0 0 votes
Article Rating

Ο Ορφέας είναι ο δωδέκατος πλανήτης, ο Κυβερνήτης του Ζυγού, που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί. Η ονομασία του δεν είναι κατοχυρωμένη από αστρονόμους ή αστρολόγους, αλλά την έδωσα εγώ, όχι αυθαίρετα βέβαια. Στηρίχθηκα σε κάποια γεγονότα, που έρχονται μαζί με την ανακάλυψή του και στη φύση του, που θα περιγράψω, στη συνέχεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας πλανήτης προαναγγέλλεται. Οι αρχαίοι μύστες της Αιγύπτου γνώριζαν την ύπαρξη του Ουρανού, παρ’ όλο πού δεν διέθεταν τηλεσκόπια και είχαν προδιαγράψει τις ιδιότητες και το ρόλο του.

Πολλοί ήταν και είναι οι αστρολόγοι που περίμεναν την ανακάλυψη του Χείρωνα και του Ορφέα και, όσοι διαβάσατε την Αστρολογία μου, θυμάστε ότι ανέφερα καθαρά πως οι κυβερνήτες της Παρθένου και του Ζυγού δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Πριν από μένα και πολλούς άλλους, πρώτος ο Maurice Wemyss το Ι935 μίλησε για την ύπαρξη του Χείρωνα, περιγράφοντας έναν πλανήτη, που δεν είχε ανακαλυφθεί. Είπε πως η τροχιά του, πρέπει να ήταν ανάμεσα στις τροχιές του Κρόνου και του Ουρανού και τον ονόμασε Ιάσονα, βασισμένος στην ερμηνεία της αρχαίας ‘Ελληνικής Μυθολογίας και όχι μόνο.
Μη νομίσετε ότι η ύπαρξη ενός δωδέκατου πλανήτη είναι κάτι που συζητιέται τώρα τελευταία. Από πολλά χρόνια, υπήρξαν μελετητές και φιλόσοφοι που ισχυρίστηκαν ότι θ’ ανακαλυφθεί.

της Θεοδώρας Φασιανού-Ντάκου

Παλιές και νέες μαρτυρίες για το Δωδέκατο Πλανήτη

Πρόσφατα (8 Οκτωβρίου 1999) διαβάσαμε στις εφημερίδες ότι ο Βρετανός αστρονόμος δρ. Τζών Μάρεϊ δήλωσε στο BBC πως, μελετώντας τις τροχιές 13 κομητών, εντόπισε ενδείξεις ύπαρξης ενός πλανήτη, μεγαλύτερου ακόμη κι απ’ τον Δία, τρία δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά απ’ τον Ήλιο. Ο Μάρεϊ υπολόγισε ότι ο πλανήτης αυτός χρειάζεται έξι εκατομμύρια χρόνια για μία πλήρη τροχιά γύρω τον Ήλιο και υποθέτει ότι πρέπει να μην ανήκει στο πλανητικό μας σύστημα, αλλά συνελήφθη απ’ αυτό, καθώς περιπλανιόταν στο διάστημα. Τους ισχυρισμούς αυτούς ο Μάρεϊ στηρίζει στο γεγονός ότι ο νέος πλανήτης στρέφεται γύρω από τον Ήλιο με αντίθετη φορά απ’ όλους τους άλλους πλανήτες.

Υπάρχουν, όμως, μελέτες και μαρτυρίες για την ύπαρξη ενός δωδέκατου πλανήτη από τα πολύ παλιά χρόνια (από τούς αρχαίους Σουμέριους). Ο Zecharia Sitchim και η Barbara Hand Clow αναφέρουν αυτές τις πληροφορίες στα βιβλία τους και προχωρούν σε γενικότερες «προφητείες». Αξίζει να δώσουμε εδώ, κάποια από αυτά τα στοιχεία.

Ο Nibiru και οι εποχές της γης

Ηανακάλυψη του Χείρωνα βοηθά να καταλάβουμε καλύτερα το ρόλο του «δωδέκατου πλανήτη» στο ηλιακό μας σύστημα. Ο πλανήτης αυτός, κυβερνά την (αντιστοιχεί στην) ισορροπία στη Γη και το πλανητικό μας σύστημα και οι κύκλοι της τροχιάς του, σηματοδοτούν βασικές αλλαγές συστημάτων πολιτισμού και δύναμης, πάνω στη Γη. Οι Σουμέριοι τον ονόμασαν Nibiru και οι ερευνητές τον συνέδεσαν με πολλά γεγονότα.

Οπωσδήποτε, πρόκειται για τον πλανήτη που κυβερνά τον Ζυγό, τον κυρίαρχο της ισορροπίας και της αρμονίας των δονήσεων του Σύμπαντος, τον γνώστη της πραγματικής ομορφιάς και τέλος αυτόν που θα ανοίξει την πύλη σε άλλες διαστάσεις και θα εναρμονίσει τον μικρό μας κόσμο με το ρυθμό του Σύμπαντος, ελευθερώνοντας τις δυνάμεις του πνεύματος, της ψυχής και του υλικού σώματος ώστε να συνεργαστούν θετικά. Ήδη ο Χείρωνας μάς έχει προετοιμάσει διδάσκοντας. Γιατί, λοιπόν, να μην είναι ο Ορφέας; Ποιός άλλος, γνώριζε τις δονήσεις του κόσμου; Ποιός συμβόλισε πιο τέλεια την ουράνια αγάπη, που ξεπερνά τον θάνατο;

Ας γυρίσουμε, όμως, σ’ αυτά πού έχουν γραφτεί για τον «δωδέκατο» πλανήτη, έχοντας συμπληρωμένο το ολόγραμμα του πλανητικού μας συστήματος. Η Β.Η. Clow, που αποκαλεί τον εαυτό της οραματίστρια και αστρολόγο, ισχυρίζεται ότι η εμφάνιση του Ορφέα θα μας φέρει σε επαφή με τους «εξωγήινους αδελφούς μας» κι ότι θα γίνουμε φίλοι. Τονίζει, μάλιστα, ότι ο πλανήτης (τον αποκαλεί Νίbίru) βρίσκεται τώρα στην ίδια θέση που ήταν, όταν ζούσε στη Γη ο Χείρωνας 3.600 χρόνια πριν. Κάνοντας έρευνα στις μυθολογίες των Ελλήνων, Σουμερίων, Αιγυπτίων, Ινδών και Νορβηγών, καταλήγει στην προφητεία του Hopi, που λέει ότι πρέπει να υποστούμε τρεις καταστροφές και τρεις αφυπνίσεις κι ότι είμαστε στο χείλος μιας άλλης καταστροφής που θα προκληθεί στη Γη από την λευκή φυλή.

Το γεγονός ότι ο πλανήτης έγινε ορατός το 1983, κοντά σ’ έναν τεχνητό δορυφόρο με τ’ όνομα IRAS (IRAS sighting of new planet, in San Francisco Chronicle, Δεκέμβριος 27, 1983) αλλά δεν έγινε δυνατό να μελετηθεί, γιατί ο δορυφόρος σταμάτησε να λειτουργεί, έκανε πολλούς αστρολόγους να συσχετίσουν τον καινούριο πλανήτη με καταστροφές που έρχονται.

Ο Zecharia Sitchin, βασιζόμενος σε πηγές των Σουμερίων, ισχυρίζεται ότι ο Nibiru κάνει έναν κύκλο γύρω από τον Ήλιο σε 3.500 – 3.600 χρόνια και ότι η τελευταία φορά που βρισκόταν στο περιήλιό του ήταν γύρω στο 100 π.Χ. -1 μ.Χ. Πηγές Γνωστικών και Εβραίων συμφωνούν για το 100 π.Χ. Πολλοί ερευνητές, μάλιστα, θεωρούν τον Ορφέα (Nibiru) το άστρο της Βηθλεέμ γιατί περιγράφεται σαν οκτάκτινο αστέρι, πράγμα πού λένε οι Σουμέριοι, περιγράφοντας τον Νίbiru.

Έχει, ακόμη, λεχθεί ότι κυβερνά τις ισορροπίες στο πλανητικό μας σύστημα κι όταν κινείται με κατεύθυνση από τον Πλούτωνα προς τον Άρη, λειτουργεί σαν πρόξενος μεγάλων δυσκολιών και αγγελιοφόρος μηνυμάτων από τους «θεούς». Αυτούς τους «θεούς» που ο Von Daniken και ο Velikousky, ονόμασαν εξωγήινους επισκέπτες, που έρχονται κάθε 3.600 χρόνια και καθοδηγούν το ανθρώπινο γένος, σπείροντας τη γνώση και τις δυνάμεις της ριζικής αλλαγής.

Ο Sitchin, μας λέει ποιοι ακριβώς είναι οι εξωγήινοι και τι ακριβώς κάνουν και πότε. Πρώτος περιέγραψε αυτόν τον «άλλο χώρο» και
την δράση του πάνω στη Γη. Ακόμη, ερεύνησε τη σχέση του Ορφέα με τον χρόνο της Γης και την αθανασία. Οι μύθοι είναι η ιστορία του σφαιρικού χρόνου, που με προσοχή μεταδόθηκαν στους ανθρώπους, προφορικά ή γραπτά, για να τους προετοιμάσουν να κατανοήσουν το παρελθόν και το μέλλον.

Ο Ουρανός αντιστοιχεί στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου ή στον μύθο. Ο Κρόνος, στο αριστερό ημισφαίριο ή στην αναλυτική σκέψη. Ο Χείρωνας, λειτουργεί σαν γέφυρα ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια. Ο μύθος του Ιάσονα και της Αργοναυτικής εκστρατείας δίνει ερεθισμούς για να κατανοήσουμε πολλά και να διακρίνουμε την ιστορία μας, μέσα από τα πέπλα των αιώνων. Στις δύο τελευταίες Εποχές της Γης (του Κριού και των Ιχθύων) καταπιεσμένοι από την Πατριαρχία, χάσαμε πολλή δύναμη κι αποπροσανατολιστήκαμε από τις ρίζες της γνώσης και της καταγωγής μας.

Ο Ορφέας, βρίσκεται σ’ ένα σημείο της τροχιάς του, από το 1983 μέχρι το 2150 μ.Χ., αντίστοιχο με κείνο του 1450 π.Χ. που συνδέεται με την πτώση της Μητριαρχίας και της δύναμης των θηλυκών θεοτήτων. Είναι μια χρονική στιγμή ανατροπής και εγκατάστασης μιας νέας ισορροπίας στη Γη. Η «μαγική» εποχή της Ατλαντίδας, συνδεόταν με τις θηλυκές δυνάμεις. Καθώς, ο πλανήτης μας, η Γη, είναι θηλυκή, η εναρμόνιση με τη συχνότητά της, μπορεί να παράγει φοβερή δύναμη. Η κακή χρήση αυτής της δύναμης είχε σαν αποτέλεσμα τον Μεγάλο Κατακλυσμό που άλλαξε τη μορφή του πλανήτη μας και έσβησε ένα φοβερό πολιτισμό, για να δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει ένας καινούριος, που κατέληξε να χάσει τις ευκαιρίες για το καλύτερο και ν’ αποκόψει την ανθρωπότητα από το Νόμο της Φύσης.

Βρισκόμαστε στο σημείο, όπου η Ενέργεια έχει μεγαλώσει και πιέζει σε ακραίες καταστάσεις κι εμείς δεν έχουμε τον έλεγχό της. Τα μεγαλιθικά μνημεία, οι αρχαίοι ναοί, οι πυραμίδες, οι ιεροί Ελληνικοί χώροι έχουν ενεργοποιηθεί. Όλοι οι μυημένοι μιλούν για τη Νέα ‘Εποχή και προετοιμάζουν την ανθρωπότητα να την υποδεχθεί.

Ο Ορφέας προκαλεί μετεωρολογικές ανωμαλίες και ξυπνά τις βαθιές δυνάμεις της Γης που απελευθερώνονται και ξεσπούν. Ο Ορφέας, απελευθερώνει όμως τον Έρωτα, στη θεϊκή του μορφή: την Ένωση των διπόλων, πνευματικά, ψυχικά και σωματικά, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι έχουν χάσει το νόημά της.

Η Ένωση της Αγάπης και της Σοφίας (θήλυ -άρρεν) εκπεφρασμένη από την ανθρωπότητα, θα διώξει τους φόβους και θα δώσει την ουσία του νοήματος της ύπαρξης μας. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, ο Ζυγός κυβερνά την ισορροπία και προστατεύει την αγνότητα και την καθαρότητα των ερωτικών σχέσεων. Ο Ορφέας, θα ξαναφέρει τον ιερό γάμο, που συμβολίζει ο Ζυγός και το Έβδομο Σπίτι στην Αστρολογία.

Η τρομακτική ενέργεια που θα αποδεσμευτεί θα μπορέσει να αλλάξει τα πάντα προς το καλό ή την καταστροφή. Όλες οι θρησκείες δίδαξαν ότι ο άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση. Μπορούμε να διαλέξουμε το μέλλον μας: Θα ‘ναι μια Χρυσή Εποχή ή μια τρομερή δυστυχία;

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε κάτι: Με τη μετάπτωση των Ισημερινών, το πέρασμα από την Παρθένο στο Λέοντα, έφερε την πτώση των Ατλάντων. Η κακή χρήση της ελευθερίας μας, κατέστρεψε τον πολιτισμό μας. Η έλευση του Χριστού, έφερε μια Νέα Τάξη, απελευθερώνοντας από την άγνοια και τη σύγχυση τους ανθρώπους και ισορροπώντας το πλανητικό σύστημα. Σ’ όλο αυτό το διάστημα που ακολούθησε οι άνθρωποι είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε την ελευθερία, χωρίς την επέμβαση του Θεού. Ο Χριστός έδειξε το δρόμο για τη Γνώση και μας προετοίμασε για την επόμενη Παρουσία του Θεού, στην επιστροφή και αποκάλυψη του Ορφέα. Τότε για πρώτη φορά στην ιστορία της Γης, θα συμπορευτούμε με οντότητες από άλλες διαστάσεις (ή πλανήτες και γαλαξίες, όπως ισχυρίζεται η Β. Η. Clow).

Ορφέας, ονομασία και σύμβολο

Παράθεσα τα στοιχεία και τις απόψεις των πιο σοβαρών ερευνητών, αστρολόγων και όχι, χωρίς ν’ αποφύγω κάποια δικά μου σχόλια. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη στην ύπαρξη του «δωδέκατου πλανήτη» και στο γεγονός της μεγάλης τροχιάς του. Πρέπει, πραγματικά, να βρίσκεται πιο μακριά από τον Πλούτωνα (καθώς συμβολίζει το απόλυτο) γιατί ο Πλούτωνας, ανοίγει το δρόμο στο φως που βρίσκεται μετά το χάος. Δεν αποκλείεται να συμπληρώνει ένα κύκλο γύρω από τον Ήλιο σε 3.600 χρόνια (τα εκατομμύρια του Μάρεϊ, μου φαίνονται πολλά), πρέπει όμως η χρονική διάρκεια να είναι πολλαπλάσιο του 12, γιατί είναι φανερό ότι ο ορατός κόσμος, είναι δομημένος με βάση τον αριθμό 12. Αν κινείται αντίστροφα από τούς άλλους πλανήτες ή όχι, δεν ξέρω, το αφήνω στους αστρονόμους. Φιλοσοφικά, όμως, στέκεται και ταιριάζει στο ρόλο του ρυθμιστή της ισορροπίας του πλανητικού μας συστήματος.

Πιστεύω ότι λειτουργεί σαν ρυθμιστής, γι’ αυτό και είμαι σίγουρη ότι είναι ο ζητούμενος κυβερνήτης του Ζυγού. Ο Ζυγός που αντιστοιχεί στη σχέση του «εγώ» με τους «άλλους», στην ένωση και το γάμο, σηματοδοτεί κατ’ επέκταση και τη σχέση του ατόμου με το Σύμπαν, τη γνώση και την εναρμόνιση με τους Νόμους του και τελικά την Ενωσή του μ’ αυτό, σε μία υπέρβαση του Θανάτου δια της οδού της Αιωνιότητας δηλ. του Άχρονου (κατάκτηση των άλλων διαστάσεων).

Ο Κυβερνήτης του Ζυγού που λειτουργεί σαν εκφραστής αυτών των πεδίων, δεν μπορεί παρά να είναι ο Ορφέας ή ο Χριστός, οντότητες που κινούνται στην ίδια γραμμή διδασκαλίας και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με τη θυσία (ή θυσία είναι το μέτρο της Αγάπης), καθώς θανατώθηκε το σώμα τους από ανθρώπους, που «δεν ήξεραν τι έκαναν». Και οι δύο κατέβηκαν στον Άδη, και οι δύο γνώριζαν το Νόμο και μπορούσαν να κάνουν τη Φύση να τους υπακούσει. Μας άφησαν γνώσεις κι εντολές, αλλά η μυστική εσωτερική διδασκαλία τους είναι άγνωστη στους πολλούς. Ελάχιστοι ισχυρίζονται ότι την κατέχουν, αλλά τους περισσότερους τους αμφισβητώ. Απλώς, γιατί η εσωτερική διδασκαλία, βιώνεται δεν μαθαίνεται κι ελάχιστοι την έχουν βιώσει στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Πάντα πίστευα ότι ο Χριστιανισμός διαδόθηκε σ’ όλη τη γη, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ ως τώρα. Η Νέα Εποχή έρχεται για να εγκαταστήσει στη Γη αυτό που κήρυξαν οι «φωτισμένοι» δάσκαλοι από τα πρώτα χρόνια της ανθρώπινης παρουσίας πάνω στον πλανήτη.

Κι εδώ, φθάνουμε στο επίμαχο σημείο: Ήταν, τάχα, εξωγήινοι που έφεραν τον πολιτισμό; Με άλλα λόγια, άνθρωποι από άλλα ηλιακά συστήματα και γαλαξίες; Δεν είναι πολύ αφελές να πιστεύουμε πώς είμαστε μόνοι στο Σύμπαν;
Προσωπικά, πιστεύω πως η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι ούτε κι εντελώς διαφορετική. Ο άνθρωπος γεννήθηκε «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού». Τι σημαίνει αυτό; Μήπως, σημαίνει ότι μπορεί να μετέχει στο άχρονο και το αιώνιο, όπως ο Θεός, που είναι έννοια ταυτόσημη με τη Δημιουργία, τη Ζωή, τη Γνώση, την Αγάπη, τη Δύναμη; Μήπως, είμαστε κομμάτια του Θεού, κύτταρα του Σύμπαντος και κάποιοι από μας επέλεξαν με ελεύθερη βούληση την άρνηση; Μήπως, η ανάμνηση της χαμένης οντότητας μάς κάνει να καλούμε τους αδελφούς μας που βρίσκονται στη χαμένη για μας, πατρίδα των άπειρων διαστάσεων;

Ίσως αξίζει να μελετήσουμε πιο προσεκτικά την Εωσφορική Πτώση και την πτώση των «πρωτοπλάστων»! Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για εξωγήινους από άλλες πατρίδες. Μία είναι η πατρίδα της ανθρωπότητας και είναι πολύ εύκολο να ‘ρθουν εδώ τ’ αδέλφια μας, όταν κατέχουν τη γνώση των διαστάσεων. Μήπως, η έμφυτη τάση του άνθρώπου στην θρησκεία δεν είναι παρά η κυτταρική ανάμνηση της χαμένης πατρίδας; Όλες οι θρησκείες έχουν κοινά στοιχεία, δεν είναι τυχαίο.
Είναι φανερό, πως πρέπει να εργασθούμε και να διδαχθούμε, για να μπούμε στο Σχέδιο της Επιστροφής. Κι ότι η Ώρα ήρθε, ο Χείρωνας, ο πρόδρομος διδάσκει και βαπτίζει και ο Ορφέας, αναμένεται να αποκαλυφθεί στα μάτια μας, γιατί από καταβολής κόσμου υπάρχει και θα υπάρχει.


Προσπαθώντας, να ορίσω ένα σύμβολο για τον πλανήτη Ορφέα κατέληξα σε τρεις προτάσεις

 

  • Το πρώτο σύμβολο, βγαίνει από την ιδέα ότι ο ορατός και ο αόρατος κόσμος, εμπεριέχονται ο ένας στον άλλο σε ταύτιση κι αντιστοιχία.
  • Το δεύτερο σύμβολο εικονίζει την ένωση των δύο κόσμων σε έναν και η διαχωριστική οριζόντια γραμμή συμβολίζει ότι οι επιστρέφοντες θα διατηρήσουν τις αναμνήσεις από την ζωή και τις εμπειρίες τους στον «κάτω κόσμο». Άλλος συμβολισμός είναι το γράμμα Θήτα (Θ), που εκφράζει τις λέξεις Θεός και Θάνατος δηλ. την Αγάπη και την Άρνηση.
  • Το τρίτο σύμβολο δεν είναι παρά η γραφική απεικόνιση της «Ερμητικής φράσης»: «ό,τι είναι επάνω είναι και κάτω» και της Χριστιανικής επίκλησης: «ως εν ούρανώ κι επί της γης», που θα βιώσουμε με την κατανόηση του Ορφέα.

Ίσως, αυτό πού οι προφήτες ονόμασαν «Δεύτερη Παρουσία», δεν είναι πάρα πολύ μακριά. Γι’ αυτό, ας βιαστουμε να υποδεχθούμε ό,τι μας αναγγέλλει η ύπαρξη και παρουσία του «δωδέκατου πλανήτη», του Ορφέα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Θεοδώρας Φασιανού Ντάκου Αστρολογία. Οι πλανήτες που έλειπαν. Χείρωνας – Ορφέας. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νόηση» και την άδεια για την μεταφορά του αποσπάσματος ευγενικά παραχώρησε στο myHoroscope ο εκδότης κ. Κώστας Κουκουδάκης.

 

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments