0 0 votes
Article Rating

Τούτη την ώρα η επερχόμενη έκλειψη, και όχι μόνο, έχει ήδη δείξει το σκληρό της πρόσωπο καθώς η Ελλάδα θρηνεί μετρώντας τις πληγές και τους νεκρούς της από τον πύρινο εφιάλτη. Είναι αυτονόητο πως μόνο θλίψη, σοκ και δέος υπάρχει μέσα στο μυαλό και στη ψυχή όλων των Ελλήνων. Η αστρολογία όπως γνωρίζουμε δεν συμπαθεί πολύ τις συμπτώσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι όσοι προσπαθούμε να την ερμηνεύσουμε εδώ και καιρό αναμένουμε μουδιασμένοι αυτό το άγριο καλοκαίρι προσπαθώντας να προϊδεάσουμε και να ενημερώσουμε προσέχοντας πάντα αυτή τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την πληροφόρηση από την κινδυνολογία και τον πανικό.

Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας πως οι αστρολόγοι δεν δημιουργούν τα γεγονότα. Απλώς τα διαβάζουν και προσπαθούν να τα ερμηνεύουν, πολλές φορές με ιδιαίτερο προβληματισμό γι’ αυτό που βλέπουν και για τον τρόπο που πρέπι να το προβάλουν ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάτι τόσο δυσοίωνο.

Ένα τέτοιο grande γεγονός αναμέναμε λοιπόν αστρολογικά γύρω στο τέλος Ιουλίου. Και γιατί τότε, θα ρωτούσε κάποιος, δε φροντίσατε να προλάβετε τη μεγάλη καταστροφή; Προφανώς αυτό το απλοϊκό ερώτημα δεν θα μπορούσε να το κάνει ένας πραγματικός γνώστης της αστρολογίας. Είναι σαν να ρωτάς έναν σεισμολόγο που ανησυχεί για μια επερχόμενη έντονη σεισμική δραστηριότητα γιατί δεν προέβλεψε την ακριβή εκδήλωση ή γιατί δεν σταμάτησε το σεισμό!

Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον ακόμα δεν έχει υπάρξει ο κατάλληλος τρόπος ώστε η αστρολογία να μπορεί να πει με απόλυτη ακρίβεια τη φύση και τον τρόπο εκδήλωσης. Στην προκειμένη περίπτωση η υποψία αφορούσε κάτι μαζικό που θα είχε σχέση με αέρα, φωτιά και θάλασσα και που δυστυχώς θα μετρούσαμε θύματα. Σαν πιθανότητες ένα τρομοκρατικό χτύπημα, ένα θερμό επεισόδιο με τους γείτονες, ένας δυνατός σεισμός.

Φάνηκε βεβαίως πως λειτούργησαν τα στοιχεία της φύσης επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τους αστρολογικούς προβληματισμούς που όπως θα δούμε στη συνέχεια είναι απολύτως τεκμηριωμένοι.

Η σεληνιακή έκλειψη γίνεται την Παρασκευή 27 Ιουλίου στην 4.45′ μοίρα του άξονα Λέοντα – Υδροχόου στις 11.20 ώρα Ελλάδας και στον χάρτη που σχηματίζεται με συντεταγμένες Αθηνών λαμβάνει χώρα στον 5ο – 11ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 06.52′ μοίρα του Κριού και Μεσουράνημα στην 03.50′ μοίρα του Αιγόκερω.

Αυτό που κυρίως προκαλεί ανησυχία είναι η συμμετοχή του ανάδρομου Άρη που αγγίζει τη σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου, εκεί όπου βέβαια βρίσκεται και ο Νότιος Δεσμός της σελήνης εφόσον πρόκειται για έκλειψη και βεβαίως το Ταυ-Τετράγωνο της έκλειψης με τον Ουρανό από το ζώδιο του Ταύρου. Ας δούμε λοιπόν τι διαβάζουμε μέχρι τώρα από αυτόν μόνο τον χάρτη της έκλειψης.

Σεληνιακή έκλειψη βεβαίως σημαίνει αλλαγή, ολοκλήρωση ενός κύκλου, μια απώλεια, κάτι που εκ-λείπει. Εδώ όμως αυτό συμβαίνει με έναν αιφνίδιο, βίαιο τρόπο αφού υπάρχει έντονα το Ουράνιο στοιχείο.

Η λέξη σοκ μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές του Ουρανού. Ας σημειώσουμε πως ο Χείρωνας βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και σε τετράγωνο με τον Κρόνο πάνω στο Μεσουράνημα. Μία σοβαρή ένδειξη για μια επερχόμενη θλίψη που αφορά τη χώρα και που θα προβληθεί προς τα έξω.

Ας θυμηθούμε επίσης πως έχει ήδη προηγηθεί η Ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου στο ζώδιο του Καρκίνου με τα φώτα σε σύνοδο με τον ωροσκόπο και με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, κάτι που ήδη μας έχει προετοιμάσει για κάτι μαζικό με την μορφή απώλειας που αφορά τον λαό και την πατρίδα.

Όπως σε κάθε χάρτη είναι πολλά τα στοιχεία που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και να αναλύσουμε, αυτό όμως που μάλλον έχει μεγαλύτερη αξία τώρα είναι να αναφερθούμε σε αυτές τις περίεργες αστρολογικές “συμπτώσεις” που μας έκαναν να ανησυχούμε. Γνωρίζουμε βεβαίως πως το γεγονός πάντα επιβεβαιώνεται αστρολογικά από δύο, τρείς και παραπάνω ταυτόχρονες ενδείξεις.

Παίρνουμε λοιπόν σαν βάση το χάρτη της Ελλάδας της 3ης Φεβρουαρίου 1830 και τον συγκρίνουμε με τον χάρτη της έκλειψης. Έτσι βλέπουμε:

  1. Άρης ανάδρομος – Σελήνη – Νότιος δεσμός σε σύνοδο με γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο στον 10ο οίκο και βεβαίως σε αντίθεση με Ήλιο-βόρειο δεσμό στον Λέοντα στον 4ο οίκο.
  2. Ενεργοποιημένο το γενέθλιο τετράγωνο Δία – Πλούτωνα από Κρόνο – Μεσουράνημα σε σύνοδο με τον Δία στον Αιγόκερω και Ωροσκόπο – Χείρωνα σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Κριό.
  3. Αφροδίτη στην Παρθένο αντίθεση με Ποσειδώνα στους Ιχθείς επάνω στους δεσμούς της Σελήνης σε Μεγάλο Σταυρό με γενέθλιο Άρη στον Τοξότη και γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους. Η σελήνη στις 23 Ιουλίου θυμόμαστε πως ήταν στον Τοξότη.
  4. Ουρανός επάνω στον γενέθλιο Χείρωνα στον 12ο σε Ταυ με την έκλειψη.
  5. Ερμής ανάδρομος σε αντίθεση με γενέθλιο Ερμή (επίσης ανάδρομος).
  6. Πλούτωνας σύνοδος με γενέθλιο Ποσειδώνα σε τρίγωνο με Βόρειο Δεσμό και Αφροδίτη transit.
  7. Τα φώτα – Άρης – Δεσμοί σε καλές όψεις με γενέθλιο Πλούτωνα και transit ωροσκόπο – Χείρωνα.
  8. Ουρανός σύνοδο με γενέθλιο Χείρωνα σε τρίγωνο με γενέθλιο Δία σύνοδο Ωροσκόπο – Κρόνο transit.

Διαβάζουμε: ξαφνικό, μαζικό, ορμητικό γεγονός που θα προκαλέσει σοκ, προερχόμενο από λάθη και καταβολές του παρελθόντος. Προκαλεί βαθιές πληγές και θλίψη στο λαό, θύματα, δάκρυα και επηρεάζει άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και την εικόνα της χώρας.

Κέρδος πάση θυσία με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο χωρίς να υπολογίζεται ο ανθρώπινος πόνος και οι πιθανές απώλειες.

Απογοήτευση και απόγνωση, μεγάλες οικονομικές απώλειες με βίαιο τρόπο που πλήττουν κυρίως τη μέση αστική τάξη.

Προσφορά, οικονομική και ψυχολογική βοήθεια και στήριξη στον μέγιστο βαθμό.

Αναγέννηση μέσα από τις στάχτες, ένα ξεκίνημα, μια προδιαγεγραμμένη αποκατάσταση σε ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο που όμως θα χρειαστεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Τα ίδια ακριβώς συμπεράσματα θα βγάλουμε αν διαβάσουμε την φετινή ηλιακή επιστροφή της χώρας τόσο σε σχέση με τον γενέθλιο χάρτη, όσο και με την συγκεκριμένη έκλειψη.

Ασφαλώς δεν γίνεται να συμβαίνει κάτι τόσο σοβαρό στη χώρα και να μην επηρεάζεται ο προσωπικός χάρτης του εκάστοτε πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή η έκλειψη συμβαίνει την ημέρα των γενεθλίων του σε ιδιομοιρία δηλαδή με τον Ήλιο του καθορίζοντας κατά συνέπεια όλη τη γενεθλιακή του χρονιά.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή που σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνει ο Ήλιος φαίνεται να προέρχεται μέσα από τις κάλπες και σύμφωνα με την ηλιακή του επιστροφή μετά από έντονες αντιπαραθέσεις, διαμάχες και συγκρούσεις. Θα μπορούσε να έχει τη μορφή ενός δημοψηφίσματος ή εν δυνάμη την προκήρυξη εκλογών.

Να μην ξεχνάμε πως ο Άρης θα διανύσει το ζώδιο του Υδροχόου ξανά σε ορθή πλέον πορεία και θα ενεργοποιήσει όλες τις εκλείψεις της περασμένης και της φετινής χρονιάς. Πράγμα που σημαίνει πως θα υπάρξει επανάληψη ή συνέχεια γεγονότων που θα διαρκέσει σχεδόν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εξάλλου αναμένουμε άλλη μία Ηλιακή έκλειψη στις 11 Αυγούστου που έχει κι αυτή τον δικό της βαθμό δυσκολίας. Και βέβαια στον χάρτη του πρωθυπουργού, εφόσον μιλάμε για ηλιακή επιστροφή, η έκλειψη θα ενεργοποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα επόμενα γενέθλια του. Ωστόσο με κάποιο τρόπο διαφαίνεται πως μέσα από τις δυσκολίες ή ακόμη και από μια ενδεχόμενη απώλεια θα καταφέρει να εκτονώσει την ένταση παραμένοντας ενεργά μέσα στα πολιτικά δρώμενα.

Τα συναισθήματα της θλίψης και του θυμού για όλη αυτή τη δοκιμασία που περνούν οι πληγέντες συνάνθρωποι μας είναι κοινά. Λύπη, πόνος και δάκρυα πάνω από τα αποκαΐδια και τις τόσο άδικα χαμένες ψυχές.

Ας σταθούμε απλώς στο μήνυμα του Δία – Ποσειδώνα που μας καλεί για αλληλεγγύη, στήριξη, συμπαράσταση και προσευχή. Η ένωση και ο πνευματικός συντονισμός ίσως μπορούν έστω και λίγο να ανακουφίσουν τον πόνο.

Ας ενώσουμε τις προσευχές μας και ας θυμηθούμε την ανθρώπινη φύση μας απέναντι σε αυτούς που μας χρειάζονται. Είναι η μόνη βοήθεια που έχουμε αυτή τη στιγμή. Αστρολογικά και πραγματικά.

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments