5 1 vote
Article Rating

Έχετε ακούσει ποτέ κανέναν να σχολιάζει « Έχουμε πάρα πολλούς αρχηγούς αλλά όχι αρκετούς Ινδιάνους εδώ γύρω»; Τι σημαίνει;

Υπονοεί ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που δίνουν εντολές και πάρα πολύ λίγοι για να τις εκτελέσουν. Μία κατάσταση στην οποία γίνεται λίγη ή καθόλου πρόοδος, ένας τυπικός Πύργος της Βαβέλ. Από πάρα πολλές απόψεις, η κοινωνία μας τώρα δεν απέχει πολύ από μία τέτοια κατάσταση.

Για αρκετές γενεές, τα κολλέγια και τα πανεπιστήμια, έχουν δασκαλέψει τους φοιτητές με την πεποίθηση ότι όλοι θα έπρεπε να είναι διοικητικά στελέχη και πρακτικά κανένας δε θα έπρεπε να ξεπέσει τόσο χαμηλά ώστε να δουλέψει πραγματικά, ότι είναι ντροπή για κάποιον να βγάζει το ψωμί του από θέσεις όπου κάποιος πρέπει να ακολουθεί παρά να καθοδηγεί. Οι δάσκαλοι λένε ότι πρέπει να είστε απόφοιτος πανεπιστημίου, ότι πρέπει να πάρετε το πτυχίο σας, το Μάστερ και το Διδακτορικό σας δίπλωμα, ώστε έτσι να θέσετε τον εαυτό σας σε αυτό το μαγικό κύκλο, όπου θα είσαστε ηγέτες των ανθρώπων, αδιαμφισβήτητη και εσχάτη εξουσία, γνήσιοι διαμορφωτές του πεπρωμένου.

Ο συλλογισμός είναι χονδροειδώς υπερβολικά αισιόδοξος και αυτοακυρωτικος όταν κάποιος σκεφτεί την κρύα, σκληρή πραγματικότητα ότι αργά ή γρήγορα κάποιος πρέπει να δουλέψει. ( δεν ξέρω για εσάς ή για τους καθηγητές, αλλά εγώ πραγματικά εκτιμώ να μου απομακρύνουν τα σκουπίδια, να κάνουν service στο αυτοκίνητό μου και να λαμβάνω άμεση και ικανοποιητική προσοχή στα αγαπημένα μου εστιατόρια).

Υπάρχει ένας νόμος στο σύμπαν, ο οποίος αποδεικνύει στην πραγματικότητα, ότι για κάθε δράση υπάρχει μία ίση και αντίθετη αντίδραση. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί στη λειτουργία θετικών και αρνητικών φορτίων που προκαλούν ηλεκτρισμό για να φωτίσουν τα σπίτια και τις ηλεκτρικές συσκευές, στις αρχές των μαθηματικών και σε πολλά άλλα πράγματα, τα οποία είναι πάρα πολλά για να τα απαριθμήσουμε εδώ. Αλλά αρκεί να πούμε ότι ο σκοπός ύπαρξης της δράσης, είναι να προκαλέσει την αντίδραση και ότι κάποιος είναι ανήμπορος να επιφέρει αποτελέσματα χωρίς τον άλλον.

Η ίδια αλήθεια εφαρμόζεται στο ζήτημα της ηγεσίας και της ακολουθίας. Η πρόοδος συντελείται όταν οι ηγέτες ηγούνται και οι ακόλουθοι ακολουθούν. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται αν όλοι ηγούνται ή αν όλοι ακολουθούν. Για αυτό, οι ηγέτες είναι αποδοτικοί μόνο όταν υπάρχουν αυτοί που θα τους ακολουθήσουν. Προφανώς υπάρχει μία πραγματική ανάγκη στον κόσμο και για ηγέτες και για ακόλουθους. Κανένας δεν είναι πιο σημαντικός από τον άλλο.

Θέλετε να ηγείστε ή πιο σημαντικά μπορείτε ή θα έπρεπε? Θέλετε ή σας αρέσει να ακολουθείτε, ή έχετε την απαραίτητη συμπεριφορά για κάτι τέτοιο; Αυτά και άλλα σχετικά ερωτήματα πρέπει να ελεγχτούν σοβαρά.. Γνωρίζοντας και αποδέχοντας την αλήθεια για τον εαυτό σας στους τομείς της ηγεσίας/ακολουθίας ενός ηγέτη, μπορεί να λειτουργήσει για να σας δώσει ηρεμία, καινούργια κατεύθυνση και ίσως να σας ανακουφίσει από ορισμένες διαψεύσεις ή απογοητεύσεις που μπορεί να βιώνετε αναφορικά με τέτοια θέματα.

Η αληθινή ηγεσία προϋποθέτει πρωτίστως τη ΘΕΛΗΣΗ να ηγηθείτε και δευτερευόντως την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να ηγηθείτε. Εάν αυτά τα δύο δεν είναι εμφανή και σε σωστές αναλογίες, το άτομο δε θα έπρεπε και δεν μπορεί να ηγηθεί πειστικά και πετυχημένα. Για να ακολουθεί, προϋποθέτει πρωτίστως την προθυμία για κάτι τέτοιο και δευτερευόντως την ανάγκη και την κατανόηση αυτής της ανάγκης (του) να ακολουθεί και την επακόλουθη ανταμοιβή κάνοντας κάτι τέτοιο.

ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΗΓΕΙΣΤΕ

Ο γενέθλιος χάρτης σας δείχνει πολύ καθαρά ποια είναι η εσωτερική σας θέληση και οι επιθυμίες σας σε σχέση με το αν θα πρέπει να ηγείστε ή αν θα πρέπει να ακολουθείτε. Πλανήτες σε αρσενικά (θετικά ή δράσης) ζώδια-Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης και Υδροχόος – δείχνουν το βαθμό στον οποίο ο καθένας ανεξαρτήτως φύλου προτιμά να κατευθύνει θέματα σημασίας ή να ηγείται. Περισσότεροι από πέντε γενέθλιοι πλανήτες σε οποιοδήποτε ή σε όλα από τα παραπάνω αρσενικά ζώδια, είναι μία πολύ καλή ένδειξη ότι το άτομο πιθανών προτιμά να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, να ξεκινά, να δίνει εντολές και να ελέγχει τα περισσότερα αν όχι όλα όσα σχετίζονται με αυτόν. Από άποψη προθυμίας, το άτομο γενικά έχει την όρεξη τουλάχιστον να φέρει εις πέρας το δικό του μέρος της ευθύνης και συχνά αυτό εξαρτάται από τον αριθμό των πλανητών σε αρσενικά ζώδια. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν επτά πλανήτες στα θετικά/δράσης ζώδια, σημαίνει ότι υπάρχει επιθυμία να ξεκινήσει/ ελέγξει σχεδόν τα πάντα στο περίπου εβδομήντα τοις εκατό του χρόνου και/ή εβδομήντα τοις εκατό κάθε δεδομένης στιγμής. Η αληθινή εσωτερική επιθυμία είναι (το άτομο) να δρα και όχι απαραίτητα να δρα «μαζί με άλλους» ή να δρα «μετά». Ουσιαστικά δηλαδή να ηγείται, παρά να ακολουθεί.

Γενέθλιοι Πλανήτες σε θηλυκά (αρνητικά ή δεκτικά) ζώδια – Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως και Ιχθείς – προσφέρουν μία έγκυρη ένδειξη για τις επιθυμίες κάποιου ( εσωτερική προτίμηση) να ακολουθεί, να είναι πιο παθητικός, να συνεργάζεται, να δουλεύει με άλλους και να υποστηρίζει παρά να αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Ξανά ανεξαρτήτως φύλου, μία πλειοψηφία γενέθλιων πλανητών σε θηλυκά ζώδια, δείχνει μία εσωτερική επιθυμία ή προθυμία (το άτομο) να είναι ένας που απολαμβάνει μία λιγότερο επιθετική προσέγγιση σε περισσότερους αν όχι σε όλους τους τομείς εμπειριών στη ζωή.

Πως είναι οι γενέθλιοι πλανήτες σας τοποθετημένοι/διανεμημένοι? Έχετε πραγματικά την εσωτερική επιθυμία ή θέληση να ηγείστε? Ο χάρτης σας δείχνει ότι θα έπρεπε να ακολουθείτε Ποιο είναι καλό; Ποιο δεν είναι τόσο καλό? Σε αυτό το σημείο ( και ρεαλιστικά όχι σε κάθε σημείο) δεν είναι δυνατό να κρίνουμε ποιο είναι «καλό» και ποιο «κακό». Πριν φτάσουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα, θα είναι αναγκαίο να σκεφτούμε και να κατανοήσουμε τις άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις της ηγεσίας όπως ενδείκνυνται σε κάθε γενέθλιο ωροσκόπιο, την ικανότητα να ηγείστε.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΗΓΕΙΣΤΕ

Ανεξαρτήτως της εσωτερικής σας θέλησης να ηγείστε, η ουσιαστική σας ικανότητα να ηγείστε πρέπει να ληφθεί υπόψιν και να εκτιμηθεί στη βάση του βαθμού που συμφωνεί ή αποτυγχάνει να συμφωνήσει με τη θέλησή σας να ηγηθείτε. Η ουσιαστική ικανότητα του να ηγείστε ( και να αποδεχτείτε την ευθύνη για τις πράξεις ή την έλλειψη της ευθύνης αυτής) φαίνεται αρκετά εμφανώς στο χάρτη σας, αλλά με διαφορετικό τρόπο απ΄ ό,τι η θέληση ή επιθυμία να ηγείστε.

Για να καθορίσετε τη συνολική σας ικανότητα να ηγείστε, πρώτα διαιρέστε καθέτως το γενέθλιο χάρτη σας στη μέση από το Μεσουράνημα ( ακμή 10ου οίκου) στο Ναδίρ ( ακμή 4ου οίκου), χωρίζοντάς το σε ίσα αριστερά και δεξιά μέρη των 180 μοιρών το καθένα. Μετά μετρήστε τον αριθμό των πλανητών σας στο αριστερό (ανεξάρτητο-ανατέλλων) μισό και στο δεξιό (εξαρτημένο – δύων) μισό. Πλανήτες που είναι στο αριστερό μισό είναι ποσοστιαίοι δείκτες της ουσιαστικής σας ικανότητας να ηγείστε, ενώ αυτοί στα δεξιά είναι ποσοστιαίοι δείκτες του πόσο πρόθυμα / αποτελεσματικά μπορείτε να ακολουθείτε.

Δίνοντας δέκα πόντους σε κάθε πλανήτη, θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε πολύ γρήγορα το γενικό σας ποσοστό της δυνατότητας αποτελεσματικής ηγεσίας σε αντιπαράθεση στην ικανότητα ή δυνατότητα συνεργασίας. Αν έχετε μία αξιόλογη πλειοψηφία γενέθλιων πλανητών στα αριστερά, έχετε μία φυσική ικανότητα (και υπευθυνότητα) να κατευθύνετε τα περισσότερα θέματα στη ζωή σας είτε το θέλετε πραγματικά είτε όχι. Εάν οι περισσότεροι πλανήτες είναι στα δεξιά, έχετε πιο πολλές πιθανότητες να πετύχετε με το να ακολουθείτε την ηγεσία αυτών με μια πιο φυσική ικανότητα να καθοδηγούν. Στην πραγματικότητα, πιθανών να είναι απαραίτητο να ενεργείτε έτσι, ακόμα και αν αυτό είναι βασικά ενάντια στην εσωτερική σας θέληση.

Πολύ απλά, αυτό το αριστερά – δεξιά πλανητικό πρότυπο, μπορεί να εξηγηθεί σε αντιστοιχία με την «εκλογική διαδικασία». Για παράδειγμα, εάν έξι από τους γενέθλιους πλανήτες σας είναι στην αριστερή πλευρά του ωροσκοπίου, εσείς «αυτόματα» ( με σωστή προσπάθεια) μπορείτε να έχετε περίπου 60% των «ψήφων» σε σχεδόν κάθε «εκλογή», από οτιδήποτε επιθυμείτε να κάνετε ή να επιτύχετε. Είσαστε, είτε πάντα θέλετε να είστε είτε όχι, αυτός που δρα, ένας εκκινητής, ένας που πρέπει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και μετά μπορεί να παίρνετε τη μερίδα του λέοντος για αυτό που κάνετε σωστά και επίσης να αναλαμβάνετε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για αυτό που κάνετε λάθος. Για να ειπωθεί απλά, στρώνετε το κρεβάτι μόνοι σας αλλά πρέπει να κοιμηθείτε σε αυτό με όλη του την ακαταστασία και τα υπόλοιπα. Δεν μπορείτε με κάθε εντιμότητα και ειλικρίνεια, να μεταθέσετε τις ευθύνες και να κατηγορήσετε άλλους και καταστάσεις, που είναι εκτός του ελέγχου σας, για οτιδήποτε συμβεί ή αποτύχει να συμβεί. Είναι πολύ πιθανό ότι συχνά θα πρέπει να αποδέχεστε την ευθύνη σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που νομίζετε ότι είναι δίκαιο και σωστό, ειδικά αυτό συμβαίνει εάν έχετε μεγάλη έλλειψη συγκέντρωσης πλανητών σε αρσενικά ζώδια. Συμπέρασμα: το να έχετε την πλειοψηφία των πλανητών στο αριστερό μισό του γενέθλιου χάρτη είναι δίκοπο μαχαίρι. Ενώ σας δίνει τη δύναμη για μία ζωή που την κατευθύνετε και την ελέγχετε εσείς, επίσης σας επιβαρύνει με μία ευθύνη για όλες τις πράξεις, της οποίας η φύση είναι τόσο εποικοδομητική όσο και καταστροφική. Μπορείτε να κερδίσετε στις «εκλογές», αλλά μετά περιμένουν από εσάς να πραγματοποιήσετε όλες σας τις υποσχέσεις της προεκλογικής περιόδου.

Αν οι περισσότεροι πλανήτες είναι τοποθετημένοι στο δεξί μισό του τροχού, πολλές από τις επιτυχίες και τα επιτεύγματά σας όπως επίσης και η έλλειψη αυτών, επηρεάζονται σε ένα μεγαλύτερο βαθμό από άλλους και καταστάσεις και γεγονότα εκτός του άμεσου ελέγχου σας, περισσότερο από ότι μπορεί να θέλετε να δεχτείτε. Αυτό με κανένα τρόπο δεν υπονοεί ότι είστε ανήμποροι και ότι πρέπει να παραδοθείτε στην αποτυχία και τη δυστυχία από οποιαδήποτε έλλειψη δύναμης να κάνετε πράγματα ώστε να βελτιώσετε την τύχη σας στη ζωή. Όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε λίγη «πολιτική» ώστε να πάρετε όλες τις «ψήφους» που θα χρειαστείτε για να κερδίσετε στις «εκλογές» σας. Πρέπει να μάθετε να εξασκείτε την εξυπνάδα και την πρακτικότητα, ώστε να αποκτήσετε αυτό που θέλετε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Σας δίνεται η συμβουλή να μάθετε νωρίς στη ζωή την τέχνη του να κερδίζετε φίλους και ανθρώπους με επιρροή, γιατί είναι κυρίως μέσω των άλλων και της υποστήριξης και την έγκρισή των που θα συνειδητοποιήσετε τα μεγαλύτερα επιτεύγματά σας. Το να είστε καλά διαβασμένοι και ενημερωμένοι σε όλους τους σημαντικούς για εσάς και τους σκοπούς σας τομείς είναι μία απόλυτη αναγκαιότητα. Ο σωστός προγραμματισμός για το μέλλον μπορεί να αποδώσει μεγάλο μέρισμα.

Συνοψίζοντας, μπορεί να ειπωθεί ότι άτομα με πλειοψηφία γενέθλιων πλανητών στην αριστερή πλευρά του ωροσκοπίου τους έχουν μία αντίστοιχη ικανότητα να καθοδηγούν και να κατευθύνουν τις ζωές τους. Είναι ικανοί και πιθανών να πρέπει να δείξουν περισσότερη ανεξαρτησία. Δεν είναι απαραίτητο να παντρευτούν για παράδειγμα, ή με πολλούς τρόπους να εξαρτώνται από οποιονδήποτε άλλον. Από άποψη ικανότητας μπορούν να σταθούν καλά μόνοι τους. Είναι κάτι σα νησί μέσα τους. Φυσικά ο βαθμός αυτής της ανεξαρτησίας είναι στενά συνδεδεμένος με τη δύναμη της συγκέντρωσης των πλανητών στην αριστερή πλευρά.

Αυτοί με πολλούς γενέθλιους πλανήτες συγκεντρωμένους στο δεξί μέρος συνήθως είναι πιο εξαρτημένοι από τους άλλους και τις καταστάσεις, βασίζονται πιο πολύ στους άλλους και έχουν πιο πολλή ανάγκη στήριξης και έγκρισης για να επιτύχουν το καλύτερό τους. Πιθανών να πρέπει να παντρευτούν ή με κάποιο τρόπο να σχετιστούν στενά με άλλον ή άλλους. Τέτοιες σχέσεις τείνουν να δίνουν το αίσθημα (και μία ουσιαστική συνειδητοποίηση) δύναμης και σκοπού.

Πολλοί αναγνώστες ωροσκοπίων, αγνοούν πλήρως αυτές τις πλανητικές συγκεντρώσεις / τοποθετήσεις όταν σκιαγραφούν (διαβάζουν) γενέθλια ωροσκόπια, μία σοβαρή παράλειψη καθώς αυτοί οι παράγοντες είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένοι με οτιδήποτε άλλο προσφέρει ο γενέθλιος χάρτης. Είναι στην πραγματικότητα μεγίστης σημασίας, καθώς καθορίζουν το πώς να χρησιμοποιούμε καλύτερα πολλές ακόμα ενέργειες και δυνατότητες που παρουσιάζονται στο ωροσκόπιο. Μεγάλο άγχος, ανησυχία και σύγχυση μπορούν να ξεκαθαριστούν όταν το άτομο καταλαβαίνει καλύτερα γιατί λειτουργεί ή δεν μπορεί να λειτουργήσει από την σκοπιά του ηγέτη/ ακόλουθου με τον τρόπο που νομίζει ότι θα έπρεπε ή του έχουν πει οι άλλοι ότι θα έπρεπε. Αναλογιστείτε μερικά παραδείγματα που θα βοηθήσουν στο να δείξουν πώς η θέληση για ηγεσία και η ικανότητα για ηγεσία μπορούν να δουλέψουν μαζί εποικοδομητικά ή καταστροφικά.

Ας υποθέσουμε ότι εσείς ή κάποιος άλλος έχει έξι ή παραπάνω πλανήτες σε αρσενικά ζώδια που δείχνουν και εμφυσούν μία πολύ δυνατή εσωτερική επιθυμία, θέληση και ώθηση να ηγείστε, να είστε επικεφαλής, να υλοποιείτε πράγματα. Τέτοιου είδους συγκέντρωση θα έδειχνε πιθανή ανυπομονησία και μία απροθυμία για αναμονή, καθυστέρηση, αναβολή των πάντων. Η εσωτερική αποφασιστικότητα είναι να δράτε, να ασχολείστε με θέματα στην πράξη. Αν επίσης υπάρχει μία καλή πλειοψηφία πλανητών στο αριστερό κομμάτι του κύκλου, εδώ είναι το ορόσημο του γεννημένου ηγέτη, ενός που έχει και την απαραίτητη ΘΕΛΗΣΗ και τη φυσική ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να ηγηθεί. Ακόμα, αυτό το άτομο δε θα πρέπει να βιώνει πολλή σύγχυση αφού βασικά θα είναι ικανό να πετύχει σχεδόν οτιδήποτε θελήσει..

Σκεφτείτε ένα άλλο παράδειγμα στο οποίο υπάρχουν πολλοί λίγοι ( ή καθόλου) πλανήτες σε αρνητικά ζώδια αλλά μια δυνατή πλειοψηφία (6 με 10) στο αριστερό μισό του γενέθλιου χάρτη. Σε αυτή την περίπτωση, το εσωτερικό κίνητρο (του ατόμου) να ηγείται, να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, να αναλαμβάνει τα ηνία, είναι ίσως είναι ανύπαρκτο. Όμως το άτομο βρίσκει ότι ουσιαστικά πρέπει να αναλάβει την ηγεσία πολύ περισσότερο από ότι επιθυμεί. Αισθάνεται και βρίσκει τον εαυτό του επιβαρυμένο με άπειρες ευθύνες και υποχρεώσεις -πολύ περισσότερο από όσο αυτός μπορεί να θεωρεί δίκαιο ή σωστό ( μπορεί να είναι όντως γεγονός, και όχι απλά η εσωτερική του αίσθηση). Αν δεν το καταλάβει αυτό μπορεί να αναπτύξει μία λανθασμένη άποψη ότι υπάρχει κάποιο είδος σχεδίου ή σκευωρίας εναντίον του (παράνοια; ), μία γιγαντιαία συνωμοσία, η οποία συνεχώς τον πιέζει να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια και ενέργεια από ότι αισθάνεται ότι οι άλλοι πρέπει να καταβάλλουν μόνο για να επιβιώσουν από τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Μπορεί να σπαταλάει άσκοπα τις ζωτικές του ενέργειες προσπαθώντας εκδικητικά να ανταποδώσει στην κακοτυχία και να ξοδεύει τον πολύτιμο χρόνο του, καταριώντας τη μοίρα του, εκτός αν καταλάβει και δουλέψει με την έλλειψη της ισορροπίας του ρεαλιστικά. Πρέπει να μάθει ότι θα πρέπει να κυνηγήσει αυτό που θέλει. Δεν είναι πολύ πιθανό αυτό (που θέλει) να ψάξει τον ίδιο.

Άλλο ένα υποθετικό παράδειγμα στο οποίο ένας χάρτης δείχνει μια καλή πλειοψηφία (6 με 10) πλανητών σε αρσενικά ζώδια με λίγους ή καθόλου στο αριστερό μέρος του κύκλου. Εδώ με μία σχηματική έννοια, υπάρχει ένα μεγάλο φορτίο «δυναμίτη» (ΘΕΛΗΣΗ) συνδυασμένο με ένα δυσεύρετο ή πολύ μικρό «φιτίλι» (ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ). Συχνά αυτό είναι το άτομο που πάντα περιμένει σπουδαία πράγματα από τον εαυτό του, αλλά σπάνια ανταποκρίνεται στις ίδιες του τις προσδοκίες (θα μπορούσε αυτό να είναι μία αιτία για το τυπικό σύνδρομο κατωτερότητας). Ενώ θέλει να πετύχει θαυμάσια κατορθώματα, βρίσκει την καταπιεστική αλλά μάλλον επίμονη ανάγκη να έχει την έγκριση, υποστήριξη και ευλογίες από τους άλλους πριν μπορέσει να ενεργήσει. Συχνά, πρέπει να περάσει από πολλή περισσότερη γραφειοκρατία από όση επιθυμεί, μπορεί να ανακαλύψει ότι τα σχέδιά του δε λειτουργούν όπως σκόπευε. Τι τρομακτικά προβλήματα αντιμετωπίζει εάν προσπαθήσει, όπως έχει τη φυσική τάση, να κερδίσει έχοντας την υποστήριξη πολιτικών ηγετών. Συχνά αισθάνεται ότι χτυπάει τον εαυτό του πάνω σε τοίχο και αν προσπαθήσει να επιβάλλει τη θέλησή τους στους άλλους, παθαίνει αυτό ακριβώς. Όσο συντομότερα μάθει την υπομονή και τη λεπτότητα και ότι θα πετύχει ευκολότερα όσο μαθαίνει να χειραγωγεί τους άλλους (και τις καταστάσεις) με τρόπο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευχαρίστηση από τον εαυτό του και τα επιτεύγματά του.

Τότε, είναι ένα δίκαιο συμπέρασμα (να πούμε) ότι αυτοί με πλειοψηφία πλανητών σε αρσενικά ζώδια και με πλειοψηφία στην αριστερή μεριά του ωροσκοπίου, είναι οι γεννημένοι ΗΓΕΤΕΣ, γιατί έχουν τόσο την επιθυμία (ΘΕΛΗΣΗ) όσο και το κουράγιο, τη δύναμη ( ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ) να ηγούνται; Και αυτοί με μία πλειοψηφία πλανητών σε θηλυκά ζώδια και με πλειοψηφία στη δεξιά μεριά του κύκλου είναι οι περισσότεροι εκ φύσης ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ;

Άτομα που έχουν έντονες διαφορές μεταξύ ΘΕΛΗΣΗΣ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ μπορούν να βιώσουν πολλή σύγχυση και αισθήματα δυσαρέσκειας, εκτός αν καταλάβουν, συμφιλιωθούν και δουλέψουν με αυτές τις ανισορροπίες έξυπνα και πρακτικά. Μία ισορροπία μεταξύ θέλησης και ικανότητας θα έμοιαζε επιθυμητή και μπορεί να επιτευχθεί με ένα ή ένα συνδυασμό δυο τρόπων, είτε προσθέτοντας «βάρος» στην ελαφρύτερη πλευρά και/ή μειώνοντας «βάρος» στη βαρύτερη πλευρά ή και τα δύο. Σκεφτείτε τις παρακάτω συμβουλές που θα ταιριάξουν περισσότερο (ή πιθανών) στις δικές σας ανάγκες και σκοπούς.

1) Βαριά συγκέντρωση πλανητών, (δηλαδή 6 με 10) σε Αρσενικά ζώδια με Ελαφριά (λιγότερα από 5) Αριστερά (Επίσης «ελαφριά» θηλυκά με «βαριά» αριστερά). Πιθανά το πιο μεγάλο και το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε να πάρετε – αργά ή γρήγορα – είναι η υπομονή. Αξιόλογα σχέδια μπορεί να πάρουν χρόνο, είτε το θέλετε είτε όχι. Γενικά μιλώντας, «τσιτώνετε» μάλλον εύκολα, αλλά ίσως αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες στο να βρείτε έτοιμες ευκαιρίες ώστε να απελευθερώσετε όλη αυτή την ενέργεια. Σπάνια θα γίνει το δικό σας κάτω από πίεση και ένταση. Πρέπει να μάθετε πώς να ενθαρρύνετε (να χειραγωγείτε ή να «πουλάτε») τους άλλους να σας βοηθούν στην επίτευξη των πιο σημαντικών σας στόχων. Αποφύγετε το άγχος να προσπαθείτε να πιέσετε τις καταστάσεις ολομόναχοι. Αντίθετα, εσείς κάντε όλο τον απαραίτητο προγραμματισμό και φυτέψτε τους «σπόρους» της προόδου που επιθυμείτε. Μετά καθίστε και απολαύστε καθώς παρακολουθείτε τους άλλους να οργώνουν, να ποτίζουν και να σας φέρνουν τη «σοδειά» σας.

2) Ελαφριά συγκέντρωση πλανητών (λιγότεροι από 5) σε Αρσενικά Ζώδια με Βαριά Αριστερά. (Επίσης Βαριά Θηλυκά με Ελαφριά Αριστερά). Προφυλάξτε τον εαυτό σας από το να σας κριτικάρουν οι άλλοι, ως ένα άτομο το οποίο πάσχει από έλλειψη κινήτρου, ένας ευγενικός τρόπος να πούμε ότι θα πρέπει να αποφεύγετε να είστε γνωστός ως ένα τεμπέλικο άτομο. Μπορείτε πολύ εύκολα να γίνετε ένας καθ’έξιν γκρινιάρης που απεχθάνεται το γεγονός ότι πρέπει να στρωθεί στη δουλειά και να επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος ευθυνών που δε θέλει. Όσο πιο νωρίς μάθετε στη ζωή ότι πρέπει να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες και να ασχολείστε με σημαντικά θέματα, τόσο το καλύτερο για εσάς. Ουσιαστικά ή ιδανικά, είστε ο τύπος ανθρώπου που θα ήθελε το βουνό να πάει στο «Μωάμεθ», αλλά δυστυχώς ανακαλύπτετε ότι εάν ο «Μωάμεθ» θέλει να δει το βουνό πρέπει αυτός να πάει σε αυτό. Ενθαρρύνεστε να προχωρήσετε και να κυνηγήσετε αυτό που θέλετε, χωρίς κανένα αίσθημα ότι καταβάλλετε περισσότερη προσπάθεια από ότι είναι πραγματικά απαραίτητο.

Για επιπρόσθετες λεπτομέρειες στο θέμα της ηγεσίας, σκεφτείτε τους ρόλους των πλανητών ξεχωριστά (ασχέτως γενέθλιας συγκέντρωσης και τοποθέτησης) καθώς σχετίζονται με τη ΘΕΛΗΣΗ για ηγεσία και την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ για ΗΓΕΣΙΑ, όπως επίσης και με την προθυμία και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ για ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ. Ενώ οι μεμονωμένες τοποθετήσεις τους (παρακάτω) μπορεί να αλλάζουν ελαφρώς ό,τι έχει περιγραφεί προηγουμένως, είναι απίθανο σε οποιαδήποτε περίπτωση να αλλάξει τόσο πολύ, αν όχι καθόλου.

 

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ: ΘΕΛΗΣΗ και/ή ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

ΗΛΙΟΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Ουσιαστικά το κίνητρό σας είναι προς μία πιο δραστήρια και αυτοκατευθυνόμενη ύπαρξη ή τρόπο ζωής. Όντως προτιμάτε να είστε ο κυρίαρχος του πεπρωμένου σας.

ΗΛΙΟΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Οι βαθύτερες ανάγκες σας κλίνουν σε ένα πιο αμυντικό, παθητικό ή συνεταιρικό πρότυπο ή ρόλο στη γενική σας αντίληψη των πραγμάτων.

ΣΕΛΗΝΗ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Από άποψη προτίμησης, επιθυμείτε να παίζετε ένα πιο θετικά ενεργό ρόλο σε όλους τους τομείς που συνδέονται ή αφορούν εμπειρίες σε συναισθηματικά επίπεδα. Πολύ άμεσα και δραστικά αντανακλάτε αυτό που νιώθετε.

ΣΕΛΗΝΗ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Συναισθηματικά κλίνετε περισσότερο σε μία πιο παθητική στάση: προτιμάτε να αφήνετε σε άλλους να κάνουν μια κίνηση πριν αφήσετε να γίνει γνωστό τι ή πως εσείς αισθάνεστε.

ΕΡΜΗΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Σας αρέσει να είστε από αυτούς που μιλάνε πρώτοι και που είναι κομιστές ή δότες πληροφοριών. Τείνετε να λέτε ακριβώς αυτό που σκέφτεστε ό,τι και αν γίνει. Συχνά και δραστήρια συμμετέχετε σε μελέτες και δραστηριότητες μάθησης.

ΕΡΜΗΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Γενικά προτιμάτε να ακούτε και να παρατηρείτε ώστε να μαθαίνετε και να κερδίζετε τη γνώση και την εμπειρία που χρειάζεστε. Αισθάνεστε πολύ ασφαλέστερα όταν δουλεύετε σε τομείς πληροφοριών που έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι δικές σας ώστε να τις εκφράσετε κυρίως όπως επιθυμείτε. Αν αγαπάτε κάποιον, συνήθως είστε ικανοί να το πείτε και να το δείξετε μάλλον εύκολα. Στα ερωτοτροπήματα, μπορείτε να είστε ικανοί να παίξετε τον ενεργό ή επιθετικό ρόλο, ασχέτως του φύλου σας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Προτιμάτε να σας αγαπούν πριν δείξετε εσείς την αγάπη σας ή την τρυφερότητα για τον άλλον. Η επιθυμία σας είναι περισσότερο να εκτιμάτε την ομορφιά γύρω σας και τις δημιουργικές προσπάθειες των άλλων παρά να δημιουργήσετε ή να συνεισφέρετε εσείς τα ταλέντα και τις ικανότητές σας, εκτός αν απαιτηθεί.

ΑΡΗΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Η εσωτερική σας θέληση είναι αρκετά φανερά αυτή της δυναμικής, επιθετικής δράσης είτε είστε πάντα σε θέση να το δείχνετε, είτε όχι. Θέλετε να μπαίνετε κατευθείαν στο θέμα, τα πράγματα να γίνονται όταν κινητοποιηθείτε για να δράσετε. Έχετε ισχυρή θέληση και δεν είστε πολύ επιρρεπής στο να παίρνετε το οτιδήποτε από τον καθένα.

ΑΡΗΣ: Θηλυκό και/ ή δεξιά: Η φυσική και σεξουαλική σας θέληση έχει την τάση να είναι αρκετά αμυντική. Μπορείτε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να καταπιέζετε τάσεις μέχρι ενός σημείου, αλλά προσέξτε εάν φτάσετε στα όριά σας.

ΔΙΑΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Η θέλησή σας να είστε εξωστρεφής και να επηρεάζετε αποφασιστικά τους άλλους σε μεγάλη κλίμακα είναι έντονα εμφανής. Είστε επεκτατικοί στους συλλογισμούς σας και στην επιθυμία σας να χρησιμοποιείτε τις διαισθητικές σας ικανότητες με κάθε δυνατό τρόπο. Η αίσθηση του χιούμορ είναι ενεργή και με πρωτοβουλία.

ΔΙΑΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Θα προτιμούσατε πολύ να σας διασκεδάζουν, παρά να διασκεδάζετε εσείς τους άλλους. Η υποτιθέμενη τύχη σας μοιάζει μάλλον νωθρή όσον αφορά στην υλοποίηση των στόχων σας και μπορεί να εξαρτάστε από άλλους για την απόδοση καρπών. Γενικά μιλώντας, η αίσθηση του χιούμορ σας δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα.

ΚΡΟΝΟΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Η επιθυμία σας και ο σκοπός σας είναι να κυνηγήσετε ένα πρόγραμμα για να επιτύχετε στη ζωή. Είστε αυθεντία στο να εκμεταλλεύεστε κάθε ευκαιρία που οδεύει προς την κατεύθυνσή σας. Μπορεί ακόμα να εφεύρετε/δημιουργήσετε κάποιες από αυτές. Δουλεύετε στο να χτίζετε ασφάλεια και επαγγελματισμό.

ΚΡΟΝΟΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Η σοφία σας έμαθε ή θα σας μάθει να προχωράτε γρηγορότερα όταν συνεργάζεστε με αυτούς σε θέσεις δύναμης/σημασίας, χτίζετε τον εαυτό σας μέσω φιλικής βοήθειας/στήριξης των άλλων. Αν δεν το μάθετε αυτό, μπορεί και να σας δημιουργήσει περιττή ανησυχία και έγνοια.

ΟΥΡΑΝΟΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Κερδίζετε μέσω μιας ικανότητας να εκφράζετε / κατευθύνετε την πρωτοτυπία και τη μοναδικότητά σας. Οι άλλοι εντυπωσιάζονται θετικά με την νεανική και την ανανεωτική σας ικανότητα να επιτυγχάνετε στόχους με διαφορετικούς τρόπους από το κανονικό. Η θέλησή σας να προωθείτε μεταρρυθμίσεις μπορεί να είναι αξιοθαύμαστη.

ΟΥΡΑΝΟΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Έχετε την τάση να συμβαδίζετε με αυτό που είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία, συγκρατώντας ντροπαλά κάθε παρόρμηση να είστε διαφορετικοί ή να ξεχωρίζετε. Προφυλάξτε τον εαυτό σας από την τάση να δέχεστε και να ζείτε από ξεπερασμένα πιστεύω/ πρακτικές επειδή ανέκαθεν υπήρχαν.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Η ηγεσία είναι δική σας όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις δημιουργικές σας ικανότητες και τη φαντασία σας με ένα θετικό, εποικοδομητικό τρόπο. Ψάχνετε δραστήρια για μία καθημερινότητα και μία φυσιολογική ρουτίνα στη ζωή σας. Είστε αποτελεσματικοί όταν εναρμονίζεστε με το περιβάλλον σας.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Προσέξτε να μην επηρεάζεστε πολύ από τη θέληση των άλλων όταν δεν είναι για το καλύτερο συμφέρον σας. Σιγουρευτείτε ότι δεν μιμείστε συνήθειες, πιστεύω και τρόπους αυτών που είναι άτομα προς αποφυγή. Πασχίστε να εκφράσετε τη φαντασία σας δημιουργικά χωρίς να παρακινείστε από άλλους.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Αρσενικό και/ή αριστερά: Είστε ένα αποφασιστικό άτομο που είναι διατεθειμένο να πετύχει οτιδήποτε επιθυμήσει ή να βάλετε τα δυνατά του προσπαθώντας. Η αντοχή στην πιο τονισμένη μορφή της είναι προνόμιο από γεννησιμιού σας. Οι άλλοι μαθαίνουν ότι λέτε αυτό που εννοείτε και εννοείτε αυτό που λέτε. Η πίστη στους σκοπούς σας είναι ατράνταχτη.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Θηλυκό και/ή δεξιά: Η θέλησή σας και/ή η ικανότητά σας να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες και να επιμένετε μπορεί να χρειαστούν τόνωση αν είναι να συνειδητοποιήσετε περισσότερους από τους στόχους σας. Προφυλάξτε τον εαυτό σας από το να σχετιστείτε με ύποπτα άτομα ή να μπερδευτείτε σε περίεργες ή παράνομες δραστηριότητες.

Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Are You A Leader or Follower? Your Horoscope Can Tell You
Πηγή: Are You A Leader or Follower? Your Horoscope Can Tell You
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το ΜyHoroscope
από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Elbert Wade
 
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments