0 0 votes
Article Rating

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω πως αντιμετωπίζεις τις σχέσεις σου… Ο Ωροσκόπος, είναι το στοιχείο αυτό του χάρτη μας που αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά εκείνα της προσωπικότητάς μας που προβάλουμε προς τα έξω, και εκείνα που γίνονται αντιληπτά από το ανθρώπινο περιβάλλον μας.

Όμως, στην διαδικασία της ανάλυσης τού χαρακτήρα ή της προσωπικότητάς μας, θα ήταν σκόπιμο να εμβαθύνουμε περισσότερο στα συγκεκριμμένα αυτά στοιχεία ή κριτήρια που χαρακτηρίζουν, χρωματίζουν και αποκαλύπτουν την συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους.

Οι σχέσεις μας, είτε είναι φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές ή ερωτικές, φιλτράρονται μέσα από κάποιες ειδικές μας συμπεριφορές, που αντιστοιχεί σε κάθε ζώδιο τού ζωδιακού.

 

ΚΡΙΟΣ
Είστε ανεξάρτητοι, δυναμικοί και άκρως ανταγωνιστικοί. Όταν βλέπετε κάποιον που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον, κάνετε τα πάντα και άμεσα για να τον κατακτήσετε. Είστε αθεράπευτα ρομαντικοί. Όταν δεν πετυχαίνετε τον σκοπό σας, “καταρρέετε” ψυχολογικά. Σας προσελκύουν άνθρωποι εμφανίσιμοι, καλοντυμένοι, καλλιεργημένοι και με καλούς τρόπους και συμπεριφορά.

Οι επίδοξοι σύντροφοί σας ξέρουν πως να σας χειρισθούν με διπλωματία, όταν δείξετε ενθουσιασμό και αδυναμία απέναντί τους. Περισσότερο σας εκμεταλλεύονται παρά σας ανταγωνίζονται. Θέλετε να έχετε τον τρόπο σας, και έτσι ή αλλιώς το καταφέρνετε. Παρά τον δυναμισμό της προσωπικότητάς σας, στην ουσία είστε αρκετά ευάλωτοι στον έρωτα, καθώς τον έχετε απεγνωσμένα ανάγκη, και ειδικά από ανθρώπους που περισσότερο θαυμάζουν τον δυναμισμό τους παρά τον φοβούνται.

Οι σύντροφοί σας είναι χαριτωμένοι, ρομαντικοί και ιδιαίτερα δημιουργικοί. Αν και στην εξωτερική τους συμπεριφορά προσπαθούν να ελέγχουν με πίεση την σχέση σας, στην ουσία είναι πολύ αδύναμοι. Καμμιά φορά μπορεί να γίνονται καταπιεστικοί και πεισματάρηδες. Η φυσική εμφάνιση μετράει για σας.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Είστε γήινοι, αισθησιακοί, και κρυφά ….. λίγο αμαρτωλοί. Οι “ανθρώπινες πολυτέλειες” είναι σημαντικές για σας, και θα φροντίζετε πάντα να έχετε την οικονομική σας αφάλεια. Είστε πολύ σταθεροί, και καμμιά φορά πεισματάρηδες, και έχετε την τάση να δημιουργείτε μακροχρόνιες σχέσεις.

Αυτοί που βρίσκονται στενά μαζί σας είναι πάντα ενδιαφέροντες, καθώς ποτέ δεν θα έχεις την αίσθηση ότι τους καταλαβαίνεις απόλυτα ή ότι τους έχεις κατακτήσει ουσιαστικά. Καμμιά φορά αυτό το γεγονός δημιουργεί τάσεις κτητικότητας ή και ζήλιας, αλλά σίγουρα κρατά το ενδιαφέρον σας ζωντανό. Είναι συνήθως βαθιά συναισθηματικοί, προσγειωμένοι και δυναμικοί.

Έλκεστε βασικά από έντονα γοητευτικούς ανθρώπους, που είναι εξαιρετικά δυναστευτικοί και δύσκολοι να τους καταλάβεις. Αντιπαραθέσεις εξουσίας δεν είναι ασυνήθιστες στις σχέσεις σας, αν και έχουν την μορφή πιό ακίνδυνων σχημάτων, όπως το πάθος, η ζήλεια ή ο φόβος της απόρριψης. Οι συναισθηματικοί δεσμοί μεταξύ σας είναι πολύ ισχυρές και απαιτούν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης και αφοσίωσης και απο τους δυό σας.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Είστε φωτεινοί, ηχηροί, περίεργοι και πάντα δείχνετε να κυνηγάτε ανυπόμονα νέες περιπέτειες. Η ευχάριστη και εξωστρεφής φύση σας, δεν αντανακλά όμως την εσωτερική ανασφάλεια και ανησυχία που έχετε να αισθάνεστε ότι είστε ο τύπος που κυνηγά τα πάντα και στο τέλος μπορεί να μείνει με τίποτε.

Ελκύεστε έντονα από ανθρώπους που δείχνουν φιλοσοφημένοι και ήρεμοι με τον εαυτό τους και οι σχέσεις σας συνήθως αρχίζουν με σοβαρές συζητήσεις για την ζωή. Τα γνώριμα μονοπάτια είναι ανιαρά γιά σας, και πάντα αναζητάτε να κάνετε σχέσεις με ανθρώπους που θα σας δώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και γνώσεις.

Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον να μάθετε και να μοιραστείτε νέες ιδέες και γνώσεις, που έλκεστε ακαταμάχητα σε ανθρώπους που έχουν διευρημένους ορίζοντες και φιλοσοφικές ανησυχίες, και με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες σας, ή και να αγωνιστείτε μαζί για αυτές.

Οι σύντροφοί σας είναι συνήθως καλλιεργημένοι, ταξιδευμένοι, και γενικά άτομα που έχουν ενδιαφέροντα στην φιλοσοφία, την θρησκεία και τις εκδόσεις. Συνήθως είναι άτομα που αποφεύγουν να δεσμευτούν.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είστε συναισθηματικοί, ευαίσθητοι, αφοσιωμένοι στην οικογένεια και αυτοπροστατευτικοί. Οι σχέσεις σας με τους γονείς σας δεν ήταν ισορροπημένες, καθ’όσον η επιρροή της μητέρας ήταν πολύ πιό έντονη από του πατέρα. Στο μέλλον, υποσυνείδητα αναζητάτε τα στοιχεία του πατέρα σας από τον σύντροφό σας.

Οι άνθρωποι που σας περιβάλλουν είναι καλά οργανωμένοι, φιλόδοξοι και κατά καιρούς αρκετά μελαγχολικοί. Συμβάλλουν κατά πολύ στο να δίνουν στην ζωή σας ουσία και σε μεγάλο βαθμό σας παρέχουν πρακτική βοήθεια, αν και όχι απαραίτητα οικονομική. Εσείς βέβαια παρέχετε συναισθηματική στήριξη, και κατά μιά έννοια δημιουργείται κάποια φωλιά προστασίας γιά τους γύρω σας.

Είστε άτομο που του αρέσει να αγαπάει και να φροντίζει τους ανθρώπους. Προσπαθείτε να δημιουργείτε ένα περιβάλλον συναισθηματικής ασφάλειας για τον σύντροφό σας, και μ’ αυτόν τον τρόπο να του δώσετε την ευκαιρία να εκφράσει τα βαθύτερα συναισθήματά του απέναντί σας, σε βαθμό που δεν συνηθίζει στην καθημερινή του ζωή. Η ιδιωτικότητα της σχέσης είναι πολύ σημαντική για σας.

Οι σύντροφοί σας συνήθως απαιτούν απο σας την προσοχή σας. Συνήθως είναι άνθρωποι σοβαροί, και κατά καιρούς έχουν μιά καταθλιπτική διάθεση. Σαν τύποι είναι φιλόδοξοι και συνήθως επιτυχημένοι, αλλά όχι αρκετά εκφραστικοί συναισθηματικά. Μπορεί να απαιτούν να παίρνουν περισσότερα από αυτά που δίνουν.

 

ΛΕΩΝ
Η αγάπη για σας είναι μιά όμορφη φιλία, και δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο απ’αυτό. Είστε βασικά απόλυτα ρομαντικοί, κι να δεν το εκφράζετε είναι γιατί πιθανόν κάποτε να πληγωθήκατε από μιά σχέση σας, ή γιατί είστε αρκετά υπερήφανοι και δεν θέλετε να προβάλετε τις αδυναμίες σας.

Είστε ζεστοί και χαρισματικού και ακτινοβολείτε σε μιά ομάδα ανθρώπων. Προσελκύετε ασυνήθιστους και ανεξάρτητους ανθρώπους, που θαυμάζουν την ποιότητα των συναισθημάτων σας αλλά δεν την μοιράζονται. Έχετε την τάση να εξιδανικεύετε κάποιον που αγαπάτε.

Ακόμα κι αν δεν ανταποκρίνεται απέναντί σας, σπεύδετε να τον δικαιολογήσετε, χαρακτηρίζοντάς τον ως οραματιστή, ποιητικό και πρωτοπόρο. Μόλις χάσετε το ενδιαφέρον σας ή αισθάνεστε ότι πληγωθήκατε, σταματάτε την σχέση με απότομο τρόπο. Αγαπάτε ασυνήθιστους ανθρώπους που ξέρουν να αγαπούν, να είναι ιδεαλιστές και να σέβονται την ελευθερία σας.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είστε τελειομανείς. κανείς δεν βάζει υψηλότερους στόχους στην ζωή του από σας. Αν και φαίνεστε ήσυχοι και συγκρατημένοι, στην πραγματικότητα είστε ιδιαίτερα ρομαντικοί και σεξουλικοί. Τα υψηλότερα ιδανικά σας επικεντρώνονται στον τομέα των σχέσεών σας. Όταν απογοητεύεστε, τότε αποτραβιέστε λυπημένα.

Οι άνθρωποι που σχετίζεστε είναι δύο τύπων: Εϊτε είναι έντονα ρομαντικοί, ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, ή κατά κάποιο τρόπο έχουν πολλά τραύματα στην ζωή τους, και επιζητούν την συμπάθειά σας. Θα θέλατε να μην προβληματιζόσαστε τόσο πολύ για τις καθημερινές και πρακτικές ανάγκες της ζωής σας, και να ανήκετε στους ανθρώπους που δίνουν όλο τους τον εαυτό κάνοντας όνειρα που θα ικανοποιήσουν τον βαθύτερο εσωτερικό τους κόσμο.

Αθεράπευτα ρομαντικοί και ονειροπόλοι, θα θέλατε να βιώνατε την σχέση σας όπως στα παραμύθια. Σας έλκουν έντονα τα άτομα που δείχνουν ιδιαίτερα ευαίσθητα και συμμερίζονται τις δικές σας συναισθηματικές ανησυχίες. Ο έρωτας για σας έχει ένα στοιχείο αυτοθυσίας.

 

ΖΥΓΟΣ
Εσείς που μπορείτε να ξελογιάσετε τους άλλους τόσο εύκολα, προσελκύεστε από ανθρώπους που είναι ευθείς και γεμάτοι πάθος. Μπορεί να θέλετε να βλέπετε τα δικά σας χαρακτηριστικά, όπως η επιθετικότητα και η τάση να ελέγχεται τον σύντροφό σας, σ’αυτούς που σχετίζεστε, και κατόπιν να τους απορρίπτετε.

Αλλά δεν αντέχετε να είστε μόνοι. Έχετε μεγάλη ανάγκη να έχετε κάποια σχέση. Δημιουργείτε έντονες σχέσεις. Έχετε την τάση να ακολουθείτε τον σύντροφό σας, χωρίς να εμφανίζεστε επιθετικοί ή ανήσυχοι. Οι άλλοι μπορεί να ανταποκρίνονται θαυμάσια σε σας. Χωρίς να το θέλετε ξυπνάτε ανταγωνιστικά συναισθήματα. Είστε χαριτωμένοι, ρομαντικοί και ελκυστικοί, και θέλετε να επιβεβαιώνεστε.

Η αυτοσυντήρηση σας τρομάζει, και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, συνήθως αισθάνεστε να γίνεστε θύμα. Θαυμάζετε τους ανθρώπους που είναι δυνατοί και επιθετικοί. Ιδανικά, συνδέεστε με ανθρώπους που μπορούν να εκφράσουν και να ανταλλάσουν τις απόψεις τους, και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να αγωνιστούν γι’αυτές. Θαυμάζεις το θάρρος και το αίσθημα ανεξαρτησίας τους. Αν και φαινομενικά μπορεί να εμφανίζονται ότι αυτοί κοντρολάρουν την σχέση, εντούτοις αυτό δεν είναι αλήθεια.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η έντονη ανάγκη να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης, μαζί με τον φόβο να μην χάσετε τίποτε, είτε συναισθηματικά ή υλικά, είναι ο καθοριστικός παράγοντας που σας κάνει τόσο έντονη την ανάγκη να βρίσκεστε με άτομα που είναι αξιόπιστα και εξαρτούμενα. Εχετε την τάση να προσελκύετε ανθρώπους με οικονομική άνεση.

Εχετε μεγάλο πάθος και είστε βαθιά συναισθηματικοί, αν και συχνά είστε συγκρατημένοι και αρκετά μυστικοπαθείς. Ο σύντροφός σας είναι απλός σαν άνθρωπος και συχνά αρκετά κτητικός. Γίνεται δε ανασφαλής όταν δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν τι σκέπτεστε ή τι αισθάνεστε.

Η ζήλια μπορεί να είναι ένα θέμα που θ’απρεπε να αντιμετωπίσετε. Θέλετε να έχετε τον τρόπο σας και να διατηρήσετε την ιδιοσυγκρασία σας, και με κάποιο τρόπο το καταφέρνετε. Παρά την ισχυρή σας περσόνα, εντούτοις, συναισθηματικά έχετε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη γιά αγάπη και αποδοχή απο τους άλλους, από ότι στην ουσία δείχνετε. Οι άλλοι περισσότερο σας εκτιμούν για τον δυναμισμό σας παρά σας φοβούνται.

Οι σύντροφοί σας είναι συχνά χαριτωμένοι, ρομαντικοί και αρκετά δημιουργικοί. Αν και η εξωτερική τους συμπεριφορά δείχνει να κοντράρει τον δυναμισμό και την θέλησή σας στην σχέση, στην πραγματικότητα είναι πολύ πιό αδύναμοι απότι νομίζετε. Καμμιά φορά μπορεί να γίνουν ευγενικά καταπιεστικοί και αρκετά πεισματάρηδες. Η φυσική διάπλαση παίζει σημαντικό ρόλο γιά σας.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Οποιοδήποτε είδος δέσμευσης, φυσικής, πνευματικής ή συναισθηματικής, είναι ενοχλητική για σας. Δεν μπορείτε και δεν θα στριμωχτείτε συναισθηματικά απο τον σύντροφό σας. Ετσι πιθανόν να οδηγηθείτε στην σύναψη δύο ταυτόχρονα σχέσεων, με σκοπό να αποφύγετε οποιοδήποτε τύπο εξάρτησης απο κάποιον.

Όταν αποφασίζετε να δεσμευτείτε με κάποιον (κάτι που μπορεί να το κάνετε αρκετές φορές), τότε ο σύντροφός σας πρέπει να είναι ξύπνιος και πνευματικά ενδιαφέρων σαν εσάς. Δεν μπορείτε να αντέξετε την ανία μιάς ήσυχης επικοινωνιακά σχέσης. Δεν αποφασίζετε να δεσμευτείτε συναισθηματικά, αν προηγουμένως δεν υπάρχει το απαραίτητο ενδιαφέρον πνευματικής επικοινωνίας.

Τα όνειρά σας, τα ιδανικά σας και η ροή της καθημερινότητας, είναι τόσο σημαντικά για σας, που σίγουρα χρειάζεστε να έχετε κάποιον δίπλα σας που θα μπορείτε να τα εκφράσετε. Και αυτός πρέπει να είναι ο μοναδικός σας σύντροφος, καθ’όσον οι άλλοι δίπλα σας θα τους είναι δύσκολο να σας παρακολουθήσουν.

Οι σύντροφοί σας είναι συνήθως ομιλητικοί και περίεργοι, που μπορεί επιφανειακά να δείχνουν άτομα που δεν έχουν συναισθηματικό βάθος. Εντούτοις συνδέονται μαζί σας διανοητικά θαυμάσια, και αυτό το γεγονός αποτελεί σίγουρα το κανάλι μέσα απο το οποίο μπορεί να ξεδιπλωθεί και να αναπτυχθεί η σχέση σας, και συναισθηματικά.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η φυσική τάση που έχετε να είστε συγκρατημένοι, να έχετε ισχυρές φιλοδοξίες και να κινείστε περισσότερο με παραδοσιακό τρόπο στις σχέσεις σας, διατηρώντας σε υψηλά επίπεδα την αυτοάμυνά σας, μάλλον θα σας αποτρέψουν από του να αποκαλύψετε εύκολα την ευαίσθητη συναισθηματικά εσωτερική σας φύση.

Οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν στην δουλειά σας, θα εκπλαγούν αν σας γνωρίσουν στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Αναζητάτε βασικά έναν σύντροφο ευαίσθητο και συμπαθητικό, που θα μπορεί να εκφράσει άνετα τον συναισθηματισμό του και ταυτόχρονα να είναι ικανός να καταλάβει την μεγάλη σας ανάγκη να αγαπήσετε και να είστε αδιαπραγμάτευτα πιστοί και αφοσιωμένοι χωρίς να επιδεικνύετε τα ταλέντα σας.

Στην ουσία χρειάζεστε στοργή και προστασία από τον σύντροφό σας. Όταν δεν σχετίζεστε με κάποιο άτομο, μπορεί να δείχνετε πως οι βαθύτερες πτυχές του συναισθηματικού σας κόσμου είναι απροσπέλαστες. Ο προστατευτισμός και η ευαισθησία του συντρόφου σας, βασικά λειτουργεί σαν καθρέπτης του δικού σας κόσμου, και σας βοηθάει έτσι να εκφραστείτε.

Ο σύντροφός σας δημιουργεί μιά συναισθηματική φωλιά για σας όπου την χρησιμοποιείτε σαν καταφύγιο από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Σας αρέσει η σπιτική ζωή με τον σύντροφό σας, ή και απλά να συνευρίσκεσθε κάνοντας οτιδήποτε μαζί. Η μεγαλύτερη ανάγκη στην σχέση σας είναι η ανταλλαγή της συναισθηματικής σας έκφρασης.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είστε ένα υπέροχο άτομο, φίλος με όλους, ένας ιδεαλιστής και ανθρωπιστής. Βαθιά μέσα μας όμως ανησυχείτε για την δυνατότητά σας να ζήσετε ένα έντονο έρωτα. Μπορεί να αγωνιστείτε σκληρά για το δίκαιο και μιά αιτία, και εις όφελος των άλλων, αλλά οι φίλοι σας αισθάνονται ότι συναισθηματικά είστε ψυχροί.

Αγαπάτε και προσελκύετε χαρισματικούς και έντονα συναισθηματικούς ανθρώπους που απαιτούν την προσοχή σας και την ασφάλειά τους. Θαυμάζετε την εκφραστικότητά τους, αλλά καμιιά φορά αισθάνεστε εγκλωβισμένοι απ’αυτήν.

Οι σύντροφοί σας είναι συνήθως επιτυχημένα άτομα. Είστε αντισυμβατικοί και ανεξάρτητοι, και σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον ασυνήθιστα πλάνα, ιδέες και αιτίες. Εντούτοις δεν θα σας άρεσε να γίνετε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και συνεπώς προτιμάτε να λειτουργείτε ομαδικά, αφήνοντας την αρχηγία σε άλλους. Αντιθέτως, στον σύντροφό σας αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, και δεν θάλεγε όχι να πάρει τα ηνία στα χέρια του.

Σίγουρα είναι κάποιος χαρισματικός, δημιουργικός και συναισθηματικά εκφραστικός, και συχνά επαφίεται σε σας για να του πείτε την γνώμη σας σε διάφορα θέματα.

 

ΙΧΘΕΙΣ
Είστε ονειροπόλοι και συναισθηματικοί, ευαίσθητοι και διαισθητικοί. Μπορείτε να μένετε μόνοι. Έχετε μια τάση να δημιουργείτε αισθηματικές σχέσεις με ανθρώπους από την δουλειά σας. Μιά ιδανική σχέση για σας θα ήταν αυτή που θα σας έδενε και στο ιδιωτικό και στο επαγγελματικό επίπεδο.

Έχετε την τάση να υπερεξιδανικεύετε τους συντρόφους σας, περισσότερο από καθένα άλλο, αν και μπορεί ο σύντροφός σας να είναι λίγο επικριτικός απέναντί σας. Στην πραγματικότητα είναι ευγενικός και ευαίσθητος σαν κι εσάς, απλά όμως λίγο πιό πρακτικός και ρεαλιστής από σας. Συνήθως θα νοιάζετε περισσότερο για κάποιες λεπτομέρειες που εσείς έχετε την κακή συνήθεια να παραβλέπετε.

Τα όνειρά σας και τα ιδανικά σας που αφορούν την καθημερινότητά σας, είναι τόσο σημαντικά γιά σας, που θα θέλατε ο σύντροφός σας να είναι συμμέτοχος σ’αυτά και να μπορεί να τα συζητήσει μαζί σας, κάτι που οι άλλοι γύρω σας δεν θα το κάνανε, και δεν θα μπορούσαν να σας καταλάβουν άλλωστε.

Οι σύντροφοί σας μπορεί να είναι άνθρωποι λαμπεροί, ομιλητικοί και περίεργοι, και να δείχνουν τύποι που στερούνται συναισθηματικής ευαισθησίας. Στην πραγματικότητα όμως μπορούν θαυμάσια να επικοινωνήσουν μαζί σας, και αυτός θα είναι ο βασικός λόγος που θα σας οδηγήσει και στην συναισθηματική επαφή στην συνέχεια.

 

Μπαφαλούκος Μελέτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments