5 1 vote
Article Rating

Λίγες φορές γίνεται λόγος για την σημασία των Δεσμών της Σελήνης. Συνήθως προσπαθούμε στο ωροσκόπιο να καταλάβουμε τις κινήσεις των πλανητών αλλά αφήνουμε απ’ έξω πολύ σημαντικά στοιχεία κάτι που μας κάνει να χάνουμε πολλές φορές το δάσος. Αυτό ίσως συμβαίνει και λόγω της καρμικής χροιάς που έχουν πάρει οι δεσμοί της Σελήνης, όπου κάποιες φορές τους αφαιρεί την άμεση και πρακτική σημασία που θα έπρεπε να έχουν.

Όμως στην πραγματικότητα οι Δεσμοί της Σελήνης είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μας δίνουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα γύρω από τη φύση των γεγονότων. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε είναι σαφώς σε ποια θέση στο γενέθλιο χάρτη μας βρίσκονται οι δεσμοί γιατί θα μας δείξουν το σύνολο της ζωής μας και που βρίσκεται το κεντρικό νόημα της πορείας μας. Για αυτό το λόγο όμως δεν θα πρέπει να επικεντρωνόμαστε και τόσο στα ζώδια όσο στους οίκους του ωροσκοπίου μας. Ας αναλύσουμε λοιπόν περιληπτικά καταρχάς τι σημαίνει να έχουμε τον βόρειο δεσμό στον κάθε οίκο.

ι) Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 7ο οίκο

Ο Βόρειος Δεσμός σε αυτή τη περίπτωση σημαίνει ότι το άτομο θα πρέπει να βιώσει έντονα την προσωπική του ταυτότητα και να μπορέσει να δείξει κάτι στον κόσμο έξω. Είναι πολύ σημαντικό για αυτές τις προσωπικότητες να προσφέρουν. Θα πρέπει όμως να το διαχωρίσουμε από την προσφορά του 12ου οίκου. Στον 12ο οίκο το άτομο προσφέρει για να μπορέσει να εξιλεωθεί και να φτάσει κάποιες φορές στο στάδιο της αγιοσύνης. Στον 1ο οίκο το άτομο μέσω της προσφοράς ανακαλύπτει περισσότερο τον εαυτό του και δεν προσφέρει με την έννοια του αντικειμένου ποτέ αλλά προσφέρει κάτι από τον ίδιο του τον εαυτό.

Αυτό επίσης που θα πρέπει να κάνει το άτομο είναι να προσπαθήσει να αφαιρέσει από την προσωπικότητα του όσο περισσότερες βλαβερές καταστάσεις και σκέψεις μπορεί από τους άλλους ανθρώπους. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει είναι ότι θα προσπαθήσει να επιτύχει την “αλχημική” καθαρότητα του εαυτού του. Πολλές φορές στη ζωή αυτών των ατόμων παρουσιάζεται μία σχέση η οποία θα τους πιέσει να παρατήσουν κάποια πράγματα στη ζωή τους. Δυστυχώς αυτή θα είναι μία λανθασμένη κίνηση για αυτούς καθότι οι σχέσεις για αυτούς τους ανθρώπους πάντα παίζουν δευτερεύοντα σκοπό μιας και βασικός στόχος τους είναι η εύρεση της καθαρότητας του χαρακτήρα του.

ιι) Βόρειος Δεσμός στον 7ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 1ο οίκο

Σε αυτή τη περίπτωση το άτομο πρέπει να δράσει ακριβώς αντίστροφα από ότι στην προαναφερόμενη. Εδώ το άτομο πρέπει να μάθει μέσα από τις σχέσεις του και όσο πιο κοινωνικό είναι τόσο περισσότερο έχει τη δυνατότητα να πετύχει πράγματα. Η κοινωνικότητα της ζωής ενός ατόμου είναι τόσο σημαντική που πολλές φορές μπορεί να δούμε σε ανθρώπους που δεν το έχουν επιτύχει πολλαπλά προβλήματα στη λειτουργικότητα της καθημερινότητας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν ο 7ος οίκος βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού ένα ζώδιο που δεν φημίζεται και τόσο για την κοινωνικότητα του και σαφώς δεν του αρέσει να βασίζεται στους άλλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε μία ιδιαίτερα σημαντική σύγκρουση η οποία θα μπορέσει να επιλυθεί μόνο εάν περάσει από την περιοχή του δεσμού ο Κρόνος ή ο Πλούτωνας.

Τα άτομα με αυτή τη θέση είναι ιδιαίτερα δομημένα στο να μπορέσουν να βοηθούν του άλλους ανθρώπους και είναι έτσι “κατασκευασμένα” ώστε να παρουσιάζονται στη ζωή των άλλων ανθρώπων την κατάλληλη στιγμή έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες μπορεί να τους παρουσιάζονται. Θα υπάρξουν πολλές περιπτώσεις στη ζωή τους που θα έρθουν γεγονότα που θα τους καλέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να χωρίσουν από τους ανθρώπους τους. Σε αυτή τη βάση του Δεσμού κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο μιας και η αναγνώριση της ατομικότητας τους δεν έρχεται μέσα από τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά από τους άλλους.

ιιι) Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 8ο οίκο

Σε αναζήτηση αξιών αυτή η θέση αυτό που θέλει από το κάθε άτομο είναι να μπορέσει να βρει μία νέα ταυτότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα άτομα με αυτή τη θέση αλλάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους ριζικά το σύστημα αξιών τους και αλλάζουν σε ψυχικό, ψυχολογικό ακόμη και σωματικό επίπεδο. Βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα άτομα είναι το αίσθημα της ασφάλειας που μπορεί να έχουν. Μπορεί για κάποιο διάστημα στη ζωή τους να έχουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης ενώ σίγουρα υπάρχουν ζητήματα με τα χρήματα. Πέρα από τα καθαρά οικονομικά ζητήματα, το άτομο μονίμως στη ζωή του θα πρέπει να αντιμετωπίσει διλλήματα απέναντι στα υλικά αγαθά και σε άλλες αξίες.

Αναλόγως με τις αποφάσεις του ατόμου θα υπάρξουν οι ανάλογες επιβραβεύσεις. Επίσης το άτομο θα πρέπει να προσπαθήσει καθ’ όλη τη πορεία της ζωής του να ζήσει χωρίς να δεχθεί κάτι από τους άλλους στις περισσότερες περιπτώσεις. Θα δει ότι θα υπάρχει η ευκαιρία πάντα να βοηθηθεί από τους άλλους αλλά θα πρέπει να διατηρήσει τα δικά του ιδεώδη και αξίες και κυρίως να μην εκμεταλλευτεί τον κόσμο σε επίπεδο οικονομικό. Σε μία κοινωνία που κινείται σαφώς από το χρήμα και τα πράγματα βασίζονται στα οικονομικά ζητήματα, αυτό είναι δύσκολο αλλά με αυτό το τρόπο θα μπορέσει να έχει την επιβράβευση που ζητά.

iv) Βόρειος Δεσμός στον 8ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 2ο οίκο

Είναι τόσο δύσκολο πολλές φορές, να πρέπει να ζήσεις στη ζωή σου και να βοηθήσεις τον κόσμο μέσα από το “σκοτεινό” μονοπάτι. Πρόκειται για την πιο δύσκολη και περίπλοκη θέση ίσως, αλλά και μία που προσφέρει τα περισσότερα κέρδη. Το άτομο στη ζωή του θα μάθει πολλά από τους ανθρώπους γύρω του και θα επακολουθήσει ίσως κάποια στιγμή κάποιον δάσκαλο ή κάποιον άνθρωπο που θα το βοηθήσει να κάνει σπουδαία πράγματα. Από την άλλη, είναι μία θέση που σχετίζεται με το θάνατο, υπάρχουν άνθρωποι που θα τους έλεγα “Ψυχοπομπούς” όπως ακριβώς στη μυθολογία με τον Ερμή, ξέρουμε ότι μπορούσε να συνοδεύσει τους νεκρούς στο ταξίδι τους, έτσι και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί όταν χρειαστεί για να βοηθήσουν τον κόσμο να προχωρήσει στο μεγάλο ταξίδι, επίσης βρίσκονται εκεί όταν έρθει για τους άλλους η δύσκολη ώρα της μεταμόρφωσης στη ζωή τους.

Ίσως θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχουν σκοπό το “θάνατο” αλλά με την καλή έννοια, αυτή που μας βοηθά να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες μας τις δυσκολίες. Στη ζωή τους επίσης θα διαχειριστούν σαφώς χρήματα άλλων και ιδιοκτησία άλλων και πιθανών στα οικονομικά να βρεθούν τυχεροί. Θα πρέπει όμως να αρνηθούν να φτιάξουν μία δική τους περιουσία κάποιες φορές, και να φτιάξουν δικές τους ιδέες γιατί είναι φτιαγμένοι να μεταφέρουν και όχι να δημιουργούν.

v) Βόρειος Δεσμός στον 3ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 9ο οίκο.

Ο Δίαυλος θα μπορούσα να πω ότι είναι η χαρακτηριστική ονομασία αυτής της θέσης. Είναι οι άνθρωποι που φέρουν πληροφορίες και έλκονται οι πληροφορίες προς αυτούς, σκεφτείτε ότι όλος ο πλανήτης είναι σαν ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σε νευραλγικά σημεία πάνω στον κόσμο και βοηθούν στη μεταφορά πληροφορίας, είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να μεταφέρουν ειδήσεις και να ακούσουν ειδήσεις, ακόμη και αυτές που ίσως δεν θα ήθελαν να ακούσουν.

Είναι επίσης ιδιαίτερα προικισμένα άτομα ως προς τις γνωστικές τους λειτουργίες. Αυτό σημαίνει ότι είναι άτομα που μπορεί να έχουν κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα που τους έδωσε η φύση. Μπορεί να θυμούνται πολλά πράγματα η να κάνουν υπολογισμούς πολύ γρήγορα. Γενικότερα πάντως είναι άτομα που μπορούν να χειριστούν το μυαλό τους πολύ πιο επιδέξια από ότι οι άλλοι. Είναι επίσης τα άτομα που θα έχουν περισσότερες σχέσεις με τα αδέλφια τους και την στενή τους οικογένεια και φίλους στο σπίτι. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να αποφύγουν τις τάσεις τους να φανατίζονται και να εμπλέκονται με ιδεολογικούς πολέμους γιατί τότε θα χάσουν αρκετά από την ποιότητα τους.

vi) Βόρειος Δεσμός στον 9ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 3ο οίκο

Είναι άνθρωποι – πουλιά και δεν πρέπει να μένουν σε ένα σημείο. Είναι άτομα που πρέπει να μεταμορφώνονται και να περνούν από τα προσωπικά τους θέλω σε ανώτερα. Που πρέπει να βρουν μία φιλοσοφία και να την ακολουθήσουν. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με κόσμο μαζί αλλά άλλοτε με μοναστικό τρόπο. Δεν είναι λοιπόν πάντοτε εύκολο για τους ανθρώπους να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι γιατί εμπεριέχει την άρνηση των προσωπικών θέλω και ικανοποιήσεων για ανώτερα ιδανικά. Είναι οι άνθρωποι που θα ασχοληθούν με τη φιλοσοφία και τη θρησκεία και αυτοί που θα ταξιδέψουν στις 5 ηπείρους για να βρουν το δρόμο τους.

Επίσης είναι τα άτομα που θα πρέπει στη ζωή τους να ακολουθήσουν την ηθική τους όσο οτιδήποτε άλλο και ίσως και να πονέσουν κόσμο με βάση αυτή. Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να μπουν στα μονοπάτια της παθητικής αναμετάδοσης ιδεών και θεμάτων, γιατί είναι δημιουργοί και στοχαστές και όχι εγκυκλοπαιδιστές. Από την άλλη, μπορεί η μοίρα να τους φέρει αντιμέτωπους με σοβαρά προβλήματα από τα αδέλφια τους που θα πρέπει μεν να τα αντιμετωπίσουν αλλά όχι να προσκολληθούν σε αυτά.

vii) Βόρειος Δεσμός στον 4ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 10ο οίκο

Πολλοί άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για το μέλλον αλλά για το παρελθόν, εκεί ανήκουν και αυτό καλούνται να ανακαλύψουν. Οι “ταξιδευτές στο παρελθόν” είναι οι άνθρωποι που θα λύσουν τα μυστήρια που έχουν να κάνουν με το παρελθόν μας και τις ρίζες μας. Επίσης είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με το πατρικό τους και με τη μητέρα τους. Με τις αναμνήσεις τους και με ότι έχει να κάνει με την παιδική του ηλικία. Θα ερωτευτούν το παρελθόν τους αλλά και γενικά οτιδήποτε έχει περάσει από το παρόν. Πέρα όμως από την προσωπική τους ενασχόληση με το παρελθόν, όπως για παράδειγμα οι αρχαιολόγοι, είναι οι άνθρωποι που μπορούν να ανασύρουν από τους άλλους ανθρώπους μνήμες ξεχασμένες και καταπιεσμένες από το χρόνο και το εγώ του καθενός.

Είναι επίσης οι κατάλληλοι άνθρωποι για να χειριστούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους γονείς του κάθε ατόμου και να μπορέσουν να ξεκλειδώσουν πόρτες και λύσεις. Οι ίδιοι θα είναι ιδιαίτερα ζεστοί και συντροφικοί άνθρωποι. Στο άγγιγμα τους θα μπορούν να δώσουν κατανόηση στους άλλους ενώ είναι πολύ βασικό να νοιώθουν κάπου σαν στο σπίτι τους, γιατί η αίσθηση της ασφάλειας είναι πολύ σημαντική. Πολλές φορές μπορεί να μπουν σε μία ανάγκη να φανούν αυτοί και να οδηγήσουν ανθρώπους, όσο και αν η εξουσία είναι γλυκιά τελικά αυτό όμως μπορεί να τους αποδιοργανώσει και να χάσουν το στόχο τους.

viii) Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο – Νότιος Δεσμός στον 4ο οίκο.

Κάποιοι είναι γεννημένοι να υπηρετούν και άλλοι για να οδηγούν τους άλλους και να φαίνονται στον κόσμο. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πολλές φορές καλούνται να φτιάξουν το μέλλον και γίνονται η έκφραση συγκεκριμένων συλλογικών δυνάμεων και το “όχημα” έκφρασης τους. Επίσης θα ασχοληθούν πολύ με θέματα του πατέρα τους καθώς και με ηγετικές φιγούρες που θα έχουν ιδιαίτερη δύναμη. Επίσης είναι άτομα καριέρας θα πρέπει λοιπόν πολλές φορές να θυσιάσουν πολλά πράγματα στη ζωή τους γιατί η βασική τους ανάγκη είναι να βγουν από το προσωπικό τους κόσμο και να παραδοθούν στο κοινό και να εκφράσουν μία εικόνα αυτού.

Θέλουν πάνω από όλα να δείξουν ότι έχουν την κοινωνική αποδοχή και την εκφράζουν με το καλύτερο τρόπο. Πολλές φορές μπορεί να γίνουν σκληροί αλλά οι περιστάσεις το απαιτούν. Μπορεί κάποιες φορές στη ζωή τους, η ανοδική τους πορεία να σταματήσει επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουν προβλήματα μέσα στο σπίτι. Αν πέσουν σε αυτή τη παγίδα θα έχουν χάσει τη σημαντική ευκαιρία να ολοκληρώσουν κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή τους και τελικά να μείνουν ανολοκλήρωτοι.

ix) Βόρειος Δεσμός στον 5ο – Νότιος Δεσμός στον 11ο οίκο.

Αν μη τι άλλοι αυτοί είναι οι καλλιτέχνες του ζωδιακού οι άνθρωποι που καλούνται να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους σε αυτή τη ζωή με κάθε τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που θα βοηθήσουν πολύ στην κάλυψη των αισθήσεων των ανθρώπων γύρω τους. Πολύ σημαντικό ρόλο σαφώς και θα παίζουν τα παιδιά γιατί συμβολίζουν και είναι ένας πολύ μεγάλος δημιουργικός σκοπός. Πολλές φορές αυτός ο σκοπός έχει να κάνει και με τον έρωτα καθότι είναι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί για τον ρομαντισμό και το πάθος. Παρόλα αυτά, μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε αυτό το τομέα και να κάνουν όλο παράπονα στη σχέση τους.

Ο Βόρειος Δεσμός στον 5ο οίκο είναι ιδιαίτερα σημαντικός όταν έχουμε να κάνουμε με ερωτικές σχέσεις γιατί το ίδιο το άτομο πάντα όταν θα μπαίνει στη ζωή ενός ατόμου σημαίνει ότι θα υπάρξει κάποια ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή στη ζωή του και σίγουρα πάντα κάτι θα αφήσει στη ζωή του συντρόφου του. Αυτά τα άτομα δεν μπορούν με κανένα τρόπο να μην έχουν ελεύθερο χρόνο δεν μπορούν δηλαδή μονίμως να δουλεύουν, έχουν μεγάλη ανάγκη από ελεύθερο χρόνο. Δεν είναι όμως ιδιαίτερα ομαδικά άτομα, δεν ταιριάζουν σε κοινωνικές οργανώσεις και δεν μπορούν να ακολουθούν τον σύντροφο τους, θέλουν να είναι ανεξάρτητοι σε αυτό το τομέα και να τους θαυμάζουν.

x) Βόρειος Δεσμός στον 11ο – Νότιος Δεσμός στον 5ο

Δεν είναι μαγικό να μπορείς να ακολουθήσεις τον έρωτα σου και για αυτόν να κάνεις τα πάντα; Να μπορείς για χάρη του να περάσεις όλα τα σύνορα του κόσμου και να γίνεις ένα μαζί του; Για αυτούς τους ανθρώπους το να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα μέσα από μία σχέση είναι πολύ βασικό. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να νοιώθουν ότι ανήκουν και είναι μέρος μίας ομάδας, δεν μπορούν να νοιώθουν ότι είναι απομονωμένοι και μέσα από κοινό σκοπό μπορούν να κάνουν τα πάντα. Επίσης είναι η θέση της “ευχής” είναι οι άνθρωποι που μπορούν για τους άλλους να κάνουν τα πάντα και μπορούν να επιτύχουν σκοπούς που άλλοι τους θεωρούν ακατόρθωτους. Επίσης έχουν τη δύναμη να συνενώνουν πολλούς ανθρώπους μαζί και να τους βοηθούν να πετύχουν μαζί κάποιο στόχο.

Δεν είναι οι δημιουργοί αλλά μπορούν να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους να γίνουν ιδιαίτερα δημιουργικοί και να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αν θέλετε λοιπόν κάποιον άνθρωπο που μπορεί να σας οδηγήσει σε κάτι μεγαλύτερο από αυτό που ζείτε δεν είναι άλλοι από αυτούς που έχουν τον βόρειο δεσμό στον 11ο. Κάποιες φορές μπορεί να τους καλέσει η ζωή να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να παρατήσουν τους πάντες και τα πάντα, ιδιαίτερα σε αυτή την κοινωνική δομή της δυτικής κοινωνίας όπου το εγώ και η κάλυψη του, έχει μεγαλύτερη σημασία . Παρόλα αυτά αυτός δεν είναι ο δρόμος τους και μόνο πόνο στο τέλος θα βρουν, καθότι το μονοπάτι τους δεν είναι αυτό.

xi) Βόρειος Δεσμός στον 6ο – Νότιος Δεσμός στον 12ο

Κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την καθημερινότητα, κάποιος πρέπει να υπηρετήσει τον άλλο και κάποιος πρέπει να προσφέρει πρακτικά στον υπόλοιπο κόσμο . Δεν είναι εύκολη σίγουρα δουλειά είναι ίσως η πιο σημαντική. Για αυτό και τρέφω προσωπικά πολύ μεγάλο σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους, καθότι η ζωή τους με ένα μοναδικό τρόπο, ενώ δεν φαίνονται ποτέ σχεδόν, τους έχει βάλει να κάνουν ένα τόσο σημαντικό σχέδιο και σκοπό. Είναι οι άνθρωποι που θα δεχτούν όλα τα βάρη και θα αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία εκεί που όλες οι υπόλοιπες θέσεις που αναφέραμε θα λυγούσαν.

Πολλές φορές δεν κοιτούν καθόλου τον εαυτό τους παρά κοιτούν πως θα είναι χρήσιμοι σε αυτή τη ζωή. Δεν είναι βέβαια οι άνθρωποι που θα προσφέρουν πνευματικά για αυτό και ο νότιος είναι πάντα στον 12ο οίκο. Είναι οι άνθρωποι που θα αναλάβουν υλικά βάρη και θα αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία του σώματος και της καθημερινότητας. Είναι αυτοί που με ένα μαγικό τρόπο κρατούν τη Γη όρθια και το κόσμο τον βοηθούν να υπάρχει όταν όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τις τρέλες τους. Δεν θα πρέπει να εμπλέκονται με την ψυχική και μεταφυσική ερμηνεία τις ψυχής, γιατί μέσα από αυτό τελικά θα βρουν δυσκολίες και εμπόδια, καθώς και θα παρουσιάζονται μονίμως προβλήματα στη ζωή τους.

xii) Βόρειος Δεσμός στον 12ο – Νότιος Δεσμός στον 6ο

“Και πρέπει να σταυρωθεί για τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας”. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκφραστές του συλλογικού ασυνειδήτου τις ανθρωπότητας. Είναι αυτοί που θα εκφράσουν την κατάλληλη ανάγκη και μέσα από αυτή θα είναι ο αμνός για τη θυσία η ο ψυχικός ναύτης των άλλων για να μπορέσουν να πάρουν μακριά τον πόνο του κόσμου. Πολύ πιθανό, να πρέπει να ασχοληθούν με νοσοκομεία, φυλακές και άλλα ιδρύματα, και όμως ενώ οι υπόλοιποι μπορεί να βλέπουν αυτό το σκοπό τόσο βάρος, για τους ίδιους είναι ένα κομμάτι αγαλλίασης. Αν με τον κόσμο με τον Βόρειο στον 6ο, επιτυγχάνεται η σωτηρία της σωματικής δομής της κοινωνίας μας, τα άτομα με τον Βόρειο στον 12ο, μας βοηθούν να έρθει η σωτηρία της ψυχικής και ψυχολογικής δομής της κοινωνίας μας.

Μην τους βάλετε σαφώς μόνο να μπουν σε υλικά ζητήματα και να τα αντιμετωπίσουν καθότι είναι κάτι για αυτούς πολύ ξένο. Δεν έχουν σχέση με αυτά και δεν θέλουν, αν και θα μπουν συνήθως σε τέτοιους δρόμους. Όταν το επιχειρήσουν θα υπάρξουν δυσκολίες και εμπόδια, κάτι που θα τους βγάλει από το δρόμο τους. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να βρουν συνδέσεις ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους και να ταξιδέψουν τόσο βαθιά που ίσως να μπορούν να τους καταλάβουν μερικώς μόνο αυτοί με το βόρειο στον 4ο και στον 8ο.

Οι άνθρωποι, αναφέραμε στο πρώτο μέρος του άρθρου, ανάλογα με τον Βόρειο Δεσμό τους μπορούμε να καταλάβουμε τι άτομα χαρακτήρες είναι σε ένα βαθμό, σε ποιους τομείς θα παλέψουν και τι χρειάζεται να αφήσουν στη ζωή τους. Όμως αυτή η ανάλυση δεν είναι αρκετή για να μπορέσει ένα άτομο να καταλάβει πως λειτουργεί ο Βόρειος και ο Νότιος δεσμός της Σελήνης στο χάρτη του. Πολλές φορές οι δεσμοί είναι περιοχές στο χάρτη ιδιαίτερα ευαίσθητες και χρειάζονται για να ενεργοποιηθούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Σε ένα κόσμο που το κάρμα είναι κάτι παρόμοιο με τη τσίχλα που τη βρίσκεις παντού, ο καθένας ονειρεύεται ότι μπορεί να έρχεται από την Αρχαία Αίγυπτο και Ελλάδα, από τη Κίνα, τις Ινδίες, ότι ήταν μεγάλος πνευματικός διδάσκαλος, ότι γενικότερα στη ζωή του έκανε κάτι σημαντικό και αν αυτό το σημαντικό δεν έχει θετική χροιά, τότε του προσθέτει μία ιδιαίτερη υφή στο τώρα, έτσι έχουμε ιερόδουλες, δολοφόνους και χίλια δύο πράγματα που θα μπορούσε κανείς να τα ακούσει σίγουρα σε μία ταινία του σινεμά, αλλά ποτέ δεν θα ακούσουμε ότι κάποιος έζησε μία απλή ζωή ενός χωρικού και έφυγε ή τέλος πάντως δεν έζησε κάτι ήρεμο και καθημερινό. Ίσως γιατί το κάρμα είναι η δικαιολογία μας πολλές φορές, για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε αξία στο τώρα, είναι η αποδοχή του εαυτού μας και η σιωπηλή μας ανάγκη να νοιώσουμε σημαντικοί.

Το να γράψω ένα άρθρο για την καρμική πλευρά των δεσμών της Σελήνης, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο γιατί πρώτον είμαι από τους πλέον αντιρρησίες του τρόπου χρήσης του από διάφορο κόσμο και 2ον θεωρώ ότι το να αναλύεις την καρμική πχ επιρροή, δεν λύνεις πραγματικά προβλήματα μιας και σχεδόν πάντα, αν και εφόσον υπάρχουν «καρμικά» προβλήματα στο χάρτη, αυτά θα έχουν ήδη παρουσιαστεί από το παιδικό και αναπτυξιακό περιβάλλον, οπότε έχεις έτσι και αλλιώς μία λογική χρονική στιγμή απέναντι σου που μπορείς να λειτουργήσεις ψυχοθεραπευτικά.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που μπορεί να μας βοηθήσει σε ένα χάρτη ότι μπορεί να υπάρχει ζήτημα με το παρελθόν ενός ανθρώπου δεν είναι άλλο από το να κάνει ο Νότιος Δεσμός του ατόμου μία σύνοδο με έναν πλανήτη και αυτή η σύνοδος να είναι όσο το δυνατόν πιο κλειστή με μεγαλύτερη ανοχή τη 1ο μοίρα. Σκεφτείτε τους δεσμούς σαν πύλες που λειτουργούν σε δύο χρόνους στο παρελθόν και στο μέλλον. Δεν υπάρχει να ξέρετε δεσμός στο παρόν. Αυτό θα το αναλύσουμε κάποια στιγμή λίγο αργότερα, ο δεσμός δεν μπορεί να κάνει όψεις στο παρόν ούτε να υπάρχει στο παρόν σαν έννοια, μαθηματικά βεβαίως και υφίσταται αλλά δεν υπάρχει σαν νόημα, καθότι το νόημα του δεσμού δεν μπορεί να είναι ποτέ παροντικό, θα μπορούσε να είναι είτε στο παρόν είτε στο μέλλον.

Όταν λοιπόν έχουμε ένα πλανήτη που είναι σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό, αυτός ο πλανήτης αποκτά ένα ιδιαίτερο εσωτερικό νόημα και όχι μόνο αυτό αλλά καταφέρνει ο πλανήτης που βρίσκεται εκεί να μας βοηθά να βγάλουμε πολλά σημαντικά συμπεράσματα. Ο Πλανήτης στο Νότιο Δεσμό χρωματίζει και βοηθά το άτομο να καταλάβει πάρα πολλά πράγματα για τις ρίζες του. Σαφώς με Άρη, Κρόνο, Ποσειδώνα και Έριδα, οι ρίζες του ατόμου μπορεί να μην είναι σε σχέση με το ίδιο το άτομο αλλά με καταστάσεις του περιβάλλοντος του, για παράδειγμα η Γη έχει υπομένει πάρα πολλούς πολέμους αυτό σημαίνει ότι μπορεί για παράδειγμα ολόκληροι πληθυσμοί ανθρώπων που έχουν σφαγιαστεί στο παρελθόν, να έχουν έναν εξωκρόνιο πλανήτη σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό ακριβώς επειδή ο πλανήτης έχει να κάνει με το σύνολο.

Έχουμε αναφέρει και το παρελθόν ότι όσο πιο προσωπικός είναι ο Πλανήτης τόσο το άτομο φέρει δική του προσωπική σφραγίδα από το παρελθόν ( Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δήμητρα) ενώ όσο εξωτερικός το παρελθόν του έχει να κάνει περισσότερο με θέματα της ιστορίας του κόσμου ( Δίας, Κρόνος, Χείρωνας, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας, Έριδα, Σέντνα). Όταν ένας από αυτούς τους πλανήτες ενώνονται με το Νότιο Δεσμό με σύνοδο, τότε έχουμε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των πλανητών στο χάρτη.

Ο Νότιος Δεσμός ως κομμάτι της πληγής μας.

Πλανήτες που κάνουν σύνοδο με το Νότιο Δεσμό δίνουν σαφώς υπεραρκετά στοιχεία για τις αδυναμίες μας και τις πληγές που καλούμαστε να λύσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν δύο ερμηνείες, η πρώτη ότι οι Δεσμοί έχουν να κάνουν με το πρώιμο αναπτυξιακό στάδιο του ατόμου, άρα και προβλήματα εκεί μέσω πλανητών, είναι και προβλήματα που θα απασχολήσουν το παιδί για μία ολόκληρη ζωή (σκεφτείτε τη μέθοδο των προοδευτικών) ή ότι λόγω του ότι το άτομο έχει αποτύχει στην προηγούμενη του ζωή, ουσιαστικά τώρα έχει θέματα τα οποία και καλείται να τα λύσει.

Στις δύο περιπτώσεις που αναφέραμε πιο πίσω τα πράγματα είναι απλά, οι πλανήτες που έχουν πρόβλημα με το χάρτη τους ως προς το Νότιο Δεσμό, κάτι που οδηγεί μετέπειτα σε σημαντικές δυσκολίες στη ζωή του ατόμου και μπορεί να το πηγαίνει μονίμως πίσω. Είναι σκεφτείτε σαν να έχετε πάει ταξίδι και ένας γάντζος να έχει σκαλώσει στο κήπο σας ή κάπου και να μην σας αφήνει να ταξιδέψετε μπροστά, γιατί μην ξεχνάτε ότι οι δεσμοί είναι μία σήραγγα που από το παρελθόν κατευθύνετε προς το μέλλον. Σκοπός του Δεσμού πολλές φορές, εκτός από το να μας ενημερώσει για το παρελθόν μας, είναι και για να μας πει αν έχουμε μισοτελειωμένες υποθέσεις και αυτό συμβαίνει όταν οι πλανήτες που μας συνδέουν με το Νότιο Δεσμό είναι πλανήτες σε αρνητικές όψεις και θέσεις.

Σε ιδιαίτερα αρνητικές μάλιστα όψεις πολλές φορές παρουσιάζονται ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως του θύματος Anneliese Michel, η συγκεκριμένη κοπέλα έχει Το Νότιο Δεσμό σε αντίθεση με τον Πλούτωνα και αυτό σε τετράγωνο με τον Δία, σαφώς το πρόβλημα της δεν φαίνεται μόνο από εκεί αλλά και από τη σύνοδο Κρόνου – Σελήνης, Ποσειδώνας και Αφροδίτη τετράγωνο με Ουρανό. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η σύνοδος του Πλούτωνα με τον Νότιο Δεσμό και η Λίλιθ ξύπνησαν το σκοτεινό κομμάτι του εαυτού μας και για αυτό και στο τέλος η ίδια πέθανε από τα σκοτάδια που απελευθερώθηκαν.

Όταν μάλιστα πέθανε, η ίδια είχε επιστροφή Δία στο ωροσκόπιο της, απελευθερώνοντας τη από το μαρτύριο της ενώ ο Άρης έκανε σύνοδο και η Σελήνη μαζί με το Νότιο Δεσμό της. Η Anneliese Michel είναι η γνωστή από το έργο «Ο εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ». Πιστεύω πως είναι ένα χαρακτηριστικό θύμα των σκοτεινών κομματιών ενός ανθρώπου που ο Νότιος Δεσμός του -ιδιαίτερα όταν έχει να κάνει με τόσο σκοτεινό συνδυασμό (Μάυρη Σελήνη και Πλούτωνα) – δεν τον άφησε να προχωρήσει και να εξελιχθεί στη ζωή του. Σαφώς εδώ ο χάρτης είναι ιδιαίτερα αρνητικά φορτισμένος για αυτό και ο Πλούτωνας λειτούργησε τόσο καταστροφικά όταν λειτούργησε σαν άγκυρα με το παρελθόν της, όποιο και αν ήταν αυτό.

Αντίστοιχα δύσκολο το πεπρωμένο των ανθρώπων που έχουν τη Μαύρη Σελήνη σε ακριβή αντίθεση και αυτή σε απλή σύνοδο με το Πλούτωνα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Γνωστός ηθοποιός Christopher Reeve (25/9/1952). Όταν ο Πλούτωνας όμως για παράδειγμα, συνοδεύεται με καλές όψεις και με θετικούς πλανήτες, όπως για παράδειγμα ο Δίας, τότε μπορεί να έχουμε μία ιδιοφυία και ένα άτομο που θα μπορέσει στη ζωή του να έχει ιδιαίτερη επιτυχία και αναγνωρισιμότητα, όπως ο μεγάλος μουσικός της “Φαντασίας” Leopold Stokowski (18/4/1882).


Ο χάρτης της “Emily Rose”

Σταδιακά αρχίζουμε λοιπόν να ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πύλες που μας δίνουν πληροφορίες για το παρελθόν ενός ατόμου, αν αυτό υπάρχει, και κυρίως μας βοηθούν να καταλάβουμε κρυφές δυνάμεις πίσω στο χάρτη που συνήθως οι αστρολόγοι ξεχνούν να προσέξουν. Μετά λοιπόν από την ταυτότητα ενός ατόμου μέσα από τους οίκους και τι μπορούν να συναντήσουν, είδαμε ότι έχουμε το δεύτερο κομμάτι που είναι αν υπάρχει πλανήτης όπου να λειτουργεί σαν μία πόρτα από το παρελθόν. Δεν υπάρχει όμως μόνο η πόρτα προς το παρελθόν, υπάρχει και ο βόρειος δεσμός που είναι το μέλλον και αυτό καλούμαστε να αναλύσουμε στο επόμενο μέρος του άρθρου. Μέχρι τότε να είσθε όλοι καλά!

Υποσημείωση: Τα άτομα με τέτοιες όψεις που να είναι δυσλειτουργικές πάνω στο νότιο δεσμό τους, θα σας πρότεινα να επισκεφτούν καλύτερα έναν γνώστη της ψυχανάλυσης, αναλυτικό ψυχολόγο.

 

Χρήστος Άρχος

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments