0 0 votes
Article Rating

Ενώ στην ατμόσφαιρα πλανάται μια αίσθηση σύμπνοιας, τρυφερότητας και ρομαντισμού, ας κρατήσουμε ένα απόθεμα ρεαλισμού και λογικής. Η πραγματικότητα από την οποία θέλουμε να ξεφύγουμε ενδεχομένως να εμφανιστεί μπροστά μας με την μορφή της απογοήτευσης ή της εξαπάτησης. Η τέχνη μεγαλουργεί αποτελώντας τον ιδανικό τρόπο έκφρασης και εκτόνωσης.

 

21 Φεβρουαρίου

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στην 13η μοίρα των Ιχθύων

 

25 Φεβρουαρίου

Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα στην ίδια μοίρα

Φανταζόμαστε την πιο γλυκιά, όμορφη αγκαλιά μεταξύ των δύο απόλυτων εκφραστών της αγάπης, της προσφοράς, της καλλιτεχνίας, του ανιδιοτελούς ρομαντικού έρωτα.

Εκείνου του έρωτα που μεγαλύτερη σημασία έχει η ένωση των ψυχών και όχι του σώματος. Το ζώδιο μέσα στο οποίο η Αφροδίτη συναντά τον Ποσειδώνα, δύο απόλυτα αρμονικοί μεταξύ τους πλανήτες, είναι το ιδανικότερο για να μπορέσουν να εκφράσουν στο έπακρο όλες τους τις ιδιότητες.

Σχέσεις γεμάτες συναισθηματισμό και ρομαντική διάθεση που ψάχνουν την ιδανική ένωση. Η ανάγκη για στήριξη επεκτείνεται και στην οικονομική ανακούφιση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων όπως οι μετανάστες. Ενδεχομένως να ακούσουμε οικονομικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση όπως και καλές εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό.

Θετικές εκβάσεις ίσως προέλθουν από το χώρο της ναυτιλίας και γενικότερα της θάλασσας και του υγρού στοιχείου. Τα καλλιτεχνικά δρώμενα βρίσκονται σε φάση άνθησης καθώς μπορεί να δούμε πολύ ωραία και σημαντικά πράγματα, όπως και στο πεδίο της μεταφυσικής και σε οτιδήποτε αφορά την ψυχή. Υπάρχει έντονη διαίσθηση και οραματισμός όπως και ένωση με το Θεϊκό στοιχείο μέσω της προσευχής και της εξομολόγησης. Ένα ανοιχτό πεδίο που οι ευχές μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Οι συζητήσεις και οι επαφές θα εμπεριέχουν έντονα το στοιχείο της ψυχικής ταύτισης αλλά  παράλληλα της ασάφειας και της σύγχυσης. Πολλά λόγια και υποσχέσεις στην πορεία θα αποδειχθούν ουτοπικά. «Χάνομαι γιατί ρεμβάζω» είναι ένα μότο που αντιπροσωπεύει το όλο κλίμα.

Ένας κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η τάση για εξιδανίκευση ανθρώπων και καταστάσεων, προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων που μπορεί να οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις.

Αυτό βεβαίως αφορά και τις οικονομικές συμφωνίες και συναλλαγές στις οποίες καλό θα ήταν να εξετάζουμε πολύ προσεχτικά. Σε θέματα υγείας χρειάζεται να διασταυρώνουμε πολλές απόψεις ώστε να αποφευχθούν λάθος διαγνώσεις και φαρμακευτικές αγωγές. Καλό είναι να αποφύγουμε κάθε είδους καταχρήσεις στις οποίες ίσως οδηγηθούμε από την έντονη συναισθηματική φόρτιση και την ανάγκη να δραπετεύσουμε από τις υποχρεώσεις και την σκληρή πραγματικότητα. Τα δάκρυα θα είναι πολύ «εύκολα».

Οι όψεις επηρεάζουν Ταύρους, Δίδυμους (με προσοχή), Καρκίνους, Παρθένους (με προσοχή), Σκορπιούς, Τοξότες (με προσοχή), Αιγόκερους και Ιχθύες (με προσοχή) που είναι γεννημένοι από 1η ως 5 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 11η ως την 15η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αποκλείεται να μην βιώσετε κάτι έντονο και παραμυθένιο. Ανοίξτε την ψυχή σας για να δεχτείτε και να προσφέρετε αγάπη και στήριξη. Μπορείτε να ζήσετε την μαγεία αρκεί να θυμάστε πως τα παραμύθια συνήθως έχουν και ‘δράκο’.

Την προσοχή σας και στους οικονομικούς σας χειρισμούς γιατί μπορεί να καταλήξετε με απώλειες. Προσοχή και στις μετακινήσεις σας αφού θα υπάρχει το στοιχείο της αφηρημάδας κάτι που μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις και απρόοπτα. Καλό θα ήταν να μην υπογράψετε τώρα σημαντικά έγγραφα και φροντίστε όλες οι συμφωνίες που θα κάνετε να είναι απόλυτα ξεκάθαρες. Αν είστε καλλιτέχνες ή άνθρωποι του πνεύματος θα διαπρέψετε!

 

Ερμής στην 6η μοίρα των Ιχθύων σε εξάγωνο με τον Κρόνο στην 6η μοίρα του Αιγόκερω

Εδώ έχουμε το αντιστάθμισμα του ρεαλισμού προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες. Κι ενώ πολύ θα επιθυμούσαμε να ασχοληθούμε με λιγότερο πεζά θέματα φέρνοντας μέσα στην καθημερινότητα μας μια πιο «μποέμ» κατάσταση, κάπου εκεί δίνονται οι ευκαιρίες να τακτοποιήσουμε εκκρεμότητες, να κάνουμε σημαντικές επαφές και συζητήσεις, να αδράξουμε καλές επαγγελματικές προσφορές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άνοδο.

Θετικές, βοηθητικές ειδήσεις ίσως προέλθουν από πρόσωπα κύρους σχετικά με θέματα εργασίας, υγείας, παιδείας, μεταφορών και επικοινωνιών. Παρ’ όλα αυτά το τοπίο δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο και ίσως κάποιες εξαγγελίες να μην είναι εφικτό να υλοποιηθούν. Γι’ αυτό κρατάμε ‘ μικρό καλάθι’. Οι ‘δυνατοί’ (Κρόνος στον Αιγόκερω) τείνουν να στηρίξουν τους ‘αδυνάτους’(Ερμής στους Ιχθύες).

Από την όψη επηρεάζονται Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 24 ως 28 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 4η ως την 8η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Συζητήσεις, επαφές, μετακινήσεις κυρίως για επαγγελματικούς λόγους μπορεί να φέρουν θετικά αποτελέσματα αρκεί να λειτουργήσετε υπεύθυνα κρατώντας γερά τα πόδια σας στο έδαφος. Ευτυχώς το πιο πιθανό είναι να μην απομακρυνθείτε από τη λογική και τη σύνεση.

 

25 Φεβρουαρίου

Η Αφροδίτη στην 18η μοίρα των Ιχθύων σε τετράγωνο με τον Άρη στην 18η μοίρα του Τοξότη

Η μάχη των αιώνιων εραστών! Η Αφροδίτη εκεί επιζητά την τρυφερότητα, το χάδι, το ιδανικό αγγελικά πλασμένο. Ο Άρης πύρινος, φλογερός, διεκδικητικός, επιζητά την περιπέτεια, το φλερτ, το παιχνίδι. Έτσι το ερωτικό παιχνίδι γίνεται ένας αγώνας επικράτησης ανάμεσα σε διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα έντονο ερωτικό πάθος με μια αμφίβολη όμως συνέχεια. Οι εντάσεις συνήθως εκτονώνονται μέσα από το σεξ που εδώ όμως επιζητά και την συναισθηματική, πνευματική ταύτιση.

Αγώνας και διεκδικήσεις και για οικονομικά ζητήματα προερχόμενα από το εξωτερικό, εμπλοκές στο χώρο της δικαιοσύνης και συγκρούσεις στους κόλπους της θρησκείας είναι πιθανόν να υπάρξουν.

Η όψη επηρεάζει Δίδυμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 6 ως 10 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 16η ως την 20η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αυξημένη λίμπιντο, θυελλώδης σχέσεις, συγκρούσεις για οικονομικά θέματα, διαφωνίες με προϊσταμένους και αγαπημένα πρόσωπα, υποχρεώσεις στον χώρο της εργασίας ή για το σπίτι και την οικογένεια που ίσως σας προκαλέσουν εκνευρισμό είναι μέσα στο πλάνο των επόμενων ημερών. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και φροντίστε την υγεία σας. Αποφύγετε βιασύνες και παρορμητικές αποφάσεις. Εκτονώστε την αυξημένη ενέργεια δημιουργικά και ερωτικά!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments