0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται την Τρίτη 15 Μαίου στις 14.47 ώρα Ελλάδας στην 24.36’ μοίρα του Ταύρου και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών συμβαίνει στον 9ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 16.48΄μοίρα της Παρθένου και Μεσουράνημα στην 15.03’ μοίρα των Διδύμων. Ο Ήλιος κυβερνά τον 12ο και η Σελήνη τον 11ο οίκο.

Το ζώδιο του Ταύρου συνδέεται άμεσα με την έννοια της κτήσης με αποτέλεσμα το συναίσθημα της ασφάλειας, τόσο της οικονομικής όσο και της συναισθηματικής. Θέλω να έχω για να νοιώθω ασφαλής. Επίσης συνδέεται με τράπεζες, ιδιοκτησία, γη, αγοραπωλησίες ακινήτων, μόδα, αισθητική. Ο Ταύρος συμβολίζει την σταθερότητα, την δύναμη και την διάρκεια.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αυτή η Νέα Σελήνη συμπίπτει με την πολύ σημαντική είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές, παγκόσμιες αλλαγές.

Όπως γνωρίζουμε μια Νέα Σελήνη μιλάει πάντα για κάτι νέο που ξεκινά και που εδώ αφορά τα αιτήματα του ζωδίου και μας προδιαθέτει για θέματα που θα έχουν μια στέρεα βάση. Αυτό εξάλλου καταδεικνύει και η καλή όψη της Νέας Σελήνης με τον Πλούτωνα και τον Άρη στον Αιγόκερω στον 5ο οίκο του χάρτη. Θα δούμε λοιπόν καινούργιες, βοηθητικές πηγές εσόδων που θα προσφέρουν σημαντικά οφέλη στο λαό, η Σελήνη (λαός) βρίσκεται στην καλύτερη της θέση που θα ευνοήσουν τη χώρα και θα προέρχονται από τον τουρισμό και τον πολιτισμό μας, όπως και από νέες δημόσιες επενδύσεις κυρίως από ξένους επιχειρηματίες όπως καταδεικνύει ο 9ος οίκος.

Ενδεχομένως να δούμε αλλαγή σε φόρους και τιμές ακινήτων, όπως και διαφορετικά οικονομικά κριτήρια σε σχέση με τους πλειστηριασμούς. Σημαντικό ρόλο θα παίξει κι ο υγρός, υπόγειος πλούτος μας όπως βέβαια και η θάλασσα μας.

Την ίδια ακριβώς εικόνα μας δίνει και η καλή όψη του Ερμή από τον Ταύρο, που εδώ είναι σημαντικός μιας και είναι κυβερνήτης του χάρτη αλλά και του Μεσουρανήματος, με τον παντοδύναμο Κρόνο στον Αιγόκερω που κυβερνά τον 5ο οίκο.

Η ιστορία μας και η πολύτιμη κληρονομιά μας θα μας στηρίξουν ακόμα μια φορά. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εισροή χρημάτων στο εσωτερικό της χώρας που θα δημιουργήσει νέες συνεργασίες και συνεταιρισμούς, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας δίνοντας ανάσα στους οικονομικά ασθενέστερους, (σχηματισμός Δία – Πλούτωνα – Ποσειδώνα).

Όλα αυτά φαίνεται πως ήδη προετοιμάζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των κυβερνώντων και σύντομα θα γίνουν γνωστά στον χώρο του κοινοβουλίου αφού οι συμφωνίες και οι καινούργιοι στόχοι είναι στα ‘σκαριά’.

Ωστόσο υπάρχουν σημεία του χάρτη που σαφέστατα αναζητούν την προσοχή μας. Οι Έλληνες κουρασμένοι και καταπονημένοι από τα τελευταία δύσκολα χρόνια είναι πολύ εύκολο να προβούν γρήγορα σε υπερβολές. Φαίνεται πως ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό και καλό θα ήταν να μην υπερβούμε τις δυνατότητες μας, κυρίως τις οικονομικές, παρασυρόμενοι από έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό.

Όλα κινούνται σε πολύ εύθραυστες ισορροπίες και το στοιχείο της ανατροπής καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Οι αγώνες για τα σοβαρά ζητήματα της χώρας συνεχίζονται, όπως και οι έντονες διεκδικήσεις από τους ισχυρούς δανειστές που θα εξακολουθήσουν να έχουν υψηλές απαιτήσεις και να προκαλούν αναταραχές και εμπόδια στις εξελίξεις κυρίως σε ζητήματα εργασιακά, υγείας, παιδείας.

Οι συζητήσεις των εκπροσώπων της χώρας μαζί τους συνεχίζουν να είναι έντονες και η ρήξη είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί και να αλλάξει κάποια δεδομένα αφού η χώρα εξακολουθεί να είναι εξαρτημένη από την δανειακή της κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως κάποια θέματα θα μπορούσαν να ξεπεραστούν, έστω και εν μέσω ενός έκρυθμου τοπίου, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος χειρισμός και κάποιες συμβιβαστικές λύσεις.

Αυτή η νέα σελήνη αγγίζει κυρίως Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Λέοντες, Σκορπιούς, Αιγόκερους, Υδροχόους και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 12 ως 16 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 22η ως την 26η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Κάτι καινούργιο ξεκινάει για εσάς που θα σας ανοίξει ορίζοντες και θα σας δημιουργήσει νέες ευκαιρίες. Ο δικός σας χειρισμός σε σημαντικές προτάσεις και αλλαγές θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού είναι απαραίτητο να κινηθείτε συνετά αποφεύγοντας κάποιο μεγάλο ρίσκο στο οποίο μπορεί να οδηγηθείτε εξαιτίας αυξημένων προσδοκιών και μιας υπέρμετρης αισιοδοξίας.

Ελέγξτε τα βήματά σας όπως και την τάση σας για έντονες διεκδικήσεις που ίσως εκφραστούν με επιθετικό τρόπο αν δεν θέλετε να βρεθείτε μπροστά σε μια μεγάλη ανατροπή. Κυρίως Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που θα χρειαστεί να κάνετε μια μεγαλύτερη προσπάθεια από τους υπόλοιπους. Αν αποφύγετε αυτή τη παγίδα ίσως αυτό που τώρα θα ξεκινήσει να αποδειχτεί πολύ σημαντικό αφού θα δημιουργήσει στέρεες, βραχυπρόθεσμες βάσεις που θα σας ωφελήσουν πολύ μελλοντικά.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments