5 3 votes
Article Rating

Μπορείτε να συμβιώσετε με τον εαυτό σας; Αναρωτιέστε ποτέ πώς βρεθήκατε ανάμεσα σε τόση ακαταστασία; Πως γίνεται εκείνος ο σωρός για σιδέρωμα να περιμένει ες αεί κι εσείς να μην έχετε ποτέ χρόνο; Ή όλες αυτές οι δουλειές του σπιτιού που πρέπει να κάνετε να σας γίνονται βραχνάς, καθώς προσπαθείτε να ρίξετε μια ματιά στην αλληλογραφία σας και το σωρό των λογαριασμών που περιμένουν ακόμη κλειστοί; Το έχετε δει το έργο; Τότε λοιπόν κοιτάξτε τον 6ο οίκο σας, για να μάθετε αλήθειες και να πάρετε διαφωτιστικές απαντήσεις που αφορούν τα … εν οίκω σας.

Γιατί τον 6ο οίκο και όχι τον 1ο, που αποκαλύπτει τον εαυτό μας; Ο 6ος οίκος αντιπροσωπεύει την καθημερινότητά μας, τον τομέα εκείνο που βρίσκεται ανάμεσα στον 5ο οίκο της δημιουργίας και τον 7ο οίκο των ουσιαστικών σχέσεων. Ο 6ος οίκος συχνά παραλείπεται και αγνοείται γιατί έχει να κάνει με τα τετριμμένα επίγεια, το κλειστό συρτάρι της καθημερινής πραγματικότητας που αποκαλύπτει πώς τα πηγαίνουμε με τη ζωή μας.

Με μια προσεκτικότερη ματιά, ο 6ος οίκος δε δείχνει μόνο τις εργασίες που μας γοητεύουν, αλλά και το πώς τις προσεγγίζουμε, όποιες κι αν είναι αυτές, από την υψηλά ιστάμενη διοίκηση επιχειρήσεων έως το καθάρισμα του δαπέδου της κουζίνας.

Ο 6ος οίκος μάς λέει για το πώς διαχειριζόμαστε το χρόνο μας και το είδος της ατμόσφαιρας που χρειαζόμαστε για να λειτουργούμε ευχαριστημένοι στην καθημερινή μας ζωή. Φέρνει επίσης στην επιφάνεια τον τρόπο που σχετιζόμαστε εργασιακά με άλλους, ειδικά τους υπάλληλούς μας ή τους συνάδελφους με τους οποίους επιλέγουμε να περνάμε ή απλά περνάμε μαζί τους την επαγγελματική μας ζωή.

Στην πραγματικότητα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί με τους συνάδελφούς τους απ’ ό,τι με τους συντρόφους τους, άρα δεν είναι σημαντικό να ξέρει κανείς πώς επιβιώνει σε εργασιακές σχέσεις που φέρουν συχνά το στοιχείο του ανταγωνισμού; Ένα πράγμα είναι βέβαιο: μια ματιά στον 6ο οίκο δεν είναι βαρετή, αντίθετα μπορεί να δώσει μια αποκαλυπτική οπτική στις αληθινές μας κλίσεις: στο να γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό.

Και γιατί να μπούμε στον κόπο να μάθουμε ποιοι είμαστε; Γιατί να μη συνεχίσουμε την χαοτική σύγχυση που αποκαλούμε καθημερινή ζωή; Αν και οι περισσότεροι από εμάς κυνηγάμε με ξέφρενους ρυθμούς αυτό το ονειρεμένο «κάτι», υπάρχει μία μικρή φωνή μέσα μας που λέει ότι αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα, που λέει «αν μπορούσα ν’ αλλάξω έστω και λίγο, η ζωή μου θα γινόταν πιο ήρεμη». Ένας διαπρεπής ψυχολόγος εφάρμοσε μία ανάλογη κλίμακα του «Ρίχτερ» σε έντονα αγχώδεις καταστάσεις, όπως ο θάνατος, το διαζύγιο και άλλες μεγάλες αλλαγές στη ζωή.

Ακόμη πιο πρόσφατα, μελέτες έδειξαν ότι ο τύπος του στρες σε καθημερινές δόσεις που προκαλείται από αναμονές σε ουρές, νεύρα στην οδήγηση, τη φορτικότητα των παιδιών όταν ζητούν επίμονα πράγματα έχει καταστροφικότερα αποτελέσματα από την έντονη αγωνία της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου!

Είναι όλες εκείνες οι καθημερινές ενοχλητικές καταστάσεις που θεωρούμε ότι δεν μπορούν να αλλάξουν και πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε, που τελικά φθείρουν το νευρικό μας σύστημα και στέλνουν την πίεσή μας στα ύψη.

Τί μπορούμε λοιπόν να κάνουμε, εκτός από το να επισπεύσουμε εκείνο το μονίμως παραμελημένο ιατρικό checkup; Μπορούμε να ρίξουμε μια προσεκτικότερη ματιά στον 6ο μας οίκο. Τι χρήσιμες πληροφορίες μπορούμε να συλλέξουμε από τον παραπεταμένο οίκο που στριμώχνεται ανάμεσα στο δημιουργικό παιχνιδόσπιτο του 5ου και των μακρόχρονων σχέσεων που έλκουμε μέσω του 7ου;

Γνωρίζουμε ότι ο 6ο οίκος εκφράζει θέματα υγείας και ότι κυβερνάται από την Παρθένο, την κόρη της υπηρεσίας και της ίασης. Έτσι εδώ μπορούμε να σχετίσουμε την επιρροή στη γενική καλή φυσική μας κατάσταση με το πώς μεταχειριζόμαστε το σώμα μας. Ο νους συναντά το σώμα στη σύνδεση του 6ου με τον 12ο μας οίκο του ταξιδιού της ζωής.

Ο 6ος οίκος έχει να κάνει με τις εργασιακές ρουτίνες και το πώς αντεπεξερχόμαστε τις αναγκαιότητες της καθημερινής ζωής· το εάν είσαι πειθαρχημένος στο καθήκον του να επιβιώνεις μέσα από αυτές τις ρουτίνες ή αν προσπαθείς να τις αποφύγεις φορτώνοντάς τις σε κάποιον άλλον, το οποίο σημαίνει βραχυπρόθεσμο κέρδος με το τίμημα να περιμένει μακροπρόθεσμα. Έχει επίσης να κάνει με το είδος της χρήσης που κάνουμε στο σώμα μας και με τί το τροφοδοτούμε σε μορφή τροφής ή σκευασμάτων.

Ο 6ος μάς ζητάει να διατηρούμε τα αποθέματά μας, να κοιτάζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, να αξιολογούμε το χρόνο και την ενέργεια που μας είναι διαθέσιμα για να τις επιτελέσουμε και να αναγνωρίζουμε τις λανθασμένες εκτιμήσεις μας, τα όριά μας, καθώς οφείλουμε να διατηρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά (όποια κι αν είναι αυτή, καθώς ακόμη και οι δημιουργικές ερασιτεχνικές μας ενασχολήσεις μπορούν να μας εξαντλήσουν) και το χρόνο που χρειαζόμαστε για να ηρεμούμε, να χαλαρώνουμε και να επανακτούμε την ενέργειά μας.

Όταν λοιπόν κοιτάζετε τον γενέθλιο χάρτη σας, παρατηρήστε το ζώδιο στο οποίο έχει ακμή ο 6ος οίκος, ή όπως συχνά συμβαίνει ποια ζώδια εμπεριέχονται σε αυτόν. Θυμηθείτε ακόμη πως αν έχετε κάποιον πλανήτη στον 6ο οίκο, τότε αυτός θα περιγράφει με περισσότερες λεπτομέρειες το πώς θέλετε να φέρνετε σε πέρας την καθημερινή σας ζωή.

Με τον Κρόνο στον 6ο σας, για παράδειγμα, μπορείτε κάλλιστα να αντεπεξέρχεστε στις υποχρεώσεις σας ακλόνητα, εφαρμόζοντας π.χ. ακόμη και ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πλένετε το αυτοκίνητο, ενώ με τον Ποσειδώνα σε αυτήν τη θέση, ακόμη θα ψάχνετε που έχετε βάλει το απορρυπαντικό!

Κριός
Με τον πύρινο Κριό στην ακμή του 6ου, είστε ένας εργάτης του κόσμου και ενώ έχετε λίγη υπομονή με τις ζοφερές, βαρετές διαδικασίες, είστε πειθαρχημένοι και εστιάζεστε στα καθημερινά καθήκοντα με στρατιωτική ακρίβεια. Η πλευρά του Άρη που θέλει να αυτό-επιβάλλεται μπορεί εδώ να μην είναι τόσο αξιοπρόσεκτη, αλλά η θέληση να εξυπηρετήσει και να προσφέρει ενεργή φροντίδα θα είναι παρούσα. Αδυναμίες σε θέματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν με τη μορφή πονοκεφάλων εάν κρατάτε μέσα σας θυμό ή της εξάντλησης εάν κυνηγάτε τη μία υποχρέωση μετά την άλλη. Μπορείτε να εκτονώσετε τον θυμό σας τρίβοντας εκείνα τα πλακάκια στην κουζίνα!

 

Ταύρος
Είστε ικανοί στο να ακολουθείτε μία μόνιμη ρουτίνα δουλειάς όσο υπάρχει πληθώρα ανταμοιβών, όπως καλό φαγητό και ποτό, που θα σας οδηγήσουν στην ανάγκη να γυμνάζεστε περισσότερο. Έχετε αυξημένες αντοχές και είστε ικανοί να προσφέρετε πρακτικές, αποφασιστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Σε αυτή τη θέση υπάρχει η αυθόρμητη χαρά για το φυσικό σώμα.

Δίδυμοι
Στριφογυρίζετε τριγύρω κάνοντας πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Ελέγξτε τις προτεραιότητές σας: πόσος από τον χρόνο σας κατακερματίζεται σε ένα ατέλειωτο αριθμό επιδιώξεων και στο τέλος δεν οδηγεί πουθενά; Η δουλειά σάς βοηθά εάν απαιτεί νοητική συμμετοχή και σας επιτρέπει κίνηση.

Καρκίνος
Όσο μπορείτε να έχετε υπό έλεγχο τη συναισθηματική πίεση που προκαλεί η Μητέρα-Σελήνη και η δουλειά αποκτά ένα σταθερό ρυθμό, τότε μπορείτε να διατηρείτε την ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και διασκέδαση. Προσέξτε επίσης τη διατροφή σας, καθώς υπάρχει μία τάση να ενδίδετε στο εύκολο φαγητό, ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται η Σελήνη. Βρείτε ασφάλεια και ανακούφιση στη φροντίδα καθημερινών συνηθειών και των αναγκών του σώματός σας.

Μικρά καθημερινά τελετουργικά χρησιμεύουν στην σταθερότητα και την καλή σας φυσική κατάσταση. Στη δουλειά σας έχετε ανάγκη συναισθηματικής συμμετοχής. Χρειάζεστε την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, παρά να εργάζεστε μόνοι σας. Πολύ πιθανόν να το παίζετε «μαμά» στους άλλους. Εάν μένετε μόνοι σας, θα απολαμβάνατε μεγάλη οικειότητα με ένα ζωάκι συντροφιάς.

Λέων
Στη δουλειά σας έχετε την αίσθηση του καθήκοντος. Είτε όμως θα έχετε την τάση να γίνεστε σκλάβος στις διαδικασίες για να καταλήξετε στη ρουτίνα ή θα επαναστατείτε ενάντια σε κάθε τέτοιου είδους περιορισμό. Η θέση του Λέοντα στον 6ο οίκο φέρνει τη δημιουργικότητα στις καθημερινές συνήθειες. Χρειάζεστε να οργανωθείτε αποτελεσματικά για να διασφαλίσετε την ομαλή λειτουργία των καθημερινών τετριμμένων καθηκόντων σας. Ίσως όμως αφιερώνετε πολλή σκέψη γενικά στην υγεία και στη διατροφή αντί απλά να καλύπτετε την ανάγκη σας για δημιουργική διασκέδαση ώστε να αντισταθμίζετε το τέλμα στο οποίο σας ρίχνουν οι υποχρεώσεις.

Παρθένος
Συχνά σας αρέσει η επανάληψη και η προσφορά των υπηρεσιών σας, αφού είστε φιλικοί απέναντι σε ό,τι είναι καλά οργανωμένο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε καλά οργανωμένοι και οι ίδιοι. Το πιθανότερο είναι ότι γνωρίζετε το προσδοκώμενο και ότι το εκτελείτε με σκοπό την τελειότητα, φυσικά, αλλά προσπαθήστε να μην αφήνετε τον φανατισμό να μπαίνει στη μέση, αλλιώς θα κάνετε τους άλλους να παρανοήσουν! Η διατροφή αποτελεί μεγάλο σας ενδιαφέρον και μπορεί να σας αρέσει η χορτοφαγία. Μπορεί να δοκιμάζετε καινούρια διαιτολόγια και να έλκεστε από την ομοιοπαθητική και την ολιστική ιατρική.

Ζυγός
Είστε από αυτούς που στην πραγματικότητα απολαμβάνουν τις καθημερινές συνήθειες, αν πρόκειται να βελτιώσετε πράγματα που αγαπάτε, καθώς η Αφροδίτη δείχνει εκείνα για τα οποία νοιαζόμαστε και μας γοητεύουν. Στη δουλειά, μπορεί να υπάρχει η τάση να ερωτεύεστε εύκολα συναδέλφους, αλλά είστε αρκετά διπλωμάτες για να γίνεστε και διακριτικοί. Είστε επίσης καλοί συνεργάτες καθώς η αυθεντική σας θέληση για ένα αρμονικό εργασιακό περιβάλλον σημαίνει ότι είστε καλοί στο να γεφυρώνετε χάσματα. Έχετε μία αποστροφή στο να δουλεύετε υπό δυσάρεστες και ανθυγιεινές συνθήκες, αν και μπορείτε να τις ανεχθείτε εάν το τελικό προϊόν σας ικανοποιεί αισθητικά, όπως π.χ. στην περίπτωση των δημιουργικών τεχνών ή της κηπουρικής. Αγαπάτε τους καλούς τρόπους και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά τον τρόπο που επικοινωνείτε.

Σκορπιός
Με την έμφαση του Πλούτωνα στον 6ο, έχετε την τάση να είστε μάλλον σκληροί με τον εαυτό σας, κλίνοντας προς το να αγκιστρώνεστε στις διαδικασίες και ακόμη να εμμένετε στα καθήκοντα. Χρησιμοποιείστε τη σπουδαία σας δύναμη να συγκεντρώνεστε, σε καλούς σκοπούς, διοχετεύοντάς την θετικά, πράγμα το οποίο θα έχει θετικές δονήσεις στην υγεία σας. Είναι πολύ πιθανό να αφιερώνεστε απερίσπαστοι στο καθήκον και να γίνεστε δύστροποι με αυτούς που δεν μοιράζονται τον ενθουσιασμό και την συγκέντρωσή σας. Ο αγώνας για υπερίσχυση μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στο σπίτι ή στη δουλειά.

Τοξότης
Το σύνθημα εδώ είναι η επέκταση, που μπορεί να εξελιχθεί είτε σε επέκταση της περιφέρειας της μέσης σας ή του λογαριασμού της πιστωτικής σας κάρτας! Η αύξηση του βάρους και η προσπάθεια απώλειάς του μπορεί να σας γίνει εμπόδιο αν αισθάνεστε ότι περιορίζεστε συναισθηματικά, όπως και το να «κάψετε» τον εαυτό σας αναλαμβάνοντας πολλά καθήκοντα, οπότε αναζητείστε την ισορροπία σε ό,τι κάνετε. Εάν συνειδητοποιείτε τι συμβαίνει στο σύστημα, τότε οι ζημιές μπορούν να αποτραπούν.

Ιδανικά, έχετε την ανάγκη ενός πειθαρχημένου τρόπου ζωής. Η βοήθεια προς τους άλλους σας έρχεται φυσικά, γεγονός που σας κάνει δημοφιλείς στην εργασία σας. Μπορεί απλά και το ότι βλέπετε την αστεία πλευρά των πραγμάτων να βοηθά τους γύρω σας να ευθυμούν. Όποιο επάγγελμα και να ασκείτε, χρειάζεστε να αναζητάτε ένα υψηλότερο νόημα στη ζωή μέσω της προσφοράς σας προς τους άλλους, εμπνέοντάς τους να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πάνω απ’ όλα πιστεύετε στον δικό σας τρόπο που πρέπει να γίνονται τα πράγματα και θέλετε ελευθερία για να τον κάνετε πράξη.

Αιγόκερως
Ενώ μπορείτε να δουλεύετε πολύ σκληρά, μπορεί να έχετε έμμονη προσκόλληση στις διαδικασίες και ίσως ακόμη και μία τάση να μεμψιμοιρείτε διαρκώς για την τύχη σας, αφού η δουλειά που κάνετε μπορεί να μην είναι αυτή που πραγματικά θέλετε. Συχνά είστε απρόθυμοι προς τις αλλαγές καθώς το να παίρνετε ρίσκα σας προκαλεί αρκετό φόβο. Πιθανόν να υστερείτε σε αυτοπεποίθηση και να χρειάζεστε επιβεβαίωση ότι όλη η σταθερή σας προσφορά στη δουλειά αναγνωρίζεται. Εάν δεν σας επαινεί κανείς, τότε επαινέστε εσείς τον εαυτό σας για την καλή δουλειά που κάνετε.

Έχετε μία πεισματάρικη επιμονή, η οποία τελικά φέρνει αποτελέσματα, οπότε πιστέψτε στον εαυτό σας περισσότερο. Κάποια προβλήματα υγείας εμφανίζονται στα μέρη που τυπικά επηρεάζει ο Κρόνος, όπως το δέρμα, τα οστά και οι αρθρώσεις. Φροντίστε να παρέχετε στον οργανισμό σας απαραίτητα λιπαρά οξέα ή να κολυμπάτε για να διατηρείτε την ευκινησία σας.

Υδροχόος
Η ευφυΐα της ενέργειας του Ουρανού έχει ενθουσιώδες αποτέλεσμα στη διάνοια, δίνοντας πιθανόν μία κλίση προς την καινοτομία στις καθημερινές εργασίες. Όμως η υγεία σας μπορεί να μην είναι πάντα σε άριστη κατάσταση και να καταβάλλεστε από μικρολοιμώξεις ή απλά να μην αισθάνεστε τόσο καλά. Η πραγματική αιτία μπορεί να είναι το άγχος λόγω του ότι δεν μπορείτε εύκολα να χαλαρώσετε.

Χρειάζεστε να εξερευνήσετε με ένα βαθύτερο τρόπο την στενή σχέση μεταξύ του εσωτερικού κόσμου του νου και του εξωτερικού κόσμου της μορφής και του σώματος. Η αλλαγή έρχεται κατ’ αρχήν εκ των έσω. Είστε αντισυμβατικοί και χρειάζεστε να απασχολείστε διαρκώς με κάτι και η δουλειά σας θα πρέπει να σας αφήνει ελεύθερο πεδίο για αλλαγές, εφευρετικότητα και κίνηση. Εάν έχετε κατοικίδια ζώα τότε μάλλον θα είναι ασυνήθιστα.

Ιχθύς
Η φαντασία σας δουλεύει υπερωρίες, με κάποιες ανησυχίες σχετικά με θέματα υγείας τείνοντας προς το να γίνεστε υποχόνδριοι, εκτός αν βρείτε μία διέξοδο για το γόνιμο, δημιουργικό σας νου. Μπορεί να αντιδράτε δυσάρεστα στα φάρμακα. Πριν όμως προσπαθήσετε να βρείτε ολιστικές θεραπείες θεωρώντας ίσως ότι είστε ο ίδιος θεραπευτής του εαυτού σας θυμηθείτε ότι οπωσδήποτε πρέπει να συμβουλευτείτε τον αρμόδιο ιατρό για ότι ερωτήσεις ή προβλήματα υγείας έχετε. Ο συνδυασμός του Ποσειδώνα σε αυτόν τον οίκο της επίγειας πραγματικότητας επιτρέπει την διάλυση της τάξης για να συγκροτηθεί ξανά καινούρια και καλύτερη. Ο 6ος οίκος αρέσκεται στο να μπαίνουν ετικέτες στα πράγματα και να τοποθετούνται στη σωστή τους θέση, πράγμα το οποίο θα φέρει σύγκρουση εάν επιτραπεί στην επιρροή του Ιχθύ να διαλύσει διαδικασίες ή να ξεχάσει την ύπαρξή τους.

 

JEAN – Μία μελέτη περίπτωσης

Στο χάρτη της Jean, η ακμή του 6ου οίκου βρίσκεται στους Ιχθείς με τον Ουρανό να βρίσκεται κοντά στην ακμή του 7ου που βρίσκεται στον Κριό. Όταν την συνάντησα, αναστέναζε συχνά για το χάος που άφησε πίσω της στο σπίτι· άνοιγε τα ντουλάπια κι έπεφταν τα πράγματα έξω σαν χιονοστιβάδα (η αποφυγή του Ιχθύ για τις καθημερινές δουλειές). Έπειτα η επιρροή του Κριού που καλεί για δράση, ανταποκρίνεται στην πρόκληση κάνοντάς την να αναλαμβάνει να βάλει μια τάξη στο χάος, μόνο όμως μέχρι του σημείου να στοιβάξει τα πράγματα κάπου αλλού για να τα τακτοποιήσει κάποια άλλη μέρα.

Ο Ουρανός στον 6ο της οίκο και κοντά στην ακμή του 7ου δείχνει ότι την γοητεύουν τα καινούρια οικιακά gadgets. Διηγείται πόσο πολύ πιο πριν από τον περισσότερο κόσμο, έκανε μόδα την αυτόματη γκαραζόπορτα, το πλυντήριο πιάτων και την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Όταν οι φίλοι της βασίζονταν ακόμη στις φωτογραφίες για να αποθανατίσουν την οικογένειά τους, η Jean είχε ήδη κάμερα για να καταγράφει τα ταξίδια που έκανε με τους αγαπημένους της σε μία συλλογή που είχε ξεκινήσει πριν από 40 χρόνια (Ήλιος στον Τοξότη με Αφροδίτη στον 2ο οίκο).

Η δουλειά της είχε ισχύ, διπλωματία και ανάθεση ευθυνών. Σαν διευθύντρια σχολείου (Ήλιος και Ερμής στον Τοξότη, στον 3ο οίκο και σύνοδος Δία-Πλούτωνα στο Μεσουράνημα), έδινε αρμοδιότητες στους συνεργάτες της, πράγμα το οποίο πρόσφατα εκμυστηρεύτηκε ότι δεν της επιτρεπόταν να κάνει (Ιχθείς/Κριός στον 6ο), βασιζόμενη σε άλλους για να βάζει μία τάξη στο χάος των αναφορών που έπρεπε να παραδίδονται. Ωστόσο, χρησιμοποιούσε τις διπλωματικές της ικανότητες (ωροσκόπος στον Ζυγό) και τις αρχηγικές της ιδιότητες (Άρης στον Λέοντα στο μεταίχμιο 10ου/11ου οίκου) ως διευθυντική αρχή του σχολείου.

Η Jean παραδέχεται πως είναι ανήσυχη όταν προσπαθεί να χαλαρώσει. Κυνηγά ενεργά (Κριός στον 6ο) ό,τι επιθυμεί, αλλά πολύ συχνά δεν μπορεί να σου πει τι ακριβώς είναι αυτό (Ιχθείς στον 6ο). Ξεκουράζεται κάνοντας πράγματα, όπως για παράδειγμα ο χορός, αλλά επίσης δραπετεύει στον εαυτό της (Ιχθείς) με ένα βιβλίο και ξεχνάει να βάλει σκούπα έως ότου τα ψίχουλα στο χαλί αρχίζουν να της φωνάζουν.

Από τη στιγμή που θα καταλάβουμε καλύτερα τις αιτίες, μπορούμε να προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε τις αδυναμίες μας και αυτό που είμαστε. Μπορούμε να σταματήσουμε να αρνούμαστε τα λάθη μας και να ξεκινήσουμε να είμαστε πιο συνειδητοί απέναντι στο τι νιώθουμε ότι θέλουμε από τους εαυτούς μας. Μπορεί αυτό που χρειαζόμαστε να είναι το να γίνουμε πιο δεκτικοί στην αλλαγή, να αλλάξουμε κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες εάν μας καταπιέζουν.

Ρίχνοντας μία καλή ματιά στον καθρέφτη, μπορούμε να δούμε περισσότερα από μία ρυτίδα ή ένα ψεγάδι· μπορεί να ακούσουμε τον εαυτό μας να μας ψιθυρίζει «η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία». Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην κίνηση σε ώρα αιχμής ή στην ουρά του supermarket, μία μικρή φωνή μέσα σας μπορεί να σας ψιθυρίσει «απόλαυσε τη στιγμή ενώ μπορείς να πάρεις μια βαθιά, χαλαρωτική αναπνοή» ή μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και να αλλάξετε την ώρα που κάνετε τα ψώνια σας ή τον τρόπο που πηγαίνετε στη δουλειά σας.

Συγγραφέας: Janice Sharkey
Πρωτότυπος τίτλος: Surviving your sixth house
Πηγή: περιοδικό Dell Horoscope (Τεύχος Σεπτεμβρίου 2004). Κατόπιν έγγραφης άδειας.

Μετάφραση – Απόδοση: Φανή (offcloud) της Ομάδας Μεταφραστών του myHoroscope.gr
5 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments