0 0 votes
Article Rating

Νοέμβριος, και το φθινόπωρο μας αποχαιρετά με μια νοσταλγική θλίψη για τις όμορφες στιγμές που πέρασαν αλλά και την ελπίδα ότι αυτές που έρχονται θα είναι καλύτερες. Έχει όμως και τις δυσκολίες του αυτός ο μήνας, αφού κοντράρεται ο Ουρανός με την Αφροδίτη, μια όψη που φέρνει αναστάτωση και τριγμούς σε όλων των ειδών τις σχέσεις.

Όσο προχωρά ο Νοέμβριος φέρνει υπεραισιοδοξία και μια υπερβολή. Αυτό μπορεί να σημαίνει, βιαστικές, επιπόλαιες ή άκαιρες κινήσεις, άρα και αποτυχία να υλοποιηθούν οι επιδιώξεις, σπατάλη ενέργειας και χρόνου χωρίς κανένα όφελος και άγχος.

 

Την 7η Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:01:56 μμ. πραγματοποιείται  η Νέα Σελήνη, στην 15ο11’ μοίρα του Σκορπιού, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των σταθερών ζωδίων (κυρίως τους Σκορπιούς, αλλά και Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 7η Νοεμβρίου, Μαΐου, Αυγούστου και Φεβρουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 15η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Η Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού είναι σε πτώση, δηλαδή είναι σε μια θέση η οποία δεν της εξασφαλίζει ηρεμία και ασφάλεια. Τα συναισθήματα είναι βαθιά και έντονα. Έρχονται στην επιφάνεια οικονομικά ή κληρονομικά ζητήματα.

Η Νέα Σελήνη αυτή δεν έχει αρνητικές όψεις αλλά λόγω θέσης, αυξάνει στους ανθρώπους την εσωστρέφεια και μια έμμονη προσήλωση στα οικονομικά και στα προσωπικά μας θέματα. Κάποιες στιγμές, οι μνήμες του παρελθόντος μπορεί να φέρουν δάκρυα στα μάτια είτε από συγκίνηση είτε από πόνο (Νέα Σελήνη τρίγωνο με Ποσειδώνα). Τα δάκρυα αυτά τις περισσότερες φορές είναι λυτρωτικά γιατί παίρνουν μαζί τους την πίκρα και γαληνεύουν την ψυχή.

 

Στις 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:39:06 πμ. πραγματοποιείται η πανσέληνος, στην 0ο52’ μοίρα των Διδύμων, επηρεάζει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως τους Διδύμους και Τοξότες, αλλά και Παρθένους, Ιχθείς) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 23η Μαΐου, Νοεμβρίου, Αυγούστου και Φεβρουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 1η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων.

Η πανσέληνος στους Διδύμους ωθεί τον άνθρωπο να κινείται συνεχώς, να συναλλάσσεται, να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους και να ταξιδεύει. Δεν μπορεί να περιοριστεί μέσα στα στενά όρια του σπιτιού του ή να απομονωθεί για να εργαστεί μόνος του. Έχει ανάγκη να εκφράζει τα συναισθήματα του. Βέβαια επειδή εδώ εμπλέκεται η λογική με το συναίσθημα, δεν μπορούμε να βλέπουμε αντικειμενικά τις καταστάσεις.

Το ταυ τετράγωνο του Ήλιου-Δία-Ερμή (στον Τοξότη), της Σελήνης (στους Διδύμους) με τον Άρη (στους Ιχθείς) είναι πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο, (Ερμής κυβερνήτης αυτής της πανσελήνου), όμως στην υπερβολή του. Αυτή η υπερβολή μπορεί να σημαίνει παιδιάστικο πείσμα και συμπεριφορά, επιπόλαιες ή άκαιρες κινήσεις στις καθημερινές μας δοσοληψίες με τους άλλους ανθρώπους, σπατάλη πολύτιμου χρόνου χωρίς όφελος, άγχος και παρανοήσεις. Επίσης αυτή την περίοδο θα αποκαλυφθούν απάτες που έγιναν ή ψέματα που ειπώθηκαν.

Άλλα Πλανητικά φαινόμενα του Νοεμβρίου

Με την Αφροδίτη ανάδρομη έως την 17η Νοεμβρίου σε συνεχή αντιπαράθεση με τον Ουρανό, φέρνει αρκετές δυσκολίες στις σχέσεις των ανθρώπων και σε ακραίες περιπτώσεις χωρισμούς.

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιο του Τοξότη την 17 Νοεμβρίου και θα κινείται ανάδρομος μέχρι την 7 Δεκεμβρίου. Όταν ο Ερμής κινείται ανάδρομος συμβαίνουν διάφορα ¨περίεργα¨ γεγονότα στην καθημερινή μας ζωή. Οι δοσοληψίες με τους άλλους ανθρώπους δεν σταματούν, αλλά δυσκολεύουν λίγο. Υπάρχει ένα μπέρδεμα στην επικοινωνία, δημιουργούνται παρεξηγήσεις από κακή συνεννόηση ή από παρανόηση. Άλλα λένε οι άλλοι κι άλλα εσύ καταλαβαίνεις, άλλα λες εσύ κι άλλα οι άλλοι καταλαβαίνουν.

Στις μετακινήσεις και τα ταξίδια υπάρχουν αναβολές, εμπόδια ή καθυστερήσεις. Τα ραντεβού αναβάλλονται ή ακυρώνονται. Δίκες μπορεί να αναβάλλονται ή ένα νομικό θέμα επανέρχεται για επίλυση. Το αυτοκίνητο ή το κινητό ή ο υπολογιστής (γενικά τα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας) μπορεί να πάθουν μία βλάβη και αυτά που ήδη έχουν βλάβη να επιδιορθωθούν. Έγγραφα, μηνύματα ή τα κλειδιά μπορεί να εξαφανίζονται και οι συμφωνίες μπορεί να συναντούν εμπόδια για να κλείσουν ή ακυρώνονται.

Επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος δεν σημαίνει ότι σταματάμε τις δραστηριότητες μας ή τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις. Υπομονή χρειάζεται και ψυχραιμία για να ξεπερνιούνται τα εμπόδια. Δεν υπάρχουν μόνο αρνητικά στην ανάδρομη πορεία του Ερμή αλλά και θετικά. Με τον Ερμή ανάδρομο μας δίδεται η δυνατότητα να επανεξετάσουμε και να λύσουμε κάποια θέματα ή υποθέσεις που εκκρεμούν από το παρελθόν, να επισκευάσουμε ότι έχει χαλάσει, να ξανασκεφτούμε ένα ταξίδι που ονειρευόμαστε από παλιά, να επανέλθει ένα νομικό θέμα από το παρελθόν ή σπουδές που έχουν μείνει μισοτελειωμένες. Είναι πιθανό τώρα, να επανασυνδεθούμε με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους είχαμε χάσει επαφή είτε από παρεξήγηση είτε απλά, λόγω των επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων.

 

Τι φέρνει ο Νοέμβριος σε κάθε ζώδιο

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα, μπορεί να μην έχει καμία αξία επειδή κάποιοι από τους προσωπικούς σας πλανήτες είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο σας (ζώδιο) και να προκληθούν αλλαγές στην συμπεριφορά και στην διάθεση σας ή να έρθει ένα γεγονός το οποίο περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον γνωρίζετε).

Κριός  21/3 – 20/4

Εσείς οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου θα ασχοληθείτε με οικονομικά ζητήματα, όπως τα κοινά χρήματα με τον/ην σύντροφο ή τον συνεργάτη στην δουλειά, χρήματα που έχουν σχέση με εφορίες, τράπεζες, κληρονομικά κλπ. Ευνοϊκή περίοδος για να κερδίσετε χρήματα μέσω των άλλων ή να πετύχετε μια σημαντική έκπτωση σε παλιές οφειλές προς τρίτους. Κάποιοι από εσάς θα ενδιαφερθείτε για τα τυχόν ευεργετήματα που μπορείτε να διεκδικήσετε.

Επίσης μια σχέση ή μια δραστηριότητα τελειώνει αυτή την περίοδο και κάτι καινούργιο αρχίζει. Μπορείτε επίσης να εκμυστηρευτείτε τα παράπονα σας και ότι σας βασανίζει, σε εκείνους που σας δημιουργούν προβλήματα. Να βγάλετε από μέσα σας οτιδήποτε αρνητικό συναίσθημα και απαλλαγμένοι να προχωρήσετε παρακάτω την ζωή σας. Αυτό τον καιρό ίσως να σας προβληματίσει η υγεία κάποιου κοντινού σας προσώπου. Εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου μην απαντάτε σε προκλήσεις γιατί πολύ εύκολα μπορεί να διαπληκτιστείτε και να χάσετε την ηρεμία σας.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί των δύο πρώτων ημερών, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται, αισθάνεστε δραστήριοι στο νου και στο σώμα. Έχετε μια έντονη διάθεση για διάβασμα, γράψιμο, ταξίδια και συχνή επικοινωνία με άτομα του κοντινού σας περιβάλλοντος. Με κάθε ευκαιρία βγαίνετε έξω, έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, αναπτύσσετε νέα ενδιαφέροντα, ανταλλάσσετε ιδέες, μελετάτε, πληροφορήστε, μεταδίδετε πληροφορίες. Στις επαφές, στις συναλλαγές και στις διαπραγματεύσεις σας με τους άλλους είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, κάποιες φορές αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο.

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά, όμως δεν είναι οι άλλοι υπεύθυνοι γι αυτό, εσείς οι ίδιοι δεν είστε πολύ ξεκάθαροι με τους άλλους και τους μπερδεύετε. Παραμείνετε ψύχραιμοι και ειλικρινείς μέχρι να περάσει αυτό το διάστημα της ασάφειας και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Εσείς του 2ου δεκαημέρου οι πιέσεις που δέχεστε, είναι πολύ έντονες στο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Ενώ για εσάς τους Κριούς των τελευταίων ημερών συνεχίζονται τα προβλήματα με το ταίρι ή τον συνεργάτη σας.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Οι σχέσεις και οι συνεργασίες που θα ξεκινήσουν τώρα, θα έχουν μια βαθιά μεταμορφωτική επίδραση στη ζωή σας. Είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε νέες σχέσεις προσωπικές ή επαγγελματικές ή να επαναξιολογήσετε τις ήδη υπάρχουσες. Ίσως αποφασίζετε να δεσμευτείτε με υποσχέσεις ή συμβόλαια σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο ιδιαίτερα για τους Ταύρους του 2ου δεκαημέρου.

Στις καινούργιες σχέσεις, αξιοποιείστε τα μαθήματα του παρελθόντος για να καταφέρετε να διαχειριστείτε τις προκλήσεις, χωρίς να επαναλάβετε προβληματικές επιλογές και συμπεριφορές. Εκφράζετε με άνεση τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα σας σε ανθρώπους που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σας. Εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου, είστε αρκετά αγχωμένοι τελευταία και η αιτία είναι η ανασφάλεια που αισθάνεστε στον χώρο της εργασίας σας. Όλα γύρω σας είναι ρευστά και τίποτα δεν μπορεί να σας εξασφαλίσει την σταθερότητα για την οποία έχετε τόσο πολύ ανάγκη. Τα οικονομικά σας τα οποία έχουν σχέση με οφειλές προς τρίτους ή τα κοινά χρήματα με τον/την σύντροφο σας, απασχολούν την σκέψη σας αυτή την περίοδο. Νιώθετε ότι τα εισοδήματα σας δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις υποχρεώσεις σας.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα για τους Ταύρους των δύο πρώτων ημερών, είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί τι ακριβώς μπορεί να συμβεί στα οικονομικά σας ή σε ότι έχει μεγαλύτερη αξία για εσάς. Αν και λατρεύετε την σταθερότητα και στην ζωή σας και στην οικονομική σας κατάσταση ετοιμαστείτε για μεταβολές στο εισόδημα σας.

Αυτό που μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε είναι να είστε πολύ προσεκτικοί με ό,τι σας ανήκει. Μην εφησυχάζετε γιατί κυκλοφορούν πολλοί εκεί έξω έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την αφηρημάδα ή την απροσεξία σας για να σας στερήσουν κάτι δικό σας. Αποφύγετε τώρα, να επενδύσετε χρήματα σε οποιαδήποτε επιχείρηση και μην εμπλέξετε την φιλία με οικονομικά ζητήματα. Αίτημα της περιόδου είναι να είμαστε έντιμοι στις συναλλαγές μας με τους άλλους ανθρώπους και να προσέχουμε ποιους εμπιστευόμαστε. Εσείς οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου αισθάνεστε πολύ δυνατοί και δυναμικοί για να πετύχετε ότι επιθυμείτε.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Η καθημερινότητα σας γίνεται πιο ενδιαφέρουσα αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 2ου δεκαημέρου, η υγεία σας είναι στα καλύτερα της ή αν είχατε προβλήματα με την υγεία σας στο παρελθόν βρίσκουν την λύση τους τώρα. Ενώ αυξάνεται ο όγκος δουλειάς με την οποία έχετε επιφορτιστεί, όμως εσείς περνάτε όμορφα με την συναναστροφή των συναδέλφων σας ή γιατί ασχολείστε με πολύ ενδιαφέροντα θέματα τα οποία σας ικανοποιούν.

Οι αλλαγές οι οποίες επιθυμείτε να γίνουν στην καθημερινότητα σας είναι αυτές οι οποίες θα σας εξασφαλίσουν σταθερότητα και ασφάλεια στο εργασιακό σας περιβάλλον ή στην προσωπική σας ζωή. Αυτό τον καιρό νιώθετε ικανοποιημένοι αφού πάνε πολύ καλά οι επαγγελματικές σας σχέσεις, και συγχρόνως αυξάνεται η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα σας. Όσοι από σας δεν έχετε εργασία, αυτό τον μήνα μπορεί να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική συνεργασία. Το ενδιαφέρον σας επίσης στρέφεται στην υγεία και στην βελτίωση των διατροφικών σας συνηθειών. Εσείς οι Δίδυμοι των τελευταίων ημερών ίσως σας αναστατώσει η αντιδραστική στάση του/της ερωτικού σας συντρόφου ή αν έχετε παιδιά, του παιδιού σας.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Δίδυμοι των δύο πρώτων ημερών αλλά και όλοι εσείς του 1ου δεκαημέρου, σε πείσμα των καιρών, παραμένετε αισιόδοξοι και χαρούμενοι και πολύ καλά κάνετε. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται αρκετά. Μην αμελήσετε να συμπεριλάβετε σας σχέδια σας και το ταίρι σας, σκεφτείτε πως οι δικές σας ανάγκες μπορούν να δέσουν αρμονικά με τις επιθυμίες των άλλων. Επιπόλαιες ενέργειες ή λάθη μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη σχέση σας αλλά και στην δημόσια εικόνα σας. Είναι η περίοδος κατά την διάρκεια της οποίας θα κληθείτε να ολοκληρώσετε τυχόν εκκρεμότητες από το παρελθόν.

Παραμείνετε έντιμοι και δίκαιοι με τους άλλους, αλλά μην εμπιστεύεστε άκριτα τους πάντες. Απογοητευτική είναι η κατάσταση στην καριέρα σας αυτό το διάστημα. Ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση, ειλικρίνεια και εντιμότητα στις συναλλαγές σας και όλα θα πάνε καλά. Είστε ευάλωτοι αυτή την περίοδο στις αλλεργίες και στις ιώσεις γι αυτό φροντίστε να προστατευτείτε.

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Βρίσκεστε σε μία περίοδο αποφόρτισης των πιέσεων που τον τελευταίο καιρό σας ταλαιπώρησαν, ιδιαίτερα εσείς οι Καρκίνοι του 2ου δεκαημέρου. Υπάρχουν άνθρωποι που ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους άλλους είναι απότομος, δηκτικός και αγενής κι εσείς, τις περισσότερες φορές, καταπίνετε τον θυμό σας και ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους και να βάζουμε όρια στους άλλους όταν αυτοί τα ξεπερνούν.

Τα άστρα τώρα σας βοηθούν, να αδειάσετε την ψυχή σας από αρνητικά συναισθήματα, θυμό, φόβο, πόνο, εκδηλώνοντας την δυσαρέσκεια σας σ’ εκείνους που σας τα προκαλούν, να επαναπροσδιορίσετε τα όρια σας και να κάνετε μια καινούργια αρχή προσπαθώντας να απαλλαγείτε από εκείνα τα συναισθήματα τα οποία σας κρατούσαν κρυφά, βασανιστικά δέσμιους σε αρνητικές καταστάσεις. Μετά απ’ αυτή την διεργασία θα καταφέρετε να ανοίξετε νέες διόδους επικοινωνίας και ανταλλαγής τρυφερών συναισθημάτων με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Για τους ελεύθερους Καρκίνους μια καινούργια ερωτική γνωριμία θα σας ανανεώσει και θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να ονειρεύεστε ξανά και να ελπίζετε για ένα πιο όμορφο μέλλον. Εσείς οι Καρκίνοι των τελευταίων ημερών, διατηρήστε την ψυχραιμία σας γιατί οι εντάσεις μπορεί να φέρουν ρήξη στις σχέσεις με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου ιδιαίτερα εσείς οι Καρκίνοι των πρώτων ημερών, φροντίστε την άμυνα του οργανισμού σας γιατί αυτή την περίοδο γίνεστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, λοιμώξεις, ιώσεις και κρυολογήματα. Τώρα, περνάτε θαυμάσια και μόνοι σας, μακριά από την φασαρία, τις κοινωνικές υποχρεώσεις και τις κουραστικές απασχολήσεις. Είναι μια περίοδος κατά διάρκεια της οποίας επανεξετάζετε τα πεπραγμένα, απελευθερώνεστε από βάρη και πιέσεις και επαναφορτίζετε τις “μπαταρίες” σας σε πνευματικό και σωματικό επίπεδο. Κάποιου είδους ενδοσκόπηση βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και μια επιθυμία για να βρείτε ψυχική ηρεμία, σας ωθεί να αποσυρθείτε από την κοινωνική ζωή. Τίποτα δεν μένει κρυφό αυτή την περίοδο και ξεκαθαρίσουν πολλά περίεργα τα οποία δεν μπορούσατε να εξηγήσετε.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Είστε υπερβολικά αγχωμένοι και πιεσμένοι από την καθημερινότητα και την εργασία σας αρκετό καιρό τώρα, ιδιαίτερα εσείς οι Λέοντες του 2ου δεκαημέρου. Πολλές οι δυσκολίες και οι λύσεις των προβλημάτων δεν είναι πάντα στο δικό σας χέρι. Έτσι λοιπόν αναζητάτε την ασφάλεια του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και του σπιτιού σας. Αισθάνεστε την ανάγκη να μιλήσετε γι αυτά που σας στεναχωρούν και να μοιραστείτε με τα οικεία σας πρόσωπα τις ανησυχίες και τους φόβους σας.

Θα πρέπει να κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν να ανασύρετε τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα και τους ανέκφραστους φόβους σας οι οποίοι σας κρατούν δέσμιους με αποτέλεσμα να μεταφέρετε την αρνητική αυτή κατάσταση στην οικογένεια σας. Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε την συμπάθεια και την βοήθεια των αγαπημένων σας για να τ’ αφήσετε όλα αυτά που σας πλήγωσαν πίσω σας και να ανοίξετε νέους δρόμους και νέες προοπτικές στην ζωή σας. Παράλληλα θα αυξηθεί η επιθυμία σας να μείνετε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα ενδιαφερθείτε επίσης για εκκρεμότητες ή εργασίες που χρειάζεται το σπίτι ή για κάποια κληρονομικά ζητήματα.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Λέοντες των πρώτων ημερών, δυνατή είναι η ανάγκη σας για κοινωνικές επαφές με ανθρώπους με τους οποίους έχετε μια οικειότητα. Ευκαιρίες πολλές για να βγείτε έξω, να έρθετε σε επαφή με φίλους, να αναπτύξετε νέα ενδιαφέροντα, να ανταλλάξετε ιδέες, να πληροφορηθείτε, να μεταδώσετε πληροφορίες και γενικά να επικοινωνήσετε με άλλα άτομα.

Στις επαφές και στις συναλλαγές σας με τους άλλους ανθρώπους, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, αισθάνεστε ότι δεν στηρίζουν τα σχέδια σας. Όμως ούτε εσείς οι ίδιοι δεν είστε σίγουροι σε τι ακριβώς στοχεύετε, αμφιταλαντεύεστε και δυσκολεύεστε να αποφασίσετε πια θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση για να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να πραγματοποιήσετε τα σχέδια σας. Ψυχραιμία και υπομονή και θα βρείτε μόνοι σας τις λύσεις. Αποφύγετε να επενδύσετε χρήματα αυτή την περίοδο και μην περιμένετε οικονομική υποστήριξη από άλλους, διότι θέλουν αλλά δεν μπορούν να σας βοηθήσουν.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Ο τρόπος επικοινωνίας σας με τους άλλους θα βασίζεται στα συναισθήματα αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 2ου δεκαημέρου. Αν καταφέρετε να κρατήσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας συνειδητά και να μην χάσετε την αντικειμενικότητα σας τότε θα έχετε κάνει το σωστό. Βγαίνουν στην επιφάνεια αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα τα οποία έχετε κρατήσει πάρα πολύ καιρό στην ψυχή σας για ανθρώπους οι οποίοι σας έχουν πληγώσει με τα λόγια ή τις πράξεις τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι λυτρωτικό να λέτε ανοιχτά αυτά που σας ενοχλούν και να βάζετε όρια στους ανθρώπους που δεν σας σέβονται. Όμως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που θα το κάνετε αυτό για να μην επαναλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές. Να είστε ειλικρινείς και έντιμοι με τους συνομιλητές σας και να έχετε ως γνώμονα ότι είναι πολύ σημαντικό για εσάς να διατηρήσετε τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια σας. Με ευγενικό τρόπο να τους δώσετε να καταλάβουν ότι δεν είστε διατεθειμένοι να γίνετε ο σάκος του μποξ όπου ο κάθε ένας μπορεί να εκτονώνει τις εντάσεις του. Τώρα είναι μεγάλη ευκαιρία να κάνετε την αρχή.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου ιδιαίτερα εσείς οι Παρθένοι των πρώτων ημερών, έρχεστε αντιμέτωποι με τα λάθη, τις παραλήψεις, την αφηρημάδα ή την υπερβολική εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε κάποιο άτομο που δεν την άξιζε. Τώρα έρχεστε αντιμέτωποι με την αλήθεια, τίποτα δεν μένει κρυφό, όλα φανερώνονται. Άνθρωπο, τον οποίο εμπιστευόσαστε απόλυτα μπορεί να αποδειχτεί ότι πρόδιδε την εμπιστοσύνη σας. Μετά απ’ αυτή την αποκάλυψη, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Η εμπιστοσύνη θα έχει χαθεί και η καχυποψία θα είναι διάχυτη στη σχέση σας. Κάποιες φορές τείνουμε να υπερεκτιμούμε τους άλλους ή τις δικές μας δυνατότητες αλλά και να περιμένουμε από τους άλλους, περισσότερα απ’ αυτά που μπορούν.

Αίτημα της περιόδου είναι να παραμείνετε εσείς ειλικρινείς και έντιμοι στις συναλλαγές σας με τους ανθρώπους αλλά και να μην εμπιστεύεστε άκριτα τον καθένα. Με τον ανάδρομο Ερμή μετά τις 17/11 ετοιμαστείτε να δεχτείτε την επιστροφή ανθρώπου που για διάφορους λόγους είχατε απομακρυνθεί ιδιαίτερα οι Παρθένοι του 1ου δεκαημέρου.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθείτε αυτό το διάστημα είναι το εισόδημα σας ή ότι για εσάς είναι πολύτιμο στην ζωή σας, ιδιαίτερα για τους Ζυγούς του 2ου δεκαημέρου. Μπορεί ξεκινάτε ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο ή αλλάζει η πηγή των εισοδημάτων σας. Θα βρείτε πάντως τον τρόπο για να αυξήσετε αλλά και να σταθεροποιήσετε τα εισοδήματα σας. Για να ωφεληθείτε από την εύνοια των ημερών και να νιώθετε ασφαλείς, πάντα να ελέγχετε τις δαπάνες σας και να αποφεύγετε τα περιττά έξοδα.

Αυτό που θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε ασφαλείς είναι, να έχετε πάντα ένα ποσόν στην άκρη για κάθε ενδεχόμενο και να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία στην ζωή μας, δεν αγοράζεται ούτε έχει τιμή. Εσείς οι Ζυγοί των τελευταίων ημερών ίσως αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα με τον γάμο ή την σχέση σας ή μια επαγγελματική συνεργασία. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και δεχτείτε τις αλλαγές όπως έρχονται γιατί ότι είναι να γίνει δεν μπορείτε να το αποτρέψετε.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα οι Ζυγοί των πρώτων ημερών, θα αισθανθείτε έντονη την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινή ρουτίνα και το βαρετό πρόγραμμα το οποίο ακολουθείτε τόσο καιρό. Έχετε μια διάθεση για διάβασμα, γράψιμο, ταξίδια που διευρύνουν τους ορίζοντες σας και εξάπτουν την φαντασία σας και επικοινωνία με άλλους ανθρώπους. Χρειάζεστε κάτι διαφορετικό, που σας φέρνει σε επαφή με πολύ κόσμο. Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις αλλά και τα καθημερινά σας καθήκοντα, δύσκολα θα σας επιτρέψουν να κάνετε αυτό το ταξίδι που ονειρεύεστε. Αποφύγετε κάθε είδους σχόλιο και μην εμπλακείτε σε κουτσομπολιά με ή για συναδέλφους και εργοδότες γιατί θα παραποιηθούν και θα βρεθείτε μπλεγμένοι.

Αυτή την εποχή δεν θα πρέπει να αμελείτε την υγεία σας. Αποφύγετε τον πολύ κόσμο διότι οι ιώσεις είναι σε έξαρση. Εσείς οι Ζυγοί του 1ου δεκαημέρου, οι οικογενειακές δυσκολίες είναι αρκετές και γι αυτό μειώνετε λίγο την κοινωνικότητα σας και επικοινωνία με τους ανθρώπους γύρω σας, κρατάτε για τον εαυτό σας αυτά που σκέπτεστε και σχεδιάζετε. Όμως μια συνάντηση απ’ τα παλιά θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα.

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Μήνας γενεθλίων σας ο Νοέμβριος για τους περισσότερους Σκορπιούς, χρόνια σας πολλά λοιπόν και να περάσετε μια υπέροχη, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά. Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου, μια καινούργια χρονιά ξεκινά για εσάς, με νέες προκλήσεις. Αυτό το διάστημα η υπερηφάνεια σας και η τάση σας να προβάλλετε τον εαυτό σας είναι περισσότερο ανεπτυγμένα. Αυξάνεται λίγο παραπάνω η εξωστρέφεια σας και κάνετε καλή εντύπωση στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή μαζί σας.

Τώρα που νιώθετε γεμάτοι ενέργεια, είναι μια καλή αρχή για να εκφράσετε με μεγαλύτερη άνεση τα συναισθήματα σας στους ανθρώπους που σας αγαπούν και εμπιστεύεστε. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, εκφράστε τα συναισθήματα σας και οι σχέσεις σας με τους ανθρώπους του κοντινού σας περιβάλλοντος θα γίνουν ακόμα πιο όμορφες. Εσείς οι Σκορπιοί των τελευταίων ημερών να είστε προσεκτικοί με τις ερωτικές σας σχέσεις, διότι αν εμπλακείτε σε παράνομους έρωτες μπορεί να διαλύσετε μια πολύ σημαντική σχέση.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, αυξημένο θα είναι το ενδιαφέρον σας, για θέματα οικονομικά που σχετίζονται με τράπεζες, δημόσια ταμεία, κληρονομικά ζητήματα ή κοινά χρήματα με τρίτους, ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς των πρώτων ημερών. Μπορεί αυτή την δύσκολη εποχή να είναι το ζητούμενο σας η σταθερότητα και η ασφάλεια όμως δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για τίποτα. Γι αυτό δεν ενδείκνυται να αφήνετε οικονομικές εκκρεμότητες, επίσης να είστε πολύ προσεκτικοί στην διαχείριση των εισοδημάτων σας.

Αυτό τον μήνα ίσως συνειδητοποιήσετε ότι οι εξιδανικεύσεις αφήνουν μια αίσθηση απογοήτευσης όταν έρχεται η πραγματικότητα να φανερώσει την πραγματική εικόνα του γεγονότος ή του προσώπου το οποίο θεοποιήθηκε. Γι αυτό επιβάλλεται να παραμείνετε ρεαλιστές και να μην εμπιστεύεστε τους πάντες και τα πάντα. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο αυτό για εσάς. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, οι έρωτες δεν ευνοούνται αλλά ούτε και τα τυχερά παιχνίδια. Εσείς οι Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου ίσως να ωφεληθείτε από επιστροφή χρημάτων είτε από δανεικά είτε από δημόσιο ταμείο. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να έχετε απώλειες από κακή, απρόσεκτη διαχείριση ή κλοπή.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Αυτό το διάστημα νιώθετε ότι η απομόνωση είναι ότι καλύτερο για εσάς, αφού έτσι σας δίδεται η δυνατότητα να ξεκουραστείτε, ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου. Η προστασία της υγείας σας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα σας. Κούραση, άγχος, θυμός και κάποιες περίεργες φοβίες, μπορεί βγαίνουν αυτό τον καιρό και το μόνο που αναζητάτε είναι, να αποφορτιστείτε από τα όποια αρνητικά συναισθήματα έχουν συσσωρευτεί στην ψυχή σας.

Παραμείνετε έντιμοι και συνεπείς στις πεποιθήσεις σας για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχει κάτι αρνητικό να σας προσάψουν και βρεθείτε εκτεθειμένοι. Όμως μην πάτε στο άλλο άκρο και πιστέψετε ότι γίνονται μυστικές συνωμοσίες σε βάρος σας από υποτιθέμενους εχθρούς. Για εσάς τους Τοξότες των τελευταίων ημερών, αισθάνεστε την ανάγκη να σπάσετε την μονοτονία, να περάσετε όμορφα, να διασκεδάσετε και να φλερτάρετε  απολαμβάνοντας την ελευθερία σας. Ο έρωτας αυτή την περίοδο μπορεί να είναι συναρπαστικός όμως δεν φαίνεται να υπόσχεται διάρκεια.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου εσείς οι Τοξότες των πρώτων ημερών, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται σε μια συνεργασία ή στον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεστε την ζωή σας. Ίσως να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την υγεία ή την επαγγελματική του προοπτική και χρειάζεται την βοήθεια και την στήριξη σας. Επιβάλλεται τώρα να δώσετε προσοχή στις ανάγκες του ανθρώπου αυτού και να προσπαθήσετε να βοηθήσετε.

Με τον Δία στο ζώδιο σας, σηματοδοτείται η αρχή μιας περιόδου καλής τύχης, ευκαιριών και ανάπτυξης. Όμως τώρα, αυτό το μικρό διάστημα θα πρέπει να γίνετε πιο επιφυλακτικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Δεν είναι όλοι καλοί, κάποιοι μπορεί να σας απογοητεύσουν ή να εκμεταλλευτούν την γενναιοδωρία, την ανεκτικότητα και την αισιόδοξη στάση σας και να σας ζημιώσουν. Ακόμα και τα προτερήματα όταν γίνονται υπέρμετρα μπορούν να βλάψουν τα συμφέροντα του ανθρώπου. Κι εσείς όμως, όλοι οι Τοξότες του 1ου δεκαημέρου θα ήταν φρόνιμο να παραμείνετε ξεκάθαροι και ειλικρινείς με τους ανθρώπους, για να μην δημιουργηθούν λάθη και παρεξηγήσεις.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Το ενδιαφέρον σας επικεντρώνεται στις επαφές σας με άλλους ανθρώπους, φίλους ή ομάδες σε κοινωνικό ή και επαγγελματικό επίπεδο, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου. Είναι κατάλληλη η περίοδος αυτή για μια γόνιμη επαφή και ενίσχυση των δεσμών σας με τους άλλους στο πλαίσιο της ομαδικής δραστηριότητας. Η φιλία είναι πολύ σημαντική για σας, τους καλούς φίλους τους αισθάνεστε σαν οικογένεια σας. Τούτη την εποχή θα βελτιωθούν ακόμα πιο πολύ οι σχέσεις σας με κάποιους απ’ αυτούς και θα περνάτε αρκετό χρόνο μαζί τους απολαμβάνοντας την συντροφιά τους.

Τώρα είστε λίγο περισσότερο κοινωνικοί και φιλικοί και υπάρχει η τάση να διευρύνετε τον κύκλο γνωριμιών σας ή να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή σύλλογο για έναν κοινό σκοπό. Οι φίλοι υποστηρίζουν σταθερά τις επιλογές και τα σχέδια σας. Όμως εσείς είστε λίγο επιφυλακτικοί μαζί τους, γιατί στο παρελθόν πληγωθήκατε από κάποια φιλία και τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό. Η ανάγκη σας να αφήσετε πίσω ότι σας πονά, σας ωθεί να εκφράσετε αυτά που κρατάτε μέσα σας τόσο καιρό και να ξεκαθαρίσετε με ποιους φίλους θα συνεχίσετε. Πολλά όνειρα και σχέδια για το μέλλον είναι σε εξέλιξη και οι προσδοκίες σας για την επιτυχία τους είναι μεγάλες.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου ιδιαίτερα εσείς οι Αιγόκεροι των πρώτων ημερών, συγκεντρώνετε όλες σας τις προσπάθειες στις καθημερινές σας ανάγκες και στην εργασία σας. Δεν υπάρχει πια εργασιακή σταθερότητα κάτι που σας είναι απαραίτητο για να μπορέσετε να δημιουργήσετε προοπτικές ανόδου και να νιώσετε ασφαλείς. Καλό θα ήταν να μην ενδίδετε σε προκλήσεις για σχόλια που αφορούν άλλους γιατί κάποιοι ενεργούν πίσω από την πλάτη σας και αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στη εργασία σας. Γι αυτό προσοχή με ποιους μιλάτε και τι λέτε μαζί τους.

Η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση όμως θα πρέπει να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο για την ανάπαυση σας και την αποφόρτιση των εντάσεων, επίσης θα πρέπει ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας για να αποφύγετε τις εποχιακές ιώσεις. Ένα πρόσωπο από τα παλιά επιστρέφει στην ζωή σας. Επίσης εσείς οι Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών προβληματίζεστε με την επαναστατική συμπεριφορά ενός προσώπου με το οποίο σχετίζεστε μαζί του σε φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Είναι μια καλή στιγμή για να επινοήσετε νέα επαγγελματικά σχέδια τα οποία θα σας βοηθήσουν να θέσετε καινούργιους επαγγελματικούς στόχους, ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου. Το διάστημα αυτό, η υπερηφάνεια και η τάση να προβάλλετε τον εαυτό σας είναι περισσότερο ανεπτυγμένα. Συγχρόνως υπάρχει και η συνειδητοποίηση ότι για να επιτευχθούν οι φιλοδοξίες σας και να καταξιωθείτε κοινωνικά, εξαρτάται από τα προσόντα, την ποιότητα του χαρακτήρα σας και την δουλειά σας.

Έχετε την δύναμη να επιδείξετε τις ικανότητες και τα ταλέντα σας τα οποία θα σας προβάλλουν ως επαγγελματίες για να κατακτήσετε την κοινωνική θέση που σας αξίζει.  Είναι σίγουρο, ότι αν βάλετε ένα στόχο στη ζωή σας, θα τον πετύχετε όμως αυτή την περίοδο νιώθετε ότι έχετε εγκλωβιστεί από εξωγενείς παράγοντες τους οποίους δεν είναι στο χέρι σας να τους υπερβείτε. Νιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα φιλικά, αισιόδοξα και γενναιόδωρα, να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα σχέδια σας και να περνάτε όμορφες στιγμές μαζί.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, ιδιαίτερα οι Υδροχόοι των πρώτων ημερών, δεν αντέχετε καθόλου την μοναξιά, θέλετε να διασκεδάζετε, να συναλλάσσεστε, να επικοινωνείτε με άλλους ανθρώπους και να ταξιδεύετε. Ο φιλικός σας κύκλος διευρύνεται σημαντικά και οι ευκαιρίες αμέτρητες για να πραγματοποιήσετε τα σχέδια σας. Αισθάνεστε την ανάγκη να απελευθερώσετε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και να ζήσετε στιγμές ξέγνοιαστες. Η φιλία, το φλερτ, ο έρωτας, η αγάπη, τα παιδιά, η διασκέδαση και ότι σας δίνει χαρά, είναι θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας.

Όμως η υπερβολική γενναιοδωρία, ανεκτικότητα και αισιόδοξη στάση, δεν φέρνουν καλά αποτελέσματα και μπορεί να ζημιωθείτε. Είναι δύσκολο να διακρίνετε τους έντιμους και ειλικρινείς ανθρώπους από αυτούς που θέλουν να σας εκμεταλλευτούν για το δικό τους όφελος. Μην εμπιστεύεστε λοιπόν ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζετε πολύ καλά από το παρελθόν διότι μπορεί να αποδειχτούν επιζήμιοι. Καινούργιοι έρωτες και τυχερά παιχνίδια δεν ευνοούνται.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Αισθάνεστε ότι πλήττετε και θα αναζητήσετε τρόπους για να ξεφύγετε από την ρουτίνα σας, ιδιαίτερα οι Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου. Ίσως ξεκινήσετε κάποιες δραστηριότητες οι οποίες ακονίζουν το μυαλό και διευρύνουν τους ορίζοντες πχ. να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο το οποίο θα εξάψει την φαντασία σας, να προγραμματίσετε ένα μακρινό ταξίδι ή να ξεκινήσετε ανώτερες σπουδές στον τομέα των ενδιαφερόντων σας. Αυτή την περίοδο, επιθυμείτε να ξεχάσετε τα όποια προβλήματα σας και ότι έχει σχέση με καθήκοντα και υποχρεώσεις.

Έχετε ανάγκη από ψυχαγωγία και θα κάνετε ότι είναι δυνατόν για να περάσετε όμορφα. Επιλέγετε παρέες ή χόμπι τα οποία σας κάνουν χαρούμενους. Είστε δραστήριοι όχι μόνο στο νου αλλά και στο σώμα. Τίποτα τώρα δεν σας κρατά μέσα στο σπίτι, έξω είναι πιο όμορφα γιατί μπορείτε να έρθετε σε επαφή με κόσμο, να αναπτύξετε καινούργια ενδιαφέροντα, να ανταλλάξετε ιδέες, να πληροφορηθείτε, να μεταδώσετε πληροφορίες.

Μια καλή ευκαιρία για να ζήσετε όλες αυτές τις συγκινήσεις που έχετε ανάγκη, είναι να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι σε μια χώρα την οποία δεν έχετε επισκεφτεί ξανά στο παρελθόν, να γνωρίσετε άλλους πολιτισμούς και ανθρώπους. Αισθάνεστε την ανάγκη, αυτή την περίοδο να ψάχνετε σε βάθος, την αλήθεια των πραγμάτων. Δεν επαναπαύεστε με τις φήμες, ούτε με απλές πληροφορίες, αλλά το ψάχνετε πολύ και ιδιαίτερα αν κάποιο θέμα είναι ζωτικής σημασίας για σας.

Μετά τις 23 Νοεμβρίου, Ιχθείς των πρώτων ημερών, νιώθετε επιτακτική την ανάγκη να μείνετε στο σπίτι σας περισσότερο χρόνο απ’ αυτό που συνηθίζετε ή ολοκληρώνετε μια εργασία στο σπίτι ή μια ανακαίνιση, μια επέκταση ή μια αλλαγή διακόσμησης. Προσπαθήστε να εκτονώσετε το άγχος που νιώθετε τώρα, στο διάβασμα, το γράψιμο και την ήρεμη επικοινωνία με τους ανθρώπους της οικογένειας σας. Μπορείτε να προσκαλέσετε κόσμο μόνο και μόνο για να έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάτε, να ανταλλάξετε ιδέες, να μελετήσετε, να πληροφορηθείτε και να μοιραστείτε μαζί τους, τους προβληματισμούς σας.

Αυτό το διάστημα μπορεί να βρίσκεστε σε σύγχυση, έχετε την τάση να μεγαλοποιείτε γεγονότα και καταστάσεις, αισθάνεστε αδικημένοι, πληγωμένοι. Θα πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι, ειλικρινείς και ξεκάθαροι με τους ανθρώπους της οικογένειας σας διότι μπορεί να χαλάσει η όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα χωρίς ουσιαστικό λόγο. Με ήρεμο και ευγενικό τρόπο μπορείτε να πείτε αυτά που σας ενοχλούν και έτσι θα γίνετε περισσότερο κατανοητοί.

Μην εφησυχάζετε καθόλου, να είστε πάντα σε επιφυλακή, να ασφαλίζετε πολύ καλά το σπίτι σας και να προστατεύετε ότι σας ανήκει, γιατί οι μέρες αυτές είναι ύποπτες και οι ευκαιρίες πολλές για τους επίδοξους διαρρήκτες και κλέφτες

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments