0 0 votes
Article Rating

Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται την Τετάρτη 6/9 στις 10:02:00 ώρα Ελλάδας στην 13.53′ μοίρα του άξονα Παρθένου – Ιχθύων. Για τον χάρτη που καταστρώνεται για την Αθήνα πραγματοποιείται στον 5ο-11ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 20.16′ του Ζυγού και Μεσουράνημα στην 23.07′ του Καρκίνου.

Ασφαλώς, όπως σε κάθε πανσέληνο, η σελήνη είναι αυτή που πρωταγωνιστεί, στο συγκεκριμένο χάρτη όμως αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς κυβερνά και το Μεσουράνημα του. Καθώς λοιπόν βρίσκεται σε σύνοδο με τον πανίσχυρο Ποσειδώνα, έστω και ανάδρομο, στην 12.49′ των Ιχθύων, ζώδιο της κυριαρχίας του και μέσα στον 5ο οίκο του χάρτη, οίκος της έξαρσης του, δεν θα μπορούσε παρά η πανσέληνος αυτή να βαφτεί με τα χρώματα αυτού του εντελώς μαγικού και μυστήριου πλανήτη.

Ο 5ος οίκος αφορά τα θέματα του πολιτισμού και τις δημόσιες επενδύσεις της χώρας και ο 10ος οίκος, τον οποίο κυβερνά η σελήνη, αφορά τα άτομα που την κυβερνούν και την δημόσια εικόνα της. Είναι λοιπόν φανερό πως η χώρα αυτή τη στιγμή δεν εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη ώστε να αποτελέσει πηγή εισερχόμενων επενδύσεων.

Η εικόνα της ίδιας αλλά και των ατόμων που την κυβερνούν παρουσιάζεται θολή και μπερδεμένη, διατηρώντας πάντα ωστόσο το πολιτισμικό της status το οποίο την κρατά ψηλά στην εκτίμηση του παγκόσμιου σκηνικού.

Ο Ποσειδώνας βέβαια κυβερνά τον 6ο οίκο του χάρτη δημιουργώντας πάλι απατηλές προσδοκίες σε θέματα εργασίας, υγείας και Δημοσίων υπηρεσιών. Εκεί ακριβώς είναι που ο λαός ελπίζει και περιμένει να λάβει βοήθεια από τους κυβερνώντες αλλά οι υποσχέσεις για άλλη μια φορά θα είναι δύσκολο να τηρηθούν, κάτι που θα οδηγήσει πάλι στην απογοήτευση.

Είναι πολύ πιθανόν να δούμε διάφορα σκάνδαλα να αποκαλύπτονται, που θα αφορούν τους συγκεκριμένους τομείς, αλλά και σχετικά με θέματα ασύλων, νοσοκομείων και θαλάσσιου πλούτου καθώς και εκεί θα στραφεί το ενδιαφέρον μας. Πιθανή και η ύπαρξη ταραχών που θα αφορούν το μεταναστευτικό αλλά υπαρκτός και ο κίνδυνος μιας επιδημίας που ίσως επηρεάσει την δημόσια υγεία.

Ο Ήλιος απέναντι στην 13.53′ μοίρα της Παρθένου στον 11ο οίκο, τον οποίο και κυβερνά, επιβεβαιώνει ακριβώς τις υποσχέσεις της σελήνης καθώς το ζώδιο αυτό αφορά όλα αυτά τα οποία ο Ποσειδώνας κυβερνά στον χάρτη.

Ο συγκεκριμένος οίκος έχει να κάνει με το κοινοβούλιο της χώρας αλλά και τους στόχους και τις προσδοκίες της. Πολλά λοιπόν θα ακούσουμε μέσα σε αυτόν τον χώρο από άτομα εξουσίας αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα είναι εύκολα πραγματοποιήσιμα.

Η παρουσία του Άρη, κυβερνήτη του 7ου οίκου, στην μηδενική μοίρα της Παρθένου σε σύνοδο με τον Ερμή, κυβερνήτη του 9ου και 12ου οίκου, που μόλις έχει ορθοδρομήσει στην 28η μοίρα του Λέοντα (μοίρα της Ηλιακής Έκλειψης) επίσης μέσα στον 11ο οίκο, μας προϊδεάζει για έντονες συζητήσεις και καινούργιες διεκδικήσεις από τους εξωτερικούς μας συμμάχους.

Η όψη τριγώνου αυτής της συνόδου με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 5ου, μέσα στον 7ο οίκο ίσως δώσει πράγματι κάποια ολοκαίνουργια ,ευνοϊκά ξεκινήματα σε θέματα πολιτισμού και επενδύσεων καθώς καινοτόμες ιδέες θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν με την βοήθεια των φίλων της χώρας.

Η ίδια σύνοδος βέβαια σχηματίζει δύσκολη όψη με τον Χείρωνα στον 6ο οίκο (ο Χείρωνας σχηματίζει επίσης δύσκολες όψεις με τον Κρόνο και τους Δεσμούς) και μας δείχνει τα σημεία ακριβώς για τα οποία η χώρα πρέπει να παλέψει ώστε να επουλώσει τις πληγές της, αφού εκεί ακριβώς πονά. Πράγμα μάλλον αναπόφευκτο.

Η δύσκολη συγκλίνουσα όψη των φώτων με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 4ου οίκου του χάρτη, στην 21.17′ μοίρα του Τοξότη και μέσα στον 3ο οίκο τονίζει ακόμη περισσότερο τις δυσκολίες και τα εμπόδια, όπως και την κρίσιμη σχέση της χώρας με τα γειτονικά κράτη αλλά και την έντονη αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και ο λαός υποφέρει και καταπιέζεται.

Εξαιρετικά βοηθητική βέβαια η θετική τους όψη με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 2ου οίκου του χάρτη, στην 16.58′ του Αιγόκερω επίσης μέσα στον 3ο οίκο. Κάτι που παραπέμπει σε πηγές εισοδημάτων προερχόμενες από υπόγειο πλούτο και εμπορικές συναλλαγές.

Κυβερνήτης του χάρτη όπως και του 8ου οίκου η Αφροδίτη που βρίσκεται στην 13.18′ μοίρα του Λέοντα μέσα στον 10ο οίκο, σχηματίζοντας μία και μοναδική όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα.

Είναι φανερό το πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η εξέλιξη των δανείων της χώρας αλλά και ότι αφορά το ασφαλιστικό και φορολογικό της σύστημα, τομείς που θα επικρατεί σύγχυση και τίποτα δεν θα είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Εξαιρετικά σημαντικός ο Δίας, κυβερνήτης του 3ου οίκου, στην 22.59′ του Ζυγού σε σύνοδο με τον ωροσκόπο του χάρτη. Από κει με τις καλές όψεις που σχηματίζει με τον Κρόνο και τους Δεσμούς κάνει ότι μπορεί προκειμένου η χώρα να βοηθηθεί από τους συμμάχους της μέσω κυρίως του εμπορίου αλλά και να εξομαλύνει τις σχέσεις με τους γείτονες.

Η εμπλοκή του βέβαια στον σχηματισμό Ταυ-Τετραγώνου με τον Ουρανό και το Μεσουράνημα του χάρτη δεν αφήνει πολλά περιθώρια για υπερβολική αισιοδοξία καθώς το στοιχείο της ανατροπής τόσο από έξω,όσο και από μέσα είναι υπαρκτό ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Προσωπική επιρροή αυτής της Πανσελήνου θα δεχτούν τα ζώδια του μεταβλητού Σταυρού: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς που είναι γεννημένοι από 2 έως 6 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 12η έως την 16η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Εσείς μπορεί να νοιώσετε έντονα την ανάγκη να εκφραστείτε, να εκδηλώσετε τα βαθύτερα συναισθήματα σας και ίσως ζήσετε δυνατές ρομαντικές στιγμές και γεγονότα υπό το φως αυτού του φεγγαριού. Ο ψυχισμός σας θα είναι πολύ ευάλωτος καθώς θα θέλετε να ζήσετε το παραμύθι κάτι που θα αυξήσει την αντίσταση σας στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων σας και της πεζής πραγματικότητας.

Αυτό θα μπορούσε  να σας μετατρέψει σε εύκολους αποδέκτες απατηλών υποσχέσεων και καταστάσεων που τόσο θα έχετε ανάγκη να πιστέψετε, όπως και να σας οδηγήσει σε λύσεις φυγής μέσω των καταχρήσεων.

Μια καλή διέξοδος είναι οτιδήποτε αφορά την τέχνη, την μουσική, το θέαμα, το τραγούδι αλλά και την παρέα ενός αγαπημένου και έμπιστου ανθρώπου που θα μπορούσε να σας ακούσει και να σας συντροφέψει στην… βουτιά που θα κάνετε στα εσώψυχα σας!

Ο Ποσειδώνας μπορεί να είναι απατηλός αλλά είναι και Θεϊκός καθώς εμπεριέχει έντονα τις έννοιες της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. Μπορεί αν του το επιτρέψεις να σε παρασύρει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, μπορεί όμως αν το θελήσεις να σε πάει κάπου μαγικά κι ονειρεμένα!

Μια και ο Σεπτέμβριος λοιπόν είναι ο μήνας του ας απολαύσουμε λίγο ακόμα αυτές τις αρετές του κι αν το θέλουμε ας ζήσουμε το παραμύθι του, γνωρίζοντας όμως ακριβώς αυτό! Ότι είναι ένα παραμύθι που έτσι κι αλλιώς η νέα σελήνη του μήνα στις 20/9 στο πρακτικό και προσγειωμένο ζώδιο της Παρθένου θα μας το υπενθυμίσει πια για τα καλά!

Όπως και να ‘χει η βραδιά της Πανσελήνου θα είναι ονειρική! Ότι πρέπει για να ταξιδέψουμε μέσα από ένα καλλιτεχνικό γεγονός αλλά και για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές! Απολαύστε αυτό το φεγγάρι!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments