα (λίγο πιο πίσω, λίγο πιο αριστερά, έλα πιο μπροστά, κόφτο ελάχιστα πιο κάτω, ωπαααααα καλά είσαι, δώσε κι άλλοοοο). Ω μπαρδόν!

Πότε θέλουμε πολύ, μα πολύ sex

Εσείς το ξέρετε, τι να σας πω και εγώ. Πάντως μια παραπάνω «λύσσα» σας καταλαμβάνει όταν αρχίσετε να επιδιώκετε μια εγκυμοσύνη. Έχει διαπιστωθεί ότι οι γυναίκες που επιθυμούν να συλλάβουν -όχι τον Μπιν Λάντεν αλλά παιδί- έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για έρωτα στη διάρκεια των γόνιμων ημερών του κύκλου τους. Αντίθετα, αν και μόνο στη σκέψη του να μείνετε έγκυος παθαίνετε αναφυλαξία τότε η ερωτική σας επιθυμία υφίσταται black out και η εγκράτεια -προσωρινά- ανήκει στις αρετές σας. Και μετά προς τη δόξα τραβά, τραβά. Σκέτο έπος.

Εγκυμοσύνη και sex

Αν είστε έγκυος μην πτοείστε όσον αφορά στην ερωτική απόλαυση, γιατί οι ορμονικές αλλαγές δεν επηρεάζουν, είτε αρνητικά είτε θετικά, την οργασμική σας κορύφωση. Η ψυχολογική σας διάθεση παίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Μπορεί να αισθάνεστε άβολα ή να φοβάστε ότι δεν είστε ελκυστική και αυτό να μπλοκάρει και την ερωτική σας διάθεση και την σεξουαλική σας ικανοποίηση. Ωστόσο λάβετε υπόψη σας ότι αρκετές γυναίκες αναφέρουν συχνότερους και εντονότερους οργασμούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προφανώς το ίδιο έγκυες με εσάς ήταν ή είναι, άρα κάτι ξέρουν.

Ποια στάση να κρατήσω….

Η ευνοϊκότερη είναι -χωρίς να γλείψετε το δάχτυλο και να το υψώσετε για να δείτε από πού φυσάει και ξεφυσάει καλύτερα- εκείνη που η κλειτορίδα βγάζει …σπίθες δια της έμμεσης τριβής. Όπερ σημαίνει καβάλα παν στον οργασμό, καβάλα προσκυνάνε. Διότι το έπος της κορύφωσης έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν βρίσκεστε από πάνω -κυριολεκτικά και μεταφορικά- αφού μπορείτε να ελέγξετε ευκολότερα τις κινήσεις του σώματός σας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι με λίγο τρίψιμο… αστράφτει πραγματικά!

Εσείς και η Λουκρητία Βοργία. Δυστυχώς δεν διαθέτω τα προσόντα μέντιουμ ώστε να μαντέψω τα επιτεύγματα των σεξουαλικών σας επιδόσεων. Για να βάλουμε …λιγότερο μεταφυσικά τα πράγματα στη θέση τους, «καλή» ερωμένη είναι εκείνη που πρώτα από όλα είναι ο εαυτός της, γιατί αισθάνεται σίγουρη και πραγματικά sexy. Και αυτό δεν αποκτιέται σύμφωνα με τον αριθμό των σχέσεων-συντρόφων. Το να είναι μια γυναίκα σεξουαλικά έμπειρη σημαίνει όχι και ξέρει το τι της αρέσει στο sex και πως να το διεκδικεί, αλλά και καταλαβαίνει και τι αρέσει σε κάθε άνδρα για να του το προσφέρει.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments