0 0 votes
Article Rating

Ο καινούργιος χρόνος μας κάνει ποδαρικό με την πρώτη νέα σελήνη που είναι και μερική έκλειψη Ηλίου την Κυριακή 6/1, ημέρα των Θεοφανίων, στις 3.26 ώρα Ελλάδας στην 15.26’ μοίρα του Αιγόκερω και για τον χάρτη με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 2ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 19.15’ μοίρα του Σκορπιού και Μεσουράνημα στην 28.56΄μοίρα του Λέοντα. Ο Ήλιος κυβερνά τον 10ο και η Σελήνη τον 9ο οίκο του χάρτη.

Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για το ξεκίνημα, την πρώτη γεύση μιας σειράς σημαντικών γεγονότων και ανακατατάξεων που θα διαδραματιστούν μέσα στην επόμενη διετία καθώς οι 4 από τις 5 εκλείψεις του 2019 θα αφορούν τον συγκεκριμένο άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου με την βαρυσήμαντη συμμετοχή Κρόνου-Πλούτωνα που θα κινούνται πολύ κοντά σε όλη τη διάρκεια του έτους για να ενωθούν εν τέλη τον Ιανουάριο του 2020 που θα σχηματίσουν σύνοδο ακριβείας στην 22η μοίρα του Αιγόκερω.

Καθώς αυτή η συγκεκριμένη έκλειψη γίνεται στο μεσοδιάστημα των δύο πλανητών μπορούμε να την θεωρήσουμε ως την πρώτη τους επαφή, τον προπομπό. Κι αφού μιλάμε για φύση Κρόνου-Πλούτωνα κατανοούμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κομβικό σημείο αναθεωρήσεων, αξιολογήσεων και επαναπροσδιορισμών σε μια παγκόσμια κλίμακα και που η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να προσδιορίσει κανείς απολύτως τα αποτελέσματα και το μέγεθος τους παρά μόνο να σκεφτεί, να αναλύσει και να υποψιαστεί.

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που συνδέεται κατ’ εξοχήν με την εξουσία, τις δομές, τον νόμο, το κατεστημένο. Όπως και ο κυβερνήτης του Κρόνος-Χρόνος προσδιορίζει την γνώση μέσα από την εμπειρία, την δικαιοσύνη-αξιοκρατία, το αποτέλεσμα μέσα από την προσπάθεια, την σοβαρότητα, την επιμονή-υπομονή, την παράδοση, τις σταθερές αξίες.

Ο Κρόνος στη συνείδηση των ανθρώπων είναι καταγεγραμμένος ως ο πλανήτης των στερήσεων, και των εμποδίων. Κι αυτό γιατί απαιτεί αποδείξεις πως κάτι αξίζει αληθινά. Είναι ο Μεγάλος Δάσκαλος που θα σε αναγκάσει να υπερβείς εαυτόν ώστε μέσα από τις δυσκολίες να εξελιχθείς αλλά κυρίως να μάθεις. Και η γνώση του Κρόνου που θα σε ακολουθεί αιώνια μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη, χρησιμότατη προίκα. Κύρια δουλειά του είναι να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση με τον οποιοδήποτε τρόπο πολλές φορές με μια υπερβολικά ρεαλιστική και ψυχρή-ψύχραιμη ματιά.

Πως λοιπόν αυτό να μην δυσκολέψει τον άνθρωπο που από τη φύση του νοιώθει, πονά, βιώνει, κάνει λάθη και πολλές φορές βρίσκεται σε αδιέξοδα και εξαιτίας της αδυναμίας του βάζει ο ίδιος αλυσίδες ως τροχοπέδη στον εαυτό του. Ο Κρόνος με μοναδικό γνώμονα την εξέλιξη και την απελευθέρωση του θα κόψει τις αλυσίδες «αδιαφορώντας» για την αναστάτωση που θα προκαλέσει. Θα χρειαστεί να περάσει πολύς καιρός για να μπορέσει η ανθρώπινη φύση να κοιτάξει πίσω και να κατανοήσει την αξία της παρέμβασης του Κρόνου.

Ο Πλούτωνας από την άλλη είναι αυτός ο οποίος θα δώσει το οριστικό τέλος ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες να γεννηθεί το καινούργιο. Θα πετάξει οτιδήποτε φθαρμένο, σάπιο και πλέον άχρηστο και θα δώσει το έναυσμα ώστε να αντικατασταθεί από μια νέα μορφή και τάξη πραγμάτων. Το δικό του αίτημα είναι ριζική αλλαγή και μεταμόρφωση. Ο σκοπός βεβαίως κοινός. Προχωράμε.

Ίσως τώρα λοιπόν καταλαβαίνουμε καλύτερα τι εννοούμε όταν μιλάμε για αναθεωρήσεις, και επαναπροσδιορισμούς με μία τέτοια συσσωρευμένη ενέργεια σε συνδυασμό με τις εκλείψεις που κι αυτές σαν κύριο αίτημα τους έχουν το ξεκίνημα, την αλλαγή και την ολοκλήρωση μέσα στο ζώδιο της εξουσίας και των κυβερνώντων αρχής γεννωμένης αυτής της νέας σελήνης.

Η παρουσία πέντε πλανητών σε αυτόν το χάρτη που αφορά τη χώρα μας στον 2ο οίκο, οίκος των αξιών και των υλικών αγαθών μιλά για αυτές ακριβώς τις επαναξιολογήσεις. Πως πρέπει με επιμονή κα προσήλωση να ανακαλύψουμε προς τα που να κατευθυνθούμε ώστε να θέσουμε καινούργια δεδομένα στο επίπεδο διαβίωσης μας, στον τρόπο εξοικονόμησης των χρημάτων μας, στο τι είδους εξουσία θέλουμε, τι εικόνα θέλουμε να παρουσιάζουμε.

Σαφέστατα αυτό θα μας δυσκολέψει αφού απαιτεί αλλαγή σελίδας, οργάνωση και πειθαρχία. Η πρώτη παγίδα καθώς ο Δίας που κυβερνά αυτόν τον οίκο θα βρίσκεται για αρκετό καιρό σε όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα είναι να καταφύγουμε σε γνωστές και εύκολες λύσεις. Στην απόκτηση χρημάτων με πλάγιους και άνομους τρόπους. Κάτι που έτσι όπως είναι στημένο το πλανητικό σκηνικό σίγουρα θα μας βλάψει και ίσως σε βαθμό που δεν τον φανταζόμαστε.

Ο Ποσειδώνας όμως βρίσκεται και σε καλή όψη με τα Φώτα δείχνοντας μας τον άλλο δρόμο της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης. Η ένωση είναι εδώ το μυστικό, κάτι που ο Άρης έρχεται να κλονίσει στήνοντας την δεύτερη παγίδα. Αυτή του εγωισμού, της άκρατης φιλοδοξίας και της πεποίθησης πως ‘εγώ μπορώ και μόνος’ να τα κάνω όλα και μάλιστα γρήγορα παλεύοντας να ξεχωρίσω.  Έτσι λειτουργώ σπασμωδικά και ενδεχομένως βίαια. Η ανυπομονησία όμως εδώ δεν έχει θέση.

Ο Άρης στο ζώδιο της διακυβέρνησης του αντιθέτως μπορεί να μας οπλίσει με θάρρος και αποφασιστικότητα στους στόχους και τις διεκδικήσεις μας κι αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτή τη θέση όπου μπορεί να βγάλει όλα  τα θετικά και αρνητικά του χαρακτηριστικά στο μέγιστο.

Οι καλές όψεις του σημαντικού ως κυβερνήτη του 4ου οίκου Ουρανού, αλλά και του Χείρωνα με την Αφροδίτη και τον Βόρειο Δεσμό στα ζώδια του νερού μας λένε πως θα τα καταφέρουμε, κι αυτό μάλλον είναι το πεπρωμένο μας, περνώντας μέσα από ατραπούς και δύσκολες αλλά προδιαγεγραμμένες αλλαγές(ο Ουρανός βρίσκεται σε όψη και με τους Δεσμούς) να σταθούμε όρθιοι περνώντας μετέπειτα σε μια καλύτερη καθημερινότητα.

Ο παρορμητικός Σταυρός είναι κυρίως αυτός που το 2019 θα βιώσει την ανάγκη να αφουγκραστεί πολύ προσεχτικά τι ακριβώς είναι αυτό για το οποίο πρέπει να παλέψει, να προσπαθήσει και εν τέλη να αλλάξει και να πετύχει και αρχικά Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι που είναι γεννημένοι από 3 ως 7 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 13η ως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Εδώ είναι που πρέπει να επιστρατεύσετε όλο σας το ψυχικό σθένος, την υπομονή, την σοβαρότητα και την δύναμη να δημιουργήσετε ένα καινούργιο πλάνο που μπορεί να επαναπροσδιορίσει ίσως και όλη την υπόλοιπη πορεία της ζωής σας. Σκύψτε μέσα σας, δείτε τις πραγματικές σας ανάγκες, διώξτε ότι σας βαραίνει και σας κρατά πίσω, βάλτε καινούργιους στόχους και σε καμία περίπτωση μην παραιτείστε.

Αντιθέτως επικεντρώστε όλη σας την ενέργεια, εστιάστε το βλέμμα σας και δουλέψτε πολύ και έντιμα. Αυτό μπορεί να σας ανοίξει ορίζοντες που ακόμη ίσως δεν μπορείτε να τους κατανοήσετε αλλά μόνο αργότερα όταν θα κοιτάξετε πίσω σας και αντιληφθείτε το κομβικό σημείο που αυτή τη στιγμή βρίσκεστε.

Σοφία Πονήρη

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments