0 0 votes
Article Rating

Ο Οίκος της υγείας (παραδοσιακά) σε ένα ωροσκόπιο είναι ο έκτος. Επόμενος στη σειρά είναι ο δωδέκατος, ο οποίος αφορά τα νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια, τα ιδρύματα περιορισμού και τη φθορά του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους. Αυτοί είναι οι δύο πιο σημαντικοί Οίκοι της υγείας σε ένα ωροσκόπιο.

Βλέπουμε τον πρώτο Οίκο και τον ωροσκόπο για να περιγράψουμε την εξωτερική εμφάνιση και την κατάσταση του ατόμου. Κάθε Οίκος παίζει το δικό του ρόλο για το πόσο υγιείς είστε κάθε στιγμή.

Η κατάσταση της υγείας σας είναι μέρος της εξέλιξης της ζωής. Το πόσο καλά χειρίζεστε αυτήν την εξέλιξη θα δείξει πόσο καλά θα είσαστε. Κάθε Οίκος αντιπροσωπεύει μια διαφορετική όψη της συνεχούς ροής της ζωής. Αν αυτή η ροή εμποδίζεται σε κάποιο τομέα ενός Οίκου, ο ρόλος αυτός του Οίκου για την υγεία μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά. Ακολουθούν παρακάτω περιγραφές για τη λειτουργία της υγείας σε κάθε Οίκο.

 

Πρώτος οίκος

Αυτός ο Οίκος αντιπροσωπεύει το σώμα, την ελεύθερη βούληση, την αποφασιστικότητα και την προσωπική δύναμη. Ο πρώτος Οίκος αντιπροσωπεύει τους τομείς της ζωής οι οποίοι δεν επηρεάζονται από τους άλλους ανθρώπους. Εδώ είναι που παίρνετε αποφάσεις για ν’ αναλάβετε την υγεία σας. Μια από τις σημαντικότερες αιτίες για ασθενή υγεία είναι η αδυναμία να ελέγξετε τη ζωή σας. Ένα υγιές κύμα ζωικής ενέργειας στον πρώτο Οίκο σας παρέχει μια αίσθηση αποφασιστικότητας και αυτοπεποίθησης για να τα καταφέρετε. Η μοναδική φορά που θα χάσετε την προσωπική σας ελευθερία, όπως αντιπροσωπεύεται από τον πρώτο Οίκο, είναι στην περίπτωση που θα εμπλακείτε σε μια κατάσταση του δωδέκατου Οίκου.

Αν είστε τόσο άρρωστοι στο σώμα ή στο μυαλό ώστε να μην μπορείτε να φροντίσετε από μόνοι σας την υγεία σας μπορεί να μπείτε σε κάποιο νοσοκομείο ή ίδρυμα, μια περιοχή του δωδέκατου Οίκου. Τότε, είστε κάτω από τον έλεγχο των άλλων, ειδικά αν πάσχετε σοβαρά. Σ’ αυτό το σημείο, μπορεί να υποτεθεί ότι έχετε παρεμποδίσει τη ροή της δύναμης της ζωής σ’ ένα ή περισσότερους άλλους Οίκους, και τότε θα χρειαστεί ν’ αρχίσετε να ψάχνετε για τα εμπόδια στους διάφορους Οίκους. Θα θελήσετε να ενεργοποιήσετε ξανά τη ροή για να επιτρέψετε στην αναρρωτική δύναμη να εκδηλωθεί.

 

Δεύτερος οίκος

Ο δεύτερος Οίκος δεν είναι μόνο ο Οίκος των χρημάτων, των κεκτημένων και των αξιών. Σχετίζεται επίσης και με τον αισθησιασμό. Ο αισθησιασμός δε σημαίνει μόνο ευχάριστες σωματικές αισθήσεις, αλλά επίσης σημαίνει να αισθάνεστε το σώμα σας. Τα αισθήματά σας γίνονται γνωστά και αισθητά μέσω των συναισθημάτων του σώματος.

Αυτά τα συναισθήματα σας επιτρέπουν να γνωρίζετε τι συμβαίνει στον εσωτερικό σας κόσμο, τον κόσμο του υποσυνείδητου. Η καρδιά σας σκιρτά όταν είστε ερωτευμένοι. Ο κόμπος στο στομάχι σας ευαισθητοποιεί στο θυμό. Όταν δεν έχετε επαφή με τις αισθήσεις του σώματός σας, τότε παρεμποδίζετε τη ροή της εσωτερικής συναισθηματικής σας ενέργειας. Και τότε αρρωσταίνετε. Όταν δεν αισθάνεστε και δεν προσέχετε τα μηνύματα που στέλνει το σώμα σας με τον υγιή τρόπο των σωματικών αισθήσεων, το υποσυνείδητο σας θα σας αναγκάσει να προσέξετε μέσω ενός σωματικού πόνου ή δυσλειτουργίας.

 

Τρίτος οίκος

Αυτός είναι ο Οίκος του άμεσου περιβάλλοντος σας, του μυαλού, της επικοινωνίας και της αυτοέκφρασης. Δείχνει την ικανότητά σας να εκφράζετε με ειλικρίνεια τον εαυτό σας. Η παρεμπόδιση της προσωπικής αλήθειας, δηλαδή πως αισθάνεστε πραγματικά για τον εαυτό σας, να μην αφήνετε τους άλλους να ξέρουν τι αισθάνεστε γι’ αυτούς, είναι μια δυσλειτουργία του τρίτου Οίκου που μπορεί να προκαλέσει ασθένειες. Ο τρίτος Οίκος λέει ότι πρέπει να επικοινωνείτε και να κάνετε επαφές με το περιβάλλον σας.

Αυτό δε σημαίνει μόνο ότι πρέπει να λέτε στους άλλους πως αισθάνεστε και τι σκέφτεστε, αλλά επίσης και ν’ ακούτε τι έχουν να πουν οι άλλοι. Όταν αυτή η ενεργειακή ροή κόβεται, μπορείτε ν’ αντιμετωπίσετε πιθανά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα. Αν εμποδίζετε για πολύ καιρό τις σκέψεις και την έκφραση των αισθημάτων σας, μπορεί να επεκτείνετε αυτήν τη συμπεριφορά στο άμεσο περιβάλλον σας. Μπορεί ν’ αναπτυχθούν προβλήματα στις σχέσεις με την οικογένεια, με τους φίλους η τους συνεργάτες ή μπορεί να σας παρουσιαστούν χρόνια προβλήματα υγείας.

 

Τέταρτος οίκος

Ο τέταρτος Οίκος συμβολίζει τη συναισθηματική σας ασφάλεια, το σπίτι σας και τη βάση των επιχειρήσεων. Νοιώθετε ασφαλείς και σίγουροι στο σπίτι και στην εργασία; Αν ζείτε μια ένταση και στρες κάθε μέρα, γρήγορα θ’ αρρωστήσετε. Αν δεν ικανοποιούνται οι προσωπικές, συναισθηματικές σας ανάγκες είτε από εσάς τους ίδιους ή από άλλα άτομα σημαντικά στη ζωή σας, ίσως αρρωστήσετε. Χρησιμοποιείτε τη λειτουργία του τρίτου Οίκου για να εκφραστείτε και για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας;

Μπορεί να σας πληγώσει η άρνηση να εισακουστούν τα αισθήματά σας ή ν’ αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι οι αγαπημένοι σας δε σας αγαπούν τόσο όσο θα θέλατε, αλλά όσο δύσκολο κι αν είναι, έχετε την εκλογή του πρώτου Οίκου για να ψάξετε αλλού για κατανόηση. Αν σκέφτεστε συνέχεια την αποδοκιμασία η αν ζείτε με το φόβο της απόρριψης, μπορεί να γίνετε ευαίσθητοι στις ασθένειες. Όσο οδυνηρό κι αν είναι μερικές φορές να εκφράσετε τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας, αξίζει τον κόπο να διατηρήσετε τη σωστή ροή της συναισθηματικής σας ενέργειας. Το να αισθάνεστε τα συναισθήματά σας δεν προκαλεί αρρώστια, αλλά η καταπίεση των αισθημάτων του τέταρτου Οίκου και η έλλειψη σιγουριάς το καταφέρνει.

 

Πέμπτος οίκος

Ο πέμπτος Οίκος αντιπροσωπεύει το Εγώ, την αγάπη, τα παιδιά και τη δημιουργικότητα. Έχετε κάποιο σκοπό στη ζωή σας; Όλοι μας έχουμε ανάγκη να νιώσουμε μια αίσθηση ολοκλήρωσης του Εγώ μας μέσα από κάποια δημιουργική έκφραση η οποία είναι μοναδική για μας. Τα παιδιά είναι η έσχατη δημιουργική έκφραση. Είναι μια επέκταση του Εγώ σας. Όταν ρέουν οι χυμοί του πέμπτου Οίκου, τα πάτε μια χαρά.

Όλοι μας έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε ξεχωριστοί, ακόμη κι αν δεν το αναγνωρίζουμε συνειδητά. Είναι αποθηκευμένη στα εσωτερικά αποθέματα της καρδιάς σας. Η εξέλιξή σας προέρχεται από τη δική σας Θεϊκή σπίθα. Αυτή η ξεχωριστή σπίθα ανάβει όταν ερωτεύεστε ή όταν γίνεστε γονείς. Αναφλέγεται επίσης όταν κάνετε κάποια δημιουργική εργασία ή όταν κερδίζετε την ικανοποίηση από μια δουλειά που κάνατε καλά – μια δουλειά που κάνατε με το δικό σας μοναδικό τρόπο.

Αν νιώθετε ότι κάποιος σας χρειάζεται αυτό είναι αρκετό για να δώσει ένα σκοπό στη ζωή σας. Ένα υγιές Εγώ χρειάζεται, επίσης να νιώθει ολοκλήρωση και αγάπη. Πρέπει να πιστεύει ότι βρίσκεται στη γη για κάτι πιο σπουδαίο απ’ το να καταλαμβάνει κάποιο χώρο. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι αφήνουν γρηγορότερα το νοσοκομείο όταν έχουν κάποιον τον οποίο αγαπούν ή ο οποίος τους χρειάζεται. Ηλικιωμένοι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί να μην έχουν αγαπημένους, αλλά έχουν κάποιο κατοικίδιο ζωάκι που τους περιμένει, θα αναρρώσουν γρηγορότερα απ’ αυτούς που δεν έχουν ζωάκι. Η αγάπη είναι η υπέρτατη αναρρωτική δύναμη.

 

Έκτος οίκος

Ο έκτος Οίκος γίνεται καλύτερα κατανοητός ως ο Οίκος της υγείας, αν σκεφτούμε και τις άλλες σημασίες του: προσαρμογή στις αλλαγές, αφομοιωτική ικανότητα εξαγνισμός, εργασία και υπηρεσίες. Ένα σημαντικό κλειδί για την υγεία είναι η ικανότητά σας να προσαρμόζεστε στο περιβάλλον σας, στην καθημερινή σας ζωή. Καθώς ξέρετε, τα δευτερεύοντα θέματα σας χαλάνε τη διάθεση. Είναι αυτές οι καθημερινές αρμοδιότητες τον έκτου Οίκου που σας προκαλούν στρες και ένταση.

Αν δεν είστε ευτυχισμένοι με τη δουλειά σας με τις ευθύνες σας στη ζωή και πιέζετε καθημερινά τον εαυτό σας να κάνετε πράγματα που δεν επιθυμείτε, τότε προετοιμάζετε τον εαυτό σας για προβλήματα υγείας. Η προσαρμογή σας στο περιβάλλον σημαίνει ότι τα καταφέρνετε το ίδιο καλά με τους ανθρώπους και με τις καταστάσεις. Σημαίνει να κάνετε συμβιβασμούς και να έχετε το μυαλό και την καρδιά σας ανοιχτά σ’ άλλους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων ή λογαριασμών μ’ άλλους ανθρώπους.

Η διαδικασία αφομοίωσης του έκτου Οίκου δεν αναφέρεται μόνο στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών απ’ το φαγητό σας στο σώμα σας, αλλά σημαίνει επίσης να αποκτάτε καινούργιες γνώσεις, είτε προέρχονται από φίλους, από συνεργάτες, ή από όψεις του περιβάλλοντος. Ο εξαγνισμός δε σημαίνει μόνο την αποβολή των άχρηστων συστατικών της τροφής απ’ το σώμα σας, αλλά και το ξερίζωμα παλιών αντιλήψεων πάνω στο πως να ζείτε τη ζωή σας. Η ζωή είναι μια διαρκώς εξελισσόμενη διαδικασία. Χρειάζεται να κάνετε περιοδικές προσαρμογές – μια λειτουργία του έκτου Οίκου.

Όταν δε συμβαδίζετε μ’ αυτές τις προσαρμογές μπορεί ν’ αρρωστήσετε. Τότε, καθώς θα γίνεστε καλά, θα έχετε το χρόνο να σκεφτείτε τις αναγκαίες αλλαγές, η αναγκάζεστε να τις αποδεχτείτε λόγω της ασθένειάς σας. Όταν εξυπηρετείτε τους άλλους, γλιτώνετε από τα δικά σας προβλήματα. Ενδιαφέρεστε περισσότερο να βοηθήσετε παρά να βοηθηθείτε. Η εξυπηρέτηση σας δίνει κάποιο σκοπό. Αν το κάνετε με την κατάλληλη διάθεση και με αγάπη, τότε θα αισθανθείτε θαυμάσια. Και όταν αισθάνεστε θαυμάσια το σώμα σας παραμένει σε καλή κατάσταση.

Έβδομος οίκος

Ο έβδομος Οίκος είναι ο Οίκος των συντροφικών δεσμών και των σχέσεων ενός προς ένα. Αυτός είναι, πιθανώς ο πιο ανταμειφθικός και όμως ο πιο δύσκολος Οίκος απ’ όλους. Είναι επίσης ο Οίκος τον οποίο ελέγχετε λιγότερο απ’ όλους (εκτός από το δωδέκατο Οίκο των περιορισμών). Εδώ είστε περισσότερο ευαίσθητοι και νιώθετε την ανάγκη να εμπιστευτείτε τους άλλους.

Εδώ είναι που δίνετε αλλού τη δύναμή σας, μερικές φορές με τη θέλησή σας και άλλες φορές με εξαγορά. Όταν υπάρχει ένας δεσμός συνεργασίας και μοιρασιάς – και όχι καταναγκαστικός – και οι άλλοι τομείς της ζωής σας εξελίσσονται ομαλά, τότε σπάνια αρρωσταίνετε. Αλλά όταν υποφέρετε ψυχικά και συναισθηματικά από ένα κενό στον έβδομο Οίκο, μπορεί ν’ αρχίσετε να πονάτε σωματικά επίσης. Ο πόνος μιας άσχημης σχέσης συχνά επεκτείνεται και στο σώμα.

 

Όγδοος οίκος

Αυτός είναι ο Οίκος του σεξ, του θανάτου, της αναγέννησης και της μετατροπής. Αυτός ο Οίκος μπορεί να θεωρηθεί ως ο τελευταίος σταθμός στα πλαίσια της ασθένειας. Αν δεν πετύχατε τον εξαγνισμό στον έκτο Οίκο, μπορείτε να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα με τη διαδικασία μετατροπής του όγδοου Οίκου. Μια λειτουργία του όγδοου Οίκου μπορεί να επιφέρει ένα νέο κύμα ενέργειας στην προσωπικότητά σας.

Αν η τωρινή σας προσέγγιση στη ζωή δεν είναι σωστή και αρρωσταίνετε συχνά, ίσως είναι καιρός ν’ αναμορφώσετε το ηθικό σας μέσω μιας μετατροπής του όγδοου Οίκο. Κατά κανόνα, πιθανότατα δε θ’ αποφασίσετε αμέσως να το κάνετε αυτό. Θα συμβεί αυτό μόνο του μέσα από μια κρίση στη ζωή σας, που δε θα σας αφήσει καμιά εκλογή και θα σας αναγκάσει να κάνετε αλλαγές.

Αν αρρωστήσετε ή καθώς θα είστε άρρωστοι, ίσως θελήσετε να ζητήσετε βοήθεια ψάχνοντας να βρείτε που κάνατε λάθος. Πολλοί άνθρωποι καταφέρνουν να «ξαναγεννηθούν» μέσα από γκρουπ που προσφέρουν βοήθεια η με τη συμπαράσταση ενός επαγγελματία συμβούλου.

Ο τελικός στόχος είναι να μετατρέψετε την πολικότητα της ενέργειας σας από αρνητική, η οποία σας προκάλεσε πόνο, σε θετική, η οποία φέρνει χαρά. Αυτό συνήθως κατορθώνεται με την επέκταση του επιπέδου της γνώσης σας, κάνοντας επαφές με την ενέργεια της ψυχής σας, μια εκδήλωση του όγδοου Οίκου. Αλλη μια χρήση του όγδοου Οίκου είναι η εγχείρηση. Αν κάποιο μέλος του σώματός σας δεν μπορεί να γιατρευτεί ή να καθαριστεί, η τελευταία λύση είναι η απομάκρυνση ή ο θάνατος αυτού του μολυσμένου μέλους. Φυσικά, η έσχατη λειτουργία της υγείας στον όγδοο Οίκο είναι ο θάνατος. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα άλλα έχουν αποτύχει κατά τη διαδικασία της ανάρρωσης και μερικές φορές επειδή ο θάνατος είναι ένα φυσιολογικό στάδιο στην εξέλιξη της ζωής.

 

Ένατος οίκος

Ο ένατος Οίκος αντιπροσωπεύει το σύστημα δοξασιών που ενυπάρχει κάτω από τις φιλοσοφίες και τους θρησκευτικούς η πνευματικούς προσανατολισμούς. Αυτοί παρέχουν ένα γενικό πλαίσιο για τις πράξεις σας και το τι κάνετε στη ζωή σας. Πιστεύετε στην καλή υγεία ή περιμένετε άσχημη υγεία; Θεωρείται τον εαυτό σας τυχερό επειδή δεν είστε άρρωστοι; Είστε διατεθειμένοι να ασπαστείτε μια πίστη που σας επιτρέπει να πιστεύετε ότι είστε και ότι πάντα θα είστε υγιείς;

Πιστεύετε ότι αν έχετε «αμαρτήσει» ο Θεός θα σας τιμωρήσει με κάποια αρρώστια; Αν πάτε ενάντια στον ηθικό σας κώδικα, ακόμα και σε δευτερεύοντα θέματα και δεν μπορείτε να συνάψετε ειρήνη με τον εαυτό σας, μπορεί να αποκτήσετε ενοχές. Η ενοχή και οι ανησυχίες προκαλούν υπερβολικό και ανθυγιεινό στρες. (Όλα τα είδη του στρες δεν είναι βλαβερά). Το στρες, το άγχος και η ένταση λειτουργούν στο σώμα και, τελικά, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

 

Δέκατος οίκος

Ο δέκατος Οίκος αντιπροσωπεύει το κύρος και τις μορφές εξουσίας. Όταν δεν μπορείτε να γιατρευτείτε μόνοι σας, χρειάζεται μια μορφή εξουσίας για να πυροδοτήσει το φυσικό μηχανισμό που έχετε μέσα σας για ανάρρωση. Πηγαίνετε στο γιατρό. Το υποσυνείδητό σας το οποίο κυβερνά το σώμα, είναι προγραμματισμένο να υπακούει κάποια μορφή εξουσίας. Ο γιατρός κάνει για σας αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας – να βάλει σε ενέργεια την αναρρωτική σας ικανότητα.

Οι πρώτες μορφές που συναντάτε στη ζωή σας είναι οι γονείς σας. Η φυσιολογική τάση είναι να κερδίσετε την επιδοκιμασία τους. Σαν ενήλικες το μεταφέρετε στο αφεντικό σας και στην κοινωνία.

Νοιάζεστε για το κύρος και τη φήμη σας. Μερικές, φορές το κύρος και η φήμη γίνονται πολύ σημαντικά. Αν ντρέπεστε για τον εαυτό σας ή για κάτι που κάνατε ή που δεν κάνατε, μπορεί να κάνετε τον εαυτό σας ευάλωτο στις ασθένειες μέσω της ντροπής κατά τον ίδιο τρόπο όπως οι ενοχές και οι ανησυχίες.

 

Ενδέκατος οίκος

Αυτός ο Οίκος συμβολίζει τις ελπίδες, τους στόχους και τους φίλους. Ο ενδέκατος Οίκος συμπληρώνει τον πέμπτο επειδή βελτιώνει τους σκοπούς μας. Έχετε θέσει μακροχρόνιους και βραχυπρόθεσμους στόχους; Έχετε ΕΛΠΙΔΕΣ; Είναι τόσο σημαντικό να έχετε κάποιο λόγο για να είστε υγιείς, να έχετε ένα λόγο για να ζείτε. Έχετε στενούς φίλους στους οποίους μπορείτε να εμπιστεύεστε και ν’ αποδεσμεύετε το συναισθηματικό πόνο;

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν φίλους, με τους οποίους μπορούν να μοιραστούν τις πιο κρυφές τους σκέψεις, αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και αναρρώνουν γρηγορότερα από τα άτομα που δεν έχουν αυτή την ευλογία του ενδέκατου Οίκου. Οι ενέργειες του ενδέκατου Οίκου τους παρεμποδίζονται.

 

Δωδέκατος οίκος

Ο δωδέκατος Οίκος αντιπροσωπεύει το προσωπικό σας ασυνείδητο, τα μυστικά, τα νοσοκομεία και την αυτοκαταστροφή. Όταν τοποθετείτε την ντροπή και τις ενοχές σας στο δωδέκατο Οίκο πριν να εξαγνιστούν στον έκτο ή πριν να μεταμορφωθούν και αναγεννηθούν στον όγδοο, αυτό μπορεί να οδηγήσει στη φθορά του εαυτού μας. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν πιέζετε τις σκέψεις και τα αισθήματά σας. Μήπως αλλοιώνετε τις ενέργειες του δωδέκατου Οίκου σας με το να κρύβετε τα μυστικά σας;

 

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments