0 0 votes
Article Rating

Ω η άνοιξη! Η ακτινοβολία του ήλιου ενεργοποιεί τον αέρα και το χώμα, κάνει τους κρόκους και τους νάρκισσους να ανθίζουν με λαμπρότητα. Τα μικρά και ευκίνητα ζωάκια παίζουν και τρέχουν παντού. Ένδοξη εποχή η άνοιξη, όταν οι καρδιές μας γεμίζουν με φως, βγάζοντας από πάνω μας τον βαρύ μανδύα του χειμώνα, ενώ ξεχυνόμαστε σε νέες δραστηριότητες και διώχνουμε μακριά το παρελθόν.

Αλλά τι συμβαίνει όταν αυτές οι ευτυχείς στιγμές καταλήγουν αργότερα σε πόνους και εντάσεις; Αυτοί οι δυνατοί σπασμοί, και ωχ οι ξαφνικές κράμπες αργότερα! Αυτή είναι λοιπόν η ανταμοιβή μας, που περιμένουμε να φύγει ο χειμώνας; Για να αισθανόμαστε στριμωγμένοι και εξασθενημένοι μετά από λίγες υπέροχες ώρες σωματικής έντασης;

 

Το προσωπικό σας εργοστάσιο ενέργειας

 

Ο καθένας έχει μύες, όχι μόνο οι σωματοφύλακες του Κογκρέσου! Είναι το θαυμάσιο σύστημα των ανεπτυγμένων δεσμών γραμμωτού ιστού που τυλίγει τα οστά μας και αισθησιακά συμπληρώνει το δέρμα μας. Οι μύες μας δίνουν κάποιες από τις πρώτες μας εντυπώσεις, όταν «μετράμε» τους άλλους. Οι χοντροί, τονισμένοι μύες δείχνουν δύναμη και ετοιμότητα για ανάληψη δράσης και ικανότητα. Οι λεπτοί, και ζαρωμένοι μύες μας κάνουν να σκεφτούμε την ατονία, την αδυναμία, ακόμα και την τεμπελιά.

Αν και οι πρώτες εντυπώσεις σφάλλουν πολλές φορές (οι μύες των ψηλών ανθρώπων στην πραγματικότητα δημιουργούν μεγαλύτερη δύναμη, από ό, τι οι μύες των πιο κοντών ανθρώπων), όλοι γνωρίζουμε ότι οι καλογυμνασμένοι μυς μας επιτρέπουν να αντιδρούμε και να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, και ακόμα να κάνουμε ξαφνικές αλλαγές, διατηρώντας παράλληλα το σώμα μας σταθερό. Το σθένος που αισθανόμαστε όταν οι μύες συστέλλονται και διαστέλλονται δεν είναι τυχαίο. Αυτή είναι η ώθηση της ίδιας της ζωής, το να ενεργούμε φυσικά στο περιβάλλον μας με τους δικούς μας τρόπους.

Οι μύες βρίσκονται σε όλο το σώμα, με μακριές δέσμες που καλύπτουν τους μηρούς, τους μόσχους και τα χέρια, λειτουργώντας ως μοχλοί για περίπλοκες εργασίες. Στους βαριούς μύες, που συμπιέζονται για να μπορούμε να κρατάμε το σώμα σε όρθια θέση, γύρω από τους γλουτούς, επιτρέποντας τη στάση του σώματος, και κρατούν σταθερό το λαιμό και τους ώμους, όπως επίσης και το βαρύ κεφάλι. Σε όλο τον κορμό, στην πλάτη και στην κοιλιά βρίσκουμε διασταυρωμένους και επικαλυπτόμενους μύες, που ποικίλλουν σε μήκος, και διασφαλίζουν και προστατεύουν τα πολύτιμα ζωτικά μας όργανα, καθώς το σώμα στριφογυρνά ή λυγίζει. Οι βοηθητικοί μύες είναι ευέλικτοι τένοντες, που συνδέουν τα οστά στους μυς, και στους άκαμπτους συνδέσμους που εκτείνονται σε όλες τις αρθρώσεις, με σκοπό να κρατάνε τα οστά ευθυγραμμισμένα κατά τη διάρκεια της κίνησης.

Αυτό το θαυμάσιο σώμα, θα ήταν πολύ λιγότερο όμορφο, αν ήμασταν μόνο μια δομή από κόκαλα, που προεξείχαν αισθητά μέσα από μια δερμάτινη τσάντα. Η κατάχρηση των μυών μας οδηγεί στο να βιώσουμε πίεση και εξάντληση, εξαιτίας της υπερπροσπάθειας, κράμπες από χαμηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα στους ιστούς και σπασμούς από την επαναλαμβανόμενη δράση.

 

Αστρολογία και η μυϊκή σας υγεία

 

Από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή, ο Κριός και ο συσχετιζόμενος με αυτόν πλανήτης, ο Άρης, έχουν μια αδιαμφισβήτητη κυριαρχία πάνω στο μυϊκό σύστημα. Τα πάντα για τους μύες σχετίζονται άμεσα με τα χαρακτηριστικά του Άρη.

Για τον Άρη η ενέργεια και ειδικότερα η δύναμη της θέλησης είναι δεδομένα πράγματα. Η παρορμητικότητα βρίσκεται αναμεμειγμένη κάπου εκεί, αν και συχνά αντιμετωπίζεται με αρνητικό τρόπο. Πάντα έτοιμος, ο Άρης είναι ειδήμων στο να αφήνει γρήγορα ολοκληρωμένες εργασίες, για να κινηθεί αμέσως προς την επόμενη αποστολή. Η προοπτική του Άρη δεν περιλαμβάνει συνήθως μια εκτίμηση για την επανάληψη. Το σθένος, η ταχύτητα, η δύναμη και η ετοιμότητα για να αναδείξουμε τα ταλέντα μας αποδίδονται στον κόκκινο πλανήτη.

Εκτός από τη μυϊκή δύναμη για να ενεργούμε και την αντοχή για να φέρνουμε τα πράγματα εις πέρας, μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον Άρη γιατί μας δείχνει, σε κοινή θέα, τον μυστηριώδη ή κρυφό κανόνα του νου που κυριαρχεί της ύλης. Ο Άρης είναι το κίνητρο (η δύναμη της θέλησης), η κινητήρια δύναμη (το σήμα ή η ώθηση για να δράσουμε) και η κίνηση (η ικανότητα να ενεργούμε και να λειτουργούμε μέσα στο χώρο ή στο περιβάλλον). Η απόφαση και το σήμα για να ενεργήσουμε και η επακόλουθη κίνηση είναι τόσο στιγμιαίο γεγονός και το θεωρούμε δεδομένο, καθώς αδυνατούμε να θυμόμαστε ότι η σκέψη μας είναι η ώθηση πίσω από τις πράξεις μας.

Διατήρηση της ζωτικής σας δύναμης

 

• Οι υγιείς μύες, ανεξάρτητα από το όριο της σωματικής σας δύναμης, επωφελούνται κυρίως από τη διαχείριση των πρωτεϊνών στη διατροφή σας και στις κινήσεις σας.

• Ενώ η πρωτεΐνη είναι το κύριο θρεπτικό συστατικό του μυϊκού ιστού, το ασβέστιο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο. Ωστόσο, για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη, το σώμα χρησιμοποιεί τα αποθέματα ασβεστίου, το οποίο σημαίνει ότι παίρνοντας συνεχώς μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης, θα «κλέβετε» από τους μυς σας το ασβέστιο. Οι μύες με έλλειψη ασβεστίου θα παρουσιάσουν κράμπα.

• Η πρωτεΐνη είναι παρούσα σε όλα τα τρόφιμα, αν και βρίσκουμε λίγη στα φρούτα και στα λαχανικά. Όσο για τα φασόλια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, τα ψάρια και το κρέας, να προσέχετε η ημερήσια πρόσληψη σας σε πρωτεΐνη να είναι λιγότερη από 35 γραμμάρια. Για να παρακολουθείτε τη καθημερινή σας πρόσληψη πρωτεΐνης, να διαβάζετε τις ετικέτες με τα συστατικά των τροφίμων που αγοράζετε.

• Οι μύες λατρεύουν την κίνηση, αλλά απεχθάνονται την επανάληψη, η οποία μπορεί να προκαλέσει παρατεταμένες κράμπες. Για να συντηρήσετε τους μυς, τεντώστε τους όπως η γάτα. Στρίψτε ή λυγίστε το σώμα σας, μέχρι εκεί που μπορείτε, κρατήστε τη νέα αυτή θέση για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια φέρτε το σώμα σας πίσω στην κανονική του θέση με αργές κινήσεις. Μέσα από αυτές τις κινήσεις, μαθαίνετε τους μύες σας να λυγίζουν ομαλά μέσω της συστολής και της διαστολής, αποφεύγοντας απότομες κινήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε σπασμούς.

• Η καρδιακή άσκηση ή γενικότερα η άθληση, όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, ωφελούν την κυκλοφορία και την αναπνοή σας. Η υπερπροσπάθεια, όμως, οδηγεί σε εξάντληση. Όταν περιμένετε τεστ κοπώσεως ή τεστ δύναμης, να θυμάστε να τρώτε δύο ή τρία πορτοκάλια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατέψουν τον μυϊκό ιστό ενάντια στον πόνο και στις κράμπες αργότερα. Ο πόνος στους μύες από την εξάντληση ανακουφίζεται συνήθως με έναν ξεκούραστο ύπνο. Η ρίζα βαλεριάνας είναι μυοχαλαρωτικό βότανο και προκαλεί βαθύ ύπνο, όταν ληφθεί περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο. Πάρτε λοιπόν ρίζα βαλεριάνας είτε σε κάψουλες ή σε τσάι.

• Βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας, όσο περισσότερο μπορείτε. Ξεκινήστε το και θα βρείτε το δρόμο σας για καλή υγεία!

Σημείωση του συντάκτη: Οι πληροφορίες υγείας που παρέχονται στο παρόν άρθρο δεν αντικαθιστούν, ως υποκατάστατο, την φροντίδα από εξειδικευμένο γιατρό. Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και μόνο και δεν προορίζονται για διάγνωση ή για θεραπεία.

Η Leeda Alleyn Pacotti είναι φοιτήτρια της Φυσικοπαθητικής Ιατρικής, της διατροφής και των βότανων που ειδικεύεται σε κρίσεις των λεπτοφυών σωμάτων, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των ονείρων, ως διάγνωση της υγείας. Ακόμα είναι σύμβουλος Ιατρικής Αστρολογίας.

 

Συγγραφέας: Leeda Alleyn Pacotti
Πρωτότυπος τίτλος: Muscles and Aries
Πηγή:
Muscles and Aries
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από το StarIQ
Mετάφραση – Απόδοση: keymaster_12 της Ομάδας Μεταφραστών του Myhoroscope
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments