0 0 votes
Article Rating

H 8η Μαρτίου έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε ως η «Ημέρα της Γυναίκας».
Σύμφωνα με το έθιμο, χιλιάδες Αθηναίες τιμούν τα πρόσωπα στις φωτογραφίες που ακολουθούν, ξεσαλώνοντας στα μπουζούκια.

Συναγωνίστριες (!) της παραλιακής μην ξεχνάτε:

  • To ακριβό συνολάκι της χθεσινής σας εξόδου είναι ραμμένο με το αίμα και τον ιδρώτα από την υπερ-εκμετάλλευση των υποτυπωδώς αμειβόμενων γυναικών και ανήλικων παιδιών του Τρίτου Κόσμου.
  • Η αλλοδαπή «καλλιτέχνις» είναι πιθανότατα θύμα του διεθνούς trafficking, του μοντέρνου τρόπου της γυναικείας κακοποίησης – σεξουαλικής, σωματικής, ψυχολογικής, συναισθηματικής – που την ενισχύουμε με τη σιωπή και την ανοχή μας!
  • Η ταύτιση της μέρας με «κατακτήσεις» και «αλώσεις» των ανδρικών κάστρων (πχ στράτευση γυναικών) απέχει μακράν της ουσίας των γυναικείων αιτημάτων και προσπαθεί για το ακριβώς αντίθετο: την ενίσχυση και διεύρυνση της γυναικείας εκμετάλλευσης σε βάρος της μητρότητας και του θεσμού της οικογένειας.
  • Η χθεσινή ψευδ-αίσθηση της κατ’ επίφασιν ελευθερίας και αυτοδιάθεσης αντικαταστάθηκε ήδη από την σημερινή χλεύη των «δικαιοπαρόχων» και νομέων της.
  • Αιώνες προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι ντροπή να είμαστε γυναίκες κι όμως η φύση μας ανέθεσε την συνέχιση της ανθρώπινης φυλής. Με αφορμή αυτή τη μέρα αποφασίστε στο εξής να μην ενδίδετε σε συμπεριφορές και πρότυπα που περιορίζουν ή αναιρούν οτιδήποτε συνθέτει αυτό που ονομάζουμε «γυναικεία φύση», από όπου κι αν προέρχονται.
  • Ο «φεμινισμός» όπως και ο «ανδρισμός» έχει πολλά πρόσωπα!

Οι γυναίκες σήμερα είναι περήφανες για τις πρωτιές τους:
Aνεργία, Αids, Σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, Θύματα οικογενειακής βίας, Θύματα πολέμου (βιασμοί, γενοκτονίες), χαμηλότερα αμειβόμενες, διακρίσεις στην επαγγελματική καριέρα, στην ισονομία, στην ανάληψη κυβερνητικών θέσεων,… χμ ! μακρύς ο κατάλογος.

Ο Ο.Η.Ε έχει θεσπίσει αυτές τις παγκόσμιες ΗΜΕΡΕΣ με σκοπό την προστασία, την ευαισθητοποίηση και την εξάλειψη των κοινωνικών, θρησκευτικών, πολιτικών, φυλετικών διακρίσεων των ευάλωτων ομάδων/πληθυσμών, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι σωματικά και ψυχικά ασθενείς κ.ά. Είναι ημέρες περισυλλογής, ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και δράσης. Δεν είναι μέρες «γιορτής».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments