0 0 votes
Article Rating

Το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι το αποτύπωμα που φανερώνει το φυσικό πεδίο έκφρασης των δημιουργικών δυνατοτήτων μας.

Επίσης, φανερώνει τί είναι αυτό που μας εμποδίζει ή μας βοηθά και το οποίο συντελεί ή παρεμποδίζει της έκφραση τέτοιων ταλέντων και ικανοτήτων. Οι θέσεις και οι σχέσεις των πλανητών μεταξύ τους υποδεικνύουν ξεκάθαρα τέτοιες καταστάσεις. Αλλά με κανέναν τρόπο δεν περιοριζόμαστε από το ωροσκόπιό μας. Καθώς το Μονοπάτι, το οποίο ξετυλίγει την παρουσία της Ψυχής, φανερώνεται, βαθμιαία κατακτούμε την δυνατότητα να συν-δημιουργήσουμε το ίδιο μας το πεπρωμένο. Αυτή είναι ελεύθερη θέληση στην πράξη και όταν, μέσω της Ψυχής, ενώνεται με την Αγάπη, τότε γίνεται θέληση για το καλό.

Ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς στην σκιαγράφηση του αστρολογικού χάρτη είναι η κυριαρχία(dispositorship). Η λέξη προέρχεται από το λατινικό ρήμα disponere που σημαίνει «τοποθετώ σε διαφορετικά σημεία». Στην αστρολογία, κυρίαρχος (dispositor) ονομάζεται ο πλανήτης που έχει την ικανότητα να μετακινεί την ενέργεια ενός πλανήτη ή ενός οίκου σε διαφορετική θέση στο χάρτη. Για τον μελετητή της αστρολογίας, η ανακάλυψη της δομής αυτού του αστρολογικού όρου τού επιτρέπει να αντιληφθεί την αληθινή επιταγή των πλανητικών δυνάμεων.

Η αμοιβαία υποδοχή είναι μία όψη της κυριαρχίας (dispositorship) που ενώνει έντονα και βαθιά πλανήτες και/ή οίκους. Πλανήτες σε αμοιβαία υποδοχή λέγονται αυτοί που είναι τοποθετημένοι ο ένας στα ζώδια κυριαρχίας του άλλου, στο ίδιο ωροσκόπιο. Ο Άρης στον Υδροχόο και ο Ουρανός στο Σκορπιό, ο Δίας στο Λέοντα και ο Ήλιος στον Τοξότη, η Σελήνη στην Παρθένο και ο Ερμής στον Καρκίνο είναι όλα παραδείγματα αυτού του είδους της αμοιβαίας υποδοχής. Όταν ερμηνεύουμε το χάρτη, είναι σημαντικό να δούμε τέτοιου είδους πλανητικές συνδέσεις ως ζεύγη επιρροών. Οι δυο πλανήτες συνεργάζονται, ενισχύοντας ή εξασθενώντας τις ποικίλες λειτουργίες τους. Παρόλο που κάθε πλανήτης σε κάθε ζευγάρι αμοιβαίας υποδοχής θα έπρεπε να ερμηνεύεται ατομικά, οι επιρροές των ενεργειών που συνδυάζονται και υφίστανται ανάμεσα στα δύο σώματα θα πρέπει να υπολογίζονται και να ερμηνεύονται ως μονάδα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι σίγουρο ότι ολόκληρο το εύρος των συνεπειών που εμπλέκουν και τους δυο πλανήτες μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητό.

Υπάρχουν άλλοι δυο παράγοντες που περιπλέκουν, αλλά επίσης συμπληρώνουν το θέμα της ανάλυσης των πλανητών σε αμοιβαία υποδοχή. Ο πρώτος είναι ότι ο αστρολόγος πρέπει να λάβει υπόψη του ποιος από τους δύο πλανήτες κυριαρχεί/ ελέγχει την αμοιβαιότητα της υποδοχής. Αν έχουμε Αφροδίτη στους Ιχθύς και Ποσειδώνα στο Ζυγό για παράδειγμα, η Αφροδίτη στους Ιχθύς είναι η πιο δυνατή, καθώς είναι σε έξαρση σε αυτή τη θέση, οπότε ενδυναμώνεται σε αυτό το ζώδιο, ενώ ο «σύντροφός» της ο Ποσειδώνας είναι «άνετος», αλλά ουδέτερος στο Ζυγό. Αν ήταν ο Ερμής στον Τοξότη και ο Δίας στους Διδύμους, τότε και οι δυο πλανήτες θα θεωρούνταν ως αδύναμοι, καθώς και οι δύο είναι σε αδυναμία στα αντίθετά τους ζώδια. Θα μπορούσε κανείς να μελετήσει κάποιο άλλο στοιχείο (όπως π.χ. την οικοθεσία ή άλλες πλανητικές όψεις, αν υπάρχει το ζώδιο του Δία ή του Ερμή στον Ωροσκόπο), για να διακρίνει ποιός από τους δυο πλανήτες είναι δυνατότερος. Δεύτερον, θα πρέπει να μελετηθεί αν οι πλανήτες σε αμοιβαία υποδοχή συνδέονται επίσης με μια από τις έξι κύριες όψεις: με σύνοδο, εξάγωνο, τετράγωνο, τρίγωνο, αντίθεση και χιαστί. Αν συνδυάσουμε αυτές τις δύο παραμέτρους, θα καταλήξουμε σ’ έναν σημαντικό Αστρολογικό Κανόνα: Όταν δύο πλανήτες είναι σε αμοιβαία υποδοχή κι επίσης συνδέονται με μια από τις έξι κύριες όψεις, τα αποτελέσματα της αμοιβαίας υποδοχής είναι είτε ενδυναμωμένα για καλό είτε εξασθενούν τους πλανήτες ακόμα περισσότερο, σε συνάρτηση με τη φύση της όψης.

Ο μελετητής της Αστρολογίας πρέπει επίσης να λάβει υπόψη του ότι οι οίκοι όπου βρίσκονται οι πλανήτες σε αμοιβαία υποδοχή συνδέονται επίσης πολύ σφιχτά. Οπότε, αν η Αφροδίτη στον Καρκίνο στον 10ο οίκο ήταν σε εξάγωνο με τη Σελήνη στον 8ο οίκο, οι θετικές ενέργειες αυτής της σύνδεσης θα επεκτείνονταν σ’ έναν αρμονικό σύνδεσμο αυτών των δύο οίκων και των λειτουργιών τους στο γενέθλιο χάρτη. Ειδικότερα αυτή η περίπτωση θα ίσχυε αν ο Καρκίνος και ο Ταύρος ήταν τα ζώδια της ακμής των οίκων τους. Θυμηθείτε ότι στη γενέθλια αστρολογία, αναζητούμε πάντα, μα πάντα, τις σχετικές ενέργειες των πλανητών και των οίκων για να τους δώσουμε την πρέπουσα έμφαση και προτεραιότητα στην ανάλυσή μας.

Στην κυριολεξία, υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί αμοιβαίας υποδοχής στον γενέθλιο χάρτη. Επειδή είναι ένας τόσο κοινός τομέας στη γενέθλια ανάλυση, είναι αδύνατο για μας να τα συμπεριλάβουμε όλα στο χώρο ενός άρθρου τέτοιου μεγέθους [1]. Αλλά ας εξετάσουμε έναν αριθμό αμοιβαίων υποδοχών για να δώσουμε στον αναγνώστη κάποιες κατευθύνσεις ως προς το πώς να αναλύει τέτοιες πλανητικές σχέσεις, όταν συναντώνται μέσα στο γενέθλιο χάρτη. Για να βοηθηθούμε σε αυτή την προσπάθεια, ακολουθεί ένας πίνακας πλανητικών ισχύων.

Ήλιος στον Κριό και Άρης στον Λέοντα: Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να κάνουμε είναι: ποιος από αυτούς τους πλανητικούς συνδυασμούς είναι πιο ισχυρός; Η απάντηση είναι ο Ήλιος στον Κριό. Παρόλο που ο Άρης είναι αρκετά ισχυρός και άνετος στο ζώδιο του φλογερού Λέοντα, ο Ήλιος στον Κριό είναι σε έξαρση. Οπότε μπορούμε να φανταστούμε ότι ένα άτομο με αυτή τη θέση στο χάρτη του είναι ένας «σούπερ Κριός» ή ένα άτομο που δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να προβάλλει τη φλογερή, δημιουργική θέλησή του. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να ενταθεί ακόμα περισσότερο, αν ο Άρης στο Λέοντα και ο Ήλιος στον Κριό σχηματίζουν μεταξύ τους τρίγωνο. Καθώς περιλαμβάνει τον κυρίαρχο πλανήτη του χάρτη, θα μπορούσαμε να έχουμε μια ακόμα πιο δεσπόζουσα και με πιο έντονη θέληση προσωπικότητα, αν ο Λέοντας ή ο Κριός ανέτειλαν (έχει δηλαδή ωροσκόπο στο Λέοντα ή στον Κριό), κάνοντας αυτό το τρίγωνο την κυρίαρχη όψη του ωροσκοπίου. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν πολλά, συχνά αντιτιθέμενα στοιχεία σε ένα χάρτη. Συνεπώς, η ευκολία της αυτοπροβολής, η οποία δηλώνεται μέσα από το τρίγωνο αμοιβαίας υποδοχής, θα μπορούσε πολύ έντονα να αλλάξει προς το αντίθετο, αν ο Αιγόκερως ήταν στον Ωροσκόπο και ο Κρόνος βρισκόταν σε τετράγωνο είτε με τον Άρη ή με τον Ήλιο. Χωρίς καμιά αμφιβολία, η αστρολογία, και η γενέθλια ανάλυση ειδικά, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκες μελέτες!

Ήλιος στον Αιγόκερω και Κρόνος στο Λέοντα: Ποιος είναι πιο ισχυρός; Καθώς ο Κρόνος είναι σε αδυναμία στο Λέοντα, ο Ήλιος στον Αιγόκερω εξ ορισμού είναι δυνατότερος. Γιατί λέμε «εξ ορισμού»; Ο Ήλιος είναι περισσότερο χαρούμενος και λάμπει πιο έντονα όταν είναι σε φλογερά ζώδια. Η ενέργειά του διαχέεται στον Αέρα, κρύβεται στο Νερό και θάβεται στη Γη. Στην ψυχο-κεντρική αστρολογία, ο Ήλιος στον Αιγόκερω δίνει τη δυνατότητα να ανατείλει ο Μύστης (π.χ. ο Χριστός γεννήθηκε όταν ο Ήλιος ήταν στον Αιγόκερω). Μύστης είναι ένας άνδρας ή μια γυναίκα που έχει ξεπεράσει την ορμή του/της ν’ αποκτήσει προσωπική ισχύ, επιτυχία, ατομικό πλούτο και παγκόσμιο status και ο/η οποίος/α, θέτοντας τις υπηρεσίες του/της στην ανθρωπότητα, φανερώνει τη δύναμη αυτού που ονομάζουμε «Ο Αληθινός Ήλιος/Υιός». Αλλά μια τέτοια θαυμάσια ιδιότητα δεν είναι το συχνότερο πεπρωμένο της ανθρωπότητας. Ένα άτομο με υψηλή συνείδηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την αμοιβαία υποδοχή του Ήλιου και του Κρόνου για να εκφράσει τη «θέληση για το Καλό», αλλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος με αυτό το συνδυασμό, το πιο πιθανό είναι να περάσει τη ζωή του ψάχνοντας να εκφράσει την προσωπική του θέληση, με μία τάση να κυριαρχεί στο περιβάλλον του αντίστοιχα. Ειδικότερα, αυτό θα μπορούσε να είναι αληθινό, αν ο Λέων ή ο Αιγόκερως ήταν το ανατέλλων ζώδιο στο χάρτη του προσώπου. Συνεπώς, θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε αυτή τη γεμάτη θέληση τάση του μία σύγχυση, η οποία θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο έντονη, αν ο Ήλιος στον Αιγόκερω ήταν σε χιαστί με τον Κρόνο στο Λέοντα. Αλλά θα μπορούσε να είναι επίσης αληθινό και το αντίστροφο, π.χ. μία από τις βασικές καρμικές ερμηνείες, σχετικά με αυτή την αμοιβαία υποδοχή σε μία συγκεκριμένη ενσάρκωση, θα μπορούσε να είναι ότι το άτομο, μέσα από αυτήν, θα μάθει πώς να αναπτύσσει και να αξιοποιεί την ισχυρή του θέληση, η οποία δεν είναι ακόμα πλήρως αναπτυγμένη. Όπως όμως είναι γνωστό, θα πρέπει να εξετάζεται όλο το ωροσκόπιο του συγκεκριμένου ατόμου.

Ήλιος στο Ζυγό και Αφροδίτη στο Λέοντα: Ποιος είναι πιο ισχυρός; Η Αφροδίτη στο Λέοντα. Ο Ήλιος είναι σε πτώση στο ζώδιο του Ζυγού. Οι ακτίνες του χάνουν την ισχύ τους μέσω μιας ασυνέπειας που παλινδρομεί, ιδιαίτερα όταν αναγκάζεται να δράσει ανεξάρτητα για οποιαδήποτε περίοδο. Η μεγαλύτερη δύναμη (και αδυναμία!) του Ζυγού είναι όταν αλληλεπιδρά μέσα σε μία σχέση ή στις κοινωνικές συναναστροφές. Η δημιουργική και ελκυστική δύναμη της Αφροδίτης είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό στοχευμένη, όταν βρίσκεται στο Λέοντα, παρόλο που «η τάση να συγχωνευτεί» από την Αγνή Αφροδίτη, καθώς και οι αισθητικές της ευαισθησίες θα τείνουν να είναι από προσωπικές ως και ακραίες. Οι ενέργειες αυτής της αμοιβαίας υποδοχής παρόλα αυτά, ιδιαίτερα αν υπάρχει ένα εξάγωνο ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη σε αυτά τα ζώδια, γενικά δίνει ένα άτομο με καλλιτεχνικό προσανατολισμό, με κοινωνική χάρη και συχνά με φυσική ομορφιά. Αυτές οι ποιότητες θα μπορούσαν να τονιστούν ακόμα πιο πολύ αν ο ωροσκόπος του ατόμου βρισκόταν στο Ζυγό ή στον Ταύρο. Ακόμα κι αν υπήρχε ένα ημιτετράγωνο (απόσταση 45 μοιρών) ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πλανήτες, π.χ. η Αφροδίτη στις 16ο του Λέοντα και ο Ήλιος στις 2ο του Ζυγού, δε θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα αρνητικό. Αυτή η αμοιβαία υποδοχή είναι «ήπια» από την ίδια της τη φύση, καθώς οι δυο πλανήτες είναι ιδιαίτερα συμβατοί. Η γεμάτη προκλήσεις φύση του ημιτετραγώνου, σε συνδυασμό με την αμοιβαία υποδοχή, δε θα μπορούσε να αποκλείσει την παρουσία ενός συντρόφου –και καλού μάλιστα! Αντιθέτως αυτή η σύνδεση μέσω της αμοιβαίας υποδοχής ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη θα μπορούσε να δείξει μια τάση για μια έντονη και παθιασμένη ερωτική ζωή, ενώ θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τον παράγοντα της διασκέδασης στις πιο στενές σχέσεις. Τα προβλήματα, που μπορούσαν να προκύψουν, θα προέρχονταν από το γεγονός ότι το άτομο με τον Ήλιο στο Ζυγό και την Αφροδίτη στο Λέοντα θα είχε την τάση να δημιουργήσει μια σχέση με βάση τη δική του αντίληψη για το τι είναι διασκεδαστικό και τι παθιασμένο, αντίληψη η οποία μπορεί να είναι ίδια ή και διαφορετική από αυτή που έχει ο σύντροφος.

Άρης στον Αιγόκερω και Κρόνος στον Κριό: Ποιος είναι πιο ισχυρός; Ο Άρης στον Αιγόκερω. Ο Άρης είναι σε έξαρση στον Αιγόκερω και ο Κρόνος είναι σε πτώση στον Κριό. Ο Άρης σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να δώσει στο άτομο την τάση να τονίσει και να δώσει έμφαση και βάση στα προσωπικά κίνητρα και στις φιλοδοξίες. Από την άλλη, ο Κρόνος στον Κριό θα μπορούσε να επιβραδύνει αυτό την αρειανή τάση «Εμπρός! Όλα για όλα!», περιορίζοντας την αποτελεσματικότητά της, βάσει της ανάγκης του ατόμου να δημιουργήσει το δικό του σύστημα κανόνων και κανονισμών. Αυτό το στοιχείο, αντί να κάνει το άτομο να εντάξει τις φιλοδοξίες του (Άρης) σε μια ευρύτερη κοινωνική βάση (Αιγόκερως) και να κάνει χρήση μεγαλύτερων και μαζικότερων πηγών, μπορεί να του δώσει τη τάση να μορφοποιεί αυτές τις πηγές, σύμφωνα με μία αίσθηση προσωπικού και χρονικού περιορισμού (Κρόνος στον Κριό). Ο Κρόνος στον Κριό μάλιστα είναι συχνά σε μία διαμάχη με το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, του οποίου είναι μέρος (Κρόνος σε πτώση). Αν υπάρχει ένα τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη στον Αιγόκερω και στον Κρόνο στον Κριό (το οποίο μπορεί να αποτελεί ένα θέμα), θα μπορούσε να ενισχύσει τη φυσική αντιπάθεια που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πλανήτες και τα αντίστοιχα ζώδιά τους. Το τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο συνδέει τους δύο πλανήτες με μια συνεχή μάχη κυριαρχίας. Ο Άρης λέει «Πάμε!» και ο Κρόνος λέει «Όχι!». Αυτό είναι σαν να οδηγεί κανείς ένα αυτοκίνητο υψηλής ταχύτητας πατώντας φρένα, ενώ όλη την ώρα προσπαθεί να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας.

Αλλά τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο Άρης στον Αιγόκερω ήταν σε τρίγωνο με τον Κρόνο στον Κριό; Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ο Άρης ήταν στις πρώτες μοίρες του ζωδίου και ο Κρόνος στις τελευταίες (π.χ. Άρης στις 2 μοίρες του Αιγόκερω και Κρόνος στις 29 μοίρες του Κριού, δημιουργώντας ένα τρίγωνο 117 μοιρών, κάτι που είναι μέσα στα όρια ανοχής αυτής της όψης).Παρόλο που η διαμάχη ανάμεσα στις δύο αυτές πολύ διαφορετικές δυνάμεις υπάρχει, το άτομο θα μπορούσε να ανακαλύψει ότι η ζωή θα μπορούσε πιο εύκολα να του δώσει λύσεις σε αυτό το «σταμάτα – ξεκίνα». Το άτομο θα μπορούσε πιο εύκολα να μάθει πώς να θέσει τα σωστά όρια και τη βάση για τους προσωπικούς του στόχους, αναγνωρίζοντας τη σχέση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στη προσωπική ρύθμιση των πραγμάτων (Κριός) και στις απαιτήσεις της κοινωνικής τάξης στην οποία ζει το άτομο (Αιγόκερως). Οπότε, μέσω της μεθόδου «δοκιμή – σφάλμα», το άτομο θα μπορούσε να καταφέρει να μάθει πώς να ελαχιστοποιεί την εσωτερική σύγχυση που υφίσταται ανάμεσα στις ενέργειες αυτής της αμοιβαίας υποδοχής.

Μία δυσκολία παρουσιάζεται αν και οι δυο πλανήτες, που βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή, βρίσκονται στα ζώδια της πτώσης τους. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση των «αντίστροφων ζευγών»: η Αφροδίτη στον Κριό ή στον Σκορπιό και ο Άρης στο Ζυγό ή στον Ταύρο, ο Ερμής στον Τοξότη ή στους Ιχθύς και ο Δίας στους Διδύμους ή στην Παρθένο, η Σελήνη στον Αιγόκερω και ο Κρόνος στον Καρκίνο, ο Ήλιος στον Υδροχόο και ο Ουρανός ή ο Κρόνος στο Λέοντα, ο Ποσειδώνας στην Παρθένο και ο Ερμής στους Ιχθύς και η Αφροδίτη στον Σκορπιό με τον Πλούτωνα στον Ταύρο. Αν κάποιο από αυτά τα ζεύγη βρίσκεται ταυτόχρονα σε όψη αντίθεσης, το αποτέλεσμα της αμοιβαίας υποδοχής θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο επιβλαβές, καθώς εδώ συνυπολογίζεται η αδυναμία πάνω στην αδυναμία [3]. Μέσα στα πλαίσια της σκιαγράφησης ενός χάρτη, χρειάζεται ακόμη να προσδιορίσουμε ποιος από τους δύο πλανήτες έχει την μεγαλύτερη επιρροή. Αυτό σημαίνει ότι ο μελετητής της αστρολογίας πρέπει γνωρίζει το «θέμα» του ωροσκοπίου.

Ας υποθέσουμε ότι μελετάμε έναν χάρτη όπου ο Καρκίνος είναι το ανατέλλoν ζώδιο. Η Σελήνη, καθώς είναι ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, παίζει έναν από τους πιο ζωτικούς ρόλους, αν όχι τον πιο ζωτικό, στη ζωή του ατόμου. Αν η Σελήνη ήταν στον Αιγόκερω (στην πτώση της) και ο Κρόνος στον Καρκίνο (στην πτώση του), η Σελήνη, ως κυβερνήτης του χάρτη, θα μπορούσε να είναι πιο εξασθενημένη και να συντελέσει στην εξασθένηση του ίδιου του ατόμου. Η οικοθεσία της Σελήνης θα μπορούσε να είναι μια περιοχή σοβαρής διαμάχης για το ίδιο το άτομο. Ένα άλλο παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι εξετάζουμε έναν χάρτη με Ήλιο στο Σκορπιό, με Ωροσκόπο στον Κριό (αυτό από μόνο του δείχνει εσωτερική διαμάχη!) και ο Άρης είναι τοποθετημένος στον Ταύρο, σε αντίθεση με την Αφροδίτη στον Σκορπιό. Όπως μπορούμε να δούμε, και οι δυο πλανήτες είναι σε πτώση, αλλά ο Άρης έχει ακόμα πιο εξασθενημένη επιρροή, καθώς κυβερνά και τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο.

Ακόμα μία περίπτωση για να κρίνει κανείς σωστά την αμοιβαία υποδοχή είναι όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε ζώδιο τής έξαρσής του και ο άλλος βρίσκεται σε ουδέτερη θέση. Μία τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Δία στον Καρκίνο και της Σελήνης στον Τοξότη ή στους Ιχθύς. Εδώ η Σελήνη κυβερνά τον Καρκίνο, αλλά ο Δίας είναι σε έξαρση σε αυτό το ζώδιο, καθώς και ο κυβερνήτης του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη. Η επιρροή του Δία θα μπορούσε συνεπώς να είναι κυρίαρχη, εκτός κι αν ο ωροσκόπος ήταν στον Καρκίνο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε μεγαλύτερο λόγο να δώσουμε στη Σελήνη αυξημένη επιρροή. Αυτό το παράδειγμα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι η πραγματική αστρολογική τέχνη εξαρτάται από την ικανότητα του μελετητή να συνδυάζει τα ποικίλα στοιχεία του ωροσκοπίου.

Παραπομπές

[1] Πρβ. «Rulers of the Horoscope (The Crossing Press, 2000), για μια πιο μακροσκελή ανάλυση επ’αυτού και άλλους σημαντικούς παράγοντες της κυριαρχίας (dispositorship).
[2] Παρόλο που κάποιοι θα μπορούσαν να διαφωνήσουν με αυτή τη λίστα, υπάρχει ένας αριθμός αστρολόγων, συμπεριλαμβανομένου του συγγραφέα, οι οποίοι θεωρούν τον Πλούτωνα ως συγκυβερνήτη του Κριού.
[3] Στην περίπτωση του Ερμή και του Δία τα τετράγωνα είναι επίσης πολύ πιθανά, π.χ. ο Ερμής στον Τοξότη να τετραγωνίζει τον Δία στην Παρθένο. Στην περίπτωση του Άρη και της Αφροδίτης, οι σύνοδοι είναι πολύ πιθανές, π.χ. Αφροδίτη στις 28 μοίρες του Κριού να κάνει σύνοδο με τον Άρη στις 2 μοίρες του Ταύρου. Τέτοιες συνθήκες θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στο ωροσκόπιο.

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: The Real Scoop on Mutual Reception
Πηγή: Alan Oken Newsletter – Article: The Progressed Sun and the Signs of the Zodiacancer.
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα του αστρολόγο, Alan Oken.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments