0 0 votes
Article Rating

Καθένας που είναι εξοικειωμένος με την αστρολογία και τα “εργαλεία” της γνωρίζει ότι ο πλανήτης Ερμής αναφέρεται στο μυαλό και τις διανοητικές ικανότητες. Σύμφωνα με τη γενέθλια αστρολογία, η θέση του Ερμή στο γενέθλιο χάρτη σας συμβολίζει την ιδιότητα της ενέργειας (ζώδιο) που ωθεί το μυαλό σας μέσα στην περιοχή εμπειρίας (Οίκος) στην οποία λειτουργεί καλύτερα.

Αλλά αυτή δεν είναι η πιο θεμελιώδης προσέγγιση για τον προσδιορισμό της διανοητικής ιδιοσυγκρασίας, επειδή παραλείπει να στρέψει την προσοχή στον κύκλο του Ερμή σαν σύνολο και στη συγκεκριμένη φάση του κύκλου του Ερμή τη στιγμή της γέννησης.

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει μια ανεκτίμητη -και εύκολη στη χρήση- τεχνική που σας επιτρέπει να ανακαλύψετε το θεμελιώδη πνευματικό τύπο σας. Δίνει μια τετραπλή κατάταξη της νοητικής ιδιοσυγκρασίας που προέρχεται από τα σημαντικότερα σημεία καμπής του κύκλου του Ερμή. Η τεχνική πρωτοεμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του πρωηγούμενου αιώνα από τον επιφανή αστρολόγο Marc Edmund Jones και διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του 1960 από την Dane Rudhyar σύμφωνα με την ανθρωπιστική προσέγγιση της αστρολογίας.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ένας σπουδαστής της αστρολογίας για τον Ερμή είναι ότι δεν βρίσκεται ποτέ πάνω από 28 ζωδιακές μοίρες μακριά από τον Ήλιο. Αυτό συμβαίνει επειδή η τροχιά του Ερμή βρίσκεται μέσα από την τροχιά της Γης. Έτσι από το δικό μας γεωκεντρικό σημείο όψης, και επειδή η Γη ποτέ δεν περνάει μπροστά από τον Ερμή και τον Ήλιο, ο Ερμής δεν κάνει ολόκληρο τον κύκλο όψεων των 360 μοιρών με τον Ήλιο. Αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν μια ασυνήθιστη κατάσταση που χαρακτηρίζει τους κύκλους των δύο πλανητών που βρίσκονται μέσα από την τροχιά της Γης, της Αφροδίτης και του Ερμή. Αντί να σχηματίζει μια μοναδική σύνοδο και μια μοναδική αντίθεση με τον Ήλιο κατά τη διάρκεια κάθε κύκλου, ο Ερμής (και η Αφροδίτη) σχηματίζουν με τον Ήλιο δύο διαφορετικούς τύπους συνόδου που αναφέρονται σαν κατώτερη και ανώτερη.

Ο περίπου 116 ημερών κύκλος του Ερμή ξεκινάει με την κατώτερη σύνοδο με τον Ήλιο. Είναι μια αστρική κατάσταση όπου Ήλιος, Ερμής και Γη είναι ευθυγραμμισμένοι, με τον Ερμή να στέκεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη. Εγκαινιάζει το ημικύκλιο γέμισης του Ερμή ανάλογο με την περίοδο ανάμεσα στη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο και συμβαίνει στα μέσα της 20ης ή 24ήμερης ανάδρομης περιόδου του Ερμή. Επειδή ο κύκλος του Ερμή αρχίζει με τον Ερμή να «εμφανίζεται» πίσω από τον Ήλιο, για να ανατείλει πριν από αυτόν στον πρωινό ουρανό, η Rudhyar ονόμασε αυτό το μισό του κύκλου του Ερμή Προμηθέα, από το μυθικό Τιτάνα που έκλεψε τη φωτιά από τους Θεούς και την έδωσε σαν δώρο στην ανθρωπότητα.

Ο Ερμής γίνεται ευθύς 9 με 15 ημέρες μετά την προαναφερθείσα σύνοδο και περίπου μετά από μια εβδομάδα ο Ερμής φτάνει στη μεγαλύτερή του απόσταση από τον Ήλιο. Αρχίζει να κινείται γρηγορότερα από τον Ήλιο μέσα στο ζωδιακό, 10 με 14 ημέρες αφού γίνει ευθύς. Η ανώτερη σύνοδος συμβαίνει όταν ο Ερμής βρίσκεται στην πιο μακρινή πλευρά από τον Ήλιο και ενώ φτάνει στη μεγαλύτερή του ταχύτητα.

Είναι ανάλογη με την Πανσέληνο και σημαδεύει την αρχή του ημικύκλιου μείωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ερμής εμφανίζεται νωρίς το απόγευμα μετά από τον Ήλιο. Ο Rudhyar ονόμασε το ημικύκλιο ελάττωσης του Ερμή Επιμηθέα, από τον αδελφό του Προμηθέα που κοιτούσε πίσω, αντίθετα με τον Προμηθέα που κοιτούσε μπροστά. Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος περίπου 6 με 7 εβδομάδες μετά την ανώτερη σύνοδο. Έπειτα, 7 με 15 ημέρες αργότερα, ο κύκλος κλείνει με την κατώτερη σύνοδο.

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΜΗ

Η σύντομη περιγραφή του Κύκλου του Ερμή που αναφέραμε πιο πάνω βάζει τα θεμέλια για τον τετραπλό χαρακτηρισμό των τύπων του Ερμή – Προμηθέας – Ανάδρομος, Προμηθέας – Ευθύγραμμος Επιμηθέας – Ευθύγραμμος και Επιμηθέας – Ανάδρομος. Είναι οι τέσσερις όψεις του Ερμή και η κάθε μια αντιπροσωπεύει έναν ιδιαίτερο διανοητικό χαρακτήρα.

Είναι εύκολο να προσδιορίσετε τον τύπο του Ερμή σας. Πρώτα βρείτε τον Ήλιο στο γενέθλιο χάρτη σας. Εάν ο Ερμής βρίσκεται ανάλογα με τη φορά του ρολογιού από τον Ήλιο, ο τύπος του Ερμή σας είναι ο Προμηθέας. Από την άλλη πλευρά, εάν ο Ερμής είναι αντίστροφα από τη φορά του ρολογιού από τον Ήλιο, ο τύπος του Ερμή σας είναι ο Επιμηθέας. Εάν δεν έχετε ακόμα το γενέθλιο χάρτη σας, απλώς βρείτε την ημερομηνία γεννήσεώς σας σε μια αστρολογική εφημερίδα.

Εάν ο Ήλιος βρίσκεται μακρύτερα μέσα στο ζωδιακά από τον Ερμή, ο τύπος του Ερμή σας είναι ο Προμηθέας. Εάν ο Ερμής βρίσκεται μακρύτερα μέσα στο ζωδιακό από τον Ήλιο, είναι ο Επιμηθέας. Και αφού βρείτε αυτό, ψάξτε να δείτε αν ο Ερμής είναι ευθύς ή ανάδρομος (που φαίνεται από το γράμμα R στη στήλη του Ερμή, κάτω από την ημερομηνία γεννήσεώς σας). Για παράδειγμα, εάν ο Ήλιος σας βρίσκεται στις 10 μοίρες του Λέοντα και ο Ερμής σας στις 20 του Λέοντα ανάδρομος, ο τύπος του Ερμή σας είναι Προμηθέας – Ανάδρομος.

Προμηθέας – Ανάδρομος: Η πρώτη όψη του Ερμή

Ο Ερμής δείχνει την πρώτη του όψη στην αρχή του κύκλου του. Γεννημένος για άλλη μια φορά από τον κύκλο που μόλις έκλεισε, οι ιδιότητες του Ερμή στο μυαλό και στην επικοινωνία έχουν το χαρακτηριστικό μιας νέας ποιότητας θέλησης, σκοπού και ενεργητικότητας. Αλλά θα χρειαστεί ολόκληρος ο κύκλος γι’ αυτή τη νέα ιδιότητα, για να δραστηριοποιηθεί πλήρως. Τώρα στην αρχή του κύκλου είναι καθαρή πιθανότητα που φαίνεται από το γεγονός ότι στην εσωτερική σύνοδο ο Ερμής και βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και είναι σκοτεινός. Όπως στο ημικύκλιο ελάττωσης του σεληνιακού κύκλου (από τη Νέα Σελήνη στην Πανσέληνο) ολόκληρο το ημικύκλιο του Προμηθέα – Ερμή συμβολίζει την πρόθυμη, παρορμητική, αυθόρμητη πολύπλοκη και δημιουργική δραστηριότητα. Δηλώνει έναν ακούραστο νου που ασχολείται με νέες ιδέες και αναζητά νέες φόρμες δημιουργικής έκφρασης.

Ο Ερμής αρχίζει τον κύκλο του κατά τη διάρκεια της ανάδρομης περιόδου του και αυτό είναι που χαρακτηρίζει περισσότερο το πρώτο πρόσωπο του Ερμή. Είναι επίσης κλειδί για ένα από τα μυστήρια του ανθρώπινου νου του δικού μας νου, αφού οι διανοητικές μας ικανότητες εξελίσσονται αντίθετα από τα ένστικτα της βιολογικής ζωής και με ό,τι αφορά το παρελθόν. Με μοναδικό τρόπο, η ξεκάθαρα εστιασμένη πνευματική, δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να ζήσουν και να εργαστούν αντίθετα απέ τις προσταγές της φύσης και της ζωής. Αυτό εξηγεί το γιατί ο Προμηθέας, που έδωσε τη φωτιά του νου στους πρώτους ανθρώπους, παριστάνεται σαν ένας επαναστάτης που προκαλεί την εξουσία των θεών.

Εάν ο τύπος του Ερμή σας είναι ο Προμηθέας – Ανάδρομος, έχετε ένα μυαλό που αναζητά την ανεξαρτησία από τους βιολογικούς περιορισμούς και τις προσταγές των κοινωνικών συμβατοτήτων. Το κάνει αυτό, επειδή καθοδηγείται από μια ενστικτώδη παρόρμηση να συνειδητοποιήσει μια νέα ποιότητα ύπαρξης, την ολοκληρωμένη φύση αυτού που μπορεί να μην καταλαβαίνει εντελώς ακόμα. Αλλά η ανεξαρτησία από τον εξαναγκασμό και τη συμβατικότητα συχνά οδηγεί σε μια λιγότερο ή περισσότερο βίαιη εξέγερση εναντίον του παρελθόντος και των παραδόσεών του. Και η πράξη της εξέγερσης ενάντια σε κάτι μπορεί να σε δέσει με τα πράγματα από τα οποία θέλεις να ελευθερωθείς. Αφού τελικά σταματήσετε να αντιστέκεστε σε οτιδήποτε αισθάνεστε ότι μπορεί να απειλήσει την ελευθερία σας, η μαχητικότητά σας μπορεί να δώσει τη θέση της σε μια πανίσχυρη διαισθητική ταύτιση, και ίσως δημιουργική συνεισφορά, μ’ ένα μεγάλο «σκοπό» ή κίνηση. Κάνοντας αυτό, μπορεί να μη θέλετε τόσο πολύ να μάχεστε τη συμβατότητα και την κατεστημένη αρχή για να δώσετε νέες μορφές ύπαρξης και σχέσης με την ανθρωπότητα. Τέτοιος είναι ο τρόπος του πραγματικού νου του Προμηθέα.

Επειδή η Ανάδρομη φάση του Προμηθέα διαρκεί από 9 έως 15 ημέρες, υπάρχει μόνο σ’ έναν στους δέκα χάρτες. Ο ανάδρομος Ερμής δεν δείχνει αργόστροφο νου, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι ένας από τους με μεγάλη επιρροή σκεπτόμενους ανθρώπους του 20ου αιώνα, ο Aldus Ηuxley, γεννήθηκε με έναν Ερμή Προμηθέα – Ανάδρομο. Μέλος της περισσότερο επιστημονικής οικογένειας της Αγγλίας, ο Huxley εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου έγινε διάσημος συγγραφέας και κοινωνικός κριτικός. Το βιβλίο Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος είναι η πιο γνωστή δουλειά του Huxley.

Προμηθέας – Ευθύς: Η Δεύτερη Όψη του Ερμή

Η δεύτερη όψη του Ερμή αρχίζει όταν ο Ερμής είναι σε στάση και γίνεται ευθύγραμμος, και τελειώνει περίπου 40 με 50 ημέρες αργότερα. Περίπου 10 ημέρες αφού γίνει ευθύγραμμος, η ταχύτερη κίνηση του Ερμή προσπερνά τον Ήλιο και είναι πιο γρήγορη γύρω στη «φωτισμένη» ανώτερη σύνοδο που συμπληρώνει αυτή τη φάση.

Ένας Ερμής Προμηθέας – Ευθύς δηλώνει ένα μυαλό πιο συμφιλιωμένο με τον εαυτό του και το περιβάλλον του απ’ ότι ο Προμηθέας – Ανάδρομος. Σημαίνει ένα πρόθυμο, ενεργητικό, διαισθητικό, στραμμένο προς το μέλλον μυαλό, ικανό να προβάλει τα οράματα και τις δυνατότητές του στον κοινωνικό και πνευματικό κόσμο. Δεν προκαλεί έκπληξη που αυτός ο προοδευτικός και αποτελεσματικός τύπος του Ερμή φαίνεται στους γενέθλιους χάρτες πολλών επιτυχημένων πολιτικών.

Εάν έχετε γεννηθεί κατά τη διάρκεια της φάσης Προμηθέας – Ευθύς του Ερμή, έχετε ένα μυαλό με μεγάλη διαίσθηση, αποτελεσματικές ικανότητες επικοινωνίας, που σας επιτρέπει να πείθετε τους άλλους για την αξία των ιδεών σας και να τους εμπνέετε με τα οράματά σας για το μέλλον. Εάν έχετε γεννηθεί κοντά στην ανώτερη σύνοδο, όμως, η πνευματική σας ένταση και βεβαιότητα μπορεί να πνίξει ή να απομακρύνει τους άλλους. Το μυαλό είναι ουδέτερο, πράγμα που εξηγεί γιατί η αστρολογική παράδοση αποδίδει άφυλες ιδιότητες στον Ερμή. Έτσι, σαν τύπος Προμηθέα – Ευθύγραμμου, χρειάζεστε να στρέφετε την προσοχή σας σε αξίες και να προφυλαχτείτε από την πνευματική εκμετάλλευση και σκληρότητα. Προσπαθήστε να καλλιεργήσετε πνευματική διακριτικότητα, επειδή οι σκέψεις σας, οι ιδέες και τα οράματα σας μπορεί να γίνουν συγκεκριμένη πραγματικότητα.

Η δεύτερη φάση του Ερμή βρίσκεται στους γενέθλιους χάρτες των προέδρων Eisenhower, Kennedy, Nixon, Carter, Reagan και Bush. Οι Πατέρες της Αμερικανικής Επανάστασης, ο Thomas Paine και ο Thomas Jefferson, είναι παραδείγματα του τύπου Προμηθέας – Ευθύγραμμος, καθώς και οι Mikhail Gorbachev και Boris Yeltsin. Ο εμπνευστής της Κβαντικής Θεωρίας, Max Planck, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης επίσης. Το ίδιο και ο Franz Liszt, πρόδρομος του μοντέρνου σούπερ σταρ, και η φίλη του Γεωργία Σάνδη, η διάσημη συγγραφέας του 19ου αιώνα και απελευθερωμένη γυναίκα.

Επιμηθέας – Ευθύγραμμος: Η Τρίτη Όψη του Ερμή

Ο Ερμής βρίσκεται στην τρίτη φάση του κατά τη διάρκεια της ανώτερης συνόδου, που είναι ανάλογη με την αντίθεση και την Πανσέληνο. Τώρα είναι η στιγμή του «μηνύματος σποράς» από τον Ερμή, που στην αρχή του κύκλου του δέχεται το φως του νοήματος. Εδώ ο Ερμής είναι φωτεινότερος και μικρότερος, επειδή βρίσκεται στη μεγαλύτερή του απόσταση από τη Γη και τις βιολογικές της πιέσεις.

Κατά τη διάρκεια του ημικυκλίου του Επιμηθέα που ο Rudhyar ονομάζει «εξελικτική, σχετική και γενικευμένη όψη» του νου που κυριαρχεί, ο πνευματικός τύπος του Επιμηθέα – Ευθύ χαρακτηρίζεται από μια αυξανόμενη αίσθηση μακροχρόνιας αντικειμενικής και ιστορικής προοπτικής. Συμβολίζει έναν τύπο μυαλού στο οποίο η προθυμία και η παρορμητικότητα έχουν μεταστραφεί σε προσεκτική περίσκεψη. Εδώ το υπολογισμένο ρίσκο αντικαθιστά την ενστικτώδη παρακινδυνευμένη κίνηση. Αυτός ο τύπος Ερμή δίνει αξία στην παράδοση και έχει τάσεις προς το φορμαλισμό. Φαίνεται στους γενέθλιους χάρτες πολλών γκουρού πνευματικών διδασκάλων και θρησκευτικών ηγετών τους φορείς και τους ακόλουθους των διαφόρων παραδόσεων.

Εάν ο τύπος του Ερμή σας είναι Επιμηθέας – Ευθύγραμμος, έχετε έναν πρακτικό, αντικειμενικό και αναλυτικό νου, που σας οδηγεί να δράσετε στη βάση των γεγονότων και της προηγούμενης εμπειρίας παρά στηριζόμενοι σε προαισθήματα και συναισθήματα. Οι καλά οργανωμένες πνευματικές σας ιδιότητες σας διευκολύνουν να χειρίζεστε ανθρώπους και πράγματα. Αλλά κάνοντάς το αυτό, χρειάζεται να έχετε ανοιχτό μυαλό και να αποφύγετε να είστε άκαμπτοι, δογματικοί και αυταρχικοί. Σας ενδιαφέρει η επιτυχία και θέλετε να εντυπωσιάζετε τους άλλους με τις ιδέες σας. Θέλετε να πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας και τους στόχους σας χρησιμοποιώντας την απαιτούμενη γνώση μέσω παλαιών εμπειριών και παρατηρώντας τα λάθη και τις επιτυχίες των άλλων.

Ο τύπος του Επιμηθέα – Ευθύγραμμου βρίσκεται στους γενέθλιους χάρτες των τεσσάρων μυαλών με την περισσότερη επιρροή στο 19ο αιώνα: των Karl Marx, Charles Darwin, Sigmund Freud και Η.Ρ. Blavatsky. Η δουλειά τους είχε φέρει, με διαφορετικό τρόπο, μεγάλο αποτέλεσμα στη νοοτροπία του 20ου αιώνα. Οι πρώτοι τρεις έδωσαν επαναστατικές θεωρίες βασισμένες στη μελέτη της ιστορικής – πολιτικής εξέλιξης, μέσω της παρατήρησης των βιολογικών τύπων, και στην ανάλυση της ψυχολογικής εκδήλωσης και διαταραχής.

Η Madame Blavatsky προκάλεσε τις δοξασίες και τις διανοητικές απόψεις της εποχής της με το να αποκαλύψει στο κοινό, για πρώτη φορά, μια απέραντη κυκλική, απόκρυφη εικόνα του κόσμου που λέγεται ότι βασίζεται στην «Παγκόσμια Παράδοση Σοφίας». Οι ηγέτες της Επανάστασης των Μπολσεβίκων, ο Lenin και ο Trotsky, είναι επίσης παραδείγματα της τρίτης φάσης του Ερμή. Αλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν τους Mohandas Gandhi, Albert Einstein, Krishnamurti, George Gurdjieff, Margaret Thatcher, Indira Gandhi και τον υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα Jerry Brown.

Επιμηθέας – Ανάδρομος: Η Τέταρτη όψη του Ερμή

Η όψη του Ερμή Επιμηθέα – Ανάδρομου αρχίζει όταν ο Ερμής βρίσκεται σε στάση και γίνεται ανάδρομος. Από άποψη διάρκειας είναι η συντομότερη από τις τέσσερις φάσεις του Ερμή, και διαρκεί 7 με 15 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένα στα δέκα άτομα έχουν γεννηθεί στη φάση του Επιμηθέα – Ανάδρομου Ερμή. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ο Ερμής και ο Ήλιος κινούνται ο ένας προς τον άλλον από αντίθετες κατευθύνσεις. Μεσουρανεί στην εσωτερική σύνοδο όταν, σύμφωνα με τα ποιητικά λόγια της Rudhyar, ο Ερμής είναι «για άλλη μια φορά γονιμοποιημένος από την Ηλιακή θέληση και δύναμη».

Η τέταρτη όψη του Ερμή σημαίνει ένα φιλοσοφικό, θρησκευτικό, ή ερευνητικό, πνευματικό χαρακτήρα. Όπως ο τύπος του Επιμηθέα – Ευθύγραμμου, έχει μια αίσθηση της παράδοσης, αλλά αυτός ο τύπος μυαλού δεν ικανοποιείται ποτέ με γνώση από δεύτερο χέρι. Ο πνευματικός τύπος του Επιμηθέα – Ευθύγραμμου ερευνά την εξουσία και τις κοινωνικές, θρησκευτικές, ακόμα και τις επιστημονικές δοξασίες και απόψεις. Είναι μια φάση εσωτερικής διαφώτισης.

Εάν γεννηθήκατε κατά τη διάρκεια της φάσης του Επιμηθέα – Ανάδρομου, έχετε ένα σκεπτόμενο, βαθιά ερευνητικό μυαλό που αναζητά εσωτερικό νόημα. Επειδή έχετε την τάση να αναζητήσετε την αιτία, το νόημα και το σκοπό πίσω απ’ όλα, δεν είστε ποτέ ικανοποιημένοι με τις εύκολες, επιπόλαιες απαντήσεις και σπάνια παίρνετε τον εύκολο δρόμο. Μπορεί κατά διαστήματα να δοκιμάζετε βαθιά ανικανοποίηση με την τάξη των πραγμάτων όπως είναι, και μπορεί να συναντήσετε ένα σημαντικό αριθμό εμποδίων προσπαθώντας να εμπνεύσετε στους άλλους τις ιδέες σας και την εσωτερική σας αλήθεια. Κατά τη διάρκεια τέτοιων στιγμών, αποφύγετε τα παρατεταμένα αισθήματα ματαιότητας και επεισόδια κατάθλιψης. Αντίθετα, βαδίστε στο συχνά μοναχικό μονοπάτι σας προς την ανανέωση του πνεύματος, που συμβολίζεται από την εσωτερική σύνοδο, που είναι και η «συμπλήρωση της σποράς» του παρελθόντος και η πύλη του μέλλοντος.

Η Marie d’ Agoult, μια σημαντική κοινωνική και φιλοσοφική σχολιάστρια του 19ου αιώνα και μια απελευθερωμένη γυναίκα, είναι το παράδειγμα αυτού του πνευματικού τύπου. Σήμερα, όμως, είναι περισσότερο γνωστή σαν ερωμένη του Franz Liszt και η μητέρα της συζύγου του Richard Wagner, Cosima. Οι βιογράφοι του Liszt έχουν, δυστυχώς, αποτύχει εντελώς να κατανοήσουν την Marie d’ Agoult και το ρόλο της στη ζωή του Liszt.

 

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΜΕΝΟΥ ΕΡΜΗ

Επιπλέον από τη διευκόλυνση για να ανακαλύψετε τον πραγματικό (γενέθλιο) διανοητικό χαρακτήρα σας, η τεχνική που παρουσιάζεται εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει τις πνευματικές αλλαγές και την εξέλιξη μέσω του κύκλου της ζωής σας. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα μελετώντας τον κύκλο του προοδευμένου Ερμή σύμφωνα με τη μέθοδο της μιας ημέρας ίσης μ’ ένα χρόνο.

Οι διελεύσεις από τον έναν τύπο του Ερμή στον επόμενο είναι πολύ σημαντικές και αποκαλυπτικές. Ο κριτικός, επαναστάτης και μαχητικός τύπος του Προμηθέα – Ανάδρομου, για παράδειγμα, σταδιακά ωριμάζει και μαθαίνει πώς να εφαρμόζει τις προσανατολισμένες προς το μέλλον ιδέες του αποτελεσματικά και δημιουργικά κατά τη διάρκεια της φάσης του προοδευμένου Προμηθέα – Ευθύγραμμου. Γύρω από την προοδευμένη ανώτερη σύνοδο, οι πνευματικές ικανότητες είναι ιδιαίτερα οξείες, έντονες και σωστά εξελιγμένες. Κατά τη διάρκεια της φάσης του προοδευμένου Επιμηθέα – Ευθύγραμμου, το μυαλό διευρύνει τις προοπτικές του, γίνεται περισσότερο συνειδητό για τα πράγματα στην κοινωνική και ιστορική συνάφειά τους.

Η φάση του προοδευμένου Επιμηθέα – Ανάδρομου είναι μια έντονη περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας το μυαλό μπορεί να γίνει ανικανοποίητο και ακούραστο, επιθυμώντας ευρύτερους ορίζοντες και νέες δυνατότητες. Αλλά για να έχει τις καλύτερες νέες δυνατότητες, το μυαλό πρέπει πρώτα να γίνει ουσιαστικότερο και να δώσει σημασία στο παρελθόν. Για οποιοδήποτε γενέθλιο τύπο του Ερμή είναι μια αντανακλαστική περίοδος που δηλώνει πνευματική ανικανοποίηση και ανακάλυψη. Η προοδευμένη φάση του Επιμηθέα – Ανάδρομου είναι η στιγμή της «σποράς» και της προετοιμασίας.

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments