5 1 vote
Article Rating

Πολλά είναι τα σημαντικά αστρολογικά φαινόμενα που έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, αυτό της επόμενης 10ετίας.

Σύσσωμη η αστρολογική κοινότητα παρακολουθεί, καταγράφει και προβληματίζεται γιά τα σημεία των καιρών, αφού εδώ και αρκετά χρόνια η άισθησή μας είναι ότι ο πλανήτης Γη απειλείται, κινδυνεύει, ή απλώς ο πολιτισμός μας και η ανθρωπότητα βρίσκονται πολύ κοντά ενώπιον μιας βαθιάς μετάλλαξης, σε ήθη και αξίες, τουλάχιστον. Τα μηνύματα έρχονται πανταχόθεν, και το σίγουρο είναι ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουμε μάρτυρες μεγάλων αλλαγών που θα επηρεάσουν τον τρόπο διαβίωσής μας και την κριτική μας στάση απέναντι στην ίδια την ζωή. Προς το παρόν, η προσωπική μου αίσθηση είναι ότι ταξιδεύουμε με ένα πλοίο που πλέει με μαθηματική ακρίβεια στην καρδιά μιας δίνης, ή … του τριγώνου των Βερμούδων.

Μελετώντας και καταγράφοντας τα αστρολογικά δεδομένα, πολλά χρήσιμα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια και όλα μαζί μπορούν να μας αποκαλύψουν την εικόνα της επερχόμενης κρίσης -ή και κάθαρσης- στον πλανήτη. Ας τα δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά. 

Η εποχή του Υδροχόου

Για την εποχή τού Υδροχόου πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί, αλλά λίγοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν ξεκάθαρα τις τρομακτικές επιπτώσεις που έχει η αλλαγή αυτού τού κύκλου για τον πλανήτη και τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Η αστρολογία μελετάει συγκεκριμένους αστρονομικούς κύκλους σε χρονικές περιόδους και παρατηρεί τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αλλαγές στον ανθρώπινο ψυχισμό και κατά συνέπεια σε αλλαγές που έρχονται σαν αποτέλεσμα στην ζωή και τον πολιτισμό μας.

Ο κύκλος των ζωδιακών εποχών διαρκεί περίπου 2.000 χρόνια και αφορά την μετακίνηση του άξονα της γής στον ουράνιο θόλο. Οι εποχές αυτές δεν έχουν σαφή χρονικά όρια, και λόγω της μεγάλης τους διάρκειας τα χαρακτηριστικά τους αφομοιώνονται αργά και σταθερά στις ανθρώπινες συνήθειες και αντιδράσεις. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στον μέσον αυτής της μετάβασης, που φυσικά θα αργήσει να ολοκληρωθεί σε όλο της το φάσμα, αλλά σίγουρα τα βασικά υδροχοϊκά χαρακτηριστικά έχουν αρχίσει να διαφαίνονται όλο και πιο έντονα στην ζωή μας. Θα λέγαμε ότι η μετάβαση αυτή έχει ξεκινήσει από τα μέσα τού 20ου αιώνα και μπορεί να ολοκληρωθεί σε μερικές δεκαετίες, αλλά σίγουρα η επόμενη 15ετία θα δώσει σημαντική ώθηση και επιτάχυνση στις μεταλλακτικές διαδικασίες στην ζωή μας, αφού παρατηρούμε πολύ έντονες αστρολογικές εξελίξεις που αγγίζουν τις υδροχοϊκές ποιότητες.
Το υδροχοϊκό μοντέλο μάς οδηγεί σε μια πιο δημοκρατική αλλά και ολοκληρωτική κοινωνία, όπου τα περισσότερα κοινωνικά προβλήματα θα μπορέσουν να επιλυθούν κάτω από την σκέπη μιας πλανητικής διακυβέρνησης. Η υψηλή τεχνολογία θα μας οδηγήσει σε ασύλληπτες εφευρέσεις που θα αλλάξουν δραματικά τον τρόπο ζωής μας. Αλλά το βασικότερο είναι ότι θα αλλάξουν οι αξίες μας. Η αξία της γνώσης θα αντικαταστήσει την αξία τού χρήματος και οι σχέσεις μας θα εκφαστούν περισσότερο σε ομαδικό παρά σε δυαδικό επίπεδο. Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα αρχίσει να ενεργοποιεί τις διαδικασίες προσαρμογής του μοντέλου εξουσίας στον κυβερνοχώρο, για να προετοιμάσει την εφαρμογή του υδροχοϊκού μοντέλου.

Η είσοδος του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω

Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930 σηματοδοτώντας την απαρχή της πυρηνικής εποχής, αλλά πολύ περισσότερο την προετοιμασία μιας βαθιάς μετάλλαξης των αξιών στην ανθρώπινη ζωή. Η παρουσία του, είτε για καλό είτε για κακό, έχει έντονες ψυχολογικές επιρροές και τα γεγονότα που προκύπτουν από την επιρροή του σε δεδομένες στιγμές έχουν μαζικό χαρακτήρα.

Το 2008 ο Πλούτωνας κάνει την είσοδό του στο ζώδιο του Αιγόκερω, που αποτελεί την κορυφή του ζωδιακού, και πρόκειται να επηρεάσει με την είσοδό του τις ανώτερες βαθμίδες εξουσίας, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν εκφράζονται. Η είσοδός του συνεπώς στην δεδομένη στιγμή προϊδεάζει για σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα διακυβέρνησης, σε όλο το μήκος και πλάτος του πλανήτη, και προφανώς θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις στην δομή και την δυναμικότητα της εξουσίας. Το πολιτικό μας σύστημα θα αρχίσει να μεταλλάσσεται κάτω από την πίεση δραματικών γεγονότων που θα ξεριζώσουν αρρωστημένες δομές και πρακτικές των κρατούντων. Το υδροχοϊκό μοντέλο θα αρχίζει να φαντάζει πιο πιθανό χρόνο με τον χρόνο.

Αν ανατρέξουμε και αναλύσουμε τον προηγούμενο κύκλο του Πλούτωνα, θα φτάσουμε πίσω στο 1765, οπότε ο Πλούτωνας άρχισε να διελαύνει από το ζώδιο τού Αιγόκερω, και φυσικά θα θυμηθούμε και θα σημειώσουμε την Γαλλική Επανάσταση και την ίδρυση του αμερικανικού κράτους. Δύο γεγονότα που άλλαξαν την δομή του συστήματος και οδήγησαν σταδιακά στην εφαρμογή του κοινοβουλευτικού μοντέλου και την άνοδο της αστικής τάξης στην εξουσία.

Στην πορεία αυτή του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω έχει πολύ ενδιαφέρον το διάστημα 2012-2015, οπότε πραγματοποιούνται 7 διαδοχικές όψεις τετραγώνου (δυσαρμονίας) του Πλούτωνα με τον Ουρανό. Η παρουσία των δύο μεγάλων αυτών ανατρεπτικων πλανητών κορυφώνεται δραματικά τότε.

Ο συνοδικός κύκλος Ουρανού-Πλούτωνα

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθούμε τον κύκλο δύο μεγάλων πλανητών, που ξεκινάει από την στιγμή που κάνουν σύνοδο (επαφή) σε κάποιο σημείο του ζωδιακού και μετά. Ο γρηγορότερος πλανήτης στην συνέχεια προπορεύεται και δημιουργεί διαδοχικά όψεις με τον πιο αργό.

  • Στην συγκεκριμένη περίπτωση Ουρανός και Πλούτωνας ήρθαν σε επαφή, ξεκίνησαν δηλαδή τον παρόντα κύκλο τους στα μέσα της δεκαετίας του 1960 στην Παρθένο, ενεργοποιώντας δραματικές επεμβάσεις στο εργασιακό καθεστώς, αλλά και παρακινώντας τις λαϊκές μάζες για πιο ουσιαστικές διεκδικήσεις. Ας μην ξεχνάμε πόσες δικτατορικές επεμβάσεις είχαμε τότε σ’ όλο τον πλανήτη, και στην Ελλάδα φυσικά. Επεμβάσεις που έδωσαν το έναυσμα για πιο ουσιαστικές διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.
  • Ο Κρόνος τότε ήταν σε αντίθεση με την συζυγία Πλούτωνα-Ουρανού.
  • Στην συνέχεια, Ουρανός και Πλούτωνας ήρθαν σε όψη εξαγώνου (αρμονικής) στα μέσα της δεκαετίας 1990, δίνοντας τρομακτική ώθηση στην χρήση της υψηλής τεχνολογίας (ίντερνετ).
  • Τώρα αναμένεται η δυσαρμονική όψη τετραγώνου, όπως προαναφέραμε, που όμως πραγματοποιείται μετά την αλλαγή ζωδίου και των δύο πλανητών, αφού περνούν και οι δυο σε παρορμητικά ζώδια.
  • Ο Ουρανός, από τον Κριό, αναμένεται να ενεργοποιήσει την εφαρμογή νέων πολεμικών όπλων και τακτικών, αλλά και να δώσει επιτάχυνση στην εφαρμογή νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, που όμως φαίνεται να κινούνται σε ένα ανώριμο στάδιο κατ’ αρχήν. Η ανωριμότητα αυτή αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες στο σύστημα, αφού κάτω από την δυσαρμονική όψη του Πλούτωνα μπορεί να επιφέρει ανωμαλίες στον έλεγχο διοίκησης του πλανήτη. Πιθανές είναι μεγάλες καταστροφές από την κακή ή ατυχή χρήση νέων τεχνολογικών «διαμαντιών», που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους κρατούντες.

Η όψη Ταυ-Τετράγωνο των Κρόνου-Πλούτωνα-Ουρανού στα παρορμητικά ζώδια

Νωρίτερα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε το τι συμβαίνει αστρολογικά στην διετία 2009-2010, αφού η είσοδος του Κρόνου στην Παρθένο θα ασκήσει πιέσεις και θα φέρει στην επιφάνεια προβλήματα σχετικά με τα εργασιακά καθεστώτα, και τις σχέσεις πολιτείας-λαού.

  • Τότε αναμένονται έντονες αντεργατικές πολιτικές, που θα ασκηθούν κάτω από την απέλπιδα προσπάθεια να διασωθεί το υπάρχον οικονομικό καθεστώς.
  • Σοβαρά προβλήματα στην δημόσια υγεία θα παρουσιαστούν επίσης τότε, βοηθούσης και της διέλευσης τού Ουρανού από το ζώδιο των Ιχθύων.
  • Έντονες συναισθηματικές εκρήξεις ενεργοποιούνται τότε, σαν αντίδραση στην λήψη δυσμενών μέτρων από την πολιτεία επί των ασθενέστερων λαϊκών μαζών.

Πολύ ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσουμε τον σχηματισμό Ταυ-Τετράγωνο (ιδιαίτερα δυσαρμονικό) των Άρη, Κρόνου (Ζυγός)-Πλούτωνα (Αιγόκερως)-Ουρανού, Δία (Κριός), και μάλιστα στην 1η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων, μια ιδιαίτερα δυναμική περιοχή του ζωδιακού. Αυτός ο σχηματισμός πραγματοποιείται το καλοκαίρι του 2010, ανεβάζοντας δραματικά τους τόνους και προετοιμάζοντας εκρηκτικές εξελίξεις στην συνέχεια.
Και βέβαια, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η τριετία 2009-2011 στιγματίζεται από τις διαδοχικές εκλείψεις στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω. Έντονα αισθήματα ανασφάλειας έρχονται στην επιφάνεια, και ο κόσμος αναζητά απεγνωσμένα λύσεις για την επιβίωσή του.

Το ημερολόγιο των Μάγιας 

Φτάνουμε λοιπόν στο 2012, οπότε και αρχίζει να ενεργοποιείται η δυσαρμονία Ουρανού-Πλούτωνα σε 7 στάδια. Ας μην ξεχνούμε όμως το αποτέλεσμα της έρευνας των Μάγιας, που είχαν χαρακτηρίσει το 2012 σαν το τέλος του ημερολογίου τους. Αυτό απλώς σημαίνει ότι τότε μαθηματικά συγκλίνουν πολλοί διαφορετικοί πλανητικοί κύκλοι, που ακόμα δεν έχουμε αποσαφηνίσει. Δεν πρόκειται φυσικά να έρθει το τέλος τού κόσμου, όπως από πολλούς ακούγεται, αλλά απλώς προσδιορίζεται έτσι το δυναμικό ξεκίνημα ενός νέου ιστορικού κύκλου για την ανθρωπότητα, με καταλυτικές επεμβάσεις στο μοντέλο ζωής μας.

Ο Πλούτωνας ολοκληρώνει την διέλευσή του από τον Αιγόκερω το 2025, οπότε και περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου. Λίγο νωρίτερα, το 2020, ξεκινάει ένας καινούργιος συνοδικός κύκλος των Δία-Κρόνου σε ζώδια του αέρα. Συγκεκριμμένα η πρώτη σύνοδός τους πραγματοποιείται στην 1η μοίρα του Υδροχόου, ξεκινώντας τότε έναν νέο 240ετή κύκλο, που δίνει έμφαση στα στοιχεία του αέρα, (τεχνολογία, εφευρετικότητα, επικοινωνία, γνώση) και θα τονίσει ακόμα περισσότερο τις υδροχοϊκές αξίες τότε. Ποιος φοβάται την διέλευσή του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω;

 

Μπαφαλούκος Μελέτης

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments