0 0 votes
Article Rating

Η Νέα Σελήνη του μήνα γίνεται το Σάββατο 18/11 στις 13.42’ ώρα Ελλάδας στην 26.19’ μοίρα του Σκορπιού. Στον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών πραγματοποιείται στον 9ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 8.49΄ μοίρα των Ιχθύων και Μεσουράνημα στην 17.58’ μοίρα του Τοξότη.

Το ζώδιο του Σκορπιού σχετίζεται μεταξύ άλλων με οικονομικά θέματα που αφορούν δάνεια και τράπεζες, ενώ ο 9ος οίκος σχετίζεται με το εξωτερικό. Είναι εύκολο λοιπόν να καταλάβουμε πως τα καινούργια ξεκινήματα που ορίζει αυτή η νέα σελήνη για την χώρα αφορούν τις δανειακές της υποχρεώσεις και την οικονομική βοήθεια που προέρχεται από τους ‘έξω’.

Ο 9ος οίκος όμως αφορά και τον χώρο της δικαιοσύνης, της ανώτερης παιδείας, του αθλητισμού και τα μεγάλα οδικά δίκτυα οπότε είναι πιθανόν να συμβούν καινούργια πράγματα σχετικά με αυτούς τους τομείς. Ο Ήλιος εξάλλου κυβερνά τον 6ο και η Σελήνη τον 5ο οίκο του χάρτη κάτι που δείχνει πως τα καινούργια αυτά ξεκινήματα μέσα από τις δημόσιες επενδύσεις και τον πολιτισμό, τομείς που θα απορροφήσουν εργατικό δυναμικό, θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών προς το καλύτερο κάτι που θα στηρίζεται βεβαίως στην εξωτερική οικονομική βοήθεια και σε ξένους επενδυτές.

Το τρίγωνο της νέας σελήνης με τον Χείρωνα στην 24.26’ μοίρα των Ιχθύων στον 1ο οίκο αλλά και το γεγονός πως ο Κρόνος τείνει να κλείσει επιτέλους το τετράγωνο που σχημάτιζε μαζί του εδώ και πολύ καιρό δίνει την ελπίδα πως κάποιες πληγές αρχίζουν σιγά-σιγά να επουλώνονται.

Ο Κρόνος είναι σημαντικός στον χάρτη αφού βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του, στον 10ο οίκο, κυβερνά τον 11ο και σχηματίζει όψη τριγώνου με τον Ουρανό που όπως είναι τοποθετημένος πάνω στην ακμή του 2ου οίκου σχηματίζοντας όψη χιαστί με τα φώτα προειδοποιεί για πολύ λεπτές ισορροπίες στα οικονομικά της χώρας και στις σχέσεις με τους συμμάχους που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δυσκολέψουν και να ανατρέψουν τις καταστάσεις δημιουργώντας εντάσεις και έκρυθμα γεγονότα.

Αυτό εξάλλου τονίζεται και από τις δύσκολες όψεις του Πλούτωνα, κυβερνήτη του 9ου στην 17.28΄του Αιγόκερω μέσα στον 11ο οίκο, με τον Βόρειο Δεσμό αλλά και με τον Άρη, κυβερνήτη του 2ου οίκου, στην 16.51΄του Ζυγού και μέσα στον 7ο οίκο. Η δυνατή όμως επέμβαση του Κρόνου στηρίζει τους κυβερνώντες ακόμα και στον χώρο του κοινοβουλίου πραγματοποιώντας ελπίδες και προσδοκίες μέσα πάντα από πολλή δουλειά, σωστή οργάνωση και υπευθυνότητα και αναβαθμίζει την εξωτερική εικόνα και το κύρος της χώρας.

Ο Άρης και ο Ερμής από την άλλη, όπως και το Μεσουράνημα, βρίσκονται σε καλές όψεις με τους Δεσμούς αλλά και μεταξύ τους υποδεικνύοντας πως οι όποιες διαφωνίες μπορούν να επιλυθούν μέσα από την συζήτηση και τον διάλογο που θα φέρουν τα επιθυμητά τελικά αποτελέσματα που από ότι φαίνεται είναι και προδιαγεγραμμένα.

Να μην ξεχνάμε βέβαια πως το ζώδιο του Σκορπιού αλλά και το σκληρό τετράγωνο του Άρη με τον Πλούτωνα σε παγκόσμια κλίμακα προειδοποιούν για έξαρση της βίας, της τρομοκρατίας και των μαζικών επεισοδίων μέσα από γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Ο Ποσειδώνας βέβαια που ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει στην 11.28’ μοίρα των Ιχθύων εξίσου σημαντικός, αφού κυβερνά τον χάρτη και βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, σχηματίζει ένα αποκλίνων τετράγωνο με τον Ερμή, κυβερνήτη του 4ου και 7ου οίκου, που βρίσκεται στην 17.25’ μοίρα του Τοξότη και σε σύνοδο ακριβείας με το Μεσουράνημα.

Προειδοποιεί λοιπόν για υποσχέσεις και σχέδια που αγγίζουν την υπερβολή και δημιουργούν προσδοκίες από τους συμμάχους παραπάνω από όσες πρέπει που ενδεχομένως να μην είναι ρεαλιστικές οδηγώντας τον λαό στην απογοήτευση. Υποσχέσεις που προέρχονται όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολίτευση.

Αρωγός και ελπιδοφόρος ο Δίας, κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, στην 8.26’ μοίρα του Σκορπιού που μόλις έχει τελειώσει την σύνοδο του με την Αφροδίτη μέσα στον 8ο οίκο τον οποίο εξάλλου και κυβερνά όπως και τον 3ο οίκο του χάρτη. Ο Δίας περνάει παράλληλα το μήνυμα της θετικής εξέλιξης μέσα από το τρίγωνο ακριβείας που σχηματίζει με τον ωροσκόπο και το τρίγωνο που πάει να σχηματίσει με τον Ποσειδώνα, όψη που θα κρατήσει αρκετά και μας αφορά όλους.

Μιλάμε λοιπόν για οικονομική ανάταση, βοήθεια και προσφορά που μπορεί να αφορά τον δανεισμό και το τραπεζικό σύστημα της χώρας αλλά και την ανακοίνωση παροχών από την κυβέρνηση. Μια νότα αισιοδοξίας θα είναι διάχυτη και το αίσθημα της ένωσης και της αλληλεγγύης τονισμένο.

Στον χώρο της τέχνης θα δούμε πολύ σημαντικά και ωραία πράγματα αλλά και σε ότι αφορά το ναυτικό μας, την θάλασσα, το μεταναστευτικό και γενικά το υγρό στοιχείο θα έχουμε καλές εξελίξεις. Και το κοινωνικό προφίλ της χώρας φαίνεται πως αλλάζει.

Αυτή η νέα σελήνη επηρεάζει Ταύρους, Καρκίνους (με προσοχή) Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους (με προσοχή) και Ιχθύες γεννημένους από 14 ως 18 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 22η ως την 28η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Ετοιμαστείτε για νέα σημαντικά και θετικά ξεκινήματα Ταύροι σε σχέσεις και συνεργασίες, Καρκίνοι σε έρωτα και δημιουργία, Παρθένοι σε συμφωνίες και οτιδήποτε αφορά μετακινήσεις, Σκορπιοί σε προσωπικά ζητήματα, υγεία, εργασία και εξωτερική εμφάνιση, Αιγόκεροι σε καινούργιους στόχους και ανανέωση του κοινωνικού κύκλου που θα είναι υποστηρικτικός, Ιχθύες σε οτιδήποτε αφορά εξωτερικό, σπουδές και νομικές εκκρεμότητες.

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments