0 0 votes
Article Rating

Ως το 2050 η θερμοκηπιακή ομπρέλα, το τραυματισμένο όζον και η αδιαλλαξία του «πολιτισμού» μάς υπόσχονται μοναδικές συγκινήσεις: Τυφώνες θα πλήξουν την Μ. Βρετανία, τα εύφορα εδάφη της Ισπανίας θα «αφυδατωθούν», η Σουηδία θα γίνει Αμαζόνιος, η Νότια Ιταλία θα μετατραπεί σε έρημο, και τα νησιά του Αιγαίου θα μοιάζουν με ταξιδιωτικό φυλλάδιο για τη Λιβύη. Πολίτες του πλανήτη, μετανοείτε. Η «Επόμενη Μέρα Της Επόμενης» έχει ήδη αρχίσει.

Καταχείμωνο και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν θα χρειαστεί πουλοβεράκι ή θα βρεθεί στην παραλία γιατί μετά την χαλαζόπτωση θα ακολουθήσουν …υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άλλωστε τόσο σε παγκόσμια όσο και σε τοπική κλίμακα δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι και ο καιρός… τρελάθηκε. Σύμφωνα με το ινστιτούτο Max Plank του Αμβούργου, το 95% των παρατηρούμενων αλλαγών στο κλίμα ξεπερνά τα όρια των φυσιολογικών διακυμάνσεων και συνδέεται άμεσα με την αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου.

Αφού λοιπόν με έκδηλο «μεράκι» ξεφορτώσαμε όλη την ασχήμια της απληστίας μας και την ρυπογόνα αλαζονεία μας πάνω στη γη, τώρα καλούμαστε να απομνημονεύσουμε «χρήσιμες» έννοιες όπως τρύπα όζοντος, θερμικές νησίδες, ερημοποίηση και αλλά ευχάριστα, γιατί θα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε μαζί τους για «πάντα». Ακόμη πιο δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι με βάση τα τέσσερα επικρατέστερα σενάρια επιστημονικής ανησυχίας για τον καιρό, οι βιβλικές αλλαγές που επέρχονται προβλέπεται να εκδηλωθούν συντομότερα από ότι πριν λίγα χρόνια οι επιστήμονες είχαν επισημάνει.
Αυτό σημαίνει πρώτον: ότι το παγκόσμιο κλίμα θα επιδεινωθεί ραγδαία στα επόμενα 45 χρόνια απειλώντας με αφανισμό περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Και δεύτερον, ότι βεβαίως τη βάψαμε!

Υπερθέρμανση του πλανήτη: Εμπρός της γης οι Κολασμένοι!

Όλοι οι λαοί έχουν στην μυθολογία τους κάποιο είδος «Αποκάλυψης». Οι αρχαίοι Σκανδιναβοί, έτρεμαν για την τελική μάχη των Θεών ενάντια στα τέρατα του κακού, μια αναμέτρηση που θα σηματοδοτούσε το Σκοτεινό Κόκκινο Πουλί του Nίφελχεϊμ και κατά την διάρκεια της οποίας οι ωκεανοί θα έβραζαν σκοτώνοντας τους πάντες με τον ατμό τους. Αν δεν πιάσατε το υπονοούμενο,τότε ίσως σας βοηθήσουν οι σοφοί Iνδοί όπου στην «Mαχαμπχαράτα» και την «Πουράνα» μιλούν για επτά ήλιους που καίνε την γη. (Φέτος «ψήθηκαν» στους 50 Κελσίου μόνο με έναν).

Η απόσταση από τον μύθο στη πραγματικότητα είναι ότι ώς το 2050 ο μέσος όρος της θερμοκρασίας στον πλανήτη εκτιμάται ότι θα αυξηθεί 0,5 με 3,5°C. Ένα απρόσμενο άλμα, δυο φορές μεγαλύτερο από εκείνο που υποστήριζαν οι επιστήμονες πριν μερικά χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Θεοχαράτο, καθηγητή Μετεωρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η αυξανόμενη ηλιοφάνεια, η αστυφιλία και η συγκέντρωση των υψηλότερων επίπεδων διοξειδίου του άνθρακα στη γη εδώ και 160.000 χρόνια μας επιφυλάσσουν ένα «πλανητικό barbeque», που θα προκαλέσει ακόμα περισσότερες καρδιαγγειακές, αναπνευστικές και αλλεργικές παθήσεις, ψυχολογικές διαταραχές και θανάτους από το σοκ των έντονων καιρικών φαινομένων.
Η επέλαση του διασταλμένου υδράργυρου έχει για σύμμαχο την τεράστια οικολογική καταστροφή, που μείωσε μέσα σε τέσσερις δεκαετίες τους πάγους κατά 85% σε Καύκασο και Ασία. Το γεγονός δικαιολογεί όχι μόνο το ότι το παγάκι στο ποτήρι του ουίσκι μου αρχίζει να αισθάνεται άβολα, αλλά και το ότι θα βιώσουμε συχνότερους καύσωνες, έντονη ξηρασία και λειψυδρία, βαδίζοντας με μαθηματική ακρίβεια σε ένα ακόμη θερμότερο περιβάλλον. Έλεος!

Ερημοποίηση: Οι Καμήλες Της Μεγάλης Φυγής

Oι Aζδέκοι πίστευαν ότι υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός κόσμων, συσσωρευμένοι ο ένας πάνω από τον άλλο. Ωστόσο ένας καινούργιος κόσμος, αυτός του κακού, θα πίεζε τόσο τους υπόλοιπους, ώστε να οδηγηθούν άπαντες στην καταστροφή. Κι αν αυτό δεν είναι ικανοποιητικά αλληγορικό για τα γυρίσματα του καιρού, τότε για τους αισχατολόγους ο Πάουλ Αμαντέους Ντηνάχ μοιάζει να δικαιώνεται, καθότι πιο συγκεκριμένος όταν το 1922 στο βιβλίο του «Η κοιλάδα Των Ρόδων» έγραφε για το τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ 20 και 24 αιώνα: «Έκρηξη υπερπληθυσμού. Οι πόλεις γίνονται ασφυκτικές, οι γαίες ελαττώνονται και αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα τροφής.Το νερό γίνεται απαραίτητο». Με δεδομένο ότι σε Ευρώπη και Αμερική πάνω από το 70-80% του πληθυσμού «στοιβάζεται» στις πόλεις -όπου οι κλιματικές αλλαγές είναι πιο εμφανείς- η μετατροπή εκτάσεων σε έρημους, η λειψυδρία και ταυτόχρονα οι ισχυρές καταιγίδες και σφοδρότατοι άνεμοι θα οριοθετήσουν το modus viventi των κατοίκων των μητροπόλεων. (Αααα, πλημμύρα στο κατώφλι, τυφώνας στον ακάλυπτο! Μανούλα σβήνω…).

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα φαινόμενα αυτά θα πλήξουν κυρίως τα βορειότερα πλάτη και την περιοχή της Μεσόγειου. Μπορεί η Σουηδία να απολαύσει μια άνευ προηγουμένου ταχύτητα ανάπτυξης δασικών εκτάσεων και να μετατραπεί σε νέο «Αμαζόνιο», όμως τα χιόνια στις ʼλπεις θα λιώσουν σαν fondi, τα εύφορα εδάφη της Ισπανίας θα αφυδατωθούν και η Σικελία θα μετατραπεί σε έρημο. Το καλύτερο είναι ότι ως το 2030 το κλίμα της Κρήτης θα… μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Β. Ελλάδα (Κρι κρι στην Προξένου Κορομηλά; ). Για να σας μαραθεί το χαμόγελο, η χώρα μας είναι σταυροδρόμι πολλών ρύπων και το κλίμα της βρίσκεται στο όριο μεταξύ Σαχάρας και εύκρατης Ευρώπης. Μια κλιματική αλλαγή, μοιραία θα μετατρέψει σε έρημο περιοχές με ελάχιστες βροχές και ανύπαρκτο πράσινο όπως τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη ανατολικά του Ρεθύμνου, την Ν. Ελλάδα, την Α. Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και φυσικά την Αττική. Ξεχάστε οτιδήποτε «εξωτικό». Θα είναι τόσο «κατοικήσιμες» όσο τα παράλια της Λιβύης…

Επιστροφή των Παγετώνων: Το Γιέτι των… Εξαρχείων!

Oι Iνδιάνοι Σεγιέν πίστευαν ότι ένα μεγάλο δένδρο στηρίζει, κάπου στους πόλους, όρθια την γη. Όμως η Λευκή Aρκούδα του Bορρά ροκανίζει τον κορμό του …προφανώς γιατί της την έχει «δώσει» η μετάλλαξη… μέχρι να την γκρεμίσει στα τάρταρα. Οι ιθαγενείς της Παταγονίας, «προφήτευαν» ότι το τέλος της γης θα ερχόταν με ένα στρώμα πάγου που θα την κάλυπτε για μια αιωνιότητα. Οι επιστήμονες πράγματι εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιστροφής των παγετώνων στην Ευρώπη, αφού οι αυξητικές τάσεις της θερμοκρασίας δεν προκαλούν μόνο έρημους αλλά και αρκτικό περιβάλλον. Και αυτό γιατί το παγωμένο νερό που καταλήγει στη θάλασσα θα αντιστρέψει το θερμό ρεύμα του κόλπου του Μεξικού, που σήμερα ζεσταίνει τις ακτές του Ατλαντικού και της Β. Ευρώπης. Αποτέλεσμα: απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, αυξημένη ζήτηση ενέργειας και τροφής, αφανισμός ειδών. Χειρότερα είναι τα πράγματα για τις βόρειες χώρες της Ευρώπης που θα επιβαρυνθούν σε σχέση με τις ήδη χαμηλές θερμοκρασίες που τις διέπουν. Αν συνυπολογίσουμε και άλλα δεινά όπως τους σφοδρούς ανέμους και τις ηφαιστειογενείς δραστηριότητες, τότε δίπλα στους δεινόσαυρους που αφανίστηκαν από τους παγετώνες θα προστεθεί και ο …hommo europium. Τρελές χαρές που θα κάνουν οι Αμερικάνοι!

Ακραία φαινόμενα: Και ύστερα ήρθαν τα έντομα!

Oι Mάγιας «έβλεπαν», στο τέλος ενός κύκλου 34.000 χρόνων, ισοπεδωτικό κατακλυσμό όταν η Θεά της Καταστροφής θα αναποδογύριζε την λεκάνη που κρατούσε όλα τα νερά της γης. Και όσο αφορά το υγρό στοιχείο είχαν δίκιο, αφού ώς το 2050 υπολογίζεται περαιτέρω μείωση του όγκου των παγετώνων, θέρμανση της θάλασσας, διαστολή της μάζας της και άνοδός της στάθμης της κατά 40-60 cm. Στη βόρεια Ευρώπη οι συχνές και ισχυρές βροχοπτώσεις θα εντείνουν τις πλημμύρες ενώ η Γαλλία θα πληγεί από ξηρασία, με αποτέλεσμα τα κοπάδια σολομών να μετατραπούν σε μια νόστιμη… ανάμνηση από τον Λούρο και οι σταθμοί πυρηνικής ενέργειας να είναι αδύνατο να ψυχθούν λόγο έλλειψης νερού.

Οι τυφώνες δεν θα αποτελούν πια αποκλειστικό εφιάλτη των Αμερικάνων και των Ασιατών αλλά και των Βρετανών. Στη Β. Αφρική τα φαινόμενα ξηρασίας και λιμού θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα ένα τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα να κινηθεί προς τη γηραιά ήπειρο. Έως το 2020 υπολογίζεται να ταξιδέψουν από την Β. Αφρική στην Ν. Ισπανία ορισμένα θανατηφόρα είδη εντόμων που σχετίζονται με τις αυξημένες θερμοκρασίες. Έτσι η ανθρώπινη θνησιμότητα θα γνωρίσει ραγδαία αύξηση σε όλο τον πλανήτη χάρη στους τυφώνες, τις πλημμύρες, την ξηρασία και την έξαρση μολυσματικών ασθενειών όπως η ελονοσία, ο κίτρινος πυρετός και διάφορες μορφές εγκεφαλοπάθειας.

Η πιο σοφή απάντηση στο «γιατί όλα αυτά», κατά έναν παράδοξο τρόπο έχει δοθεί πολύ πριν από εμάς. Όταν τον 16ο αιώνα ο Γερμανός γιατρός Παράκελσος άφησε τις «προφητείες» του σε 32 εικόνες με μικρά επεξηγηματικά κείμενα, για την χρονική περίοδο 1992 έως 2016 μας επιφύλαξε την φιγούρα ενός ερημίτη με μια εύστοχη όσο και εφιαλτική διευκρίνιση: «ο άνθρωπος θα πέσει από το επίπεδο της σοφίας σε πολύ χαμηλές σφαίρες, χρησιμοποιώντας καταστροφικά την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος υπεύθυνος για τη δυστυχία και την ερήμωση που θα επέλθει στη γη». Αντέχουμε να τον διαψεύσουμε;
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments