0 0 votes
Article Rating

Ο Μάρτιος είναι καλός μήνας για να κάνουμε μια ανασκόπηση πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών και να συνειδητοποιήσουμε που έγιναν σωστά και που έγιναν λάθη είτε στα προσωπικά είτε στα επαγγελματικά μας ζητήματα. Για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα μας απασχολούν τελευταία, θα πρέπει πρώτα να βρεθεί η αιτία των φόβων και των ανησυχιών. Μετά να ακολουθήσουμε το ένστικτο μας και αυτό θα μας οδηγήσει να κάνουμε τις σωστές κινήσεις και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

 

Το Πλανητικό σκηνικό του Μαρτίου 2018. Πατήστε εδώ

Τι θα φέρει ο Μάρτιος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα των ζωδίων μπορεί να μην έχει καμία αξία διότι κάποιοι προσωπικοί πλανήτες κάποιου μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο (ζώδιο) και να φέρει το γεγονός που περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι’ αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον ξέρετε).

 

Κριός 21/3 – 20/4

Αφιερώνετε αρκετό χρόνο στην εργασία σας για να ολοκληρώσετε το έργο με το οποίο έχετε καταπιαστεί, ιδιαίτερα οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου. Προσπαθείτε αυτό το διάστημα να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία, να παραμείνετε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, να ασχοληθείτε με τα απλά, πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σας και να βάλετε μία τάξη στη ζωή σας. Τα συναισθήματα συμπόνιας και συμπάθειας, θα πρέπει να εφαρμοστούν πρακτικά με ανιδιοτελή προσφορά εκεί όπου χρειάζεται. Να προσφέρετε υλική και ηθική υποστήριξη, αλλά χωρίς να αφήσετε κανένα να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη σας. Προσέξτε τις παρασκηνιακές ενέργειες τις δικές σας αλλά και των άλλων γιατί τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό, όλα θα βγουν στο φως κάποια στιγμή και μπορεί να σας βλάψουν. Προσοχή στην υγεία σας και την καλή φυσική σας κατάσταση.

Μετά τις 17/3 εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου, είναι η στιγμή όπου κάνετε έναν απολογισμό των πεπραγμένων των προηγούμενων μηνών. Εντοπίζετε τα λάθη και τις αδυναμίες σας και είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε ότι δεν έγινε σωστά και να το διορθώσετε. Έχετε ανάγκη να απομονωθείτε από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις και από τις διασκεδάσεις για να τακτοποιήσετε τις σκέψεις σας και να ξεκουραστείτε. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια ίωση να σας αναγκάσει να μείνετε κλινήρεις για λίγες ημέρες. Μπορεί όμως η εργασία σας με την οποία έχετε καταπιαστεί να χρειάζεται συγκέντρωση, ησυχία και απομόνωση για να προχωρήσει.

Η σύγχυση, η ψευδαίσθηση και η πλάνη κυριαρχούν αυτό τον καιρό γι αυτό χρειάζεται προσοχή επειδή μπορεί να παρερμηνεύσετε κινήσεις, συμπεριφορές ή πληροφορίες και δεν θα μπορείτε να ξεχωρίσετε που είναι το ψέμα και που η πραγματικότητα, ακόμα και στο ίδιο σας το μυαλό. Έτσι μπορεί να εξιδανικεύσετε καταστάσεις ή ακατάλληλους ανθρώπους ή να αδικήσετε ανθρώπους αποδεδειγμένα έντιμους και αφοσιωμένους. Γι αυτό ξεκουραστείτε τώρα και αφήστε τα δύσκολα για αργότερα.

 

 

Ταύρος 20/4 – 20/5

Αρκετά ευνοϊκός μήνας ο Μάρτιος για εσάς τους Ταύρους. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και έχετε ανάγκη να διασκεδάσετε και να χαρείτε με τους αγαπημένους σας αυτή την εποχή που είναι τόσο όμορφη, ιδιαίτερα για τους Ταύρους του 2ου δεκαημέρου. Λαχταράτε να βγείτε έξω, να περάσετε χρόνο με τον ερωτικό σας σύντροφο ή με τα παιδιά σας. Να γίνετε ξανά παιδί, τότε που τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις ανήκαν στους μεγάλους. Υπάρχουν βέβαια κάποια πρακτικά θέματα που απασχολούν τον/την σύντροφο ή τα παιδιά που για να επιλυθούν θα χρειαστούν την βοήθεια και την φροντίδα σας. Είναι κατάλληλη αυτή η περίοδος να εκφράσετε τον εαυτό σας έτσι, μπορεί να ανακαλύψετε κάποιο κρυφό καλλιτεχνικό ταλέντο σας και να θελήσετε να το πραγματοποιήσετε πχ. να πάρετε χαρτί και μολύβι και να ζωγραφίσετε ένα θέμα που σας εκφράζει ή γράψετε σε ένα τετράδιο αυτά που βλέπετε γύρω σας ή να αρχίσετε να μαθαίνετε πράγματα για το θέατρο, την μουσική ή το τραγούδι κλπ.

Μετά τις 17/3, ιδιαίτερα  εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου, αυξάνεται η κοινωνικότητα  και η διαίσθηση σας, ευαισθητοποιήστε για τις δυσχέρειες και τα προβλήματα των συνανθρώπων σας και ίσως αποφασίσετε να βοηθήσετε ενεργά. Ονειρεύεστε έναν καλύτερο μέλλον όχι μόνο για σας αλλά για όλο τον κόσμο. Το όνειρο αυτό, μπορεί να σας ωθήσει να ενταχθείτε σε ομάδες αλληλοβοήθειας, εξυπηρετώντας κοινωνικούς σκοπούς. Αν το κάνετε αυτό, θα καταφέρετε να νιώσετε την ικανοποίηση και την χαρά της προσφοράς.

Επίσης θα πρέπει να παραμείνετε ειλικρινείς και έντιμοι με τους φίλους σας. Χρειάζεται όμως μέτρο σ’ αυτό που προσφέρετε και σ’ αυτό που παίρνετε από τις φιλικές σας σχέσεις ή από την ομάδα που είστε ενταγμένοι. Ούτε εσείς να εκμεταλλευτείτε την δοτικότητα μιας φιλίας αλλά και ούτε και άλλοι να εκμεταλλευτεί την δική σας δοτικότητα. Αισθάνεστε υπέροχα όταν καταφέρνετε να μείνετε για λίγο μόνοι με τις σκέψεις σας ή με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Καλό να κρατάτε μυστικές τις σκέψεις σας αλλά είναι δύσκολο και επικίνδυνο να έχετε μυστικές σχέσεις.

 

 

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Το σπίτι και η οικογένεια βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 2ου δεκαημέρου. Αισθάνεστε έντονη την ανάγκη να μείνετε στο σπίτι, για να ολοκληρώσετε μια εργασία, να το φροντίσετε, να βάλετε μία τάξη και να ξεκουραστείτε από το κομφούζιο που επικρατεί στην κοινωνική σας ζωή και στην ψυχή σας. Συνειδητοποιείτε ότι για να είστε ευχαριστημένοι κι ευτυχισμένοι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην προσωπική και στην επαγγελματική σας ζωή.

Αν παραμελείτε τον ένα τομέα σε βάρος του άλλου δημιουργούνται προβλήματα και ελλείψεις και έχετε απώλειες. Θα σας κάνει καλό να μείνετε για λίγο μόνοι, να σκεφτείτε ήρεμα τι είναι καλό για σας, ποιοι είναι οι στόχοι σας, που θέλετε να φτάσετε και πως θα το κατορθώσετε.

Μην κάνετε ανέφικτα όνειρα, ασχοληθείτε τώρα με τα απλά, πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας και βάλτε μία τάξη στην ζωή σας. Αν τρέφετε αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας ή να λύσουν τα προβλήματα σας είτε αυτά είναι επαγγελματικά είτε οικογενειακά, τότε θα πληγωθείτε και θα απογοητευθείτε. Όση μοναξιά κι αν νιώσετε, όσο κι αν αισθάνεστε κουρασμένοι και όσο κι αν σας απογοητεύουν κάποιοι άνθρωποι, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάνετε την ελπίδα ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Σωστή οργάνωση χρειάζεται, προσήλωση στον στόχο, ρεαλισμό και πάνω απ’ όλα εντιμότητα και όλα θα βελτιωθούν.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας στρέφεται σε ένα νέο ξεκίνημα στην κοινωνική σας ζωή ή στην καριέρα, για να πετύχετε την αναγνώριση που αξίζετε. Ότι χάθηκε, τέλειωσε, τουλάχιστον έχετε την συνείδηση σας καθαρή ότι κάνατε το καλύτερο δυνατό, έντιμα και ειλικρινά. Η όποια απογοήτευση μπορεί να γίνει τώρα δύναμη για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα.

Είναι μια καλή στιγμή για να αναπτύξετε νέους επιχειρηματικούς στόχους, όμως δεν έχετε ακόμα ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που σας ταιριάζει και πως θα το κάνετε για να έχετε την επιτυχία που επιθυμείτε. Αυτοκυριαρχία χρειάζεται, αυτοπειθαρχία, ρεαλισμός, μεθοδικότητα και το κυριότερο ξεκάθαρο πλάνο πρακτικά εφαρμόσιμο.

 

 

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Θα έχετε την συμπάθεια και την υποστήριξη από κάποιο πρόσωπο από το κοντινό σας περιβάλλον, αδέλφια, εξαδέλφια, κοντινοί συγγενείς. Μια αψιμαχία μεταξύ σας ίσως φτάσει στο τέλος της, ίσως επιτευχθεί μία επανασύνδεση ή η σχέση σας αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία. Θα μπορέσετε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας και να μοιραστείτε μαζί τους ό,τι σας ταλαιπωρεί. Γενικά, υπάρχει καλό κλίμα στις σχέσεις και τις συναναστροφές σας με τους ανθρώπους που συμπαθείτε. Θα πρέπει όμως να παραμείνετε ρεαλιστές, να αποφεύγετε τα μεγάλα λόγια και να μην εμπιστεύεστε ως αληθινό κάτι το οποίο δεν το έχετε δει με τα μάτια σας και δεν το έχετε ακούσει με τα αυτιά σας.

Οι διάφορες καθημερινές ασχολίες μπορούν να διεκπεραιώνονται με ευκολία φτάνει να κρατάτε σημειώσεις με σειρά προτεραιότητας για να μην ξεχάσετε σημαντικά πράγματα. Αυτή την περίοδο, κάποιες στιγμές πιάνετε τον εαυτό σας να είστε αφηρημένοι και χαμένοι σε διάφορες σκέψεις με αποτέλεσμα να χάνετε πράγματα ή να ξεκινάτε να κάνετε κάτι και να ξεχνάτε τι ήταν αυτό θέλετε να κάνετε.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα εσείς οι Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου ίσως έχετε κατά νου να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα σπουδών, κάποιοι σκέπτεστε να ταξιδέψετε μακριά και κάποιοι άλλοι αρχίζετε διαδικασίες για την μετεγκατάσταση σας κάπου αλλού. Όσοι από σας θα χρειαστεί, για οποιονδήποτε λόγο να δώσετε εξετάσεις, να είστε συγκεντρωμένοι στο θέμα και καλά διαβασμένοι γιατί και το ¨σκονάκι¨ δεν βοηθά, το αντίθετο, μπορεί να σας βάλει σε μπελάδες. Σε κάθε περίπτωση θα αισθανθείτε επιτακτική την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα και να κατευθυνθείτε σε τόπους άγνωστους να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους και άλλους πολιτισμούς. Γι αυτό ένα μακρινό ταξίδι είναι πιθανό το οποίο θα σας βοηθήσει να ονειρευτείτε και να ξεκουραστείτε.

Είναι επίσης πιθανό να υπάρξουν παρεξηγήσεις οι οποίες προέρχονται από εξ αγχιστείας συγγενικά πρόσωπα. Εντιμότητα και ειλικρίνεια είναι αυτό που ζητά η περίοδος αυτή σε οποιαδήποτε συναλλαγή με άλλους ανθρώπους ώστε να αποφευχθούν οι διάφορες παγίδες και τα μπλεξίματα.

 

 

Λέων 23/7 – 22/8

Το εισόδημα και γενικά τα οικονομικά σας, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σας αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 2ου δεκαημέρου. Αποπληρώνετε προηγούμενα χρέη, ολοκληρώνετε ένα οικονομικό πλάνο ή αλλάζει η πηγή ή το ύψος του εισοδήματος σας. Πολύ δουλειά αυτό τον μήνα, δεν προλαβαίνετε να πάρετε ανάσα όμως αισθάνεστε μεγάλη ικανοποίηση γιατί αυτό βοηθά να αυξηθεί σημαντικά το εισόδημα σας. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να ελέγχετε τις δαπάνες σας και ιδιαίτερα εκείνους με τους οποίους συναλλάσσεστε.

Μην εμπιστεύεστε άκριτα τον καθένα,  καθώς επίσης να παραμείνετε απόλυτα έντιμοι στις συναλλαγές σας, υπάρχει το ενδεχόμενο να σας στήσουν παγίδα. Μπορεί επίσης λόγω αμέλειας ή αφηρημάδας να επιτρέψετε σε κάποιους επιτήδειους να αρπάξουν κάτι δικό σας. Φροντίστε πιο πολύ την υγεία σας αυτό το διάστημα και την καλή φυσική σας κατάσταση. Ένας καλός και ξεκούραστος ύπνος και η ήπια άσκηση διώχνει το άγχος. Αυτή την περίοδο εκτός από το άγχος είστε επιρρεπείς και στις ασθένειες της άνοιξης οι οποίες είναι, οι ιώσεις και οι αλλεργίες.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται σε οικονομικά θέματα τα οποία έχουν σχέση με αποζημιώσεις, τράπεζες, εφορίες, λογαριασμούς, κληρονομικά ζητήματα ή με τα χρήματα του/της συντρόφου σας. Υπάρχουν κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις να εκτελεστούν και έτσι αναρωτιέστε αν θα καταφέρετε να οργανωθείτε με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα να μπουν στη σωστή τους σειρά χωρίς να παραλείψετε και χωρίς να ξεχαστεί κάτι. Να είστε έτσι κι αλλιώς προσεκτικοί γιατί μπορεί από αμέλεια ή από λάθος να βλάψετε τα συμφέροντα σας. Αν και τύχη είναι μαζί σας, όμως τα λάθη πάντα πληρώνονται.

Ίσως μία παράλειψη ή ένα λάθος που έγινε στο παρελθόν και το οποίο αγνοούσατε μέχρι τώρα, να σας έχει δημιουργήσει προβλήματα. Αρπάξτε την ευκαιρία που σας δίδεται να τακτοποιήσετε όλα τα θέματα από το παρελθόν. Μια συνάντηση ή μια είδηση από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που βρίσκεται μακριά, σας δίνει ιδιαίτερη ευχαρίστηση ή ένα ταξιδάκι που κάνετε εσείς οι ίδιοι στο εξωτερικό.

 

 

Παρθένος 23/8 – 22/9

Εσείς και οι άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται στη ζωή σας είναι το ζητούμενο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 2ου δεκαημέρου. Αναγκάζεστε να επαναξιολογήσετε τον εαυτό σας σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους της ζωής σας. Ποιοι είναι σημαντικοί για εσάς να παραμείνουν στην ζωή σας και ποιοι είναι βαρίδια, σας έχουν ταλαιπωρήσει κι απογοητεύσει και πρέπει να προχωρήσετε χωρίς αυτούς. Έχετε την αίσθηση ότι, άτομο στο οποίο είχατε απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν την άξιζε και πρόδωσε αυτή την εμπιστοσύνη.

Επειδή όμως η περίοδος αυτή, είναι αρκετά παραπλανητική, θα πρέπει να παραμείνετε ρεαλιστές και να μην εμπιστεύεστε ως αληθινό κάτι το οποίο δεν το έχετε δει με τα μάτια σας και δεν το έχετε ακούσει με τα αυτιά σας. Τον άλλο μήνα που θα είναι όλα πιο ξεκάθαρα, παίρνετε τις αποφάσεις σας.  Ασχοληθείτε τώρα με τα απλά, πρακτικά θέματα της καθημερινότητας, χωρίς να περιμένετε από τους άλλους βοήθεια για να λύσετε τα προβλήματα σας, γιατί δεν θα την έχετε και θα πληγωθείτε. Όση κούραση κι αν νοιώθετε κι όσο κι αν σας απογοητεύουν κάποιοι άνθρωποι, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσετε να ελπίζετε για το καλύτερο. Να θυμάστε ότι κάθε κύκλος που κλείνει, ένας καινούργιος ανοίγει.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα εσείς οι Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου, τα συναισθήματα είναι έντονα και κοντράρονται με την λογική σας. Η καλή ή κακή σας διάθεση εξαρτάται από τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή κάθε φορά. Κάποιοι σας αντιμετωπίζουν με καλοσύνη και συμπάθεια και κάποιοι άλλοι δεν είναι και τόσο έντιμοι μαζί σας. Επειδή όμως η σύγχυση και η πλάνη εξακολουθούν κυριαρχούν αυτό τον μήνα, χρειάζεται προσοχή, διότι μπορεί να παρερμηνεύσετε κινήσεις, συμπεριφορές ή πληροφορίες και δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε που είναι το ψέμα και που η πραγματικότητα.

Έτσι μπορεί να εξιδανικεύσετε ακατάλληλους ανθρώπους ή να αδικήσετε ανθρώπους αποδεδειγμένα έντιμους και αφοσιωμένους. Γι αυτό σε κάθε νέα γνωριμία θα πρέπει δίνετε πίστωση χρόνου και να μην εμπιστεύεστε αμέσως καινούργια άτομα που μπαίνουν στην ζωή σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο προβλήματα υγείας αγαπημένου προσώπου να σας ανησυχήσουν.

 

 

Ζυγός 23/9 – 23/10

Αισθάνεστε αποκαμωμένοι και εξουθενωμένοι αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα εσείς οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου. Έχετε ανάγκη από ξεκούραση και αποφόρτιση των εντάσεων και του άγχους. Τώρα βγαίνουν όλα τα καταπνιγμένα συναισθήματα, αποτυχίες, ενοχές, λάθη, απογοητεύσεις, συναισθήματα που σας κόβουν την ανάσα και σας κάνουν να υποφέρετε. Επιτρέψτε τώρα στον εαυτό σας να έρθει σε επαφή με αυτά που κρατάτε καλά κρυμμένα βαθιά μέσα σας, να τα αντιμετωπίσετε και να μπορέσετε να τα γιατρέψετε.

Η απομόνωση από την κοινωνική ζωή είναι ό,τι καλύτερο αυτό το διάστημα, αφού σας δίδεται η δυνατότητα να κάνετε την ενδοσκόπηση σας και να ¨επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας¨. Φροντίστε να κοιμάστε αρκετά και προσοχή στα όνειρα, μην τα συγχέετε με την πραγματικότητα, τα όνειρα είναι η συμβολική γλώσσα του ασυνειδήτου, περιγράφουν με συμβολικό τρόπο, καταπιεσμένα συναισθήματα και επιθυμίες. Ξεκουραστείτε για όσο το έχετε ανάγκη και προστατευτείτε από τις εποχιακές ιώσεις και τις αλλεργίες. Αν πλησιάσετε με κατανόηση, αγάπη και τρυφερότητα τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα σας αγαπούν και είναι δίπλα σας κι αν δώσετε τη βοήθειά σας σε ανθρώπους που τη χρειάζονται αυτή την περίοδο θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα εσείς οι Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, η υγεία και η εργασία, παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ζωή σας. Προστατευτείτε από τις εποχιακές ιώσεις και αλλεργίες. Φροντίστε να ξεκουράζεστε όσο σας χρειάζεται, ευκαιρία να ξεκινήσετε ένα ήπιο πρόγραμμα γυμναστικής και ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Αυτά θα σας ωφελήσουν και θα αυξήσουν την ζωτικότητα και την αντοχή σας για να ανταπεξέρχεστε στις αυξημένες επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

Στην εργασία θα σας ανατεθεί ένα καινούργιο έργο με το οποίο πρέπει να εργαστείτε με ηρεμία, σοβαρότητα και προσοχή στην λεπτομέρεια για να αποφευχθούν τα λάθη. Την περίοδο αυτή θα συναντάτε ανθρώπους που σας αγαπούν και μπορείτε άφοβα να πείτε την γνώμη σας ή τα προβλήματα σας και να σας ακούσουν. Να είστε όμως προετοιμασμένοι ότι θα ακούσετε αλήθειες, ωμές αλήθειες, ακόμα κι αν αυτές δεν σας αρέσουν.

 

 

Σκορπιός 24/10 – 22/11

Μπορείτε, αυτό το διάστημα να βρείτε συναισθηματική στήριξη από κάποιους καλούς φίλους, ιδιαίτερα οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου, αρκεί να ανταποδίδετε πάντα την αγάπη και την στήριξη που εισπράττετε. Επίσης θα μπορούσατε να βελτιώσετε την σχέση σας με κάποιους που πραγματικά θέλετε να έχετε στην ζωή σας, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο μαζί τους και απολαμβάνοντας την συντροφιά τους. Κάποιες αλλαγές αναμένονται και στον φιλικό σας κύκλο.  Δεν αποκλείεται να απομακρυνθείτε από ένα φιλικό πρόσωπο λόγω διαφωνίας ή άλλων προβλημάτων. Ενδεχομένως να  ολοκληρώνετε ένα έργο το οποίο δουλεύετε από κοινού ή μια διαφωνία μεταξύ σας γίνει η αιτία να απομακρυνθείτε.

Υπάρχει η περίπτωση να απομακρυνθείτε από μια ομάδα στην οποία είστε μέλος, επειδή ολοκλήρωσε το έργο της ή γιατί αισθάνεστε ότι δεν αντιπροσωπεύει αυτό που θέλετε να πετύχετε, και πως τα μέλη της δεν έχουν τα ίδια οράματα με τα δικά σας. Θα πρέπει να παραμείνετε ρεαλιστές, να αποφεύγετε τα μεγάλα λόγια και τα κουτσομπολιά, να μην πιστεύετε ως αληθινό κάτι το οποίο δεν το έχετε δει με τα μάτια σας και δεν το έχετε ακούσει με τα αυτιά μας. Να μην κάνετε στους φίλους σας αυτό, που δεν θέλετε να κάνουν εκείνοι σ’ εσάς.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου, αυτό που χρειάζεστε περισσότερο τώρα, είναι η συντροφιά αυτών που αγαπάτε και ότι μπορεί να σας δώσει χαρά. Η διασκέδαση, ο έρωτας, οι φίλοι και τα παιδιά είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας. Όσοι από σας είστε γονείς, θα αισθανθείτε την ανάγκη να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας, μέσα κι έξω από το σπίτι.

Ένα από τα λάθη που μπορεί να γίνουν αυτή την περίοδο είναι, να εξιδανικεύσετε κάποιο άτομο και να του αποδώσετε αρετές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γι αυτό σε κάθε νέα ερωτική γνωριμία δίνετε πίστωση χρόνου, δεν ενθουσιάζεστε, ούτε εμπιστεύεστε αμέσως καινούργια πρόσωπα που μπαίνουν τώρα στην ζωή σας. Πηγή απογοήτευσης και στεναχώριας μπορεί να γίνει άτομο με το οποίο συνδέεστε ερωτικά ή το παιδί σας. Ίσως όμως, τα προβλήματα υγείας αγαπημένου προσώπου να σας ανησυχήσουν.

 

 

Τοξότης 23/11 – 21/12

Αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον σας είναι στραμμένο στην καριέρα και την πορεία της ζωής σας ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου. Θα κάνετε κάτι, το οποίο θα τραβήξει περισσότερη προσοχή από ό,τι συνήθως και οι προϊστάμενοι θα σας ζητήσουν να αναλάβετε εσείς κάποιο έργο ή υπόθεση. Η προβολή των προσόντων σας θα βελτιώσει την καριέρα σας, αφού είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξετε προς τα έξω τις ικανότητες και τα επιτεύγματά σας. Τα άστρα τώρα σας προκαλούν να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, να προσγειωθείτε σ’ αυτή την πραγματικότητα και να μην ονειρεύεστε ανέφικτα πράγματα.

Σας καλούν να χαμηλώσετε λίγο τους τόνους, να δουλέψετε ήρεμα, έξυπνα, με σοβαρότητα, τάξη και οργάνωση για να ολοκληρώσετε το έργο με το οποίο έχετε καταπιαστεί. Ο Άρης από το ζώδιο σας, είναι ένα καμπανάκι που σας προειδοποιεί να μετράτε πολύ καλά τα ‘βήματα’ σας, ναι στα ξεκάθαρα λόγια, στις έντιμες πράξεις και στο ρεαλισμό, αλλά όχι στις βιαστικές αποφάσεις και στους ανέφικτους στόχους. Άλλωστε δεν είστε από εκείνους που σκόπιμα θα ξεγελούσατε τους συνανθρώπους σας.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα εσείς οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, ένας τομέας ο οποίος θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας είναι ο τομέας του σπιτιού και της οικογένειας. Βρίσκεστε στο σημείο όπου ξεκινάτε καινούργια πράγματα που έχουν σχέση με το σπίτι σας ή την ακίνητη περιουσία σας. Ίσως μια ανακαίνιση, μια επιδιόρθωση, μια αγορά ή πώληση ακινήτου είναι στα σχέδια σας. Ίσως ξεκινάτε συγκατοίκηση με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Δώστε προσοχή στις ανάγκες τις δικές σας αλλά μην αμελείτε και τις ανάγκες των προσώπων της οικογένειας σας.

Μπορεί να σας χρειάζεται λίγη ξεκούραση και να παραμείνετε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας. Προσέξτε ιδιαίτερα την συμπεριφορά σας στους δικούς σας ανθρώπους από τώρα και στο εξής, τα μυστικά και η αποστασιοποίηση σας από τα προβλήματα τους, δεν θα σας βγουν σε καλό. Θα απογοητευθείτε πρώτα εσείς οι ίδιοι, θα τους απογοητεύσετε κι εσείς και θα χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ σας. Ο έρωτας, η διασκέδαση ή τα παιδιά σας,  παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο αυτή την περίοδο στην ζωή σας ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου. Ζείτε όμορφες στιγμές που γεμίζουν ευτυχία την καρδιά σας.

 

 

Αιγόκερως 22/12 – 19/1

Οι εκκρεμότητες με τις σπουδές ή με νομικά θέματα ή με υποθέσεις που έχουν σχέση με το εξωτερικό, θα έχετε την ευκαιρία να τις ολοκληρώσετε, την περίοδο αυτή, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου. Θέλετε στη ζωή σας περισσότερη διασκέδαση, αλλά όχι μια συνηθισμένη, άσκοπη διασκέδαση, αλλά αυτή που συνδυάζει την περιπέτεια και επιτρέπει να μάθετε και κάτι. Η ανάγκη σας να ξεφύγετε από την ρουτίνα σας μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως είναι ένα μακρινό ταξίδι ή ένα ταξίδι με την φαντασία μέσα από ένα βιβλίο ή να εγκατασταθείτε σε μια άλλη πόλη, μακριά απ’ αυτήν που διαμένετε τώρα.

Ότι κι αν είναι αυτό για το οποίο ενδιαφέρεστε τούτο το διάστημα, να ξέρετε ότι υπάρχει έντονο το στοιχείο της παρανόησης, της απογοήτευσης ή της αποτυχίας. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, για λίγες ημέρες και μην προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε τώρα κάτι που είναι πάνω και πέρα από δυνατότητες σας ή τις επιθυμίες σας. Επίσης, πρέπει να παραμείνετε ρεαλιστές, μην υιοθετείτε κουτσομπολιά ή φήμες που λέγονται και μην πιστεύετε ως αληθινό κάτι το οποίο δεν το έχετε δει με τα μάτια σας και δεν το έχετε ακούσει με τα αυτιά σας. Μακριά από εκείνους που μπορούν εύκολα να ξεγελούν τους συνανθρώπους τους. Αποφύγετε τις μετακινήσεις σας όταν ο καιρός είναι βροχερός.

Μετά τις 17/3 ιδιαίτερα για εσάς τους Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου, μια πολυάσχολη περίοδος ξεκινά, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου, με πολλή σωματική δραστηριότητα, διάφορα πήγαινε-έλα, σύντομες εκδρομές και ταξιδάκια. Η προσοχή σας στρέφεται στις συναλλαγές σας με γνωστά άτομα, συγγενείς, γείτονες και γενικά με αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα θέματα. Καθημερινές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ραντεβού, μετακινήσεις, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους, σας κρατάνε σε εγρήγορση. Έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας.

Όμως χρειάζεστε ηρεμία, ρεαλισμό και πολύ μελέτη για να τα βάλετε σε εφαρμογή για να έχουν την επιτυχία που επιθυμείτε. Το σπίτι και η οικογένεια γίνονται πηγή χαράς για σας, αυτή την περίοδο. Μπορεί να σας χρειάζεται λίγη ξεκούραση ή έχετε ανάγκη να παραμείνετε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας και να δεχτείτε την επίσκεψη αγαπημένων προσώπων.

 

 

Υδροχόος 20/1 – 18/2

Αυτό το διάστημα θα σας απασχολήσουν, ζητήματα ασφάλειας, ιδιαίτερα εσείς οι Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου. Θα έχετε την ευκαιρία να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς τα δημόσια ταμεία, εφορία, τράπεζες ή κληρονομικές εκκρεμότητες. Είναι απαραίτητο να πετύχετε ισορροπία στα έσοδα και στα έξοδα για να καταφέρετε να είστε εντάξει στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και μέσα στις προθεσμίες. Μην ξοδεύετε αλόγιστα γιατί στο μέλλον θα βρεθείτε εκτός προϋπολογισμού.

Δεν είναι τώρα κατάλληλο το διάστημα να ρισκάρετε οικονομικά σε κανενός είδους επένδυση αλλά ούτε να πάρετε ένα καινούργιο δάνειο. Οποιαδήποτε συναλλαγή κι αν κάνετε να είναι πρώτα, πολύ καλά μελετημένη. Αποφύγετε να εμπλέξετε την φιλία με οικονομικά ζητήματα. Ούτε να δανείσετε αλλά ούτε να δανειστείτε χρήματα από φίλους και ούτε να συνάψετε επαγγελματική συνεργασία με φιλικό πρόσωπο το συγκεκριμένο διάστημα. Πετάξτε ό,τι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, ό,τι δεν σας χρειάζεται πια και μην παραμένετε σε μια κατάσταση ή με κάποιο πρόσωπο το οποίο δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα πια. Αλλάξτε ρότα και προχωρήστε την ζωή σας.

Μετά τις 17/3 το εισόδημα σας θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου. Νιώθετε την ανάγκη να το βελτιώσετε αλλά επαγγελματικά δεν είστε αρκετά ικανοποιημένοι. Βλέπετε ανυπέρβλητες τις δυσκολίες και δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να τις υπερβείτε λόγω των συνθηκών και του γενικού κλίματος που επικρατεί. Ήρθε η στιγμή να τολμήσετε ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, από το οποίο υπάρχει το ενδεχόμενο να σας δώσει αύξηση των εισοδημάτων σας.

Ενδεχομένως, καινούργιες ιδέες ή μια νέα συνεργασία ή αλλάζοντας επάγγελμα, να σας δώσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα. Οι φιλοδοξίες σας ίσως ξεπερνούν τις δυνατότητες σας και δεν μπορείτε να ικανοποιηθείτε με ότι υπάρχει αυτή την στιγμή. Παραμείνετε ψύχραιμοι και θα έρθει η κατάλληλη στιγμή που θα ανταμειφτείτε για την υπομονή, την επιμονή και τις ικανότητες σας. Αποφύγετε κάθε είδους συναλλαγή η οποία δεν εξασφαλίζει την απόλυτη νομιμότητα γιατί κάποιοι από το παρασκήνιο, περιμένουν να σας βάλουν σε μπλεξίματα.

 

 

Ιχθείς 19/2 – 20/3

Ο Μάρτιος είναι ο μήνας γενέθλιων για τους περισσότερους Ιχθείς. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ιχθείς και του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, να περάσετε μια χρονιά παραμυθένια!!! Την περίοδο αυτή επαναξιολογείτε τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας και ιδιαίτερα τη σχέση με τον/την σύντροφο σας. Ίσως ανακαλύπτετε ότι κάπου παραμελήσατε τους δικούς σας ανθρώπους, τους ανθρώπους που σας αγαπούν. Ιδιαίτερα εσείς οι Ιχθείς  του 2ου δεκαημέρου νιώθατε σίγουροι ότι οι άνθρωποι σας, είναι εκεί για σας. Όμως οι σχέσεις χρειάζονται συνεχή παρουσία και φροντίδα για να παραμένουν ζωντανές. Καιρός λοιπόν να προσφέρετε και να πάρετε συμπάθεια και στοργή από το ταίρι σας να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να συνειδητοποιήσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Αν όμως η σχέση σας έχει βαλτώσει και αυτό που χρειάζεστε είναι να απομακρυνθείτε απ’ αυτή την σχέση, αφήστε τα πράγματα να κυλήσουν μέχρι τον άλλο μήνα και πιο νηφάλιοι τότε, να πάρετε τις αποφάσεις σας. Σε μια επαγγελματική σχέση όπως είναι ένας συνεταιρισμός, αν η συνεργασία, αν αυτή απεδείχθη επιτυχημένη, το αποτέλεσμα της κοινής σας προσπάθειας θα φτάσει τώρα στο αποκορύφωμα της και θα απολαύσετε τα οφέλη της. Την περίοδο αυτή είναι ευκαιρία διαπραγματευτείτε με τους άλλους ανθρώπους είτε αυτή η προσέγγιση αφορά τα επαγγελματικά είτε τα προσωπικά σας, να κάνετε ένα συμβιβασμό που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη.

Μετά τις 17/3 όσα θα συμβούν θα έχουν πιο προσωπικό χαρακτήρα από το συνηθισμένο ιδιαίτερα για τους Ιχθείς 3ου δεκαημέρου. Ενδιαφέρεστε περισσότερο τώρα για τον εαυτό σας και την βελτίωση της ζωής σας σε όλα τα επίπεδα. Ξεκινάτε με τις αλλαγές στην εμφάνισή σας, όπως ένα νέο χτένισμα ή ένα διαφορετικό τρόπο ντυσίματος. Ενδεχομένως να παίρνετε ή χάνετε κιλά, γι αυτό θα ήταν χρήσιμο να αποφύγετε τις υπερβολές.

Εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία, για να αυξήσετε τις επαφές σας με τους ανθρώπους και να προβάλλετε τα προσόντα σας και τα σχέδια σας. Οι δημόσιες σχέσεις θα σας βοηθήσουν και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά σας σχέδια. Τώρα αισθάνεστε μεγαλύτερη ζωντάνια, δύναμη και αισιοδοξία για να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα και στην προσωπική και στην επαγγελματική σας ζωή. Ξεκινάτε ένα νέο κύκλο ζωής που μπορεί να σημαίνει ένα καινούργιο επάγγελμα και ίσως ένα νέο ερωτικό δεσμό.

 

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments