5 1 vote
Article Rating

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης υπήρξε μία πολύ σημαντική προσωπικότητα, με σπουδαία σημασία για την Ελλάδα την εποχή της επαναστάσεως από τον Τουρκικό ζυγό.

Γεννήθηκε στης 5 Απριλίου του 1770 στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας. Ένας Κριός με δύναμη και πάθος για τη ζωή πολέμησε για τη χώρα του ανδρίκια εκπροσωπώντας 100% το σύμβολο του Κριού του πολεμιστή.

Στο παρελθόν είχαμε αναφερθεί σε ένα άλλο άρθρο σε γνωστό περιοδικό για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη αλλά επενεξετάσαμε και να τροποποιήσαμε από τότε την ανάλυσή μας. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είναι ένα πρόσωπο αρκετά σημαντικό ειδικά σε μία περίοδο όπως η σημερινή περίοδος με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω γιατί μας δείχνει πολλές πληροφορίες γύρω από τις νέες γενιές που θα έρθουν και τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Ο Πλούτωνας του ωροσκοπίου είναι πάνω στον ωροσκόπο δείχνοντας το μαχητικό πνεύμα και ιδιαίτερη δυναμικότητα και στρατηγική δύναμη του οπλαρχηγού, μάλιστα αν εξαιρέσουμε τη σύνοδο με τον ωροσκόπο είναι χωρίς όψεις, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη σημασία στη θέληση και δύναμη του ατόμου.

Ο Ήλιος του μεγάλου ήρωα είναι στον Κριό σε ασύμβατη σύνοδο με την Αφροδίτη τονίζοντας τον ιδεαλισμό του και το πάθος του για να μπορέσει να εξελιχθεί και κυρίως για να μπορέσει να ακούσει την δική του εσωτερική φωνή που έχει να κάνει σχέση με την αγάπη για την πατρίδα. Ο Ουρανός μάλιστα ένας από τους πλέον επαναστατικούς πλανήτες βρίσκεται ακριβώς στον 4ο οίκο της πατρίδας που δείχνει και γενικότερα το ρόλο που θα έπαιρνε ο μεγάλος οπλαρχηγός σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα του λαού εκείνη την περίοδο.

Η Σελήνη στον 12ο στον Αιγόκερω δείχνει τα πρώιμα αναπτυξιακά προβλήματα που έχει και την ορφάνια που τον ταλαιπώρησε μικρό και γενικότερα τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Ο Κρόνος μάλιστα στον 7ο οίκο σε αδυναμία και σε ακριβές τετράγωνο δείχνει την έλλειψη ακόμη περισσότερο ανθρώπου να είναι κοντά του να τον υποστηρίξει στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Παρόλα αυτά πολλές φορές ο Κρόνο στον Καρκίνο όταν καταφέρνει να κάνει σύνοδο η αντίθεση η σύνοδο με τον Ήλιο είναι ιδιαίτερα θετικός για να μπορέσει το άτομο να αποκτήσει ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα του.

Ποιος θα περίμενε ο μεγάλος οπλαρχηγός να έχει τον Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων ένα Άρη αρκετά παρεξηγημένο αλλά τελικά και έναν Άρη που τον πρόδωσε καθότι ο Βόρειος Δεσμός σε κορυφή Ταυ τετραγώνου με Άρη και Ποσειδώνα φέρνει υπονόμευση σχέσεων, έλλειψη σταθερότητας, αναξιοπιστία και μία γενικότερη δυσκολία στις σχέσεις. Κάτι που βίωσε έτσι και αλλιώς το άτομο στη προσωπική του ζωή αλλά και στις γενικότερες σχέσεις του μέσα στην επανάσταση.

Μην ξεχνάμε τη δύσκολη μοίρα που είχε να αντιμετωπίσει ο ίδιος με ανθρώπους που ήταν συναγωνιστές του και την προδοσία που βίωσε. Αυτό μάλιστα υποστηρίζεται ακόμη πιο έντονα από τον Κρόνο στον 7ο οίκο που γενικότερα φέρνει δυσκολίες στις συνεργασίες και σχέσεις με άλλους ανθρώπους αλλά φέρνει και σφοδρούς εχθρούς.

Ο Ποσειδώνας επίσης σχηματίζει τρίγωνο με Ουρανό, χαρακτηριστικό γενεών με επαναστατική διάθεση και γενικότερα με ιδανικά που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο ενώ κάνει και τρίγωνο με την Αφροδίτη μία ιδιαίτερα θετική όψη για τους ανθρώπους που θέλουν να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Ο Δίας μέσα στον 12ο και αυτός χωρίς βασικές όψεις ανάδρομος και κυβερνήτης του 12ου κάνει μία χιαστί με Κρόνο καιενάμιση τετράγωνο με Ουρανό στον 4ο όπου δείχνει την επιτυχία των αντιπάλων του να τον βάλουν φυλακή και να τον περιορίσουν στα δικά τους θέλω. Από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πλούτωνας πάντα βγαίνει νικητής και αυτό δείχνει σε ένα μεγάλο βαθμό ότι παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένας χάρτης άμα ο Πλούτωνας είναι δυνατός στο τέλος μετά από ένα δύσκολο ταξίδι μπορεί να βγει νικητής.

Ο Κρόνος επίσης σε τετράγωνο με τον Ήλιο δείχνει τη μεγάλη στρατηγική δεινότητα του Κολοκοτρώνη αλλά και την υπομονή του σε περιστάσεις που ένας Κριός δεν θα μπορούσε να χειριστεί σωστά λόγω της βιασύνης του. Ο Κρόνος είναι και ο δυνατότερος πλανήτης στο χάρτη του επιμένοντας ότι στη ζωή του το άτομο θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να αγωνιστεί για να πετύχει ενώ η πιο δυνατή του όψη είναι αυτή με Αφροδίτη εξάγωνο Άρη μία χαρακτηριστική όψη ανθρώπων που μπορούν να πετύχουν τους σκοπούς τους εύκολα και δυστυχώς στη μοντέρνα εποχή παίρνει μόνο ερωτικά χαρακτηριστικά σε μία ανάλυση.

Ο Ερμής του στον Κριό σε τετράγωνο με τη Σελήνη και χιαστί με τον Ποσειδώνα από τη μία δείχνει τη δυνατότητα του να μπορέσει να πείσει ανθρώπους να ακολουθήσουν τους σκοπούς τους, από την άλλη όμως δείχνει και την εμπλοκή του ήρωα να περάσει σε μυστικές οργανώσεις. Μάλιστα ο Ποσειδώνας στον 8ο οίκο έχει πολλές φορές παρεξηγηθεί για τάση να εμπλακεί το άτομο σε διάφορες μυστικές/πνευματικές οργανώσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια της Φιλικής εταιρείας ο σκοπός δεν ήταν τόσο πνευματικός όσο ιδεολογικός και πατριωτικός.

Στην προσωπική διάσταση του ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας δύσκολος σίγουρα άνθρωπος που είχε μοναχικές τάσεις και σίγουρα ήταν ιδιαίτερα ακλόνητος ως προς της πεποιθήσεις του. Επίσης ο ίδιος είχε αρκετές δυσκολίες στο να μπορέσει να έχει μία ήρεμη και χαλαρή ζωή γενικότερα. Πιστεύω ότι σε ψυχολογικό επίπεδο έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερα βασανισμένη ψυχή που όμως οι δυσκολίες και οι απαιτήσεις της εποχής τον έκαναν να γίνει σκληρός και να μπορέσει να πετύχει εύκολα τους σκοπούς του.

Η Θυσία πολλές φορές δεν είναι κάτι που μπορεί να καταλάβει αν το δει σε εξωτερικό πλαίσιο όμως είμαι σίγουρος πια ότι ο ίδιος όσο ιδεαλιστής και να ήταν λόγω του φορτισμένου 12ου η θυσία που έκανε για πολλά πράγματα στη ζωή του δεν σημαίνει ότι ήταν αυτόματη και χωρίς σκέψη ή ότι δεν προβλημάτισε τον ίδιο τον Ήρωα. Την περίοδο της επαναστάσεως ο Πλούτωνας πέρασε από τη Σελήνη του τονίζοντας πιο ξεκάθαρα από ποτέ την ανάγκη για θυσία του ωροσκοπίου του για το κοινό και το συλλογικό καλό.

Επίσης ο Κρόνος πέρασε πάνω από τον Ήλιο του σε σύνοδο, ένα ακόμη σημάδι του καλέσματος του πεπρωμένου του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με τη μοίρα του. Τα επόμενα χρόνια από τον ωροσκόπο του θα περάσει και ο Ποσειδώνας τονίζοντας με περισσότερο εμφανή τρόπο αυτή την προσπάθεια να ακολουθήσει τα ιδανικά του αλλά τονίζοντας και τη μεγάλη σύνοδο που μπορεί να βιώσει κάποιος στη ζωή του μεταξύ Ποσειδώνα και Πλούτωνα που μόνο όσοι τους βιώνουν μέσα από τους 4 άξονες του ωροσκοπίου τους μπορούν να καταλάβουν τη ριζική αλλαγή της μοίρας που υπάρχει και πώς μπορεί να πετύχουν ακόμη και το «θαύμα».

Η δική μας εποχή έχει γεμίσει με ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν αυτό το θαύμα λόγω του μακρόχρονου εξαγώνου του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα, αυτοί που θα μπορέσουν να βιώσουν αυτό το εξάγωνο σε δυναμική κατάσταση είναι αυτοί που θα έχουν τουλάχιστον έναν από τους δύο πλανήτες σε γωνιακή θέση. Τη περίοδο επίσης της επαναστατικής περιόδου ο Ουρανός πέρασε και αυτός από τον ωροσκόπο του και από τον Πλούτωνα του στο γενέθλιο όπου υποστήριξε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος την δραστηριότητα του στην Ελλάδα. Ο Ουρανός του μάλιστα είναι σε σύνοδο με τον Menkar στοιχείο που πάντα δηλώνει την ευκαιρία ενός ανθρώπου η να θυσιαστεί η να διαλέξει να προσφέρει για το σύνολο.

Ο Βόρειος δεσμός του επίσης είναι σε σύνοδο με τον Αντάρη χαρακτηριστικό απλανή που παρουσιάζεται συχνά σε πολεμιστές ενώ τέλος ο ωροσκόπος του είναι σε σύνοδο με τον Vega και τον Rukbat που δηλώνει από τη μία τη χαρισματικότητα του ήρωα αλλά και την ξεροκεφαλιά του σε κάποιο βαθμό.

Στο χάρτη της αστρογεωγραφίας του Κολοκοτρώνη επίσης βλέπουμε ότι η περιοχή της Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα φορτισμένη και εμπεριέχει πολλές γραμμές που περνούν κοντά από την Τρίπολη και το Ναύπλιο, στοιχείο που δείχνει και που μπορεί κάποιος άνθρωπος να κάνει περισσότερα πράγματα στη ζωή του. Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι Ήλιος και Άρης συγκεκριμένα περνούν μέσα από το Ναύπλιο αλλά και το μεσοδιάστημα της Σελήνης – Ποσειδώνα.

Σημείωση: Σε αυτό το άρθρο σκοπός μας δεν ήταν μία ανάλυση της βιογραφίας του πολέμαρχου αλλά μία περιληπτική ανάλυση του χάρτη του με κάποια στοιχεία που πιθανών τα ιστορικά βιβλία να μην αναφέρουν για διάφορους λόγους ίσως γιατί πια δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η ανθρώπινη υπόσταση αλλά τα ανά κάθε στιγμή σκηνώματα και εξιδανικεύσεις που μας βοηθούν να ελπίσουμε σε κάτι καλύτερο από την καθημερινότητα μας. Εξάλλου η δημιουργία του Σούπερμαν δεν είναι αμερικάνικης προελεύσεως, οι αρχαίοι λαοί το έκαναν κατά εξακολούθηση στο παρελθόν. Να σημειώσουμε ότι η ώρα γεννήσεως του ήρωα στον Χάρτη δεν είναι τυχαία αλλά διορθωμένη έπειτα από εμπεριστατωμένη ανάλυση στην Βιογραφία του ατόμου η οποία διορθώθηκε από την πρότερη του έκδοση του 2006 που είχε εσφαλμένα στοιχεία γεννήσεως. Τωρινά στοιχεία ανάλυσης γέννησης: 5/4/1770 00:33

Πνευματικά δικαιώματα © 2011 Χρήστος Άρχος (revised edition)

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments