0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα!!! Τον Φεβρουάριο θα έχουμε τις δύο πρώτες εκλείψεις του έτους, ευκαιρία να γίνουν ξεκαθαρίσματα, να πεταχτεί εκείνο που δεν είναι χρήσιμο ή έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και να τακτοποιηθούν τυχόν εκκρεμότητες από το παρελθόν.

 

Οι ΠΡΩΤΕΣ ΔΥΟ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ του 2018

 

Στις 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 3:26:38 μμ. γίνεται η πρώτη έκλειψη του χρόνου. Είναι ολική έκλειψη Σελήνης, στην 11ο37’ μοίρα του Λέοντα, επηρεάζει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Λέοντες – Υδροχόους, αλλά και τους Ταύρους – Σκορπιούς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 31η Ιανουαρίου, Ιουλίου ή την 1η Μαΐου, Νοεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 11η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Κάθε έκλειψη σηματοδοτεί ένα τέλος στα θέματα του οίκου που πραγματοποιείται η έκλειψη, του πλανήτη που ακουμπά και του οίκου που κυβερνά ο πλανήτης αυτός. Στον άξονα του Λέοντα – Υδροχόου δείχνει ότι οι σχέσεις αλλάζουν, μια φιλία γίνεται έρωτας ή ο έρωτας τελειώνει και μένει η φιλία μεταξύ των μελών της σχέσης αλλά και κάποιες σχέσεις τελειώνουν. Φέρνει αποξένωση και δυσαρέσκεια στην ερωτική ζωή και νέα πρόσωπα εμφανίζονται.

Αυτή η έκλειψη Σελήνης  στον 2ο οίκο σε ανοιχτό τετράγωνο με τον Δία, θέλει να μας δείξει το τέλος μιας νοοτροπίας ή μια αλαζονική συμπεριφορά στην διαχείριση των οικονομικών, των ερωτικών ή φιλικών σχέσεων ή απώλειες σε ότι θεωρεί ο καθένας σημαντικό και πολύτιμο. Επίσης μυστικές συναντήσεις ή μυστικά, που μπορεί να αποκαλυφθούν.

Οι δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται ακριβώς στην μοίρα που έγινε η έκλειψη της 7ης του περασμένου Αυγούστου, αυτό δηλώνει το τέλος φιλικών ή ερωτικών σχέσεων γενικά, λόγω φθοράς (το τέλος οικονομικών συναλλαγών ή το τέλος ενός σημαντικού εισοδήματος).

Στον άξονα 2ου – 8ου δείχνει το τέλος του τρόπου των οικονομικών συναλλαγών δηλαδή θα υπάρξει ένας άλλος τρόπος ή άλλο νόμισμα οικονομικών συναλλαγών ή τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε οικονομικά ζητήματα, είτε αυτά είναι το εισόδημα μας είτε εκείνα που έχουν σχέση με χρέη, δάνεια, τράπεζες, εφορία και χρήματα άλλων ή του/της συντρόφου ή συνεταίρου. Καλό είναι λοιπόν να ολοκληρώσουμε ότι έχουμε αρχίσει στο παρελθόν και να είμαστε προετοιμασμένοι για ότι ¨ξημερώσει¨ στον τομέα των προσωπικών ή οικονομικών συναλλαγών.

Κυβερνήτης της έκλειψης αυτής ο Ήλιος στον Υδροχόο, σε σύνοδο με Αφροδίτη, βόρειο δεσμό και σε ανοιχτό ταυ τετράγωνο με Δία δηλώνει ότι οι υπερβολές, η αλαζονεία, η υπεροψία και ο δεσποτισμός δεν κάνουν καλύτερο τον άνθρωπο, ούτε δίνουν λύσεις στα προβλήματα του. Αυτός που από θέση ισχύος, ηγεμονεύει τον άλλο με αλαζονεία, μια στροφή της τύχης θα φέρει αναπάντεχες εξελίξεις στην ζωή του. Αντίθετα ένας άνθρωπος, έντιμος, δίκαιος, με ηθικές αρχές και υψηλά ιδανικά είναι οι αξίες που θα τον βοηθήσουν σε όλων των ειδών των σχέσεων του.

 

Την 15η Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:05:06΄ μμ. γίνεται μερική έκλειψη Ηλίου, στην 27ο07’ μοίρα του Υδροχόου και θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως Υδροχόους – Λέοντες , αλλά και Ταύρους – Σκορπιούς, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 15η Φεβρουαρίου, Αυγούστου, Μαΐου και Νοεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 27η μοίρα των σταθερών.

Αυτή η έκλειψη Ηλίου στον Υδροχόο, ωθεί τον άνθρωπο να επιδείξει ενδιαφέρον για νέες μεθόδους και ανακαλύψεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και στην πολιτική. Έχει την ανάγκη να παρατηρεί, να εκφράζεται και να εξυπηρετεί τους άλλους. Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει πιο κοινωνικός, πιο φιλικός, ανθρωπιστής και αγωνίζεται με την ψυχή του για το κοινό καλό με ένα βαθύ ενδιαφέρον για τα προβλήματα των συνανθρώπων του. Έχει ανάγκη να τελειώσει με το παρελθόν και να ξεκινήσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Ήλιος Σελήνη, Ερμής σε τετράγωνο με τον Δία και εξάγωνο με τον Ουρανό, ο άνθρωπος διακατέχεται από μία φανατική προσκόλληση, σε νέες ιδέες, για τις οποίες εφευρίσκει τρόπους να τις υλοποιήσει. Διαρκώς επαναστατεί ενάντια στην κηδεμονία και τους περιορισμούς και αμφισβητεί ακόμα και την ανάγκη του για συντροφικότητα. Κάθε νέο, πρωτοποριακό ξεκίνημα που προγραμματίζει κάποιος να κάνει στη ζωή του, προσδοκά ότι θα τον βοηθήσει να  απελευθερωθεί από οτιδήποτε εμποδίζει την πρόοδο του.

Το εξάγωνο με τον κυβερνήτη της έκλειψης, τον Ουρανό τονίζει ότι, ο άνθρωπος μπορεί να φέρει πρωτοποριακές αλλαγές και επαναστατικές λύσεις στην ζωή του αλλά και στην ζωή του συνόλου των ανθρώπων. Νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα και ανακαλύψεις θα δουν το φως της δημοσιότητας. Κι επειδή ο Υδροχόος είναι και η πολιτική γενικά, δείχνει αναπάντεχες εξελίξεις στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό αλλά και στην Ελλάδα ιδιαίτερα αφού η Ελλάδα έχει Ήλιο στον Υδροχόο και στον 10ο οίκο. Βέβαια θα πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί σ’ αυτά που λέγονται και ανακοινώνονται γιατί το τετράγωνο του Δία από τον Σκορπιό μπορεί όλα αυτά να κρύβουν μια δόση υπερβολής.

 

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 11/2

Η απρόσωπη, ανεξάρτητη και απελευθερωμένη Αφροδίτη του Υδροχόου μπαίνοντας στο ζώδιο των Ιχθύων στο οποίο βρίσκεται σε έξαρση γίνεται γλυκιά και τρυφερή. Ξέρει πως θα αποκτήσει την αρμονία και την ευτυχία, αφού ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτό που δίνει και όχι γι αυτό που παίρνει. Η ανταμοιβή βρίσκεται στη χαρά της προσφοράς.

 

Ο Ερμής, ταξιδεύει στο ζώδιο του Υδροχόου από την 31/1

Ο Ερμής στον Υδροχόο κάνει τον άνθρωπο ευφυή, δημιουργικό με ένα θαυμάσιο μηχανισμό σκέψης και αντίληψης. Φέρνει προοδευτικές ιδέες και ενδιαφέρον για μεταρρυθμίσεις. Δίνει εξυπνάδα και βοηθά τον άνθρωπο να έχει γρήγορη και οξεία αντίληψη, αυτών που συμβαίνουν γύρω του. Είναι εφευρετικός και έχει καλή κρίση μιας κατάστασης. Όταν ενδιαφερθεί για ένα θέμα, μένει σ’ αυτό, ασχολείται μόνο με αυτό και φαίνεται αφηρημένος ή αδιαφορεί για τα πρακτικά, καθημερινά πράγματα. Εκείνα όμως που τον ενδιαφέρουν και τον συγκινούν, είναι πραγματικά ιδιοφυής, εφευρετικός και συστηματικός.

 

Ο Ερμής μπαίνει στους Ιχθείς (το ζώδιο της πτώσης του), την 18/2

Οι Ιχθείς είναι ζώδιο συναισθηματικό και δεκτικό έτσι τα εξωτερικά ερεθίσματα φτάνουν στο μυαλό του ανθρώπου ισχυρά. Η μεταβλητότητα του ζωδίου, τον βοηθούν να ελιχθεί βρίσκοντας διάφορους τρόπους επικοινωνίας. Εντυπωσιάζεται εύκολα ή υποφέρει πολύ εύκολα, γι αυτά που ακούει ή βλέπει και όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, κλείνεται στον εαυτό του.

Ο Ερμής στους Ιχθείς γίνεται αδέξιος, μπερδεμένος και αφηρημένος στις καθημερινές δραστηριότητες για τις οποίες είναι φτιαγμένος αλλά είναι περίφημος για θεωρητική ή αφηρημένη σκέψη. Ένα από τα προτερήματα αυτού του Ερμή είναι η πλούσια φαντασία η οποία κάνει τον συγγραφέα, τον φιλόσοφο, τον ποιητή, τον μουσικό και γενικά τον καλλιτέχνη. Στην αρνητική του εκδήλωση όμως, κάνει τον άνθρωπο να εθίζεται σε κακές συνήθειες και γενικά να είναι επιρρεπής σε λάθη και παρανομίες.

 

Την ίδια μέρα 18/2 μπαίνει στο ζώδιο των Ιχθύων και ο Ήλιος

Ο Ήλιος στους Ιχθείς αυξάνει την ευαισθησία του ανθρώπου. Ένας χείμαρρος ευγενικών συναισθημάτων ξεχύνεται μέσα από την ψυχή του και τον ωθεί να δίνει την βοήθεια του στους πάσχοντες, τους αδικημένους και τους φτωχούς. Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την θρησκεία και τις τέχνες. Προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις και μπαίνει στην θέση των άλλων ανθρώπων πριν από κάθε του απόφαση. Βλέπει την σκληρότητα και την αδικία που υπάρχει γύρω του και πιστεύει ότι η ζωή θα μπορούσε να γίνει πιο όμορφη αν υπήρχε περισσότερη δικαιοσύνη και καλοσύνη στον κόσμο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο άνθρωπος μπορεί να αφιερωθεί στην θρησκεία ή η γόνιμη φαντασία του να τον κάνει ένα σπουδαίο καλλιτέχνη. Στην αρνητική του όμως πλευρά ο Ήλιος στους Ιχθείς, μπορεί να είναι πολύ δύσκολος. Ο άνθρωπος βλέποντας την αγριότητα της ζωής, νοιώθει ανήμπορος να την αντιμετωπίσει έτσι μπορεί να καταφύγει στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή στα ψυχοφάρμακα. Να τον κάνει θύμα ή θύτη εξαπάτησης.

 

Φεβρουάριος 2018 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments