0 0 votes
Article Rating

Αέρας φωτιά, νερό και γη: Η πλανητική μας διανομή στις τέσσερις αυτές κατατάξεις των ζωδίων ανταποκρίνεται πολύ καλά στους τρόπους μας να αποκρινόμαστε και να εκφράζουμε τη διάνοια την πνευματικότητα, το συναίσθημα και τον υλικό κόσμο. Γι’ αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ζώδια του αέρα, της φωτιάς του νερού και της γης, έχουμε εδώ μια λίστα

  • Αέρας: Δίδυμοι, Ζυγός Υδροχόος
  • Φωτιά: Κριός, Λέων Τοξότης,
  • Νερό: Καρκίνος, Σκορπιός Ιχθύες,
  • Γη: Ταύρος Παρθένος Αιγόκερως.

Γενικά, ο γενέθλιος χάρτης των περισσότερων ατόμων παρουσιάζει μια αρκετά ίση κατανομή των πλανητών σε αυτές τις κατηγορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις όμως ένα ή περισσότερα από αυτά τα στοιχεία θα έχουν ένα ή κανένα πλανήτη τοποθετημένους σε αυτά. Μια ματιά στο γενέθλιο χάρτη σας ή μια προσεκτική ανάγνωση μιας αστρολογικής εφημερίδας για τη μέρα της γέννησής σας θα σας δώσει αυτή την πληροφορία.

Αν και το παραπάνω είναι πολύ βασικό υλικό, εκείνο που συχνά δεν αναγνωρίζεται είναι το ότι, αυτό που δεν έχει ο ατομικός σας χάρτης σ’ αυτές τις τέσσερις κατηγορίες, μπορεί να είναι περισσότερο αποκαλυπτικό απ’ αυτό που έχει. Ο πρωταρχικός στόχος αυτού του άρθρου είναι να δείξει πως οι θέσεις ενός πλανήτη σε καθεμιά από αυτές τις τέσσερις ομάδες επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή. Θα προσφέρουμε μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις για το πως τείνουμε να το αντισταθμίσουμε.

Μονή ή μηδενική τοποθέτηση σε ζώδια του αέρα

Τα άτομα με ελάχιστες ή μηδενικές τοποθετήσεις στον αέρα συχνά έχουν δυσκολία στο να εκφράσουν τις σκέψεις τους με έναν ευθύ, μεθοδικό, ανεμπόδιστο τρόπο. Έχουν την τάση να διηγούνται ιστορίες, μπερδεμένη σειρά με το τέλος στη μέση και την αρχή στο τέλος. Δεν συζητιέται σχεδόν καθόλου η έλλειψη διάνοιας, αλλά περισσότερο εμφανίζουν κάποια δυσκολία στη μετάδοση των πληροφοριών. Εάν μια τοποθέτηση σαν αυτή συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό πλανητών στα ζώδια του νερού, το πρόβλημα θα είναι περισσότερο επιδεινωμένο από συναισθηματική ταραχή και άγχος. Τέτοια άτομα έχουν την τάση να «μασουλάνε» και να φτύνουν πολύ όταν βρίσκονται σε καταστάσεις αγχωτικές ή σε συναισθηματική δοκιμασία.

Μονή ή μηδενική τοποθέτηση σε ζώδια της φωτιάς

Μπορεί οπωσδήποτε να είναι ένα πρόβλημα με πρωινό ξύπνημα! Ενώ μερικές σταθερές πλανητικές θέσεις μπορεί να δώσουν ένα μεγάλο βαθμό καθοδήγησης, δεν θα σας βοηθήσουν να πάτε πιο πέρα. Η αναλογία μπορεί να είναι η ίδια με ένα υπερβολικά ισχυρό αυτοκίνητο με καθόλου μηχανή. Ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι κατά καιρούς δύσκολο να το χειριστείτε και εάν υπάρχουν και άλλες ενδείξεις, που εμφανίζουν ένα χρόνιο πρόβλημα κατάθλιψης, θα είναι αδύνατο να γίνει κάτι. Τέτοια άτομα θεωρούνται ότι είναι γαλήνια. Συχνά, είναι εκείνη τη στιγμή εντελώς απαθή. Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ, ότι κατά καιρούς ασχολούνται με αρκετά δημιουργικές απασχολήσεις. Εάν υπάρχουν πολλά γήινα στοιχεία, πολλά μπορούν να οργανωθούν, εάν υπάρχει νερό, μπορούν να αισθανθούν πολλά, εάν υπάρχει αέρας, πολλά μπορούν να μελετηθούν στο μυαλό αλλά με λίγη ή καθόλου φωτιά, ο κίνδυνος ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει είναι πολύ αληθινός.

Θα λέγαμε, δεν αποτελεί μόνο έκπληξη αλλά είναι και απροσδόκητα αποτελεσματική όταν αντιμετωπίζουν άμεσα το αντικείμενο του προβλήματός τους. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα άτομα με έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων σχεδόν πάντοτε βρίσκουν ένα τρόπο να έχουν μια φυσική ή πνευματική αντιπροσώπευσή τους (των στοιχείων) στο περιβάλλον τους. Ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός να παρατηρεί κανείς ότι η λυδία αυτή λίθος τους, αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι, τείνει να βοηθάει πραγματικά τα άτομα αυτά να ξεπερνούν οποιαδήποτε έλλειψη στην έκφραση από την οποία υποφέρουν.

Μονή ή μηδενική τοποθέτηση σε ζώδια του νερού

Ας μη βιαστούμε να συμπεράνουμε ότι αυτό δείχνει μια καρδιά από πέτρα. Πιθανόν εδώ θα ήταν σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι αυτοί οι μονοί ή μηδενικοί σχηματισμοί (τοποθετήσεις) δε δείχνουν έλλειψη στα άτομα των στοιχείων εκείνων που αντιπροσωπεύουν. Τονίζουν τη δυσκολία να έρθουν σε επαφή με αυτά ή να τα εκφράσουν, όμως δε δείχνουν τη γενικότερη απουσία των στοιχείων αυτών. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως δυσκολεύονται να εκφράσουν επαρκώς τα συναισθήματά τους. Επίσης, ίσως δυσκολεύονται να καταλάβουν τον εαυτό τους και όταν χρειαστεί να διατυπώσουν τα αισθήματά τους με σαφήνεια συχνά το κάνουν με λιγότερο στρωτή διαδικασία. Εάν υπάρχουν πολλοί πλανήτες στα ζώδια της γης, είναι πιθανόν το όχημα που οδηγεί στην συναισθηματική έκφραση να είναι το τρομερό ξέσπασμα. Η κατάσταση αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή εκρηκτικού θυμού ή ξαφνικής και απρόσμενης αλλαγής συμπεριφοράς μετά από μια μακρά περίοδο «αναμονής». Η συνεισφορά του αέρα σε αυτή την κατάσταση δημιουργεί άτομα τα οποία έχουν μια απόλυτα ορθολογιστική σχέση με τα συναισθήματά τους. Αυτούς που έχουν μονούς ή μηδενικούς σχηματισμούς συχνά νιώθουν μοναξιά παρά το γεγονός ότι περιβάλλονται από πολλούς φίλους.

Μονή ή μηδενική τοποθέτηση σε γήινα ζώδια

Ίσως να γνωρίζετε το είδος αυτό. Ο τύπος που κάθεται στο γραφείο του στη δουλειά σας και μανιωδώς τσεκάρει τους λογαριασμούς του με έναν υπολογιστή στο χέρι, ενώ συγχρόνως γευματίζει – ή τη γυναίκα στο σούπερ μάρκετ μπροστά από το ταμείο με το καλάθι της γεμάτο μπισκότα, κατεψυγμένα έτοιμα φαγητά και γιαουρτάκι σε ατομικές συσκευασίες και τον πανικό τον οποίο κοιτάζει την ταμία, όταν κοιτάζει το σύνολο του λογαριασμού. Ο τύπος αυτός είναι πιο εύκολο να επανέλθει αφού το πρόβλημά του έχει σχέση με τον υλικό κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή σχετικά με την πρακτική της αντιμετώπιση. Οι σοβαρότερες όψεις της μονής αυτής τοποθέτησης εντοπίζονται σε πιο απαιτητικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα σε μια χαώδη κατάσταση που συμβαίνει πολλές φορές στην καθημερινή ζωή ή στην αίσθηση εκείνη της παντελούς έλλειψης επαφής με την πραγματικότητα.

Αυτά λοιπόν είναι τα προβλήματα. Υπάρχουν όμως και οι λύσεις τους και μερικές από αυτές προκαλούν και έκπληξη. Από παρατηρήσεις, οι άνθρωποι με τις συνθήκες που προαναφέραμε στο χάρτη τους, πάντα δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν κατά κάποιο τρόπο να ανακουφιστούν ή να αντιμετωπίσουν την έλλειψη των στοιχείων αυτών. Η μορφή της παρηγοριάς, θα λέγαμε, δεν αποτελεί μόνον έκπληξη αλλά είναι και απροσδόκητα αποτελεσματική όταν αντιμετωπίζουν άμεσα του αντικείμενο του προβλήματος τους. Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα άτομα με έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων σχεδόν πάντοτε βρίσκουν ένα τρόπο να έχουν μια φυσική ή πνευματική αντιπροσώπευσή τους (των στοιχείων). Στο περιβάλλον τους. Ακόμη πιο απίστευτο είναι το γεγονός να παρατηρεί κανείς ότι η λυδία αυτή λίθος τους, αν μπορούμε να το ονομάσουμε έτσι τείνει να βοηθάει πραγματικά τα άτομα αυτά να ξεπερνούν οποιαδήποτε έλλειψη στην έκφραση από την οποία υποφέρουν.

Αέρας 

Μη… δοκιμάσετε τις βουτιές από τους λόφους, τουλάχιστον όχι ακόμα. Μια πιο λογική προσέγγιση θα ήταν να αποφεύγετε τα μέρη εκείνα που μπροστά σας ανοίγεται το κενό, μπορεί να πηδήξετε και μέσα. Και για να σοβαρευτούμε, η επαφή με την ανοιχτή ατμόσφαιρα βοηθάει αρκετά. Ωφέλιμο θα ήταν για σας επίσης το κάψιμο αρωματικών λιβανιών σε όλο το σπίτι. Έχει διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι με μονή ή μηδενική τοποθέτηση σε ζώδιο του αέρα αγαπούν το πέταγμα, την αεροπλοία και συχνά ανάμεσα στους ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα αυτό, ακόμα και σαν δοκιμαστές μοντέλων, βρίσκουμε άτομα με το σχηματισμό αυτό στο χάρτη τους. Σε πιο καθημερινά πλαίσια, οι τακτικοί περίπατοι σε λοφίσκους κάνουν το θαύμα τους. Επίσης μερικοί βρίσκουν τη γαλήνη τους όταν πετούν χαρταετό (δεν αστειεύομαι!) Δείτε τον κόσμο με την ησυχία σας από τη λιγότερο «συνωστισμένη» πλευρά του, αφήστε τις σκέψεις σας να κυλήσουν ομαλά σε ένα πιο ήρεμο μονοπάτι και τότε θα δείτε ότι μπορείτε να τις εκφράσετε ανετότατα.

Φωτιά

Κατασκευάστε ένα τζάκι, ίσως είναι ένα θαυμάσιο κόλπο, όμως αν έχετε αυτή την έλλειψη στο χάρτη σας πιθανόν να έχετε ήδη ένα τζάκι σπίτι σας. Η διακόσμηση του χώρου σας με ζεστά, ζωηρά κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα ίσως είναι ένα ικανοποιητικός τρόπος συγκέντρωσης της σβησμένης αυτής λάμψης από το χάρτη σας. Έχει παρατηρηθεί ότι άνθρωποι με παρόμοιους σχηματισμούς (δηλαδή με έλλειψη πλανητών σε ζώδιο της φωτιάς) προτιμούν επαγγέλματα σε σχέση με τη φωτιά, πυροσβέστες κ.λπ., αν και δεν είναι απαραίτητο όλοι να κάνετε κάτι τέτοιο. Είναι προτιμότερο να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον στο σπίτι ή τη δουλειά σας με ζωντανά και φωτεινά χρώματα και να αποφεύγετε τους σκοτεινούς και χωρίς λάμψη χρωματισμούς.

Νερό

Θα μπορούσα να σας πω πολλές ιστορίες γι αυτούς! Αν κατοικείτε σε παραθαλάσσιο μέρος, συχνά θα βλέπετε ανθρώπους με μονούς ή μηδενικούς σχηματισμούς σε ζώδιο του νερού, ή να ζουν και αυτοί κοντά στη θάλασσα ή να έχουν κάποιο σκάφος. Ίσως ο προϋπολογισμός σας να μην αντέχει ένα γιοτ, όμως για μια λαστιχένια βάρκα δεν το συζητάτε καν. Ασχοληθείτε με όσα θαλάσσια σπορ προτιμάτε. Αν μπορείτε επίσης, φτιάξτε ένα ενυδρείο. Διακοσμήστε το χώρο σας με κοχύλια ή άλλα παρεμφερή αντικείμενα τέχνης και προτιμήστε τους γαλαζοπράσινους χρωματισμούς της θάλασσας. Μάθετε ότι μπορείτε για την ωκεανογραφία. Αγοράστε μια κασέτα με ήχους από ζώα της θάλασσας ή οτιδήποτε άλλο φανταστείτε. Κάντε ήσυχους περίπατους δίπλα στο κύμα (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι). Θα διαπιστώσετε ότι τα συναισθήματά σας ξεκαθαρίζουν και συγκροτούνται. Ένας καλός φίλος που μπορεί να σας συνοδεύει τις στιγμές αυτές είναι πολύτιμη βοήθεια.

Γη

Καταρχήν μην κατοικείτε σε διαμέρισμα του έκτου ορόφου, για παράδειγμα δεν υπάρχει περίπτωση να είστε ευτυχείς εκεί: τα προάστια της πόλης σας θα ήταν καλύτερη ιδέα και ακόμα πιο καλή η εξοχή. Η κηπουρική επίσης είναι ωφέλιμη. Οι γνώσεις γύρω από τη γεωλογία βοηθούν. Γίνεται μέλος σε κάποιο κλαμπ ερασιτεχνών που ασχολείται με τη γεωλογία. Μια γνωστή μου κυρία έχει στολίσει το σαλόνι της με μερικά από τα πιο όμορφα κομμάτια πετρωμάτων που έχω δει. Το σπίτι της επίσης είναι διακοσμημένο με ζεστούς γήινους χρωματισμούς. Η γαλήνη του σπιτιού αυτού είναι κάτι τόσο απτό, άμεσο και χειροπιαστό που νομίζει κανείς ότι μπορεί να την αγγίζει με τα χέρια του. Η πεποίθησή της είναι ότι, αν δεν έχει κανείς ηρεμία στο σπίτι του, δεν μπορεί πουθενά αλλού να τη βρει. Τελειώνοντας θα πω λίγα λόγια για τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. (Το πιο απλό πράγμα για να τους αναγνωρίσετε είναι να τους ρωτήσετε ποιο χρώμα προτιμούν για την κρεβατοκάμαρά τους). Οι άνθρωποι είναι το σπουδαιότερό κομμάτι του περιβάλλοντός τους.

Τύποι του αέρα 
Αποφύγετε τους πολυλογάδες αυτούς, που αγαπούν να ακούν μόνο τον ήχο της φωνής τους. Αυτό στην εποχή που ζούμε είναι αρκετά δύσκολο, όμως προσπαθήστε. Έχετε ανάγκη τους ανθρώπους που μπορούν να ακούν.

Τύποι της φωτιάς
Μείνετε μακριά από αυτούς που σας μελαγχολούν. Κλείστε το κουμπί του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης αν πρωί πρωί ο εκφωνητής σας φορτώνει με τα βάσανα όλου του κόσμου. Απολαύστε τη συντροφιά ανθρώπων που θαυμάζετε και αφήστε τους να οδηγούν την έμπνευσή σας.

Τύποι του νερού
Αποφύγετε τους νευρωσικούς ή τα άτομα εκείνα που έχουν την τάση να σας παρασέρνουν στη δίνη της εξαλλότητας των συναισθημάτων τους. Έχετε ανάγκη από ανθρώπους που επιβάλλονται στα αισθήματά τους και ξέρουν να τα κουμαντάρουν με ειλικρίνεια και απλότητα.

Τύποι της γης
Τα άτομα που δεν έχουν κανένα συγχρονισμό με την πραγματικότητα, δεν είναι για σας. Αποφύγετε τους ανοργάνωτους ανθρώπους, αυτούς που δεν είναι ικανοί να καταλάβουν ότι ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους είναι λυτά. Έχετε ανάγκη από ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν και πως το κάνουν. Μείνετε μακριά από τους ελαφρόμυαλους και τους αιθεροβάμονες, σε κάθε στιγμή θα σας κάνουν να νιώθετε έξω από τα νερά σας.
Εξετάστε προσεκτικά τις προτάσεις μας αυτές. Πιθανόν και εσείς να σκεφτείτε πολλές άλλες. Εντοπίστε τα προβλήματα που σας αναφέραμε και από μειονεκτήματα μετατρέψτε σε πλεονεκτήματα. Εξάλλου, αυτή είναι και η λειτουργικότητα της αστρολογίας.

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments