5 1 vote
Article Rating

Ο άνθρωπος είχε πάντα ανησυχία για το μέλλον του. Η αστρολογική μελέτη δεν μπόρεσε να αποφύγει την αναζήτηση των αυριανών προδιαγραφών στον γενέθλιο χάρτη.

Τι θα συμβεί αύριο; Πότε θα αλλάξει η δύσκολη καθημερινότητα; Πότε και πού θα συναντήσουμε τον έρωτα; Πολλές οι ερωτήσεις και πάντα προσπαθούμε να βρούμε την απάντηση στα αμέτρητα «γιατί».

Το ζήτημα της πρόβλεψης στην αστρολογία είναι αρκετά ευρύ και σίγουρα πολυσύνθετο. Συστήματα πρόγνωσης, όπως τα προοδευτικά, οι επιστροφές των πλανητών, οι εκλείψεις, τα μεσοδιαστήματα, κι άλλοι ενδιαφέροντες τρόποι που μας κατατοπίζουν ώστε να βρούμε τις μελλοντικές μας προδιαγραφές. Προσοχή όμως: Θα πρέπει να επισημάνω, πως οι μελλοντικές προδιαγραφές είναι μόνο τάσεις, οι οποίες δηλώνουν το χρώμα και το ύφος της χρονιάς, χωρίς όμως να υποχρεώνουν στην μία ή στην άλλη αντίδραση κάποιον από εμάς. Είμαστε σε θέση να επιλέγουμε, μέσω της αυτογνωσίας, τον σωστό χειρισμό στα περισσότερα θέματα που μας απασχολούν.

Η πιο απλή κι εύχρηστη μέθοδος, είναι αυτή των Διελεύσεων. Οι πλανήτες κινούνται (πλανώνται) διαρκώς. Στο ταξίδι τους γύρω από τον ζωδιακό, φέρνουν αντιδράσεις και ενεργοποιούν συχνά, επίμαχα σημεία της προσωπικότητάς μας. Αν και οι διελεύσεις είναι ένα βοηθητικό σύστημα και επουδενί κύριο, στην πρόγνωση, επειδή είναι εύχρηστο, είναι το αγαπημένο των ερασιτεχνών μελετητών της αστρολογίας.

Αυτά που θα αναφερθούν στην σειρά των άρθρων που θα έχουμε, αφορούν μόνο γενικές θέσεις, καθώς μία διέλευση δίνει την ώθηση, αλλά δεν θα φέρει μόνη της ένας γεγονός. Ο προσωπικός χάρτης, θα δώσει την έκφραση της διέλευσης, αφού από αυτόν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, η τελική απόχρωση!

Η Σελήνη περιστρέφεται του ζωδιακού κάθε 29 περίπου ημέρες. Το ταξίδι της, αφορά τον μηνιαίο κύκλο και αφορά περισσότερο τις συγκινήσεις μας. Ο Ήλιος περιστρέφεται για ένα χρόνο, καθώς θα ξαναβρεθεί στη γενέθλια θέση μας, σε κάθε γενέθλιά μας ή περίπου (με μία μέρα απόκλιση πάνω-κάτω). Φωτίζει επιθυμίες και ανάγκη για αυτοέκφραση και αναλύεται κυρίως στην Ηλιακή επιστροφή.

Θα δούμε σταδιακά, τα υπόλοιπα σώματα του χάρτη, από τον πιο γρήγορο, έως τον πιο αργό.
Αυτή τη φορά, θα μιλήσουμε για τον Ερμή!

 

Ερμής σε Διέλευση

Στον Ερμή αποδίδεται η δυνατότητα διπλωματίας, η επικοινωνία, η διαλεκτική, η γραφή κι η ανάγνωση, η λογική και κριτική ικανότητα, η επιδεξιότητα στα χέρια. Στον πλανήτη αυτόν αποδίδεται το εμπόριο, η ταχύτητα κι η ευελιξία, η τηλεφωνική επικοινωνία, η αλληλογραφία, καθώς και ό,τι έχει σχέση με χαρτιά, γραπτά, βιβλία, υπογραφές εγγράφων, περιοδικά και διαφήμιση. Ωστόσο, ο Ερμής, μπορεί να εκφράζει και τον επιπόλαιο, τον μυθομανή, τον πονηρό κι ασυνεπή στις υποχρεώσεις του. Εκφράζει ακόμη, τον κλέφτη.

Οι διελεύσεις του Ερμή είναι σύντομες σε διάρκεια, καθώς κινείται πολύ γρήγορα. Συνήθως έχουν την επίδραση τριών-τεσσάρων ημερών, όταν ο πλανήτης κινείται σε ορθή πορεία. Επενεργούν στις ιδέες και τις σκέψεις μας, στις απόψεις και τον τρόπο επικοινωνίας στη ζωή μας. Η ανάγκη μας για μελέτη ή για γράψιμο, μπορεί να εκδηλωθεί κάτω από την διέλευση του Ερμή. Επίσης, μπορεί να μας βοηθήσει να γίνουμε πιο διαλλακτικοί ή να έχουμε καλύτερη εμπορική δραστηριότητα. Οι σχέσεις με συγγενείς και πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντος μπορούν να διευρυνθούν (αν το λέει και το σύνολο του χάρτη).

Στην αρνητική του πλευρά, θα μπορούσε να μας κάνει πιο απερίσκεπτους, πιο ανυπόμονους ή επιπόλαιους. Θα είχε την δυνατότητα να μας ωθήσει προς μικρές αλλαγές ή μετακινήσεις. Για όσους εργάζονται στα έντυπα και στα μέσα επικοινωνίας, είναι μία θετική περίοδος.

Όταν ο Ερμής είναι σε στάση (κατά την περίοδο της αλλαγής της κίνησής του από ορθή σε ανάδρομη κι από ανάδρομη σε ορθή), έχουμε την δυνατότητα να εστιαστούμε, αλλά όχι και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Είναι καλή στιγμή για διαλογισμό, για συγκέντρωση. Γίνεται μία ανακύκλωση γεγονότων και αυτό είναι ωφέλιμο, για να δούμε σε βάθος τι έχει συμβεί ως τότε.

Όταν ο Ερμής κινείται σε ανάδρομη φορά, θα πρέπει να αποφεύγουμε τις σοβαρές αποφάσεις στη ζωή μας, μπορεί να συμβούν λάθη σε συμφωνίες ή διαπραγματεύσεις, να έχουμε έμπνευση ή δημιουργική εργασία, αλλά όχι καλή επικοινωνία (εκτός κάποιων εξαιρέσεων που δηλώνει ο ατομικός χάρτης μας). Θα δυσκολευόμαστε με ηλεκτρονικά μέσα, μέσα επικοινωνίας και μετακινήσεις ή ταξίδια. Είναι καλή περίοδος αναδιοργάνωσης. Οι καθυστερήσεις στα σχέδια, έχουν στόχο την ενδοσκόπηση.

 

Αν ο Ερμής διελαύνει από τον 

1ο οίκο

Θα γίνουμε πιο εύγλωττοι, πιο νευρικοί, πιο επικοινωνιακοί κι ανήσυχοι. Καλός για δασκάλους, ομιλητές, εμπόρους και ερευνητές. Προσοχή στην επιπολαιότητα, στα περιττά λόγια ή στις νευρικές κινήσεις.

2ο οίκο

Προσέχουμε και σκεπτόμαστε για τα έσοδά μας. Καλές διαπραγματεύσεις και εμπορική στρατηγική. Προσοχή στην ανησυχία για τα οικονομικά, που οδηγούν σε λάθος ή βιαστικές αποφάσεις.

3ο οίκο

Αυξημένη διανοητική δραστηριότητα. Ευνοούνται τα ταξίδια και πρωτότυπες ιδέες προκύπτουν. Περίοδος μάθησης κι επικοινωνίας. Αλλά παράλληλα, πολύς διασκορπισμός σε υποσχέσεις που δεν τηρούμε.

4ο οίκο

Επικοινωνούμε καλύτερα με τους οικείους μας και κάνουμε μελέτες στο σπίτι. Συμβόλαια για ακίνητα ή περιουσία πατρική. Επισκέψεις στο σπίτι και αρκετές μετακινήσεις, φέρνουν σύγχυση.

5ο οίκο

Καλή περίοδος για διανοητικά χόμπι, επαφές που θα φέρνουν την ανταλλαγή ιδεών ως διασκέδαση, συζήτηση με το ταίρι μας ή το παιδί μας. Έλξη από διανοούμενους και δημιουργική έμπνευση στην εργασία.

6ο οίκο

Επιμέλεια στην εργασία, διανοητική μελέτη ή εργασία σε γραφείο. Καλή επικοινωνία με το περιβάλλον. Ευαισθησία στο νευρικό σύστημα ή στο έντερο. Μετακινήσεις λόγω υποχρεώσεων και εκπαίδευση στη δουλειά.

7ο οίκο

Περίοδος διαπραγματεύσεων και συμφωνίας για συνεργασία. Περίοδος επίλυσης διαφορών (και δικαστικών) επιδίωξη σχέσεων και ανταλλαγή ιδεών. Προσοχή σε παρεξηγήσεις ή συζητήσεις ανούσιες.

8ο οίκο

Συζητήσεις για κληροδοτήματα, διαθήκες, φόρους, συντάξεις ή διατροφές. Καλή για επιστημονική έρευνα και μελέτη αποκρυφισμού. Η σεξουαλικότητα είναι τρόπος επικοινωνίας. Βαθιά επισκόπηση της ζωής.

9ο οίκο

Ενδιαφέρον για ανώτερες σπουδές, φιλοσοφία, θρησκεία, ταξίδια μακρινά, ξένους πολιτισμούς. Μεγάλες μετακινήσεις και σοβαρές επιδιώξεις. Προσοχή στις «ξένες» ιδέες που αποπροσανατολίζουν.

10ο οίκο

Η ικανότητα συνδιαλλαγής βοηθά κοινωνικά. Η ευγλωττία και η διαπραγμάτευση είναι προσόν. Δύναμη και κύρος όταν έχουμε γνώσεις ή ειδίκευση στην εργασία μας.

11ο οίκο

Διανοητικές φιλίες, συζητήσεις μέσα σε σωματεία και ομάδες. Πολιτική ή ενδιαφέρον για τα κοινά, ανταλλαγές απόψεων και ανθρωπισμός. Προβλήματα συνδικαλιστικά κι ασυνεννοησία.

12ο οίκο

Μελέτη του εσωτερικού μας κόσμου και των ανησυχιών μας. Μεταφυσικές σπουδές. Κρυφές σκέψεις ή λόγια κρυφά στο παρασκήνιο. Δυσκολίες στο νευρικό σύστημα και στον ύπνο.

 

Ο Ερμής, χρωματίζεται έντονα από το ζώδιο όπου διελαύνει και ως επόμενο, θα εκφράσει τις έννοιες που αναφέραμε στο παρόν άρθρο με την διάθεση που περιγράφεται στη συνέχεια:

Στον Κριό είναι νευρικός, οξύς και ανυπόμονος
Στον Ταύρο είναι σταθερός, επίμονος, στενόμυαλος
Στους Διδύμους είναι ανήσυχος, επικοινωνιακός και ασταθής
Στον Καρκίνο είναι ευαίσθητος κι ευεπηρέαστος από συναισθήματα
Στον Λέοντα είναι υπερήφανος, πομπώδης και εύθικτος
Στην Παρθένο είναι αναλυτικός και υπομονετικός, αλλά αγχώδης
Στον Ζυγό είναι διαλλακτικός, συνεργάσιμος και ειρηνικός
Στον Σκορπιό είναι βαθυστόχαστος, επίμονος και σταθερός
Στον Τοξότη είναι φιλοσοφημένος, άπιαστος, ερευνητικός
Στον Αιγόκερο είναι γνώστης, σοβαρός και συγκεκριμένος
Στον Υδροχόο είναι ανοιχτός, πρωτοποριακός και ευρηματικός
Στους Ιχθείς είναι ευαίσθητος, ονειροπόλος και μεταφυσικός.

Σε κάθε διέλευση, συνδυάζεται το σύνολο του ουρανού, καθώς όλα δίνουν ένα νόημα στην σύνθεση. Επίσης, πρέπει να βλέπουμε τις όψεις μέσα στον γενέθλιο χάρτη.

 

Λίλιαν Σίμου

Πηγή: Αστρολογία για όλους

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments