5 1 vote
Article Rating

Θέλετε να παραμείνετε φρέσκιες και δροσερές, προλαμβάνοντας ή απαλύνοντας τα σημάδια της κούρασης ή του χρόνου; Μπορείτε να το πετύχετε εύκολα, γρήγορα και μάλιστα στο σπίτι σας! Τα θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας θα σας ξαφνιάσουν!

Το πρόσωπο αναμφίβολα αποτελεί το πρωταρχικό σημείο αναφοράς του εαυτού μας σε σχέση με τους γύρω μας, αφού αντανακλά την προσωπικότητάς μας, «προδίδει» την ψυχική μας διάθεση και εκφράζει την ανάγκη μας να είμαστε επιθυμητοί και γιατί να το κρύψωμεν… ερωτεύσιμοι. Έτσι, σαν μέσα σε παραμύθι, η γυναικεία φιλαρέσκεια διερωτάται κάθε φορά που αντικρίζει το είδωλό της στον καθρέφτη «ποια είναι η ομορφότερη», και αν η άϋλη φωνή που πρέπει να απαντήσει με βεβαιότητα «εσύ» σωπαίνει ,τότε επέρχεται μια συντριβή γεμάτη θλίψη, θυμό και βασανιστική ανασφάλεια.

Οι «ένοχοι» πράγματι βρίσκονται ανάμεσά μας. Το άγχος, η καθημερινή κούραση, οι ρύποι του περιβάλλοντος «αναγκάζουν» την επιδερμίδα του προσώπου να χάσει την ελαστικότητά της επιβαρύνοντας την μέχρι και πέντε επιπλέον χρόνια, ενώ το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή και οι συχνές αυξομειώσεις του βάρους τής προσθέτουν έως και δέκα χρόνια, κάνοντάς τη να δείχνει θαμπή και άτονη. Φυσικά και το ίδιο το πέρασμα του χρόνου, αμείλικτο για όλους, επιτίθεται στους μηχανισμούς αναδόμησης του δέρματος, προξενώντας χαλάρωση, δυσχρωμίες και έντονες ρυτίδες. Τι μπορούμε να κάνουμε; Σίγουρα όχι κάποια ύποπτη συμφωνία αλά Ντόριαν Γκρέυ, που εκτός από την επιδερμίδα στο τέλος θα βλάψει και την ψυχή μας. Λέμε τώρα…

Το λαμπερό δέρμα είναι… τρόπος ζωής!
Τίποτα δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα και να βοηθήσει εντυπωσιακά την επιδερμίδα μας, αν πρώτα δεν γνωρίσουμε και αξιοποιήσουμε τις ωφέλιμες συνήθειες που προστατεύουν και διατηρούν ένα πρόσωπο νεανικό και σφριγηλό. Γι’ αυτό θα ήταν ωφέλιμο να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας ότι η λαμπερή επιδερμίδα απαιτεί να:

  • Ακολουθήστε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθάει να κοιμάστε καλά και να ξεκουράζεστε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας.
  • Εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας.
  • Αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες.
  • Σταματήσετε το κάπνισμα και περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης.

Και επειδή οι …σπουδαίες αποφάσεις συνήθως αργούν να ληφθούν και πολύ περισσότερο να εφαρμοστούν, ας μη χάνουμε χρόνο. Κλειστείτε στο …μπάνιο. Είναι ώρα για δράση!

Και σου έκανε μια …μάσκα μούρλια!
Τις μάσκες ομορφιάς μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε μια έως δυο φορές την εβδομάδα. Για ν’ αποφύγουμε όμως περιπτώσεις ξήρανσης και αφυδάτωσης που προκαλεί η χρόνια χρήση τους, καλό είναι να βάζουμε στο μείγμα που θα φτιάξουμε ελάχιστη ποσότητα από την καλλυντική μας κρέμα ώστε να διατηρηθεί το πρόσωπό μας ενυδατωμένο. Μην ξεχνάτε πως αμέσως μετά την εφαρμογή της μάσκας απαραίτητος είναι ο σχολαστικός καθαρισμός του δέρματος.
Πώς βάζουμε μια μάσκα ομορφιάς: Με ανοδικές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω, αρχίζοντας από το ντεκολτέ και ανεβαίνοντας μέχρι το μέτωπο. Ποτέ στην περιοχή των ματιών, εκτός αν είναι μάσκα ματιών.

Μάσκα για ξεκούραση της επιδερμίδας
Βάζουμε στον ατμό για 10 λεπτά σπόρους άνηθου, 2 κουταλιές μέλι, μερικές σταγόνες λεμόνι και αφέψιμα δενδρολίβανου και έπειτα τα αναμειγνύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και μετά από 10 λεπτά το αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για επιδερμίδες με διεσταλμένους πόρους
Θα χρειαστείτε γύρω στα δέκα ξινά κόκκινα δαμάσκηνα τα οποία θα πολτοποιήσετε στο μίξερ προσθέτοντας μισό κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο. Την εφαρμόζετε για είκοσι λεπτά σε καθαρό δέρμα.

Μάσκα για ξηρές επιδερμίδες
Η συνταγή είναι απλή. Φτιάχνεται μόνη σας σπιτική μαγιονέζα από κρόκο αυγού και ελαιόλαδο χωρίς ξύδι. Η διάρκεια εφαρμογής της είναι είκοσι λεπτά.

Μάσκα ενάντια στις ρυτίδες
Χτυπάτε έναν κρόκο αυγού και τον καρπό μισού μήλου στο μίξερ. Αφεθείτε στην ευεργετική της δράση για είκοσι λεπτά.

Μάσκα για τη τόνωση της χλωμής επιδερμίδας
Μετράτε ίσα μέρη -ένα κουτάλι της σούπας το καθένα- μέλι και χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Τα ανακατεύετε καλά και εφαρμόζετε το μίγμα είκοσι λεπτά.

Οι 4 «μαγικές» κινήσεις…

1. Καθαρισμός με βαμβάκι
Το σχολαστικό ντεμακιγιάζ με ειδικό γαλάκτωμα και στη συνέχεια το πλύσιμο με νερό είναι ιδανικά για την επιδερμίδα του προσώπου γιατί αφαιρεί μακιγιάζ, σκόνη και ρύπους, που ταλαιπωρούν το δέρμα και το εμποδίζουν να ξεκουραστεί και να αναπνεύσει. Επίσης γίνεται περισσότερο δεκτικό στην περιποίηση που θα ακολουθήσει. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήσετε ροδέλα ντεμακιγιάζ από βαμβάκι.

2. Ήπια απολέπιση
Η επιδερμίδα του προσώπου γίνεται πιο φωτεινή και ομοιόμορφη μετά την απολέπιση. Αν και τα προϊόντα απολέπισης προσώπου διαθέτουν σχετικά λεπτούς κόκκους, μπορεί η επιδερμίδα σας να είναι πολύ ευαίσθητη ή να έχει την τάση να εμφανίζει ερεθισμούς. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους «αντιδράσεις»,αναμείξτε το σκραμπ με λίγες σταγόνες από λάδι περιποίησης σώματος…

3. Καθημερινή ενυδάτωση
Εφοδιαστείτε με επώνυμες κρέμες των οποίων η σύνθεση ανταποκρίνεται στον τύπο της επιδερμίδας σας και χρησιμοποιήστε ποσότητα ίση με ένα-δυο καρύδια πάνω σε καθαρό δέρμα. Αν αισθάνεστε την επιδερμίδα σας ιδιαίτερα ξηρή, χρησιμοποιήστε προηγουμένως ένα σέρουμ, που αποτελεί πραγματικό ελιξίριο αναζωογόνησης για τα κουρασμένα ή ταλαιπωρημένα δέρματα.

4. Μασάζ
Για να βελτιώσετε την κυτταρική αναγέννηση, να διεγείρετε τη μικροκυκλοφορία και να τονώσετε την παραγωγή ελαστίνης, μην παραλείπετε το μασάζ. Είτε με το χέρι σας είτε με το ειδικό εργαλείο, τρία ή τέσσερα λεπτά την ημέρα είναι αρκετά.

Έλενα Δαλέζιου

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments