0 0 votes
Article Rating

Ιανουάριος και μια καινούργια χρονιά ανατέλλει! Χαρούμενο, δημιουργικό 2019, γεμάτο όνειρα, αγάπη και προκλήσεις, με όμορφες και ξεχωριστές στιγμές. Χρώματα, ήχοι και μουσικές να ομορφαίνουν την κάθε μας στιγμή! Ο νέος χρόνος ξεκινά με τις δύο πρώτες εκλείψεις από τις πέντε που θα γίνουν αυτή την χρονιά. Ας αντιμετωπίσουμε όλες τις μικρές και μεγάλες προκλήσεις με την ελπίδα και την πίστη για ένα αύριο γεμάτο χαμόγελα.

Τον μήνα αυτό ο Ποσειδώνας παίζει “πονηρά” με τον Δία και στις 21/1 και με την Αφροδίτη.  Βέβαια η ανωριμότητα, η αστάθεια, η ανευθυνότητα, η επιπολαιότητα, και η ανηθικότητα, κάποια στιγμή θα “πληρωθούν” και η απογοήτευση είναι δεδομένη.

Ο Ερμής, ο Ήλιος, ο Κρόνος, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και ο Άρης από τον Κριό, ανταγωνίζονται για μια θέση με δύναμη και εξουσία. Αυτή την περίοδο οι φιλοδοξίες είναι ισχυρές και παίζονται σκληρά παιχνίδια εξουσίας. Βέβαια αυτά τα “παιχνίδια” δεν είναι ορατά στον καθένα, γίνονται υπόγεια, ύπουλα και στα κρυφά.

Ποιοι τελικά αποκτούν μεγαλύτερη δύναμη και πως θα την διαχειριστούν; Η πολυαστρία στον Αιγόκερω, μου φέρνει στο μυαλό την παροιμία: Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Βέβαια όταν ο αγώνας είναι σκληρός και με κάποια κτυπήματα κάτω απ’ την μέση, χάνονται και μερικά βουβάλια.

Οι δυο σημαντικές εκλείψεις του Ιανουαρίου. Διαβάστε εδω

 

Τι θα φέρει ο Ιανουάριος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα, μπορεί να μην έχει καμία αξία επειδή κάποιοι από τους προσωπικούς σας πλανήτες είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο σας (ζώδιο) και να προκληθούν αλλαγές στην συμπεριφορά και στην διάθεση σας ή να έρθει ένα γεγονός το οποίο περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον γνωρίζετε). 

 

Κριός  21/3 – 20/4     

Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά και όλο το ενδιαφέρον σας στρέφεται στα κοινωνικά και επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου. Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε οποιαδήποτε πρόσκληση για κοινωνική εκδήλωση. Στον κοινωνικό σας κύκλο ή στο επάγγελμα σας, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να προβληθείτε. Η περίοδος αυτή ενδείκνυται για να αφήσετε πίσω σας τις όποιες δυσκολίες του παρελθόντος και να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, να επινοήσετε καινούργια επαγγελματικά σχέδια ή να πάρετε επιτέλους την προαγωγή που τόσο καιρό περιμένετε. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι για να γίνει αυτό εφικτό, δεν πρέπει να κινηθείτε παρορμητικά. Χρειάζεται υπομονή και αφού έχετε εργαστεί σκληρά, να είστε σίγουροι ότι η εμπειρία και οι ικανότητες σας θα εκτιμηθούν ανάλογα. Είναι ένα διάστημα που δοκιμάζεται πάλι η υπομονή σας, είναι ανάγκη όμως να κοντρολάρετε τις αντιδράσεις σας και τον παρορμητισμό σας. Μπορεί να αισθάνεστε ασφυκτικά από την πίεση που δέχεστε όμως με κάθε τρόπο αποφύγετε να ανταγωνιστείτε τον οποιοδήποτε είτε στις προσωπικές είτε στις επαγγελματικές σας σχέσεις. Αφήστε τον χρόνο να δουλέψει για σας.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Κριοί των πρώτων ημερών, απολαύστε αυτή την περίοδο της ζωής σας με όση διάθεση διαθέτετε. Μπορεί οι εκλείψεις να φέρνουν απώλειες αλλά αυτή έκλειψη φέρνει για εσάς απώλεια σε ότι σας ταλαιπωρούσε και σας δημιουργούσε προβλήματα. Αυτή την περίοδο, τα παιδιά ή τα ερωτικά σας, θα έχουν το πρώτο ρόλο στην ζωή σας. Ο παλιός τρόπος διασκέδασης τον οποίο είχατε υιοθετήσει στο παρελθόν μπορεί να μην σας ικανοποιεί πια και θα αποκτήσετε άλλα ενδιαφέροντα τα οποία θα σας προσφέρουν περισσότερη χαρά. Εσείς οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου, ένα μακρινό ταξίδι θα σας ενθουσιάσει και θα σας αναζωογονήσει. Προσέξτε μην εμπλακείτε τώρα με την δικαιοσύνη γιατί θα δυσκολευτείτε πολύ να απεμπλακείτε. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να πάρετε μέρος στα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται αυτή την περίοδο στον επαγγελματικό στίβο. Αφήστε τον χρόνο να δείξει ποιος πραγματικά αξίζει.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Σκέπτεστε να ξεκινήσετε κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει μελλοντικά να πετύχετε τους στόχους σας, θα σας καταξιώσει και θα ανυψώσει το πνευματικό σας επίπεδο είτε αυτό είναι σπουδές είτε μεταπτυχιακό είτε μια ξένη γλώσσα, ιδιαίτερα για τους Ταύρους του 2ου δεκαημέρου. Γενικά ο στόχος σας είναι να εμπλουτίσετε το βιογραφικό σας για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Συνειδητοποιείτε βέβαια ότι για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά. Κάποιοι από σας νιώθετε την επιθυμία να πραγματοποιήσετε ένα μακρινό ταξίδι αναψυχής αλλά και να γνωρίσετε και να μελετήσετε άλλους πολιτισμούς και κάποιοι άλλοι αποφασίζετε να παραμείνετε στο εξωτερικό μόνιμα και να κάνετε καριέρα εκεί. Δεν είναι βέβαια ενδεδειγμένο να πάρετε αποφάσεις ζωής εν θερμώ αλλά μετά από σοβαρή και ψύχραιμη σκέψη. Ο χρόνος θα σας βοηθήσει να πάρετε τις σωστές αποφάσεις. Επίσης νοιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα που η επικοινωνία μαζί τους σας βοηθά να μαθαίνετε καινούργια πράγματα και διευρύνει το επίπεδο γνώσεων σας. Δώστε μεγαλύτερη προσοχή σ’ αυτά που λέγονται ή γίνονται πίσω από την πλάτη σας.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Ταύροι των πρώτων ημερών, ένας τομέας ο οποίος θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας, είναι ο τομέας του σπιτιού και της οικογένειας. Αρέσκεστε να βρίσκεστε σε μεγαλύτερη επαφή με τους δικούς σας ανθρώπους οι οποίοι σας εκφράζουν τα δυνατά συναισθήματα τους και αυτό σας γεμίζει με δύναμη και χαρά. Βρίσκεστε σε μια περίοδο όπου ολοκληρώνετε ζητήματα που έχουν σχέση με το σπίτι ή την ακίνητη περιουσία σας. Ίσως ολοκληρώνετε μια ανακαίνιση, ή αλλάζετε την διακόσμηση του. Ίσως διακόπτετε την συγκατοίκηση με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες τις δικές σας και των προσώπων της οικογένειας σας. Περισσότερος χρόνος ξεκούρασης θα σας ανανεώσει και θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά με την οικογένεια σας. Αποφύγετε να εμπλέξετε τα ερωτικά με τα επαγγελματικά, αν το έχετε ήδη κάνει αυτό, να περιμένετε τώρα τις επιπτώσεις.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Είναι μια καλή ευκαιρία τώρα ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 2ου δεκαημέρου, να βάλετε μία τάξη στα οικονομικά σας ζητήματα. Οικονομικά ζητήματα που έχουν σχέση με τρίτους, δηλαδή το εισόδημα του/ης συντρόφου, του συνεταίρου, τις τράπεζες ή τα κρατικά ταμεία. Θα χρειαστεί να τακτοποιήσετε τους λογαριασμούς σας ή να ξεκαθαρίσετε ένα κληρονομικό ζήτημα αλλά και όποια οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει. Αυτή είναι μια πολύ καλή περίοδος για να ασχοληθείτε και να λύσετε αυτά τα θέματα με τον καλύτερο τρόπο γιατί θα τα αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα και σχέδιο. Τελειώστε με τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις σας και αποφύγετε να δανείσετε χρήματα ή να πάρετε καινούργιο δάνειο. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να φροντίσετε να προστατέψετε ότι είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο για σας, είτε αυτό είναι πρόσωπο είτε αντικείμενο είτε χρήματα και μην εμπιστεύεστε ανθρώπους που μπορεί γνωρίσατε πρόσφατα και δεν είστε σίγουροι για την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Ιδανική περίοδος για ψυχανάλυση, αν την χρειάζεστε.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Δίδυμοι των πρώτων ημερών, επικοινωνείτε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων αλλά και σε προσωπικές επαφές με τα αδέλφια, τους συγγενείς και τους κοντινούς σας ανθρώπους. Έχετε ανάγκη να βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με τον έξω κόσμο, να συναντάτε αγαπημένους ανθρώπους, να διασκεδάζετε, ακόμα και να φλερτάρετε. Στην επικοινωνία σας με τους συγγενείς και τους φίλους υπάρχει πολύ συναίσθημα και μια ανάγκη να αγκαλιάσετε εκείνους οι οποίοι σας έχουν ανάγκη. Οι σχέσεις σας μαζί τους γίνονται πιο οικογενειακές. Αν είχατε στο παρελθόν κάποιες διαφωνίες με κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο αυτή την περίοδο είναι πιθανό να διακόψετε επαφές μαζί του. Με την σκέψη σας ταξιδεύετε πίσω, σε περασμένες εμπειρίες, συνήθειες και έρωτες και μια νοσταλγία κατακλύζει την ψυχή σας. Έχετε επίσης να ολοκληρώσετε κάποιες εργασίες σπουδών ή νομικές εκκρεμότητες από το παρελθόν. Εσείς του 2ου δεκαημέρου να είστε προσεκτικοί με ποιους συναλλάσσεστε. Θα πρέπει να έχουν αποδείξει από το παρελθόν την ειλικρίνεια και την εντιμότητα τους για να τους εμπιστευτείτε. 

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Είναι πολύ σημαντική η περίοδος αυτή για εσάς, ιδιαίτερα για τους Καρκίνους του 2ου δεκαημέρου, γιατί παίρνετε σημαντικές αποφάσεις για την κοινή πορεία της σχέσης ζωής σας ή μια σοβαρή συνεργασία που θέλετε να ξεκινήσετε. Είναι η ώρα που αποφασίζετε να κάνετε μια νέα αρχή στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική σας ζωή. Υπάρχουν βέβαια κάποιες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει πρώτα να διευθετηθούν για να μπορέσετε προχωρήσετε στα επόμενα στάδια των σχεδίων σας. Οτιδήποτε είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, θα πρέπει να ζητάτε την γνώμη ειδικού για να αποφύγετε την ταλαιπωρία. Αν κάτι αφορά εσάς και τον/την σύντροφο σας, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι, τις αποφάσεις να τις παίρνετε από κοινού για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Η υπερβολική κοινωνικότητα της περιόδου αυτής, από την μια σας γεμίζει ζωντάνια, ενεργητικότητα κι ευχαρίστηση κι από την άλλη όμως σας εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά. Δεν φημίζεστε άλλωστε για την εξωστρέφεια σας. Γι αυτό φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο για ξεκούραση και ηρεμία.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Καρκίνοι των πρώτων ημερών, η πορεία της οικονομικής σας κατάστασης και η βελτίωση των εισοδημάτων σας είναι στις πρώτες προτεραιότητες σας αυτή την περίοδο για να αισθανθείτε ασφαλείς. Θα διεκδικήσετε με αποφασιστικότητα χρήματα που σας χρωστάνε αλλά προσοχή να αποφύγετε υπερβολές και αδιέξοδες κινήσεις στις συναλλαγές σας ή όταν κλείνετε συμφωνίες για να μην έχετε απώλειες. Αν μπορείτε κλείστε οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει από το παρελθόν. Αν το καταφέρετε, να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε να μην ενοχληθείτε ποτέ ξανά γι αυτό το θέμα. Το εισόδημά σας ίσως αυξηθεί από μια προσωρινή δουλειά ή από μια αγοραπωλησία. Επιπλέον ελέγξτε τις δαπάνες σας, καθώς έχετε τάση για υπερβολές, αγοράζετε ίσως ακριβά πράγματα τα οποία ενδεχομένως δεν σας είναι απαραίτητα αλλά στιγμιαία σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα. Εσείς οι Καρκίνοι του 2ου δεκαημέρου δώστε μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία σας και στην διατροφή σας, καθώς έχετε τελευταία την τάση να παίρνετε κιλά.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Μετά από την χαλάρωση και την ξεκούραση που προσφέρατε στον εαυτό σας στην περίοδο των εορτών, πέφτετε με όλες σας τις δυνάμεις στην δουλειά. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις πολλές και αρκετά απαιτητικές. Όμως εσείς αισθάνεστε απόλυτα ικανοποιημένοι, δυνατοί και ανανεωμένοι για να τα βγάλετε πέρα. Έχετε επινοήσει κάποια καινούργια σχέδια τα οποία θα σας βοηθήσουν να προβάλετε καλύτερα την δουλειά σας. Φιλοδοξείτε να καταξιωθείτε επαγγελματικά για τις ικανότητες, την εμπειρία, την εντιμότητα την υπομονή, και την σκληρή προσπάθεια που καταβάλετε για να είστε σωστοί στην εργασία σας. Να είστε σίγουροι ότι τα καινούργια σας σχέδια θα έχουν την επιτυχία που περιμένατε αφού η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε τα όποια θέματα παρουσιάζονται, η εντιμότητα σας και ο σεβασμός στους συναδέλφους, τους ανωτέρους ή τους πελάτες σας, θα εκτιμηθούν ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να λειτουργήσετε με φρόνηση και καλά μελετημένο σχέδιο. Η βιασύνη και οι παρορμητικές κινήσεις φέρνουν απώλειες και αποτυχίες.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Λέοντες των πρώτων ημερών, η έκλειψη της Σελήνης στο ζώδιο σας, σας αναγκάζει να επαναξιολογήσετε τον εαυτό σας, τις ανάγκες του και τις προτεραιότητές σας και να μελετήσετε τι πρέπει να κρατήσετε και τι πρέπει να ξεφορτωθείτε είτε αυτό είναι αντικείμενο είτε πρόσωπο. Επικεντρωθείτε τώρα στον εαυτό σας και στο πώς μπορείτε να δέσετε αρμονικά τις δικές σας ανάγκες με των άλλων. Επιθυμείτε περισσότερο ενδιαφέρον, ωστόσο δεν το έχετε και πολύ ανάγκη. Κερδίζετε την προσοχή που λαχταράτε, αλλά μην ξεχνάτε να σέβεστε και τις επιθυμίες των άλλων, σημαντικών ανθρώπων της ζωής σας. Με την έκλειψη αυτή, νιώθετε τα συναισθήματά σας πιο έντονα, με αποτέλεσμα να τα εξωτερικεύετε. Ανάλογα με τον τρόπο που θα τα εξωτερικεύσετε, θα έχετε θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα. Υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια με τους γύρω σας, οι οποίοι φαίνεται να σας αμφισβητούν. Αυτό όμως, θα μπορούσε να είναι απλά, μια δική σας εντύπωση, οφειλόμενη στον έντονο συναισθηματισμό σας. Δεδομένου ότι μία έκλειψη Σελήνης σχετίζεται με καταλήξεις, κορυφώσεις και τελειώματα, είναι μια καλή ευκαιρία τώρα, για να ολοκληρώσετε ότι έχει μείνει ημιτελές. Μπορείτε τώρα να κλείσετε όλες εκκρεμότητες σας. Εσείς οι Λέοντες του 2ου δεκαημέρου, βρίσκεστε σε μια πολύ όμορφη περίοδο της ζωής σας αλλά φροντίστε να μην χάσετε τις ευκαιρίες που σας δίδονται για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Η αυτοπεποίθηση, η δημιουργική σας διάθεση και η ανάγκη σας να περάσετε χρόνο με τον ερωτικό σας σύντροφο ή τα παιδιά σας, είναι αρκετά αυξημένη, ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 2ου δεκαημέρου. Κάποιοι από εσάς, φεύγετε από μία σχέση η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και σας κάνει δυστυχισμένους. Και κάποιοι άλλοι, θα κάνετε μια καινούργια γνωριμία, που στο πρόσωπο του ανθρώπου που θα γνωρίσετε, θα βρείτε την σοβαρότητα, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια την οποία αναζητάτε. Όσοι από σας είστε ήδη δεσμευμένοι και πιστεύετε ότι η σχέση σας έχει ωριμάσει θα πάρετε τις αποφάσεις σας. Αν αισθάνεστε έτοιμοι να επισημοποιήσετε την σχέση σας η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στις επιθυμίες σας και σας κάνει ευτυχισμένους, θα το προχωρήσετε. Για τους γονείς, ίσως αναλαμβάνετε μεγαλύτερες ευθύνες για τα παιδιά σας. Γενικά την περίοδο αυτή, κάθε δημιουργική δραστηριότητα σας θα έχει επιτυχία αφού, θα έχει την σφραγίδα της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας και του χρόνου που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η όποια προσπάθεια σας.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Παρθένοι των πρώτων ημερών, θα βρείτε τρόπο να μείνετε λίγο μόνοι για να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας καθώς θα απομακρύνετε εκείνους οι οποίοι σας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Οι δυσκολίες ξεπερνιούνται έτσι η ψυχολογική σας κατάσταση βελτιώνεται αρκετά και αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι και πιο χαρούμενοι στην απομόνωση που επιλέξατε. Πράγματα που κρατάτε κρυμμένα βαθιά μέσα σας, ακόμα κι από τον ίδιο σας τον εαυτό, ίσως τώρα βγουν στην επιφάνεια. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να έρθει σε επαφή με τις εσωτερικές του ανησυχίες επειδή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε και να τις θεραπεύσετε ευκολότερα. Με την απομόνωση και τη μοναχικότητα, σας δίδεται η δυνατότητα να ψάξετε βαθιά στην ψυχή σας αλλά και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας. Φροντίστε να κοιμηθείτε περισσότερες ώρες απ’ ότι συνηθίζατε μέχρι τώρα, να διακοσμήσετε το χώρο σας με ότι σας κάνει να νιώθετε ηρεμία και ευχαρίστηση. Αν δώσετε τη βοήθειά σας σε ανθρώπους που τη χρειάζονται αυτή την περίοδο μπορεί να αισθανθείτε πολύ καλύτερα.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Η οικογένεια, το σπίτι, ή η καριέρα του συντρόφου, μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας, την περίοδο αυτή, ιδιαίτερα για τους Ζυγούς του 2ου δεκαημέρου. Αναζητάτε την ξεκούραση και την ηρεμία στην ασφάλεια του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και του σπιτιού σας. Αισθάνεστε την ανάγκη να μοιραστείτε με τα οικεία σας πρόσωπα τις ανησυχίες σας και τους φόβους σας. Θα κάνετε με την σκέψη σας μια αναδρομή στο παρελθόν και στην παιδική σας ηλικία. Τότε που όλα ήταν πιο απλά και ανέμελα. Έχετε διάθεση να βάλετε τάξη  στο σπίτι σας αλλάζοντας συγχρόνως την διακόσμηση ή τη θέση στα έπιπλα. Αυτή θα είναι μια σημαντική αλλαγή η οποία θα σας αναζωογονήσει, θα βελτιώσει σημαντικά τη διάθεση σας. Η καλή διάθεση, σας χρειάζεται αυτή την περίοδο, χρειάζεται επίσης να κάνετε σοβαρές υποχωρήσεις και μεγάλη υπομονή με τους ανθρώπους που ζείτε στο ίδιο σπίτι για να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις. Οτιδήποτε συμβαίνει στην προσωπική σας ζωή και στο σπίτι σας, έχει τις αντανακλάσεις του στην καριέρα σας με αποτέλεσμα να μην είστε αρκετά προσηλωμένοι στην δουλειά σας.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Ζυγοί των πρώτων ημερών, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται, έχετε ανάγκη να βρίσκεστε περισσότερο με φιλικά πρόσωπα τα οποία στηρίζουν τα σχέδια σας και περνάτε όμορφα μαζί τους. Θα βρείτε βοήθεια και υποστήριξη για να απεγκλωβιστείτε από τα αδιέξοδα σας και να αλλάξετε πορεία στη ζωή σας. Αλλαγές αναμένονται και στον φιλικό σας κύκλο.  Δεν αποκλείεται να απομακρυνθείτε από ένα φιλικό σας πρόσωπο λόγω κάποιας διαφωνίας ή άλλων προβλημάτων. Οι εκλείψεις φέρνουν ένα τέλος, ενδεχομένως λοιπόν να φέρει ένα τέλος σε κάτι το οποίο δουλεύετε από κοινού με έναν φίλο ή μια διαφωνία ή ρήξη κάποιου φιλικού δεσμού. Από την άλλη, μπορεί να βελτιώσει ή να ενδυναμώσει τη σχέση που έχετε με καλούς φίλους, κάνοντάς σας να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο μαζί τους. Εσείς οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου να είστε διπλά προσεκτικοί στον χώρο της εργασίας σας, δεν χρειάζεται να εκφέρετε την γνώμη σας ακόμα κι αν σας ζητηθεί. Μπορεί να κάνετε κάποια λάθη ή να λέτε περισσότερα απ’ αυτά που πρέπει και να βρεθείτε μπλεγμένοι χωρίς να το καταλάβετε. Μην μεταφέρετε ότι πληροφορηθήκατε ή ότι σας εμπιστεύτηκαν γιατί εσείς θα είστε οι χαμένοι της υπόθεσης. 

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Αυτή την περίοδο εσείς οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου, επιβάλλεται να βάλετε τάξη στην καθημερινότητα σας για να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε στο απαιτητικό πρόγραμμα σας. Οι υπερβολικές υποχρεώσεις και η σκληρή δουλειά σας έχουν εξουθενώσει. Πολλές φορές νιώθετε ότι δεν αντέχετε άλλο. Αυτό που σας δυσαρεστεί περισσότερο είναι ότι οι προσπάθειες και οι κόποι δεν βρίσκουν την αναγνώριση που τους αναλογεί ή δεν φαίνετε η προσπάθεια που χρειαστήκατε για να βγάλετε το πρόγραμμα σας. Η επικοινωνία με άτομα γνωστά, συγγενείς, γείτονες και γενικά αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα, καθημερινά θέματα, είναι σημαντική αυτή την περίοδο. Καθημερινές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ραντεβού, μετακινήσεις, σας κρατάνε σε εγρήγορση. Εσείς θα είστε κερδισμένοι αν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας όταν η κριτική ή τα σχόλια που ακούτε δεν σας αρέσουν. Έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας. Όμως χρειάζεστε ηρεμία, ψυχραιμία και σοβαρή μελέτη για να μπορέσετε να τα βάλετε σε εφαρμογή και να έχουν την επιτυχία που επιθυμείτε. Να είστε προσεκτικοί όταν οδηγείτε.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Σκορπιοί των πρώτων ημερών, οι εξελίξεις στην καριέρα θα σας αναγκάσουν να πάρετε αποφάσεις. Μια αλλαγή στην δουλειά θα σας ξεβολέψει που μπορεί και να είναι για καλό. Ίσως επιθυμείτε να μεταφέρετε την επαγγελματική σας έδρα σε άλλο χώρο ή να ανανεώσετε το χώρο στον οποίο εργάζεστε. Αν αφήσετε να φανεί όλη η καλή σας διάθεση στους συνεργάτες σας, αυτό θα δώσει ώθηση στην καριέρα σας γιατί θα έχετε την συμπαράσταση τους στα σχέδια σας. Συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να συνεργαστείτε με τους άλλους ήρεμα και χωρίς αντιπαλότητες. Είναι δύσκολο να κρύψετε οτιδήποτε σας αφορά τώρα αν και δεν το θέλετε αυτό. Άτομα που εκπροσωπούν κατά κάποιο τρόπο την εξουσία, γίνονται για σας πηγή απογοήτευσης, είτε πρόκειται για το αφεντικό σας ή για κάποιον από τους γονείς σας. Βεβαιωθείτε ότι όταν βρίσκεστε μπροστά σε κόσμο προσέχετε τι λέτε και τι κάνετε, έτσι ώστε να μην προσβάλετε κάποιον, ούτε να φανείτε ανόητοι εξαιτίας κάποιας αψυχολόγητης συμπεριφοράς. Εσείς οι Σκορπιοί του 2ου δεκαημέρου, μην αφήσετε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν για να αυξήσετε σημαντικά το εισόδημα σας.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Το ενδιαφέρον σας στρέφεται στα οικονομικά ζητήματα και το εισόδημα σας, δηλαδή αυτά που κερδίζετε εσείς οι ίδιοι από τον κόπο σας, ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου. Αντιμετωπίσατε στο παρελθόν, αρκετές αλλαγές, που έφεραν δυσκολίες και απώλειες στο εισόδημα σας. Είναι σημαντικό να πιστέψετε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα είναι μόνιμη αλλά παροδική. Γι αυτό, το πιο σωστό στην περίπτωση αυτή είναι, να ψάξετε να βρείτε καινούργιες πηγές εσόδων και να περιορίσετε, όσο αυτό γίνεται, τα έξοδα σας. Μπορεί τώρα να σας δοθεί μια ευκαιρία που αν την εκμεταλλευτείτε με σύνεση και σοβαρότητα θα φέρει μια αύξηση του εισοδήματος σας τόσο όσο για να καλύψετε τις άμεσες ανάγκες σας. Προσέξτε γιατί η υπεραισιοδοξία και η υπερβολική εμπιστοσύνη στην καλή σας τύχη, σας κάνει απρόσεκτους και αδιάφορους να προστατέψετε αυτά που σας ανήκουν, με αποτέλεσμα να έχετε και καινούργιες απώλειες. Προσπαθήστε να προστατέψετε το σπίτι σας από ξένους εισβολείς. Ίσως η υγεία οικείου σας προσώπου να σας προβληματίσει.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Τοξότες των πρώτων ημερών, το εξωτερικό ή κάποιο πρόσωπο που ζει ή σπουδάζει μακριά θα έχει μια έντονη επίδραση στη ζωή σας. Ίσως ερωτευτείτε ένα πρόσωπο το οποίο έχει γεννηθεί στο εξωτερικό, ίσως αποφασίσετε ένα μακρινό ταξίδι ή να μετακομίσετε στο εξωτερικό ή να κλείσετε μια επαγγελματική συμφωνία. Δεν αποκλείεται να ολοκληρώσετε ένα πρόγραμμα σπουδών ή παίρνετε πτυχίο στις σπουδές σας ή σε μια ξένη γλώσσα. Αποφύγετε να υπερασπίζεστε τις ιδέες σας με φανατισμό, είναι προτιμότερο να ακούσετε αυτά που οι άλλοι έχουν να σας πουν και που ξέρετε, μπορεί να μάθετε κάτι καινούργιο το οποίο θα σας ωφελήσει στο μέλλον. Εάν σας απασχολεί ένα νομικό ζήτημα τώρα θα τελειώσει μάλλον θετικά για σας. Τοξότες του 2ου δεκαημέρου, ενδεχομένως να μπει στη ζωή σας ένα καινούργιο άτομο το οποίο θα δώσει μια άλλη νότα στην ζωή σας και θα νιώσετε χαρούμενοι. Επιθυμείτε περισσότερη διασκέδαση στην ζωή σας, αλλά μια διασκέδαση που έχει περιπέτεια ή που σας επιτρέπει να μάθετε κάτι, να επεκτείνετε τις γνώσεις σας για τον κόσμο, να ανοιχτείτε σε φρέσκιες ιδέες. Προσοχή όμως στους έρωτες και τα φλερτ, αν υπάρχει μια σοβαρή σχέση στην ζωή σας μπορεί να την θέσετε σε κίνδυνο κάτι που δεν θα σας αρέσει καθόλου.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας γενέθλιων για τους περισσότερους Αιγόκερους. Χρόνια πολλά σε όλους και να περάσετε μια χρονιά παραμυθένια!!! Μια καινούργια χρονιά ξεκινά για εσάς, με καινούργια όνειρα και με νέες προκλήσεις ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου. Η αυτοπεποίθηση σας θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, πιστεύετε ότι έχετε την δύναμη να κάνετε τους στόχους σας, πράξη. Ευκαιρία τώρα να διαγράψετε από την ψυχή σας, ότι στο παρελθόν σας στεναχώρησε, ότι σας έφερε εμπόδια και δυσκολίες και να ξαναρχίσετε από την αρχή. Οι φιλοδοξίες σας για προβολή, διάκριση, κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση είναι υψηλές. Είναι εύκολο για εσάς να τις πραγματοποιήσετε, αφού είστε συνειδητοποιημένοι και γνωρίζετε ότι για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει πρώτα να δουλέψετε σκληρά με σοβαρότητα και υπομονή. Το νέο σας ξεκίνημα θα έχει επιτυχία και αυτή η επιτυχία εξαρτάται από την αντοχή, την υπομονή, την αξία, την εργατικότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα, του καθένα από εσάς. Είστε αρκετά εστιασμένοι σε όλα αυτά που σχεδιάζετε να κάνετε και αυτό σας γεμίζει με άγχος. Αυτό το άγχος το μεταφέρετε στο σπίτι και στην οικογένεια σας. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και ήρεμοι, ιδιαίτερα με τους δικούς σας ανθρώπους.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Αιγόκεροι των πρώτων ημερών, θα σας απασχολήσουν ζητήματα οικειότητας και ασφάλειας. Θα έχετε την ευκαιρία, να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς τα δημόσια ταμεία, εφορία, τράπεζες ή τις κληρονομικές σας εκκρεμότητες. Είναι καλή η περίοδος για να κάνετε οικονομικές συναλλαγές, να πετύχετε έξυπνες αγοραπωλησίες ή να κλείσετε επικερδείς συμφωνίες και γενικά να ολοκληρώσετε ότι εκκρεμεί από το παρελθόν. Όμως δεν ενδείκνυται για καινούργια ξεκινήματα. Ένα οικονομικό όφελος ενδεχομένως να προκύψει από μια συνεργασία ή από το εισόδημα του/της συντρόφου σας. Κλείστε οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα από το παρελθόν, πετάξτε ότι δεν σας χρειάζεται πια και μην επιμένετε σε κάτι που δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα, αλλάξτε ρότα και προχωρήστε την ζωή σας. Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου, μυστικά και ψέματα πληρώνονται ακριβά.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Η πρώτη έκλειψη του έτους σας βρίσκει να κατηγορείτε τον εαυτό σας για ότι στραβό γίνεται στην ζωή σας, ιδιαίτερα εσείς οι Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου. Μην κατηγοριοποιείτε τον εαυτό σας στους αποτυχημένους, δεν είναι ώρα για απογοητεύσεις. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταματήσετε για να ελέγξετε τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα και που σκοπεύετε να φτάσετε, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια, τι θέλετε από την ζωή σας, την προσωπική και την επαγγελματική. Ίσως χρειάζεται να γίνει μια αυτοκριτική για το που έχετε πετύχει και που σκοντάψατε και να γίνουν κάποιες αναθεωρήσεις εκεί που τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα θέλατε. Βέβαια αυτή είναι μια δύσκολη διαδικασία για εσάς αφού η σταθερότητα του Υδροχόου δεν σας επιτρέπει να είστε ευέλικτοι για να αποφεύγετε και να ξεπερνάτε τα εμπόδια. Στέκεστε αμετακίνητοι μπροστά στο εμπόδιο. Τώρα σας δίδεται η ευκαιρία να ανακαλύψετε που αποτύχατε και γιατί, πως και που είχατε επιτυχίες. Ξεκαθαρίστε λοιπόν με το παρελθόν και κρατήστε τις εμπειρίες σας, θετικές και αρνητικές σαν θείο δώρο για ένα καλύτερο και πιο υγιές μέλλον. Για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε συνειδητοποιήσει όλα τα παραπάνω. Αν δεν έχετε ανακαλύψει τι πάει στραβά και γιατί, να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν πάλι τα ίδια λάθη.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα οι Υδροχόοι των πρώτων ημερών, επαναξιολογείτε τις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας και ιδιαίτερα τη σχέση με τον σύντροφο σας. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να απομακρυνθείτε από την σχέση αυτή, αν είναι αυτό, που πραγματικά θέλετε, ή αν η σχέση αυτή έχει δοκιμαστεί και έχει περάσει στις ¨εξετάσεις¨ τότε θα γίνει πιο επίσημη. Όσοι Υδροχόοι είστε μόνοι ή υπάρχει κάποιο πρόσωπο το οποίο δεν σας είναι αδιάφορο, τώρα είναι κατάλληλη στιγμή για να ολοκληρώσετε την σχέση σας. Σε μια επαγγελματική σχέση όπως είναι ένας συνεταιρισμός, αν η συνεργασία αυτή απεδείχθη επιτυχημένη, το αποτέλεσμα της κοινής σας προσπάθειας θα φτάσει τώρα στο αποκορύφωμα της και θα απολαύσετε τα οφέλη της. Την περίοδο αυτή είναι ευκαιρία διαπραγματευτείτε με τους άλλους ανθρώπους είτε αυτή η προσέγγιση αφορά τα επαγγελματικά είτε τα προσωπικά σας, επειδή οι συμβιβαστικές προτάσεις, ικανοποιούν και τα δύο μέρη. Εσείς οι Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου φαίνεται να έχετε σημαντικές απώλειες του εισοδήματος σας, γι αυτό μην εμπιστευτείτε κανένα σε ότι αφορά οικονομικά ζητήματα.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Αυτή η περίοδος είναι αρκετά ¨πονηρή¨ για εσάς, ιδιαίτερα τους Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου. Αν θελήσετε να επεκταθείτε επαγγελματικά με όποιον τρόπο εσείς οραματιστήκατε την επέκταση αυτή, η πορεία που έχετε χαράξει μοιάζει εξωπραγματική. Δεν είναι κατάλληλη εποχή για να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σας στην προσωπική σας ζωή και την επαγγελματική σας πορεία. Αφήστε τον χρόνο να σας δείξει τι πρέπει να κάνετε και πως θα κινηθείτε για να έχετε την επιτυχία που ονειρεύεστε και μην παρασύρεστε από μεγαλεπήβολα σχέδια για τεράστιες επιτυχίες. Το πιο πιθανόν είναι, να υπάρξουν μεγάλες αποτυχίες και να έχετε μεγάλους μπελάδες. Επίσης αυτή την περίοδο, θα αισθανθείτε την ανάγκη να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας με άτομα του φιλικού σας περιβάλλοντος. Ίσως γίνεστε αρκετά απαιτητικοί από τις φιλικές σχέσεις, μπορεί όμως οι φίλοι, να σας απορρίψουν για τους δικούς τους λόγους. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας γι αυτό, κάντε βέβαια την αυτοκριτική σας αλλά μέχρι εκεί. Άλλωστε δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. Μια φιλική σχέση που θα ξεκινήσει αυτή την περίοδο θα είναι σοβαρή, θα έχει διάρκεια και είναι μια φιλία που θα αντέξει στον χρόνο.

Μετά τις 21 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα για τους Ιχθείς των πρώτων ημερών, θα σας απασχολήσει η υγεία, η εργασία σας και οι καθημερινές υποχρεώσεις σας. Μπορεί να αλλάξετε περιβάλλον εργασίας. Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένα σημείο που αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα επηρεαστεί η υγεία σας. Είστε πάντα πρόθυμοι και προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όλους και όποτε σας ζητηθεί, αλλά απογοητεύεστε όταν αυτό δεν εκτιμάται από τους άλλους. Αν είστε δυσαρεστημένοι από την επαγγελματική σας ζωή, θα έχετε μια ισχυρή επιθυμία να αλλάξετε δουλειά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια σίγουρη εναλλακτική λύση γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι, σε σχέση με τα εργασιακά θέματα και μάλλον δεν θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Από την θετική πλευρά, ενδεχομένως να ολοκληρώσετε ένα έργο με το οποίο έχετε δουλέψει πολύ σκληρά. Οι εκλείψεις φέρνουν ένα τέλος και εδώ δείχνει το τέλος ενός προβλήματος υγείας ή μιας συνήθειας. Αποφασίζετε να κάνετε μια αλλαγή που αφορά την υγεία σας, ακλουθώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής ξεκινώντας από ένα ιατρικό έλεγχο. Εσείς οι Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου θα έχετε μια σημαντική αύξηση των εισοδημάτων σας, όμως θα πρέπει να τιθασεύσετε την παρόρμηση σας να τα ξοδεύετε αμέσως. 

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments