5 1 vote
Article Rating

Πως μπορούμε να την ανιχνεύσουμε; Η επανασύνδεση είναι ίσως από τα πιο κοινά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ένας αστρολόγος αυτήν την περίοδο, μιας και οι διαταραχές που συμβαίνουν στις σχέσεις έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απελπισία.

Ο έρωτας είναι μία …μεγάλη πληγή. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια οι άνθρωποι έβαζαν τον έρωτα σε πρώτο πλάνο, καθώς αυτός αποτελεί την κινητήριο δύναμη που μας κάνει να αλλάζουμε και μας δίνει ενέργεια να συνεχίσουμε. Η απώλεια ενός έρωτα όμως πολλές φορές εξομοιώθηκε από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών με τον ίδιο το θάνατο, μιας και κάθε χωρισμός, από μια άποψη, είναι και ένας θάνατος.

Ο Οδυσσέας Ελύτης σε ένα ποίημά του είχε γράψει
Επειδή το αδοκίμαστο και το απ’ αλλού φερμένο
Δεν τ’ αντέχουν οι άνθρωποι κι είναι νωρίς, μ’ ακούς
Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν αγάπη μου
Να μιλώ για σένα και για μένα.
Είναι νωρίς ακόμη μες στον κόσμο αυτόν, μ’ ακούς
Δεν έχουν εξημερωθεί τα τέρατα, μ’ ακούς
Το χαμένο μου αίμα και το μυτερό, μ’ ακούς
Μαχαίρι
Σαν κριάρι που τρέχει μες στους ουρανούς
Και των άστρων τους κλώνους τσακίζει, μ’ ακούς
Είμ’ εγώ, μ’ ακούς
Σ’ αγαπώ, μ’ακούς………

(Απόσπασμα από το Μονόγραμμα)

Η αγάπη πολλές φορές, λοιπόν, δεν διακόπτεται επειδή το θέλουν και οι δύο ή ένα από τα δύο πρόσωπα πραγματικά, αλλά επειδή οι συνθήκες δεν δίνουν την δυνατότητα στην σχέση να ωριμάσει. Η σημασία του έρωτα όμως πολλές φορές είναι αυτή η λυτρωτική δύναμη που σπάει τα δεσμά και τους περιορισμούς, είτε του δικού μας μυαλού είτε των ανθρώπων γύρω μας. Σε αυτές ακριβώς τις περιπτώσεις το άτομο καταφέρνει ουσιαστικά να πετύχει μία επανασύνδεση με το άτομο που αγαπά.

Α) Η επανασύνδεση στον γενέθλιο χάρτη

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι αν κάποιος είναι, για παράδειγμα, γυναίκα και η Σελήνη της είναι σε αποκλίνουσα όψη από τον Ήλιο τότε αυτή είναι που μονίμως θα φεύγει αλλά και παράλληλα θα μπορεί -αν το θελήσει- να πετύχει μία επανασύνδεση. Ακόμα, πώς αν η Σελήνη είναι σε συγκλίνουσα όψη τότε αυτή είναι που θα κυνηγάει τον σύντροφο της και θα προσπαθεί να επανασυνδεθεί. Ανάλογα τώρα με την όψη που υπάρχει στον χάρτη θα ήταν και το αποτέλεσμα. Ένα τετράγωνο ή αντίθεση συμβόλιζαν πάντα τον οριστικό χωρισμό του ατόμου. Συνήθως αυτά τα άτομα που έχουν αυτές τις όψεις στον χάρτη βιώνουν πολύ έντονους και δύσκολους χωρισμούς, ενώ όσοι είχαν συνόδους, τρίγωνα και εν μέρει εξάγωνα μπορούσαν να πετύχουν μία επανασύνδεση.

Πολύ σημαντικό επίσης στο χάρτη είναι αν ο κυβερνήτης του 7ου οίκου με τον 1ο είχαν καλές ή άσχημες όψεις γιατί τότε σήμαινε ότι το άτομο θα βίωνε στις δύσκολες όψεις πολύ άσχημους χωρισμούς, οι οποίοι δεν θα διευκόλυναν την επανασύνδεση, ενώ με τις υπόλοιπες όψεις θα μπορούσε ένα άτομο ακόμη και αν χώριζε να δημιουργούσε μία επανασύνδεση με το άτομο που αγαπά. Τελευταία οι αστρολόγοι έχουμε καταλάβει ότι άτομα με βαριές όψεις Κρόνου ή κυβερνήτη 10ου πολλές φορές έχουν να αντιμετωπίσουν έναν χωρισμό λόγω πίεσης από άλλους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα δύσκολα να μπορέσει να πετύχει μία επανασύνδεση. Τα δε άτομα στους χάρτες των οποίων οι οίκοι των αισθηματικών έχουν τους κυβερνήτες τους ανάδρομους, ή μέσα σε αυτούς τους οίκους υπάρχουν ανάδρομοι πλανήτες, έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα επανασύνδεσης από ό,τι τα υπόλοιπα άτομα.

Β) Η επανασύνδεση στην συναστρία

Όταν η συναστρία δεν έχει καμία όψη μεταξύ των ηλιοσεληνιακών δίπολων τότε οποιαδήποτε προσπάθεια επανασύνδεσης είναι καταδικασμένη. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές το ζευγάρι δεν έχει αρκετές ζωτικές συνδέσεις που θα το κάνουν να θέλει να είναι μαζί όπως παλιά, για αυτό και τα άτομα που έχουν τέτοιες συναστρίες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, γιατί ο παραμικρός χωρισμός μπορεί να οδηγήσει σε αλλεπάλληλες και μοιραίες κρίσεις. Πολύ σημαντικό επίσης είναι να μην έχει ο Κρόνος όψη μισού τετραγώνου, τετραγώνου, ενάμιση τετραγώνου και αντίθεσης με τον Χείρωνα ή –ακόμη χειρότερα– να μην κάνει ο Κρόνος παραλληλία ή αντιπαραλληλία με αυτόν, ή και να συνδυάζονται με άσχημη όψη και με την Αφροδίτη, γιατί τότε τα άτομα που απαρτίζουν την σχέση είναι πολύ πιθανό να χωρίσουν –και μάλιστα με ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες. Συνήθως τα άτομα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να θέλουν να είναι μαζί αλλά δεν θα μπορέσουν ποτέ, ενώ συνήθως υπάρχει κατ’ εξακολούθηση ταλαιπωρία των επομένων συντρόφων του ατόμου. Πολύ καλή όψη για δυνατότητα επανασύνδεσης είναι όταν στην συναστρία υπάρχει όψη Αφροδίτης – Δία αλλά κυρίως όταν το ηλιοσεληνιακό δίπολο του ενός με του άλλου σχηματίζει πολλές συγκλίνουσες όψεις.

Γ) Η επανασύνδεση στην ωριαία

Όταν κάνουμε ερώτηση στον ωριαίο χάρτη είναι πολύ σημαντικό να δούμε πέρα από τους τυπικούς κανόνες που πρέπει να γνωρίζουν όλοι αν κάνουν οι κυβερνήτες του 1ου οίκου και του 7ου συγκλίνουσα όψη και μάλιστα η σύνοδο η όψη τρίτης αρμονικής. Επίσης πολύ σημαντικό για επανασύνδεση είναι όταν στον ωριαίο χάρτη υπάρχει αμοιβαία αποδοχή είτε 1ου είτε 2ου βαθμού ( είτε από ζώδιο είτε από πρόσωπο δηλαδή).

Όταν οι κυβερνήτες του 1ου και του 7ου είναι σε όψη 2ης αρμονικής τότε απλά είναι απίθανο να υπάρξει επανασύνδεση ενώ πολύ σημαντικό όταν οι κυβερνήτες δεν κάνουν όψη είναι να δούμε αν η Σελήνη μεταφέρει την ενέργεια του ενός πλανήτη στον άλλο οπότε και έχουμε πάλι επανασύνδεση. Για το τέλος της υπόθεσης καλό είναι επίσης να κοιτάμε αν ο κυβερνήτης του 4ου είναι σε καλή θέση ή αν ο 4ος οίκος εμπεριέχει τους σωστούς πλανήτες.

Δ) Πληροφορίες από τον σύνθετο (Composite)

Ο σύνθετος χάρτης είναι ουσιαστικά οι δύο χάρτες των ατόμων ενωμένοι σε μεσοδιαστήματα. Για παράδειγμα, αν έχουμε το πρόσωπο Α με τον Ήλιο στις 5ο Κριού και ένα πρόσωπο Β με τον Ήλιο στις 15ο Ταύρου τότε το μεσοδιάστημά τους είναι στις 25ο Κριού –το ίδιο κάνουμε και για τους υπόλοιπους πλανήτες και σημεία. Αν η Αφροδίτη –πράγμα αφύσικο στον πραγματικό γενέθλιο χάρτη– είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο, τότε είναι πολύ δύσκολο για αυτήν την σχέση να υπάρξει επανασύνδεση. Όταν όμως οι κυβερνήτες του 1ου και του 7ου είναι σε καλή όψη και ιδιαίτερα αν συμμετέχει ο Δίας και η Αφροδίτη (είτε ως κυβερνήτες είτε ως βοηθητικοί ως προς το δίπολο 1ου – 7ου) τότε έχουμε να κάνουμε με πολύ μεγάλη πιθανότητα επανασύνδεσης στο χάρτη. Αν όμως εκείνη την περίοδο ο διελαύνων Κρόνος περνά από τις ακμές του Asd ή του Dsc, τότε είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει οποιαδήποτε μορφή επανασύνδεσης. Αν αυτό γίνει, τότε το ζευγάρι θα είναι για πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα μαζί.

Ε) Η επανασύνδεση μέσα από τις διελεύσεις και τα προοδευτικά

Αν ένα άτομο που έχει ως σημαντικότερο πλανήτη του τον Ουρανό χωρίσει σε περίοδο που δέχεται έντονες κρόνιες επιρροές, τότε του είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να πετύχει μία επανασύνδεση. Αν όμως ο χωρισμός συνέβη κατά την περίοδο που ο Δίας πλησίαζε την Αφροδίτη μέσα από οποιαδήποτε όψη, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτή η επανασύνδεση. Στο προοδευτικό, αν η Σελήνη βρίσκεται στο στάδιο Balsamic, συνήθως η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη να μην ξαναγεννηθεί. Δύσκολη είναι και η επανασύνδεση όταν ο Κρόνος σχηματίζει όψη τετραγώνου με τους Δεσμούς, ή όταν ο Ουρανός επηρεάζει τους άξονες του Asc/Dsc και Mc/Ic, γιατί τότε ο χωρισμός πολύ πιθανό να είναι μόνιμος και ξαφνικός, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει το άτομο. Δεν είναι το ίδιο καταστροφικές όμως οι διελεύσεις του Πλούτωνα, μιας και το άτομο μπορεί να χωρίσει από τον σύντροφό του αλλά μπορεί πολύ εύκολα, αν προσπαθήσει, να πετύχει μία αναγέννηση στην σχέση του, αφότου όμως μεταμορφωθούν και τα δύο άτομα εντελώς. Ο Ποσειδώνας επίσης δεν φέρνει τελειωτικούς χωρισμούς παρά χρόνια προβλήματα συνεχόμενων χωρισμών και επανασυνδέσεων. Δύσκολη κατάσταση για επανασύνδεση είναι επίσης και όταν ο χωρισμός συμβαίνει από μία έκλειψη η οποία επηρεάζει τα Φώτα αλλά εκεί πρέπει να δούμε προσεκτικά αυτή η έκλειψη σε ποιον saros ανήκει.

ΣΤ) Λογική, πάνω από όλα, και αυτοσυγκράτηση

Το θέμα τις επανασύνδεσης είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται προσοχή, γιατί είναι ένα ζήτημα που για να υπάρξει μία ολοκληρωμένη του προσέγγιση χρειάζεται σίγουρα ένα πολύ μεγάλο και ογκώδες βιβλίο που να πραγματεύεται μόνο αυτό το θέμα. Επίσης πρέπει να έχουμε πάντα σαν μεγαλύτερο μας όπλο την ίδια την λογική, γιατί πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να μελετήσουμε τα άστρα για να καταλάβουμε τι γίνεται όταν, για παράδειγμα, μία όμορφη Ρωσίδα στα 18 της πλησιάζει έναν 60αρη που δεν βλέπεται και αρχίζει να του τρώει λεφτά. Είναι φανερό λοιπόν ότι τότε η κοπέλα δεν τον αγαπάει και σίγουρα άμα τον χωρίσει δεν υπάρχει ζήτημα να ξαναγυρίσει, εκτός και αν χάσει πάλι λεφτά από κάποιο άλλο πορτοφόλι. Για αυτό, πριν ακόμη ρωτήσει κάποιος τα άστρα να του πουν, πάνω από όλα θα πρέπει να ρωτήσει τον ίδιο του τον εαυτό και στην συνέχεια να του απαντήσει ειλικρίνεια.

Χρήστος Άρχος

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
mariaairam
mariaairam
02/08/2016 1:02 AM

Πολυ ωραιο αρθρο!!! Κοιταζω τις οψεις στη συναστρια κι ολα βαινουν καλως!;!! Αυτο που δεν ξερω ειναι τι ειναι η συγκλινουσα οψη!!! Κ δεν εχω καταφερει να βρω απαντηση!! Αν μπορεις να βοηθησει καποιος μιας κ καταλαβαινετε…….εχουμε στηριξει τις ελπιδες για επανασυνδεση εκει!!!