0 0 votes
Article Rating

Η επιστήμη μπαίνει σε μία εποχή a priori χαρακτηρισμού του ατόμου, κάτι που οδηγεί σε έκπτωση της ελευθερίας του και μας οδηγεί σε ρατσιστικό περιορισμό και τερματισμό της ελευθερίας του. Η αστρολογία μπορεί και είναι η μόνη που μπορεί να δώσει λύσεις σε αυτό το ηθικό- επιστημονικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε καταστροφές ανυπολόγιστες την ανθρωπότητα.

Περί γνώσεως του Καλού και του Κακού…
Η σύγχρονη επιστημονική κοινότητα αρχίζει να κατευθύνεται σε μία θεωρία γονιδιακής ανάπτυξης της προσωπικότητας του ανθρώπου. Η ταυτόχρονη καταδίκη της αστρολογίας από ένα πολύ μεγάλο πληθυσμό επιστημόνων ουσιαστικά οδηγεί σε μία διγλωσσία άνευ προηγουμένου, διότι ουσιαστικά οι επιστήμονες αν κατηγορούν σε κάτι την αστρολογία είναι αυτή ακριβώς η φύση της πρόβλεψης ότι μπορεί κάποια πράγματα να είναι προκαθορισμένα.

Η αστρολογία εδώ ακριβώς έχει παρεξηγηθεί μιας και κανένας σοβαρός ερευνητής αστρολογίας δεν θα πει ότι όλα είναι δεδομένα να γίνουν μιας και η αστρολογία αποδέχεται εν μέρει την ελευθερία κινήσεων.

Η νέα γονιδιακή θεωρία από την άλλη ουσιαστικά αυτό που κατηγορούσε την αστρολογία το αγκαλιάζει και το αποδέχεται, οι επιστήμονες λένε ότι υπάρχει το γονίδιο της φιλικότητας και της νευρικότητας, της κατάθλιψης και του αλκοολισμού…, ουσιαστικά μεταθέτει όλες τις ψυχολογικές μας ιδιότητες στην βιολογική κληρονομικότητα και όμως κάτι τέτοιο η αστρολογία το έλεγε τουλάχιστον 3 χιλιετίες πιο πίσω. Η γονιδιακή θεωρία όμως δεν είναι μόνο μία ουσιαστική επαλήθευση της αστρολογικής πρακτικής αλλά επιβεβαιώνει ως ένα βαθμό τα πιστεύω πολλών ανθρώπων και θεωριών που υποστηρίζουν ότι οι έννοιες είναι συμπαντικά εμφανιζόμενες και όχι τυχαίες.

Ουσιαστικά αυτό που λένε με πλάγια λόγια οι επιστήμονες είναι ότι οι ιδέες δεν είναι δημιουργήματα της λογικής πρακτικής του εγκεφάλου του ανθρώπου αλλά υπήρχαν η δημιουργήθηκαν μαζί με αυτόν. Αυτή ακριβώς η μετάθεση είναι και η μεγαλύτερη μας αντίθεση μέχρι τώρα με την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα διότι η αστρολογία, η ψυχανάλυση και η ψυχαναλυτική αστρολογία αποδέχονταν ότι υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία δεν δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο τουλάχιστον συνειδητά και πως ουσιαστικά η ίδια η φύση μηχανικά (και ανάλογα με την οπτική του καθενός τυχαία η μη, για εμένα βέβαια είναι τυχαία) δημιούργησε κάποιες δυνατότητες οι οποίες με τον κατάλληλο τους χειρισμό από τον άνθρωπο μπορεί να τις αποκαλύψει και να δει ποια θα είναι τα αποτελέσματα τους στο μέλλον είτε αυτό το λάβουμε σαν πρόβλεψη είτε σαν στατιστική από το μέρος της ψυχολογίας.

Η σύγχρονη επιστήμη ουσιαστικά έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει αυτό που η αστρολογία υποστηρίζει εδώ και μερικές χιλιετίες που δεν είναι άλλο από το ότι ουσιαστικά το άτομο από τη στιγμή της ύπαρξης του έχει κάποιες επιρροές που δύσκολα μπορεί να αποφύγει αλλά μπορεί να τα καταφέρει. Για αυτό το θέμα οι διάφοροι επιστήμονες εδώ και περίπου 2 αιώνες κατατρέχουν τους αστρολόγους για να φτάσουν να πουν ουσιαστικά τα ίδια πράγματα. Η κληρονομική αστρολογία δε, ουσιαστικά δεν μιλά για τίποτα διαφορετικό από το ότι ο άνθρωπος φέρει επάνω του επιρροές από το παρελθόν του, κάτι που λανθασμένα αντιλήφθηκαν οι μυστικιστές «αστρολόγοι» σαν κάρμα.

Ηθικός Δυϊσμός
Αυτή η Πεποίθηση της επιστημονική κοινότητας βέβαια θέτει πολύ βασικά ερωτήματα όπως το πώς θα πρέπει να μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους και κυρίως ξαναφέρνει στην επιφάνεια το φιλοσοφικό ερώτημα του Ηθικού δυϊσμού αν ουσιαστικά το καλό και το κακό είναι δημιουργία του ανθρώπου ή γενικευμένες ιδέες στο σύμπαν. Σε αυτό το ερώτημα με τη γονιδιακή επανάσταση δυστυχώς η επιστήμη έτσι όπως χειρίζεται τα πράγματα τείνει να υποστηρίζει στο ότι η ιδέα του καλού και του κακού είναι ουσιαστικά καταστάσεις που δεν της γεννά ο ανθρώπινος νους, οπότε αυτό δεν βρίσκει πρακτικά καμιά αντίθεση με τις Θρησκείες και εδώ βέβαια ξεκινά και ο νέος μεσαίωνας. Με την πρακτική αυτή και κατανόηση από τους επιστήμονες ουσιαστικά επανερχόμαστε σε μία διάκριση των πραγμάτων που δεν διαφέρει πολύ από την θρησκευτική πίστη και λειτουργία.

Σε ποια παγίδα πέφτει η επιστημονική κοινότητα
Το μεγάλο λάθος τη συγκεκριμένη στιγμή που κάνουν οι επιστήμονες είναι και αυτό που είχε κάνει η αστρολογία στο παρελθόν. Ουσιαστικά κοιτούν μονομερώς της έρευνες σε μία συγκεκριμένη εποχή με τα συγκεκριμένα ηθικοκοινωνικά πρότυπα και βγάζουν συμπεράσματα ξεχνώντας ουσιαστικά ότι βλέπουν απλά το αποτέλεσμα μία πολύπλοκής εξίσωσης και όχι το επίκεντρο του ζητήματος. Οι ίδιοι ξεχνούν ακριβώς την έννοια της προσαρμοστικότητας που πρώτος ο Δαρβινισμός έφερε στο προσκήνιο και ουσιαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να περιορίσει τα βιαστικά συμπεράσματα μερικών με το ύφος ότι βρήκαν το μυστήριο της ζωής αφού ουσιαστικά μέσα από τις πραγματικά βέβαια αξιόλογες έρευνες τους τελικά προσθέτουν ερωτήματα παρά απαντούν. Το βασικό πρόβλημα στο οποίο οδηγούν αυτές οι έρευνες είναι ότι διυλίζουν ξεπερασμένα προβλήματα και ηθικούς προβληματισμούς αλλοιώνουν την πραγματικότητα και μειώνουν τη σπουδαιότητα του ανθρώπου και της παρουσίας του στον κόσμο που ακόμη και από πραγματιστική σκοπιά και αν το αναλύσουμε και πούμε ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο από τυχαίοι οργανισμοί σε ένα απέραντο σύμπαν και πάλι εγωιστικά και με το αίσθημα της αυτοσυντήρησης θα έπρεπε να προσέξουμε πολύ παραπάνω της κινήσεις μας.

Για μία ακόμη φορά η επιστήμη δεν λειτουργεί σε θεωρητικό πλαίσιο τουλάχιστον για το καλό του ανθρώπου παρά για την απλή περιέργεια χωρίς όμως βαθύτερη και εσωτερική γνώση και όντως είναι μία πραγματικότητα ότι η επιστημονική κοινότητα λειτουργεί πολύ έντονα κάτω από το φως των Διδύμων, αλλά τόσο ξεδιάντροπη αρπαγή της ανθρωπιάς δεν θα την έκανε ακόμη και το μεγαλύτερο κτήνος στον κόσμο. Με λίγα λόγια η επιστήμη αναιρεί την αστρολογία για να γίνει αστρολογία αλλά κουτσή και χωρίς υπόβαθρο…

Είσοδος στον βιολογικό ντετερμινισμό που θα οδηγήσει σε ηθικοκοινωνικό ρατσισμό
Φανταστείτε σε μερικά χρόνια την καταδίκη δισεκατομμυρίων ανθρώπων απλά και μόνο επειδή έχουν τα λάθος γονίδια και δεν «κάνουν» για αυτή τη δουλειά ή ότι μπορεί να έχουν το γονίδιο του εγκληματία οπότε το κράτος να απαιτήσει τον περιορισμό αυτών των ατόμων, ήδη έχουμε δει τον βιολογικό ρατσισμό πολλές φορές με το τρίτο ράιχ να κλέβει την παράσταση. Στο τέλος ο βιολογικός αυτός ρατσισμός θα οδηγήσει σε ανθρώπους κατά παραγγελία και βέβαια στην πλήρη αποτελμάτωση του ανθρωπίνου πνεύματος που βασίζεται στο τυχαίο και στην αυτούσια δημιουργία και όχι στην βιομηχανική ρομποτοποίηση. Μπορείτε να φανταστείτε της μεγάλες εταιρίες να επιλέγουν αυτές τον κόσμο που θα τις στελεχώσει και πόσες πόρτες θα κλειστούν επειδή απλά δεν έχουν το βιολογικό προφίλ που αυτοί θέλουν. Αυτό δεν θα έχει καμία διαφορά με τον σημερινό αποκλεισμό των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και δεν πρέπει να φανταζόμαστε τρελά σενάρια κοινωνικής φροντίδας όταν η ιστορία του ανθρωπίνου γένους είναι φτιαγμένη με μίσος και αποκλεισμούς.

Τέλος τι μπορεί να αποτρέψει έναν ακόμη τρελό Χίτλερ που θα δώσει στην περιούσια φυλή του την βιολογική ανωτερότητα για να κατακτήσει τον πλανήτη. Μήπως λοιπόν φτιάχνουμε τον Καιάδα από μόνοι μας. Η είσοδος μέχρι το 2265 του SVP στον Υδροχόο κακά τα ψέματα μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο ουμανισμό αλλά σε άσχημη έκφραση μπορεί να μας οδηγήσει σε βίαιη καταπάτηση του συναισθηματικού μας κόσμου και σε πλήρη εγκεφαλική ψυχρότητα. Είναι άραγε έτοιμη η ανθρωπότητα να δεχτεί τη μετατροπή της σε καλόβουλο μηχανάκι;

Η επιστημονική κοινότητα μίλησε για ένα νέο Ηλιακό κύκλο ο οποίος θα ξεκινήσει περίπου το 2007 και θα είναι 30 με 50% ισχυρότερος από ότι ο προηγούμενος και θα κορυφωθεί το 2012, η αστρολογική πρακτική ήδη από το 1990 είχε μιλήσει ότι πολύ έντονες όψεις μεταξύ των πλανητών μαρτυρούν ότι εκείνη την περίοδο θα υπάρχει μία έντονη περίοδος στην ηλιακή συμπεριφορά με έντονες ακτινοβολίες να λούζουν την ατμόσφαιρα της Γης και προβλήματα στα δίκτυα. Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η επιστημονική κοινότητα κλείνει τα αυτιά της στην αστρολογία και έρχεται για μία ακόμη φορά δεύτερη όπως και στο θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς να δώσει κάποια στοιχεία. Το National Center for Atmospheric research τουλάχιστον στο θέμα της ηλιακής συμπεριφοράς ουσιαστικά στο μοντέλο πρόβλεψης του αγκαλιάζει πολλές από τις πεποιθήσεις της αστρολογίας έστω και αν αυτό γίνεται βουβά και όχι ξεκάθαρα.

Λύσεις που προσφέρει η αστρολογία
Η αστρολογία εξ αρχής μπορούσε να κάνει 2 πολύ σημαντικά πράγματα, πρώτον να βρει τα θετικά και αρνητικά ενός ατόμου και να βοηθήσει τον άνθρωπο να εξελιχθεί ώριμα και πετυχημένα στο μέλλον από την άλλη με ενδιαφέρον στον άνθρωπο μπορεί να τον βοηθήσει να υπερνικήσει τις δυσκολίες του και να πετύχει θαύματα. Η αστρολογία αποδέχεται ότι μπορεί κάποιος είναι κουλός αλλά δεν του αποτρέπει την δυνατότητα της ανάπτυξης. Αυτό ακριβώς είναι και η βαθύτερη προσφορά του αστρολογικού πνεύματος στον κόσμο που δεν είναι άλλο από το καθαρό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο διότι πέρα από τις εγκόσμιες και πνευματιστικές προβλέψεις της κακά τα ψέματα η αστρολογία εφευρέθηκε για να υπηρετεί και να βοηθά τον άνθρωπο στην εξέλιξη του κατανοώντας τον τρισδιάστατο χαρακτήρα του σε ένα σύνολο, σε ένα ολοκλήρωμα όπως του σύμπαντος διότι η αστρολογία πάντα αντιλαμβανόταν τον άνθρωπο ως μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου που είναι το σύμπαν και αυτό ακριβώς είναι που δεν μπορεί να αποδεχτεί η μοντέρνα επιστήμη κάτι που την απέκλεισε από τους κόλπους της.

Η αστρολογία στον 21ο αιώνα πρέπει να θέσει της βάσεις για μία επιστημονικότητα πιο καθαρή πιο ανθρώπινη και συμπαντική πέρα βέβαια από τα κάθε λογής θρησκευτικά πιστεύω που είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Η πιο σημαντική βοήθεια της αστρολογίας σε αυτό το πρόβλημα είναι η ευρύτερη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης πέρα από τα γονίδια, που έρχονται σαν αποτέλεσμα των εκάστοτε γεωμετρικών αστρολογικών ισορροπιών και την τοποθέτηση της σαν μέρος σε ένα ακόμη μεγαλύτερο σύνολο- ολοκλήρωμα που θα μας οδηγήσει και στη λύση πολλών προβλημάτων του σύγχρονού μας πολιτισμού διότι το βαθύτερο πρόβλημα του πολιτισμού μας και για αυτό και η αστρολογία είναι πια μία περιθωριακή δυστυχώς γητειά είναι ότι δεν μπορεί να θέσει τον άνθρωπο και το περιβάλλον του σε ένα σωστό και ισορροπημένο τρόπο συμπεριφοράς. Ας ελπίσουμε ότι πέρα από τις προβλεπτικές δυνατότητες της αστρολογίας η βαθύτερη ουσίας της που είναι καθαρά φιλοσοφική να μπορέσει να επηρεάσει τον κόσμο στο μέλλον.

Πνευματικά δικαιώματα © 2006 Χρήστος Άρχος
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments