0 0 votes
Article Rating

Η πρώτη Νέα Σελήνη του έτους γίνεται την Τετάρτη 17/1 στην 26.54΄μοίρα του Αιγόκερω στις 04.17΄ώρα Ελλάδας μέσα στον 2ο οίκο του χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών, με ωροσκόπο στην 08.09΄μοίρα του Τοξότη και Μεσουράνημα στην 23.58΄μοίρα της Παρθένου. Ο Ήλιος κυβερνά τον 9ο και η Σελήνη τον 8Ο οίκο του χάρτη, ενώ η Αφροδίτη η οποία βρίσκεται σε σύνοδο με τη νέα σελήνη στην 28.46΄μοίρα του Αιγόκερω κυβερνά τον 6ο και τον 11ο οίκο.

Ο Δίας, κυβερνήτης του χάρτη στην 19.25΄μοίρα του Σκορπιού σε σύνοδο με τον Άρη, κυβερνήτη του 5ου οίκου, στην 24.10΄μοίρα του ζωδίου, μέσα στον 12ο οίκο του χάρτη σχηματίζουν όψη εξάγωνου με τη Νέα Σελήνη και τρίγωνο με το Μεσουράνημα, ενώ σε όψη τετραγώνου βρίσκεται ο  Ουρανός, κυβερνήτης του 3ου οίκου, στην 24.39΄μοίρα του Κριού μέσα στον 5ο οίκο του χάρτη. Χρειάζεται να σημειωθεί πως μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερω και στον 1ο οίκο πραγματοποιείται και η σύνοδος του Ερμή, κυβερνήτη του Μεσουρανήματος και του 7ου οίκου με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 2ου οίκου. Η σύνοδος αυτή δεν κάνει άλλες κύριες όψεις. Ας το δούμε λοιπόν συνολικά.

Νέα Σελήνη σημαίνει πάντα νέα ξεκινήματα στα θέματα του ζωδίου που πραγματοποιείται τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά τονισμένα αφού έχουμε 6 πλανήτες στον Αιγόκερω (μαζί με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 12ου οίκου στην 19.19΄μοίρα).

Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει την εξουσία, τα πολιτικά, τραπεζικά, και οικονομικά συστήματα, ενώ ο 2ος οίκος μιλάει κι αυτός για τα οικονομικά θέματα της χώρας και για όλα τα ήδη αξιών. Ο Ήλιος είναι τα ίδια τα πρόσωπα εξουσίας, ενώ η Σελήνη αδύναμη και καταπιεσμένη εκεί αντιπροσωπεύει τον λαό που πιέζεται ανήμπορος να ανταπεξέλθει στην οικονομική πραγματικότητα και στις δύσκολες οφειλές. Και η Αφροδίτη βέβαια ως δείκτης οικονομικών αλλά και σχέσεων μεταξύ των κρατών δεν βρίσκεται στα καλύτερα της αφού μέσα στο συγκεκριμένο ζώδιο αποκτά ένα σκληρό και ωφελιμιστικό πρόσωπο.

Καινούργια λοιπόν αναγκαία δεδομένα και στόχοι στην οικονομική διαχείριση της χώρας από τους ηγέτες της προερχόμενα από το εξωτερικό που βεβαίως ‘δανείζει’ τη χώρα και που επηρεάζουν την καθημερινότητα του λαού.

Η σύνοδος Ερμή – Κρόνου καλεί την πολιτική ηγεσία να σκεφτεί και να διαχειριστεί με απόλυτη σοβαρότητα, οργάνωση και υπευθυνότητα τα εν λόγω ζητήματα και όλες τις κινήσεις συνεργασίας με τους συμμάχους.

Η όψη τετραγώνου με τον Ουρανό προειδοποιεί για βίαιες ξαφνικές αντιδράσεις, μάλλον προερχόμενες από ακραία πολιτικά κινήματα και συλλόγους που απαρτίζονται κυρίως από τη νεολαία, που θα έχουν έντονα το αίτημα της επανάστασης και της “απελευθέρωσης” και που θα προκαλέσουν ταραχή.

Ο Ουρανός εξάλλου σε δύσκολη όψη με τον Άρη κάθε άλλο παρά ηρεμία υπόσχεται. Ας μην ξεχνάμε πως ο Άρης στο ζώδιο του Σκορπιού, πανίσχυρος αλλά και πολεμοχαρής,

πλησιάζει την μοίρα της ηλιακής έκλειψης του περασμένου Αύγουστου(28.53 Λέοντα) την οποία έχει ήδη ενεργοποιήσει με ότι αυτό συνεπάγεται.(23/1 σε ακρίβεια).

Σε μοίρα έκλειψης όμως βρίσκεται και ο ωροσκόπος του χάρτη (08.12΄Ιχθύων – ηλιακή έκλειψη Φεβρουαρίου 2017). Η εμπλοκή του με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 4ου οίκου, στην 12.18’ μοίρα των Ιχθύων και στον 3ο οίκο του χάρτη μιλάει ξανά για ανεδαφικές υποσχέσεις και ελπίδες ακόμη κι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις βοήθειες που προσφέρει ο χάρτης και που φαίνεται να είναι σημαντικές.

Ευκαιρίες για καινούργια επιχειρηματικά ξεκινήματα και επενδύσεις που μπορούν να αποδώσουν, οικονομικοί  πόροι προερχόμενοι από υπόγειο πλούτο, ίσως και από τη θάλασσα και βοήθεια από τον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού μπορεί να αναβαθμίσουν και να αποκαταστήσουν το κύρος και την εικόνα της χώρας.

Πολλά πράγματα βεβαίως συμβαίνουν σε επίπεδο παρασκηνίου ενώ φαίνεται πως “κάποιοι” θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά χωρίς να εκφράσουν ανοιχτά τις προθέσεις τους. Όλα αυτά θα ωφελήσουν και την παρούσα ηγεσία.

Ο Χείρωνας μέσα στον 4ο οίκο στους Ιχθύες σε καλή όψη με τον Δία και τον Άρη δηλώνει την βοήθεια και την ανακούφιση που ενδεχομένως θα αισθανθεί ο λαός από αυτές τις θετικές εξελίξεις, αλλά και την ανάγκη για προσφορά και υποστήριξη προς τους πιο αδύναμους.

Τέλος πολύ σημαντική στον χάρτη η όψη εξάγωνου και μάλιστα σε ακρίβεια του Δία με τον Πλούτωνα υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τις εξαιρετικές ευκαιρίες για το ξεκίνημα κινήσεων που θα οδηγήσουν στην οικονομική και επιχειρηματική άνοδο και θα εξελιχθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για μία νέα σελήνη πριν από την πρώτη έκλειψη της χρονιάς στις 31/1.

Επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους γεννημένους από 15 ως 18 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 25η ως την 28η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Θα έχετε την ευκαιρία να αρχίσετε καινούργια πράγματα, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά και μάλιστα σημαντικά αρκεί να τα οργανώσετε και να τα ‘στήσετε’ προσεχτικά  με σύνεση, πειθαρχία και υπομονή αποφεύγοντας τις παρορμητικές κινήσεις και περιορίζοντας την τάση σας για έντονες αντιδράσεις και επαναστάσεις.

Δώστε προσοχή σε ξαφνικά γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανατροπές.

Ταύροι, Παρθένοι, Σκορπιοί και Ιχθύες που βρίσκεστε στις ίδιες ημερομηνίες και μοίρες για εσάς έρχονται απίστευτες νέες ευκαιρίες για καινούργια ξεκινήματα που αν τις εκμεταλλευτείτε σωστά και δουλέψετε αρκετά θα μπορούσαν να αποτελέσουν σταθμό στη ζωή σας!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments