0 0 votes
Article Rating

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 9:20:15 πμ. πραγματοποιείται η Νέα Σελήνη, στην 15ο07’ μοίρα του Τοξότη, επηρεάζει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθείς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 7η Δεκεμβρίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Μαρτίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 15η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη ωθεί τον άνθρωπο στην εξωστρέφεια. Ο Τοξότης είναι ένα χαρούμενο και αισιόδοξο ζώδιο, και αυτά τα χαρακτηριστικά τα μεταφέρει στους ανθρώπους αυτή την περίοδο. Η ηθική, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στα δικαιώματα των άλλων, είναι αξίες, στάση και φιλοσοφία ζωής του ζωδίου αυτού.

Ο Δίας, κυβερνήτης του ζωδίου της Νέας Σελήνης βρίσκεται κι εκείνος στον Τοξότη αλλά και η εορταστική ατμόσφαιρα της περιόδου, ενισχύει ακόμα περισσότερο, όσα γράψαμε παραπάνω. Όμως, δεν γίνεται να είναι όλα τόσο όμορφα ούτε και αυτό τον μήνα. Ό Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στο δωδεκατημόριο των Διδύμων και αυτό σημαίνει ότι παίρνει κάποια χαρακτηριστικά του απέναντι ζωδίου.

Επίσης, Ήλιος και Σελήνη κάνουν όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και τον Άρη (ο Άρης είναι συγκυβερνήτης του ωροσκόπου Αιγόκερω), η Νέα Σελήνη πραγματοποιείται κοντά στην ακμή του 12ου οίκου, του χάρτη που καταστρώνουμε γι αυτήν. Και οι δέκα πλανήτες βρίσκονται στο ανατολικό ημισφαίριο του χάρτη. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι υπάρχει υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στις δυνατότητες μας, υπερβολικός ενθουσιασμός, βιασύνη και επιπολαιότητα.

Αν λοιπόν λειτουργήσουμε με αυτό τον τρόπο, ότι κι αν επιχειρήσουμε να πραγματοποιήσουμε σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποτύχει και η απογοήτευση θα είναι αναπόφευκτη. Για να αποφύγουμε την απογοήτευση για την αποτυχία των σχεδίων μας, θα πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητα και την πεποίθηση ότι είμαστε ειδικοί σε όλα.

Τα σχέδια μας θα πρέπει να είναι καλά μελετημένα, να υπάρξει η συμβουλή ή η συμβολή ειδικού, να έχουμε αποκτήσει μια άποψη από όλες τις πλευρές του θέματος που μας ενδιαφέρει και μετά να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του.

Η προδοσία ή η απογοήτευση, μπορεί να προέλθει από πρόσωπα που αγαπάμε και εμπιστευόμαστε ή πρόσωπα που μπαίνουν αυτή την περίοδο στην ζωή μας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι, κάθε άνθρωπος εκτός από την καλή του πλευρά υπάρχει και μια άλλη που μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη, γι αυτό θα πρέπει να μην περιμένουμε από τους ανθρώπους περισσότερα από αυτά που μπορούν να “δώσουν”.

Αυτές οι μέρες είναι η χαρά των “παιδιών” κάθε ηλικίας, δεν αφήνουμε τους φόβους, την απογοήτευση και το ψέμα να σκιάσει την χαρά, την αισιοδοξία και την ελπίδα για το καλύτερο που έρχεται. Γιατί το καλύτερο, εμείς θα το φέρουμε αλλά με σύνεση και αυτογνωσία ως πού μπορούμε να φτάσουμε και προς τα πού θα κατευθύνουμε τις προσπάθειες μας.

Η Νέα Σελήνη σε τετράγωνο με τον Άρη στους Ιχθείς, είναι σαν να πιστεύουμε ότι, παίρνοντας ένα σπαθί θα καταφέρουμε να κόψουμε την θάλασσα. Άδικη προσπάθεια, όσο μεγάλο κι αν είναι το σπαθί, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να γεμίσουμε με απογοήτευση και θυμό γιατί η θάλασσα δεν κόβεται και άγχος από την ένταση της προσπάθειας.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments