0 0 votes
Article Rating

Ο κύκλος των φετινών εκλείψεων κλείνει με την Ηλιακή έκλειψη που γίνεται το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 12.57’ ώρα Ελλάδας στην 18.41’ μοίρα του Λέοντα και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθήνας λαμβάνει χώρα στον 10ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 4.45’ μοίρα του Σκορπιού και Μεσουράνημα στην 10.29’ μοίρα του Λέοντα. Ο Ήλιος κυβερνά τον 10ο και η Σελήνη τον 9ο οίκο του χάρτη.

Ο συνδυασμός του Λιονταριού και του 10ου οίκου δε μπορεί παρά να μας παραπέμψει σε θέματα και πρόσωπα διακυβέρνησης και εξουσίας. Έπειτα λοιπόν από δύο αποδεδειγμένα έντονες καλοκαιρινές εκλείψεις, αυτή η τελευταία έρχεται να θέσει τα δικά της ζητήματα προσπαθώντας να τα εκφράσει μέσα από την καινούργια οπτική της νέας Σελήνης.

Κουβαλάει ωστόσο μαζί της όλους τους προβληματισμούς της Σεληνιακής έκλειψης που προηγήθηκε αφού ο ωροσκόπος του χάρτη στην 4η μοίρα σταθερού ζωδίου μας υπενθυμίζει πως σε οποιαδήποτε εξέλιξη πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη όλα εκείνα που αυτή η προηγούμενη έκλειψη έφερε στην επιφάνεια με αυτόν τον βίαιο και άγριο τρόπο.

Είναι ωστόσο ολοφάνερο πως τα γεγονότα δυσκολεύονται να ‘ τρέξουν’ επί του παρόντος μια και ο Ερμής σε ανάδρομη φορά συμμετέχει στην έκλειψη και όχι μόνο. Η παρουσία εξαιρετικά πολλών ανάδρομων πλανητών, συμπεριλαμβανομένου και του Άρη που εξακολουθεί τη σύνοδο του με το Νότιο Δεσμό της Σελήνης όπως και τη συγκρουσιακή του όψη με τον Ουρανό, δηλώνουν πως χρειάζεται πολλή σκέψη και μελέτη αναφορικά με όλα τα λάθη και τις ατασθαλίες που έρχονται από το παρελθόν αλλά και τις ριζικές αλλαγές και όλα τα νέα ξεκινήματα που είναι απαραίτητα εκ μέρους των ανθρώπων που βρίσκονται σε θέση ισχύος και παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις.

Αυτό βεβαίως θα περάσει μέσα από εντάσεις και αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού δεν είναι εύκολο να ξεριζωθούν πεποιθήσεις και αντιλήψεις πολλών ετών που αφορούν τον τόπο και την έννοια της ιδιοκτησίας(Ουρανός κυβερνήτης 4ου).

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφίαλες οικονομικές υποσχέσεις μέσα από το χώρο του κοινοβουλίου ως αντιστάθμισμα για τη δημιουργία ελπίδας στο λαό- μια και ο Δίας κυβερνήτης 2ου σε όψη τετραγώνου με τη νέα Σελήνη δημιουργεί τις προϋποθέσεις- που όμως πολλές από αυτές στη συνέχεια θα αναιρεθούν αφού δεν θα γίνεται να πραγματοποιηθούν εξαιτίας των εξωτερικών παραγόντων δημιουργώντας άλλη μια φορά το συναίσθημα του κενού και της απογοήτευσης. (Ερμής κυβερνήτης 8ου-11ου ανάδρομος, Σελήνη προερχόμενη από τον 9ο σε όψη χιαστή με Ποσειδώνα).

Γνωρίζουμε βέβαια πως οι υποσχέσεις για οικονομική πρόοδο είναι ήδη πολλές. Η Αφροδίτη στο Ζυγό, ζώδιο της διακυβέρνησης της, σε καλές όψεις με τους Δεσμούς δίνει μια καλή προοπτική για το ξεκίνημα θετικών εξελίξεων σε οικονομικές υποθέσεις και συνεργασίες, ωστόσο η εμπλοκή της στο Ταυ-τετράγωνο με τον Κρόνο και τον Χείρωνα μας προειδοποιεί πως τα βάσανα μας δεν έχουν ακόμα τελειώσει.

Άρα ενώ είναι γεγονός ότι μπορεί να προχωράμε ένα βήμα προς την βελτίωση καλό είναι να μην υπέρ αισιοδοξούμε ελπίζοντας σε θαύματα αφού έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και σίγουρα δεν έχουμε ξεφύγει από το άγρυπνο μάτι των εξωτερικών μας ελεγκτών που κατά καιρούς θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους βάζοντας μας όρια ώστε να μας επαναφέρουν στην τάξη.

Αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο προετοιμάζονται πράγματα γενικότερα, ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο, των οποίων τις εξελίξεις θα δούμε κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κι έπειτα βέβαια από τη Νέα Σελήνη της 9ης Σεπτεμβρίου στο ζώδιο της Παρθένου με τον Άρη πλέον σε ορθή φορά στην 29η μοίρα του Αιγόκερω να ετοιμάζεται να ξαναμπεί στον Υδροχόο για να θέσει σε εφαρμογή και να ολοκληρώσει το μεγάλο κύκλο των εκκρεμοτήτων που άνοιξε, σε συνδυασμό με τις εκλείψεις, στην διάρκεια της ανάδρομης πορείας του.

Από αυτή την Ηλιακή έκλειψη επηρεάζονται τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί από 7 ως 10 του ζωδίου τους ή έχουν ωροσκόπο, Μεσουράνημα και προσωπικούς πλανήτες από την 17η ως την 20η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Είναι μια καλή στιγμή να προετοιμάσετε τα σχέδια σας με ώριμη σκέψη και καλή οργάνωση ώστε αρχικά να ωριμάσουν μέσα σας και τελικά να τα βάλετε σε εφαρμογή λίγο αργότερα. Βάλτε λοιπόν καινούργιους στόχους για εκκινήσεις που ήδη στριφογυρνάνε στο μυαλό σας χωρίς όμως να ξεπερνάτε τα όρια των δυνατοτήτων σας αποφεύγοντας την παγίδα της υπερβολής και της μεγάλης αισιοδοξίας που μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθη και εν τέλη στην υποχώρηση. Έχετε όλα τα περιθώρια να σκεφτείτε και στην πορεία, όχι τώρα αλλά από τον επόμενο μήνα, να δράσετε στοχεύοντας την επιτυχία.

Να θυμίσουμε ότι γενικότερα η περίοδος των εντάσεων και των ανατροπών δεν έχει ακόμα τελειώσει. Έτσι εξακολουθούμε να είμαστε προσεχτικοί σε όλες μας τις σχέσεις και τις συνεργασίες αποφεύγοντας επιθετικές συμπεριφορές, στις μετακινήσεις μας, σε οτιδήποτε αφορά ηλεκτρισμό ή κοφτερά αντικείμενα, σε ατυχήματα από βιασύνη και απροσεξία, ενώ καλό θα είναι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση καταστάσεων αιφνιδιασμού.

Μέχρι το τέλος του μήνα αποφεύγουμε σημαντικές συμφωνίες και υπογραφές, τσεκάρουμε προσεχτικά ραντεβού και μηνύματα(και δρομολόγια μια και είναι εποχή ταξιδιών έχοντας στο μυαλό μας την πιθανότητα της αναβολής ή της καθυστέρησης) και δεν ακούμε ή δεν δίνουμε υποσχέσεις που ενδεχομένως θα χρειαστεί να τις αναθεωρήσουμε.

Αν κάτι τώρα δεν τελειώνει θα το βρούμε μπροστά μας από τον επόμενο μήνα οπότε ας αφήσουμε τον Αύγουστο να περάσει χωρίς πολλές υποχρεώσεις στα πλάνα μας. Εξάλλου είναι μήνας διακοπών!

Να θυμίσουμε επίσης ότι το ζώδιο του Λέοντα μέσα στο οποίο διαδραματίζεται το νέο φεγγάρι εκπροσωπεί τη χαρά, τη δημιουργία, τη διασκέδαση και τον έρωτα! Προς αυτή την κατεύθυνση μας σπρώχνει να στραφούμε με το Δία να σιγοντάρει και να μας κάνει να θέλουμε να το απολαύσουμε και να το ζήσουμε… πολύ!

Κάπου εκεί κινδυνεύει και ο προϋπολογισμός μας να τεθεί εκτός ορίων από την ανάγκη μας να ξοδέψουμε προκειμένου να το ευχαριστηθούμε! Καινούργιοι συναρπαστικοί έρωτες κάνουν την εμφάνιση τους αλλά και οι επιστροφές των παλιών με καινούργιο πρόσωπο και υποσχέσεις θα έχουν την τιμητική τους. Περάστε καλά αλλά μην τα πιστεύετε όλα!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments