0 0 votes
Article Rating

Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ του φαινομένου της εξωγήινης απαγωγής και της ιστορικής αποπλάνησης των μεσαιωνικών μοναχών από τον Διάβολο; Έχουν καμία ομοιότητα, οι σημερινοί εξωγήινοι βιαστές με εκείνα τα διαβολικά πλάσματα; Μήπως ο Σατανάς είναι πράγματι εξωγήινος; Η γνώμη ενός μεγάλου αριθμού παραψυχολόγων και νευροφυσιολόγων είναι πως οι απαντήσεις τέτοιων ερωτήσεων μπορούν να βρεθούν στην μελέτη ενός πιο φυσικού φαινομένου, γνωστού ως «παράλυση ύπνου».

Η παράλυση ύπνου, είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα άτομο λίγο πριν αποκοιμηθεί (υπνωτικό στάδιο) ή λίγο πριν ξυπνήσει τελείως και παραλληλίζεται με ένα ελαττωματικό διακόπτη που επιτρέπει και απαγορεύει τις κινητικές λειτουργίες του σώματος. Κανονικά, όταν ένα άτομο πρόκειται να κοιμηθεί, ο διακόπτης απαγορεύει τις περισσότερες κινητικές λειτουργίες έτσι ώστε να μην αντιδρά κατά τη διάρκεια των ονείρων του και τις επανα-δραστηριοποιεί όταν ξυπνήσει. Ωστόσο, αν καθυστερήσει η επαναφορά των κινητικών λειτουργιών ενώ το άτομο έχει ήδη ξυπνήσει, τότε προσωρινά δεν θα μπορεί να μετακινηθεί ή να μιλήσει, (παράλυση ύπνου). Η εμπειρία αυτή συχνά συνδέεται με τις αισθήσεις σεξουαλικής φύσεως και το αίσθημα παρουσίας στον χώρο, γεγονός που προσδίδει φόβο αλλά συνοδεύεται επίσης από την αδυναμία κραυγής.

Οι σκεπτικιστές γύρω από την υπόθεση της εξωγήινης ύπαρξης έχουν προτείνει ότι πολλές εξωγήινες απαγωγές είναι προϊόντα τέτοιων ακαθόριστων αισθήσεων που συμβαίνουν στη διάρκεια της παράλυσης του ύπνου κατά την οποία ο εγκέφαλός μας πρέπει να τραφεί με περισσότερες πληροφορίες. Βεβαίως, εάν ένα άτομο ήταν ξύπνιο στο στάδιο της παράλυσης του ύπνου από έναν εφιάλτη με εξωγήινους, θα μπορούσε επίσης να συνεισφέρει με την εμπειρία του στη διαμάχη για τους εξωγήινους. Με την πρόσφατη έκρηξη ταινιών, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σόου και βιβλίων σχετικών με τις κακεντρεχείς εξωγήινες διαμάχες, γίνεται εύκολα αντιληπτό τι μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο σενάριο (είμαι ο ίδιος θύμα τέτοιων εξωγήινων εφιαλτών).

Πράγματι, τα συμπτώματα της παράλυσης ύπνου ταιριάζουν πολύ με τις περιγραφές που δίνουν πολλοί οι οποίοι θυμούνται την εμπειρία τους ως «απαχθέντες» από εξωγήινους, και με την τάση να εμπλέκουν επισκέψεις μυστηριωδών πλασμάτων στις κρεβατοκάμαρες τους, ο απαχθείς, ξυπνά παράλυτος με την αίσθηση του τρόμου και την θολή μνήμη περίεργων υπάρξεων ή την αίσθηση μιας παρουσίας στο δωμάτιο.

Οι ψυχολόγοι έχουν εισηγηθεί ότι αυτές οι εξωγήινες απαγωγές θα μπορούσαν να είναι η σύγχρονη εκδοχή μιας διαμοιρασμένης πολιτισμικής πλάνης. Ένα άτομο μπορεί να λειτουργεί απολύτως φυσιολογικά, έστω και αν έχει τις πιο παράλογες πεποιθήσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς, με την προϋπόθεση ότι αυτές οι πεποιθήσεις είναι πολιτιστικά αποδεκτές. Εφόσον η πίστη στα εξωγήϊνα όντα δεν είναι κατάφωρα αντίθετη με την σύγχρονη πνευματική και επιστημονική κοσμοθεωρία μας, καθώς το διαγαλαξιακό διαστημικό ταξίδι θεωρείται εφικτό και εφόσον είναι πολύ πιθανό να μην είμαστε οι μοναδικοί κάτοικοι του σύμπαντος, κατά συνέπεια οι εξωγήινοι έχουν γίνει ένα δημοφιλές σημείο αναφοράς για να εξηγήσουμε κάθε είδους περίεργες και απροσδιόριστες εμπειρίες (όπως η παράλυση του ύπνου), οι οποίες ούτως ή άλλως θα παρέμεναν ανεξήγητες για το κοινό. Αυτό το φαινόμενο μάλλον αντικατοπτρίζει την κοινωνία και ως εκ τούτου αντανακλά το σημερινό ενδιαφέρον μας στην εξερεύνηση του διαστήματος, την πρόσφατη πολεμική για τη χρήση της γενετικής και τον φόβο του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Ακόμα και αν η εμφάνιση των εξωγήινων όντων φανερώνει σαφείς πολιτισμικές εξαρτήσεις, στην Βόρειο Αμερική επικρατούν εξωγήινα όντα με μεγάλα γκρίζα κεφάλια, ενώ στην Βρετανία οι απαγωγείς εξωγήινη είναι κυρίως υψηλόσωμοι, ξανθοί και με βόρεια χαρακτηριστικά. Όσο ο κόσμος σταδιακά δεν ικανοποιείται από τις θρησκευτικές διδαχές και στρέφεται όλο και περισσότερο στην επιστήμη για απαντήσεις, το ζήτημα των εξωγήινων κερδίζει φήμη, όμως δεν έχει ανάγκη από θρησκευτικούς συσχετισμούς και είναι, επιφανειακά τουλάχιστον, σύμφωνο με την σύγχρονη επιστημονική κοσμοθεωρία μας.

Σε αντίθεση με την σύγχρονη κοινωνία, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κυριαρχούσαν στην μεσαιωνική κουλτούρα. Μπορούμε να γελάσουμε με την ιδέα των μεσαιωνικών μοναχών οι οποίες γονιμοποιούνταν από τους δαίμονες, γιατί δεν ταιριάζει με τις δικές μας πολιτισμικές προκαταλήψεις και ψευδαισθήσεις, όμως, για μία μοναχή του μεσαίωνα η εμπειρία της παράλυσης του ύπνου θα ήταν φυσιολογικό να την ερμηνεύσει σαν συνάντηση με έναν δαίμονα. Εάν μια μοναχή, ξυπνούσε παράλυτη μετά από έναν εφιάλτη με δαίμονες, με την αίσθηση του τρόμου και την θολή μνήμη κάποιας παρουσίας στο δωμάτιο, ίσως να πίστευε για τα καλά ότι είχε αποπλανηθεί από τον διάβολο. Ο μεσαιωνικός ιερέας, όπως θα έκανε ένας θεραπευτής της, θα είχε μάλλον την τάση να υποβοηθήσει και να ενθαρρύνει αυτή την απατηλή πεποίθηση παρά να την αμφισβητήσει.

Άλλες τέτοιες κοινές πολιτισμικές πλάνες που παραλληλίζουν τα φαινόμενα των εξωγήινων απαγωγών, οι σκεπτικιστές τις έχουν εκθέσει ως αυθεντικές δια μέσου της ιστορίας. Για παράδειγμα, στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχαν γυναίκες που πίστευαν πως είχαν σεξουαλικές σχέσεις με ζώα, και υπήρχαν και μύθοι, όπου οι θεοί μεταμορφωμένοι σε κύκνους αποπλανούσαν όμορφες γυναίκες.
Όμως, οι ζηλωτές των UFO έχουν θέσει το αντεπιχείρημα ότι ίσως αυτές οι «πλάνες» να είναι στην πραγματικότητα η πρωτόγονη παρερμηνεία για τις εξωγήινες απαγωγές μέσα από την ιστορία, και κατά συνέπεια να αποτελεί την ιστορική απόδειξη της παρουσίας εξωγήινων στον πλανήτη μας.

Κατά γενική ομολογία, μία μεσαιωνική μοναχή που την απήγαγαν εξωγήινοι, πιθανώς να θεωρούσε τους δαίμονες ως απαγωγείς της. Αυτή η ιστορική εξωγήινη παρουσία επιπλέον αποδεικνύεται με τις συγκρίσεις των οραμάτων μεταξύ των σύγχρονων UFO, των ιπτάμενων δράκων του μεσαίωνα και των αρχαίων αιγυπτιακών «μάτια στον ουρανό». Επίσης, οι εξωγήινοι έχουν συγκριθεί με τα ξωτικά (πράσινα μικροσκοπικά όντα) και τις νεράιδες (ίσως να εξηγείται η προέλευση του λαϊκού μύθου τους). Ο Θεός επίσης θα μπορούσε να είναι η πρωτόγονη παρερμηνεία των εξωγήινων επισκέψεων στη Γη, η προηγμένη τεχνολογία των οποίων θα είχε εκληφθεί ως θαύμα (πιθανόν οι τρεις σοφοί άνδρες που ακολουθούνται από ένα UFO). Κι αν ο Θεός είναι ένας εξωγήινος, τότε ίσως να είναι και ο Σατανάς επίσης.

Τίτλος πρωτοτύπου: Alien Abduction or Satanic Seduction
Απόδοση: Ομάδα σύνταξης MyHoroscope.gr (κατόπιν έγγραφης άδειας).
Μετάφραση: Φυλλένια Χ.
Πηγή: http://crash.ihug.co.nz/~marshall/delusion.htm

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments