0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται την Δευτέρα 16 Απριλίου στις 04.57’ ώρα Ελλάδας στην 26.02’ μοίρα του Κριού και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 2ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 09.08’ μοίρα των Ιχθύων και Μεσουράνημα στην 18.10’ μοίρα του Τοξότη. Ο Ήλιος κυβερνά τον 6ο και η Σελήνη τον 5ο οίκο του χάρτη.

Μια Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού και μάλιστα σε σύνοδο με τον Ουρανό στην 28.20΄ μοίρα του ζωδίου παραπέμπει αμέσως σε νέες δυναμικές ενάρξεις και στόχους που εδώ αφορούν τα οικονομικά της χώρας μέσα από εντελώς καινούργιους τρόπους και καινοτόμες ιδέες που αφορούν κυρίως τον πολιτισμό και τις δημόσιες επενδύσεις, τομείς που μπορούν να απορροφήσουν μεγάλο εργατικό δυναμικό.

Το γεγονός βέβαια πως ο Ουρανός κυβερνά τον 12ο οίκο του χάρτη μας προϊδεάζει για κρυφές και παρασκηνιακές ενέργειες που τουλάχιστον προς το παρόν προετοιμάζονται πίσω από κλειστές πόρτες. Το ζήτημα είναι μπορούν να αποδώσουν;

Ο χάρτης μιλάει για σκληρές και έντονες διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις με τους έξωθεν ηγέτες δανειστές που με τη σειρά τους κρατούν μια άκαμπτη στάση προσβλέποντας πάντα στα δικά τους προσωπικά οικονομικά συμφέροντα.

Οι συζητήσεις σχετικά για πιθανές συνεργασίες με συμμαχικές χώρες που αφορούν ζητήματα εργασιακά, παιδείας, υγείας, μεταφορών, οδικών δικτύων και που θα μπορούσαν να δώσουν μια βαθιά ανάσα ανακούφισης στο εσωτερικό της χώρας φαίνεται πως προσκρούουν σε αυτή την σκληρή αδιαλλαξία και καθυστερούν στην εξέλιξη τους αφήνοντας τον λαό να συνεχίζει να μετράει τις πληγές του.

Η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες των κυβερνώντων φαίνεται να είναι υψηλές ενώ οι ίδιοι είναι μάλλον αδύναμοι στο να τις κάνουν πραγματικότητα. Η οικονομική βοήθεια λοιπόν μέσω του δανεισμού καθυστερεί και οι όροι που θέτονται είναι για άλλη μια φορά δυσανάλογοι και δυσβάσταχτοι κάτι που θα προκαλέσει αναταράξεις και συγκρούσεις, ίσως και διαφοροποιήσεις και μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου.

Παρ’ όλα αυτά οι εξελίξεις με κάποιο τρόπο θα προχωρήσουν και η βοήθεια, έστω και μετά από μεγάλες μάχες θα έρθει. Σημαντικό ρόλο σε αυτό φαίνεται πως για άλλη μια φορά θα παίξει η θάλασσα μας, ο χώρος της τέχνης και του πολιτισμού και ο υπόγειος πλούτος μας.

Οι οικονομικοί στόχοι μπορεί να είναι υπερβολικοί όμως κάποιοι από αυτούς θα τεθούν σε εφαρμογή αποδίδοντας έσοδα κάτι που θα τονώσει την εξωτερική εικόνα και το κύρος της χώρας και θα επαναφέρει κάποια ισορροπία στην πολιτική σκηνή.

Τα αποτελέσματα δεν θα έρθουν εύκολα και αναίμακτα αφού θα χρειαστούν υποχωρήσεις αλλά φαίνεται πως καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι φιλικά προσκείμενες χώρες που με κάποιο τρόπο θα βοηθήσουν.

Καλό θα είναι βέβαια να μην πιστέψουμε εύκολα σε μεγάλες υποσχέσεις που μπορεί να μείνουν στα λόγια αφού όλοι λειτουργούν με κύριο γνώμονα το συμφέρον τους προσπαθώντας να επωφεληθούν αποκομίζοντας ότι περισσότερο μπορούν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και παρουσιάζοντας ένα ‘ παραπλανητικό, ιδανικό, φιλικό προφίλ’. Όλα αυτά βέβαια βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των μυστικών διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ αυτή η Νέα Σελήνη σχηματίζει σκληρές όψεις, κάτι που βεβαίως μαρτυρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στις όποιες εκκινήσεις, συνοδεύεται από αρκετές ευνοϊκές όψεις αλλά και από κάποια σημεία που δημιουργούν θετικές προοπτικές.

Υπάρχουν 5 πλανήτες (Αφροδίτη, Άρης, Κρόνος, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) σε θέση κυριαρχίας ή έξαρσης κάτι που σαφέστατα βοηθά. Σημαντική είναι όμως και η θέση του Χείρωνα στην 29.55’ μοίρα των Ιχθύων πανέτοιμος σε πολύ λίγο να προχωρήσει στο ζώδιο του Κριού.

Εδώ σαφέστατα μετράμε τις πληγές μας που έχουν συσσωρευτεί από όλες τις δοκιμασίες που έχουν προηγηθεί και προσπαθούμε να ανοίξουμε έναν καινούργιο κύκλο αφήνοντας πίσω ότι μας πόνεσε και μας εξουθένωσε. Οι πληγές εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά μάλλον ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα βήματα έστω και με καθυστέρηση.

Αυτή η νέα σελήνη επηρεάζει Κριούς, Δίδυμους, Καρκίνους, Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες, Αιγόκερους και Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 14 ως 18 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 24η ως την 28η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι προσπαθείτε να ξεπεράσετε τα εμπόδια που μάλλον σας δυσκολεύουν αρκετά και να κάνετε εντελώς καινούργια ξεκινήματα τόσο σε προσωπικά όσο και σε επαγγελματικά θέματα. Χρειάζεται υπομονή, αποφυγή των συγκρούσεων, μεθοδικότητα, ετοιμότητα για πιθανές ανατροπές και μετρίαση του εγωϊσμού και της ισχυρογνωμοσύνης όπως και της υπέρμετρης φιλοδοξίας.

Κινηθείτε συνετά και όχι ανταγωνιστικά και λίγο παρακάτω θα δείτε τα σχέδια σας να προχωρούν και να πραγματοποιούνται απαιτώντας ωστόσο το μέγιστο των προσπαθειών σας. Αν δεν τα παρατήσετε τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν. Φροντίστε όλα σας τα βήματα να σας εξασφαλίζουν μία ρεαλιστική συνέχεια και μην λειτουργείτε παρορμητικά χωρίς να έχετε κατά νου το επόμενο βήμα.

Δίδυμοι, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόοι για εσάς τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσετε. Οι ευκαιρίες όμως για ότι θέλετε να αλλάξετε ή να ξεκινήσετε θα είναι πιο ξεκούραστες στην πραγματοποίηση τους αφού θα έχετε την δυναμική και την ευχέρεια να επωφεληθείτε αρκετά.

Δράστε συλλογικά και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει έξυνα και διαφορετικά. Μην φοβάστε τις αλλαγές γιατί μάλλον για καλό σας θα είναι, υπολογίστε όμως κι εσείς προσεχτικά τα επόμενα βήματα.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments