0 0 votes
Article Rating

Έχουμε όλοι αυτό που χρειάζεται για να γίνουμε ψυχικοί ή να αναπτύξουμε διαισθητικές ικανότητες; Τι αστρολογικά κλειδιά θα μπορούσαν να βρεθούν τα οποία να επηρεάζουν μια αφυπνισμένη Έκτη Αίσθηση και μία εξελισσόμενη πνευματικότητα πάνω στην είσοδό μας στη νέα χιλιετία;

Διάφορες μεταβλητές στον γενέθλιο χάρτη αντανακλούν τις φυσικές ψυχικές και διαισθητικές ικανότητες όπως και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων. Είναι αλήθεια ότι όλοι μας έχουμε τους μακρινότερους πλανήτες, τους συσχετισμένους με την ψυχική και διαισθητική ικανότητα, κάπου μέσα στη φύση μας.

Έχουμε επίσης τα υδάτινα ζώδια τοποθετημένα κάπου στο χάρτη, τα οποία επίσης φαίνεται να έχουν υψηλή επιρροή σε τέτοια θέματα, έχουν όμως αρκετή ενεργοποίηση για να αναδείξουν το αληθινό ταλέντο;

Και βέβαια η Σελήνη, που κυβερνάει τις αισθήσεις, είναι ένα στοιχείο-κλειδί στην δυνατότητα να πιάνει κανείς το αθέατο. Τι θα λέγαμε για τα ωροσκόπια ψυχικών όπως ο Edgar Cayce, ο Νοστράδαμος και ο Nicholas Culpepper; Ίσως υπάρχουν στοιχεία εκεί…

Υδάτινα Ζώδια και Οίκοι

Ελέγχοντας τους δείκτες της ψυχικής ικανότητας, τα υδάτινα ζώδια είναι συχνά εξέχοντα. Κάποιες φορές λόγω των θέσεών τους στις γωνίες του χάρτη, άλλες φορές λόγω μερικών πλανητών που καταλαμβάνουν τα υδάτινα ζώδια.

Τα ζώδια του νερού, Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθείς αντιπροσωπεύουν στο φυσικό ζωδιακό, τους 4ο, 8ο και 12ο οίκους αντίστοιχα. Αυτά τα ζώδια και οι οίκοι έχουν να κάνουν με το ψυχολογικό υλικό που ανέρχεται από βαθιά μέσα μας. Εάν δεν είναι τα ίδια τα υδάτινα τα ζώδια που κυριαρχούν στο χάρτη, μπορεί να είναι οι πλανήτες που είναι τοποθετημένοι στους αντίστοιχους υδάτινους οίκους.

Τα ζητήματα αυτών των οίκων είναι βεβαίως τα λιγότερο απτά και γενικώς τα λιγότερο κατανοητά σημεία του χάρτη, ειδικά ο 8ος οίκος, που κυβερνά τα απόκρυφα ζητήματα και ο 12ος οίκος, που κυβερνά το υποσυνείδητο. Είναι ενδιαφέρων να σημειωθεί ότι οι λέξεις ορισμοί για το «απόκρυφο», ένα αντικείμενο του 8ου οίκου, περιγράφουν ζητήματα του 12ου οίκου, λέξεις όπως “τυλιγμένος”, “μυστικοπαθής”, “κρυμμένος” και “σκοτεινός”.

Ωστόσο, το να έχουμε εξέχοντα υδάτινα ζώδια ή οίκους, δεν είναι αρκετό για να υποθέσουμε ότι υπάρχουν εξωπραγματικά ψυχικά ή διαισθητικά ταλέντα. Πρέπει να εξεταστούν οι φυσικοί πλανητικοί κυβερνήτες των υδάτινων ζωδίων. Εάν είναι εξέχοντες και ενισχυμένοι, τότε είναι ακόμα καλύτεροι δείκτες για ψυχική ευαισθητοποίηση και διαισθητική ικανότητα από τα απλώς τονισμένα υδάτινα ζώδια.

 

Ο Ποσειδώνας Διαλύει τα Όρια

Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων και του 12ου οίκου, είναι τελικά ο πλανήτης που συνδέεται με την ικανότητα να βλέπουμε πέρα από τους συνηθισμένους φραγμούς. Κυβερνώντας τη φαντασία, εάν είναι κυρίαρχος στο ωροσκόπιο, ο Ποσειδώνας ενεργοποιεί μια τάση προς τη φαντασία και την ονειροπόληση μαζί με τη δυνατότητα να οραματίζεται καθαρά και με κάθε ζωηρή λεπτομέρεια.

Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει την διάλυση των ορίων και αν συνδέεται με τους προσωπικούς πλανήτες όπως τη Σελήνη, μπορεί να δείξει μια ειδική ικανότητα να ξεπερνιόνται οι φυσιολογικοί περιορισμοί.

Με την Σεληνιακή επίδραση στον Ποσειδώνα, οι εικόνες λαμβάνουν την συναισθηματική οχύρωση που απαιτείται για να διαπεραστεί η ασπίδα που χωρίζει το πυκνό επίπεδο του υλικού κόσμου από τα αιθέρια και πνευματικά επίπεδα. Εκεί, όλα μπορούν να συμβούν. Από αυτή τη σπίθα της συναισθηματικής έντασης και την ικανότητα να οραματιστεί μια εικόνα σαν να ήταν πραγματικότητα, η εικόνα προβάλλεται σε υψηλότερες σφαίρες όπου ευλογείται να κατέλθει.

Μια τέτοια προσωπικότητα σύντομα μαθαίνει πως ότι αρχίζει ως φαντασία μπορεί να παρουσιαστεί στην πραγματικότητα μέσω της πίστης και αυτό το στοιχείο είναι ένα πλεονέκτημα για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργικούς ανθρώπους.

Πολλοί θα βιώσουν αυτό το γνώρισμα νωρίς στη ζωή όμως για άλλους το ταλέντο μπορεί να αφυπνιστεί σε οποιαδήποτε στιγμή, όπως φαίνεται στον προοδευμένο χάρτη στο σύνολό του. Η όψη της Σελήνης και του Ποσειδώνα δίνει την ικανότητα να τεθεί εύκολα η δημιουργική ενόραση σε λειτουργία. Πραγματικά δεν έχει σημασία το είδος της όψης. Κάθε όψη θα δημιουργήσει ένα σύνδεσμο στις ιδιότητες της ουσίας της Σελήνη με τον Ποσειδώνα.

Ο Πλούτωνας Εισχωρεί

Ο επόμενος πλανήτης που είναι συντελεστής στην ψυχική ευαισθητοποίηση είναι ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού και του 8ου οίκου. Ο Πλούτωνας είναι αρκετά δυναμικός σε τέτοια θέματα όταν είναι έντονα τοποθετημένος. Πρώτα απ΄όλα, δείχνει μια ροπή προς την εμβάθυνση κάτω από την επιφάνεια. Δίνει μια έμφυτη κατανόηση της δύναμης των σκέψεων, σαν να ήταν απτά πράγματα. Με την ανάπτυξη, ένα τέτοιο άτομο θα ήταν σε θέση να φορτίσει μια σκέψη με τόσο έντονη δύναμη θελήσεως που ξεπερνάει τους υλικούς περιορισμούς.

Οι ισχυρές δυνάμεις του Πλούτωνα χρησιμοποιούνται καλύτερα με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρνουν οφέλη στους άλλους, είναι πάρα πολύ βαθιά δύναμη για να χρησιμοποιηθεί για εγωιστικά κίνητρα. Καλά διαμορφωμένες, η ώθηση και η τάση σε αυτή την περίπτωση θέτουν τέτοιες πανίσχυρες ικανότητες να λειτουργήσουν προς όφελος των πολλών και η προσωπική εκπλήρωση ακολουθεί έπειτα.

Σύνδεσμοι με τα Φώτα

Τα πιο εξαιρετικά ψυχικά και διαισθητικά ταλέντα συνήθως απεικονίζονται από μια γωνιακή θέση του Ποσειδώνα και/ή του Πλούτωνα. Αυτό θα ήταν να καταλαμβάνει τον 1ο, 4ο, 7ο ή 10ο οίκο.

Επιπλέον, τουλάχιστον ένας από αυτούς συνήθως είναι στενά συνδεδεμένος είτε με ένα από τα δύο Φώτα ή με τον Ωροσκόπο. Ο σύνδεσμος με το φωτεινό σώμα είναι συχνά η Σελήνη, κυβερνήτης των αισθήσεων και εισερχόμενων ερεθισμάτων, αλλά μπορεί επίσης να είναι και ο Ήλιος, κυβερνήτης του προσωπικού σκοπού και των τάσεων του εγώ.

Ο Ωροσκόπος έχει όμοιες ποιότητες με αυτές της Σελήνης, επηρεάζοντας το χρώμα του φακού από τον οποίο λαμβάνουμε τα ερεθίσματα. Το συγκεκριμένο είδος όψης, σε ένα από αυτά τα σημεία είτε με τον Πλούτωνα είτε με τον Ποσειδώνα είναι δευτερευούσης σημασίας. Τα τετράγωνα, καθώς παράγουν τεράστια ενέργεια είναι στην πραγματικότητα πιο κυρίαρχα από τις ευκολότερες όψεις των γενέθλιων ωροσκοπίων ξακουστών ψυχικών, προφητών και εκείνων με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη διαίσθηση.

Επιπρόσθετα σε αυτούς τους παράγοντες, συνήθως θα βρεθεί ότι η Αφροδίτη παίζει έναν σημαντικό ρόλο στις διαμορφώσεις χαρτών, και συχνά συνδέεται με έναν εξέχοντα Ποσειδώνα ή Πλούτωνα δείχνοντας το εναρμονίζον στοιχείο της αγάπης. Μια σύνδεση Πλούτωνα/Αφροδίτης απεικονίζει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες και δυνατότητες.

Οι χάρτες των Edgar Cayce, Νοστράδαμου, Nicholas Culpepper, Fred Kimball και της Madame Helena Blavatsky, ο κάθε ένας από αυτούς ανταποκρίνεται σε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές. Ανάμεσά τους, αυτοί μπορούσαν να βλέπουν και να διαβάζουν τις αύρες, να επικοινωνούν με ζώα, να εντοπίζουν και θεραπεύουν δυσλειτουργίες, όπως επίσης και να προφητεύουν χρόνια μπροστά στο μέλλον.

Ο χάρτης του Edgar Cayce είναι ένας όμορφος συνδυασμός και πολύ αντιπροσωπευτικός των υπερφυσικών ικανοτήτων του. Η Σελήνη πάνω στο Μεσουράνημα με κοντινό τον Ποσειδώνα κατέχουν σημαντική θέση στον χάρτη και είναι συντελεστής, από όψη, στον κατοπτρισμό της έντονης ικανότητας του Cayce να εισχωρεί φυσιολογικά σε ένα σώμα κατά τη διάρκεια έκστασης για να βρει την πηγή της ασθένειας.

Ανυψωμένος, και σε δυνατό τομέα, ο πλανητικός συνδυασμός δείχνει σε τι θα μπορούσε να γίνει γνωστός, καθρεφτίζοντας την κατάσταση και την φήμη που θα μπορούσε να δημιουργήσει. Δυνατή υποστήριξη του ζεύγους αυτού έρχεται από τον Άρη όπως επίσης και από μια συστάδα πλανητών (πολυαστρία) στους Ιχθείς στον 8ο οίκο. Σε υδάτινο ζώδιο και οίκο, η τελευταία ομάδα πλανητών είναι διπλά υδάτινη. Ακόμα και ο Ήλιος του, το άλλο φωτεινό σώμα, πέφτει στους Ιχθείς, αυξάνοντας τις Ποσειδώνιες επιρροές.

Ο πλανήτης της επούλωσης, ο Ποσειδώνας, με τη Σελήνη στον Ταύρο δείχνει εξαιρετική ευαισθησία, η οποία είναι πολύ ισχυρά συνδεδεμένη με τις θεραπευτικές ικανότητες, ακόμα και στο σημείο της επαναδημιουργίας σωματικών ιστών σε ένα πιο ενισχυμένο επίπεδο. Η έμπνευση έδωσε τη δύναμη για τέτοιες υψηλών ιδανικών συνθήκες να επικρατήσουν και να εκδηλωθούν μέσα στον ασθενή.

Ο Πλούτωνας είναι επίσης έντονος στο χάρτη και βοηθάει σε μεγάλο βαθμό. Αντιπροσωπεύει την ικανότητα να απομονώνει και βυθίζεται στην πηγή των ατελειών. Ο Πλούτωνας κάνει όψη με τον Ωροσκόπο και πέφτει στον Ταύρο.

Η Αφροδίτη, κυβερνώντας τον Ταύρο, γίνεται συντελεστής και μέσα από αυτούς τους συνδυασμούς, οι συνολικοί δείκτες στο χάρτη είναι της φύσης του 8ου οίκου.

Βλέπουμε πώς όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με την πραγματική δουλειά του, η οποία φαίνεται από τον 6ο οίκο που κυβερνάται από τον Κρόνο. Ο Κρόνος στον 8ο οίκο κάνει εξάγωνο με τη Σελήνη του. Ο Άρης στον Αιγόκερω δείχνει έναν αργό αλλά αποφασιστικό σκληρά εργαζόμενο. Για όλα αυτά που έκανε, ο Cayce δεν καρπώθηκε υλική ευημερία και έζησε πενιχρά για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

Ύστερα δείτε πώς το στέλλιουμ στους Ιχθείς βοηθάει και τα δύο από τα προηγούμενα θέματα. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς απεικονίζει την αγάπη στο πιο υψηλό επίπεδό της, εντελώς ανιδιοτελής και στην πραγματικότητα ώρες-ώρες αυτοκαταστροφική.

Αναμειγμένη με τη πειθαρχία του Κρόνου, και ειδικά η πειθαρχία του Κρόνου σε συνδυασμό με τις πνευματικές διαδικασίες όπως υποδηλώνει ο Ερμής, ο Cayce μπορούσε να ελέγχει το μυαλό του στο σημείο να μπαινοβγαίνει από ημι-συνειδητές καταστάσεις σε όποια κατεύθυνση ήθελε ο ίδιος.

Παρατηρήστε ότι ο Βόρειος Δεσμός προσθέτει μεγάλη δύναμη στη τελευταία ομάδα χαρακτηριστικών. Είναι επίσης στους Ιχθείς, έχοντας φυσική σχέση με τον 12ο οίκο, ένας υδάτινος οίκος, και με τον Ποσειδώνα. Επίσης κάνει εξάγωνο με τη Σελήνη. Με το Νότιο Δεσμό στον 1ο οίκο και το Βόρειο Δεσμό στον 7ο οίκο, ο Cayce έδωσε πολλά από τον εαυτό του, έκανε πολλές θυσίες, για λογαριασμό άλλων.

Ο Ωροσκόπος του Cayce στο Λέοντα μιλάει για βασιλικό αξίωμα, και είχε βασιλική συμπεριφορά. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ασυνήθιστες ικανότητές του. Ο Ουρανός στον 1ο οίκο δείχνει ένα μοναδικό είδωλο. Στην πραγματικότητα, ο Ουρανός κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο και το Sabian Σύμβολο για αυτή τη μοίρα του Λέοντα: Ένα περιστέρι μεταφορέα έρχεται γρήγορα μέσα από το πρόωρο φώς του πρωινού και πέφτει στροβιλιζόμενο στα πόδια μέσα σε ένα πλήθος άλλων πτηνών. Θαυμάσιο.

Αυτή Βλέπει Νεκρούς Ανθρώπους

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο χάρτη της Μέριλιν. Παρόλο που δεν είχε καθόλου από τη λάμψη των άλλων χαρισματικών διαισθητικών, αυτή είχε ασυνήθιστες πνευματικές εμπειρίες από την ηλικία των επτά. Ο αδελφός της, Τζίμι είχε μόλις πεθάνει στην ηλικία των εννέα. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, η Μέριλιν βρισκόταν στο κρεβάτι αλλά ήταν ακόμα ξύπνια. Ο αδελφός της μπήκε στο υπνοδωμάτιό της, συνοδευόμενος από ένα πλήθος πνευμάτων και της είπε να πει στη μητέρα να μην ανησυχεί, ότι αυτός ήταν ευτυχισμένος.

Η Μέριλιν του είπε ότι μόλις έλαβαν τη φωτογραφία του εκείνη τη μέρα και ότι βρισκόταν πάνω στο πιάνο. Αυτός της είπε ότι έπρεπε να φύγει και τη χαιρέτησε, αυτή τον χαιρέτησε και αυτός και οι άλλοι έπλευσαν προς τα πάνω από τη γωνία του ταβανιού του υπνοδωματίου της.

Ακούγοντας τη κόρη της να μιλάει σε κάποιον, η μητέρα της πήγε μέσα στο δωμάτιό εγκαίρως ακούγοντας τη να τον αποχαιρετάει και βλέποντας να του κουνάει το χέρι.

Αυτό που αναστάτωσε πιο πολύ το μικρό κοριτσάκι σχετικά με την επίσκεψη του Τζίμι ήταν ότι αυτός είχε αλλάξει τα ρούχα του. Αυτός ήταν θαμμένος με ένα σκούρο μπλέ κοστούμι με ένα άσπρο γαρίφαλο ενώ όταν του είχε μιλήσει, αυτός φορούσε ένα λευκό μανδύα με κόκκινο γαρίφαλο.

Αυτή είχε πολλές ερωτήσεις περί αυτού την επόμενη μέρα, θέλοντας να μάθει γιατί οι άνθρωποι στο παράδεισο αλλάζουν τα ρούχα τους. Όταν η μητέρα της τη ρώτησε γιατί έκανε όλες αυτές τις ερωτήσεις, η Μέριλιν της είπε για την επίσκεψη του αδερφού της το προηγούμενο βράδυ. Η μητέρα της ήταν αναστατωμένη που ο Τζίμι δεν πήγε να μιλήσει της ίδιας αυτοπροσώπως.

Βλέποντας το χάρτη της Μέριλιν, μας μιλάει για εξαιρετική δεκτικότητα από τις σφαίρες του λυκόφωτος. Η δυνατότητα βρίσκεται στο γενέθλιο χάρτη της με τον έντονο Ποσειδώνα συνδεμένο στενά με τον Ερμή στους Ιχθείς. Η Σελήνη κυβερνά και καταλαμβάνει τον 8ο οίκο με τον Πλούτωνα στον ίδιο οίκο.

Ο κάθε ένας από τους απόκρυφους οίκους κυβερνάται από το νερό. Τη στιγμή της πρώτης επίσκεψης, η Σελήνη, ο Ποσειδώνας και ο Ερμής ήταν αρκετά ενεργοί στον προοδευτικό χάρτη της και ο ημερήσιος χάρτης της επίσης αντικατόπτριζε καθαρά ένα ασυνήθιστο είδος επικοινωνίας με τον Ερμή και Ποσειδώνα να επαναλαμβάνουν την ίδια απόσταση σε μοίρες που έχουν στο γενέθλιο χάρτη.

Η Μέριλιν είχε επισκέψεις πνευμάτων από τότε. Μπορεί είτε να τους δει, είτε να τους ακούσει ή και τα δύο, χαρίσματα ενόρασης και υπερακοής. Κάποτε, όταν είχε μείνει το βράδυ στη θεία της Λίλι, μια “γκρι γυναίκα” βγήκε από τον τοίχο, πλησίασε το κρεβάτι της και αναδίπλωσε τα καλύμματα γύρω της, την φίλησε στο μάγουλο αφού τακτοποίησε το κρεβάτι για λίγο και μετά πήγε πίσω στον τοίχο.

Αυτό δημιούργησε αρκετό σάλο την επόμενη μέρα όταν ρώτησε τη θεία της ποιά ήταν η γκρι γυναίκα και της εξήγησε τι έγινε. Λοιπόν, ποτέ δεν ξανακοιμήθηκε σε αυτό το δωμάτιο. Καθώς η θεία της διερευνούσε το γεγονός, έμαθε ότι μια γυναίκα η οποία συχνά φορούσε γκρι φορέματα είχε κρεμαστεί πάνω από τις σκάλες δίπλα από αυτό το υπνοδωμάτιο. Η Μέριλιν ωστόσο λέει πως ποτέ δεν τη φοβήθηκε, εκείνη ήταν όμορφη και συμπαθητική και ήξερε πως ποτέ δεν θα την έβλαπτε.

Όταν ήταν δώδεκα χρονών, ο Τζίμι ξαναήρθε σε αυτήν. Αυτή τη φορά έφερε μαζί του την μικρή τους αδερφή, τη Κλάρα Μέι, η οποία μόλις είχε πεθάνει στην ηλικία των τριών. Ήταν μόλις από την άλλη πλευρά ενός φράκτη και κρατούσαν τα χέρια. Η Μέριλιν άρχισε να σκαρφαλώνει τον φράκτη για να παίξει μαζί τους αλλά ο Τζίμι είπε όχι, δεν είχε έρθει η ώρα ακόμη, αλλά να πει στη μητέρα ότι είναι καλά και ότι προσέχει την Κλάρα Μέι. Για άλλη μια φορά η μητέρα της αναστατώθηκε επειδή είχε κάνει σκληρές προσπάθειες η ίδια να επικοινωνήσει μαζί του.

Η ποικιλία των επικοινωνιών της αυξήθηκαν μέσα στα χρόνια. Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο παραλαμβάνει μια ανθοδέσμη από τον παράδεισο και λέει πως είναι τα πιο γλυκιάς μυρωδιάς λουλούδια όμως ακόμα κι αν κάποιος κάθεται δίπλα της, δεν μπορεί να τα μυρίσει. Οι Χριστουγεννιάτικοι άγγελοι περιστρέφονται και κουδουνίζουν χωρίς τη βοήθεια κεριών και πρόσφατα είχε επικοινωνία με το σύζυγο της που είχε φύγει από τη ζωή για περισσότερο από 20 χρόνια, ο οποίος άναβε και έσβηνε τη λάμπα δίπλα στην αγαπημένη του καρέκλα για να της δώσει να καταλάβει όταν είναι εκεί. Η Μέριλιν είναι μια συνταξιοδοτημένη νοσηλεύτρια η οποία δούλευε με ετοιμοθάνατους στρατιώτες σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Αυτό το θέμα φαίνεται καθαρά στο γενέθλιο χάρτη της και η υπερβολική δεκτικότητα στις αθέατες σφαίρες ήταν ένα ειδικό προσόν στη δουλειά της.

Το Μέντιουμ James Van Praagh

Σε ένα πρόσφατο τεύχος του Ωροσκοπίου ήταν τα στοιχεία γέννησης του James Van Praagh, συλλεγμένα από έναν πελάτη της Λορέτα Γκλοουέιτι, η οποία έγραψε το άρθρο. Το πρόσφατό του βιβλίο, Φτάνοντας το Παράδεισο, το ευχαριστήθηκα πολύ. Πολλά πράγματα βγήκαν αληθινά, όμως περίπου την εποχή που ήταν να εκδοθεί το τρίτο του βιβλίο, ακούστηκαν φήμες ότι αυτός ασχολιόταν με αυτό μόνο για τα λεφτά, και ότι δεν ήταν καθόλου αληθινό μέντιουμ. Ευτυχώς, τώρα μπορούμε να μάθουμε τι λέει το ωροσκόπιό του.

Τηρώντας τα κριτήρια που αναφέρθηκαν νωρίτερα για τους χαρισματικούς ψυχικούς, τα χαρακτηριστικά του χάρτη του ταιριάζουν και μάλιστα προεκτείνονται και πέρα από αυτά τα κριτήρια. Υπάρχουν επτά πλανήτες σε υδάτινους οίκους με ένα στέλλιουμ πέντε πλανητών στον όγδοο οίκο.

Ο Πλούτωνας συνδέεται και με τα δύο Φώτα, μία στενή σύνοδος με τον Ήλιο στον όγδοο και ένα τρίγωνο με τη Σελήνη στον δωδέκατο. Ο Ποσειδώνας επίσης συνδέεται με τα Φώτα και είναι έντονος με το Δία στον 10ο.

Μολονότι ο χάρτης του φανερώνει βοηθητικές όψεις από την Αφροδίτη και τον Ερμή, οι σύνδεσμοι Ποσειδώνα και Πλούτωνα είναι αναμφισβήτητα πιο ενδεικτικοί της προσέγγισης και της ικανότητας να δέχεται μηνύματα. Η ψυχική Σίλβια Μπρόουν είχε πει ότι όταν ξεκινάει μία συνεδρία, λέει “χτύπα το Θεέ” και τότε μεταφέρει τις εντυπώσεις που της δημιουργούνται είτε αυτές έχουν νόημα για αυτήν είτε όχι. Παρομοίως, ο Van Praagh δείχνει πως “ακούει”. Στη κάθε περίπτωση, η πίστη φαίνεται να παίζει ένα μεγάλο ρόλο στη διαδικασία. Προσδοκία, προνοητικότητα και πίστη.

Ο Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα υποδεικνύει ότι θα γινόταν γνωστός ως διαισθητικός και συνδεδεμένος με το Δία συχνά αντικατοπτρίζει μεγάλη ευημερία, κάποιες φορές υλική ευμάρεια, κάποιες φορές πνευματικό πλούτο και περιστασιακά, και τα δύο.

Το Μεσουράνημά του προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πέφτοντας ακριβώς ευθυγραμμισμένο με το σταθερό αστέραΣπίκα, έναν αστέρα τύχης, πεπρωμένου και νίκης. Επίσης εδώ πέφτει ο Νότιος Δεσμός, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε από το ευρύ κοινό.

Άλλο ένα εμφανές χαρακτηριστικό στο χάρτη του είναι ότι ο Ωροσκόπος του πέφτει σε μια Μοίρα του σημείου του Κριού και αυτό που το κάνει ακόμα πιο δυναμικό είναι ότι ο Ήλιος του – από τον όγδοο οίκο – κάνει ένα τρίγωνο ακριβείας με αυτό, δείχνοντας ότι θα γινόταν πασίγνωστος και ότι θα αγγίξει τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Ακόμα και η εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του Van Praagh ταιριάζουν με τον χάρτη του. Με τη Σελήνη στον Τοξότη να ανατέλλει κοντά στον Ωροσκόπο, το πρόσωπό του είναι στρογγυλό και έχει τις ρυτίδες ανησυχίας συσχετισμένες με την ανατέλλουσα Σελήνη. Αυτό προσθέτει στην ευαισθησία του και τις εντυπώσεις που δημιουργεί από τα ερεθίσματα γύρω του.

Με την επιρροή του Δία – κυβερνήτη του Τοξότη – στην ανατέλλουσα Σελήνη, έχει τα κυματιστά μαλλιά, τα τοξωτά φρύδια και το εύσαρκο σώμα που σχετίζονται με το ζώδιο. Επίσης δείχνει την ειλικρινή φύση του ζωδίου όπως επίσης και τον πόθο για την αναζήτηση της αλήθειας, λειτουργώντας κατά πολύ βασισμένος στην πίστη, αν και μπορεί ποτέ να μην νιώσει ότι ανταποκρίνεται σε όλες τις ευθύνες του.

Η Σχέση με τον Εικοστό Αιώνα

Τώρα, περίπου από το 1942 μέχρι το 1997, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας ήταν από διέλευση σε εξάγωνο, οπότε όλοι οι γεννημένοι αυτές τις χρονιές έχουν αυτή την όψη στους χάρτες τους. Και, από άποψη ευκαιρίας, δείχνει την ικανότητα να αποκτήσουν τα καλύτερα και από τον Ποσειδώνα και από τον Πλούτωνα.

Εάν ένας από αυτούς είναι σε όψη με άλλο πλανήτη, τότε είναι επίσης και ο άλλος, και αυτοί οι συνδυασμοί δείχνουν τον καλύτερο τρόπο για να αναπτυχθεί η δυνατότητα επιτρέποντας σε όλες τις πλανητικές δονήσεις να συνδυαστούν αρμονικά. Πιστεύω ότι το μακρόχρονο αυτό εξάγωνο του Πλούτωνα με τον Ποσειδώνα είναι η βαθύτερη δύναμη πίσω από την τρέχουσα πνευματική αφύπνιση. Ξυπνάμε προς την υπεραισθητική αντίληψη ως ομάδα.

Οι προσωπικότητες αυτής της πρόσφατης εποχής που έχουν σε περίοπτη θέση αυτούς τους πλανήτες είναι αυτοί που θα ηγηθούν και θα καθορίσουν το ρυθμό και το βήμα για την είσοδό μας στη νέα χιλιετία μέσα από διάφορες μορφές καθοδήγησης, έμπνευσης και οραμάτων.

Θα ενεργήσουν ως δάσκαλοι και καθοδηγητές για αυτούς που επιθυμούν να κάνουν αυτή τη εξελικτική μετάβαση προς την εισχώρηση στη νέα συνείδηση και την έκτη αίσθηση.

 

Πρωτότυπος τίτλος: Sixth Sense
Πηγή: Astrologer Celeste Teal explores intuitive and psychic potential in the horoscope.
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από την συγγραφέα και αστρολόγο Celeste Teal
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments