5 2 votes
Article Rating

Τί ρόλο παίζει το χρήμα στη ζωή σας; Πώς διαχειρίζεστε τα οικονομικά ζητήματα; Η οικονομική κατάσταση είναι ένα θέμα που ορίζεται από τον 2ο Οίκο. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την ικανότητα που έχετε να αποκτάτε, αλλά και να διαχειρίζεστε τον πλούτο, δείχνει τα ταλέντα που μπορεί να έχετε σχετικά με τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα.

Εδώ, κρίνονται οι οικονομικές υποθέσεις, τα κέρδη ή οι ζημιές και γενικά η ευχέρεια ή η δυσχέρεια στην απόκτηση χρημάτων. Φανερώνει την δική σας προσωπική ικανότητα να κερδίζετε χρήματα, τον τρόπο με τον οποίο τα αποκτάτε και τα ξοδεύετε, αλλά και το πώς ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας. Τα χρέη που έχετε, επίσης φαίνονται μέσα από αυτόν τον οίκο, δεδομένου ότι είστε υπεύθυνοι γι’ αυτά.

Ο 2ος οίκος μπορεί να δώσει πληροφορίες για το αν καταρτίζετε έναν προσεκτικό προϋπολογισμό, αν ξοδεύετε αλόγιστα ή αποταμιεύετε, για το πώς επενδύετε, γενικότερα δηλαδή την γενική οικονομική σας θέση και στάση. Ακόμα, δηλώνει την κινητή και ακίνητη περιουσία που κατέχετε (αυτοκίνητα, ρούχα, κοσμήματα), ό,τι αποκομίζετε σε χρηματικό επίπεδο με δική σας προσπάθεια, όλα τα υλικά αγαθά που σας βοηθούν να κερδίσετε κοινωνική αναγνώριση, αλλά και η κοινωνική στάση που εσείς οι ίδιοι κρατάτε. Οι υλικές κατοχές, χρησιμοποιημένες κατάλληλα, δίνουν το πλεονέκτημα για ακόμη μεγαλύτερες απολαβές και ευημερία.

Ως φυσική συνέχεια του 1ου οίκου (Ωροσκόπος), ο 2ος Οίκος αντιπροσωπεύει τον τρόπο με τον οποίο παίρνετε τον έλεγχο της ζωής σας ως ενήλικες, αυτό που είναι σημαντικό για εσάς. Ο 2ος θεωρείται ο Οίκος της αυτοσυντήρησης. Δείχνει ακόμα την ευχαρίστηση που μπορεί να σας δίνει το επάγγελμά σας. Εδώ, φαίνονται οι πιο δυνατές σας επιθυμίες.

Ο 2ος Οίκος, όμως, δεν αφορά εξ ολοκλήρου τον υλικό τομέα της ζωής. Δείχνει επίσης τις αξίες και τις προτεραιότητές που καθορίζετε καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Δείχνει τον τρόπο που αισθάνεστε για ορισμένα πράγματα. Οι προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός έχουν τη ρίζα τους στον 2ο Οίκο. Η διανοητική σας τοποθέτηση σε συγκεκριμένα πράγματα επηρεάζεται από εδώ. Από την άλλη πλευρά υπάρχει κάποια επίδραση σε αυτά που δεν κατέχετε, υλικά και συναισθηματικά, όπως οι επιθυμίες και οι ευχές σας. Δείχνει τις αξίες σας και σε τι πράγματα δίνετε προτεραιότητα μέσα στο μυαλό σας. Δείχνει αυτά πάνω στα οποία έχετε κυριότητα. Πέρα από τα υλικά πράγματα, κυριότητα έχετε και πάνω στα συναισθήματα σας, τις συγκινήσεις σας καθώς επίσης και τις εσωτερικές αξίες σας. Όταν σας ανήκει κάτι, έχετε απαιτήσεις και δικαιώματα πάνω σε αυτό. Το πώς χρησιμοποιείτε αυτά που έχετε, βρίσκεται κάτω από την επιρροή του 2ου Οίκου.

Ο δεύτερος Οίκος αντιπροσωπεύει και τις προσωπικές σας αξίες, αλλά και όλα όσα θεωρείτε ως αξίες. Φανερώνει ακόμη τις συγκινήσεις σας και τα αισθήματά σας. Δείχνει απευθείας την πραγματικότητα σχετικά με την ύπαρξή σας. Τι εκτιμάτε και υλικά και διανοητικά, ποιους εκτιμάτε και γιατί. Όταν ο κυβερνήτης του Οίκου είναι σε άσχημη θέση φανερώνει πως στη ζωή σας θα αισθάνεστε ανασφάλεια, είτε στον οικονομικό τομέα, ή στις αξίες που θα έχετε, μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή σας. Είναι σημαντικό να υπάρχει σταθερότητα σε αυτόν τον Οίκο, καθώς έτσι δημιουργείται αυτοεκτίμηση.

Ζώδια στον 2ο οίκο

Το ζώδιο που βρίσκεται στον 2ο Οίκο είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο καθένας τα θέματα του Οίκου. Ανάλογα με την ποιότητά του και τα χαρακτηριστικά του εξαρτάται η συμπεριφορά σας στα θέματα που αφορούν στον 2ο Οίκο.

  • Αν τον 2ο Οίκο σας τον καταβάλει ένα Θεμελιώδες Ζώδιο, θα είστε πολύ ενεργητικοί, φιλόδοξοι και κτητικοί σχετικά με τα θέματα του Οίκου.
  • Αν ένα Σταθερό Ζώδιο καταλαμβάνει τον Οίκο, δείχνει σταθερότητα στα θέματα του Οίκου, είτε αυτή είναι με την καλή έννοια, της διαφύλαξης του πλούτου, είτε σημαίνει αδράνεια.
  • Αν ένα Μεταβλητό Ζώδιο καταλαμβάνει την ακμή του 2ου Οίκου, έχετε ευελιξία στα Οικονομικά σας θέματα, πιθανόν πολλαπλές πηγές εισόδων, αλλά και απωλειών.

Κριός

Αν έχετε το ζώδιο του Κριού στην ακμή του 2ου Οίκου σας, είστε αρκετά επιθετικοί και ανταγωνιστικοί στο θέμα της απόκτησης χρημάτων. Έχετε ένα βαθιά εδραιωμένο κόμπλεξ κατωτερότητας, πίσω από την ισχυρή αναζήτησή σας για ασφάλεια. Μπορεί να εξακολουθείτε να πολεμάτε σκληρά για να αποκτήσετε χρήματα, ακόμη κι αν είστε ήδη αρκετά εξασφαλισμένοι. Τείνετε να είστε παρορμητικοί και να κυνηγάτε ανέφικτα πράγματα σε ότι αφορά χρήματα και ιδιοκτησίες. Δεν είστε καθόλου προνοητικοί σε ότι αφορά τα έξοδά σας και είστε της γνώμης πως τα λεφτά «πάνε κι έρχονται». Και έτσι συμβαίνει. Τα εισοδήματά σας έρχονται ξαφνικά και το ίδιο ξαφνικά, χάνονται. Παρ όλα αυτά εσείς απολαμβάνετε περισσότερο έναν καλό ανταγωνισμό, παρά τα χρήματα και τις ιδιοκτησίες, ωστόσο δεν σταματάτε ποτέ τις προσπάθειες να αυξήσετε τις αποδοχές σας και αυτό είναι ευνοϊκό για την οικονομική σας επιτυχία. Ότι όμως και να κερδίζεται είναι από την καθαρά προσωπική σας σκληρή προσπάθεια και εργασία.

Ταύρος

Το ζώδιο του Ταύρου στον 2ο Οίκο, σας δίνει μια ισχυρή ώθηση στην απόκτηση χρημάτων, στο να χτίσετε και να κρατήσετε οικονομικά κέρδη, υλικά αποκτήματα και ιδιοκτησίες. Έχετε μια πραγματική αγάπη για τα χρήματα, είστε ικανότατοι στις επιχειρηματικές υποθέσεις μιας και είναι ο τομέας που κρατάτε τα πόδια σας στηριγμένα καλά στη γη. Προσέχετε πάντα τι ξοδεύετε και είστε αρκετά συντηρητικοί σε αυτόν τον τομέα. Όχι πως δεν σας αρέσει να ξοδεύετε, αλλά εκτιμάτε πάρα πολύ την αξία τους για να τα σκορπάτε. Η αναζήτηση του κέρδους, είναι πολύ ισχυρή στην περίπτωσή σας και στη ζωή σας δίνετε μεγάλη σημασία στην απόκτηση χρημάτων. Ευνοείστε σε ακίνητη περιουσία.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι στον 2ο Οίκο, στρέφουν την προσοχή σας σε υλικά θέματα και στην απόκτηση χρημάτων και έχετε ένα ενεργό ενδιαφέρον για τα οικονομικά θέματα. Η προσπάθειά σας για συσσώρευση χρημάτων, μπορεί να σας οδηγήσει στο να κάνετε παραπάνω από μια εργασίες ταυτόχρονα και να έχετε κέρδη από διάφορες πλευρές. Ζυγίζετε και μετράτε τα πράγματα σύμφωνα με την υλική τους αξία. Πρέπει να προσπαθήσετε να αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις περισσότερο με την κοινωνική και πολιτιστική τους αξία. Το έξυπνο και αποφασιστικό μυαλό σας, σας δίνει την δυνατότητα να εφαρμόζετε αποδοτικά και ευέλικτα οικονομικά σχέδια. Όχι βέβαια πάντα με μεγάλη επιτυχία. Όπως και να έχει με τους Διδύμους στον 2ο Οίκο, μπορείτε να έχετε οικονομικές απολαβές εξ αιτίας της ευστροφίας σας και της ομιλητικής σας προσωπικότητάς. Επαγγέλματα που σας ταιριάζουν είναι όσα έχουν να κάνουν με το μυαλό και την ευφράδειά σας.

Καρκίνος

Με τον Καρκίνο στον 2ο οίκο, είστε εξαιρετικά ευαίσθητοι και προστατευτικοί, σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά και την ιδιοκτησία σας. Δεν είστε υπερβολικοί, εκτός ίσως από θέματα που αφορούν την οικογένειά σας και το σπίτι σας. Είστε προσαρμοστικοί και έχετε μια ενστικτώδη ικανότητα να αντιλαμβάνεστε τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω σας. Έτσι μέσω των αισθήσεων σας έχετε την ικανότητα να «βλέπετε» πως θα μπορέσουν οι άλλοι να αυξήσουν τα εισοδήματά τους. Θα ήταν επικερδές για εσάς αν ακολουθούσατε αυτήν την διαίσθηση επαγγελματικά, ως οικονομικός σύμβουλος. Επίσης, εσείς μπορείτε να αποκτήσετε κέρδη μέσω του εμπορίου, αλλά τα εισοδήματά σας θα εξαρτώνται από την «διάθεση» της αγοράς κάθε φορά και θα κυμαίνονται αρκετά, ανάλογα με τις περιπτώσεις. Αυτό συμβάλει περαιτέρω στην ανασφάλεια που ήδη διαθέτετε πάνω στον οικονομικό τομέα. Παρ’ όλα αυτά όμως, είστε πολύ γενναιόδωροι. Οι συναισθηματικές και οικονομικές υποθέσεις συσχετίζονται στην περίπτωσή σας.

Λέων

Με το ζώδιο του Λέοντα στον 2ο Οίκο σας, η ικανότητά σας για κέρδος, έχει σχέση με τον αυτοσεβασμό σας. Ο Λέοντας, πάντα προσπαθεί να συσσωρεύει για να αισθάνεται ασφάλεια. Κάνετε την απόκτηση χρημάτων και ιδιοκτησιών, το σημαντικότερο στόχο σας, έχοντας ως αποτέλεσμα την εξασφάλισή σας. Είστε έξυπνοι σε ότι αφορά τις οικονομικές σας υποθέσεις γιατί γνωρίζετε τι είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι άλλοι. Το να τα πηγαίνετε καλά με τα οικονομικά σας, είναι πολύ σημαντικό για εσάς , καθώς επιδιώκετε να εξασφαλίσετε τα παιδιά σας και την οικογένειά σας. Ενδιαφέρεστε για την μακροχρόνια εξασφάλισή σας και μπορείτε να έχετε κέρδη από ενασχόληση με την εκπαίδευση, το εμπόριο ειδών πολυτελείας, τα χρηματιστηριακά. Θεωρείστε τυχεροί.

Παρθένος

Με την Παρθένο στην ακμή του 2ου Οίκου σας, είστε λεπτολόγοι, ακριβείς και απαιτητικοί στα θέματα των οικονομικών σας. Κερδίζετε χρήματα και τα συσσωρεύετε με την βοήθεια του μυαλού σας και της επιμονή σας στις λεπτομέρειες. Είστε οργανωτικοί και προνοητικοί. Είστε πολύ προσεκτικοί στις οικονομικές σας υποθέσεις, αλλά πολλές φορές μπορεί να κάνετε οικονομία σε ασήμαντα πράγματα και να κατασπαταλάτε τα χρήματα σας για πολυτέλειες. Απολαμβάνετε την διασκέδαση. Όταν τα οικονομικά σας δεν πάνε καλά, αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στην υγεία σας. Μπορείτε να έχετε απολαβές από το εμπόριο και τα ιατρικά ή παραϊατρικά επαγγέλματα.

Ζυγός

Με το ζώδιο του Ζυγού στην ακμή του 2ου Οίκου, υπάρχει ισορροπία και αρμονία στα υλικά θέματα. Ο Ζυγός επισημαίνει πως θα έχετε κέρδη και απολαβές από τη συνεργασία σας με άλλα άτομα ή από τον σύντροφό σας. Αγαπάτε την πολυτέλεια και σας αρέσει να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ευχάριστες κοινωνικές δραστηριότητες. Θέλετε όλα αυτά που αντανακλούν υψηλή ποιότητα και λεπτότητα. Άλλες φορές πάλι, σας πιάνει το οικονομικό σύνδρομο και δεν θέλετε να ξοδέψετε απολύτως τίποτα. Είστε ικανοί στο να ισοσταθμίζετε έναν προϋπολογισμό και να καλύπτετε τυχόν απώλειες. Στα οικονομικά, είστε γενικά τυχεροί και έχετε οικονομικές απολαβές, χωρίς πολύ κόπο και προσπάθεια, αν και κατά τη διάρκεια της ζωής σας θα έχετε αρκετές οικονομικές διακυμάνσεις. Τα έσοδά σας μπορεί να προέρχονται από την τέχνη ή το γάμο σας.

Σκορπιός

Με το ζώδιο του Σκορπιού στην ακμή του 2ου Οίκου σας, έχετε μια τάση προς την εχεμύθεια σε ότι αφορά τα οικονομικά σας. Προσπαθείτε πολύ για να διαχειριστείτε τις οικονομικές σας υποθέσεις. Κάνετε την διαχείριση σας με έναν πολύ προσωπικό τρόπο και είναι απίθανο για κάποιον να συνειδητοποιήσει πολλά σχετικά με την οικονομική σας κατάσταση, αν είναι καλή ή κακή. Ακόμη περισσότερο, δυσανασχετείτε με οποιονδήποτε είναι περίεργος για τα οικονομικά σας. Υπάρχει μια ανασφάλεια σε αυτόν τον τομέα που σας αναγκάζει να διοχετεύεται τις ευαισθησίες και τις δυνάμεις σας στην προσπάθεια να διατηρήσετε αυτά που έχετε. Σπανίως αποτυγχάνετε στα οικονομικά ζητήματα Παρόλη όμως την έμφυτη κτητικότητα που έχετε με τα αποκτήματά σας, υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σας που θα υποστείτε σημαντικές διακυμάνσεις στα οικονομικά σας. Έχετε πολλές πιθανότητες κληρονομιάς.

Τοξότης

Με το ζώδιο του Τοξότη στην ακμή του 2ου Οίκου σας, δεν είστε καθόλου επιφυλακτικοί στις οικονομικές υποθέσεις σας. Είστε πολύ γενναιόδωροι και πρόθυμοι να μοιραστείτε αυτά που έχετε με αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Η συμπεριφορά σας απέναντι στα χρήματα είναι φιλοσοφημένη. Η στάση σας απέναντι στα χρήματα, είναι να έχετε μόνο αυτά που χρειάζεστε για να καλύψετε τις ανάγκες σας και να τα μοιράζεστε. Η συσσώρευση χρημάτων δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς. Εν τούτοις, είστε πολύ αποτελεσματικοί, σε ότι έχει να κάνει με τα υλικά πράγματα και πολύ τυχεροί. Η προσωπικότητά σας, προσελκύει την οικονομική επιτυχία. Είστε υπερβολικοί στις δαπάνες σας. Παίρνετε αρκετά ρίσκα συχνά και αυτό μπορεί να επιβεί επιζήμιο για εσάς. Η ζωή όμως πάντα έχει να σας προσφέρει αφθονία χρημάτων και να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες σας. Συχνά, μεγάλα ταξίδια έχουν σχέση με την απόκτηση των εισοδημάτων σας. Η διδασκαλία μπορεί να είναι ένα καλό επάγγελμα για εσάς.

Αιγόκερως

Με το ζώδιο του Αιγόκερω στην ακμή του 2ου Οίκου σας, η σύνεση και η πρακτικότητα σας χαρακτηρίζει στην διαχείριση των χρημάτων σας. Ακόμη κι αν έχετε πάρα πολλά χρήματα, θα είστε πάντα πολύ προσεκτικοί στο πως θα τα ξοδέψετε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διακατέχεστε από το σύμπλεγμα της φτώχειας. Όσα και να έχετε συνεχίζετε να ζείτε σαν να έχετε πολύ λίγα. Όταν κάνετε επενδύσεις είστε πάρα πολύ προσεκτικοί και παίζετε εκ του ασφαλούς. Σαν προσωπικότητα, είστε αρκετά ανοικτοί, αλλά σε ότι έχει να κάνει με το πορτοφόλι σας, πολύ προσεκτικοί και πρακτικοί. Μπορεί να απορρίπτετε την πολυτέλεια και την ακριβή ζωή. Μπορεί σε νεαρή ηλικία να μην είχατε και πολλά αλλά όσο μεγαλώνετε διακρίνεστε για την αφθονία σας επειδή είστε απρόθυμοι να ξοδεύετε. Πιθανότατα, θα αποκτήσετε ακίνητη περιουσία.

Υδροχόος

Με το ζώδιο του Υδροχόου στην ακμή του 2ου Οίκου σας, τα υλικά αποκτήματα και τα χρήματα, δεν κυβερνούν ποτέ την ζωή σας. Είστε δημιουργικοί και αυθεντικοί στους τρόπους με τους οποίους κερδίζετε τα προς το ζην. Τα εισοδήματά σας, συνήθως διακρίνονται από αστάθεια και συνήθως οι πόροι σας προέρχονται από κάποια ανεξάρτητη εργασία ή μεθόδους. Πολλές φορές από την τεχνολογία και τη σύγχρονη επιστήμη. Είστε αυθόρμητοι με τα χρήματα που αποκτάτε, παρορμητικοί και πολλές φορές νευρικοί όταν ξοδεύετε. Είστε τολμηροί στο να παίρνετε οικονομικά ρίσκα και αναζητάτε ασυνήθιστους και εφευρετικούς τρόπους για να επενδύσετε. Συνήθως στη ζωή σας διαδραματίζονται απροσδόκητα γεγονότα σχετικά με την περιουσία σας. Η πολιτική και οι εφευρέσεις πιθανόν να είναι οι τομείς που θα αποκομίσετε έσοδα.

Ιχθύς

Με το ζώδιο των Ιχθύων στην ακμή του 2ου Οίκου σας είστε αρκετά αμελείς και καθόλου πρακτικοί σε ότι αφορά τις οικονομικές σας υποθέσεις. Θα ξοδεύετε τα χρήματά σας για τα όνειρά και τα σχέδιά σας, αλλά επειδή αυτά σπανίως ευοδώνονται, υποφέρετε από συναισθηματικές διαταραχές. Εν τούτοις είστε πολύ γενναιόδωροι, κι ενώ έχετε εκτίμηση στα καλά πράγματα στη ζωή, δεν είστε καθόλου άπληστοι ή υλιστές. Επειδή είστε κάπως απρόσεκτοι στα οικονομικά ζητήματα, θα πρέπει να ελέγχετε προσεκτικά προτού υπογράψετε οτιδήποτε. Στην θετική πλευρά του πράγματος πάντως οι Ιχθείς εδώ, με τη διαίσθηση που διαθέτουν, μπορεί να σας βοηθήσουν να συγχρονιστείτε με πολύ καλές οικονομικές ευκαιρίες. Έχετε τύχη στα οικονομικά θέματα, αλλά δεν την βοηθάτε και πολύ. Επαγγέλματα που θα μπορούσαν να σας αποφέρουν κέρδη είναι τα αποκρυφιστικά και ότι έχει να κάνει γενικά με την φαντασία.

 Μαρία Ψωμά

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments