0 0 votes
Article Rating
Όταν ξεκινάμε να κάνουμε μια ανάλυση συναστρίας, είναι πολύ σημαντικό να δούμε καταρχήν ποιες είναι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κάθε ατόμου. Βλέπετε, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να έχουμε τη διάθεση να κάνουμε μία σωστή και εποικοδομητική σχέση αλλά εάν δεν υπάρχει, εκτός από τη θέληση και η δυνατότητα να μπορέσουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας με κάποιον, τότε είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να είμαστε μαζί.
Γι’ αυτό πριν δείτε αν ταιριάζετε με τον σύντροφο σας, πρώτα δείτε μέσα σας, “βουτήξτε” στα νερά της ψυχής σας και δείτε τι πραγματικά είναι αυτό που μπορεί να σας καλύπτει και κυρίως τι είναι αυτό που καλύπτει τον άνθρωπο που θέλετε να έχετε δίπλα σας. Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά στοιχεία για να ξεδιπλώσουμε την προσωπικότητα και τις ανάγκες ενός ατόμου. 

Ο Ήλιος και η Σελήνη

Ο Ήλιος και η Σελήνη αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά το δίπολο της προσωπικότητας και μπορούμε να καταλάβουμε τη βασική ενέργεια του ατόμου και τις βασικές του ανάγκες (Tyl, 1992). O Ήλιος είναι ο εκφραστικός μας εαυτός, είναι το Εγώ μας που αναζητά το χώρο να λάμψει σε ένα συγκεκριμένο τομέα και με συγκεκριμένο τρόπο.

Ένας Ήλιος που δεν εκφράζεται, είναι ένας Ήλιος που είναι κλινικά νεκρός, γι’ αυτό είναι πολύ βασικό να μπορέσουμε τον να σεβαστούμε και να τον αποδεχτούμε. Αν τα στοιχεία του Ήλιου μας δεν μπορούν να βρουν ανταπόκριση από τον σύντροφο μας ή αν ο σύντροφος μας “πνίγει” τον Ήλιο μας, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να συμβιώσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκεφτείτε πως θα ήταν να ζείτε με έναν άνθρωπο που μονίμως σας αμφισβητεί και απαρνείται τα βασικά στοιχεία του ίδιου σας του εαυτού ή να μη μπορείτε να βρείτε πράγματα ώστε να μπορέσετε να ικανοποιηθείτε και οι δύο.

Μέσα από τον Ήλιο ενός ατόμου, μπορείτε να αντιληφθείτε βασικά στοιχεία για τον χαρακτήρα του και να καταλάβετε ένα μεγάλο ποσοστό των πραγμάτων που θέλει να “γίνει” αλλά και να “είναι”. Προσοχή όμως μην επικεντρωθείτε μόνο στο ζώδιο, υπάρχουν πολλοί Υδροχόοι για παράδειγμα που δεν έχουν καμία σχέση με Υδροχόους, γι’ αυτό πρέπει να δείτε τις όψεις που κάνει ο Ήλιος ώστε να διακρίνετε τη μοναδικότητα του ατόμου μέσα από τις όψεις του.

Ένας βασικός κανόνας είναι απλός: Μην υποβαθμίζετε τον χάρτη του ανθρώπου που μελετάτε με το να αναφέρετε πως είναι απλώς ένας Ταύρος, Τοξότης ή οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Είναι παιδαριώδες να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας ότι όλοι οι άνθρωποι μπαίνουν σε 12 σακιά που ονομάζονται ζώδια.

Έτσι λοιπόν εξετάστε τα εξής στοιχεία που αφορούν τον Ήλιο:
Ο Ήλιος στο ζώδιο
Ο Ήλιος στο Δεκανό
Ο Ήλιος στο Δωδεκατημόριο
Ο Ήλιος στον Οίκο
Οι Όψεις του Ήλιου.

Το ζώδιο του Ήλιου θα σας βοηθήσει να καταλάβετε κάποια βασικά στοιχεία του ατόμου αλλά μέσα από το δεκανό θα δείτε πιο λεπτοφυείς λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που προσδιορίζεται το γενικό πλαίσιο του ζωδίου, αυτό θα γίνει ακόμη πιο συγκεκριμένο μέσα από το δωδεκατημόριο. Μετά κοιτάξτε τον οίκο να δείτε με ποιο τρόπο αυτή η ενέργεια νοιώθει πιο άνετα και πιο αποτελεσματικά.

Οι Όψεις θα σας δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το άτομο και την πραγματική του φύση. Για παράδειγμα μην περιμένετε από ένα Δίδυμο που ο Ήλιος του κάνει στενή όψη με τον Κρόνο να είναι το λεγόμενο αιώνιο παιδί, ίσως να εμπεριέχει μέσα του κάποια στοιχεία του Διδύμου αλλά η ωριμότητα του Κρόνου σίγουρα θα είναι εμφανής.

Έπειτα κοιτάξτε για τη Σελήνη, εδώ μπορείτε να καταλάβετε τον συναισθηματικό κόσμο του ατόμου και κυρίως τις βασικές του ανάγκες. Είναι πολύ σημαντικό να καλύπτονται οι ανάγκες σας από αυτά που είναι σε θέση να σας προφέρει ο άλλος. Προσέξτε, δεν είναι τόσο σημαντικό να έχετε τις ίδιες ανάγκες, καθότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να ταιριάξετε. Πρέπει όμως να δείτε αν τις ανάγκες που έχετε εσείς, μπορεί να τις καλύψει το άλλο άτομο και εσείς αν μπορείτε να καλύψετε τις δικές του.

Τα βήματα για να μπορέσετε να δείτε την Σελήνη του ατόμου είναι τα ίδια με αυτά του Ήλιου. Για Παράδειγμα μία Σελήνη στο Δεύτερο Δεκανό του Αιγόκερω δεν θα είναι τόσο ψυχρή καθότι ο Δεκανός αυτός αντιστοιχεί στον Ταύρο. Εξετάστε επίσης και τις όψεις, μία Σελήνη στον Καρκίνο δεν θα κάνει και τόσο ντόρο για να βρει την ασφάλεια που αποζητά, αν έχει για παράδειγμα ένα τετράγωνο με τον Ουρανό.

Η Σελήνη είναι ένας πολύ ευαίσθητος πλανήτης και αν δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, τότε είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν προβλήματα σε μία σχέση. Μάλιστα, συνήθως τα θέματα της Σελήνης -ιδιαίτερα δε για τους άνδρες- είναι και τα πιο δύσκολα για να μπορέσουν να εκφραστούν λεκτικά.

 

Άρης – Αφροδίτη

Το δίπολο του έρωτα είναι επίσης αρκετά σημαντικό στοιχείο για να μπορέσετε να καταλάβετε ένα χάρτη. Εξετάστε με προσοχή σε ποιο σημείο του χάρτη βρίσκεται η Αφροδίτη του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει και θα καταλάβετε πάρα πολλά γύρω από τα “θέλω” του, τι τον ικανοποιεί και τι τον κάνει να νοιώθει ευτυχισμένος.

Αν προσπαθήστε να καταπνίξετε την Αφροδίτη κάποιου ατόμου θα διακρίνετε αμέσως τη δυσαρέσκεια του. Αν βλέπετε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε τα “θέλω” τις Αφροδίτης ενός ατόμου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην προχωρήσετε σε αυτή τη σχέση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν οι δικές σας αξίες και τα “θέλω” σας, δεν μπορούν να ταιριάξουν ή να ικανοποιηθούν από τον άλλον.

Μετά την Αφροδίτη, θα κοιτάξετε και έναν ακόμη βασικό πλανήτη, που δεν είναι άλλος από τον Άρη. Μην ξεχνάτε ότι ο εραστής της Αφροδίτης ήταν ο ίδιος ο Άρης. Ο Άρης συμβολίζει το ένστικτο και την σεξουαλική μας ενέργεια, αν λοιπόν δεν υπάρχει ένας Άρης που να ταιριάζει με το ωροσκόπιο μας, είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε καλά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πάρα πολλά ζευγάρια, ιδιαίτερα μετά την σεξουαλική επανάσταση, απαιτούν να περνούν καλά στο σεξ, γι’ αυτό και αυτός ο πλανήτης είναι πολύ βασικός στο να μπορέσουμε να καταλάβουμε την σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου.

Εξετάστε προσεκτικά τον Άρη του συντρόφου σας και ανακαλύψτε σταδιακά ποια είναι τα ερωτικά του γούστα, τι είδους σεξουαλική επαφή θα ήθελε να έχει και αναρωτηθείτε αν μπορείτε να καλύψετε αυτές του τις ανάγκες. Το ίδιο κάντε και για τον δικό σας Άρη, αφουγκραστείτε τον και προσπαθήστε να καταλάβετε τον εαυτό σας καλύτερα, μακριά από τα πρέπει και τα θέλω, είτε της κοινωνίας είτε άλλων ατόμων που συναναστρέφεστε. Η σεξουαλική μας ταυτότητα είναι μοναδική και πρέπει να είναι πάνω από όλα καθαρή από ξένες επιρροές ώστε να επιτύχουμε την πληρότητα.

Δείτε πώς στη δική μας κοινωνία όπου ο κόσμος είναι σεξουαλικά απελευθερωμένος και η σεξουαλική επαφή είναι ιδιαίτερα εύκολη, τελικά είναι πολλοί λίγοι αυτοί που περνούν πραγματικά καλά, άρα το θέμα δεν είναι απλά να κάνεις έρωτα αλλά να μπορείς μέσα από την ερωτική πράξη να βρίσκεις αυτό που σε καλύπτει. Μην ξεχάσετε -όπως και με το Ηλιοσεληνιακό δίπολο- να δείτε σε ποιες θέσεις βρίσκονται οι πλανήτες οι δικοί σας και του συντρόφου σας.

Αρης / Αφροδίτη σε Ζώδιο
Αρης / Αφροδίτη σε Δεκανό
Αρης / Αφροδίτη σε Δωδεκατημόριο
Αρης / Αφροδίτη σε οίκο
Αρης / Αφροδίτη όψεις (που κάνουν στο γενέθλιο)

Ερμής

Δεν θα πρέπει να παραλείψετε την θέση του Ερμή στο χάρτη. Είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς πλανήτες, θα μπορούσα να πω είναι ο πιο σημαντικός, ιδιαίτερα σε σχέσεις που δεν είναι και τόσο αρμονικές, επειδή αν έχετε μία έντονα δύσκολη συναστρία, ένας Ερμής που επικοινωνεί καλά με τον Ερμή του άλλου ατόμου, μπορεί μέσα από αμοιβαία κατανόηση και αντίληψη των πραγμάτων να ξεπεράσει πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ένας Ερμής όμως που επικοινωνεί πολύ διαφορετικά από ότι ο δικός μας, θα φέρει πολύ σημαντικές συγκρούσεις, ακόμη και σε περιπτώσεις που τα άτομα ταιριάζουν.

Ο Ερμής δεν είναι τόσο ένας πλανήτης που έχει να κάνει με τις ερωτικές ανάγκες αλλά με τις γενικότερες ανάγκες μας για επικοινωνία. Φανταστείτε να πρέπει να περάσετε μία ολόκληρη ζωή με έναν άνθρωπο που δεν μπορείτε να μιλήσετε την ίδια γλώσσα.

Ωστόσο υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνετε από κοινού μια προσπάθεια ώστε να μπορέσετε να έρθετε πιο κοντά και να καταλάβετε περισσότερο πώς σκέφτεται ο σύντροφος σας και να διευρύνετε την αντίληψή σας.

 

Χρήστος Άρχος

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments