0 0 votes
Article Rating

Ο Ερμής είναι ο ταχύτερος πλανήτης (95.000 μίλια την ώρα) και είναι γνωστός σαν ο Αγγελιαφόρος των θεών, ομιλητικός, οξύνους, σβέλτος. Ο Ερμής – πλανήτης του πνεύματος- ποτέ δε βρίσκεται μακρύτερα από τις 28 μοίρες του Ήλιου.

Με μια τροχιά στις 3 μοίρες του Ηλίου, ο πλανήτης είναι σε κατάσταση ανάφλεξης και η φυσιολογική του δραστηριότητα μπλοκάρεται από τη ραδιενεργό κοσμική ακτινοβολία του Ηλίου.

Όταν ο Ερμής παίρνει θέση ένα ζώδιο πριν, ένα ζώδιο μετά ή τουλάχιστον 6 μοίρες από τον Ήλιο, η επιρροή του στο μυαλό είναι καθαρή και ακριβής. Ένας γενέθλιος ανάδρομος Ερμής σημαίνει πάντα προφύλαξη. Εκδηλώνεται βασικά με προνοητικότητα και εσωστρέφεια, εκφράζεται συγκρατημένα και στρέφεται προς τον εσωτερικό του κόσμο.

Ο Ερμής σε ευθεία κίνηση δείχνει γρήγορη σκέψη, προσαρμοστικότητα και σιγουριά. Ο Ερμής, όντας ουδέτερος πλανήτης, απορροφά τις δονήσεις των πλανητών με τους οποίους είναι σε τροχιά. Οι εκδηλώσεις του εξαρτώνται από τον πλανήτη με τον οποίο σχηματίζει όψεις. Το μυαλό συνεπώς επηρεάζεται από τον πλανήτη που είναι σε όψη.

Όταν ο Ερμής σχηματίζει όψεις με την Αφροδίτη, η σκέψη μπορεί να είναι αμερόληπτη και το πνεύμα ήρεμο.Το άτομο είναι γλυκομίλητο και φιλικό, κάνει τα αδύνατα δυνατά να μην πάρει καμιά πλευρά σε μια διαφωνία. Το άτομο με ένα τέτοιο Ερμή μπορεί να είναι δίκαιο και ικανό να δει όλες τις πλευρές μιας υπόθεσης, ενώ σπάνια απομακρύνεται από τη δικαιοσύνη.

Οι απόψεις θεμελιώνονται μέσα από τη λογική και τα γεγονότα. Τα αισθήματα σπάνια παίρνουν μέρος στην πνευματική διαδικασία, αν και οι άνθρωποι αυτοί είναι μεγαλόκαρδοι με τα σφάλματα, γιατί τείνουν να είναι πάντα με το μέρος των αδυνάτων. Το άτομο καταβάλλει προσπάθεια να εξετάσει και να αναλύσει καταστάσεις, αλλά σπάνια γίνεται επιθετικό, υπεροπτικό ή άσχημο όταν εκφράζει τις απόψεις του.

Ο Ερμής σε όψη με τον Άρη μπορεί να κάνει το μυαλό εύστροφο, σίγουρο, γεμάτο φαντασία και ειλικρινές. Οι άνθρωποι αυτοί λένε πάντα τι έχουν στο μυαλό τους, συνήθως πριν καλά καλά το σκεφτούν. Βγάζουν γρήγορες κρίσεις και επικοινωνούν με επιθετικό τρόπο. Κάνουν τα πάντα με ταχύτητα.

Σκέφτονται, μιλούν ενεργούν και εκφράζονται χωρίς καμιά πρόνοια. Απολαμβάνουν τις διαφωνίες και συχνά διατρέφουν τα γεγονότα για να υπερισχύσουν του αντιπάλου τους. Συνήθως ξεχνούν εύκολα και σπάνια μιλούν για πολύ σε ένα θέμα, ώστε να μπορέσουν να το δουν σφαιρικά, και πάντα είναι διασπασμένοι πότε στο ένα θέμα και πότε στο άλλο.

Ο Ερμής σε όψη με τη Σελήνη δίνει ένα ευμετάβλητο, απρόβλεπτο, υποκειμενικό μυαλό. Το μυαλό επηρεάζεται φοβερά από την Πανσέληνο και τη Νέα Σελήνη, ειδικότερα αν βρίσκονται σε όψη με το ζώδιο που ο Ερμής καταλαμβάνει. Το μυαλό δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις πάνω στην πράξη, γιατί οι διαθέσεις αλλάζουν εύκολα. Ωστόσο, όταν τα άτομα αυτά αποφασίσουν να κάνουν κάτι εμμένουν σε αυτό με το πείσμα του κάβουρα. Αγαπούν τους ανθρώπους και συνήθως συναισθάνονται την ανθρωπότητα.

Όντας φοβερά συναισθηματικοί, είναι πάντα πρόθυμοι να ακούσουν μια δακρύβρεχτη ιστορία. Ευτυχώς, έχουν σπάνιες ισχυρές δυνάμεις και είναι ικανοί να ξεχωρίζουν τα ζιζάνια από το σιτάρι.

Με τον Ερμή σε όψη με τον Πλούτωνα, το μυαλό είναι διεισδυτικό, φιλόδοξο, και έξυπνο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ευλυγισία στη σκέψη τους και αν αποφασίσουν κάποια συγκεκριμένη πορεία δράσης φτάνουν μέχρι το τέλος. Έχουν καταπληκτικές ικανότητες συγκέντρωσης και συνήθως χρησιμοποιούν αυτά που ξέρουν προς όφελός τους.

Είναι μυστικοπαθείς και σπάνια αποκαλύπτουν αυτά που σκέφτονται. Απολαμβάνουν τον αποκρυφισμό, τα σκοτεινά πράγματα και έχουν κάποιες προφητικές ψυχικές ικανότητες. Συγχρονίζονται με τη συλλογική συνείδηση του κόσμου και ξέρουν πώς να χειριστούν τη γνώση αυτή προς όφελός τους. Πιστεύουν πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ο Ερμής σε όψη με το Δία δίνει στο μυαλό μια ευλογημένη επεκτατική, χαρούμενη πνευματικότητα. Οι άνθρωποι με το Δία και τον Ερμή σε όψη νιώθουν ένα με τον κόσμο, Προσαρμόζονται εύκολα, είναι γενναιόδωροι, αξιαγάπητοι και ανοιχτόμυαλοι. Σπάνια κρίνουν τους άλλους από φόβο μήπως τους κρίνουν εκείνοι.

Είναι φιλόξενοι και πρόθυμα αφιερώνουν το χρόνο τους και το ταλέντο τους για να βοηθήσουν ένα φίλο. Αγαπούν τη φιλοσοφία, τη θρησκεία και τα ταξίδια σε εξωτικά μέρη. Σέβονται τον πολιτισμό, τα έθιμα και τις συνήθειες των άλλων, και πιστεύουν πως όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να ζουν όπως τους αρέσει. Έχουν χαρούμενο χιούμορ και μεταδίνουν το κέφι και μια αίσθηση αδελφοσύνης στους ανθρώπους που συναναστρέφονται.

Ο Ερμής σε όψη με τον Κρόνο δείχνει ένα βαθύ, συγκεντρωτικό, σοβαρό μυαλό. Οι άνθρωποι αυτοί δεν παίρνουν τα πράγματα ελαφρά και ερευνούν ένα πρόβλημα με ένθερμη εμμονή για να βρουν λύση. Μια κατάσταση μπορεί να τους απορροφήσει ολοκληρωτικά μέχρι να βρεθεί η λύση.

Διακρίνονται στην ιατρική και επιστημονική έρευνα. Συνήθως είναι πολύ σκληροί με τον εαυτό τους και σπάνιά παραιτούνται από το στόχο τους. Έχουν πολύ λίγη υπομονή για οτιδήποτε δεν είναι πρακτικό και στηρίζονται στην προσπάθεια και την αλήθεια για να φτάσουν στο σκοπό τους.

Με τον Ερμή σε όψη με τον Ουρανό έχουμε τον μη συμβατικό ανθρωπισμό. Οτιδήποτε έχει να κάνει με το ανθρώπινο είδος τραβάει την περιέργεια των ατόμων αυτών. Στα ενδιαφέροντά τους περιλαμβάνονται: η αστρονομία, ο αποκρυφισμός, ο υπνωτισμός, η εξερεύνηση του διαστήματος, τα ταξίδια, οι μακρινές χώρες, η πολιτική, η ιατρική, η ηλεκτρονική επιστήμη, κ.λπ.

Το μυαλό τους συσσωρεύει ενδιαφέροντα και καθένα από αυτά περνάει από μια διανοητική διαδικασία έρευνας και εξονυχιστικής εξέτασης. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οι εφευρέτες στις κοινωνίες μας και, επειδή είναι μπροστά από την εποχή τους πολλές φορές οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τις ιδέες και τους οραματισμούς τους. Είναι ανοιχτά μυαλά και προσαρμόζονται με τις απόψεις των άλλων, τις ιδιοσυγκρασίες και τον τρόπο της ζωής.

Με τον Ερμή σε όψη με τον Ποσειδώνα το μυαλό είναι ευεπηρέαστο, ευλύγιστο και διορατικό. Το μυαλό πιάνει την ουσία των πραγμάτων και έχει τη σπάνια ψυχική ικανότητα να προβλέπει και να προλέγει το αποτέλεσμα σε κάθε κατάσταση, Είναι συναισθηματικό και η ευαισθησία του αυτή επηρεάζει τη διανοητική διαδικασία.

Τα άτομα αυτά λειτουργούν περισσότερο με τη διαίσθηση και την πρώτη εντύπωση και όχι με γεγονότα και στοιχεία. Το υποσυνείδητο είναι σε εγρήγορση και τα άτομα αυτά βλέπουν συνήθως προφητικά όνειρα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments