0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα πραγματοποιείται στις 24/6 και ώρα 5.30 π.μ. στην 2ο 47’μοίρα του Καρκίνου. Στο χάρτη που καταστρώνεται για την Ελλάδα αν εξετάσουμε τα βασικά του σημεία παρατηρούμε τα εξής:

Το ζώδιο του Καρκίνου έχει να κάνει με την πατρίδα, τη σχέση μας με την οικογένεια, την πατρική γη, τις ρίζες μας, την ακίνητη περιουσία αλλά και με το αίσθημα της ασφάλειας που όλοι έχουμε ανάγκη για να μπορούμε να ισορροπούμε και να νοιώθουμε ηρεμία και πληρότητα.

Πολλοί θα θελήσουν να επισκεφτούν το πατρικό τους σπίτι και να επαναπροσδιορίσουν την σχέση τους με τα κοντινά τους πρόσωπα. Το γεγονός πως η Νέα Σελήνη συμβαίνει στον 1ο οίκο του χάρτη αλλά και η συμμετοχή του Ερμή, κυβερνήτη του χάρτη, ο οποίος κυβερνά και τον 4ο οίκο δείχνει πως η χώρα και οι εκπρόσωποί της θα κάνουν πολλές συζητήσεις και επικοινωνίες προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινής διαβίωσης ώστε να επαναφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας.

Η ένωση της Σελήνης κυβερνήτη του 2ου οίκου, που βρίσκεται σε θέση κυριαρχίας, με τον Ήλιο που κυβερνά τον 3ο οίκο του χάρτη φανερώνει πως θα γίνουν προσπάθειες ώστε αυτό να επιτευχθεί μέσα από καινούργια οικονομικά ξεκινήματα.
Ο Άρης κυβερνήτης του 11ου, ο οποίος επίσης συμμετέχει, μέσα στο ζώδιο του Καρκίνου (αδύναμος) και σχεδόν πάνω στην ακμή του 2ου οίκου φανερώνει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις που θα χρειαστούν ώστε η χώρα να πετύχει τους στόχους της.

Από τον σχηματισμό του Ταυ-Τετραγώνου που κάνει με τον Δία, κυβερνήτη του 7ου, και τον Πλούτωνα στον 8ο οίκο (κυβερνήτη του 6ου) καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο αφού οι σύμμαχοι δεν είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση κι έτσι θα υπάρξουν πολλές συγκρούσεις σχετικές με το δανεισμό της χώρας.

Το ίδιο ακριβώς επισημαίνει και η παρουσία του Κρόνου, κυβερνήτη του 8ου οίκου, ακριβώς επάνω στην ακμή του 7ου οίκου του χάρτη που με την αναδρομή αλλά και με την αποκλίνουσα αντίθεση του με την Νέα Σελήνη υποδεικνύει πως οι δυσκολίες και τα προβλήματα έχουν ήδη ξεκινήσει από καιρό.

Έχουμε ήδη γράψει πως οι θετικές όψεις του με τους δεσμούς της Σελήνης και με τον Ουρανό, που τώρα βρίσκεται στον 11ο οίκο των στόχων και των ιδανικών, τονίζουν την ελπίδα αλλά και την αναγκαιότητα για ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και διαχείρισης ίσως και στην ύπαρξη καινούργιων ηγετικών προσώπων (βόρειος δεσμός στον Λέοντα) ώστε να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία της πάνω σε καινούργια δεδομένα.

Τώρα που είδαμε τις δυσκολίες, ας δούμε και από που αλλού έρχεται η ελπίδα.
Κυβερνήτης του Μεσουρανήματος του χάρτη ο Ποσειδώνας δυνατός στους Ιχθείς γωνιακός στο υψηλότερο σημείο του χάρτη μέσα στον 10ο οίκο σε όψη τριγώνου με τον Άρη, αλλά και το Μεσουράνημα σε όψη τριγώνου με την Νέα Σελήνη και τον Ερμή.

Και η Αφροδίτη όμως δυνατή στον Ταύρο, ζώδιο κατ’ εξοχήν της οικονομικής και συναισθηματικής ασφάλειας, σε τρίγωνο ακριβείας με τον Πλούτωνα και σε αποκλίνων εξάγωνο με τον Ποσειδώνα.
Υψηλοί στόχοι από την ηγεσία της χώρας που όμως πολλοί απ’ αυτούς θα πραγματοποιηθούν κυρίως μέσα από οικονομική βοήθεια και προσφορά, θα οδηγήσουν σε νέα ξεκινήματα, ενδεχομένως και σε παροχές στους ασθενέστερους και θα επαναφέρουν κατά κάποιον τρόπο στον λαό το αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς που τόσο χρειάζεται.

Καλή ένδειξη και ο Κλήρος της Τύχης ακριβώς επάνω στον ωροσκόπο του χάρτη.
Δεν φαίνονται εύκολα τα πράγματα, η αλήθεια είναι, αφού πολλά είναι αυτά για τα οποία πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες βασισμένες σε καινούργιες ιδέες και δράσεις και κυρίως μέσα από το πρίσμα της ένωσης τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι πρέπει να έρθουμε πάλι κοντά και να θυμηθούμε παλιές αξίες που είχαμε ξεχάσει χαμένοι μέσα στο κυνήγι της ύλης και της ευημερίας. Αλλά κι εκείνοι που κρατούν την τύχη της χώρας στα χέρια τους οφείλουν να ξεπεράσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και να λειτουργήσουν συλλογικά και ενωτικά. Έτσι μέσα απ’ αυτόν τον χάρτη φαίνεται πως έρχονται καινούργιες ευνοϊκές εξελίξεις, τουλάχιστον για την ώρα,και μαζί τους φέρνουν την ελπίδα και ένα αίσθημα ανακούφισης.

Ευνοημένοι απ’ αυτήν τη Νέα Σελήνη για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς γεννημένοι από 21 έως 25 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 5η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Κριοί και Ζυγοί που βρίσκεστε σε αυτές τις ημερομηνίες και μοίρες, μπορείτε να κάνετε μια καινούργια αρχή αλλά με λίγο περισσότερο κόπο και αποφεύγοντας τις υπερβολές.

Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τις εξελίξεις αυτής της Νέας Σελήνης που θα φανούν μέχρι την επερχόμενη Πανσέληνο του Ιουλίου και φαίνεται πως ανοίγουν μια μικρή χαραμάδα που θα αφήσει να φανεί μια αχτίδα… φωτός!

 

 

Σοφία Πονήρη

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments