5 1 vote
Article Rating

Χιλιάδες χρόνια παρατήρησης, έχουν δείξει ότι οι ρυθμοί της Σελήνης μάς επηρεάζουν όλους, συλλογικά και προσωπικά, ενστικτωδώς και ασυνείδητα. Όπως φαίνεται από τις πρώτες κιόλας απεικονίσεις των φάσεων της Σελήνης σε χάρακα, η ανθρωπότητα έχει βρει τρόπους που βασίζονταν στους κύκλους του Ήλιου, της Σελήνης και της Γης, ώστε να αναγνωρίζει τον κανόνα και να προβλέπει την ακριβή χρονική στιγμή των γεγονότων.

Τα σύγχρονα ημερολόγια, δηλαδή τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να συγχρονίσουμε τις δραστηριότητές μας με τον υπόλοιπο κόσμο, εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να υπολογίζονται βάσει του ηλιοσεληνιακού κύκλου.

Μολονότι είναι γνωστό ότι οι φάσεις της Σελήνης υπαγορεύουν την κίνηση της παλίρροιας, την ανάπτυξη των φυτών καθώς και τις αναπαραγωγικές συνήθειες των οικόσιτων, των ψαριών και των άγριων ζώων, εμείς οι άνθρωποι, έχουμε απομακρυνθεί τόσο πολύ από τη φύση, όπου ελάχιστοι από εμάς ίσα που παρατηρούν τη Σελήνη, εκτός κι αν βρίσκεται στην εντυπωσιακή φάση της Πανσελήνου.

Κατά πολύ λιγότερο, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τον κύκλο ή την φάση που βρίσκεται η Σελήνη από την εμφάνιση και την τοποθέτησή της πάνω στον ουράνιο θόλο.

Αυτό είναι γνωστό στους αστρολογικούς κύκλους, όπως επίσης και το γεγονός ότι γενικώς, η κίνηση της Σελήνης θεωρείται πολύ γρήγορη και επομένως μικρής διάρκειας ώστε να προσφέρει σημαίνουσες πληροφορίες.

Ωστόσο, όπως σε άλλες αρχαίες παραδόσεις, η αξία του να ξαναγυρίσει κανείς στις βασικές αρχές και να δουλέψει σε αρμονία με τη φύση, είναι εμπειρία αναγέννησης. Εμπειρία, που μπορεί να τη δει κανείς ως ένα καινούριο ενδιαφέρον – ολοένα αυξανόμενο, όσον αφορά στο μηνιαίο σεληνιακό κύκλο.

Και σκόπιμα έτσι θα έπρεπε να είναι. Η επαναλαμβανόμενη περιοδικότητα του σεληνιακού κύκλου, απεικονίζει ουσιαστικά την διαδικασία υλοποίησης και μπορεί να βρει πρακτική εφαρμογή σε επαγγελματικές προσπάθειες, δημιουργικά σχέδια και προσωπική ανάπτυξη με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δουλεύοντας με τις οκτώ φάσεις της σελήνης, ως στάδια ενός κύκλου, παρακινούμαστε να δούμε τη ζωή σαν μια εξελικτική διαδικασία δίνοντας έμφαση στην συνέχεια και την ανέλιξη. Κάθε καινούριος κύκλος μας προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας κάθε φορά και λίγο καλύτερα, να βελτιώσουμε την παραγωγικότητάς μας, να συνειδητοποιήσουμε τις αντιδράσεις μας στα ήδη διαμορφωμένα πρότυπα, να εφαρμόσουμε στην πράξη την πνευματικότητα μας και να βιώσουμε τη ζωή μας πιο ολοκληρωμένα.

Παρακάτω, δίνεται ένα συνοπτικό εγχειρίδιο χρήσης των οκτώ φάσεων του σεληνιακού κύκλου που μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός του μηνιαίου σχεδιασμού και ως ημερολόγιο (καταγραφή της ημερήσιας δραστηριότητας):

Συμβολικά, ο αριθμός 8 εκπροσωπεί την υλοποίηση, την φόρμα (δομή), και την φυσική – υλική πραγματικότητα. Κάθε φάση, είναι κι ένα στάδιο μέσα στην διαδικασία της ολοκλήρωσης. Η λειτουργία κάθε σταδίου του κύκλου υποστηρίζει και ενισχύει το επόμενο στάδιο μέχρι τέλους με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορέσει και πάλι να ξαναρχίσει ο κύκλος, συνεχίζοντας την κίνηση αυτή στο διηνεκές.

Οι πρώτες 4 φάσεις αποτελούν το γέμισμα (Σελήνη σε γέμιση) ή το αύξων ήμισυ του κύκλου, όταν η ενέργεια “χτίζεται’. Οι 4 τελευταίες φάσεις αποτελούν το σβήσιμο ή το φθίνων ήμισυ του κύκλου – όταν εκλύεται η ενέργεια.

Το είδος της ενέργειας που λειτουργεί σε κάθε μία από τις φάσεις, εναλλάσσεται μεταξύ των ενεργητικών και των δεκτικών φάσεων.

Οι ενεργητικές φάσεις είναι ξεκάθαρες – διαμορφώνονται οι επιλογές και η κατεύθυνση κινείται στον εξωτερικό κόσμο. Αυτές είναι οι φάσεις της διάπλασης, οι οποίες καθορίζουν και την έκβαση του κύκλου.

Οι δεκτικές φάσεις είναι πιο περίπλοκες: οι πληροφορίες συσσωρεύονται ταυτόχρονα από τα επακόλουθα της προηγηθείσας δραστηριότητας και από την προνοητικότητα της μελλοντικής δραστηριότητας. Αυτές είναι οι μεταβλητές φάσεις όπου οι αλλαγές συντελούνται σε εσωτερικό επίπεδο και προσχεδιάζεται η προσαρμοσμένη δράση.

Φάση 1η – Νέα Σελήνη
Η Σελήνη είναι 0-45 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Σελήνη σε γέμιση (αύξουσα)
Δεν είναι ορατή η λεπτή ημισέληνος νωρίς το απόγευμα στο δυτικό ουρανό.

Η Νέα φάση είναι Ενεργητική και Αυθόρμητη. Αφορά στην ανακάλυψη του εαυτού μας, στα νέα ξεκινήματα και επιδιώξεις. Σε αυτή η φάση εμπλέκεται το συναισθηματικό σώμα. Πάθος, πόθος, και έξαψη προσδίδουν τις προϋποθέσεις για την έκβαση του κύκλου. Σε αυτό το επίπεδο, υπάρχει το ελάχιστο της συνειδητοποίησης και γνώσης. Η αθωότητα σ’ αυτή τη φάση προσδίδει μια απόχρωση νεωτερισμού.

Η ενέργεια αυτής της φάσης συσχετίζεται με την όραση, την εσωτερική και την εξωτερική. Από την στιγμή που δεν μπορούμε να συλλάβουμε ολόκληρη την εικόνα, νιώθουμε ευάλωτοι και αβέβαιοι. Υπάρχει ανάγκη να δράσουμε με διορατικότητα. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι να συνειδητοποιήσουμε την πρόθεση – αργότερα, θα δοθούν ευκαιρίες για αναθεώρηση και αναπροσανατολισμό.

Κατά την διάρκεια της Νέας Σελήνης, μορφοποιείται η πρόθεση – άρα υπάρχει από πλευράς μας άμεση αντίληψη και δράση. Το ερώτημα είναι: Τι επιθυμώ; Είναι πολύ σημαντικό να απεικονίσει κανείς νοητικά το στόχο, ώστε να νιώθει συναισθηματικά ικανοποιημένος. Η δημιουργία της νοητικής απεικόνισης του στόχου, μας δίνει τη δυνατότητα της παρατήρησης καθ’ όλη την διάρκεια του κύκλου. Επιδίωξή μας, είναι να αφήσουμε το στόχο να γίνει ξεκάθαρος χωρίς να ανησυχούμε για το πως θα επιτευχθεί. Είναι η χρονική στιγμή που νιώθουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στην ικανότητα μας για μάθηση και προσαρμογή και στο να καταστεί προφανής η προοπτική.

 

Φάση 2η – Αύξων Μηνίσκος
Η Σελήνη είναι 45-90 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Σελήνη σε γέμιση
Ο αύξων μηνίσκος είναι ορατά τοποθετημένος στην δυτική πλευρά του ουρανού,
μετά το ηλιοβασίλεμα.

 

Η φάση του Αύξοντος Μηνίσκου είναι Δεκτική και Απελευθερωτική. Αφορά στην ανάπτυξη εκείνων των μέσων ώστε να προστατευθεί και να διατηρηθεί το όραμα της Νέας Σελήνης. Αυτή η φάση σχετίζεται με το ενστικτώδες σώμα. Η διαίσθηση, τα ανακλαστικά καθώς και ο μηχανισμός βασικής επιβίωσης, διατηρούν αναλλοίωτο το αποτύπωμα που συντέθηκε κατά τη διάρκεια της Πρώτης φάσης. Σ’ αυτό το επίπεδο, πραγματοποιείται η δέσμευση που είναι υπεύθυνη για την πραγμάτωση του στόχου.

Η ενέργεια αυτής της φάσης, τίθεται σε λειτουργία από την αίσθηση της γεύσης, της όσφρησης και της αφής. Καταβάλλεται μεγάλος αγώνας ώστε να συγκεντρωθούν επαρκείς πληροφορίες που επικουρούν στην αδιάκοπη εξέλιξη όλου του κύκλου. Το να κατανοήσουμε το κίνητρο πίσω από τον επιδιωκόμενο στόχο, είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία και την πραγμάτωση του προκαθορισμένου στόχου.

Κατά τη διάρκεια του αύξοντος μηνίσκου, ανοιχτείτε στις πληροφορίες και σχεδιάστε τη δράση. Ερώτηση: Ποια ανάγκη ικανοποιεί ο στόχος μου; Πώς μπορώ να διασφαλίσω την επιβίωση του οράματός μου; Είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσουμε τα ένστικτο να μας οδηγήσει. Να τραφούμε με τις αγαπημένες μας τροφές. Να χαλαρώσουμε κάνοντας ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας τις αγκαλιές. Να επανεξετάσουμε τα μέσα που διαθέτουμε και να διαπιστώσουμε ποια προσόντα μας οδηγούν στην ευημερία.

 

Φάση 3η – Πρώτο Τέταρτο
Η Σελήνη είναι 90-135 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.
Η Σελήνη στην φάση του Πρώτου Τετάρτου ανατέλλει περίπου το μεσημέρι
και δύει γύρω στα μεσάνυχτα.

 

Η φάση του πρώτου τετάρτου είναι Ενεργητική και Παρορμητική. Αφορά στην απόδραση και στην αναζήτηση της ατομικότητας (με την έννοια της ιδιοσύστασης). Αυτή η φάση, ασχολείται με το αισθησιοκινητικό σώμα. Η βασική ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί η σωματική κίνηση για να παραχθεί ενέργεια που να μπορεί μετά να διοχετευτεί σε δημιουργική έκφραση. Η ευαίσθητη πτυχή αυτής της φάσης σε ακραίο επίπεδο θα μπορούσε να εκφραστεί με το να είναι κανείς υπερβολικά ανοιχτόκαρδος – με την έννοια του έξω καρδιά.

Υπάρχει συχνά μια αίσθηση η αίσθηση ότι οι άλλοι μας παρεξηγούν. Είναι σημαντικό να κινηθούμε πέρα από την ανάγκη της αποδοχής από τους άλλους. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η δραστηριότητα έχει σκοπό να απομακρύνει τα εμπόδια με τέτοιο τρόπο ώστε το όραμα της Νέας Σελήνης να έχει χώρο να αναπτυχθεί και να ωριμάσει. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι η δημιουργία και η διασφάλιση των θεμελίων.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Τετάρτου, πράττουμε αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι το σωστό και το δίκαιο. Νιώθουμε την ανάγκη για δράση, να εκφράσουμε τα συναισθήματα και την ανεξαρτησία μας. Είναι η στιγμή να αφήσουμε πίσω το παρελθόν. Το ερώτημα είναι: Τι μπορώ να κάνω ώστε να θέσω σε εφαρμογή την πραγματοποίηση του οράματός μου σε αυτόν τον κύκλο;

Είναι σημαντικό το να βρισκόμαστε σε διαρκή κινητικότητα. Η σωματική δράση είναι το κλειδί για να κινηθεί η ενέργεια. Ενδείκνυται άσκηση όπως τέντωμα (το γνωστό σε όλους stretching), χορός, ή οτιδήποτε άλλο, για να ξαλαφρώσουμε από την αίσθηση του μπλοκαρίσματος.

 

Φάση 4η – Αύξων Αμφίκυρτος
Η Σελήνη είναι 135-180 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.
Ο Αύξων Αμφίκυρτος ανατέλλει στη μέση του απογεύματος
και δύει περίπου στις 03:00 πμ

 

Η φάση αυτή είναι Δεκτική και Διεισδυτική. Αφορά στην ανάπτυξη εργαλείων και τεχνικών τέτοιων που να υπηρετούν το αρχικό όραμα. Είναι το ουσιαστικότερο σημείο του κύκλου. Συνδέεται απευθείας με την Νέα φάση και σχετίζεται άμεσα με το συναισθηματικό σώμα. Η πρώτη αντίδραση λαμβάνεται αναφορικά με τον στόχο του τρέχοντος κύκλου. Σ’ αυτό το επίπεδο, αναλύεται η συνάφεια των πληροφοριών. Είναι η στιγμή της αμφισβήτησης των πάντων και της αναζήτησης νέων μεθόδων που μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα.

Η ενέργεια αυτής της φάσης σχετίζεται με την όραση, την εσωτερική και την εξωτερική. Ακόμα δεν είμαστε σε θέση να δούμε όλη την εικόνα. Υπάρχει εσωτερικός αγώνας, ώστε να απελευθερώσουμε την κριτική μας ικανότητα και να μάθουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Η αυτοπεποίθηση για το εσωτερικό όραμα ξυπνά τη δύναμη για δημιουργία. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι να μάθουμε να στηριζόμαστε στον ίδιο μας τον εαυτό.

Κατά τη διάρκεια του Αύξοντος Αμφίκυρτου, φιλτράρουμε και αναλύουμε όλες τις πληροφορίες που έχουμε αποκομίσει ως αποτέλεσμα της προηγηθείσας δράσης. Ερώτηση: πως μπορώ να βελτιώσω τα σχέδιά μου; Ποιες λεπτομέρειες έχω παραβλέψει; Είναι η στιγμή να κάνουμε μια ανασκόπηση στο αρχικό όραμα. Δείτε την εικόνα που δημιουργήσατε στην Νέα φάση. Αποβάλλοντας την διάθεση για επίκριση, μας επιτρέπεται να δούμε ξεκάθαρα την εικόνα, ενδυναμώνοντας την αρχική μας πρόθεση. Τέλος, μαθαίνουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην διαδικασία την ίδια.

 

Φάση 5η – Πανσέληνος
Η Σελήνη είναι180-225 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.
Η πανσέληνος που είναι πλέον σε χάση, ανατέλλει την ώρα που δύει ο ήλιος,
δύει περίπου με την ανατολή του ηλίου.

 

Η φάση της Πανσελήνου είναι Ενεργητική και Ενοποιητική. Αφορά στην συνειδητοποίηση, στη συν-εργασία και στην ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτή η φάση σχετίζεται με το διανοητικό σώμα, όπου η αποστασιοποίηση υποστηρίζει την αντικειμενικότητα. Σε αυτό το επίπεδο, η διαδικασία της αποσαφήνισης φωτίζει όλες τις σκοτεινές πλευρές – οι σκιές είναι εκτεθειμένες.

Η ενέργεια αυτής της φάσης σχετίζεται με την ακοή, την εσωτερική και την εξωτερική. Η δράση έχει ως εφαλτήριο την θεμελίωση των σχέσεων ώστε να επιτευχθεί η ισορροπία. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι το ξεκίνημα της αναμόρφωσης των στόχων σύμφωνα με την συνειδητοποίηση του αληθινού νοήματος του αρχικού οράματος.

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, πρέπει να εμπλέξουμε και άλλους στις δραστηριότητές μας. Οι ισότιμες σχέσεις, είναι το κλειδί της επίγνωσης. Παρατηρούμε όλα όσα ανακλώνται πάνω μας. Ρωτήστε: Τι μπορώ να κάνω σε μια κατάσταση ώστε να επέλθει η αρμονία; Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε προσοχή και να ακούσουμε προσεκτικά τι ειπώνεται. Όταν η σύγχυση παραμορφώνει τη σκέψη, θυμηθείτε πως η μουσική ηρεμεί το μυαλό και το τραγούδι δίνει στο πνεύμα φωνή.

 

Φάση 6η – Φθίνων Αμφίκυρτος
Η Σελήνη είναι 225-270 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο.
Ο Φθίνων Αμφίκυρτος ανατέλλει γύρω στις 09:00 μμ, δύει γύρω στις 09:00 πμ.

 

Ο Φθίνων Αμφίκυρτος, είναι φάση Δεκτική και Εκδηλωτική. Αφορά στην επικοινωνία, στην ανταλλαγή πόρων, και στο να είμαστε ανοιχτοί στην μεταμόρφωση. Συνδέεται με τη φάση του Πρώτου Τετάρτου, και επίσης συσχετίζεται με το αισθησιοκινητικό σώμα. Η ισχύς του σημαίνοντος συναισθήματος είναι η προωθητήρια δύναμη για την κατανομή του. Σε αυτό το στάδιο, νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας με άλλους.

Η ενέργεια αυτής της φάσης άπτεται της κίνησης. Η προσφορά πίστης είναι γεγονός. Ο αγώνας εδώ γίνεται για να ευθυγραμμίσουμε το προσωπικό μας όραμα με τις ανάγκες του συνόλου. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι να κατακτηθεί η αίσθηση της προοπτικής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μοιραζόμαστε το όραμά μας σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Οι ερωτήσεις που τίθενται είναι: Κατά πόσο οι επιδιώξεις μου συμβάλλουν στην ευημερία του συνόλου; Μήπως ο ιδεαλισμός μου μεταστράφηκε σε υποκρισία; Κάντε μια ανασκόπηση των συναισθημάτων που παρακίνησαν την δράση του πρώτου Τετάρτου. Είναι η στιγμή να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μεταδώσουμε αυτά που μαθαίνουμε. Θέστε την ενέργεια σε κίνηση και μπείτε στη διαδικασία ανταλλαγής της με γνώμονα τη συλλογική δράση, όπως ακριβώς συμβαίνει σε μια ομάδα αθλητική ή χορού.

 

Φάση 7η – Τελευταίο Τέταρτο
Η Σελήνη προηγείται του Ηλίου 270-315 μοίρες.
Το Τελευταίο Τέταρτο ανατέλλει γύρω στα μεσάνυχτα και δύει περίπου το μεσημέρι.

 

Η φάση του τελευταίου Τετάρτου είναι Ενεργητική και Υπεύθυνη. Αφορά στον αναπροσανατολισμό, στην μετάβαση και στην ολοκλήρωση. Συνδέεται με την φάση του Αύξοντος Μηνίσκου και επίσης σχετίζεται με το ενστικτώδες σώμα. Η διαίσθηση και οι αισθητήριες ανταποκρίσεις στο περιβάλλον, οδηγούν στην αναγκαία και τελική δράση για την εκπλήρωση των στόχων αυτού του κύκλου. Σε αυτό το στάδιο, η δράση είναι είτε μία διορθωτική κίνηση είτε το τελικό σπρώξιμο που χρειάζεται ώστε να πραγματοποιηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ενέργεια αυτής της φάσης κινητοποιείται από την αίσθηση της γεύσης, της όσφρησης και της αφής. Η δράση είναι ουσιαστική και προφανής. Η απαιτούμενη ενέργεια επικαλείται την μεταστροφή-μετακίνηση από το συντηρητισμό στην επινοητικότητα, αλλά ενέχει και τον κίνδυνο της μεταβολής του οικοδομήματος που έχει συγκροτηθεί. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι η υλοποίηση.

Κατά τη διάρκεια της φάσης του Τελευταίου Τετάρτου, από τη μία αναγνωρίζουμε τα επιτεύγματά μας, από την άλλη οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεών μας. Πράττουμε το πρέπων – γνωρίζοντας ενστικτωδώς την κατάλληλη διαδρομή. Το ερώτημα είναι: Από εδώ και στο εξής, που πηγαίνω; Είναι η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε αυτά που έχουμε κατακτήσει, για να βοηθήσουμε τους άλλους. Οι απτές, ενστικτώδεις τεχνικές για να απελευθερώσουμε την μπλοκαρισμένη ενέργεια, περιλαμβάνουν σωματική άσκηση, χειρισμούς και αρωματοθεραπεία.

 

Φάση 8η – Φθίνων Μηνίσκος
Η Σελήνη προηγείται του Ηλίου 315-360 μοίρες.
Ο Φθίνων Μηνίσκος είναι ορατός σαν μια λεπτή φέτα στην ανατολή,
για λίγες ώρες πριν την αυγή.

 

Η φάση αυτή είναι Δεκτική και Απελευθερωτική. Αφορά στο να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να στρέψουμε τις σκέψεις και την προσοχή μας στο μέλλον. Συνδέεται με την Πανσέληνο και εμπλέκεται με το διανοητικό σώμα. Όπως στην Πανσέληνο, υπάρχει κι εδώ μια αποστασιοποίηση που εξυπηρετεί την αντικειμενικότητα. Δεδομένου ότι στην φάση της Πανσελήνου έχουμε συναίσθηση του παρόντος, στην φάση του Φθίνοντος Μηνίσκου έχουμε συναίσθηση του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η ενέργεια αυτής της φάσης διεγείρεται από την ακοή, την εσωτερική και την εξωτερική. Η εσωτερική φωνή μας ψιθυρίζει υποδείξεις αναφορικά με το μέλλον. Ο αγώνας με την παράδοση, μπορεί να επιφέρει σύγχυση, η οποία απειλεί να εγκολπωθεί και να μεταφερθεί στον επόμενο κύκλο. Η απελευθέρωση από το παρελθόν πρέπει να επιτευχθεί, ούτως ώστε να αρχίσει ξανά ο κύκλος με επίγνωση και καθαρότητα. Η λειτουργία αυτής της φάσης είναι να καθαριστούμε από τα παλιά πρότυπα και να προετοιμαστούμε για τον καινούριο κύκλο.

Κατά τη διάρκεια του Φθίνοντος Μηνίσκου, είναι αναγκαία η απόσυρση από τον έξω κόσμο. Είναι η στιγμή για ονειροπόληση και περισυλλογή. Ρωτήστε: Από τι πρέπει να απαλλαχθώ; Τι επιλέγω να πάρω μαζί μου στον επόμενο κύκλο; Είναι καιρός να μείνουμε με τον εαυτό μας, να ακούσουμε την φωνή εντός μας και να επουλώσουμε τις πληγές μας μέσω του διαλογισμού, ενσωματώνοντας τον ήχο, όπως ψαλμωδία, κρούση τυμπάνων ή μέλισμα.

 

Η παρατήρηση του Ηλιακού και Σεληνιακού κύκλου είναι η βάση της Αστρολογίας. Η μελέτη αυτών των κύκλων και των φάσεών τους, μάς εφοδιάζει με ένα βαθύτερο επίπεδο κατανόησης όλων των πλανητικών όψεων.

Αν και κατά γενικό κανόνα σχετίζεται με τον σεληνιακό κύκλο, η υποδιαίρεση σε οκτώ φάσεις χρησιμοποιείται σε πολλές πνευματικές τεχνικές και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε από τους κύκλους της ζωής. Όταν δουλεύουμε με πλανητικά ζεύγη, θυμηθείτε ότι ο πλανήτης που κινείται πιο αργά περιγράφει το θέμα του κύκλου, ενώ αυτός που κινείται πιο γρήγορα περιγράφει τον τρόπο που το εν λόγω θέμα υλοποιείται.

Η λειτουργία κάθε κυκλικής διαδικασίας συνίσταται από τον συμβολισμό των εμπλεκόμενων πλανητών και/ή των φώτων. Για παράδειγμα, η κίνηση της Γης και του δορυφόρου της, της Σελήνης, γύρω από τον Ήλιο καθορίζει τον ρυθμό και σημαδεύει τα βήματα στο χορό της Ζωής. Συμβολικά η Πνευματικότητά μας (Ήλιος) εκδηλώνεται (Γη) δια μέσου της αρωγής της ψυχής (Σελήνη).

Κάθε Ηλιακός Κύκλος σχετίζεται με την έκφραση του πνευματικού μας σκοπού. Η Σελήνη, κατά τον κύκλο της γύρω από τη Γη, αντικατοπτρίζει την διαβίωσή μας ως καθημερινή εμπειρία κι σχετίζεται με την αντίδρασή μας στις συλλογικές ανάγκες.

 

Συγγραφέας: Sandra & David Mosley
Πρωτότυπος τίτλος: The Eight-Phase Lunar Cycle
Πηγή:
The Eight-Phase Lunar Cycle
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από το Μatrix Astrology Software

Mετάφραση – Απόδοση:
atrium της Ομάδας Μεταφραστών του Myhoroscope
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
GEORGIOS
GEORGIOS
25/11/2022 2:19 AM

το βρήκα ενδιαφέρον