0 0 votes
Article Rating

Η πανσέληνος του μήνα γίνεται το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 7.48 ώρα Ελλάδας στην 0.49’ μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 12ο-6ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 05.12’ μοίρα του Λέοντα και Μεσουράνημα στην 23.46’ μοίρα του Κριού. Ο Ήλιος κυβερνάει τον 1ο  και 2ο οίκο και η Σελήνη τον 12ο.

Η πανσέληνος αυτή είναι αρκετά σημαντική μια και συμβαίνει σχεδόν παράλληλα με το χειμερινό ηλιοστάσιο στην κρίσιμη μηδενική μοίρα Καρκίνου-Αιγόκερω. Έτσι η δυναμική της ισχυροποιείται αφού θα μπορούσε να μας δώσει την εικόνα ενός ολόκληρου τριμήνου ως την 21η Μαρτίου όπου θα συμβεί η Εαρινή Ισημερία.

Ο Ήλιος μέσα στον οίκο που εκτός των άλλων εκφράζει την καθημερινότητα μας αλλά και ως κυβερνήτης του χάρτη όπως και κυβερνήτης του οίκου των αγαθών, εδώ «πεθαίνει» για λίγο για να αρχίσει να ανακτά την ενέργεια και την δημιουργικότητα του από την αρχή αμέσως μετά.

Αυτό βεβαίως συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και θα μπορούσε συμβολικά να εκφράζει την απαραίτητη παύση των συνηθισμένων μας υποχρεώσεων ώστε να ζήσουμε και να αφουγκραστούμε το μήνυμα των ημερών που έρχονται με κατάνυξη και συγκέντρωση.

Η Σελήνη από την άλλη σε μια καλή για εκείνη θέση στο ζώδιο της οικογενειακής εστίας και στον οίκο της απομόνωσης τον οποίο και κυβερνά είναι σαν να «κουρνιάζει» μέσα στην ασφάλεια των οικείων προσώπων μοιράζοντας την αγάπη και την συντροφικότητα που έχουμε ανάγκη να νοιώσουμε και να εκφράσουμε. Χριστούγεννα δεν είναι μόνο ‘ότι λάμπει’, αν και η glamour κατάσταση θα επικρατεί όπως φαίνεται, αλλά και το μοίρασμα συναισθημάτων όπως και η επαφή μας με το Θείο.

Αυτό ακριβώς είναι που ο Άρης μαζί με τον Χείρωνα απειλούν να διαταράξουν με την δύσκολη όψη που σχηματίζουν με τα Φώτα. Ο Άρης εδώ κυβερνά τον 10ο οίκο της εξουσίας και μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων όπου κινείται με τρόπο ασυνείδητο και όχι εμφανή δημιουργεί τον κίνδυνο να ανοίξει πληγές εξαιτίας των απωθημένων απέναντι στους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε ή ακόμα και μιας κρυφής και εγωιστικής ανάγκης επιβολής και επικράτησης.

Συναισθήματα που ίσως μας κάνουν να θέλουμε να τα πούμε «έξω από τα δόντια» και που σαφώς καταλήγουν πάντα να πληγώνουμε τον εαυτό μας και την δική μας ψυχή. Εδώ είναι που καλούμαστε να «τα βρούμε» με τον εαυτό μας επικοινωνώντας με την ανώτερη φύση μας αλλά και μέσα από την προσευχή και την εξομολόγηση που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη συγχώρηση και εν τέλη στην λύτρωση.

Ο Άρης μέσα στο ζώδιο αλλά και στον οίκο του πνεύματος αυτή τη διαχείριση ζητά εκφράζοντας κι αυτός ακριβώς το μήνυμα των ημερών. Είναι το ίδιο ακριβώς μήνυμα που περνά και η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης, όπου μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού κυριευμένη κι αυτή από εμμονές και δικά της απωθημένα ζητά τη λύτρωση με την πολύ ωραία όψη της με τον Ποσειδώνα όπου εδώ φορώντας το καλό του πρόσωπο την οδηγεί στην απαλλαγή μέσα από το μοίρασμα και της δείχνει την αληθινή και ολοκληρωμένη έκφραση της αγάπης.

Ο Ουρανός σε εξέχουσα θέση από την κορυφή του χάρτη σε καλές όψεις μα τα Φώτα μας λέει ότι μπορούμε. Μπορούμε αλλάζοντας τη στάση μας απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις και αφού καθαρίσουμε πρώτα το «μέσα» μας βρίσκοντας τις ισορροπίες μας, μέσα από το δρόμο της αλήθειας και σε καμία περίπτωση μέσα από ψεύτικα, υπερβολικά λόγια ή ωραιοποίηση των καταστάσεων, να ανοίξουμε το βλέμμα μας κάνοντας καινούργιες προσεγγίσεις και ξεκινώντας από την αρχή.

Η πανσέληνος αυτή επηρεάζει κυρίως Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι τις τρεις πρώτες μέρες των ζωδίων τους και Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που είναι γεννημένοι τις τρεις τελευταίες μέρες του ζωδίου τους όπως και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στις τρεις πρώτες μοίρες των παρορμητικών ή στις τρεις τελευταίες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων.

Δεν είναι η στιγμή να λύσετε τις διαφορές σας και να έρθετε σε σύγκρουση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα αλλά ακριβώς το αντίθετο. Αν υπάρχει κάτι που σας βαραίνει συζητήστε το εκφράζοντας τις δικές σας αλήθειες, συγχωρήστε τους άλλους και τον εαυτό σας και αλλάξτε οπτική και στάση. Μην αφήσετε φόβους και εγωισμούς να χαλάσουν την όμορφη ατμόσφαιρα των ημερών.

Γενικότερα αυτές οι γιορτές θα έχουν λίγο από όλα. Κάποιοι μπορεί να ταξιδέψουν, (φροντίζοντας προσεχτικά όλες τις λεπτομέρειες)  για να επισκεφθούν το πατρικό τους σπίτι προκειμένου να τις περάσουν με τους γονείς και την οικογένεια τους, κάποιοι ίσως έχουν την διάθεση να διασκεδάσουν ζώντας την χαρούμενη πλευρά των ημερών(προσοχή στις καταχρήσεις ειδικά αν οδηγείτε)  και κάποιοι ίσως θελήσουν να απομονωθούν και να αισθανθούν την ευλάβεια και  την επαφή με το θρησκευτικό τους συναίσθημα.

Ότι και να επιλέξετε θυμηθείτε πως είναι μέρες αγάπης και προσφοράς. Ακόμη κι αν νοιώθουμε πιεσμένοι υπάρχουν πράγματα που δεν αγοράζονται και μπορούμε να τα μοιράσουμε απλόχερα.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019

Σοφία Πονήρη

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments