4.5 2 votes
Article Rating

Αφροδίτη η Αρχαία Θεά. Γράφει στη «Θεογονία» του ο Ησίοδος, πως όταν ο Κρόνος απέκοψε τα γεννητικά όργανα του Ουρανού και τα έριξε στη θάλασσα, αυτά επέπλεαν στα κύματα.

Γύρω τους συσσωρεύτηκε λευκός αφρός, από όπου γεννήθηκε μία παρθένος, η οποία αναδύθηκε στην επιφάνεια. Η παρθένος αυτή, κατευθύνθηκε πρώτα στα Κύθηρα και μετά προς την Κύπρο. Μόλις βγήκε από τη θάλασσα και πάτησε τη στεριά της Κύπρου «η σεβασμία και ωραία θεά, αμέσως, υπό τους λυγερούς πόδας της, αναφύεται χλόη θαυμασία».

Η εικόνα της «Αναδυόμενης Αφροδίτης» ενέπνευσε πολλούς ποιητές και καλλιτέχνες. Διακρίνεται για την υπερβολική λαμπρότητα της αγνότητάς της, το με αρμονικές αναλογίες παρθενικό της σώμα και με μοναδικό της στόλισμα την ευγενή γυμνότητά της, λάμπει και ακτινοβολεί. Γι αυτό και την παριστάνουν γυμνή ή ελαφρώς ντυμένη.

Πολλά κείμενα, παρουσιάζουν την Αφροδίτη ως Θεότητα του Φωτός. Η πρωινή δροσιά ήταν ένα από τα δώρα της. Θεωρήθηκε επίσης ως προσωποποίηση της Αυγής, η οποία αποτελεί το ωραιότερο απ’ όλα τα θεάματα της Φύσης. Η προσωποποίηση αυτή με την πάροδο του χρόνου, ανήλθε εις την τάξη της ωραιότητας και του έρωτα. Επίσης συνδυαζόταν με τη λατρεία του Θεού της Θάλασσας. Ήταν η Θεά που έκανε να ηρεμούν τα αγριεμένα κύματα «γαληναίη», που ωθούσε ήρεμα τα πλοία στο λιμάνι τους «ευπλοία» και είχε το δελφίνι και τον κύκνο ως σύμβολα. Η δύναμή της εκδηλωνόταν επίσης και στην ξηρά με το χυμό που ζωογονεί τους νέους βλαστούς με την ωραία ευφορία της ανοιξιάτικης βλάστησης.

Οι έρωτες της θεάς ήταν πολλοί. Με Θεούς και με θνητούς. Φαίνεται πως όταν αναδύθηκε η Αφροδίτη, οι Θεοί αιφνιδιάσθηκαν από μια μία τόσο ασυνήθιστα ωραία γυναίκα και την προσέβλεπαν με έντονη ερωτική διάθεση. Ίσως μάλιστα να διαπληκτίζονταν μεταξύ τους με σκηνές ζηλοτυπίας. Τότε ο Δίας για να δώσει τέλος σε αυτήν την ταραχώδη κατάσταση, έκρινε σκόπιμο να τη δώσει σύζυγο στον Ήφαιστο. Παρ’ όλα αυτά η ως εκ φύσεώς της ανήσυχη και ανικανοποίητη Θεά συνδέθηκε, εκτός από τον ’ρη, με τον Ποσειδώνα, τον Ερμή και τον ίδιο τον Δία.

Η Αφροδίτη κατευθύνει την καρδιά των γυναικών. Όταν ερωτεύονται με μανία, γίνονται, παρά την θέλησή τους, δυστυχή θύματά της. Από τα πολλά θύματά της είναι η ωραία Ελένη, η οποία δεν δίστασε να εγκαταλείψει συζυγική στέγη και πατρίδα, για να ακολουθήσει τον επίσης ωραίο Πάρι. Γιατί αυτό θέλησε η Θεά. Ως θυσία, της προσφέρονταν αρώματα, στεφάνια, ζώα. Αγαπημένα άνθη της Αφροδίτης θεωρούνταν το τριαντάφυλλο, η μυρσίνη, η παπαρούνα και καρπός το μήλο που της προσέφερε ο Πάρις.

Η Πάνδημος Αφροδίτη
Αυτή θεωρείται θεά του χυδαίου έρωτα, του αγοραίου, προστάτης των εταίρων. Προσωποποιεί την ένωση των φύλων. Εκφράζει τον εκπεσμό του αγνού έρωτα. Τον υποβιβασμό του ιερού νόμου της αναπαραγωγής σε ηθικώς καταδικαστέα εκτροπή από τις θεμιτές και ομαλώς ερωτικές σχέσεις. Εν τούτοις σε μία περίοδο εκφυλισμού, η Πάνδημος Αφροδίτη λατρεύτηκε, κυρίως στην Κόρινθο, όταν η πόλη στην ακμή της, ήταν γεμάτη εταίρες. Λέγεται σχετικά, πως χίλιες περίπου εταίρες ήταν αφιερωμένες στους ναούς της Πανδήμου Αφροδίτης.

Αφροδίτη και Αστρολογία

Η Αφροδίτη είναι αδελφός πλανήτης με τη Γη μας και θεωρείται η συμβολική σύνδεση μεταξύ του Παραδείσου και της Γης. Υπάρχει μία σχέση μεταξύ της Αφροδίτης και του βασιλείου των Αγγέλων σε σχέση με την προστασία, τη φροντίδα, την ευλογία και την έμπνευση.

Η Αφροδίτη στρέφει την προσοχή μας στην ομορφιά και στα ιδανικά, στο τι αγαπάμε, ποιόν αγαπάμε πως εκφράζουμε την αγάπη μας και ότι άλλο στη ζωή έχει να κάνει με την αγάπη. Το «άρωμα» που αποπνέει η Αφροδίτη είναι η αγάπη του ιδανικού. Επιδιώκει τις αρμονικές σχέσεις και την ειρήνη. Όχι μόνο μια αρνητική ειρήνη (με την απουσία πολέμου και σύγκρουσης), αλλά μια θετική ειρήνη της δυναμικής συνεργασίας και του αμοιβαίου θαυμασμού και της χρησιμότητας. Η ικανότητά μας να δημιουργήσουμε τη θετική ειρήνη και να εναρμονιστούμε με τους άλλους και η αίσθηση μας για το πώς θα το κάνουμε αυτό, συμβολίζεται από την Αφροδίτη μας.

Η Αφροδίτη από το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, παρουσιάζει τη φύση των ερώτων μας, τι αγαπάμε, τι εκτιμάμε, πώς επιδιώκουμε την ειρήνη και την αρμονία, τα αισθητικά ιδανικά μας. Οι ιδιότητες του ζωδίου της Αφροδίτης μας είναι αυτό που παρουσιάζουμε στους άλλους προκειμένου να τους προσελκύσουμε και να ενδιαφερθούν, ώστε να διακρίνουν την αξία που μπορεί να έχουμε στη ζωή τους. Η Αφροδίτη δείχνει ακόμη τις προτιμήσεις μας. Από το ποιο λουλούδι μας αρέσει, μέχρι ποιο φαγητό προτιμάμε ή τα ρούχα που μας αρέσει να φοράμε.

Ουσιαστικά, ότι και να πούμε για την Αφροδίτη, στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήξουμε. Αισθήματα, αρμονία, καλοσύνη, αλήθεια και ομορφιά. Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν αφορούν μόνο στον συναισθηματικό τομέα, όπως μπορεί πολλοί να πιστεύουν, αλλά επιδρούν σε όλους τους τομείς της ζωή μας. Έχουν να κάνουν με το πώς αισθανόμαστε εμείς μέσα μας και πως λειτουργούμε και όχι με τον αν έχουμε συναισθηματική εύνοια ή όχι.

Τι αποκαλύπτει η Αφροδίτη στους οίκους;

Η Αφροδίτη από τον Οίκο στον οποίο βρίσκεται, φανερώνει τον τομέα αυτόν όπου είναι πιθανό να συναντήσουμε τους πιθανούς συντρόφους και τους συνεργάτες, τους τομείς της ζωής που μπορούν «να κοσμηθούν», το «σημείο» της ζωής μας που μας φέρνει την ειρήνη και την αρμονία και πού οι γυναίκες μπορεί να μας παρέχουν βοήθεια. Καλό θα ήταν, όλοι όσοι επιθυμούν και επιδιώκουν σχέσεις, να έχουν μια πλήρη γνώση του Ζωδίου και του Οίκου που βρίσκεται η Αφροδίτη τους, ώστε να ξέρουν πώς να προσελκύσουν το σωστό σύντροφο ή συνεργάτη τους και ποια είναι τα πλέον πιθανά μέρη για να συμβεί αυτό.

Να μην ξεχνάμε βέβαια πως ότι γράφουμε εδώ, έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα και για να έχουμε πλήρη άποψη για τον αστρολογικό μας χάρτη πρέπει να εξετάζουμε σφαιρικά πλανήτες, όψεις, θέσεις, κυβερνήτες. Αλλιώς θα εκφραστεί η Αφροδίτη μας αν είναι στον 10ο Οίκο και στον Ταύρο, και διαφορετικά αν είναι στον Αιγόκερω. Επίσης, εντελώς διαφορετικά θα λειτουργήσει αν κάνει δυσμενείς όψεις με άλλους πλανήτες κι αλλιώς αν είναι σε ευνοϊκή θέση, αν και είναι τόσο γλυκός πλανήτης, που δύσκολα προκαλεί «κακό».

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ
Μια γοητευτική και ευχάριστη προσωπικότητα, πιθανώς με κάποιον ασυνήθιστο τρόπο ελκυστική στην εμφάνιση και τους τρόπους. Υπάρχει μία ρευστότητα στους τρόπους της. Η Αφροδίτη στο πρώτο σπίτι είναι συχνά μία θέση που δείχνει φυσική ομορφιά.

Ακόμα και όμορφος να μην είναι όμως κάποιος, με την κλασική έννοια του όρου, με την Αφροδίτη εδώ, έχει για γλυκύτητα, μια γοητεία. Όσοι έχετε την Αφροδίτη στον 1ο οίκο, είσθε συνήθως δημοφιλείς και φιλικοί οι περισσότεροι. Αισιόδοξοι, δημιουργικοί, απαιτητικοί και πολλές φορές επαρμένοι.

Μπορεί να έχετε καλλιτεχνικά ή μουσικά ενδιαφέροντα και δυνατότητες. Μπορείτε να συναντήσετε τους συντρόφους σας “έξω εκεί”, ενώ εκφράζετε τον εαυτό σας, κάνοντας τέχνη, παίζοντας μουσική, εκφράζοντας την εικόνα της Αφροδίτης στον κόσμο. Δεν κουράζεστε ποτέ αν είναι να σας θαυμάζουν.

Η ελκυστική εμφάνισή σας και ο ευχάριστος τρόπος σας, προκαλούν την προσοχή των πιθανών συντρόφων αμέσως. Όλοι θέλουν να σας γνωρίσουν! Είστε όμως αρκετά «τεμπέληδες» και η βαθιά μελέτη δεν είναι και τόσο της αρεσκείας σας. Συνήθως έχετε μία τάση για πάχος όσο περνούν τα χρόνια.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ
Γοητεύετε με την ευκολία με την οποία κάνετε λεφτά από ευκαιρίες. Αναζητάτε την κτήση και την καλοπέραση. Το Ευ Ζην, είναι το σήμα κατατεθέν σας. Η Αφροδίτη στον 2ο οίκο είναι ένδειξη για αγάπη των χρημάτων. Είστε υλιστές, μπορεί και να είστε άπληστοί, αλλά αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο.

Σας αρέσει να ξοδεύετε, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να σας αρέσει να μετράτε απλώς τις λίρες σας. Μπορεί να λαμβάνετε εισόδημα μέσω γυναικών ως ευεργέτριες, χορηγούς, επενδυτές ή πελάτισσες. Μπορείτε να κάνετε χρήματα και ακίνητη περιουσία μέσω των τεχνών, της ομορφιάς, της διπλωματίας, της θεραπείας.

Πιθανόν είναι να συναντήσετε συντρόφους με τους οποίους θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα, αξίες και συμπεριφορές καθώς και σεξουαλική έλξη. Θα τους συναντήσετε σε μέρος που έχει να κάνει με μια αγορά, την ανταλλαγή των αγαθών, ή τη συναλλαγή χρημάτων ή επενδύσεις. Αν δεν έχετε πλούτο οι ίδιοι, τον αναζητάτε μέσω συντρόφων οι οποίοι μπορούν να σας εξασφαλίσουν κάποια ιδιοκτησία ή δυνατότητα για οικονομικό κέρδος.

Επιδιώκετε την γαλήνη του μυαλού σας μέσω του εισοδήματος και της κατοχής. Είστε συχνά τυχεροί με τα χρήματα και εκτιμάτε την αξία τους και όλες τις πολυτέλειες που μπορούν αυτά να σας προσφέρουν.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ
Πληροφορίες και επικοινωνία είναι οι τομείς όπου αισθάνεστε άνετα. Η εκπαίδευση και η ομιλία είναι εύκολες για εσάς. Η λεκτική επικοινωνία ή/και το γράψιμο πρέπει να αναπτυχθούν. Είστε δημιουργικοί, πνευματώδεις και ευφυείς. Οι τρόποι σας είναι ευχάριστοι και μπορείτε να γίνεστε αρκετά πιστικοί. Επιδιώκετε την ειρήνη του μυαλού μέσω των πληροφοριών και της συνομιλίας.

Η ανάγκη της Αφροδίτης σας να μαθαίνει, μπορεί να την κάνει λίγο περίεργη, αλλά πολύ καλή για δημόσιες σχέσεις. Μπορεί να κάνετε χρήματα μέσω της παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων, της διδασκαλίας μουσικής ή τέχνης, της επικοινωνίας, της μεταφοράς και των οχημάτων.

Πιθανότατα σας ελκύουν ή κατέχετε, ωραίο αυτοκίνητο ή άλλα οχήματα. Δέχεστε βοήθεια από αδέλφια ή τους γείτονες. Μπορεί να συναντήσετε τους συντρόφους σας κάπου που έχει να κάνει με εκπαίδευση, δίνοντας ή αναζητώντας πληροφορίες, ή σε μια κατάσταση που έχει να κάνει με οχήματα. Συνομιλίες, πληροφορίες, ιδέες, γραπτά ή το ύφος της ομιλίας σας θα εντυπωσιάσουν τον πιθανό σύντροφό σας.

Είστε εραστές της μάθησης και θα συνεχίσετε να επιδιώκετε τη γνώση στο σύνολο της ζωής σας, αν και γενικά προτιμάτε την εύκολη ανάγνωση και όχι τόσο τη βαθιά μελέτη.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ
Είστε άνθρωποι με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και στενές σχέσεις με τα μέλη της οικογενείας σας. Το σπίτι σας είναι ευχάριστο και ειρηνικό, αρμονικό και όμορφο. Μπορεί να προέρχεστε από μουσική ή καλλιτεχνική οικογένεια. Μουσική και τέχνη στο σπίτι. Επιθυμείτε τις διασκεδάσεις στο σπίτι και σας αρέσει να έχετε συχνά φιλοξενουμένους.

Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω των συναλλαγών, ακίνητης περιουσίας, της αρχιτεκτονικής, της διαμόρφωση χώρων, διαχείρισης ιδιοκτησίας, ψυχοθεραπείας και γενικά ότι βοηθά τους άλλους ανθρώπους να αισθανθούν ασφαλείς και σίγουροι.

Μπορεί να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σας, είτε επειδή μένουν σε ιδιόκτητο σπίτι σας ή εσείς σε δικό τους, από συναλλαγές ακίνητων περιουσιών, σε κήπους, από διαχείριση ιδιοκτησίας, από θεραπείες και γενικά με ότι έχει να κάνει με στο σπίτι. Οι περισσότεροι είσθε δημιουργικοί στις εσωτερικές αναζητήσεις σας και τείνετε να έχετε πολλά χόμπι που έχουν να κάνουν με μαγείρεμα, τέχνες, διακόσμηση.

Θεωρείσθε καλοί κηδεμόνες και κάνετε πολλά για τους ανθρώπους που αγαπάτε. Πρέπει να έχετε υπόψη σας, πως οι άσχημες όψεις εδώ, δημιουργούν συναισθηματικά τραύματα από την παιδική σας ηλικία.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ
Πολύ δημιουργικοί, με αγάπη για τα παιδιά, επιθυμείτε μια ζωή με ευκολίες και αφθονία χρόνου, ώστε να ασχολείσθε δημιουργικά με την οικογένεια, τον αθλητισμό, τις διακοπές, την αναψυχή Η Αφροδίτη στο πέμπτο σπίτι είναι ενδεικτική μιας πολυάσχολης κοινωνικής ζωής. Είστε δημοφιλείς, ταλαντούχοι και χαρισματικοί. Μπορεί να είστε καλλιτέχνης ή μουσικός, ή να έχετε ένα παιδί που είναι (ή ένα παιδί που μπορεί να είναι) ιδιαίτερα όμορφο και κοινωνικό.

Η έκφραση της αγάπης έρχεται εύκολα με την Αφροδίτη στον 5ο οίκο. Θεωρείται η Αφροδίτη του έρωτα. Έχετε έντονο sex appeal, αλλά ψυχρότητα και αισθηματικά προβλήματα αν η Αφροδίτη είναι άσχημα τοποθετημένη. Μπορεί να κάνετε χρήματα δουλεύοντας με τα παιδιά, από καλλιτεχνικές ή δημιουργικές αναζητήσεις, τον αθλητισμό, με ότι έχει να κάνει με αναψυχή, με παιχνίδια, ή από τα χόμπι.

Ακόμη έχετε τύχη από κερδοσκοπία και τυχερά παιχνίδια. Μπορείτε να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σας κάποια στιγμή στον ελεύθερο χρόνο σας, ή στις διακοπές, ή κάπου σχετικά με τον αθλητισμό ή την αναψυχή, σε κάποιο θέρετρο, κάπου όπου προσέχετε παιδιά, σε ένα μουσικό ή καλλιτεχνικό περιβάλλον, στις συναυλίες, σε αίθουσες τέχνης, σε μουσεία.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ
Παρέχετε άριστες υπηρεσίες και είσθε περιζήτητος υπάλληλος ή μέλος μιας ομάδας. Συνεργάζεστε με τους συναδέλφους σας και τους ενθαρρύνετε. Ξέρετε την αξία της αναγνώρισης και της εκτίμησης στον εργασιακό χώρο. Η Αφροδίτη στον έκτο οίκο, είναι ενδεικτική κάποιου που αισθάνεται πως έχει καθήκον να βοηθήσει τους άλλους. Είστε πολύ δημιουργικοί στην εργασία και τη σταδιοδρομία σας.

Έχετε την ανάγκη της αρμονίας, είστε εργατικοί, θέλετε να είστε χρήσιμοι και συνήθως έχετε υπερβολικό ενδιαφέρον για ιατρικά θέματα, θέματα υγείας, αλλά πρέπει να προσέξετε ώστε να μην καταντήσετε υποχόνδριοι. Σε άσχημη θέση υπάρχει πιθανότητα να ζείτε στην αδράνεια και τελείως ανοργάνωτοι.

Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω της εργασίας σας, από ιατρικό επάγγελμα, ή από προσφορά υπηρεσίας σε άλλους. Πολλές από τις φιλίες σας και τους πιθανούς συντρόφους σας θα τους συναντήσετε μέσω της εργασία σας, σε ιατρικό περιβάλλον ή παρέχοντας κάποια υπηρεσία.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Το ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται στις σχέσεις και τις συνεργασίες. Μήπως ο γάμος ήταν πάντα μέσα στα άμεσα σχέδιά σας; Δεν μπορείτε να ζήσετε μόνοι σας, έχετε την ανάγκη ενός ιδιαίτερου προσώπου πάντα, για να μοιράζεστε τη ζωή σας. Είστε διπλωμάτες και άνετοι σύντροφοι. Δημοφιλείς, άσχετα αν το αξίζετε ή όχι, με ενεργή κοινωνική ζωή.

Συχνά έχετε μία τάση να γίνεστε κουτσομπόληδες και μάλιστα γνωρίζετε τα πάντα για τη ζωή των άλλων. Θέλετε να αρέσετε και να σας επιδοκιμάζουν άπαντες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θέλετε να επιδιώκουν οι άλλοι να έρχονται σε επαφή μαζί σας. Μία άσχημη τοποθέτηση όμως εδώ της Αφροδίτης, δημιουργεί εκνευρισμό και «μανία καταδίωξης», σε περίπτωση αποτυχίας των στόχων και των φιλοδοξιών σας.

Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω της φροντίδας και της περίθαλψης, από παροχή συμβουλών, εξυπηρέτηση πελατών, δημόσιες σχέσεις, διασκεδάζοντας ανθρώπους, μέσω σχέσης πελατών – επενδυτών. Σε αυτά τα περιβάλλοντα μπορείτε να συναντήσετε και τους πιθανούς συντρόφους σας.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ
Η Αφροδίτη στον 8ο οίκο είναι ενδεικτική ενός προσώπου με ισχυρές πεποιθήσεις και απόψεις. Επιθυμείτε να είστε σε ισχυρές θέσεις και να δράτε παρασκηνιακά. Δεν σας αρέσουν οι συγκρούσεις και οι ζηλοτυπίες σας δημιουργούν πρόβλημα. Ευχάριστη σεξουαλικότητα, προσπαθείτε εξάλλου να επιβληθείτε μέσω του sex. Πιθανή κληρονομιά ειδικά από μια γυναίκα, κέρδος από το γάμο, ευκολία στους κοινούς πόρους χρηματοδότησης, πιθανόν ειρηνικός θάνατος.

Με άσχημη τοποθέτηση της Αφροδίτης, έχουμε ανικανοποίητες σεξουαλικές επιθυμίες, συναισθηματικά συμπλέγματα ίσως και πιθανότητα σεξουαλικών παρακλήσεων. Μπορείτε να κάνετε χρήματα κατευθείαν από συνεργάτες, από κληρονομιά, επιχειρησιακές διαπραγματεύσεις, επενδύσεις, οικονομικούς σχεδιασμούς, έρευνες, υποθήκες, ασφάλειες.

Μπορεί να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σας σε ότι έχει να κάνει με μία επιχείρηση, επένδυση, υποθήκες, ασφάλειες, κτήματα, σε θέματα ζωής και θανάτου. Μπορεί να έχετε ασυνήθιστες προτιμήσεις σχετικά με τους φίλους, τις σχέσεις και τις υλικές απολαύσεις.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ
Αγάπη για τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία, τη λογοτεχνία, τους πολιτισμούς, τα ταξίδια. Απολαμβάνετε τις νέες ιδέες, είσθε διαισθητικοί, ιδεαλιστές, αφιερωμένοι. Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του μάρκετινγκ, των εκδόσεων, του γραψίματος, των θρησκειών, μέσω ταξιδιών που ανοίγουν τους ορίζοντες και τις προοπτικές σας, τους ξένους πολιτισμούς, την τέχνη και τη μουσική στις ξένες χώρες. Σας προσελκύει οτιδήποτε ασυνήθιστο.

Απολαμβάνετε πραγματικά τις εξερευνήσεις, τις νέες ιδέες και τις γνωριμίες με νέους ανθρώπους. Τείνετε να είστε αρκετά δημοφιλείς και φιλικοί. Μπορεί να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σε πανεπιστήμια, θρησκευτικές οργανώσεις και συλλόγους, σε μεγάλα ταξίδια, στις ξένες χώρες, σε, εργαστήρια, σε μέρη σχετικά με τις εκδόσεις και το μάρκετινγκ. Υπάρχει πιθανότητα να παντρευτείτε έναν αλλοδαπό, έναν ταξιδιώτη, έναν υπουργό, έναν καθηγητή, ή έναν φιλόσοφο.

Η Αφροδίτη στον 9ο οίκο δείχνει πως έχετε διάφορες απόψεις και πεποιθήσεις για θέματα όπως η θρησκεία, η φιλοσοφία, η εκπαίδευση, καθώς και μία ιδιαίτερη έλξη για ανθρώπους με διαφορετικό πολιτιστικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο ή από άλλη φυλή.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ
Η Αφροδίτη στον δέκατο οίκο, είναι ενδεικτική κάποιου που είναι φιλόδοξος και προσανατολισμένος στη σταδιοδρομία του. Είστε οι δημιουργικότεροι όλων, θέτετε στόχους και έχετε και τα μέσα για να επιτευχθούν. Ξέρετε τι θέλετε, αλλά και τον τρόπο να το αποκτήσετε. Ανησυχείτε πολύ για τη δημόσια φήμη σας, είστε ευχάριστοι, γοητευτικοί και όμορφοι.

Η φιλοδοξία σας είναι όχι για την απόδειξη της αξίας σας, αλλά περισσότερο του «φαίνεσθε». Μπορεί να έχετε ένα επάγγελμα καλλιτεχνικό, μουσικό, διπλωματικό, ή δημόσιων σχέσεων. Εύκολα κερδίζετε την καλή άποψη των άλλων σχετικά με τις δυνάμεις σας και έχετε βοήθεια από τους ισχυρούς.

Μπορεί να έχετε μία γυναίκα σύμβουλο. Είστε πολύ κοινωνικοί, με υψηλή πιθανότητα επιτυχίας και τιμών στη ζωή σας. Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, ως ηγέτης ή μέσω της τέχνης, της μουσικής, της διπλωματίας, των δημοσίων σχέσεων, μέσω της κοινωνικής σας δύναμης, της γοητείας, της ομορφιάς, από χρηματοδοτήσεις που θα λαμβάνεται ή από τραπεζικές εργασίες.

Μπορεί να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σας κυκλοφορώντας δημοσίως, σε κάποια καλλιτεχνική δραστηριότητα, στην επαγγελματική σας ζωή, ή όντας σε έναν ρόλο ηγεσίας ή διαχείρισης. Πιθανότητες για σχέση με έναν δάσκαλο, έναν σύμβουλο ή έναν ευεργέτη, ή με «προξενιό» από έναν γονέα, έναν δάσκαλο, έναν σύμβουλο ή έναν ευεργέτη. Οι σχέσεις σας με τους γονείς σας είναι πολύ καλές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ
Πολύ κοινωνικοί, είστε περιτριγυρισμένοι από πολλούς φίλους. Ιδιαίτερα ιδεαλιστές, επιδιώκετε οι φίλοι σας να έχουν ίδιες απόψεις και συμπεριφορές με εσάς, ως εκ τούτου αναμειγνύεστε σε ομάδες με ιδεαλιστικούς, πολιτιστικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς. Διαθέτετε έντονη πνευματική δημιουργία, έφεση στο καινούριο και το ασυνήθιστο αλλά συχνά υπάρχει αδυναμία πρακτικής εφαρμογής αυτών των ιδεών-εμπνεύσεών σας.

Καλλιεργημένοι άνθρωποι, φιλότεχνοι, καλλιτέχνες, μουσικοί και πολλές γυναίκες, είναι φίλοι σας. Σας προσφέρουν τη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους. Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω κάποιας ομάδας, και με ότι έχει να κάνει με ομαδικές εργασίες, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους, και μπορεί να ασχολείσθε με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Είστε δημιουργικοί, μη συμβατικοί και είστε καλοί στο να ηγείστε. Μπορεί να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σας μέσω κοινών φίλων, από ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος, (τέχνης, μουσικής, ζωγραφικής), σε φεστιβάλ τέχνης και κρασιού, σε παιδικές χαρές, γήπεδα, εκδρομές, καφετέριες κ.λπ. Η φιλία είναι πολύ σημαντική για εσάς και πολλές από τις ερωτικές σας σχέσεις μπορεί να ξεκίνησαν από φιλία.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ
Η Αφροδίτη στο δωδέκατο σπίτι είναι μια ευαίσθητη θέση. Εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους και πληγώνεστε πολύ από αυτούς. Συχνά είστε μόνοι και επιρρεπής στην κατάθλιψη. Σας ευχαριστεί να ασχολείστε με τους ανθρώπους και είστε αρκετά δημιουργικοί στις τέχνες, την ψυχολογία και οτιδήποτε μυστικό ή μεταφυσικό.

Είστε στοχαστές, λειτουργείτε αντανακλαστικά, διαθέτετε όραμα, διαίσθηση και έχετε μία πνευματική γαλήνη και ομορφιά πνεύματος. Είστε καλοπροαίρετοι, πονόψυχοι και πρόθυμοι πάντα να σταθείτε στους άλλους. Ο ύπνος σας είναι πάντα εύκολος και ειρηνικός.

Διαθέτετε Αγγελική προστασία και είναι απίθανο να νιώσετε ζήλια ή κακία για κάποιον. Μπορείτε να κάνετε χρήματα μέσω της μεταφυσικής, της ενεργειακής ιατρικής, της ψυχολογίας και της θεραπείας, της έρευνας, από εργασία σε νοσοκομεία ή φυλακές.

Πιθανόν να προτιμάτε να εργάζεσθε μόνοι σας. Μπορεί να συναντήσετε τους πιθανούς συντρόφους σας, σε μέρη που είναι σχετικά με τη μεταφυσική, την ψυχολογία, τη θεραπεία, ή σε τομείς που έχουν να κάνουν με την έρευνα υγείας. Έχετε μία τάση για μυστικές σχέσεις φιλικές άλλα και αισθηματικές.

Αναφορές
Medicine Garden – Venus by Carol Willis, MA
Venus in the Houses -How Venus, Planet of Love, Functions Through the Houses
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔ.ΓΙΟΒΑΝΗΣ
4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments