0 0 votes
Article Rating

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα το οποίο με τον χρόνο ξεθωριάζει. Λένε ότι τον χώρο που καταλαμβάνει ο έρωτας τον παίρνει αργότερα η αγάπη. Αυτό όμως πολλές φορές δεν ισχύει. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι και δεν αποδέχονται τον θάνατο του έρωτα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναπαράγουν τα συναισθήματα αυτά.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως που δεν μπορούν να είναι πιστοί σε μία σχέση γιατί πολύ απλά η δημιουργία μία σχέσης (η οποία θα είναι στη συνέχεια μονοδιάστατη) δεν θα έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πάθους τα οποία τα θεωρούν πολύ σημαντικά.

Στο άρθρο μας λοιπόν εδώ θα χαρακτηρίσουμε και θα ονοματίσουμε τα ζώδια τους οίκους και τις όψεις των χαρτών που παράγουν τον άνθρωπο που πιστεύει στον αιώνιο έρωτα και πώς αυτή η «οδύσσεια» για την Ιθάκη έχει ίσως δημιουργήσει τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες στον κόσμο και την ιστορία του.

Ζώδια με δυσκολία να παραδεχτούν την φθορά του έρωτα

 

ΚΡΙΟΣ 
Για τους Κριούς το πρόβλημα δεν είναι και τόσο η φθορά όσο το ότι βαριούνται πάρα πολύ να βιώνουν το ίδιο πράγμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειδή είναι άνθρωποι της περιπέτειας και θέλουν να έχουν ιδιαίτερο πάθος στη ζωή τους, τους είναι πολύ δύσκολο στη συνέχεια να αποδεχτούν μία κατάσταση μέσα στη μιζέρια και στην συναισθηματική (όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί) φτώχεια. Είναι σίγουρα λοιπόν άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να βάλουν στη ζωή τους την αγάπη αν τουλάχιστον αυτή δεν συνοδεύεται από το πάθος.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν –αν μη τι άλλο– οι ίδιοι οι σύντροφοί τους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να περάσουν στο επόμενο στάδιο οπότε και ο Κριός θα καταλάβει τη νέα συμπεριφορά τους ως μία αδιαφορία και βέβαια τελικά το τέλος του έρωτα. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσει ο Κριός είτε θα κάνει μία άλλη σχέση κρυφή είτε μπορεί να χωρίσει μιας και για αυτόν η προηγούμενη σχέση τον κάνει πιο πολύ να φοβάται το ότι ο χρόνος χάνεται παρά να χαίρεται.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το επόμενο ζώδιο που έχει πρόβλημα με τη φθορά και την μετατροπή του έρωτα σε αγάπη είναι οι Δίδυμοι. Αυτοί έχουν πραγματικά πρόβλημα με το χρόνο για αυτό και το βασικό τους κομμάτι είναι ότι βαριούνται. Εδώ λοιπόν προτιμούν το παθιασμένο και περιπετειώδες συναίσθημα του έρωτα από την βαρετή αγάπη ή οποία είναι και πολύ προβλέψιμη. Αυτό το ζώδιο όμως βλέπει την αγάπη όχι ως αποτέλεσμα ωριμότητας μίας σχέσης αλλά σαν αποτέλεσμα γήρατος. Για τα «παιδιά» λοιπόν του ζωδιακού το γήρας δεν είναι κάτι που τους ταιριάζει.

Είναι λοιπόν οι άνθρωποι που πολύ εύκολα αν νιώσουν ότι ο άλλος δεν είναι ερωτευμένος μαζί τους πια θα αλλάξουν ρότα στη ζωή τους και θα γίνουν διαφορετικοί από τη μία στιγμή στην άλλη. Αυτή τους η συμπεριφορά όμως δεν είναι τίποτα άλλο από τη μόνιμη φοβία που έχει αυτό το ζώδιο με το χρόνο. Είναι λοιπόν άνθρωποι που καλό θα ήταν να λειτουργούσαν λίγο διαφορετικά οι σύντροφοι τους μιας και πρέπει να ξέρουν ότι στην ουσία τα έχουν με ένα …παιδί.

 

ΛΕΟΝΤΑΣ
Έχουμε ένα ζώδιο που συμβολίζει την αγάπη και τον έρωτα. Είναι λοιπόν για αυτούς τους ανθρώπους σημαντικό να μπορέσουμε να καταλάβουμε ιδιαίτερα ότι είναι άνθρωποι που έχουν δυνατότητα να προσφέρουν και τον έρωτα και την αγάπη ταυτόχρονα. Αυτό όμως το βγάζουν με μία ιδιαίτερη εγωιστική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να ερωτεύονται τους άλλους αλλά συνήθως αγαπούν τον εαυτό τους.

Είναι λοιπόν για αυτό το ζώδιο πολύ δύσκολο να αποδεχτεί ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελε. Πολλές φορές όταν το πάθος δεν υφίσταται στη σχέση τους απλά τερματίζουν την τερματίζουν και προσπαθούν να αναπαραγάγουν δυστυχώς και την ίδια ιστορία έτσι ώστε να μπορέσουν να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν στο παρελθόν.

Το μάθημα λοιπόν της αγάπης για αυτό το ζώδιο είναι και το μάθημα της ζωής τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο το οποίο μονίμως και θέλει να μάθει και να νιώσει την αγάπη αλλά, επειδή του είναι πολύ εύκολο λόγω ζωδιακής φύσης, παρασύρεται από το εγώ του και τελικά μετατρέπει την αγάπη σε κάτι άρρωστο. Για αυτό ακριβώς και μετά επανέρχεται στην θέση του έρωτα έτσι ώστε να μπορεί να είναι μαζί με κάποιο συναίσθημα που μπορεί να μοιάζει με την αγάπη σε κάποιο βαθμό.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι η μοναδική περίπτωση στον ζωδιακό που πάει ανάποδα. Με αυτό ουσιαστικά λέμε ότι ναι για αυτό το ζώδιο είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει κάτι που έχει σχέση με την αγάπη παρά με τον έρωτα. Η ευκολία τους αυτή έρχεται από το ότι το άτομο μπορεί και καταφέρνει να φτάσει σε ιδιαίτερα μεγάλα βάθη και μπορεί να δημιουργήσει ισχυρά και μόνιμα συναισθήματα που να ξεπερνούν ίσως και τα όρια του απλού κόσμου. Αυτό όμως πολύ συχνά φοβίζει τον υπόλοιπο κόσμο και τον κάνει να νοιώθει ότι έχει χάσει ένα μέρος από την ελευθερία του, γιατί πολύ απλά ο περισσότερος κόσμος έχει άλλους ρυθμούς από αυτούς που έχει ένας Σκορπιός.

Επίσης είναι ένα ζώδιο όπου δεν σέβεται εύκολα τα συναισθήματα των άλλων γιατί δεν τα θεωρεί ίσης ισχύος με τα δικά του, με αποτέλεσμα τελικά να χωρίζει ανθρώπους για πράγματα που άλλοι δεν θα το έκαναν ποτέ.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που επίσης έχει πολύ σημαντικό πρόβλημα με το θέμα του πάθους και της αγάπης και αυτό γιατί είναι τα άτομα που στην δική τους φιλοσοφική θεώρηση θα πρέπει η αγάπη να συμβαδίζει με τον έρωτα. Δεν έχουν και άδικο, αλλά οι τέλειες καταστάσεις δεν ήταν ποτέ κάτι φυσικό στην καθημερινότητα. Κάθε Τοξότης έχει ερωτευτεί μία ιδανική εικόνα στο μυαλό του την οποία και δεν θέλει να χάσει από μπροστά του. Οτιδήποτε δεν μπορεί να ταιριάξει με αυτή την εικόνα πολύ σύντομα θα συντελέσει για αυτόν και το τέλος αυτής της σχέσης μιας και τα ιδανικά για αυτό το ζώδιο είναι ίσως το τελειότερο ζήτημα στη ζωή μας.

Ο Τοξότης όμως μπορεί συχνά, με αφορμή τον μεγάλο του πόθο να πετύχει το ιδανικό του, να διαστρεβλώσει μία πραγματικότητα και τελικά να δημιουργήσει μία σχέση που βέβαια μετέπειτα δεν θα ανταποκρίνεται στην ιδανική του εικόνα. Επειδή είναι και αυτό ένα ζώδιο που δεν τα πάει καλά με τον χρόνο, θα πρέπει να ξέρει ο σύντροφος ότι όταν αρχίζει να μεγαλώνει θα αρχίζει να παλιμπαιδίζει και να έχει μία ακραία συμπεριφορά την οποία μπορεί να μην είναι έτοιμος ο άλλος να την αποδεχτεί.

ΟΙΚΟΙ

 

Έντονος 1ος: Τα άτομα με έντονο 1ο οίκο ακόμη και στο ζώδιο του Σκορπιού παρουσιάζουν προβλήματα με τον έρωτα και αυτό γιατί τους είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουν να δημιουργήσουν μία ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό τους και τους άλλους. Είναι λοιπόν τα άτομα που δύσκολα μπορούν να κατανοήσουν τους άλλους και αυτό τους κάνει κακούς συζητητές. Είναι λοιπόν τόσο εγωκεντρικοί και τους ενδιαφέρει να έχουν τόσο πολύ το ενδιαφέρον των άλλων που όταν έρθει η αγάπη (η οποία είναι ένα πιο υγιές συναίσθημα) θα νιώσουν ότι πια δεν έχουν το ενδιαφέρον και την αγάπη του συντρόφου τους.

 

Έντονος 5ος: Η ζωή μας δεν μπορεί να είναι μόνο ένα παιχνίδι, πόσο μάλλον ο έρωτας. Είναι λοιπόν πολύ προβληματικό για αυτόν τον άνθρωπο να αποδεχτεί ότι πρέπει να κάνει μία σχέση η οποία και θα είναι πάντα σε ένα έντονο παιχνιδίστικο ύφος χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι σχέσεις των ανθρώπων πάρα πολλές φορές χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, καταστάσεις στις οποίες δεν μπορεί πάντα να κολλά το παιχνίδι. Το ότι κάποιες φορές απλώς είμαστε ερωτευμένοι με τον άλλο δεν λέει και κάτι, απεναντίας είναι πολλές οι στιγμές κατά τις οποίες πρέπει να βλέπουμε σοβαρά και κάποια πράγματα της καθημερινότητας.

 

Έντονος 11ος: Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το πρόβλημα του ότι όσο συναίσθημα και αγάπη να παίρνουν πάντα θα νιώθουν κενοί. Οι ανάγκες τους να λαμβάνουν συναίσθημα είναι τέτοιες που δεν τους επιτρέπουν να βιώσουν το συναίσθημα που τους δίνεται όπως ακριβώς αυτοί θα ήθελαν. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα που ποτέ όσο και να τους δώσουν δεν είναι αρκετό, οπότε και θα πρέπει να βρουν μέσα τους μία ισορροπία, μιας και πρέπει να προσφέρουν και αυτοί κάποιο ανάλογο συναίσθημα αν θέλουν η σχέση τους να μπορεί να έχει κάποια συνέχεια.

ΟΙ ΟΨΕΙΣ

 

Οπωσδήποτε η πιο προβληματική όψη δεν είναι άλλη από την Αφροδίτη σε όψη με τον Πλούτωνα ιδιαίτερα σε όψεις 2ης αρμονικής. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουμε να κάνουμε με άτομο που ακόμη και αν περάσουν χρόνια έχουν ένα μοναδικό χάρισμα να μπορούν να αγαπούν και να είναι και παθιασμένοι ταυτόχρονα. Όμως επειδή δεν υπάρχει μόνο ένα «σωστό» στη ζωή αλλά υπάρχουν μόνο τάσεις, εδώ έχουμε άτομα που απλώς είναι διαφορετικά από την υπόλοιπη μάζα και ή θα πρέπει να συμβιβαστούν με αυτό το δεδομένα ή θα πληγωθούν πάρα πολλές φορές στη ζωή τους.

 

Η όψη Αφροδίτης – Πλούτωνα είναι τόσο έντονη που δυστυχώς ή ευτυχώς προκαλεί μεγάλες εντάσεις. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα που πρέπει μονίμως να είναι στην «πρίζα» και αυτοί και οι σύντροφοι τους. Αυτό βέβαια από την μία πνίγει τους άλλους αλλά και εξασθενεί τους ίδιους, μιας και δίνουν πάρα πολύ από την ενέργεια τους.

Άλλη προβληματική όψη είναι αυτή της Σελήνης – Πλούτωνα που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

 

Η όψη Σελήνης – Ουρανού δείχνει ένα άτομο το οποίο όταν ο ενθουσιασμός των πρώτων ραντεβού περάσει αρχίζει να νοιώθει ανία. Στην σιγουριά της αγάπης και της σταθερότητας τα άτομα νιώθουν πιο πολύ απειλημένα. Σε καλές όψεις είναι επειδή αυτά τα άτομα έτσι βιώνουν την προσωπική τους ασφάλεια. Στις αρνητικές όμως όψεις έχουμε συνήθως μία μητέρα η οποία δεν δημιούργησε το αίσθημα της ασφάλειας στο παιδί, με αποτέλεσμα να φοβούνται πάρα πολύ αυτό ακριβώς που δεν ξέρουν.

Είναι οι τυπικοί άνθρωποι οι οποίοι και με το που θα δουν να δημιουργείται μία σταθερή σχέση νιώθουν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αρχίζουν να αισθάνονται άσχημα και πιστεύουν ότι κάτι απειλείται απροσδιορίστως. Λόγω αυτών των έντονων εσωτερικών αναταραχών τους δεν μπορούν και να βιώσουν το συναίσθημα που είχαν στη συνέχεια. Έτσι αρχίζουν να κατεδαφίζουν ό,τι είχαν κτίσει και να δημιουργούν πια νέες σχέσεις για να μπορέσουν ολοκληρωτικά να ξεφύγουν.

Δεν θα πρέπει εδώ να συγχέεται αυτή η όψη με τις όψεις της Αφροδίτης με τον Ουρανό, όπου απλά τα άτομα δυσκολεύονται να κάνουν μία σταθερή σχέση και χάνουν πολύ εύκολα το ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους που είναι μαζί.

 

Προβληματική τέλος όψη είναι αυτή του Άρη με τον Κρόνο. Εκεί ακριβώς έχουμε μία πολύ διαφορετική κατάσταση να αντιμετωπίσουμε από όλες τις προηγούμενες φάσεις. Είναι η πιο δύσκολη που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε έναν άνδρα. Από τη μία δείχνει μία τάση του ανθρώπου να μπλοκάρει ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του και συνήθως έχουμε να κάνουμε με άτομα που είναι φοβισμένα ακόμη και για τις ίδιες τους τις παρορμήσεις. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως αποφεύγουν το έντονο συναίσθημα του κεραυνοβόλου έρωτα και προτιμούν να κάνουν μία σχέση από απλή γνωριμία γιατί έτσι νιώθουν πιο ασφαλείς.

Βέβαια στη ζωή τους γενικότερα είναι άτομα τα οποία θέλουν να βιώσουν μία εσωτερική γαλήνη η οποία δύσκολα επιτυγχάνεται μέσα από τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, μιας και η ιδέα και του πάθους και του έρωτα είναι ταυτόχρονα δύο καταστάσεις που τους προκαλούν και άγχος και συναισθηματική φοβία απευθείας. Επίσης αυτή η όψη σε ιδιαίτερα συμπλεγματικά άτομα προκαλεί και σεξουαλική δυσλειτουργία αν και για αυτό θα πρέπει να συναινεί και θέση από ζώδιο και από οίκο.

 

Ο έρωτας και η αγάπη ήταν πάντα δυο συναισθήματα που οι άνθρωποι δεν καταφέραμε να τα αναπληρώσουμε σε όλο τους το μεγαλείο, γιατί κάθε τέτοιο αίσθημα είναι ιδιαίτερα προσωπικό, οπότε και κάθε φορά είναι και διαφορετικό, αν και μπορεί να έχουν κάποια κοινά στοιχεία. Η παγκοσμιότητα του φαινομένου αλλά και η δύναμη που έχει επιδείξει ανά χιλιετίες δεν μας βάζουν σε καμία αμφιβολία να παραδεχτούμε ότι το έρωτας και η αγάπη είναι οι κινητήριες δυνάμεις του κόσμου.

 

Χρήστος Άρχος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments