0 0 votes
Article Rating

Όπως γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με την αστρολογία, σύνοδος είναι «η ισχυρότερη όψη στην αστρολογίας». Περιγράφει τον Ήλιο σαν «το κεντρικό σώμα του ηλιακού μας συστήματος, γύρω από το οποίο περιστρέφονται η Γη και οι άλλοι πλανήτες, με το οποίο κρατούν την τροχιά τους και από το οποίο αντλούν το φως και τη θερμότητα».

Λογικά, λοιπόν, βγαίνει το συμπέρασμα ότι μια σύνοδος (η ισχυρότερη όψη) παίζει κρίσιμο ρόλο στην αστρολογία, στους χάρτες μας και τη σκιαγράφηση της προσωπικότητάς μας. (Οι αστρολόγοι διαφωνούν πάνω στην ακριβή μοίρα του σχηματισμού της συνοδού. Μερικοί βάζουν σαν όριο τις 8 μοίρες, όμως εφόσον ο Ήλιος είναι ο ισχυρότερος φωτοδότης, μπορούμε να θέσουμε σα σημείο συνοδού ενός πλανήτη με τον Ήλιο τις 10 μοίρες.

Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι όσο πιο κοντά βρίσκεται ένας πλανήτης στη σύνοδο τόσο πιο ισχυρή είναι η όψη. Οι πλανήτες που είναι μακρύτερα από τη σύνοδο δέχονται λιγότερη επιρροή από τις ενέργειες που αποδεσμεύονται).

Είναι πιθανόν να έχετε τον Ήλιο σας χωρίς καμιά σύνοδο, όμως αυτό είναι σπάνιο, αφού ο Ερμής και η Αφροδίτη βρίσκονται συχνά πολύ κοντά στα σημεία συνόδου. Αν ο Ήλιος δεν έχει συνόδους, μάλλον, θα ξεγελάτε συχνά του άλλους ως προς το ζώδιό σας. «Είστε Λέων; Όμως είστε τόσο ήσυχος.

Νόμιζα πως είστε μάλλον Ιχθύς». Μπορεί να ακούτε συχνά τέτοιες παρατηρήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχετε άλλους πλανήτες για να υπογραμμίζουν και να ισχυροποιούν το ζώδιό σας. Από την άλλη πλευρά, όσο πιο πολλές συνόδους σχηματίζει ο Ήλιος σας με άλλους πλανήτες, τόσο περισσότερο μοιάζετε στο ζώδιό σας.

Οι ιδιότητες του ζωδίου σας τονίζονται τόσο ισχυρά από τους άλλους πλανήτες, που σπάνια πέφτει κανείς έξω ως προς το ζώδιό σας.

Οι σύνοδοι, πρώτα – πρώτα, είναι ισχυρότερες όταν συμβαίνουν στο ίδιο το ζώδιο. Καμιά φορά συμβαίνει να έχετε μια σύνοδο έξω από ένα ζώδιο και αυτό γίνεται όταν ένας πλανήτης καταλαμβάνει τις χαμηλότερες μοίρες ενός ζωδίου και ο άλλος πλανήτης τις υψηλότερες μοίρες του επομένου. Είναι σε διαφορετικά ζώδια, όμως αποτελούν μέρος της συνοδού.

Για παράδειγμα, ο άτομο που έχει τον Ήλιο σε σύνοδο με την Αφροδίτη, παρά το γεγονός ότι ο Ήλιος του είναι προς το τέλος της Παρθένου και η Αφροδίτη στις αρχές τον Ζυγού. Για να είναι όμως ισχυρή η σύνοδος και να είναι φανερή η επίδρασή της θα πρέπει να πραγματοποιείται στο ίδιο ζώδιο.

Ίσως η πιο ασυνήθιστη περίπτωση συνόδων που θα μελετήσουμε συνοπτικά εδώ είναι εκείνη της Ανι Μόροου Λιντμπέρκ (σύζυγος του αεροπόρου Τσαρλς Λιντμπέρκ) που έχει πέντε πλανήτες σε σύνοδο με τον Ήλιο και έναν έκτο, τον Ερμή, μόλις και μετά βίας έξω από την επιρροή της συνόδου. Αν και οι περισσότεροι πλανήτες καταλαμβάνουν τον ήσυχο Καρκίνο, όλοι είναι τοποθετημένοι στο δέκατο οίκο. Ήταν λοιπόν αναπόφευκτο η ντροπαλή και σοβαρή αυτή κυρία να δει την ιδιωτική της ζωή να γίνεται θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος,

Η κα Λίντμπεργκ έχει τους Διδύμους στις 21 μοίρες και πάνω στην ακμή του οίκου της καριέρας, πράγμα που δείχνει τις δυο καριέρες, τα ταξίδια και τη συγγραφή. Ο Δίας στις 21 μοίρες των Διδύμων σε ακριβή σύνοδο, τονίζει ευχάριστα την καριέρα της. Ο Δίας, πλανήτης της τύχης, είναι σε σύνοδο, επίσης, στις 0 μοίρες του Καρκίνου με τον Ήλιο και δείχνει ένα άτομο αισιόδοξο, φιλοσοφημένο, θρησκευόμενο, που αγαπά τα βιβλία και τα ταξίδια. Αμέσως μετά έρχεται ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Ήλιο της στις 22 μοίρες των Διδύμων.

Η σύνοδος αυτή στο δέκατο οίκο φανερώνει ένα συναισθηματικό άτομο, μοναχικό από πολλές απόψεις, που δοκιμάζει στη ζωή του πολλές διακυμάνσεις. Εφόσον όλα αυτά γίνονται στο δέκατο οίκο, η καριέρα και η δημόσια εικόνα του ατόμου αυτού παρουσιάζει, επίσης, πολλά σκαμπανεβάσματα. (Η κα Λίντμπεργκ και ο σύζυγός της κατακρίθηκαν για τη στάση τους απέναντι στους Ναζί).

Ένα άτομο με σύνοδο Ηλίου – Πλούτωνα είναι βαθιά ενδοσκοπικό, δηλαδή δεν ξεφεύγει τίποτα από τα μάτια του, είναι ένα άτομο που επιβιώνει πάντα, που εξερευνά τα μυστήρια της φύσης, που περνά από κόσκινο τα συναισθήματα και εξετάζει σε βάθος τα πάντα. Δε δειλιάζει να γκρεμίζει για να ξανακτίσει κάτι καινούργιο.

Συνήθως, η σύνοδος Ηλίου – Πλούτωνα είναι μια αποκλειστικά ιδιωτική όψη, όμως η τοποθέτηση των πλανητών αυτών στο δέκατο οίκο δείχνει πως οι προσωπικές της σκέψεις μπορούν να είναι η βάση για μια δημόσια καριέρα. Και για των λόγων μας το αληθές, εκείνη μάλλον δε συμβιβάστηκε ποτέ με τη δημοσίευση των προσωπικών της ημερολογίων. Στη συνέχεια, ο Ήλιος της συναντά τον Άρη στις 7 μοίρες τον Καρκίνου. Πράγμα που δείχνει το πάθος με το οποίο υπεράσπιζε το σπίτι της, το σύζυγο, τα παιδιά και την ιδιωτική της ζωή. Παρά το εύθραυστο παρουσιαστικό της, έλεγε ξεκάθαρα τη γνώμη της ανεξάρτητα από το πόσο αντίθετη ήταν.

Η σύνοδος Ηλίου – Σελήνης στις 8 μοίρες του Καρκίνου την έκανε αποφασιστική και επίμονη στην επιδίωξη των στόχων της, των ιδανικών και των ιδεών της. Μπορούσε να αφιερώσει όλες της τις δραστηριότητες σε κάτι που ήθελε (Ήλιος) και τις ψυχικές της δυνάμεις (Σελήνη). Και τέλος, έχουμε τη σύνοδο Ηλίου – Ποσειδώνα στις 9 μοίρες του Καρκίνου. Αυτή η σύνοδος εξηγεί την πλούσια σε σχήματα λόγου γραφή της κας Λίντμπεργκ, τις εκλεπτυσμένες της αρετές, της ευαισθησίας της και (αφού ο Ποσειδώνας κυβερνά τη θάλασσα και ο Καρκίνος είναι ζώδιο του νερού) την αγάπη της για τους ωκεανούς.

Στο πιο γνωστό της βιβλίο, «Δώρο της Θάλασσας», συγκρίνει τα θαλασσινά κοχύλια με τις διάφορες φάσεις της ζωής. Ζει σ’ ένα ατελές σπίτι στην ήσυχη και γραφική ακτή Κονέκτικατ. Αν λάβουμε υπόψη μας τις εξαιρετικές αυτές συνόδους του Ηλίου καταλαβαίνουμε απόλυτα τη δημιουργικότητα, την τάση της για απομόνωση, την ικανότητα επιβίωσης μετά από τον πόνο και τις αντιξοότητες της ζωής της και την αφοσίωσή της στην οικογένεια.

Αν οι σύνοδοι αυτοί συνέβαιναν στον τέταρτο οίκο του σπιτιού ή στον δωδέκατο των μυστικών, πολύ πιθανόν να μην ξέραμε τίποτα γι’ αυτή, όμως επειδή υπάρχουν στο δέκατο οίκο της καριέρας, γίναμε μάρτυρες της ιδιωτικής ζωής μιας γυναίκας που δεν της άρεσε καθόλου να εκθέτει στα μάτια του κόσμου τη ζωή της.

Υπήρξαν επίσης και πολλές άλλες γυναίκες με ισχυρή έμφαση του Ηλίου και ίσως χάρη σε αυτήν διακρίθηκαν σε τομείς που ήταν ανδρικά προπύργια. Η Γερτρούδη Στέιν είχε τον Ήλιο, τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Κρόνο σε σύνοδο στον Υδροχόο, πράγμα που εξηγεί τον πρωτοποριακό τρόπο της ζωής της, τους άπειρους φίλους της (ο Υδροχόος είναι το ζώδιο της φιλίας), τις ασυνήθιστες απόψεις της για τον έρωτα και το μοναδικό στιλ γραφής της.

Επίσης, μια άλλη διάσημη συγγραφέας, η Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνιγκ, είχε τον Ήλιο, τον Ερμή, τον Άρη και τον Πλούτωνα σε σύνοδο στους Ιχθείς και τον έκτο οίκο της εργασίας. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγηθεί το γεγονός ότι η υπερευαίσθητη, με πλούσιο καλλιτεχνικό ταλέντο, αλλά και έντονη αβεβαιότητα αυτή γυναίκα επέτρεψε στον πατέρα της να την καταπιέζει, μέχρι τα σαράντα της χρόνια; Η έντονη εσωστρέφειά της, σχεδόν μυστικοπάθεια, η ακραία έμφαση των Ιχθύων την έκανε τρυφερή, γλυκιά, αξιαγάπητη, όμως συγχρόνως τη γέμιζε φοβίες.

ΟΧέρμπερτ Χούβερ, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους προέδρους της Αμερικής, είχε τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Άρη και τον Ουρανό σε σύνοδο στο Λέοντα. Οι πολυάριθμοι εχθροί του τον κατηγορούσαν πως φερόταν σαν βασιλιάς αντί, σαν πρόεδρος και δεν είχε κανένα έλεος για το λαό που υπέφερε στη διάρκεια της οικονομικής κατάρρευσης. Η πρώτη κατηγορία πρέπει να αληθεύει. Ο Λέοντας είναι το ζώδιο της βασιλείας και οι άνθρωποι με πολλούς πλανήτες στο Λέοντα αγαπούν να φέρονται σαν βασιλιάδες.

Ο Χούβερ συνήθιζε να δίνει κάθε βράδυ επίσημο δείπνο ακόμα και στη διάρκεια του οικονομικού κραχ. Η δεύτερη κατηγορία, ωστόσο, ίσως δε στέκει. Ο Λέοντας είναι το ζώδιο που κυβερνά την καρδιά και ο Χούβερ ήταν γενναιόδωρος άνθρωπος. Κατεύθυνε τις προσπάθειες ανοικοδόμησης της Ευρώπης με τα εκατομμύρια των λιμοκτονούντων μετά και από τους δυο παγκόσμιους πολέμους. Η ασυνήθιστη ζωή του φαίνεται από τις συνόδους του Ηλίου του.

Από φτωχόπαιδο έγινε εκατομμυριούχος (σύνοδος Ηλίου – Ουρανού) χάρη στις σκληρές του προσπάθειες και μόνο (σύνοδος Ηλίου – Άρη) και επιθυμούσε να τον αγαπούν και να τον θαυμάζουν (σύνοδος Ηλίου – Σελήνης). Το χαρακτηριστικό του Λέοντα – η μανία του δηλαδή να φέρεται σαν βασιλιάς – ήταν και η αφορμή της έντονης επιθυμίας του να αγαπηθεί από τις μάζες. Όμως, εξαιτίας των απρόβλεπτων μεταστροφών της επιρροής της συνοδού Ηλίου – Ουρανού, κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό της πατρίδας του μόνο όταν τέλειωσε η προεδρική του θητεία.

Το να έχει κανείς πολλούς πλανήτες σε σύνοδο με τον Ήλιο είναι εξαίρεση και όχι κανόνας. Οι περισσότεροι από μας έχουμε μια ή δυο για να αντιμετωπίσουμε – αν και όταν πρόκειται για τους ισχυρούς πλανήτες Άρη ή Ουρανό, μια ή δυο είναι παραπάνω από αρκετές. Περιγράφουμε παρακάτω την επίδραση των συνόδων τον Ηλίου με κάθε πλανήτη. Επίσης δίνουμε και μια μικρή λίστα με γνωστές προσωπικότητες (επιλέγουμε για το άρθρο μας ξένες για ευνόητους λόγους) σε κάθε όψη που μελετάμε, για να μπορείτε να συγκρίνετε τη ζωή τους σε σχέση με την επιρροή που δέχτηκαν από τις όψεις αυτές.

Ακόμα, δε θα είναι δύσκολο να δείτε την επιρροή των συνόδων αυτών στη δική σας ζωή. Ο Ήλιος είναι το ισχυρότερο πλανητικό σώμα και κάθε πλανήτης τον ηλιακού μας συστήματος εξάρτηση απ’ αυτόν. Μπορείτε ως εκ τούτου να φανταστείτε την επίδραση που έχει στο μικρό «σύμπαν», που είναι ένας ατομικός χάρτης.

 

Σύνοδος Ηλίου – Σελήνης

Η σύνοδος αυτή είναι από τις πιο ισχυρές ηλιακές συνόδους. Η εξωτερική σας ζωή (Ήλιος) και η εσωτερική σας (Σελήνη) ταυτίζονται. Δεν μπορείτε να έχετε δυο πρόσωπα. Δεν μπορείτε να προσποιηθείτε δημοσίως για κάτι και να ενεργήσετε διαφορετικά στην προσωπική σας ζωή. Είστε αρκετά δυνατοί ώστε να είστε ο εαυτός σας πάντα και περιμένετε από τους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.

Από την άλλη πλευρά όμως σας λείπει η αντικειμενικότητα και η εύκολη προσαρμογή. Είστε ανίκανοι να δείτε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, γιατί εκείνο που βλέπετε είναι αυτό που εσείς πιστεύετε. Μπορεί να είστε απορροφημένοι στις δικές σας σκέψεις και μόνο. Μπορεί να παραπονείστε για παράδειγμα για τη «βροχή που έβρεξε το καινούργιο σας ρούχο», ξεχνώντας πως το ίδιο έγινε και στους άλλους.

Η όψη αυτή μπορεί να είναι καλή για καθαρά προσωπικούς και μονομερείς στόχους, όμως πολύ κακή για την ισορροπία της. Απογοητεύεστε τόσο πολύ όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας, που η δυστυχία σας αυτή καταστρέφει και όλες σας τις στιγμές.

Γνωστές προσωπικότητες: Μάρλον Μπράντο, Ντόρις Ντέι, Λίντον Τζόνσον, Τζόζεφ Κένενπ, Φρεντ Αστέρ (η μονομανία του με ένα στυλ χορού), Βασίλισσα Βικτόρια (όταν πέθανε ο σύζυγός της αποσύρθηκε επί μακρόν από τα καθήκοντά της), Καρλ Μαρξ, Τζάκι Ρόμπινσον.

 

Σύνοδος Ερμή – Ηλίου

Είναι ένας πολύ συχνός συνδυασμός, αφού ο Ερμής δεν απέχει παραπάνω από ένα ζώδιο από τον Ήλιο. Μπορεί κανείς πολύ εύκολα να ξεχωρίσει τους ανθρώπους αυτούς, γιατί συνηθίζουν να ξεκινούν κάθε φράση, προφορική ή γραπτή, με τη λέξη «εγώ». (Ο Ήλιος είναι το εγώ και ο Ερμής η επικοινωνία).

Εάν έχετε τη σύνοδο αυτή αγαπάτε το διάβασμα, το γράψιμο και τη συζήτηση. Εκφράζεστε με ευκολία, ειδικότερα σε θέματα που πας αφορούν προσωπικά. Πιθανόν να είστε λιγότερο ενημερωμένοι για θέματα που δε σας ενδιαφέρουν ή δε σας αφορούν άμεσα. Όσον αφορά την αντικειμενικότητά σας, θα ήταν καλύτερη αν είχατε τον Ερμή έξω από την ακτίνα της συνοδού ή σε κάποιο άλλο ζώδιο.

Παρ’ όλα αυτά πολλοί γνωστοί μελετητές και συγγραφείς γεννήθηκαν με τη σύνοδο αυτή: Άγιος Αυγουστίνος, Πετράρχης, Βιργίλιος, Θεόδωρος Ρούσβελτ, Αντλέι Στήβενσον, Χένρυ Μίλερ, Τσάρλι Τσάπλιν, Γερτρούδη Στέιν, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Λουί Παστέρ, Ντάνιελ Γουέμπστερ, Χένρυ Γουόντσγουορθ Λονγκφέλοου, Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, Ρόμπερτ Μπράουνιγκ, Ιούλιος Βερν, Γκιουζέπε Βέρντι, Λέων Τολστόι, Έντιθ Γουθέρτον, Εμίλ Ζολά, Στιβ Αλεν, Γκορ Βιντάλ, Νόρμαν Μέιλερ και Ζαν Πολ Σαρτρ.

 

Σύνοδος Αφροδίτης – Ηλίου

Έχετε ένα τρόπο να πλησιάζετε τη ζωή, τον έρωτα και τις σχέσεις, με τον τυπικό τρόπο τον ζωδίου σας: με προσοχή όσον αφορά την Παρθένο ή τον Αιγόκερω, με ορμητικότητα για ένα ζώδιο όπως ο Κριός ή ο Λέων.

Όποιο και αν είναι το ζώδιο σας, η ζωή σας είναι ο έρωτάς σας και έρωτας η ζωή σας, ανεξάρτητα από το πόσο το δείχνετε. Δε σας αρέσει καθόλου η μοναξιά και είστε πολύ εξαρτημένοι από τις συντροφιές σας γενικότερα και από τον/την αγαπημένο/η σας ειδικότερα. Έχετε καλλιτεχνικές και μουσικές τάσεις και μπορεί αν το παρακάνετε να οδηγηθείτε σε μονοπάτια επικίνδυνου αισθησιασμού, φιληδονίας και χλιδής. Αν όχι, θα είστε ο χαριτωμένος και ραφινάτος εαυτός σας, που θα εμπνέει τον έρωτα και τη φιλία, τόσο φυσικά όσο η αναπνοή σας.

Πάρα πολλοί άνθρωποι που αγαπήθηκαν από τον κόσμο έχουν την όψη αυτή. Ανάμεσα σ’ αυτούς και χαρακτήρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους όπως οι: Ζαν Ντ’ Αρκ, Τζέιμς Κάγκνει, Λούις Αρμστρονγκ, Τζον Μπάριμορ, Φράνκλιν Ντελάνπ Ρούζβελτ, Τζον Κένεντι, Έλεν Κέλερ, Τζόε Ντιμάτζιο, Τζον Κιτς, Τζέιμς Τζους, Τζέιμς Θάρμπερ, Μπίλι Γκράχαμ, Τζακ Μπένι, Μπομπ Ντύλαν.

 

Σύνοδος Άρη – Ηλίου

Ξέρετε τι θέλετε και πώς να το αποκτήσετε, είστε πρόθυμοι να δουλέψετε σκληρά γι’ αυτό, αν και τείνετε να είστε ανυπόμονοι. Είστε επιθετικοί, δραστήριοι και ανταγωνιστικοί. Αν δε μετριάσετε την ενεργητικότητά σας, κινδυνεύετε να φάτε τα μούτρα σας, γιατί συγχρόνως δεν παύετε να σκέφτεστε τις επιπτώσεις που φέρνουν οι πράξεις σας στους άλλους. Η ενέργεια (Άρης) κατευθύνεται δυναμικά προς την προέκταση του εγώ σας (Ήλιος). Είστε σαν τα παιδιά, που τα τιμωρούν γιατί «τα λένε έξω από τα δόντια».

Στηρίζεστε στις δικές σας δυνάμεις για να βελτιώσετε τη θέση σας και προκαλείτε την αντιπάθεια εκείνων που δεν κάνουν το ίδιο. Ποτέ δεν επαναπαύεστε στις δάφνες σας και πάντοτε θέλετε περισσότερα, όπως οι προσωπικότητες που αναφέρουμε παρακάτω:

Μικελάντζελο, ο αναμορφωτής Ούπτον Σίνκλερ, Λίντον Τζόνσον, Φάραχ Φώσετ (ήταν τόσο αποφασισμένη να αποδείξει ότι είναι και καλή ηθοποιός, που όταν πήρε ένα δύσκολο ρόλο στην ταινία «Extremities», συνέχιζε να παίζει παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της παράστασης έσπασε το χέρι της), Πήτερ Σέλερς, Ράλφ Νέιντερ, Μαρία Σέλει, Έβα Περόν, Π.Τ. Μπάρνουμ, Γκρούσο Μαρξ, Σίρλει Μακ Λέιν, η γερουσιαστής των Η.Π.Α. Μάργκαρετ Τσέιζ Σμιθ, Μάρκ Τουέν, Μπέρτραντ Ράσελ, Μπόνι Πάρκερ (της συμμορίας Μπονι και Κλάιντ), Τζον Χιούστον, Αντλει Στήβενσον, Τζορτζ Σκοτ, Τζον Γκλεν, και Ράκελ Γουέλς.

 

Σύνοδος Δία – Ηλίου

Η πληθωρική σας προσωπικότητα δύσκολα περιγράφεται. Είστε γενναιόδωροι, αισιόδοξοι, εξωστρεφείς και σίγουροι για τον εαυτό σας, εκτός και αν η σύνοδος σχηματίζει άλλες δυσμενείς όψεις. Γενικά η τύχη έρχεται από εκεί που δεν το περιμένετε και την τελευταία στιγμή σας βγάζει από αδιέξοδο. Σας ενδιαφέρουν όλοι και όλα, αγαπάτε τα ταξίδια και τα βιβλία. Φιλοσοφείτε ακόμα και στις μεγαλύτερες στενοχώριες σας.

Με το πέρασμα των χρόνων έχετε την τάση να παχαίνετε, ωστόσο όμως βασικά έχετε καλή υγεία. Από τους ελάχιστους κινδύνους που αντιμετωπίζετε δυο είναι σημαντικοί. Ο πρώτος είναι να γίνετε υπερβολικά περήφανοι και ξιπασμένοι και ο δεύτερος να βασιστείτε στα φυσικά σας προσόντα και όχι στη δουλειά σας. Ωστόσο, αν είστε εργατικοί, η προσωπικότητά σας θα λάμψει σύντομα και οι άνθρωποι θα σας θαυμάζουν. Έχετε κλίση στο γράψιμο, την πολιτική, τη νομική, την ηθοποιία, τα σπορ, την τέχνη ή τη μουσική, όπως αποδεικνύει η παρακάτω λίστα:

Λίντον Τζόνσον, Τουλούζ Λοτρέκ, Γκρέκορυ Πεκ, Ουλάισις Σ. Γκραντ, D.Η. Λόρενς, Ντέιβιντ Μπεν Κουριόν, Χένρυ Φόντα, Μπάρμπαρα Στάνγοικκ, Ρόντγιαρντ Κίπλιγκ, Πωλ Μακ Κάρτνεϋ, Μαρία Κάλλας, Αύγουστος Ροντέν, Κλωντ Μονέ, Έρμα Μπόμπεκ και Σάλυ Φίλντς.

 

Σύνοδος Κρόνου – Ηλίου

Η σύνοδος αυτή δείχνει πως ο δρόμος της ζωής σας θα είναι δύσκολος, όμως το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι η αποφασιστικότητα, που σας δίνει τη δυνατότητα να βαδίσετε το δρόμο αυτό. Εάν δεν παραιτηθείτε, απογοητευτείτε ή γίνετε πικρόχολοι (κίνδυνοι που παραμονεύουν στην όψη αυτή), μπορείτε να κατακτήσετε την επιτυχία γιατί ή όψη αυτή είναι φοβερά ισχυρή.

Είστε ώριμοι, σοβαροί, εργατικοί, υπεύθυνοι και συχνά μάλλον αμίλητοι και ντροπαλοί. Η ζωή για σας δεν είναι παιγνίδι, γιατί τίποτα δε σας έρχεται εύκολα. Τα παιδικά σας χρόνια σηματοδοτούνται από πρώιμες ευθύνες ή το χωρισμό γονιών. Δεν εκδηλώνετε εύκολα τα αισθήματά σας. Είναι δύσκολο για σας να πλησιάσετε τους άλλους, όπως το ίδιο δύσκολα οι άλλοι διαπερνούν τις προστατευτικές ασπίδες, που ορθώνετε μέσα σας και γύρω σας. Αυτός ο υπέρ-προστατευτισμός γίνεται αιτία να χάνετε ευκαιρίες και συνήθως δε φτάνετε στην επιτυχία, παρά στη μέση ηλικία. Παρ’ όλα αυτά αν αποφύγετε την αυτολύπηση, οι ξεχωριστές σας αρετές σας κάνουν το ίδιο αξιοθαύμαστους με τις προσωπικότητες που ακολουθούν:

Ρομπερτ Κένεντι, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ροκ Χάντσον, Ο. Χένρι, Ανι Οκλει, Νόελ Κάουαρντ, Γερτρούδη Στάν, και Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ.

 

Σύνοδος Ουρανού – Ηλίου

Είστε μια ασυνήθιστη προσωπικότητα, που είναι μοιραίο να ζήσει μια ταραχώδη ζωή. Με λίγα λόγια μπορεί να είστε «μέσα και έξω, πάνω και κάτω», χωρίς να προλάβετε να το συνειδητοποιήσετε. Οι άνθρωποι ποτέ δεν ξέρουν την επόμενη κίνησή σας, συχνά ούτε εσείς οι ίδιοι.

Είστε περιπετειώδεις, ευερέθιστοι, απρόβλεπτοι, συχνά μεγαλοφυείς. Είστε εξερευνητές – αν ανήκετε σε ήσυχο ζώδιο εξερευνάτε ψυχές, σκέψεις και αισθήματα αντί για βουνά και ουρανούς. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν πως είστε ευφυΐες, άλλοι πάλι τρελοί – και δυο πλευρές έχουν δίκιο. Οι εμπνεύσεις σας είναι μεγαλειώδεις – το ίδιο και οι διαβολικοί πειρασμοί.

Τις περισσότερες φορές τα ξαφνικά σας προαισθήματα (που πάντοτε ακολουθείτε) είναι άριστα, όμως και συχνά καταστροφικά (ποτέ δε λέτε τι ακριβώς σκέφτεστε, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά). Είστε τόσο ανεξάρτητοι και ανυπότακτοι, που αντιστέκεστε σε οποιονδήποτε σας πει τι να κάνετε, ακόμα και αν έχει δίκιο. Θα προτιμούσατε να ναυαγήσετε στη μέση τον ωκεανού, παρά να νιώσετε την ανία, όπως και οι ομοιοπαθείς προσωπικότητες που ακολουθούν:

Τζέρι Λιούις, Ντουάιτ Ειζενχόβερ, Πέρσι Μπάισι Σίλει, Λιούις Κάρολ, Αρθουρ Κόναν Ντόιλ, Λουί Παστέρ, Σίγκμουντ Φρόιντ, Ευγένιος Ο’Νιλ, Γουώλτ Ντίσνεϊ, Κλάρα Μπάρτον, Μάργκαρετ Μιντ, Μάρλεν Ντίτριχ, Χάουαρντ Χιουζ, Κάρολ Μπουρνέτ, Σάντι Ντένις και Τζούντι Κόλινς.

 

Σύνοδος Ποσειδώνα – Ηλίου

Στα μάτια μερικών είστε το χαμένο ζωάκι που χρειάζεται προστασία, στα μάτια άλλων είστε ένα χαμένο ζωάκι που θα μπορούσε να γίνει ένα νόστιμο ψητό. Κάνετε τους ανθρώπους να βγάζουν προς τα έξω τα καλύτερα και τα χειρότερα ένστικτά τους, εξαιτίας της αιθέριας αθωότητας τον παρουσιαστικού σας.

Η ζωή σας διαμορφώνεται από τους άλλους και όχι από σας, εκτός και αν έχετε άλλες όψεις να σας προστατεύουν. Είστε πνευματώδεις και χαριτωμένοι, όμως η συναίσθηση της πραγματικότητας δεν είναι μια από τις αρετές σας, εκτός και αν οι πλανήτες σας είναι σε σταθερά ή γήινα ζώδια. Μια φράση που σας χαρακτηρίζει είναι «από άλλο κόσμο», γιατί, είστε πιο ευτυχείς, ζώντας σ’ ένα δικό σας ωραιοποιημένο προσωπικό κόσμο. Αυτό το πράγμα σας δίνει μια ακατανίκητη αύρα μυστηρίου, όμως κινδυνεύετε να πάθετε κακό, γιατί δε βλέπετε τις κακές προθέσεις των άλλων.

Συχνά ξεγελάτε τον εαυτό σας πως όλα θα είναι απλά και καλά, γιατί έτσι θέλετε να πιστεύετε. Όταν δε συμβαίνει αυτό – πράγμα πολύ συνηθισμένο – η ζωή σας χειροτερεύει. Αυτοί που πραγματικά σας αγαπούν εκνευρίζονται μαζί σας γιατί δεν ακούτε και δεν μαθαίνετε. Όμως δεν μπορούν να είναι θυμωμένοι μαζί σας, γιατί είστε πραγματικά πολύ γλυκά άτομα. Από πολλές απόψεις, Μπορείτε να είστε πιο μπροστά από την εποχή σας, όπως ήταν οι:

Λουί Παστέρ, Τζώρτζ Όργουελ, Τόμας Έντισον, Νέλσον Ροκφέλερ, Χάρυ Τρούμαν (ευτυχώς γι’ αυτόν η σύνοδος ήταν στο σταθερό, γήινο ζώδιο του Ταύρου), Κολ Πόρτερ, Ρίτσαρντ Ρότζερς, Τζέιμς Μπολντγουίν.

 

Σύνοδος Πλούτωνα – Ηλίου

Είστε μοναχικοί και βαριά διορατικοί ως προς τις ψυχικές σας δυνάμεις και εκείνες των άλλων. Η ζωή σας φτάνει συχνά σε κρίσιμα σημεία, όμως τα καταφέρνετε και ξαναγεννιέστε από τις στάχτες σας, σαν τον παροιμιώδη φοίνικα για να πετάξετε ψηλότερα. Σε στιγμές απελπισίας φτάνετε σε έσχατο σημείο για να αντλήσετε και πάλι από μέσα σας τη δύναμη που χρειάζεστε για να επουλώσετε τις πληγές σας.

Οι δημιουργικές σας δυνατότητες είναι τεράστιες, η εσωτερική σας ανάπτυξη ποτέ δε σταματά. Είστε ο καλύτερος φίλος του εαυτού σας, μαζί και ο χειρότερος εχθρός, γιατί βλέπετε και αισθάνεστε τα πάντα έντονα και βαθιά. Πρέπει να προσέξετε να μη χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας για να εξουσιάσετε άλλους, μόνο και μόνο για τη λαχτάρα σας για δύναμη.

Παραδείγματα της απόκρυφης αυτής όψης είναι εκείνα των: Γουίλιαμ Ράντολφ Χιρστ, Τζον Ανταμς, Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνιγκ, Εμίλ Zoλά, Νόρμαν Βίνσεντ Πιλ, Λίλιαν Χέλμαν, Βαν Κλίμπερν και Ζαν Πολ Σαρτρ – όλοι ισχυρές, αδρές προσωπικότητες, που στη ζωή τους είχαν πάρα πολλά πράγματα να υπερκεράσουν.

 

Πολλές ευχαριστίες στην διάσημη Αστρολόγο LINA ACCURSO για την άδειά της
να χρησιμοποιήσουμε από το προσωπικό της αρχείο παραδείγματα διασήμων για το άρθρο μας.
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments