0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται την Πέμπτη 19/10 στις 22.11 ώρα Ελλάδας στην 26.35’ μοίρα του Ζυγού. Για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 5ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 29.55’ των Διδύμων και Μεσουράνημα στην 8.37’ των Ιχθύων. Ο Ήλιος κυβερνά τον 3ο οίκο και η Σελήνη τον 2ο οίκο του χάρτη.

Ο ωροσκόπος στην αναιρετική 29.55’ μοίρα των Διδύμων είναι ακριβώς στο σημείο που ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο προχωρώντας στον Καρκίνο που αντιπροσωπεύει την ίδια την πατρίδα, τον λαό και τις παραδόσεις της.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του χάρτη και του 4ου οίκου, βρίσκεται σε μία ανοιχτή σύνοδο με την νέα σελήνη στην 3.59’ του Σκορπιού, αλλά και με τον Δία, κυβερνήτη του 7ου οίκου, στην 2η μοίρα του ίδιου ζωδίου. Η σύνοδος αυτή σχηματίζει ένα τρίγωνο με το Μεσουράνημα του χάρτη αλλά και με τον κυβερνήτη του τον Ποσειδώνα  που  ακουμπάει σχεδόν πάνω του στην 11.46΄’ των Ιχθύων.

Ας σημειωθεί πως ο Ποσειδώνας δεν σχηματίζει άλλες κύριες όψεις. Το ίδιο και η Αφροδίτη, κυβερνήτης της νέας σελήνης όπως και του 5ου και 12ου οίκου, που βρίσκεται στην 6.40’ μοίρα του Ζυγού σε μια αποκλίνουσα σύνοδο με τον Άρη στον 4ο οίκο.

Ο Άρης κυβερνά τον 11ο οίκο του χάρτη. Και οι δύο πλανήτες μαζί εμπλέκονται σε ένα επίσης αποκλίνων Ταυ-Τετράγωνο με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 8ου οίκου, στην  23.32’ μοίρα του Τοξότη στον 6ο οίκο και με τον Χείρωνα στην 25.15΄ μοίρα των Ιχθύων στον 10ο οίκο.

Τα Φώτα βρίσκονται σε αντίθεση ακριβείας με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 9ου οίκου, ο οποίος κινείται ανάδρομος στην 26.31’ μοίρα του Κριού στον 11ο οίκο, αλλά βρίσκονται και σε θετικές όψεις τόσο με τον Κρόνο όσο και με τους Δεσμούς.

Θα έλεγε κανείς πως αυτή η νέα σελήνη είναι αρκετά ελπιδοφόρα και αποπνέει έντονα την μυρωδιά του φρέσκου αέρα και της ανανέωσης. Νέες καινούργιες επενδύσεις στον χώρο του πολιτισμού, της παιδείας, της ψυχαγωγίας και της τέχνης, σε οδικά δίκτυα, Μέσα ενημέρωσης και μεταφοράς, εμπορικές συναλλαγές, καλές ειδήσεις οικονομικής φύσεως από τους συμμάχους που προφανώς αφορούν τις δημόσιες  επενδύσεις και τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, δημιουργία νέων σχέσεων και συνεργασιών, νέες ανακαλύψεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, εκπλήρωση στόχων και προσδοκιών και μια υποψία επερχόμενης μικρής ανακούφισης της εργατικής τάξης και του λαού και αλλαγής στην εξωτερική εικόνα της χώρας.

Φαίνεται πως κάποια υψηλά σχέδια των κυβερνώντων βρίσκουν ένα δρόμο πραγματοποίησης. Ωστόσο είναι σαφές πως το στοιχείο της ξαφνικής ανατροπής καραδοκεί διαταράσσοντας ανά πάσα στιγμή τις ισορροπίες που θα κινούνται σε τεντωμένο σκοινί.

Σχέσεις μεταξύ ηγετών και κομμάτων, πολιτικών προσώπων και λαού, αλλά και της ίδιας της χώρας με τους εξωτερικούς της συμμάχους είναι απαραίτητο να βασίζονται σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και στον αλληλοσεβασμό αν επιθυμούμε να προχωρήσουν οι πολυπόθητες αλλαγές που θα είναι πραγματικά βοηθητικές και καινοτόμες στηριζόμενες όμως πάντα στις παλιές αξίες και παραδόσεις. Ο Ουρανός είναι ικανός για την ένωση αλλά και για την διάσπαση. Οι χειρισμοί είναι αυτοί που θα το καθορίσουν.

Αρκετά εύθραυστες θα είναι και οι ισορροπίες στις προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες. Ενώ λοιπόν θα δούμε πολλές ενώσεις να δημιουργούνται, είναι φανερό πως ο εγωισμός και η μισαλλοδοξία μπορούν πολύ εύκολα να χαλάσουν το ήρεμο κλίμα και μάλιστα μέσα από εντελώς ξαφνικές και απροσδόκητες καταστάσεις και αντιδράσεις.

Μπαίνουμε σε μια διαδικασία αναθεώρησης και αμφισβήτησης με ερωτήματα του τύπου “τι ζητάω από τον όποιον άλλον, σύντροφο, φίλο, συνεργάτη. Με καλύπτει αυτή η σχέση κι αν όχι γιατί;”

Μήπως όμως χρειάζεται πρώτα να σκεφτούμε την δική μας στάση απέναντι στους άλλους; Τι προσφέρουμε και τι ζητάμε να πάρουμε; Είναι καλή μια τέτοια διαδικασία καθώς μπορεί μεν να συναντήσουμε καινούργια πρόσωπα αλλά και να απομακρύνουμε ή να απομακρυνθούμε από κάποιους ανθρώπους που νοιώθουμε πως πια δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται στην ζωή μας. Κι έτσι κλείνοντας αλλά και ανοίγοντας καινούργιους κύκλους προχωράμε!

Την επιρροή αυτή θα δεχθούν άμεσα Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι από 14 ως 18 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 24η ως την 28η μοίρα αυτών των ζωδίων που θα κληθούν να προβούν σε κάπως δύσκολες αλλαγές με αποτέλεσμα όμως πάντα το απαραίτητο ξεκαθάρισμα, αλλά και Δίδυμοι (με προσοχή), Λιοντάρια, Τοξότες (με προσοχή) και Υδροχόοι που βρίσκονται στις ίδιες ημερομηνίες (14-18) και στις ίδιες μοίρες (24-28) του ζωδίου τους και ίσων όλο αυτό το βιώσουν λίγο πιο άνετα, χωρίς όμως να λείπει το στοιχείο της ξαφνικής ανατροπής.

Προχωρήστε και μην φοβάστε τις αλλαγές γιατί λίγο παρακάτω σας περιμένουν πολλά καινούργια καλύτερα πράγματα και ευκαιρίες. Αρκεί να μην λειτουργήσετε σπασμωδικά και παρορμητικά, καθώς το στοιχείο της επανάστασης θα το νοιώθετε έντονα, προετοιμάζοντας και σχεδιάζοντας με σταθερό πλάνο και υπευθυνότητα τα επόμενα βήματα!

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments