0 0 votes
Article Rating

Για καλύτερη κατανόηση του αναγνώστη, λέγοντας Βαρείς πλανήτες εννοούμε τους Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα. Για πολλές εκατοντάδες χρόνια, ο Κρόνος σημάδευε το πιο μακρινό σημείο του γνωστού ηλιακού συστήματος. Σαν φρουρός μεταξύ του γνωστού κόσμου μας και του απέραντου άγνωστου μακριά μας, ο Κρόνος με τα δακτυλίδια του έγινε σύμβολο συνόρων και περιορισμού.

Είναι μέσω του Κρόνου που εγκαθιδρύονται τα όρια, που κατασκευάζεται η μορφή, που οι δυνάμεις αποκρυσταλλώνονται σε δράση και σχήμα. Επειδή είναι ο τελευταίος πλανήτης στην αστρολογική αλυσίδα, ο Κρόνος κέρδισε τη φήμη του οριστικού. Για αιώνες, ο Κρόνος αντιπροσώπευε την πιο μακρινή έκταση του πλανητικού μας συστήματος.

Όλα αυτά άλλαξαν το 1781 με την ανακάλυψη του Ουρανού. Τα όργανα που κατασκεύασε ο άνθρωπος επέτρεψαν την ανακάλυψη δυο ακόμα πλανητών πέρα από τον Κρόνο και μετά τον Ουρανό. Ο Ποσειδώνας ανακαλύφτηκε το 1846 και ο Πλούτωνας το. 1930. Υπάρχουν πολλές σκέψεις ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμα περισσότεροι πλανήτες για να ανακαλυφτούν στο πλανητικό μας σύστημα, έξω από την τροχιά του Πλούτωνα. Με την ανακάλυψη του Ουρανού, δόθηκαν νέα δικαιώματα στην αστρολογία για ερμηνεία, καθώς οι αστρολόγοι παρατηρούσαν τον Ουρανό, αργότερα τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Μετά από πολλά χρόνια παρατηρήσεων, οι αστρολόγοι καλλιέργησαν ένα σύνολο γνώσεων για τη φύση του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Οι τρεις πλανήτες πέρα από τον Κρόνο μπορούν να συσχετιστούν με τα διάφορα επίπεδα της ανθρώπινης συναίσθησης και παρόρμησης.

Δραματικές ή κατακλυσμιαίες αλλαγές συχνά φαίνεται να σχετίζονται με αυτούς τους τρεις πλανήτες. Κοινωνικές και συλλογικές κλίσεις συνδέονται με τους κύκλους τους και φαίνεται να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα με διάφορα στάδια πνευματικής κατάστασης. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους οι αστρολόγοι μπόρεσαν να ερμηνεύσουν αυτούς τους τρεις πλανήτες μέχρι σήμερα και πολλά μαθαίνονται ακόμα για τη φύση και τη λειτουργία τους.

Ένα πράγμα φαίνεται να είναι σίγουρο για τη φύση του Ουρανού, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Αυτοί οι τρεις πλανήτες αντιπροσωπεύουν επίπεδα συναίσθησης που είναι ενδεχομένως πέρα από το συνηθισμένο, πέρα από τα εγκόσμια. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τα όρια του γνωστού κόσμου, συμβολικά συνδεδεμένος με τη δικαιοδοσία της προσωπικής συναίσθησης. Η καθημερινή μας προσωπικότητα είναι πολύ προσδιορισμένη και γίνεται λειτουργική μέσω της ολοκλήρωσης και της έκφρασης των παρορμήσεων που αντιπροσωπεύονται από τους προσωπικούς πλανήτες που βρίσκονται μέσα από την τροχιά του Κρόνου.

Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας συμβολίζουν παρορμήσεις που ενδεχομένως είναι πέρα από το καθημερινό και το συνηθισμένο. Δημιουργικές παρορμήσεις, ροπή προς το δραματικό και εκκαθαριστική αλλαγή, μέσα από το να βλέπει κανείς τα πράγματα με νέο τρόπο, μέσα από την αναγέννηση, την εξομάλυνση και άλλες μεταβατικές και μεταμορφωτικές δυνάμεις, είναι όλοι οι πλανήτες πέρα από τον Κρόνο. Αυτές είναι, οι δυνάμεις που οδηγούν στην ανάπτυξη και συνειδητοποίηση της προσωπικότητας.

Ο Ουρανός, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας συνδέονται ο καθένας τους με απρόσωπες πηγές του ανθρώπινου δυναμικού που ενεργοποιούνται μέσω του ατομικού. Γι’ αυτό το λόγο, ο καθένας μπορεί να συνδέεται με ψυχικές εμπειρίες και αντιλήψεις που είναι πέρα από τα όρια της καθημερινότητας.

Τι είναι ακριβώς η «ψυχική» εμπειρία; Κανένας δεν ξέρει στα σίγουρα. Υπάρχουν πολλοί ορισμοί και γνώμες για την ψυχική εμπειρία. Το λεξικό εξηγεί την λέξη «ψυχική» σαν «αναφερόμενη» στη ψυχή ή στο μυαλό, ευαισθητοποιημένη από/ή σε σχέση με αυτά, που δεν μπορούν να εξηγηθούν φυσικά». Μια ψυχική εμπειρία είναι γενικά αυτή που φέρνει ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων, προσωρινά, σε επαφή με δυνάμεις που βρίσκονται πέρα από αυτές που φυσιολογικά δοκιμάζουμε με τις αισθήσεις του ανθρώπινου σώματος. Είναι συνήθως μια διαισθητική, συναισθηματική ή επιπέδου – ψυχής εμπειρία ή μια πραγματική φυσική (σωματική) εμπειρία που βρίσκεται πολύ μακριά από οποιεσδήποτε προσπάθειες να τοποθετηθεί σε κατηγορία ή να εξηγηθεί με τους συνηθισμένους κανόνες της λογικής.

Η φυσική εμπειρία είναι σχεδόν εξ ορισμού, έξω από τη δικαιοδοσία του συνηθισμένου. Είναι πέρα από τη σφαίρα επιρροής του Κρόνου και ανήκει πρωταρχικά στους πλανήτες πέρα από αυτόν. Μεταφυσικά, η ψυχική εμπειρία συχνά περιγράφεται συν εισροή δύναμης και αντίληψης από άλλες διαστάσεις ή εποχές (όπως δυνάμεις από το μακρινό παρελθόν ή μέλλον) που περιστασιακά διαπερνά την ανθρώπινη συναίσθηση μέσω των φυσικών ή αστρικών αισθήσεων ενός ατόμου. Με άλλα λόγια, σχεδόν μπορεί να ειπωθεί ότι ένα ψυχικό άτομο – και μπορούμε όλοι να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε «ψυχικοί» μέχρι ενός σημείου συνειδητά ή ασυνείδητα χρησιμεύει σαν ένα είδος ανθρώπινης κεραίας που λαμβάνει σημαντικά σήματα ενέργειας από τις πολλές διαστάσεις που μας περιβάλλουν.

Πνευματικά, οι περισσότερες σχολές της σκέψης οι οποίες αναγνωρίζουν την ψυχική εμπειρία, την προσδιορίζουν σαν ένα παρακλάδι στο μονοπάτι της πνευματικής ανάπτυξης. Καθώς ένα άτομο αποκτά μεγαλύτερη επίγνωση του ανώτερου εαυτού του και της ενότητας του σύμπαντος συνέχεια ανοίγει νέες διανοητικές, συναισθηματικές και πνευματικές πόρτες ή εσωτερικά κανάλια. Ο διαλογισμός συχνά ανεγείρει τις φυσικές και τις συναισθηματικές διανοητικές δυνάμεις, με πιθανό αποτέλεσμα κάποιες ψυχικές εμπειρίες. Πολλοί αναγνώστες που διαλογίζονται, θα το συσχετίσουν με τις σχεδόν ηλεκτρικές δονήσεις που μπορεί μερικές φορές να δοκιμάσουν, σε βαθιά κατάσταση διαλογισμού. Η ψυχική ευαισθησία μπορεί να είναι ένα φυσικό παρακλάδι που συνδέεται με την εξερεύνηση της πνευματικής εξερεύνησης.

Εάν το κοιτάξουμε από ψυχολογική άποψη, η ψυχική εμπειρία είναι συχνά σαν μια αλληλεπίδραση προσωπική ενός ατόμου με την συλλογική ανθρώπινη ψυχή. Μερικές σχολές ψυχολογικής γνώσης υποστηρίζουν ότι κάθε βήμα στη συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας περιέχει μέσα του το εσώτερο μη συνειδητό μυαλό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και μοιάζει πολύ με τον τρόπο που η προγεννητική, φυσιολογική εξέλιξη ενός μωρού αντανακλά κάθε επίπεδο της βιολογικής, εξελικτικής ανάπτυξης της ανθρωπότητας. Μερικοί ψυχολόγοι πιστεύουν ότι η ψυχική εμπειρία είναι στην πραγματικότητα η μη συνειδητή απόρροια από το αχανές εσωτερικό απόθεμα της συλλογικής ανθρώπίνης διάνοιας και δημιουργικότητας.

Όμως, ο καθένας το εξηγεί όπως προτιμά το γεγονός είναι ότι αναρίθμητα άτομα έχουν «ψυχικές» εμπειρίες κάθε μέρα.Πολύ συχνά αυτές οι εμπειρίες προέρχονται από τη διέλευση του Ουρανού, του Ποσειδώνα ή του Πλούτωνα σε όψη με έναν προσωπικό πλανήτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Οι κύκλοι αυτών των εξωτερικών πλανητών φαίνεται ότι ανοίγουν ή ευαισθητοποιούν αυτό που αγγίζουν στο γενέθλιο χάρτη, επιτρέποντας ενδεχομένως σε ένα άτομο να βιώσει πράγματα με ένα, καινούργιο τρόπο. Σε ένα επίπεδο αντίληψης, αυτό μπορεί να σημαίνει συχνά το γεγονός μιας ψυχικής εμπειρίας.

Οι ψυχικές εμπειρίες του Ουρανού συχνά έρχονται με αστραπιαία μορφή. Είτε όταν είμαστε ξύπνιοι είτε στα όνειρα, η ψυχική εμπειρία του Ουρανού μπορεί να είναι προγνωστική και διαισθητική, μπορεί επίσης να είναι γρήγορη και ακόμα μερικές φορές να ξαφνιάζει. Εάν το ωροσκόπιο σας είναι ως επί το πλείστον επηρεασμένο από τον Ουρανό, με πολυάριθμες ισχυρές όψεις του Ουρανού, με σύνοδο του Ουρανού και ενός προσωπικού πλανήτη ή του ωροσκόπου, ή με δυνατή έμφαση στον Υδροχόο στον ενδέκατο Οίκο, μπορεί να είσαστε αντικείμενο τέτοιων αστραπιαίων γεγονότων σποραδικά, κατά τη διάρκεια της ζωής σας, ειδικά όταν πλησιάζει σημεία μεγάλης αλλαγής. Μια και είναι αλήθεια για τα περισσότερα πράγματα που συνδέονται με τον πλανήτη Ουρανό, οι ψυχικές σας εμπειρίες μπορεί να είναι πολύ απρόσμενες ή ασυνήθιστης φύσης.

Ο Ουρανός μπορεί να συσχετιστεί με ακουστικά και οπτικά ψυχικά φαινόμενα, όπως το να ακούσει κανείς μουσική, ή να του υπαγορευτεί κάποιο μήνυμα ή να δει εικόνες, αύρες ή φώτα. Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου του Ουρανού, ο καθένας μπορεί να είναι αντικείμενο μιας ψυχικής εμπειρίας που σχετίζεται με τον Ουρανό. Ο Ουρανός ονομάζεται «Ο Μεγάλος Αφυπνιστής». Πολύ συχνά οι κύκλοι του αντικατοπτρίζουν την πραγματική ανάγκη για αφύπνιση σε μερικούς σημαντικούς τομείς της ζωής ενός ατόμου. Οι ψυχικές εμπειρίες του Ουρανού μπορεί συχνά να είναι «αφυπνιστικές» σχεδόν σαν να πρόκειται να ξυπνήσει ένα άτομο για μια επικείμενη κρίση ή να ανοίξει το μυαλό σε μια νέα πιθανότητα, συχνά κάνοντάς το μέσω ενός ισχυρού σοκ.

Πολλοί, συμβουλευόμενοι αστρολόγους, αναφέρουν αϋπνία ή όνειρα που κυριολεκτικά τους ξύπνησαν κατά τη διάρκεια διεγερτικών διελεύσεων του Ουρανού από το γενέθλιο χάρτη. Μερικοί δοκίμασαν ονειρικές εμπειρίες -συχνά σύντομες ή τμηματικές, αλλά γενικά πολύ ζωντανές- οι οποίες, μόνο ψυχικές μπορούν να ονομαστούν, από την προγνωστική τους ποιότητα. Μια γυναίκα ονειρεύτηκε ένα άγριο τείχος φωτιάς να υψώνεται στην πίσω αυλή της, καθώς ο Ουρανός σχημάτισε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη στο ωροσκόπιό της. Όταν ήταν ξύπνια, άρχισε να έχει μερικές στιγμές όπου, στιγμιαία, καταλαμβανόταν από την εικόνα της φωτιάς, μέχρι που τελικά ένα βράδυ κυριολεκτικά μύρισε καπνό.

Άνοιξε την πίσω πόρτα και βρήκε το σπίτι των γειτόνων που ήταν πίσω από το δικό της στις φλόγες. Άλλοι πελάτες και φοιτητές έχουν δεχτεί πληροφορίες, από ψυχικές εμπειρίες του Ουρανού που ποικίλλουν από ανεξήγητους ήχους και ξαφνικά φαινόμενα μέχρι ξαφνικές αναμνήσεις περασμένων ζωών. Το κοινό νήμα γύρω από τις ψυχικές εμπειρίες του Ουρανού φαίνεται να συγκεντρώνεται γύρω από το ξαφνικό, την αφύπνιση και τη διαίσθηση, εμπειρίες που ταιριάζουν με τη φύση του Ουρανού.

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλέον κλασικά μυστικός από τους πλανήτες. Όλες από τις παραδοσιακές εικόνες, όπως των μέντιουμ που διάβαζαν τα φύλλα του τσαγιού και τις τσιγγάνες που έλεγαν την τύχη, είναι εικόνες του Ποσειδώνα. Στην πραγματικότητα, πολλά από τα ψυχικά φαινόμενα είναι κάτω από την κυριαρχία του Ποσειδώνα. Ο Ποσειδώνας σαν κυρίαρχος της θάλασσας και της ομίχλης, έχει στενή συμβολική συσχέτιση με τις διαφορετικές καταστάσεις της αντίληψης – συμπεριλαμβανομένων και των καταστάσεων του διαλογισμού και του ονείρου, κατά τη διάρκεια των οποίων συμβαίνουν πολλές ψυχικές εμπειρίες. Ο Ποσειδώνας επίσης, συσχετίζεται με τις δημιουργικές και ευφάνταστες ιδιότητες του μη συνειδητού, που επίσης εμφανίζονται σοβαρά σε πολλές ψυχικές εμπειρίες.

Οι ψυχικές εμπειρίες του Ποσειδώνα είναι συχνά μυστηριώδεις, συναισθηματικές, μερικές φορές πνευματικές ή βαθιές. Μερικές φορές οι εμπειρίες του Ποσειδώνα μπορεί να μπερδεύουν, αλλά συνήθως πάντα υπάρχει μια θαρραλέα αίσθηση απορίας που ανακατεύεται με αυτές τις εμπειρίες. Είναι σαν αποτέλεσμα μιας ψυχικής εμπειρίας του Ποσειδώνα που μερικά άτομα εμπνεύστηκαν να υιοθετήσουν μια λιγότερο αποκλειστικά πραγματική προσέγγιση στη ζωή. Οι ψυχικές εμπειρίες του Ποσειδώνα, συχνά αφήνουν ένα άτομο με μια γνήσια ενημέρωση ότι υπάρχουν περισσότερα στην πραγματικότητα, που μπορούν να καταγραφούν από τις φυσικές αισθήσεις και από τη διάνοια μόνο.

Εάν το ωροσκόπιό σας ανήκει ως επί το πλείστον στον Ποσειδώνα, με πολυάριθμες και ισχυρές όψεις του Ποσειδώνα, ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με έναν προσωπικό πλανήτη ή τον ωροσκόπο ή με μεγάλη έμφαση στους Ιχθείς ή το δωδέκατο Οίκο, τότε φυσικά θα πρέπει να είσαστε εναρμονισμένοι με τις μυστικές, προαισθηματικές αντιλήψεις του Ποσειδώνα στη ζωή σας.

Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου του Ποσειδώνα, μπορεί να συμβεί στον καθένα να δοκιμάσει τις αυξανόμενες ευαισθησίες και εξυψωμένες αντιλήψεις που συνδέονται με τον Ποσειδώνα. Αυτό φαίνεται περισσότερο αληθινό με τις διελεύσεις του Ποσειδώνα από την Ερμή, τη Σελήνη και τον ωροσκόπο αν και οποιαδήποτε διέλευση του Ποσειδώνα από ένα γενέθλιο πλανήτη, μπορεί να συμπίπτει με μια πορεία εκλεπτυσμένης εναρμόνισης με περισσότερο υψηλές δυνάμεις και προαισθήσεις.

Πολυάριθμοι ενδιαφερόμενοι και φοιτητές αστρολογίας άρχισαν συνειδητά να εξερευνούν τη δική τους ψυχική φύση κατά τη διάρκεια των κύκλων του Ποσειδώνα, παίρνοντας μαθήματα αστρολογίας, ερευνώντας το Ι Τσινγκ, τα ταρώ, τη μαγεία των κεριών, τις λειτουργίες Esp, το διάβασμα της αύρας, τις διαφορετικές μεθόδους θεραπείας ή άλλες επιδιώξεις που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των κύκλων του Ποσειδώνα, μια και οι εσωτερικές ψυχικές δυνάμεις πραγματικά άρχισαν να κινούνται και να θέλουν να εκφραστούν. Κάποιοι είχαν, δει και ακούσει «φαντάσματα» κατά τη διάρκεια των διελεύσεων του Ποσειδώνα, πολλοί είχαν ψυχικές εμπειρίες που είχαν σαν αποτέλεσμα τη γνήσια πνευματική διαίσθηση ή τη δημιουργική κατεύθυνση.

Μια γυναίκα άφησε τη δουλειά της συν υπάλληλος και άρχισε καριέρα σαν επαγγελματίας μέντιουμ, κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Ποσειδώνα από τη Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο της. Η έμπνευσή της προήλθε από μια ζωντανή επίσκεψη ή όραμα της πεθαμένης αδελφής της που την παρακίνησε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι ψυχικές εμπειρίες του Ποσειδώνα μπορούν να διαταράξουν ιδιαίτερα κάποιον που δεν είναι συνηθισμένος σε δυνατές ψυχικές αντιλήψεις.

Μερικές φορές μπορεί αρχικά να φανούν τρομακτικές, αλλά οι γνήσιες ψυχικές εμπειρίες του Ποσειδώνα συχνά κρατούν το σπόρο ενός ζωτικού πνευματικού, συναισθηματικού, ή δημιουργικού δυναμικού. Οι ψυχικές εμπειρίες του Ποσειδώνα μπορεί να είναι καταλυτικές για την πνευματική, συναισθηματική ή δημιουργική ανάπτυξη.

Οι ψυχικές εμπειρίες που συνδέονται με τον πλανήτη Πλούτωνα μπορεί να είναι οι πιο βαθιές, όπως επίσης και οι πιο ικανές να μας τρομάξουν λόγω των φαινομένων τους. Κάτω από την κυριαρχία του Πλούτωνα υπάγεται το πιο αληθινά υπερφυσικό η επαφή με την «άλλη πλευρά» που τόσα πολλά άτομα αναφέρουν ότι έχουν δοκιμάσει. Η ψυχική εμπειρία του Πλούτωνα αφήνει το άτομο να κάνει μερικές βαθιές ερωτήσεις για τη φύση της ζωής και του θανάτου. Ο Πλούτωνας ανταποκρίνεται στα βάθη του ανθρώπινου ασυνείδητου και στην σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Οι ψυχικές εμπειρίες του Πλούτωνα μπορούν να αποκαλύψουν βαθιά μηνύματα, που μπορεί μερικές φορές να αποκαλύπτουν μια άποψη της πραγματικής δύναμης της ισχύος του σύμπαντος στο θνητό μυαλό μας.

Εάν το ωροσκόπιό σας είναι ως επί το πλείστον επηρεασμένο από τον Πλούτωνα, περιέχοντας πολυάριθμες ισχυρές όψεις του Πλούτωνα, ο Πλούτωνας σε σύνοδο με έναν προσωπικό πλανήτη ή τον ωροσκόπο ή με μια ισχυρή έμφαση στον Σκορπιό ή στον όγδοο Οίκο, τότε μπορεί να δοκιμάσετε περιοδικά μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη ζωή σας, κύκλους που μπορεί να συμπεριλαμβάνουν βαθιές συναισθηματικές και πνευματικές ψυχικές εμπειρίες αν το ωροσκόπιό σας είναι ως επί το πλείστον κάτω από την επίδραση του Πλούτωνα εκ φύσεως γοητεύεστε να εξερευνάτε τις βαθύτερες ενέργειες της ζωής, μπορεί να αισθάνεστε ανίκανοι να δεχτείτε τη ζωή σε ένα επιπόλαιο επίπεδο. Στην επιδίωξη σας για βαθύτερη πραγματικότητα, εκ φύσεως γοητεύεστε από τη ψυχική εξερεύνηση.

Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου του Πλούτωνα, ο καθένας μπορεί να συναισθανθεί περισσότερο τη δύναμη των δικών του αντιλήψεων, μια εμπειρία που μπορεί να είναι τόσο τεταμένη στα εσώτερα επίπεδα, όσο είναι μεταμορφωτική σε σχέση με το επιφανειακό επίπεδο της προσωπικότητας. Οι διελεύσεις του Πλούτωνα από το γενέθλιο χάρτη μπορεί να δείχνουν προς στην κορυφή της ανοδικής πορείας του να φτάσει κανείς στην βαθύτερη γνώση της δικής του ψυχολογικής και διαισθητικής δύναμης.

Συχνά, ενδιαφερόμενοι και φοιτητές ή μελετητές αστρολογίας αναφέρουν ότι είχαν τρομακτικές ψυχικές εμπειρίες ειδικά με μορφή ονείρων, κατά τη διάρκεια των κύκλων του Πλούτωνα. Μερικές φορές συμβαίνουν επαφές με φαντάσματα ή άγριες ονειρικές εικόνες, είτε απρόβλεπτες «αστρικές» εμπειρίες – που είναι κοινά φαινόμενα επίσης κατά τη διάρκεια των κύκλων του Ποσειδώνα. Ο Πλούτωνας συχνά μας φέρνει σε επαφή με τη δύναμή μας, τον έλεγχο της αυτοπειθαρχίας μας και την ικανότητα να αφήνουμε πίσω το παρελθόν, με το να μας προκαλεί με έντονες εικόνες που μπορούν να αγγίξουν τους βαθύτερους φόβους και τις ανασφάλειές μας. Με το να δουλεύει μέσα από τις συγκρούσεις και τις συναισθηματικές εξόδους, που μπορεί να ξεσηκωθούν σαν αποτέλεσμα των διαταραγμένων ή ισχυρών ψυχικών εμπειριών ή ονείρων του Πλούτωνα, ένα άτομο συχνά μπορεί να εμφανίσει μια περισσότερο προσωπικής σημασίας και γεμάτη νόημα φιλοσοφία της ζωής και αίσθηση της ψυχής.

Ο Πλούτωνας συνδέεται με το θεό Άδη και τον πλούτο του κάτω κόσμου. Εάν είμαστε ικανοί να ακολουθήσουμε τον Πλούτωνα με ασφάλεια μέσα από το βασίλειο των νεκρών συμβολίζοντας ό,τι είναι ξεπερασμένο ή επιζήμιο μέσα μας ή μέσα στη ζωή μας – είμαστε ικανοί να δρέψουμε τα πλούτη του βάθους που έχει να μας προσφέρει ο Πλούτωνας. Ομοίως, εάν είμαστε ικανοί να θέσουμε τη ψυχική ενέργεια του Πλούτωνα σε εποικοδομητικές κατευθύνσεις, έπειτα θα βρούμε τη δύναμη να δρέψουμε τις ανταμοιβές της έμπνευσης, του βάθους και της μεταμόρφωσης που μπορεί να μας προμηθεύσει ο Πλούτωνας.

Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η ψυχική εξερεύνηση είναι πολύ σοβαρή δουλειά. Υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ της γνήσιας ψυχικής εμπειρίας και μιας γεμάτης ζήλο ή λανθασμένης φαντασίας. Οι πνευματικοί δάσκαλοι προειδοποιούν εναντίον στο να παρασυρθεί κανείς από την επιδίωξη των ψυχικών δυνάμεων μέχρι τέτοιου σημείου, ώστε να απομακρυνθεί από τους κεντρικούς και περισσότερης σημασίας συναισθηματικούς, δημιουργικούς και τους πραγματοποιήσιμους για εμάς σκοπούς στη ζωή. Αλλά υπάρχουν εμπειρίες στη ζωή που απλά δεν μπορούν να εξηγηθούν σαν απλή σύμπτωση ή προϊόν μιας γόνιμης φαντασίας. Το να καταλαβαίνουμε κάτι για τη φύση αυτών των εμπειριών είναι πραγματικά πολύτιμο για ένα άτομο που βρίσκει τον εαυτό του να ζει αναπάντεχα με τις ψυχικές διαστάσεις του Ουρανού, του Ποσειδώνα ή του Πλούτωνα.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments